آثار همنشینی با طالبان، گرگ های تروریستی که جنبش اصیل نام گرفتند
  •  

11 آذر 1400
Author :  

 

انحراف در سیاست ها و سیاست گذاری های مناسب اصول اساسی انقلاب و اهداف ملی کشور، که پیش از این وجه جمهوریت در نظام جمهوری اسلامی را زمین گیر و از ارزش های دمکراتیک و مردمی آن تهی کرد، و انتخابات که مظهر حضور مردم در تعیین سرنوشت آنان بود را در ذیل آن سیاست ها و اهداف، بی اثر کرد، و این انقلاب را که انتظار می رفت تبلور جمهوری فرانسه وعده داده شده توسط بنیانگذار ج.ا.ایران، در منطقه استبداد زده خاورمیانه باشد را، از طریق انتخابات های مهندسی شده، منتهی به انتخاب خواص در مجلس و دولت (سیزدهم) فعلی از درون تهی کرد، در بُعد دوست و همیار گزینی ها هم، کاستی های غیر قابل جبرانش را اکنون نشان داده، و می دهد، بعنوان مثال عملا کشور را در کنار گرگ های تروریست طالبانی قرار داده شد، که امروز بوق بلند جنایات آنان در سرزمین های فرهنگ خیز خراسان باستانی، و آنچه بر مردم این دیار اکنون می رود، قلب هر انسان آزاده ایی را در گوشه گوشه دنیا به درد می آورد، از کشتار، ترور، اعدام ها، کوچ دادن های اجباری، بی مسئولیتی ها و سیل مردمی که از ترس توحش و خشونت طالبانیان جنایتکار، خانه و کاشانه و فرزندان و اهل خود را رها کرده، و افغانستانی را که در حال توسعه و پیشرفت بود را، ترک می کنند و برای بدست آوردن لقمه نانی، و حفظ جان و ناموس خود از تعرض هرزه چشم های جهادی این گروه، راهی کشورهای همسایه و غربت نشینی های بی پایان می شوند، و امروز دنیا افغانستان تحت تسلط این خشک مغزان متکبر لجوج و بیرحم مسلمان را، سرزمین و مردم مصیبت زده اعلام می کند، و لذاست سازمان ملل متحد طی چند روز گذشته از کشورهای همسایه افغانستان خواست تا مرزهای خود را به روی پناه جویان مظلوم این کشور، که از ظلم طالبان و طالبانیان و تفکر غیر انسانی آنان، گریزانند، باز نگه دارند.

بله انقلابیون جدید! در کشورمان، مردم اصیل خراسان ما را فراموش، و خود را کنار طالبانیان، و همسوی با آنان دیدند، و آنان را "جنبش اصیل منطقه" خواندند، و امروز این تروریسم خشن و بدون پایه های انسانی و اخلاقی، دامنگیر کشور ما نیز گشت، چرا که سیاست گذاران ما، به توصیه و سفارش و پند دلسوزان به کشور، و دغدغه داران امنیت و منافع ملی مردم ایران و منطقه گوش فرا ندادند، و سیاست های پشت پرده باندهای قدرت، در خلا دولت و مجلسی که نماینده فضایل ملت باشد، و در راس امور قرار گیرد، و نقش واقعی خود را ایفا کند، کشور این چنین به بیراهه برده شده، و اکنون در تازه ترین حرکت، آماج حملات آشکار نظامی تروریست های طالبانی قرار می گیرد،

