نتانیاهو درس سخن گفتن در عرصه بین المللی به سیاستمداران می دهد
  •  

04 مرداد 1403
Author :  

ماشین جنگی اسراییل با گشاده دستی و با آسودگی خاطرِ سوال برانگیزی، بر پیکره ی ارزش های انسانی، اخلاقی، بین المللی و قوانین بشری و البته بر پیکر مردم محاصره و اسیر شده فلسطینی در باریکه بسته و محدود و کوچک غزه می راند، جایی که نه سنگر طبیعی برای پناه بردن وجود دارد، و نه راهی باز برای فرار از صحنه یک جنایت دائم و آشکار، و تنها پناهگاه موجود در غزه، خرابه های جنگ، و تونل های مخفی هستند، که خرابه ها در سیطره اسراییل و کلید و نقشه تونل ها نیز تنها در دست جنگجویان حماس و... قرار دارد، و این آنانند که تعیین می کنند، چه کسی می تواند از این پناهگاه ها بهره مند شود و چه کسانی نشوند.

نزدیک به دو میلیون فلسطینی، میانه ی نبردی نابرابر و البته خونین و آتشین بین مبارزین فلسطینی و ارتش مجهز اسراییل گرفتارند، و در گرسنگی، بی پناهی، تشنگی، کمبود و... زیر شنی تانک ها، رگبار بمب ها و گلوله ها و... جان می سپارند، و بر بدن زنده و مرده آنان در این آوردگاه خون و آتش می تازند و می بارند، و این مردم در هیاهوی نبرد جاری که اکنون بیش از 9 ماه است در این منطقه ادامه دارد، زیر سم اسب های تازه نعل شده ی مبارزین دو طرف، جان می دهند و زجر و مرارت، مرگ و جراحت، آوارگی و... را تحمل می کنند.

در میانه ی این وضعیت ناگوار، بنیامین نتانیاهو، که شاید رسواترین نخست وزیر اسراییل در تاریخ تشکیل این کشور بوده است، سکاندار فرماندهی این نبرد را در سمت اسراییل، عهده دار شده است، سکانداری که اگر نبرد 7 اکتبر [1] نبود و اگر طراحان این نبرد در گروه حماس و... آنرا برنامه ریزی نمی کردند، اکنون خود زیر خروارها فریادِ اعتراض به فساد و ناکارآمدی اش، فرار از قانون، شکستن حرمت قانون اساسی جمهوری یهود و...، غرق شده بود و به پرونده سیاسی او پایانی رسوا و ننگ آلود زده شده بود.

دمکراسی حاکم بر اسراییل، او را در چنان تنگنایی عظیم قرار داد، که در منگنه اعتراضات مدنی چنان گرفتار آمده بود که دنیا هر لحظه منتظر سقوط دولت افراطی و فاسد او بود، اما درست در آخرین لحظات، و در اوج اضمحلال، به ناگهان چند هزار مبارز حماس و جهاد اسلامی و... در 7 اکتبر 2023 با حمله به سرزمین های تحت کنترل این دولت در کیبوتص رعیم و... و از جمله در کنار آن حمله خونبار به جشنواره موسیقی نوا که با کشتار، گروگانگیری و... [2] همراه بود، به عنوان منجی دولت این راستگرای افراطی صهیونیست عمل کردند و در نتیجه، او همچنان بر اسب قدرت تا کنون سواری می گیرد و شاید از سقوط هم نجات یابد.

فضای ایجاد شده توسط حمله 7 اکتبر، روند را کاملا به نفع افراطگرایان صهیونیست برگرداند، به طوری که مقامات اسراییلی که خود به اتهام حذف یک ملت و یک کشور به نام فلسطین از صفحه روزگار، متهم و زیر سوال بودند، اکنون دست بالای مظلومیت در جهان را داشته، و تمام رفتار خود را با فلسطینی های تحت سیطره، در سایه این مظلومیت توجیه کرده و قانونی و منطقی جلوه اش می دهند.

و من این سوال را اکنون از خود دارم، و اینکه نمی دانم، چرا باید مبارزین مسلمان هنوز هم به خود اجازه دهند، به هنگام پیروزی، هرچند این پیروزی و تسلط مقطعی و برای ساعاتی چند بیشتر نباشد، از همان قانون و شرایط و سیره پس از پیروزی، که در قرون اولیه نبردهای اسلامی (و غیر اسلامی قبل و حین و پس از آن) جاری بوده، پیروی کرده، و فورا پس از غلبه، در ابتدا به تصاحب ناموس دشمن فکر کنند [3] ، و کشتار مردان و غارت اموال را سرلوحه کار خود قرار دهند، آیا این نیز از واجبات نبرد مذهبی (و غیر مذهبی) است؟! چرا نباید حرمت ناموس، خانه و کاشانه، کودک و غیرنظامیان ساکن در مناطق دشمن و... حتی به یک اصل غیر قابل خدشه در نبردهای زمانه ما، حداقل نزد مدعیان دین و آزادیخواهی تبدیل شود، و مهاجمین مسلمان (و غیر مسلمان) خود را ملزم به رعایت آن ببینند؟!

امری که در پیروزهای داعش در شامات [4] ، در حمله حماس در 7 اکتبر 2023، در هجوم طالبان افغانستان به مناطق غیر پشتون، فعالیت بوکوحرام در نیجریه و...، به هنگام ورود نیروهای بعث عراق به خرمشهر و... در خلال جنگ خسارتبار 8 ساله و... تکرار شد، در حالی که بسیاری از متجاوزین و ظالمان دیگر در دنیای معاصر نیز با مردم تحت تسلط و سیطره خود، به نوعی به همین روش رسوا و غیر اخلاقی و غیر انسانی رفتار کرده و می کنند، مثل آنچه صرب ها با مسلمانان بوسنیایی در خلال جنگ یوگسلاوی سابق کردند [5] ، یا آنچه با تسلط چینی ها بر سین کیانگ اکنون بر مردم ایغور این منطقه روا می دارند [6] ، یا آنچه بوداییان مهاجم در برمه با مسلمانان روهینگیا می کنند، یا آنچه روس های متجاوز با مردم چچن در گذشته و اکنون در اوکراین اشغالی کرده و می کنند و... آیا نباید فرقی بین مدعیان نجات بشریت، آزادیخواهی و... و متجاوزین کشورگشا و... باشد؟!

نبرد هفت اکتبر تنها چند ساعت بیشتر ادامه نداشت، اما در همین مدت کم، کشتاری حدود هزار و دویست تن را بر شهروندان و نظامیان اسراییلی تحمیل کرد، اما همین نبرد، اکنون به جنگی چند جانبه و چند ماهه تبدیل شده است، که نزدیک به 40 هزار نفر کشته فقط در سمتِ فلسطینیان بر جای گذاشته است، و از تبعات آن این بود که اسارت چند گروگان اسراییلی، باعث شد که بیش از دو میلیون و اندی فلسطینی ساکن در غزه و اریحا، و بیشتر از آن در کرانه باختری رود اردن، اکنون به گروگان های رسمی اسراییل تبدیل شوند، و نتانیاهو که به حق او را باید "قصاب غزه" نامید، ماه هاست که هر آنچه خواسته و اراده کرده را با این گروگان ها روا داشته و می دارد، و با این حال او اکنون می تواند به سان روضه خوانان محرم و عزای ما، که از سه ساعت حوادث نبرد غمبار در عاشورای سال 61 هجری، یک سال روضه سوزناک بخوانند، در سازمان ملل و اکنون در کنگره امریکا، روضه ایی دردناک از عملکرد مبارزین فلسطینی، که تنها چند ساعت در موضع تسلط بر قسمت ناچیزی از سرزمین های اسراییلی بیشتر نداشتند، بخواند و دنیا را تحت تاثیر این روضه خوانی های دردناک و غمبار خود قرار دهد و بگریاند.

مسبب این شرایط کیست؟! گرفتار شدن در تله باندهای بین المللی صهیونیسم، و البته که در کنار این تله، همان مبارزین فلسطینی بودند که وقتی به ناموس، زن، بچه، خانه و کاشانه، زندگی و سرزمین دشمن خود دست یافتند، عقده گشایی کردند، و هرچه توانستند کردند و روا داشتند و از آن فیلم گرفتند و با افتخار آن را پخش کردند، و آنرا به نشانه پیروزی خود جار زدند، که نمی دانم این کارشان از تسلط حالت روحی خاص هنگام پیروزی ناشی شده بود، که بر آنان غلبه داشت، و یا حساب شده و بر مبنای اصل اسلامی پیروزی بر اساس ایجاد ترس و رعب (النصر بالرعب)، قصد داشتند رعب و ترس را بر دل دشمن خود مستولی کنند، همان شگردی که داعش برای چشم جا انداختن از قربانیان خود، از جنایاتش فیلم می گرفت، و آنلاین آنرا برای چشم های نگران جهانیان به نمایش می گذاشت؛

آیا واقعا تجاوز به زن اسیر [7] دشمن اینقدر لذت و افتخار در بر دارد که قرن هاست رزم آوران متکی به شعارهای مذهبی، آزادیبخش و... نیز حتی نمی توانند از آن چشم پوشی کنند؟! آیا خریدن تنِ تنفروشانِ از دوست و دشمن، برای مهار لذت جنسی جنگآوران بهتر از سو استفاده از تنِ اسرای زن، برای غلبه بر شهوت مردان مبارز نیست؟!

آیا آن سربازان امریکایی مستقر در ژاپن، کره و...، که بعد از غلبه بر این دو کشور، بعد از جنگ جهانی دوم، اکنون سال هاست که به درخواست میزبان خود، در این کشورها مانده اند، و پول توجیبی و حقوق خود را خرج نیاز جنسی خود می کنند، و از تن فروشان ژاپنی و کره ایی برای غلبه بر شهوت خود سود می جوید، بر آن سرباز امریکایی که به زور بر تنِ زنان ژاپنی و کره ایی مغلوب دست اندازی می کند، شرافت ندارند؟!

این مفاهیمِ روشنِ اخلاقی و انسانی را، آیا مردم خاورمیانه ی مذهبخیز و تمدنساز نیز درک خواهند کرد؟ که تجاوز به زنان اسیر و تحت سیطره در آمده، سزاوار هیچ ملت و سرزمینی، حتی اهل دشمن نیست، و این از انسانیت، وجدان و اخلاق انسانی به دور است، چه این زنان اسیر از میان خیل دشمنان باشند، یا مردمی که تفوق بر آنان، باعث شده است شما ساعاتی بر جان، تن و داشته های شان سلطه یابی، یا معترضینی باشند که تن به مبانی فکری و مذهبی شما نمی دهند، و حتی در چنگال شما نیز قصد تمکین بر تحمیل را ندارند و... این عدم تمکین و آن شرایط و... هیچکدام مجوزی برای تجاوز به حریم یک انسان صاحب زیست و کرامت خداوندی نیست.

بله نتانیاهو سفر خود به امریکا را که در میانه ی کشاکش شدید انتخاباتی بین دونالد ترامپ و جو بایدن برای نشستن بر کرسی ریاست جمهوری آینده امریکا، انجام می دهد، باعث شد تا او نیز ماهی منافع و امنیت ملی اسراییل، و منافع خود و گروه خود را از این شرایط صید کند، او در این ماموریت، روی این نوع اشتباهات مبارزان مسلمان و یا آزادیخواه خاورمیانه ایی حساب کرده، و چنان سرمایه گذاری کرد، که یک روضه کامل و تاریخی را در کنگره امریکا، در سفر خود به این کشور خواند، که ملات این روضه را، زنبارگی و هوای نفس ارتکاب به جنایتِ عده ایی از مبارزینی فلسطینی مهیا کرده بودند، که به خود اجازه دادند، به ناموس "دیگران" (حتی دشمن) دست اندازی کنند، از مردم حاضر در سرزمین دشمن خود قتل عام های غیر ضرور مرتکب شوند و...

داستان تجاوز دسته جمعی به اسرای محدودِ زن اسراییلی در دست حماس و...، به هزاران تجاوز ارتش اسراییل به زنان فلسطینی سایه افکند، کشتار چند کودک و نوزاد اسراییلی در حمله 7 اکتبر، به کشتار دسته جمعی هزاران کودک و نوزاد فلسطینی سایه شوم خود را انداخت و...، و آنرا منطقی و غیر قابل اجتناب نشان داد! و... چرا؟! چون مبارزین مسلمان به شیوه و سیره سلف، همچنان خلف بودن خود را به اجرای روش غازیان، فاتحان، جنگجویان و... مسلمانی جستجو می کنند که تاریخ به درستی و یا نادرستی، کم و یا زیاد آنرا ثبت کرده است.

کسانی که چنین اعمالی را مرتکب شدند، در پیروزهای سیاسی - تبلیغاتی بنیامین نتانیاهو شریکند، کسی که منفورترین سیاستمدار اسراییلی بوده و هست، و اکنون بعد از 9 ماه زیر پا نهادن تمام اصول و فروع قوانین انسانی و اخلاقی نبرد، قوانین حقوق بشری، الزامات جنگ در مناطق مسکونی، قوانین سازمان های بین المللی برای حفاظت از حرمت و کرامت انسانی و...، سوار بر موج روضه هایی که ملات آن را برخی مبارزین فلسطینی فراهم نمودند، کنگره امریکا را بارها و بارها به ایستادن و کف زدن های متوالی در قبال سخنان خود وا داشت، نتانیاهو با سوار شدن بر امواج جنایات برخی مبارزین فلسطینی، جنایات بیشمار خود را پوشش داد، و مثل یک قهرمان در امریکا حضور یافت، و سخنرانی کرد.