صد افسوس که بدین وضع گرفتارمان کردند، چرا که طالبانیان و دست های پشت پرده گرداننده این جنایتکاران تروریست حرفه ایی نیز می دانند که در شرایط خلع ید مردم از مجاری تاثیر گذار بر قدرت، و جدایی حاکمیت از نظر و خواست مردم و...، می تواند شرایطی را مهیا کند که غول های قدرت را نیز یک گروه ترویست بی مقدار مثل طالبان به زیر کشند، آنان پیش از این نیز ما را آزموده بودند، آنگاه که سپاه محمود افغان می دانستند که خشک مغزان صفوی در کاخ های مجلل خود در اصفهان، حتی برای مبارزه با دشمن هم، دست به استخاره، و آویزان شدن به آش های نذری برای سرکوب دشمن هستند، آنان می دانستند که سلطان حسین صفوی دیگر حتی دوست از دشمن را هم تشخیص نمی دهد، و خود او هم همچون اطرافیان متملق و چاپلوسش، و سپاهیان اسیر قدرت و ثروت او، اسیر اوهام و خرافات مذهبی شده، و به دعا نویسان و فالگیران و جادوگران و سجاده نشینان و... آویزانند، تا قدرت تاج و تختش را حفظ کنند، و او را از شر دشمن متجاوز نجات دهند، جدایی سلسله داران تخت نشین صفوی از مردم اصفهان و... و اسارت آنان در بکش بکش باندهای قدرت در دستگاه جوری که صفوی ها در آن روزها بدان گرفتار شده بودند، باعث شد که سپاه محمود افغان مرزهای ایران صفوی را بی شرمانه و آشکارا بشکنند و در مهماندوست، مورچه خورت سپاه مضمحل صفوی را که غرق در عنوان ها، و ثروت و قدرت شده بودند، که خود و ماموریت های شان را گم کرده بودند را، شکست داده و به سوی پایتخت ایران تاخته، و آنچه شد که نباید می شد، و مال و ناموس و تاج و تخت ایران و ایرانیان به غارت متجاوزین رفت.

سیاست گذاران امروز ما در یک انحراف آشکار از اصول ملی فراموش کردند که جنگ طالبان با امریکا، نه بر سر ایده ها و اصالت ها، بلکه بر سر رقابت برای حاکمیت بر خراسانیان بود، مسلمانان جنایتکار طالبانی، اگر روزی با امریکا در نبرد بودند، نه از این نظر بود که آنان امریکا را متجاوز می دانستند، بلکه امریکا رقیب آنان در فتح سنگر قدرت، و سلطه آنان بر افغانستان بود، سیاست گذاران ما فراموش کردند که جنایات روزانه طالبان در افغانستان، پیش از به قدرت رسیدن، بیشتر متوجه مردم این کشور بود، تا امریکا و ایادی آنان، طالبانیان بیشتر مردم افغانستان را در مدارس، دانشگاه ها و اهالی رسانه مورد حمله قرار می دادند، چرا که دشمن طالبانیان "آگاهی" و "علم" است، و نه امریکا، و وسیله تحکیم قدرت شان ناآگاهی، جهل و جمود فکری و خرافات،

از این رو حملات طالبانیان متوجه مردمی بود که می خواستند در صلح، به پیشرفت و آزادی و در نتیجه قله های فرهنگ تمدنی دست یابند، و زندگی کنند، و از این رو حملات طالبان و همیاران شان، کمتر متوجه امریکا و کسانی بود که پایه های دمکراسی نوپای افغانستان را حفظ می کردند، بلکه بیشتر کشتار طالبان از مردم افغانستان بود؛ نبرد ما در کنار طالبان با امریکا در افغانستان، یک اشتباه راهبردی بود، که به دست خود در بر افکندن شرایطی که تضمین کننده حفظ و بهبود ریشه های تمدنی و فرهنگی و مردمی که از ما بودند، تاثیر گذار شدیم و پنبه دست رشته های خود در طی هزاره های حاکمیت فرهنگی ایران بر این سرزیمن را زدیم، و اکنون باید بیش از پیش شاهد کشتار، بی خانمانی، مهاجرت، تنهایی، مظلومیت، کوچ دادن های غاصبانه، سیاست های ضد فرهنگی، ایرانی زدایی، پارسی زدایی، شیعه زدایی و... در این سرزمین پاره تن ایران بزرگ و تمدنی باشیم.

حمله طالبان به پاسگاه های مرزی ایران در شرق کشور، جدیدترین شکل بروز حاصل همنشینی با کسانی است که نه به لحاظ فکری، نه به لحاظ اخلاق انسانی، نه به لحاظ فرهنگی، نه به لحاظ سیاسی، نه به لحاظ مذهب و مرام، هیچ گونه سنخیتی با انقلاب و ایران و ایرانیان و حتی مردم افغانستان نداشته و ندارند. همنشنی با گرگ های طالبانی، دریده شدن توسط آنان را در پی دارد، این همنشنی و همنظری خسارت عمده ایی به شخصیت ایرانیان، انقلابیون که در مبارزه با داعش و داعش مسلکان پیشرو ظاهر شده بودند، بود؛ و آبرو و عزت کشور و انقلاب را به باد داد.  

همنشینی، همراستا بودن، همتفکری، همنظری و... با حاملان تفکرات اسارت بار مذهبی که مردم را در ابعاد ملت ها، در زندان های تفکر و اعتقاد خود، به بند می کشند در شان آزادیخواهان، جمهوریخواهان، انقلابیون، ایرانیانیان و هر که بویی از انصاف و انسانیت برده است، نیست، و این خود انحراف بزرگی در تفکر و سیاست کشور است.  

به اشتراک بگذارید

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 مصطفی مصطفوی

پست الکترونیکی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

نظرات (4)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

«فرجام طالبان‌شویی»


چه روزهای تیره‌ای بود آن مرداد ۱۴۰۰ ــ همه در پشت‌پرده با طالبان ساخته بودند؛ از کاخ سفید تا قلب ارکِ کابل، همه از پشت به جامعۀ مدنیِ نحیف افغانستان خنجر زدند؛ به دختران پرامید و جوانان تحصیل‌کردۀ افغانستان خیانت کردند. چیزی که دیگر اهمیت نداشت مردم افغانستان بود. آن روزها در ایران بساط تطهیر طالبان پهن شده بود و جبهه‌ای گسترده پذیرش طالبان را توجیه می‌کرد: از فلان نماینده که عنوان «جنبش اصیل منطقه» را برای طالبان اختراع کرده بود، تا سعید لیلازِ گویا اصلاح‌طلب که می‌گفت «سرنوشت دختران افغان به ما چه؟!» و رائفی‌پور که کولیس می‌گذاشت تا نشان دهد جمجمۀ طالبانی دو میل از جمجمۀ داعشی پهن‌تر است و سپس انبوهی استدلال در باب «عوض شدن طالبان».

آن زمان، ما گروه اندکی بودیم که فریاد می‌زدیم طالبان‌شویی نکنید! اما همان کسانی که همیشه دشمن‌تراشی کرده بودند و ما را به دلیل رویکرد صلح‌طلبانه‌مان تحقیر می‌کردند، اینک صلح‌طلب شده بودند و با معصومیتی کاذب می‌گفتند: «تا کی جنگ؟! مردم افغانستان چقدر باید بجنگند!» شگفتا! شگفتا! همۀ نوشته‌های بنده دربارۀ طالبان در کانالم موجود است. از جمله نامه‌ای سرگشاده به احمد مسعود نوشتم تا دست‌کم همبستگی جامعۀ مدنی ایران با مردم افغانستان را نشان دهم. چندین نفر آن زمان به من پیام دادند و گفتند با خواندن نامه به پهنای صورت گریسته بودند ــ خودم هم آن نامه را با اشک نوشته بودم.

اینک ماییم و فرقه‌ای که یگانه هدفش از زندگی جهاد است و اسلحه را تقدیس می‌کند. اسلحه تکه‌ای از پیکرش است. شرمسارم که از خودم نقل‌قول می‌کنم، اما دردم این است که آنچه را امروز می‌خواهم بگویم پیش‌تر عیناً گفته‌ام. پیش از سقوط کابل پرسیدم:

«نیرویی که در سیاست داخلی فقط اسلحه را می‌شناسد و هموطن خود را می‌خواهد به زور سرنیزه مطیع کند، در سیاست خارجی اهل مصالحه خواهد بود؟... به فرض هم که طالبان امروز به مای ایرانی و شیعه قول‌هایی داد، اگر نیرویی سر آن داشت که راهش را با مصالحه و بده‎بستان باز کند، دیگر چه نیازی داشت ده‌ها سال شبانه‌روز کلاشنیکف بر دوش داشته باشد؟ اگر از بد روزگار پیشروی‌های طالبان به پیروزی نهایی رسد، محال است این نیرو سر سوزنی از آن «امارت اسلامی» مطلوب خود کوتاه بیاید. آیا چنین حاکمیتی دیر یا زود به همپیمان تندخوترین مخالفان ایران و ایرانی بدل نخواهد شد؟»

اما یک بار دیگر ایران را در چالۀ ایدئولوژیک خود انداختید. این ایدئولوژی است که می‌گوید «دشمن دشمن ما دوست ماست». اما طالبان با هیچ‌کس جز اسلحه‌اش دوست نیست...