البته آقای نتانیاهو پیروزی خود را تنها مرهون این دست از مبارزین آزادیخواه فلسطینی نبود، او نشان داد که هرگز به توان خود مغرور، مجذوب و خودشیفه نیست، و سخنرانی خود را از روی متنی نوشته شده دنبال کرد، او که بعد از سال ها کار در عرصه سیاست، همچنان از روی نوشته های تنظیم شده از قبل، سخن می گوید، و در قامت یک سیاستمدار کارآزموده، نبرد باخته را به پیروزی تبدیل می کند، و در این راه بسیار با تجربه ظهور کرد، که از اشتباهات مبارزین فلسطینی برای استفاده از امکانات مذهبی، درمانی، آموزشی و... منطقه غزه، برای پیروزی در نبرد علیه اسراییل سود جستند و نشان دادند که در مرام آنان نیز "هدف وسیله را توجیه می کند"، و برای مبارزه با سربازان اسراییلی، از امکانات مدنی که حق مردم برای پناه بردن در هنگام خطر هستند نیز، می توان سو استفاده کرد، و بدین وسیله تمام حرکت آنان در نبرد آزادیخواهی شان، بر اثر این شکستن نرم های اخلاقی، قانونی و عرفی نبرد، زیر سوال برده شد، و نتانیاهو و همفکرانش با سوار شدن بر موج محکومیت این پدیده ها، از دشمن آزادیخواه خود دیو ساختند، و از خودکامگی و تمامیت خواهی دیوگونه ی خود که چنان رسوا بود که حتی در میان مردم خود آنها هم، روشن شده بود، فرشته ایی قابل تقدیر ترسیم کردند.

حسرت خوردم، روح بِخالت و حسادت سرکشِ انسانی ام قلقلک شد، وقتی دیدم اسراییل چه سیاستمدار زبردستی را در سکانداری سخن و تریبون، به امریکا اعزام داشته؛

او که دانسته و آگاه، از مردم و کشور خود به عنوان "مغرور و دمکرات" یاد کرد، چرا که می داند، غرور ملی چقدر اهمیت دارد، که رهبران باید از غرور ملت خود حراست کنند، حتی جان خود را برای آن تقدیم نمایند، نتانیاهو می داند که دمکرات بودن در دنیای کنونی چقدر مهم و اساسی است، و دنیا چقدر شیفته ارزش های دمکراتیک است، ارزش هایی که حاصل هزاره ها مشغولیت انسان به تمدن سازی، علم و تفکر ورزی دیرپای و راه حل یاب بشر است، این مهمترین کشف علوم اجتماعی بشری، که در حکمرانی، شرایط عادلانه، انسانی، اخلاقی و... ایجاد می کند و کارا و راه گشاست؛

نتانیاهو خوب می داند، برغم روح راستگرا و افراطی و دمکراسی گریزی که در اوست، اما دمکرات زیستن و دمکراسی، و حاکمیت مردم بر مردم، ارزش دفاع دارد، حتی اگر آنرا قبول نداشته باشد، لذا در سخنرانی نتانیاهو در کنگره امریکا به چشم خود دیدم که حکمت و بصیرت اسراییلی، تا چه حد رشد و نمو کرده است، که بداند حاکمیت مردم بر مردم، دیگر یک واژه ایی تزئینی در حاکمیت و تفکر جهانی و بشری نیست، که به خود اجازه داد، ایدئولوگ و راهبری فکری انقلاب آزادیبخش 57 مردم ایران را، که عصاره دهه ها مبارزه ی مردم ایران برای کسب آزادی از استبداد داخلی، و کسب حق تعیین سرنوشت بود را، به تفکر مردی مثل مرحوم محمد تقی مصباح یزدی سپرد و گره زد، که علنا، مردم را زینت بخش سریر قدرت و اهل آن معرفی می کند، و ارزش های دمکراتیک و تکثر بشریت را نادیده گرفته، و مردم خود را تنها مقبولیت دهنده و ناصر (نصرت دهنده) قدرت معرفی می کند، و نه ناصب (نصب کننده و انتخاب کننده) و شارع (مشورعیت بخش) آن!

نتانیاهو سوار بر موجِ افراطِ در امریکا و غرب ستیزی که در ادبیات مسلط سیاسی ایران و همپیمانانش سیطره دارد، و سکه رایجش کرده اند، ایران را "رادیکال ترین و قاتل ترین دشمن امریکا" معرفی، و در حالی که روسیه و چین موجودیت و قدرت امریکا را عملا به چالش کشیده اند، او بر این ندانم کاری های جاری در ایران و... سوار شد، و ایران را در دشمنی با امریکا، جایگزین روسیه و چین کرد، و در مقابل، کشور خود را به عنوان کشوری وفادار، همپیمان با امریکا اعلام، که در مبارزه اش با ایران، "از امریکا محافظت می کند"، و از این جمله خود، این نتیجه را گرفت که "جنگ ما، جنگ شما، دشمنان ما، دشمنان شما، و پیروزی ما، پیروزی شما خواهد بود." و مدعی شد که "ما از منافع مشترک دو کشور دفاع می کنیم" و درخواست کرد که "ابزار به ما بدهید تا جنگ را سریعتر به پایان برسانیم".

و این چنین بود که نتانیاهو خود و کشورش را به امریکا دوخت، تا در فراز و فرود امریکا، با آنان که در اوج علم، ثروت و قدرت قراردارند، همراه، همنشین، همسرنوشت، هم منفعت و... نشان دهد، و به قول آن سیاستمدار شرق آسیایی، اسراییلی ها هم به پستان های بزرگترین و قدرتمند ترین دمکراسی جهان، یعنی امریکا چسبیدند، تا از آن ارتزاق کند، و موجودیت خود را حفظ و تضمین نمایند، و از آن اوج، شاهد سرنوشت کشورها و سیاستمدارانی باشند که به شاخ های این غول جهانی قدرت، علم و ثروت حمله ی مستقیم می کنند.

نتانیاهو بدون هیچگونه تعلل و سرگردانی فکری و کلامی، از تمدن مشترک با غرب، آینده درخشان دو ملت امریکا و اسراییل گفت، و در میان دست زدن های ممتدِ نمایندگان مردم امریکا در کنگره این کشور، گفت "سپاسگذاریم امریکا!"

این سیاستمدار برجسته اسراییلی بدرستی از خاورمیانه به عنوان منطقه ایی با سلطه "محرومیت و خودکامگی" نام برد، و به خوبی بلد بود به دهان و کام تشنه مردم این منطقه به "صلح و ثبات" اشاره کند، و از آروزی "پیروزی زندگی بر مرگ، آزادگی بر خودکامگی و..." بگوید، و این چنین بود که او تبحر خود را به رخ جهانیان کشید و عرصه سخن را چنان به جولان در آورد، که فریاد نمایندگان کنگره امریکا را، از نطق تنظیم شده اش، به سانِ هواداران حزبی و فکری پرشورش در اسراییل، بلند کند، و از این جو احساسی، به نفع سیاست های خود سود جوید، و از نابودی تفکر، سلاح و حاکمیت حماس بگوید، و از اجتناب ناپذیر بودن، این امر.

و باز درب سیاست و روابط بین المللی در منطقه را بر پاشنه ی قبلی اش بچرخاند، که ایران دشمن منطقه و جهان آزاد است، و این که راهبرد "ائتلاف ابراهیم" می تواند، به اسراییل و منطقه کمک کند تا از شر ایران در امان باشند!

بیشک سخنرانی حماسی، مطالعه و تنظیم شده این سیاستمدار اسراییلی که بیشترین رکورد تعداد را در بین رهبران جهان در سخنرانی در کنگره امریکا را دارد، یک نقطه موفقیت در پرونده سیاسی "قصاب غزه" ثبت خواهد کرد، و زاویه فکری ام با او نمی تواند باعث شود که این موفقیت او را نادیده گرفته، و از آن یاد نکنم.

آقای مسعود پزشکیان و دیگر رهبران برخاسته از ایران، که قصد دارند در مجامع جهانی سخن گویند، باید این سخنرانی را بشنوند، و بدانند که این چنین باید، زمین سخن گفتن خود را شناخت، و بر ارزش های حاکم بر آن احاطه داشته، و از فرصت سخن در این گونه مجامع بین المللی، برای کسب منافع و آبرو برای خود و سرزمین خود سود جُست، بی توجه به بطلان او، نتانیاهو در این سخنرانی، خود را بسیار دانا و توانا نشان داد، محمد جواد ظریف را در این زمینه، هماوردی مناسب با این مرد می بینم.

 

[1] - در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، حماس و چند گروه ستیزه‌جوی فلسطینی دیگر حملات مسلحانه هماهنگ‌شده‌ای را از نوار غزه در جنوب اسرائیل آغاز کردند که اولین تهاجم به خاک اسرائیل از زمان جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۴۸ بود. و این حملات را عملیات طوفان الاقصی یا سیل الاقصی نامیدند،  که در سطح بین‌المللی با عنوان حمله ۷ اکتبر شناخته می‌شود این حملات آغازگر جنگ جاری اسرائیل و حماس بود. حملات در سحرگاه ۷ اکتبر با شلیک حداقل ۳۰۰۰ راکت به سمت اسرائیل آغاز شد و سپس نیروهای اسلام‌گرا با استفاده از وسایل نقلیه و پاراگلایدر وارد خاک اسرائیل شدند. حماس با شکستن دیوار غزه-اسرائیل، به پایگاه‌های نظامی حمله کردند و غیرنظامیان را در ۲۱ منطقه از جمله بعری، کفارعزه، نیر اوز، نتیوحاسارا و الومیم قتل‌عام کردند. ۳۶۴ غیرنظامی هنگام شرکت در جشنواره موسیقی نوا کشته و تعداد زیادی زخمی شدند ارتش اسرائیل تخمین می‌زند که حدود ۳۰۰۰ شبه نظامی به جنوب اسرائیل حمله کردند و بعداً در آن روز به خاطر شکسته شدن حصارها، شهروندان غزه‌ای بیشتری وارد اسرائیل شدند. مهاجمان در مجموع ۱۱۳۹ نفر را کشتند: ۶۹۵ غیرنظامی اسرائیلی (از جمله ۳۸ کودک) ۷۱ شهروند خارجی، و ۳۷۳ عضو نیروهای امنیتی حدود ۲۵۰ غیرنظامی و سرباز اسرائیلی از جمله ۳۰ کودک به عنوان گروگان به نوار غزه برده شدند. هدف اعلام شده برای گروگان‌گیری، مجبور کردن اسرائیل به مبادله آن‌ها با فلسطینیان زندانی بوده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که تعداد زیادی تجاوز و تعرض جنسی نیز رخ داده است، اما مقامات حماس دست داشتن جنگجویان خود در آن را رد کرده‌اند.  

[3] - "شکی نیست که نظامی شدن روزافزون جوامع، ابراز یا تثبیت مجدد قدرت مرد سالار (چه به طور مستقیم از طریق جنگ و چه به طور غیرمستقیم از طریق توسعه فرهنگ های برتری طلبانه و بنیادگرا) مسئول تجاوز جنسی به عنوان یک سلاح جنگی است. جنگ ها ذاتاً ماهیتی جنسیتی دارند و از زمان های بسیار قدیم این چنین بوده است بیشترین قربانیان جنگ و خشونت، زنان هستند و جنگ مهم ترین عامل نقض حقوق زنان در وسیع ترین اشکال آن است. درهنگام وقوع مخاصمه مسلحانه، قتل و خشونت های جنسی علیه زنان به عنوان بزرگترین دسته از قربانیان جنگ، غیر قابل انکار است و همین باعث می شود که آسیب پذیرترین گروه در هنگام جنگ، زنان و به تبع آنان، کودکان باشند. در شرایط جنگی زنان نه تنها مصون از تبعیض نیستند بلکه تبعیض با خشونت عجین می شود و زنان مجبور به تحمل شرایطی می شوند که اغلب خود در ایجاد آن سهیم نبوده اند. ساختار سنتی جنگ این است که مردان به جنگ می روند، در حالی که زنان در خانه می مانند و از خانواده مراقبت می کنند. علاوه بر این، خود میدان جنگ نیز جنسیتی است؛ در حالی که مردان کشته می‌شوند، بدن زنان غنیمت جنگی است. دیدگاه رایج در طول تاریخ این بوده است که زنان بخشی از «غنایم» جنگی هستند و سربازان حق استفاده از آنان را دارند. این موضوع عمیقاً در این تصور ریشه دوانده است که زنان دارایی هستند و به عنوان ملکی در اختیار رزمندگان پیروز قرار می گیرند. تاریخ بارها نشان داده است که شروع درگیری و جنگ باعث افزایش قرار گرفتن زنان و دختران در معرض جنایات جنگی، به ویژه انواع خشونت ‌های مبتنی بر جنسیت، قتل‌ های خودسرانه، تجاوز جنسی و قاچاق می‌شود"

[4] - در اواخر ۲۰۱۴ دولت اسلامی عراق و شام (داعش) رساله ای در باب رفتار با بردگان مؤنث منتشر کرد، که از نقل قولی قرآنی حاوی عبارت "ما ملکت ایمانکم" استفاده می‌کند تا استدلال کند که اسلام اجازه سکس با اسیران زن را می‌دهد. داعش دختران و زنانی را که به اسارت می‌گیرد، کنیز می‌نامد و اجازه فروش آنان و هر گونه بهره‌برداری جنسی از آنان را داده‌است و حتی به کودکان هم رحم نمی‌کند. گزارش‌های متعددی در مورد آزار جنسی و خرید و فروش زنان و دختران اسیر وجود دارند. به ویژه زنان و دختران پیرو مذهب ایزدی که به جنگجویان گروه هدیه داده شده یا به فروش رسیده‌اند

[5] - در طول جنگ بوسنی، نیروهای صرب استراتژی سوءاستفاده جنسی از هزاران زن و دختر مسلمان بوسنیایی را در پیش گرفتند. اطلاع دقیقی از تعداد قربانیان تجاوز سیستماتیک صرب‌ها در دست نیست اما تخمین‌هایی در حدود ۲۰ تا ۵۰ هزار مورد موجودند. تجاوزهای دسته‌جمعی بیشتر در شرق بوسنی و سارایوو صورت گرفتند. تعداد زیادی از درجه‌داران و سربازان صرب بعدها در دادگاه به انجام جنایت جنگی متهم گشتند.