مهدی تدینی

پی‌‌نوشت:
نوشته‌های تابستان ۱۴۰۰ دربارهٔ طالبان را در این لینک‌ها می‌توانید مطالعه بفرمایید:

▪️«برسد به دست توجیه‌گران طالبان»
(https://t.me/tarikhandishi/2074)▪️«آیندۀ ما و طالبان»
(https://t.me/tarikhandishi/2096)▪️«طالبان تغییر نکرده، جامعۀ افغانستان تغییر کرده»
(https://t.me/tarikhandishi/2100)▪️«شکست آمریکا در افغانستان: حماقت یا توطئه»
(https://t.me/tarikhandishi/2102)▪️«من مخالفم!»
(https://t.me/tarikhandishi/2118)▪️«حسرتی گزنده در آینده‌ای نه چندان دور...»

(https://t.me/tarikhandishi/2121)▪️«نامۀ سرگشاده به احمد مسعود»

This comment was minimized by the moderator on the site

در سفارتخانه ایران در کابل، کاسه‌‏‌ای زیر نیم‌‏‌کاسه است؟

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:

پس از چند روز حرف و حدیث و تایید و تکذیب تغییر سفیر ایران در افغانستان، سرانجام روز گذشته یک مقام وزارت خارجه اعلام کرد که حسن کاظمی‌قمی، نماینده ویژه ایران در امور افغانستان به‌جای بهادر امینیان، آخرین سفیرمان در کابل این سمت را عهده‌‌دار خواهد شد.

امینیان ماموریتش در افغانستان را پیش از آنکه طالبان قدرت را در این کشور تصاحب کنند، آغاز کرده بود.

اما شایعه شده که امینیان نه به دلیل پایان دوره ماموریتش بلکه به علت اظهارات منسوب به وی درباره طالبان که به رسانه‌ها درز کرده بود، برکنار شده است.

نهم آذرماه بود که گروه هکری بلک ریوارد، از میان پوشه‌های هک‌‌شده خبرگزاری فارس، متن سخنرانی او درباره افغانستان و طالبان در یک نشست ویژه را افشا کرد.

بهادر امینیان در این سخنرانی، طالبان را «موجوداتی غیرقابل تحمل، خانمان‌‌برانداز و باعث شرمساری افغانستان و مسلمانان» خوانده و گفته بوده که جمهوری اسلامی، راهی به جز تعامل با آنها ندارد. او گفته بود: «طالبان شبیه لشکر مغول‌‌اند و جمهوری اسلامی باید با آنها همچون مغول‌‌ها برخورد کند تا متمدن شوند.»

او گفته بود طالبان «با وجود اینکه دو دهه با آمریکا جنگیده‌‌اند، اما ضدآمریکایی نیستند و اگر جمهوری اسلامی دیر بجنبد، آمریکایی‌‌ها به‌‌راحتی می‌توانند آنها (طالبان) را مصادره کنند.»

This comment was minimized by the moderator on the site

کاظمی قمی: آمریکا مجموعه‌ای را تحت عنوان «جبهه مقاومت» سازماندهی می‌کند که دروغ است؛ به اسم مقاومت به‌دنبال ایجاد آشوب‌های داخلی هستند
۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۵ اخبار بین الملل اخبار افغانستان
کاظمی قمی: آمریکا مجموعه‌ای را تحت عنوان «جبهه مقاومت» سازماندهی می‌کند که دروغ است؛ به اسم مقاومت به‌دنبال ایجاد آشوب‌های داخلی هستند
نماینده ویژه رئیس‌جمهور در گفتگوی ویژه تلویزیونی با اشاره به تحولات افغانستان گفت آمریکا مجموعه‌ای را تحت عنوان «جبهه مقاومت» سازماندهی می‌کند که دروغ است؛ آنها به اسم مقاومت به‌دنبال ایجاد آشوب‌های داخلی هستند.
به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان شامگاه یکشنبه در برنامه‌ گفتگوی ویژه خبری، آخرین تحولات افغانستان را مورد تحلیل و بررسی قرار داد.
کاظمی قمی با اشاره به جنایات آمریکا در طول دو دهه گذشته در افغانستان، گفت: امروز تولید برق در افغانستان 300 مگاوات است و توزیع برق نیز بین 700 تا 1000 مگاوات است که از کشورهای همسایه تأمین می‌شود، لذا با این شرایط این کشور صنعت و خدماتی نخواهد داشت، این اقدامی است که آمریکایی‌ها انجام دادند.