[6] - گزارشی تحقیقاتی که توسط بی‌بی‌سی در تاریخ ۲ فوریه ۲۰۲۱ منتشر شد، حاکی از این است که علیه زنان مسلمان چین به طرز سیستماتیک تجاوز جنسی صورت می‌گیرد. بر اساس این گزارش، زنان زندانی در کمپ‌های اصطلاحاً «بازآموزی» به شکل سیستماتیک توسط ماموران و زندان‌بانان حکومت کمونیست چین مورد تجاوز، آزار‌ و‌ اذیت و شکنجه جنسی قرار گرفته‌اند. تورسونای ضیاالدین، یکی از زنان مسلمان اویغوری است که از این جنایات پرده‌برداشته‌است. خانم ضیاالدین - که خودش یکی از این قربانیان بوده - می‌گوید متجاوزین با لباس رسمی (کت‌وشلواری) بودند و لباس پلیس بر تن نداشتند. خانم ضیاالدین - که ۹ ماه را در این کمپ‌ها سپری کرده - بلافاصله پس از آزادی، از چین فرار کرده‌است. او ابتدا به قزاقستان رفته و نهایتاً به آمریکا پناهنده شد. او می‌گوید زن‌ها را «هر شب» از سلول‌هایشان خارج می‌کردند و گاهی یک و یا دو مرد از «مردان چینی ماسک‌دار» به آنها تجاوز می‌کردند.

[7] - تجاوز جنسی در جنگ، تجاوز جنسی خشونت جنسی است که توسط سربازان در جریان درگیری مسلحانه، جنگ یا اشغال نظامی اغلب به عنوان غنایم جنگ انجام می‌شود، اما گاهی، به ویژه در درگیری‌های قومی، این پدیده انگیزه‌های جامعه شناختی گسترده‌تری دارد. این تجاوزها متفاوت‌اند از آنچه که در بین سربازان در طول دوران سربازی رخ می‌دهد. تجاوز جنگی همچنین موارد مربوط به فاحشگی تحت اجبار نیروهای اشغال‌کننده را نیز در بر می‌گیرد.

به اشتراک بگذارید

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 مصطفی مصطفوی

پست الکترونیکی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

نظرات (19)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

"سَنُصلي في القدسْ"

جغرافیای خاورمیانه عجائب کم ندارد. چه در سیاست و حکومت، چه در فرهنگ و مرام و مسلک! و درست جایی که این چند حوزه با هم تلاقی پیدا می کنند می توان اوج این عجائب را نظاره گر بود.

اسماعیل هنیه در تهران ترور شد. خیلی از کشورهای اسلامی و سران حکومتی ترور هنیه را محکوم کردند؛ اما هیچ واکنشی از سوی بشار اسد و سوریه نیست؟ (البته به جز واکنش رسمی حکومت سوریه در محکوم کردن نقض حاکمیت ایران توسط اسراییل) چرا؟
چون حماس و شخص هنیه در سالهای جنگ داخلی سوریه نه تنها جانب معارضین اسد را گرفتند بلکه جنگجویان حماس مستقیماً با نیروهای اسد و نیروهای غیر سوری مدافع بشار اسد (ایرانی، لبنانی، افغانی و پاکستانی) پیکار کردند. در کتابی با عنوان «سرباز روز نهم» در روایتی از مصطفی صدرزاده یکی از فرماندهان لشگر فاطمیون این درگیری بین حماس و خودشان و چگونگی سوءاستفاده حماس از تکنولوژی حفر تونل که از طریق سپاه قدس به حزب الله و از آن طریق به حماس برای مبارزه با اسراییل منتقل شده، چنین آمده است:

"در عملیات هجیره زیاد درگیری نداشتیم. نیرو‌های فلسطینی مقابل ما بودند. یک سال و نیم، فاصله هشتاد متریِ مقابل حرم حضرت زینب سلام الله علیها دست حماس بود. در جنگ سوریه بخشی از نیرو‌های حماس علیه نظام سوریه دست به اسلحه بردند. هر چه ما و حزب‌الله می‌دانستیم، حماس هم می‌دانست. به همین دلیل در ابتدای جنگ، حضور حماس برای ما به شدت آزار‌دهنده بود. در جنگ سوریه حفاری‌ها و تک‌تیراندازها نقش اصلی را دارند و بیشترین کشته را می‌گیرند. حفاری‌ها ماجرایش این است که ایران سیستمی را به نیروهای مقاومت می‌دهد که موقع حفاری نه خاک بیرون می‌ریزد و نه سروصدا دارد. ایران این سیستم را می‌دهد به حزب‌الله و حزب‌الله هم به حماس می‌دهد که علیه اسرائیل استفاده کند. وقتی درگیری‌های سوریه شروع می‌شود، حماس این تاکتیک نظامی را به تکفیری‌ها هم آموزش می‌دهد. هنوز که هنوز است از آن حفاری‌ها علیه ما استفاده می‌شود. می‌گفتند تکفیری‌ها تا نزدیکی زیر حرم تونل زده بودند، از داخل یکی از خانه‌های زینبیه بیرون آمده و پشت حرم حضرت زینب سلام الله علیها نوشته بودند که اگر اسد برود، تو هم باید بروی! (منظور حرم زینبیه است) نیرو‌های مدافع حرم متوجه می‌شوند و آن تونل را تخریب می‌کنند." هجیره دست حماس بود. یک سال و نیم حزب‌الله نتوانسته بود آنجا را بگیرد."

در تحولات موسوم به بهار عربی و پس از روی کارآمدن محمد مرسی و قدرت گرفتن اخوان المسلمین (۲۰۱۲) در مصر سران حماس که شاخه فلسطینی اخوان المسلمین محسوب میگردند و در چارچوب ایدئولوژی سلفی_جهادی مشی طریق میکردند چنین تحلیل نمودند که حامی اصیل با پیوندهای فرهنگی،‌ جغرافیایی و عقیدتی خود را یافته و دیگر به حمایت های ج.ا به نحو پیشین نیاز ندارند و اینچنین کمی روابط رو به سردی گرایید که با برکناری مرسی و تحولات میدانی در سوریه روابط کم کم مانند گذشته شد!

پیکر اسماعیل هنیه و محافظ شخصی اش پس از نماز در مسجد بزرگ امام محمدبن عبدالوهاب (دوحه قطر) پیشوای معنوی همه جریانات سلفی_جهادیِ بدعت ستیز در قبرستان سلطنتی قطر دفن گردید اما حکایت همچنان باقیست...

اینکه حماس و سوریه هر دو محور مقاومت نامیده می‌شوند ولی در میدان علیه هم شمشیر می‌کشند، اینکه بشار اسد حتی ابا دارد به صراحت ترور هنیه را محکوم کند، اینکه تکنولوژی ضد اسراییلی در میدانی دیگر علیه صادر کننده تکنولوژی قرار می‌گیرد! اینکه در داخل ایران محمدبن عبدالوهاب منفور است و وهابیت زاییده استعمار و عامل اصلی فتنه در ممالک اسلامی و انحراف از مسیر اسلام ولی همه اینها وقتی به ایستگاه سیاست می‌رسند نادیده انگاشته می‌شوند؛ و فکت های بسیار دیگر همگی مؤید این معنا هستند که اگر در یک آزمایش ذهنی گمان میکنید در فردای بدون اسراییل خاورمیانه تولیت مسجد الاقصی قرار است نصیب ولی فقیه شیعیان باشد و جشن وحدت برپا هنوز خاورمیانه را نشناخته‌اید...

از اصول فقه و دانشهای ربانی

This comment was minimized by the moderator on the site

سلام
لطفا نه خون خواهی کنید و نه انتقام سخت بگیرید. این آن چیزی هست که ناتانیاهو به شدت مشتاق آن است.

به جای آن سه کار دیگر انجام دهید:
اول: سرتان را به زیر بیندازید و مدتی هیچی نگویید و در برابر جیغ و داد و فحش و فحش کاری ناتانیاهو شکیبایی آگاهانه به خرج دهید و در این مدت به بازسازی سیستم اطلاعاتی خود بپردازید.  بدون تعارف سیستم اطلاعاتی و امنیتی تان به شدت ضربه پذیر است و افراد نفوذی در آن زیاد است. بنشینید و غربال کنید و علاوه بر حذف تشکیلات اطلاعاتی موازی، وزارت اطلاعات کشور را با نیروی های تخصصی بازسازی کنید و آن گاه اگر احساس کردید که لازم است تلافی کنید دست به کار شوید. اکنون سیستم های اطلاعاتی تان همانند صافی هست با آن نمی توانید قطره آبی جابجا کنید.

دوم ؛ همان گونه که پیداست  با روی کار آوردن پزشکیان و سخنان آشتی جویانه در صدد حل مشکلات تان با غرب و بخصوص با آمریکا هستید این تنها ترین راه برون رفت از مشکلات و تنها ترین مسیر انتقام از ناتانیاهو هست. این را با جدیت پیگیری کنید. ناتانیاهو در بین دعوای شما و آمریکا جوجه لاتی هست که می خواهد شما دو طرف بیشتر یقه هم را بگیرید، ترور مرحوم هنیه هم پوست موزی است که توسط همین جوجه لات زیر پای تان انداخته است مواظب باشید پاروی آن نگذارید که سخت خواهید لغزید. مطمئن باشید  آمریکا  (هریس و یا ترامپ) به شدت علاقه مند به حل مشکل بین خود و ایران هست زیرا آمریکا هم فهمیده که در این دعوا اسرائیل آتش بیار معرکه است. با آمریکا مشکل تان را حل کنید که اگر حل کنید ناتانیاهو خود به خود سقوط می کند  و انتقام سخت محقق شود.

سوم : سخنان تحریک آمیز را اصلا گوش ندهید و نسبت به انقلابی های دو آتشه مشکوک باشید و نصایح آنان را از سر دلسوزی ندانید. این کار به شما کمک خواهد کرد در آرامش و با خیال راحت به دنبال طرح های نجات بخش بیفتید. لطفا و لطفا نسبت به کسانی که خیلی خیلی خود را انقلابی یا امام زمانی و یا اهل نماز ها و روزه های مستحبی و به تعبیر عوامانه کسانی که بیشتر جانماز آب می کشند مشکوک باشید چون دشمن وقتی می خواهد در یک کشوری که ادعای دین و مذهب دارد نفوذ کند کروات نمی بندد بلکه پیراهن یقه آخوندی می پوشد و پیشانی اش را داغ می کند و علامت سجده می نهد. نمی خواهم بگویم همه کسانی که چنین هستند جاسوس هستند بلکه می گویم جاسوسان برای رد گم کردن و راه باز کردن از این سلیقه که سلیقه به ظاهر دینی هست استفاده می کنند. مزاحم عبادت  این ها که این همه عابد هستند نشوید و کار دنیایی به آنان نسپارید بگذارید به عبادت شان بپردازند.

اگر به این سه توصیه فقط یک سال عمل کنید هم امنیت به دست می آورید و هم اقتصادتان بهتر می شود و هم مشروعیت مردمی پیدا می کنید.‌
والسلام

This comment was minimized by the moderator on the site

شکاف عمیق در لبنان؛ رقص و پایکوبی همزمان با وعده حزب‌الله برای انتقام
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار ۰۳/۰۸/۲۰۲۴ - ۱۰:۴۶ ‎+۲ گرینویچ•به روز شده در ۱۳:۲۲

در حالی که روز پنج‌شنبه هزاران نفر از نیروهای سیاه‌پوش حزب‌الله در مراسم تشییع فواد شکر، یکی از فرماندهان ارشد این گروه شرکت کردند و وعده گرفتن انتقام کشته شدن او توسط اسرائیل را دادند، شامگاه پنج‌شنبه هزاران نفر در سراسر این شهر به جشن و پایکوبی پرداختند.

در جشن شامگاه پنج‌شنبه حدود ۸ هزار نفر در یک برنامه رقص دیدنی شرکت کردند که توسط گروه مَيّاس (the Mayyas) برنده مسابقه تلویزیونی «America's Got Talent» در سال ۲۰۲۲ میلادی اجرا شد.

اولگا فرهات ۴۵ ساله که یک فعال حقوق بشر است، به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «متأسفم که مردم در جنوب لبنان و غزه می‌میرند، اما مقاومت فقط حمل اسلحه و جنگیدن نیست. شادی، هنر و جشن گرفتن زندگی نیز نوعی مقاومت است.»

این برنامه رقص و آتش‌بازی تنها ساعاتی پس از آن آغاز شد که نیروهای حزب‌الله فواد شکر را که در حمله هوایی اسرائیل در روز سه‌شنبه در حومه جنوبی لبنان کشته شد، به خاک سپردند.

اولگا فرهات افزود: «در این کشور بین کسانی که به جنگ اهمیت نمی‌دهند و احساس می‌کنند که حزب‌الله می‌خواهد هویت جمعی خود را بر آنها تحمیل کند و گروه دومی که می‌جنگند، شکافی وجود دارد. من هر دو دیدگاه را درک می‌کنم، اما ما از جنگ و بحران خسته شدیم و می خواهیم از زندگی لذت ببریم.»

در حومه جنوبی، هزاران نفر از هواداران حزب‌الله شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» سر دادند؛ رقصندگان گروه مَيّاس نیز در بخشی از رقصشان به جنوب لبنان جنگ‌زده ادای احترام کردند یعنی جایی که حزب‌الله از زمان آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر، تقریباً هر روز با ارتش اسرائیل به تبادل آتش می‌پردازد.

این جشن و پایکوبی در حالی برگزار شد که خشونت‌های فرامرزی از ماه اکتبر تاکنون دست‌کم ۵۴۲ نفر را در لبنان کشته است که بیشتر آنها جنگجوی حزب‌الله و ۱۱۴ نفر نیز غیرنظامی بودند.

در طرف اسرائیلی نیز این درگیری‌ها منجر به کشته شدن ۴۷ نظامی و غیرنظامی از جمله در بلندی‌های جولان شده است.
اولگا فرهات می‌گوید: «من در جریان جنگ داخلی لبنان (۱۹۷۵-۱۹۹۰) بزرگ شدم و به گونه‌ای بزرگ شدم که به آرمان فلسطین اعتقاد داشته باشم. اما امروز می‌گویم "اول لبنان"».

اما حسین نصرالدین ۳۶ ساله، ساکن حومه جنوبی بیروت دیدگاه دیگری دارد و به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «ما هم زندگی را مانند دیگران دوست داریم... اما اگر اسرائیل ما را به جنگ بکشاند، وظیفه ماست که شهید شویم.»

این برنامه رقص و آواز در حالی برگزار شد که در ماه ژوئن، محمد رعد، از نمایندگان حزب‌الله در پارلمان لبنان که یک پسرش را نیز در درگیری‌های مرزی از دست داده، از لبنانی‌هایی که «به کلوپ‌های شبانه و سواحل می‌روند و از زندگی‌شان لذت می‌برند» انتقاد کرد.

در مقابل مارک ضو، نماینده مستقل پارلمان لبنان، با انتشار عکسی از برنامه رقص پنج‌شنبه شب، خشم حامیان حزب‌الله را برانگیخت. او نوشت: «شدیدترین پاسخ به اسرائیل، نشان دادن فرهنگ زندگی و زیبایی است».


مارک ضو (که پس از اعتراضات گسترده مردم لبنان علیه رهبری سیاسی این کشور به دلیل بحران عمیق اقتصادی) انتخاب شده بود، به خبرگزاری فرانسه گفت که مخالف «تقلیل دادن کل کشور لبنان به یک میدان جنگ» است.

بسیاری از سیاستمداران این کشور بویژه از جامعه مسیحی لبنان نیز از حزب‌الله به این دلیل که مسبب تشدید تنش‌ها شده و خطر جنگ با اسرائیل را افزایش داده، انتقاد کرده‌اند.

بسیاری از خطوط هوایی بین‌المللی پروازهای خود به بیروت را به حالت تعلیق درآورده یا لغو کرده‌اند، اما همچنان بسیاری از مهاجران لبنانی برای گذراندن تعطیلات تابستانی خود به این کشور برمی‌گردند.

رباب ابوحمدان یکی از آنهاست که به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «با وجود شرایط سخت، لبنان همچنان بهترین مقصد تعطیلات است.»

This comment was minimized by the moderator on the site

نکاتی درباره رابطه ما با اسرائیل
"مواضع واقع بینانه فرزند دکتر پزشکیان را با دور و بری های مرحوم رئیسی مقایسه کنید"

دکتریوسف پزشکیان*

جمهوری اسلامی ایران سال‌هاست در حال مبارزه تمام عیار با اسرائیل است. به جز جنگ نظامی مستقیم، دشمنی اسرائیل تقریبا به همه عرصه‌ها کشیده است. ترور، تحریم، نفوذ در ساختار اداری و سیاسی کشور، جنگ رسانه‌ای، تحریک و تقویت گسل‌های داخلی، جنگ نظامی در کشورهای همسایه و همراه، پشتیبانی از گروه‌های معاند و برانداز و ... انکار جنگ با اسرائیل ساده‌لوحانه و کوته‌نظرانه است.

ترور و شهادت اسماعیل هنیه که مهمان جمهوری اسلامی ایران نیز بود، خسارت بزرگ آشکار و غیر قابل جبرانی است. اما توجه داشته باشیم که ما سال‌هاست در معرض خسارت‌های پنهانی قرار داریم که مثل خوره به جان‌ کشورمان افتاده و مردم را خسته کرده است. فقر، اختلافات داخلی، بحث‌های خسته‌کننده سیاسی، فساد و تبعیض همگی سنگرهایی است که یک به یک عقب‌نشینی کرده‌ایم تا به اینجا رسیده‌ایم.

‌ از آنجایی که ما در میدان‌های مختلفی داریم می‌جنگیم، استراتژی خود را باید همه‌جانبه و جامع‌نگرانه تنظیم کنیم. اگر بپذیریم میدان اصلی جنگ با اسرائیل نظامی نیست‌، و اتفاقا آن‌ها دوست دارند پای ما را به جنگ نظامی نیز بکشند، با تامل قدم‌هایمان را برمی‌داریم.

وقتی متوجه شدیم که میدان مبارزه گسترده است، روش‌های مبارزه نیز متنوع است و وظیفه هرکسی متناسب با فهم و دانش و توانش تعریف می‌شود. مبارزه اطلاعاتی، سیاسی و امنیتی متولی خود را دارد و آن‌ها باید وظایف خود را انجام دهند. کار بقیه مردم و دولت اصلاح امور کشور است‌. اصلاح امور کشور بزرگترين ضربه به اسرائیل است. مراقب باشیم که حواسمان را از موضوع اصلی پرت نکنند. موضوع اصلی کشور همچنان اقتصاد، معیشت، اختلافات داخلی، فساد، تبعیض و ناکارآمدی است.

مهم نیست ما روی دشمنی و دعوا با اسرائیل هم‌نظر هستیم یا نیستیم. چه خوشمان بیاید و چه خوشمان نیاید این دعوا وجود دارد. هر نظری درباره اسرائیل داشته باشیم، فرقی نمی‌کند اصلاح امور کشور راهبرد قابل توافق است. هر کس ایران را دوست دارد می‌تواند روی این گزینه توافق کند و کمک کند تا مشکلات مردم کمتر شود، اقتصاد کشور رشد کند و وحدت و همدلی بیشتر شود و این به ضرر اسرائیل است.

*فارغ التحصیل فیزیک از دانشگاه شریف @drpezeshkian_org

This comment was minimized by the moderator on the site

ترور هنیه در تهران و اشتباهی که صورت گرفت!
با گذشت ۴۸ ساعت از عملیات ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، فضای مجازی پر شده از گمانه زنی‌های متعدد در باره نوع و چگونگی عملیات.
یکی از موارد بسیار مورد توجه در رسانه‌ها و فضای مجازی، ضعف سیستم‌های امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای جلوگیری از این عملیات و یا خنثی و بی‌اثر کردن آن از یک سو و قدرت و نفوذ اسرائیل برای انجام چنین عملیاتی در قلب تهران از سوی دیگر بوده است.
در باره قدرت و علت توانایی اسرائیل در انجام چنین اقداماتی علیه دشمنان خود در هر جای جهان ازجمله داخل ایران، (بعضا با بزرگنمایی) بسیار گفته و شنیده شده است.
در این یادداشت کوتاه میخواهم با نگاهی از زاویه دیگر به علت و یا دلیل ترور آقای هنیه در تهران اشاره کنم.
دلیل اصلی، خیلی کوتاه و واضح است و آن اینکه در شرایط فعلی دعوت رسمی از آقای هنیه به تهران و شرکت در مراسم تحلیف آقای پزشکیان یک اشتباه فاحش بوده و نمی‌بایست انجام می‌شد.
چرا؟ چون:
۱- هنیه و چند نفر از اعضای اصلی حماس بعد از عملیات هفت اکتبر، رسماً در لیست ترور اسرائیل قرار گرفتند و این رژیم اعلام کرد آنها را در هر مکان و هر شرایطی بیابد، خواهد کشت (متأسفانه تا به امروز این لیست کوتاه‌تر شده است!)
وانگهی، نتانیاهو نشان داده که برای رسیدن به اهداف خود هیچ خط قرمزی را رعایت نمی‌کند و حتی قرارگرفتن در لیست جنایتکاران جنگی او را از تعقیب اهدافش باز نمی دارد!
۲- در مقابل تجربه چند سال گذشته نشان داده که جمهوری اسلامی نیز به لحاظ امنیتی و اطلاعاتی، ضعف‌ها و آسیب‌پذیری‌های مهمی در حفاظت از افراد و اماکن و حتی اسناد طبقه‌بندی شده خود در مقابل تهاجم، سرقت، تخریب و ترور اسرائیل دارد و به لحاظ اعتبار سیاسی بین‌المللی و توافقات امنیتی، حتی از شرایطی مشابه قطر، ترکیه و حتی مصر و اردن نیز برخوردار نیست تا اسرائیل برای چنین عملیاتی در خاک ایران، ملاحظات حقوقی و بین‌المللی را رعایت نماید!
۳- شعارهای آقای دکتر پزشکیان و جهت‌گیری اولویت‌های سیاسی حامیان و رای‌دهندگان به ایشان، به‌گونه‌ای نبوده که میهمان اولین برنامه رسمی او چنین شخصیت‌هایی باشند. لذا حتی اگر چنین اتفاقی هم در این مقطع نمی‌افتاد، دعوت هنیه و مقامات دیگری از حزب‌الله لبنان، جنبش جهاد اسلامی و حوثی‌های یمن برای حضور در مراسم تحلیف آقای پزشکیان اشتباهی بود که انجام شد.
و اما اشتباه فاحش‌تر (که البته شاید جای طرح آن در اینجا نباشد) نشاندن آنان در صف جلوی مهمانان خارجی مراسم رسمی تحلیف (جایی که مقامات رده اول کشورهای خارجی و داخلی باید بنشینند) بوده که بار معنایی خاصی مغایر با رویکرد دولت پزشکیان را به جهانیان منعکس می‌کند!
*در یک کلام،*
یک کار غیرضروری و با منفعت بسیار ناچیز و شاید هم بی‌منفعت و احتمالاً با انگیزه قدرت‌نمایی با بی‌تدبیری به خسارتی بزرگ و ناخواسته همراه با تحقیر سیستم‌های امنیتی و اطلاعاتی کشور منجر شد.!
قطعا تیم آقای پزشکیان در این خصوص مسئول است و باید پاسخگو باشد.
آقایان، اگر به‌دنبال خرید کفش هستید، کفشی به اندازه سایز پای‌تان بخرید تا دیگران را به اشتباه و خودتان را به دردسر نیندازید!

پی نوشت:
تا زمان نوشتن این یادداشت، هنوز نه اسرائیل به‌صورت رسمی مسئولیت این اقدام را برعهده گرفته و نه جزئیات روشنی از چگونگی عملیات از سوی مقامات امنیتی و اطلاعاتی و یا سیاسی جمهوری اسلامی بیان شده است.

احمد گنجی
۱۲ مرداد ۱۴۰۳

This comment was minimized by the moderator on the site

نکتۀ تکان دهنده‌ای که باراک گفت!

همۀ کسانی که آثار مرا از سال 1366 تا به امروز در مطبوعات و رسانه‌ها دنبال کرده‌اند، به خوبی می‌دانند که من نه با ایدئولوژی حماس موافقت و میانه‌ای دارم و نه با استراتژی آن. با این حال، کشته شدن هر یک از اعضای این سازمان، عواطفم را جریحه‌دار می‌کند. از همین رو، اظهار شادی و خوشحالی برخی افراد از ترور اسماعیل هنیه در فضای مجازی را نه فقط درک نمی‌کنم بلکه مایۀ شرم و رسوایی می‌دانم.
روزی از اهود باراک رهبر حزب کارگر و نخست وزیر سابق اسرائیل پرسیدند که اگر او به جای اینکه یهودی باشد، فلسطینی بود و با همین وضعیتی که فلسطینی‌ها در کرانۀ باختری رود اردن و نوارغزه زندگی می‌کنند، روبرو می‌شد، چه می‌کرد؟ باراک در مقابل این سؤال بلافاصله پاسخ داد که به احتمال زیاد عضو حماس می‌شد!
وقتی یک مقام اسرائیلی در حد اهود باراک می‌تواند رنج فلسطینی‌ها را تا این پایه درک کند، چطور یک ایرانی نمی‌تواند؟ آن هم در حالی که اسماعیل هنیه در خاک ایران و با تجاوز به حریم ایران به قتل رسید.