وی درباره فرجام حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان گفت: بدون شک آمریکایی‌ها در افغانستان شکست خوردند و این شکست ناشی از چند علت است؛ در ابتدا مبارزاتی است که مجاهدین از جمله طالبان علیه آنها انجام دادند، بود، این یک واقعیت است.

وی افزود: مسئله دوم که مسئله مهم‌تری بود، مسئله بی‌اعتمادی مردم به آمریکایی‌ها بود و مسئله سوم بی‌توجهی آمریکایی‌ها به هنجارهای جامعه از جمله مسائل فرهنگی و منافع ملی افغانستان بود.

قمی یادآور شد: آمریکایی‌ها و نیروهای متحد از جمله ناتو، بالای 150 هزار نیروی نظامی در افغانستان داشتند، اما آمریکایی‌ها حاضر نیستند منافع دیگران را تأمین کنند، که در افغانستان این موضوع اتفاق افتاد.

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: آمریکایی‌ها اجازه شکل‌گیری ارتش حرفه‌ای در برابر تروریست‌ها را ندادند و همچنین جلوی مقاومت مردمی را که در برابر ارتش سرخ ایستادگی کرده بود، گرفتند.

وی اضافه کرد: آمریکا به‌دنبال ایجاد هرج‌ومرج بعد از خروجشان از افغانستان بودند، در حالی که شعار مذاکرات افغانی ـ افغانی می‌دادند، اما وقتی نگاه می‌کنید آنچه برای آمریکایی‌ها مهم نبود، این نوع مذاکره بود.

کاظمی قمی تأکید کرد: آمریکایی‌ها شکست خوردند و فرار کردند، اما مفهومش این نیست که افغانستان را رها کردند.

وی ابراز کرد: آمریکایی‌ها در حالت دورایستا، شرارتشان را بعد از خروج ادامه دادند. ادعایی را که آمریکایی‌ها برای مبارزه با تروریسم می‌کنند یک ادعای کذب است.

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: آمریکایی‌ها مولد تروریسم بودند. بنا به اعتراف آمریکایی‌ها، داعش را آن‌ها ایجاد کردند.

کاظمی قمی تصریح کرد: بعد از فرار آمریکایی‌ها از داخل افغانستان، شاهد پدیده ظهور داعش هستیم و اکنون نیز با کمک آمریکایی‌ها، بخشی از مدیران و فرماندهان داعش از مناطق دیگر به داخل افغانستان آورده می‌شوند.

وی ادامه داد: متأسفانه بخشی از عناصر سازمان امنیتی دولت سابق در بخشی از انفجارهای بزرگ همکاری داشتند.

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: امروز همچنان افغانستان برای آمریکا مهم است و به همین دلیل آنها نمی‌گذارند که افغانستان به‌سمت ثبات و امنیت پایدار برود.

وی اضافه کرد: آمریکایی‌ها حرکت افغانستان به‌سمت سازندگی را به‌معنی حضور کشورهای رقیب آمریکا از جمله چین و ایران می‌دانند.

کاظمی قمی تصریح کرد: آمریکایی‌ها امروز بزرگترین حامی داعش هستند. داعش درون خودش مجموعه‌های تروریستی دیگر را خلق می‌کند و مورد حمایت و پشتیبانی آمریکایی‌ها است.

وی افزود: در طول یک سال اخیر ما شاهد گسترش ساختاری و تنوع عملیاتی داعش هستیم و حرکت به‌سمت مرزها هستیم.

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: آمریکا مجموعه‌ای را تحت عنوان جبهه مقاومت سازماندهی می‌کند که دروغ است؛ یعنی به اسم مقاومت به‌دنبال ایجاد آشوب‌های داخلی است.

وی خاطرنشان کرد: اقدام دیگر آمریکایی‌ها آموزش و سازماندهی بخش قابل‌توجهی از نیروهای نظامی رژیم گذشته است و حدود 7 هزار نفر از این افراد را داخل آمریکا برای به‌کارگیری در برنامه‌های آتی ساماندهی می‌کنند.

کاظمی قمی تأکید کرد: آمریکایی‌ها در تلاش برای ایجاد جنگ‌های مذهبی بین شیعه و سنی و همچنین بین قومیت‌ها هستند.

وی ادامه داد: همچنین آمریکایی‌ها تلاش کردند طالبان و جمهوری اسلامی ایران را با یکدیگر درگیر کنند و یکی از مسائلی که جزو سیاست‌های محوری ما بود این‌که در این طراحی آمریکایی‌ها حرکت نکنیم.

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: در دوران حضور آمریکا در افغانستان 5000 لابراتوار تولید مواد مخدر صنعتی شکل گرفت و در تشکیل این مراکز آمریکایی‌ها و مافیاهایی که به آمریکا وابسته هستند نقش اساسی را دارند.

وی اضافه کرد: مدل خشخاشی که در افغانستان تولید می‌شود، انگلیسی است که سه بار در سال قابلیت کشت را دارد لذا بیشترین درآمد را نیز مافیای انگلیسی و آمریکایی و وابستگان آنها از مواد مخدر دارند و همین امر باعث شد که امروز 10 درصد از جمعیت افغانستان معتاد شود که یکی از معضلات اجتماعی اقتصادی برای مردم افغانستان است.

کاظمی قمی در پایان تأکید کرد: امنیت پایدار در گروی دولت مشارکتی است و نقش کشورهای همسایه و در کمک به ساخت افغانستان جدید است. نباید اشغالگر دیروز، امروز در قالب بازسازی و سازندگی وارد افغانستان شود.

This comment was minimized by the moderator on the site

‏حدود ۱۲ سال پیش ایران مرز خودش با افغانستان را دیوار کشید، این دیوار در خاک ایران است و زمین‌های کشاورزی مردم منطقه سیستان آن طرف دیوار!حتی قبر شهدا! حالا طالبان احمق فکر کرده‌اند این دیوار نقطه صفر مرزیست و به سمت کشاورزان ایرانی که به زمین‌هایشان رفته‌اند شلیک کردند و نیروهای مرزبانی ایران هم پاسخ دادند! از وقتی‌که طالبان به قدرت رسیدند، مولوی عبدالحمید تقریبا در اکثر سخنرانی‌هایی که داشته از طالبان حمایت قاطع کرده، حالا همین طالبان به سمت کشاورز سیستان وبلوچستانی شلیک میکند

هنوز نظری ثبت نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ثبت نظر به عنوان مهمان.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

دیدگاه

چون شر پدید آمد و بر دست و پای بشر بند زد، و او را به غارت و زندان ظالمانه خود برد، اندیشه نیز بعنوان راهور راه آزادگی، آفریده شد، تا فارغ از تمام بندها، در بالاترین قله های ممکن آسمانیِ آگاهی و معرفت سیر کند، و ره توشه ایی از مهر و انسانیت را فرود آورد. انسان هایی بدین نور دست یافتند، که از ذهن خود زنجیر برداشتند، تا بدون لکنت، و یا کندن از زمین، و مردن، بدین فضای روشنی والا دست یافته، و ره توشه آورند.

نظرات کاربران

- یک نظز اضافه کرد در چرا با مبارزین زمان خود، همان ...
دادگاه انقلاب اصفهان توماج صالحی را به اعدام محکوم کرد نگارش از یورونیوز فارسی تاریخ انتشار ۲۴/۰۴/۲۰...
- یک نظز اضافه کرد در مرثیه ایی بر عصر بی پناهی انسا...
آدم از بی بصری بندگی آدم کرد گوهری داشت ولی نذر قباد و جم کرد یعنی از خوی غلامی ز سگان خوار تر است...