پزشکیان شتاب کند!

مسعود پزشکیان لازم است هر چه سریع‌تر کابینه‌اش را به مجلس معرفی کند و برای آن رأی اعتماد بگیرد.
هر تصمیمی برای هر نوع پاسخ به عملیات ترور اسماعیل هنیه در تهران، منطقاً باید پس از تشکیل کابینهٔ جدید گرفته شود.
قاعدتاً کابینه‌ای که در همان ابتدای کارش، وارث پیامدهای تصمیمی شود که در آن دخالتی نداشته است، انتظار پاسخگویی از آن در حوزهٔ وظایفش نمی‌توان داشت.
ما طبعاً از تاریخ پاسخ ایران و کیفیت و کمیت آن، نمی‌توانیم اطلاعی داشته باشیم، اما یک هفته پس و پیش شدن آن، امری را قطعی یا منتفی نمی‌کند.
این امکان را نمی‌توان نادیده گرفت که در ضربات رفت و برگشتی نظامی احتمالی، تأسیسات زیربنایی هدف حملات قرار گیرند. بنابراین‌، وزیران آینده لازم است چشم‌اندازی از امکانات و مشکلات پیش روی وزارتخانه‌های خود داشته باشد.
بدین ترتیب، آقای پزشکیان لازم است شتاب کند.
احمد_زیدآبادی @ahmadzeidabad

This comment was minimized by the moderator on the site

هفت گزاره در بارۀ ترور هنیه

1.اسرائیل چه مسئولیت ترور اسماعیل هنیه را به عهده بگیرد و چه نگیرد، هیچ عاقلی طرف دیگری را مسئول این ترور نخواهد شناخت.
2. اسرائیل به احتمال زیاد می‌توانست هنیه را در قطر یا ترکیه هم ترور کند، اما به عمد تهران را انتخاب کرد به عنوان اقدامی از هر جهت تحریک‌آمیز.
3. اسرائیل به احتمال بسیار، در زمان‌های دیگر هم می‌توانست هنیه را ترور کند، اما به عمد، عملیات ترور را شب بعد از مراسم تحلیف دکتر پزشکیان انتخاب کرد تا دولت جدید را با بحران و آشفتگی و سردرگمی از همان ابتدای کارش روبرو کند.
4. با این ترور، وضع از هر جهت پیچیده و بغرنج شده است. حتی به راحتی نمی‌توان گفت گام درست در کدام جهت باید برداشته شود.
5. جنگ غزه از مدت‌ها پیش به صحنۀ رویارویی مستقیم حزب‌الله و اسرائیل و صحنۀ رویارویی کم و بیش نامستقیم ایران و اسرائیل تبدیل شده است. ادامۀ این جنگ بسیار پرهزینه و پایان دادنش هم بسیار سخت است.
6. به ناچار باید بین تداوم جنگ و یا گذاشتن نقطۀ پایانی بر آن، انتخاب کرد.
7.ماهیت تراژیک سیاست همین است! انتخابی بی‌نهایت تلخ اما ناگزیر!
احمد_زیدآبادی

This comment was minimized by the moderator on the site

سپاه باید صفر تا صد مسئولیت عملکرد غلط خود را بپذیرد

رحیم قمیشی
نماینده حوثی‌های یمن، نماینده حزب‌الله لبنان، نماینده جهاد اسلامی و نماینده حماس را در جلوترین ردیف مجلس و در پیشانی رسمی‌ترین مراسم دولتی ایران نشاندید که چه بشود؟
که به دنیا بگویید در عرف ما دولت‌ها باید پشت سر نهضت‌ها قرار بگیرند؟
که به دنیا بگویید ما از روابط بین‌الملل و قوانین جهانی هیچ نمی‌دانیم!؟
چرا انجام کارهای غلط برای ما باید عادی شود؟ فکر کنیم نماینده لبنان یا وزیر خارجه اش به مراسم آمده، ببیند نعیم قاسم معاون حسن نصرالله نشسته ردیف جلو و او باید عقب بنشیند، به ما نمی‌خندد؟ آخرین سفرش نخواهد بود؟
دعوت کردیم. رئیس جهاد اسلامی و رئیس حماس که در حال جنگ تمام عیار با اسرائیل هستند، و هر آن ممکن است ترور شوند، بیایند. اصلأ آیا صلاح بود سوار هواپیما شوند، هواپیمایشان سرنگون نشود، از منطقه تحت امنیت قطر خارج شوند، که در برنامه‌ای رسمی و تشریفاتی شرکت کنند؟
مگر آقای خاتمی و آقای احمدی نژاد رؤسای جمهور سابق به این مراسم دعوت شدند؟ اگر ما مراسم را بدون نمایندگان نهضت‌ها برگزار می‌کردیم، مراسم سوگند رئیس‌جمهور ما ناقص می‌شد؟
چه اصراری داریم که دائما به دنیا دهن‌کجی کنیم؟ هر چقدر هم جنبش‌ها مظلوم باشند یا به زعم ما کاملآ بر حق. چرا از مسلمانان مظلوم چین دعوت نکردید!؟ یا مسلمانان روسیه!

خبر ترور اسماعیل هنیه را حماس در ابتدا اعلام کرد. اسرائیل بازتاب داد، و سپس سپاه تایید کرد. دقت کنیم سپاه، نه پلیس ایران! نه وزارت اطلاعات کشور، نه دولت مستقر در ایران!
ما هنوز سفر بشار اسد به ایران، بدون هماهنگی وزارت خارجه یادمان نرفته.
ما فراموش نکرده‌ایم سپاه هم در داخل و هم در خارج خود را از دولت رسمی کشور محق‌تر می‌داند.
و اینطور مملکت‌داری نمی‌شود!
سپاهی که زندان مستقل دارد.
اطلاعات مستقل دارد.
ضد جاسوسی مستقل.
یگان‌های رزم مستقل از ارتش.
یگان های ضد شورش مستقل از فراجا.
سازمان‌های اقتصادی مستقل از دولت.
یگان های ضد هوایی خارج از سیستم پدافند یکپارچه کشوری.
اسکله‌های مستقل از سازمان بنادر.
سازمان‌های فرهنگی مستقل از وزارت فرهنگ
رسانه‌های مستقل از سازمان رسانه‌ای کشور
و ما با گذشت دو روز از ترور اسماعیل هنیه هنوز نتوانسته‌ایم بفهمیم، او چطور ترور شد؟
شلیک از خارج بوده یا از داخل؟
ضرورت سفر ایشان به ایران چه بود؟
هیچ ردپایی از تروریست‌ها بدست آمده؟
هیچ عامل داخلی با آنها همکاری نداشته؟
اصلا پلیس ما در جریان حادثه هست؟

چرا هیچ سرمایه‌گذاری به ایران نمی‌آید.
چرا هیچ توریست واقعی پایش را به ایران نمی‌گذارد.
چرا دولت‌ها در ایران عملا کارایی ندارند.
دولت در دولت در دولت اشتباه محض است.
سپاه باید پاسخگوی رفتار و تصمیماتش باشد.
و پاسخگوی خطراتی که متوجه ایران می‌کند.

دنیای پیچیده امروز نیازمند یک سیاست مستقل، قوی، با برنامه و منطبق با عرف و قوانین جهانی است. اینکه ما فکر کنیم با کارهایی غلط می‌توانیم در دنیا خودنمایی کنیم دورانش گذشته است!
رفتارهای ما تنها باعث تحقیر ایران می‌شود.
سپاه باید صفر تا صد مسئولیت عملکردش را بپذیرد، بدون آنکه به منافع ملی ذره‌ای لطمه وارد شود.
وگر نه ما در دور باطل غلط در غلط در غلط غوطه‌ور خواهیم ماند.

@Sahamnewsorg

This comment was minimized by the moderator on the site

دیروز ابراهیم، امروز اسماعیل...

رهبر باید قبل از جام نوش هسته‌ای، زهر توّهُم محو اسرائیل را بنوشد...

عبدالله ناصری

برای هر انسان خردمندی، مرگ و ترور آدمی، ناخوشایند است و محکوم، مگر در میدان جنگ آشکار و نیز به شرطی که "انسان معدوم” خون‌های بی‌گناهان را ریخته باشد.

این‌جا است که احساس انسان بر او مسلط می‌شود. به‌عبارت دیگر “شادمانی” انسان‌ها در این هنگام، توجیه‌پذیر است. نکتهٔ مهم در این حوادث عاملیت پدیدار است.

هنوز حادثه مرگ ابراهیم رئیسی در پس هاله‌ای پر ابهام است و حداقل خانوادهٔ او، نقش حکومت را در آن منتفی ندانسته است.

مرگ رئیسی که یکی از عوامل اصلی اعدام‌های سال ۶۷ است برای بعضی از ایرانیان بهجت‌آور و صد البته مشروع بود و نگارنده و با استناد به تفأل یک عالم ربانی زنده آن را "استدراج" الهی می‌داند.

مرگ "هنیه" متفاوت است، ضمن قوی دانستن این گمان که ترورش، عامل کاملا داخلی داشته باشد ولی او عضو ملتی است که بیش از هفتاد سال در برابر یک تجاوز تاریخی مقاومت می‌کند.

بارها نوشته‌ام که حمله هفتم اکتبر حماس یک بی‌تدبیری مطلق و آلبومی از جنایت غیراخلاقی بود، ولی تاریخ، شهادت می‌دهد که جنایات ده ماههٔ اسرائیل بسی سیاه‌تر است.

آن‌چه قابل درنگ است "بد بیاری" متناوب رهبر است که باید هزینه مکرر دهد.

پول مردم فقیر ایران را یک‌بار برای تسلیح حماس می‌پردازد و بار دیگر و در پی قتل رهبر آن، آبرو می‌فروشد.

در ذهنم خلجان می‌کند که احتمالا رهبر پرهزینه حکومت ایران، باید قبل از "جام نوش" هسته‌ای، زهر توهّم "محو اسراییل" را بنوشد تا هر چه زودتر، ملت ایران را شاد کرده و مردم فلسطین و رهبرانش راه درست “دو خاک، دو دولت” را پیگیری کنند.
دموقراضه

@demogorazee

This comment was minimized by the moderator on the site

در شرایط فعلی و با این دیتاها حمله به اسراییل اشتباه هست!


ببینید رفقا من هم مثل خیلی از شماها از اتفاقی که افتاد رگ گردنم باد کرد و متأثر شدم.
من هم مثل شما از فضای جنگ بین ایران و اسراییل وحشت دارم.
من هم مثل شما میدونم، یه جنگ چه قدر میتونه ما رو عقب تر بندازه،
و از طرفی میگم اگه جواب ندیم ممکنه دوباره بزنن.

اما
بین کشورهای دنیا روابط و پروتکل‌های بین المللی حکم فرما هست نه گمانه زنی‌های کانال های تلگرامی و چارتا روزنامه و آدم غیر مسئول.

ما ترامپ رو به خاطر ترور سردار سلیمانی بارها به مرگ تهدید کرده بودیم و واسش دادگاه گرفتیم و بلندترین مقامات نظامی وعده انتقام سخت داده بودن.
چند روز پیش ترامپ توسط شخصی ترور شد اما جون سالم به در برد و شخص ضارب هم در دم کشته شد.
فرض کنیم گلوله دو نیم اینچ به سر ترامپ نزدیک‌تر بود و شخص ضارب هم پیدا نمیشد.
چون مظنون اصلی این داستان با توجه به اون همه موضع گیری مقامات ایرانی قطعا ایران بود! آیا آمریکا باید حمله میکرد؟

به اعتقاد نگارنده تا زمانی که اسراییل این قضیه رو گردن نگرفته (که کاملا رندانه هم این کار رو نکرده) یا ما دلایل واقعی مورد قبول مجامع بین‌المللی به دست نیاوردیم، هر اقدام نظامی‌ای یک اشتباه بزرگ هست که بیشتر از گذشته ایران رو منزوی می‌کنه.
حالا
واقعا اگر اسراییل نبوده باشد چه؟
اگر دست هایی از داخل کشور در این قضیه دست داشته باشند چه؟
ما چه مستنداتی برای گفتن توی دنیا داریم که اسراییل این کار را کرده است؟

پیکی

@Piknikanalyst

This comment was minimized by the moderator on the site

چنین حاکمیتی یک «هیچِ بزرگ» است.

ترور اسماعیل هنیه، آن هم در قلب تهران، نشانه‌ای از ناکارآمدی و فرسوده شدن دستگاه اطلاعاتی-امنیتی جمهوری اسلامی است و شاید بتوان گفت که شاهد «فروپاشی» سیستم امنیتی حاکم هستیم. همچنین، انجام این ترور با استفاده از موشک از یک کشور دیگر یا پهپاد در داخل کشور، بی‌خاصیت شدن تشکیلات نظامی-دفاعی حاکم را نشان می‌دهد.

حاکمیت جمهوری اسلامی تنها در آزار و اذیت زنان، بازداشت دادخواهان، منتقدان و مخالفان، کشتار معترضان در خیابان‌ها، صدور احکام زندان و اعدام و سرکوب گسترده شهروندان و رفتارهایی از این دست، به صورت حرفه‌ای و تخصصی عمل می‌کند! همه‌ی این رفتارها تنها به ایجاد «سرابی از امنیت و توهمی از اقتدار» ختم شده است که در چشم همگان آشکار و رسواست. سرابی که نشان می‌دهد ادعای «تأمین امنیت» نیز ادعایی پوچ بیش نیست و چنین حاکمیتی یک «هیچِ بزرگ» است.

@Hosseinronaghi

This comment was minimized by the moderator on the site

فاجعه امنیتی ترور شکری تا هنیه

اینکه اسرائیل در نهایت قدرت و صلابت می تواند همزمان محل استقرار به لحظه فواد شکر (حاج محسن) در مربع امتیتی حزب الله (ضاحیه بیروت) و محل استقرار به لحظه اسماعیل هنیه در تهران را شناسایی و مورد حمله قرار دهد، یعنی عمق فاجعه و شکاف امنیتی موجود کشورمان بسیار بیش از حدی است که بتوان تصور کرد. یعنی باید گروهی فارغ از سطوح فرماندهی - سیاسی موجود بتواند عملیات طوفان الاقصی تا صدها واقع فاجعه بار مرتبط را به شاخصهای امنیتی - نظامی و سیاسی مورد بازخوانی قرار دهد.
ایکه بنابر اعلام منابع خبری عملیات ضاحیه بیروت به دلیل خروج فواد شکر از مکان مورد نظر در انجام ترور ناکام بود حتماً قابل شکرگذاری است اما حزب الله لبنان هم می داند که رهبران و فرماندهان حزب الله دیگر حتی در مربع امنیتی ضاحیه بیروت هم جای امن و قابل اتکایی ندارند.
اینکه همزمان دو عملیات اطلاعاتی - نظامی در مربع امنیتی ضاحیه بیروت و عمق امنیتی تهران انجام و دو شخصیت بی بدیل حزب الله و حماس را هدف قرار دهند یعنی از حیث شکاف و شکنندگی اطلاعاتی - امنیتی در شرایطی بسیار دشوارتر از روزهای ترور شهید عماد مغنیه(حاج رضوان) در دمشق، ترور سردار شهید سلیمانی در بغداد و حتی حمله اسرائیل به نشست محرمانه فرماندهان تحت امر سردار زاهدی در کنسولگری(دمشق) قرار داریم. یعنی باید بفهمند که عملیات اطلاعاتی - نظامی ترور اسماعیا هنیه در عمق امنیتی تهران و در پیش چشم بیش از هشتاد هیات عالیرتبه خارجی روز مراسم تحلیف ریاست جمهوری ایران چیزی جز برپایی رسمی مراسم ختم و فاتحه خوانی امنیتی ایران نیست.
اینکه هنوز خبر استعفا و مهمتر دستگیری هیچ فرمانده عالی رتبه سپاه اعلام نشده است، حتماً چیزی جز تکرار فاجعه بار روزهای سیاه دفاع مقدس نیست. روزهایی که پس از هر شکست‌ بزرگ نظامی از والفجر مقدماتی، والفجر یک تا رمضان و بدر و خیبر یا کربلای چهار و ... هیج فرماندهی مورد بازخواست قرار نگرفته برکنار یا مجازات نشد. یعنی همه در هر حال با هم و دورهم بودند تا بعدها با افتخار از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ یا دریافت درجات سرداری و دکتری و ریاستهای پی در پی بگویند.
اینکه هنوز هم از شناسایی و برخورد با لکه گذاریهای ماموران اطلاعاتی اسرائیل در تهران مانند کاترین شکدم خبری نیست و هنوز هم عناصر مرتبط با کاترین شکدم مانند طالب زاده تقدیر و تکریم می شوند. هنوز هم طبق روال مرسوم با چند مراسم با شکوه موضوع ترور حاج قاسم و فخری زاده تا زاهدی و حالا شکری و هنیه و بسیاری دیگر به فراموشخانه سپرده می شوند. یعنی فاجعه شبکه های نفوذ در لایه های ساختار قدرت فعلاً ماندگار و موثر خواهند بود. یعنی همزمان با اجرای دو عملیات بسیار پیچیده و مقتدرانه ضاحیه بیروت و تهران می توانیم شاهد نمایش بازی مشتی  خانه از پای بست ویران است. یعنی وقتی مشتی به اصطلاح نماینده و مقام کشوری و لشکری باشیم که با هیجان ناشی از حضور هیاتهای خارجی در مجلس احساس غرور و شجاعت کرده و شعار علیه اسرائیل را تکرار و از اینهمه شجاعت غرق لذت باشند.
اینکه پس از کوچ اجباری هنیه و سایر رهبران مقاکمت فلسطینی از قطر به تهران چرا مقامات امنیتی - نظامی تا سیاسی قادر به فهم اهداف و پیامدهای چنین واقعه تلخی نبودند حرف جدیدی نیست. اما می تواند با بازخوانی روند حوادث و رویدادها از طوفان الاقصی و برپایی کارناوال جشن شادی آغاز جنگ در میدان فلسطین تهران و دیوار نویسهای به زبان عبری میدان فلسطین و .... به تحلیلی معقولی از قدرت شبکه های نفوذ در کشورمان برساند. هرچند هنوز موضوع تشویش اذهان عمومی ناشی از نامه زاکانی به فلان شرکت برای آماده سازی قبری در کنار مدفن مرحوم امام خمینی باقی است. اما ایکاش بفهمند چارچوب پیمان صلح جمعی اعراب و اسرائیل یا ساخت ساختار جدید امنیتی منطقه یا به تعبیر شاهزاده بن سلمان خاورمیانه همصدا، هماهنگ و مرفه که با کشاندن مردم تنها و بی پناه غزه به کشتارگاه اسرائیلی - عربی بسیار جدی و نیازمند تدابیری مهم و غیر احساسی از سوی ایران بود که نبود. ایکاش همانطور که مکرر در یادداشت های پیشین نقد خبر اشاره شده است بفهمند شبکه های نفوذ که در حوزه عملیات تا این حد در مراکز حساس تنیده اند می توانند در حوزه های تصمیم سازی سیاسی هم بسیار موثر باشند. ۱۰مرداد
https://t.me/Khabar_Naghde

This comment was minimized by the moderator on the site

دام هنیه
نخستین انتظار ازتهران در قبال ترور شهید هنیه، انداختن جمهوری اسلامی در چاهی است که به گمانم می‌توان آن را دام هنیه نامید. اسرائیل(اشغالگر) با این ترور در پی بالابردن روحیه شهروندان و ارتشش بود. ولی هدف استراتژیک نتانیاهو، زمینه سازی برای کشاندن جمهوری اسلامی به جنگ مستقیم، و بدین وسیله  و در پی آن ، وادار کردن ایالات متحده برای ورود به آن است. گام نهادن در چنین دامی، با فرض واکنش احساسی تهران و شعله ور سازی جنگ منطقه ای، به معنای افتادن در تارهای اهداف راهبردی اسرائیل(اشغالگر) است. به اغلب احتمال امروز بنیامین نتانیاهو و ولادیمیر پوتین، شادترین سیاستمداران جهان هستند. توصیه یدالله کریمی پور به واکنش  تصمیم سازان چنین است:
۱- در نخستین روز کاری رئیس جمهور، متانت استراتژیک و خونسردی خود را حفظ کنید؛
۲- در اقدامی متقابل و بدون پذیرش مسئولیت، اسرائیل را از درون گرفتار سازید؛
۳- این ترور و چگونگی آن را، زمینه برای تمرکز بر خلا های استراتژیک و پر کردن آنها قرار دهید.‌ این رخداد را تبدیل به بستری برای رفع و رجوع چالش های استراتژیک ملی کنید؛
۴-  مراقب رویکرد جاسوسان احتمالی رخنه کننده در سطوح تصمیم سازی استراتژیک باشید. شاید هدف ناکام گذاشتن و زخمی کردن استراتژی دولت چهاردهم باشد.
به هر روی از شورای عالی امنیت ملی درخواست دارم، مصالح عالیه کشور را در نظر گرفته و با واکنش مناسب بخردانه، نقاط ضعف همیشگی اسرائیل را با طرحی همگون هدف بگیرید. از هر گونه برخورد مستقیم پرهیز شود.
یدالله_کریمی_پور @karimipour_k

  
This comment was minimized by the moderator on the site

باسلام : بنظر میرسد که موساد با بسیاری از سرویس‌های اطلاعاتی جهان شامل دول غربی وعربی همکاری مشترک واجرایی دارد . نتانیاهوطی مدت ۹ ماه اخیر وارد بازی خطرناک وسبعانه ای شده که انصافا" چهره ای واقعی و جنایتکارانه اش برای جهان آشکار شده بطوریکه همه سرمایه های ملی و معنوی این رژیم غاصب درسطح منطقه‌ و جهان به تاراج رفته است . باید دانست در چنین وضعیتی ، نتانیاهو چیزی برای از دست دادن ندارد لذا بهر توحشی متوسل می شود و تمام میثاقیان وقرار داده‌ای بین المللی وانسانی راقلدرانه نقض ولگد کوب می نمايد ‌. نکته کلیدی اینجاست که آمریکا نیز هم اکنون درگیر کارزار انتخابات ریاست جمهوری است وهردو حزب عمده( دمکرات وجمهوریخواه )به حمایت یهودیان محتاج هستند ‌. بهرحال هوشیاری زاید الوصف ودقت عمل وتدبیری حکیمانه برای مقابله با این باندجنایتکار ودیوانه لازم است ‌‌‌‌که دولت آقای پزشکیان با کیاستی در خور توجه است اقدامی شایسته ودر زمانی مناسب بعمل آورد که تحسین برانگیز و کوبنده باشد . ان شاءالله

This comment was minimized by the moderator on the site

نقد خبر
اینکه خبرگزاری ایران ابتدا با هیجان و شادمانی معمول از هلاکت چند نیروی صهیونیستی در حمله موشکی حزب الله لبنان به مجدله شمس شمال اسرائیل (مرز سوریه) خبر داد و حالا همنوا با اعلام وزارت خارجه ایران و حزب الله لبنان بر طبل تکذیب عملیات منتسب از سوی رژیم صهیونیستی به حزب الله می کوبد چیزی جز تکرار حماقت های پُر تکرار گذشته نیست. مثل بسیاری از موارد مشابه بازی تبلیغاتی هم باشد. اما ایکاش مقامات مسئول کشورمان می فهمیدند که با آغاز بازی طوفان القصی که غزه را به نابودی کشاند و از حماس و جهاد اسلامی هیچ ساخت همانطور که در یادداشتهای متعدد سیصد روز گذشته علی الخصوص یادداشت ۲۱ دی ۱۴۰۲ متذکر شدم اسرائیل پس از اطمینان از اتمام حماس و بسیار مهمتر باریکه غزه و فلسطینیان ساکن کرانه باختری حالا آماده آغاز درگیری تمام عیار با لبنانی است که طی سیصد روز گذشته از خاکش مورد حمله یکطرفه قرار گرفته است. اسرائیل حالا با نمایش چند جان باخته حمله به زمین بازی کودکان مجدله شمس در آستانه به فراموشی سپاری سیصد روز جنایت در غزه و کرانه باختری است. اسرائیل پس از با هدف گیری دقیق بیش از ۲۰۰ فرمانده ارشد و عنلیاتی حزب الله و نابودی بخش بزرگی از توانمندی فرماندهی و لجستیک ایران در سوریه و لبنان حالا در آستانه عملیات متقابل انتقامی گسترده به لبنان است. لبنانی که در حال برگزاری کنسرتهای بین المللی شبانه بیروت قطعاً با حمله اسرائیل در کنار حزب الله و ایران نخواهد بود.
اینکه علی رغم کشته و زخمی شدن بیش از دویست نفر در حملات دیروز اسرائیل به غزه و جنوب لبنان اما افکار عمومی جهان هنوز متوجه چند کشته و زخمی اسرائیلی زمین بازی مجدله شمس است، یعنی هیچ کس قادر یا مایل به دیدن بیش از ۲۰۰ هزار کشته، مفقود و زخمی فلسطینی باریکه غزه و کرانه باختری یا بیش از ۱۵۰۰ کشته و زخمی نیروهای حزب الله و مردم جنوب لبنان طی سیصد روز گذشته نیست. یعنی علی رغم هیجانات کودکانه برخی مقامات کشورمان از تجمعات اعتراضی خیابانی و دانشگاهی علیه نقض حقوق بشر علیه ساکنین غزه و ساکنین اسرائیل در خاتمه ماجرای خود خواسته و خود ساخته حماس و جهاد اسلامی در غزه و کرانه باختری کاری ساخته نیست. یعنی یکایک عناصر سازمان دهنده کارناوال شیطانی جشن شادی آغاز جنگ حماس علیه اسرائیل که در شب عملیات طوفان الاقصی در میدان فلسطین تهران که حالا به استیصال مطلق رسیدند در جنایات اسرائیل شریک و شاید مهمترین عناصر مشروعیت بخشی به جنایات اسرائیل باشند.
اینکه برخی در کشورمان مدام از حق رای دهرندگان ریشه فلسطینی در سراسر جهان در مورد هویت و حاکمیت در سرزمین‌های اشغالی یا اسرائیل می گویند هرچند قطعاً ادعایی مبهم و غیرقابل تعریف است اما ایکاش بتوانند شرافتمندانه لااقل یکبار توضیح دهند که اگر همین به اصطلاح فلسطینی های در حال زندگی در سراسر جهان هم معتقد به حفظ اسرائیل و حتی بازگرداندن غزه به اسرائیل باشند تکلیف چیست؟ مانند مردمان کشوری به نام اردن هاشمی که با جمعیتی انبوه از ساکنین با ریشه فلسطینی که ملکا اردن را هم شامل می شود اولین کشوری بود که در طی حدود ۳۰۰ روز گذشته بیشترین فشار ممکن را به غزه وارد ساخت چنانکه محمود عباس رئیس حکومت خودگردان فلسطین و بسیاری از همرزمانش با سابقه بیش از پنج دهه مبارزه برای آزادی فلسطین امروز بزرگترین مدعی جنایت حماس در غزه می باشد. همانطور که اکثریت مردم لبنان به استثنای شیعیان حامی حزب الله به شدت از مخالفین فلسطینیان شناخته می شوند و در سال‌های نچندان دور یکی از دلائل شکل گیری جنگ داخلی لبنان به اقدامات آوارگان فلسطینی در گسترش اردوگاههای فلسطینی در لبان بود. اما علی رغم همه اینها ایکاش مقامات ایران می فهمیدند که ایران در آرامش و برخورداری اقتصادی می توانست بدون شلیک یک گلوله و با تبدیل غزه به قطب اقتصادی در روندی معقول اسرائیل را به زانو در آورد که قطعاً با توجه به حماقت طوفان الاقصی دیگر ممکن نخواهد بود. ۶مرداد
اینکه حماس هنوز هم به حماقت اعلام حمله موشکی از غزه به اسرائیل اصرار دارد و مجدداً جنازه چند اسیر اروپایی-اسراییلی را در مناطقی از غزه رها کردند چیزی جز اثبات ادعای ارتش رژیم صهیونیستی مبنی بر استفاده حماس از مناطق مسکونی و ساکنین غزه بعنوان سپر انسانی نیست. یعنی حماس خواسته یا نادانسته عملاً بهترین بهانه ساز برای ادامه حملات بی رحمانه و گسترده اسراییل به تتمه ویرانه باریکه غزه و کشتار ساکنین تنها و بی پناه غزه محسوب می شود. چنانکه استقبال اسرائیل از ادامه حمله نسبتاً کور و کم اثر علیه بخشهایی سرزمینی مناطق اشغالی از خاک لبنان و یمن تا عراق چیزی جز امکانی مناسب برای نمایش مظلومیت اسرائیل(ملت یهود در محاصره) نیست.
اینکه سنگ هم با مشاهده پیکر بی جان کودکان فاجعه دیروز غزه و شیون و استغاثه مادران داغدار غزه بسوزد و هیچ شود حرف جدیدی نیست. اما رهبران حماس و جهاد اسلامی و بسیاری دیگر که بانوانی که با رجز خوانی و هلهله به برپایی کارناوال جشن و شادی آغاز جنگ ۷ اکتبر در تهران اقدام کردند باید توضیح دهند در اصرار به ادامه جنگ خونین یا آغاز جنگ بدون برآورد ۷ اکتبر هرگز از دختران، زنان و مادران غزه هم در مورد آغاز جنگ پرسیدند. دختران، زنان و مادرانی که حالا به بزرگترین قربانیان امروز و فردای غزه شناخته می شوند و هرگز قهرمان هیچ جنگی نبوده و نخواهند بود. چنانکه در جنگ هشت ساله ما هیچ کس برای آغاز، ادامه و خاتمه جنگ از دختران، زنان و مادران ایران نپرسید. چنانکه دختران، زنان و مادران ما و غزه و هر نقطه از جهان در طول جنگ و بعد از جنگ هویت مستقل نداشته و همواره در نسبت به یک رزمنده، مجروم یا کشته در میدان معنا یافته و تعریف می شوند.
https://t.me/Khabar_Naghde

This comment was minimized by the moderator on the site

ترامپ: اگر مقامات ایرانی مرا ترور کنند، امیدوارم آمریکا ایران را از صفحه کره زمین محو کند
پس از آنکه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به تهدید مقامات ایرانی برای ترور دونالد ترامپ اشاره کرد، دونالد ترامپ در روز پنجشنبه ۲۵ ژوئیه ابراز امیدواری کرد که در این صورت آمریکا ایران را «از روی زمین محو می‌کند.»
ترامپ در شبکه اجتماعی تروث نوشت که «در این صورت اگر رهبران آمریکا اقدامی نکنند، ترسو محسوب خواهند شد.» بنیامین نتانیاهو روز چهارشنبه در جریان سخنرانی خود در کنگره آمریکا تاکید کرد که «همانطور که اخیرا متوجه شدیم، آنها (ایران) حتی با وقاحت ترامپ را تهدید به ترور کردند.»
ایران با رد این اتهامات، آن را «بدخواهانه» توصیف کرد.


ترامپ در دیدار نتانیاهو: خروج از برجام بهترین‌کار من برای اسرائیل بود

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در آخرین مرحله از سفرش به ایالات متحده آمریکا با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا در مارآ لاگو دیدار کرد.
ترامپ برای مدت کوتاهی به خبرنگاران اجازه حضور در این نشست را داد. او در پاسخ به این سوال که رابطه کاری با اسرائیل در دولت دوم ترامپ چگونه خواهد بود، گفت که رهبری کنونی ایالات متحده می‌تواند "جنگ جهانی سوم" را رقم بزند.
ترامپ همچنین گفت که پایان دادن به توافق هسته ای ایران شاید "بهترین کاری" بود که او برای اسرائیل انجام داد و از تصمیم خود برای انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس دفاع کرد.
ترامپ گفت که اگر در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا پیروز می‌شد می توانست "ظرف یک هفته پس از انتخابات با ایران به توافق جدیدی برسد که باعث خشنودی همه باشد و شرایط مساعدتری را در خاورمیانه ایجاد کند".
او در اشاره به تاثیر خروج از برجام و احیای تحریم‌ها در سال ۲۰۱۸ بر جمهوری اسلامی گفت که این حکومت در در آن زمان پولی نداشت چون کسی نفت ایران را نمی‌خرید، ولی حالا این حکومت "ثروتمند" است.
او همچنین سخنان کامالا هریس در دیدار با نتانیاهو که صریح‌تر از بایدن بر لزوم ختم جنگ غزه تاکید کرده بود را "بی‌حترامی به اسرائیل» دانست.
دیدار رهبران کشورها با کاندیدای ریاست‌جمهوری امر رایجی نیست. نتانیاهو و ترامپ آخرین‌بار در سپتامبر ۲۰۲۰ در جریان امضای «توافق ابراهیم» در کاخ سفید، جایی که امارات متحده عربی و بحرین برای برقراری روابط دیپلماتیک عادی‌سازی با اسرائیل توافق کرده بودند، یکدیگر را ملاقات کردند.
@dw_farsi

This comment was minimized by the moderator on the site

اعوجاج سیاستمداران و معضلات لاینحل
مرضیه حاجی هاشمی

سرانجام «بنیامین نتانیاهو» به «ایالات متحده» رفت و در کنگره آمریکا در میانه اعتراضات بیرون کنگره سخنرانی کرد. وی در بخشی از سخنان خود گفت: «معترضان، اسرائیل را یک کشور اشغالگر می‌ نامند. آیا نمی‌دانند که سرزمین «اسرائیل» جایی است که «ابراهیم»، «اسحاق» و «یعقوب» در آنجا نماز می‌خواندند، «اشعیا» و «ارمیا» در آنجا موعظه می‌کردند و «داوود» و «سلیمان» در آنجا حکومت می‌کردند؟» این ادبیات دینی برگرفته از «تاریخ دینی» نه «تاریخ مدرن» به همراه تشویق‌های پی در پی حاضران در بزرگترین نهاد سیاسی قدرتمندترین کشور دنیای مدرن به چه معناست؟ به حق یا ناحق، درست یا غلط، با هر هدف و مقصودی، این یعنی حیات پویای الهیات در میانه سیاست سکولار غربی.

به باور «کارل لوویت» «مادامی که تاریخ جهان، معنایی رهایی بخش را در خود پنهان ساخته است، نمی‌توان آن معنا را نادیده گرفت» و در سکولارترین کشورها نیز داستان‌های تاریخ دینی، ماجراهای رستگاری و ایمان و اسامی و شخصیت‌های آن داستان‌ها و ماجراها همچنان زنده و تاثیرگذارند. این همان چیزی است که باید در روند عقلانی‌سازی نهادها و ابتنای ساختارها، قوانین و نظم سیاسی - اجتماعی بر پایه فلسفه سیاسی؛ نه الهیات سیاسی، کاملاً بدان توجه داشت تا موجب رشد پنهان یا آشکار رادیکالیسم، در قالب گروه‌های هزاره گرا و افراطی نشویم، گروه‌هایی که هر چیز و هر کس جز خود را یا آشکارا تکفیر می‌کنند یا غیر آشکارا اهداف تبعیض آمیز خطرناک خود را پی می‌گیرند و در هر دو صورت، خشونت را تئوریزه و اجرا می‌کنند.

اصالت فلسفه سیاسی نسبت به الهیات سیاسی «جدا کردن تأمل درباره قلمرو سیاسی بشری از نظرورزی‌های الهیاتی در باب فراسوی این قلمرو و دست شستن از چنان ادعاهایی است». در هر صورت در پس هم الهیات سیاسی و هم فلسفه سیاسی، سوالات مبنایی و پاسخ آنها وجود دارد که توجیهات یا استدلال های عقلانی رویکردها و دیدگاه‌های سیاسی مختلف در باب حکومت داری، شکل‌گیری ساختارها، نهادها و قوانین و به طور کلی نظم سیاسی - اجتماعی است. یکی از این دسته سوالات بنیادین، پرسش‌های وجود شناسانه هستند که چگونگی پاسخ به آنها مسیر متفاوتی پیش روی ما خواهد گذاشت که بر تحولات آینده ما بسیار موثر است.

به طور کلی و با بیانی ساده می‌توان این پرسش‌های وجود شناسانه که پاسخ بدان هر اندیشه ورزی سیاسی و سیاست ورزی سیاستمداران و کنشگران سیاسی- اجتماعی را از هم تمیز می‌دهد چنین طرح کرد:
۱- آیا طبق دیدگاه ارسطویی فیلسوفان مسلمان که بر «رئالیسم مدرسی» متاخر سده‌های میانی میلادی نیز تاثیرگذار بود، وجود الهی و وجود انسانی در عنصر، یکی است و انسان‌ها با رسیدن به کمال وجود شناسانه خود می‌توانند، به خدا برسند؟
۲- یا مطابق متافیزیک عام لوتری در جنبش اصلاح دینی، وجود الهی سراپا با وجود مخلوقات متفاوت است و هیچ سطحی از کمال وجودشناسانه و ارتقا به مرتبه خداوندی وجود ندارد و تنها راه رسیدن به رستگاری و خدا از طریق صرفاً لطف الهی است؛ نه با جهد و جد عقلانی یا شهودی یا عمل به احکام و دستورات الهی که نیاز به واسطه انسانی (روحانیون ادیان) دارد؟
۳- یا مطابق متافیزیک خاص «اومانیسم» که گرایش عرفانی- افلاطونی دارد؛ ولی اراده‌گرا و «نیمه پلاگیوسی» نیز هست، انسان نه مجبور به اجرای احکام الهی و نه مقدر به لطف خدای قادر مطلق به رستگاری نخواهد رسید؛ بلکه آیا با اراده خود و قدرت انتخابگری می‌تواند رستگار شود؟(که اساساً مفهوم رستگاری با مفهوم اختیار قابل فهم است.)

نمی‌شود از تمدن دنیای مدرن و از تارک نهادی کاملاً مدرن، در مهد تمدن مدرن سخن گفت؛ ولی از ادبیات و تاریخ غیر مدرن که توجیه‌گر نوعی سیاست ورزی پیشا مدرن است، استفاده کرد. چنانچه اشاره شد، این به رخ کشیدن الهیات سیاسی در میانه «سکولاریسم» است، این خدعه‌های آگاهانه یا خدشه‌های ناآگاهانه ای است که توسط بسیاری از سیاست ورزان یهودی، مسیحی و مسلمان، چه سکولار و چه غیر سکولار برای فریفتن عوام یا توجیه خواص! به کار گرفته یا تشویق می‌شود که پیش از همه نشان از مخدوش بودن و اعوجاج بنیان‌های فکری و گرفتار نمودن دنیای امروز به انواع معضلات و نامعادلات پیچیده لاینحل است و برای آغازیدن راهی نو باید به شدت از آن پرهیز کرد.
https://t.me/M_Hajihashemi_iran1

This comment was minimized by the moderator on the site

راز تشویق‌های ممتد!

نتانیاهو امشب در حالی در کنگره آمریکا سخنرانی کرد که در خارج آن معترضان از جمله برخی یهودیان علیه او و جنگ تظاهرات کرده و او نیز آن‌ها و دانشجویان معترض را تابع ایران و حماس خواند.
نتانیاهو دیوان لاهه واتهاماتش علیه اسرائیل را نیز به سخره گرفت. همه گزارش‌های سازمان ملل در مورد کشتار غیرنظامیان و بحران انسانی در غزه را نیز زیر سوال برد؛ تا جایی که منکر کشته شدن حتی یک غیرنظامی در رفح شد!
تا توانست به ایران تاخت و نزاع با آن را نبرد مرگ وزندگی خواند.
با وجود عدم حضور 90 نماینده دموکرات در نشست به دلایل متعدد، اما نمایندگان جمهوری‌‍خواه و بقیه دموکرات‌ها از نتانیاهو پس از ده ماه جنگ نسل کشی و کشتار 17 هزار کودک و 12 هزار زن به عنوان یک «قهرمان» استقبال بی‌‎سابقه‌ای کردند. دست زدن‌ها و تشویق‌های ممتد گواهی بر عمق پیوند آمریکا و اسرائیل است که فراتر از سیاست است. بدون توجه به این متغیر نمی‌توان قرائتی درست از دورنمای تنش میان ایران و آمریکا و سیاست خارومیانه‌ای این کشور داشت؛ متغیری که در برخی تحلیل‌ها جایگاهی ندارد. آمریکا به بهانه چین خاورمیانه را رها نمی‌کند
صابر_گل_عنبری


نیمی از دموکرات‌ها سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا را تحریم کردند
نزدیک به نیمی از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان و سنای آمریکا سخنرانی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره ایالات متحده را تحریم و در این نشست شرکت نکردند.
گفته می‌شود که ۹۶ نفر از نمایندگان این سخنرانی را تحریم کرده بودند. سخنرانی نتانیاهو در سال ۲۰۱۵ نیز از سوی ۵۸ نماینده دموکرات تحریم شده بود.
رشیده طلیب، تنها نماینده فلسطینی‌تبار کنگره آمریکا نیز در این نشست با چفیه حضور یافت و هنگام سخنرانی نخست‌وزیر اسرائیل پلاکارد‌هایی با مضامین «جنایتکار جنگی» و «مجرم نسل‌کشی» حمل کرد.
هزاران نفر نیز در واشنگتن علیه نتانیاهو تظاهرات کردند.



انتقاد سناتور آمریکایی از تهمت نتانیاهو به آمریکایی های حامی فلسطین: در امور داخلی آمریکا دخالت نکن
کریس مورفی، سناتور کنتیکت در انتقاد از تهمت‌ نتانیاهو به آمریکایی‌های حامی فلسطین: این حرف که هر آمریکایی که با فاجعه انسانی در غزه مخالفت می‌کند، از حامیان حماس است، کاملا به دور از واقعیت و نابجا بود.
بهتر بود نتانیاهو به جای سخنرانی در کنگره، برای نهایی کردن توافق پایان جنگ در غزه وقت می‌گذاشت.
رابطه قوی آمریکا و اسرائیل» جنگیده‌ است، گفت که او خواهان شکست حماس است اما سخنرانی نتانیاهو «یک عقب گرد هم برای آمریکا و اسرائیل و مبارزه با حماس بود».


نتانیاهو: آیت‌الله خمینی وعده داده است که انقلاب اسلامی را به تمام جهان صادر کند و ایران در حال حرکت در این مسیر است
نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی خود در کنگره آمریکا:
وقتی که جمهوری اسلامی ایران به دنبال صدور انقلاب خود به سراسر جهان است، آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین دشمن و نگهبان تمدن غربی ایستادگی می‌کند.
از گروگان‌گیری سفارت آمریکا در سال ۱۹۷۹ تا تهدیدات هسته‌ای امروز، این نبرد تاریخی همچنان ادامه دارد.
وزیر خارجه ایران صراحتا اعلام کرد که جنگ با اسرائیل در واقع جنگ با آمریکا است.
ایران مسئول قتل تعداد زیادی آمریکا در عراق، لبنان و آفریقا است.
ایران به آمریکا تیم‌های ترور فرستاد تا وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی سابق این کشور را ترور کنند.
حرف اصلی سخنرانی من این است: دشمن ما یکی است

This comment was minimized by the moderator on the site

محمد تقی فاضل میبدی @fazelmaybodi · 7h
استقبالی که کنگره آمریکا ازسفاک اسرائیل کرد،فهمیدم حقوق بشر در این کشوریعنی کشک!همه روشنفکران، دانشگاهیان و متفکران در غالب کشورها از جمله آمریکا نسل کشی نتانیاهو را درغزه محکوم کرده اند ولی کنگره آمریکا برای جنایتکار جنگی کف می زند و او را درکشتن زنان و کودکان غزه تشویق می کند!!


Akbar Ganji @GanjiAkbar استقبال بی نظیر کنگره آمریکا از جنایتکار جنگی و قاتل ۱۸۶ هزار فلسطینی
دیگر چه کسی در دنیا به موعظه های توخالی آمریکا درباره رعایت حقوق بشر گوش خواهد کرد؟ ۳۰ میلیارد دلار اهدایی سال ۲۰۲۴ آمریکا به اسرائیل و تأمین همه سلاحهای کشتار جمعی برای قتل عام مردم غیر نظامی غزه کافی نبود که اینک این چنین از بزرگترین تروریست جهان استقبال می کنید؟
رژیم اشغالگر، آپارتایدی، استعمارگر، جنایتکار جنگی اسرائیل در نسل کشی فلسطینی ها در غزه در نُه ماه گذشته بیش از ۱۸۶ هزار نفر از آنان را به طور مستقیم و غیر مستقیم کشته است.
سی_و_نه_هزار_کشته
کشتار_پانزده_هزار_و_پانصد_کودک
کشتار_یازده_هزار_زن
نود_هزار_زخمی
هشت_هزار_نفر_زیر_آوارها
جنایات_جنگی_اسرائیل
نسل_کشی_اسرائیل
دولت_آپارتاید_اسرائیل
غزه
فلسطین
اشغالگری


سهند ایرانمهر @sahandiranmehr
سیر نابخردی‌
سهند ایرانمهر
جنگ جهانی اول که تمام شد خردمندانی بودند که می‌گفتند اگر معاهده صلح عادلانه نباشد و ملل مغلوب احساس تحقیر و نادیده گرفته‌شدن داشته باشند، جنگ بعدی دوباره نطفه می‌بندد. شمار زیادی با کلمات و اصول حقوقی بازی کردند و در کنفرانس صلح پاریس، معاهده‌های جداگانه‌ای امضاء و تاوان‌های بسیار سنگینی بر شکست‌خوردگان جنگ تحمیل داشت. برندگان جنگ دلخوش به تریبون‌ها و هم‌پیمانی‌ها و جامعه ملل بودند وودرو ویلسون «اعلامیه چهارده ماده‌ای» خود را صادر کرد تا خیالش از هرگونه جنگ بعدی راحت باشد. از اتومبیل تا معادن زغال سنگ و اراضی آلمان هرطور که طرف پیروز می‌خواست مصادره و جدا شد. تاریخ اما منتظر کلمات و بیانیه‌های سیاسی نماند و جامعه ملل که تاسیس شده بود تا مانع جنگ بعدی شود، آنقدر بی‌تاثیر شد که عاقبت منحل شد تا در پایان جنگ دوم جهانی سازمان ملل جای ان را بگیرد و ضعف های آن را جبران کند که البته نکرد. زخم‌های باز جنگ اول، عفونت حاد جنگ دوم را سبب شد و جنگ دوم نیز زخم‌های جدیدی باز گذاشت که موضوع فلسطین یکی از آنهاست.

باربارا تاکمن در کتاب «سیر نابخردی از ترویا تا ویتنام‌» نگاه موشکافانه‌ای به نابخردی‌هایی دارد که با شکل و رنگ تقریبا یکسان بارها بشر را گزیده و جنگ‌ها و کشتارها را موجب شده است. او ریشه همه آنها را در یک تناقض می‌بیند: «سیاست‌های دولت‌ها علیه منافع خودشان».
کشف این عامل البته باعث نمی‌شود دولت‌ها اشتباه نکنند. آنها موقع مواجهه با بحران، دلخوش به داشتن قدرت نظامی، اقتصادی و رسانه‌ای هستند اما تاریخ و قواعد عِلّی و معلولی آن کاری به تصور قدرت‌ها ندارد. ریختن خون، تحقیر ملت‌ها تحریف واقعیت هرچقدر که بزک شود هرچقدر مورد حمایت دولت یا دولت‌ها باشد در نهایت نتیجه بد خود را نشان خواهد داد.
تاکمن با مرور دقیق تاریخ و ریشه بی‌خردی‌ها نکات دقیقی را ثبت کرد. وقتی به دولت‌های مستبد با آرایه‌ای مذهبی نگریست و عاقبت آنها را دید نوشت:
وقتی امور دنیوی روحانیت را به خود مشغول دارد، ریشه هرگونه معنویتی می‌خشکد.
وقتی خون‌شویی و کتمان جنایت را دید نوشت: نمی‌بینید که زمین، امسال خون بیشتر از آب و خونابه بیشتر از باران آشامیده است؟
وقتی سیر افول دولتمردان را دید نوشت:
تقلا کسب قدرت مستلزم کاربست وسایلی است که طالبان قدرت را پست و حیوان‌صفت می‌کند و جوینده همین که به خود آمد،‌ می‌بیند که قدرت به قیمت ازدست‌رفتن فضیلت یا مقصود اخلاقی حاصل شده است.
وقتی سرانجام آنهایی را دید که از غلبه موقتی بر مردم مست بودند نوشت:
بر مردم ناراضی اعمال قدرت شاید توان کرد،‌ ولی بر مردم ناراضی هرگز حکومت نتوان کرد. او دریافت که بالاترین جولانگاه بی‌خردی هنوز حیطه حکومت است،‌ چون آن‌جا‌ست که آدمی بر دیگران تسلط می‌یابد و سپس تسلط بر خود را از دست می‌دهد.
وقتی دید که بخشی مهمی از تاریخ صرف جعل و ساخت چیزی از هیچ شده و در درازنای زمان بی‌حاصلی خود را نشان دادهاست نوشت:مسائل و اختلافاتی در میان سایر ملل وجود دارد که زور یا فنون مهارت کشورهای دیگر یا حتی حُسن‌نیت آن‌ها نیز قابل‌حل نیست: توهم ملت‌سازی!...پافشاری بر حقی که می‌دانید نمی‌توانید به آن عمل کنید عین بی‌خردی است.

دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه، که عالی‌ترین مرجع قضایی سازمان ملل است در یک حکم تاریخی اعلام کرده است که اشغال اراضی فلسطینی توسط اسرائیل خلاف قوانین بین‌المللی است. قطعنامه ۳۳۷۹ مجمع عمومی سازمان ملل متحد نژادپرستی اسراییل را محکوم کرده است و ده‌ها قطعنامه و سند رسمی بین‌المللی وجود دارد که بر اشغال سرزمین‌های فلسطینی توسط اسراییل تاکید دارند. در کنار این موارد نسل‌کشی مشهود است که افکار عمومی جهان را نیز به شدت به واکنش واداشته است و نهادهای بین‌المللی بسان روزهای منتهی به جنگ جهانی اول و دوم ناکارامدی خود را نشان داده‌اند با این همه همان قواعدی که تاکمن گفت هنوز پابرجاست.
دیروز در جریان سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا، اعضای کنگره ۷۹ بار برای نتانیاهو دست زدند که ۵۸ بار آن به شکل ایستاده بود. روایت غالب در رسانه‌ها، دولت‌ها، جریان‌های قدرتمند اصلی، فضای مجازی و ... همه و همه در نهایت و علیرغم انتقادها و اعتراض‌ها واکنشی مشابه است اما انچنانکه تاکمن گفت، تاریخ در قضاوت و فرجامی که در پیشانی رویدادها خواهد نوشت، راه خود را می‌رود و تناقض‌ها، دامنگیر خواهند شد. هرکه باشد و هرجا که باشد.



حسین دهباشى @hosseindehbashi · 13h
لعنت الله علی القوم ظالمین



Sadegh Alhosseini صادق الحسینی @alhosseini · 5h
آخرین وضعیت هژمون اخلاقی جهان! کف مرتب و ممتد برای قصاب ۴۰ هزار نفر و ۲۰ هزار کودک! کنکره آمریکا نشان داد که ارزش‌های حقوق بشری اصلا جهان‌شمول نیستند.



Javadi Yeganeh جوادی یگانه @javadimr · 5h
واقعیت جهان همین است که می‌بینید.
چشم خود را بر نسل‌کشی چهل‌هزارنفره در غزه بستند و ده‌ها بار، نشسته و ایستاده، تشویقش کردند. امنیت و آزادی و کرامت را فقط برای مردم خود می‌خواهند.
در این جهان که انسان، گرگ‌ِ انسان است، باید قوی بود، هم متکی به مردم و هم متکی به سلاح.



علی نیک جو @Alinikjooo · 4h
تو یکی نه ای هزاری
تو چراغ خود برافروز


محسن رضایی @ir_rezaee · 5h
برادران و خواهران عزیز؛
آن‌هایی که دیروز قریب به یک دقیقه برای قصاب غزه در کنگره آمریکا ایستادند و دست زدند، همان‌هایی هستند که به بهانه حقوق بشر اشک تمساح می‌ریزند. دیروز دشمنان بی‌رحم بشریت بی‌نقاب بودند و بیاییم چهره بی‌نقاب‌شان را هرگز از یاد نبریم.



Siavash Ardalan @BBCArdalan · 13h
گاهی اوقات موقع ترجمه همزمان یک سخنرانی، زیادی توی نقش گوینده فرو میرم. ولی امروز چون داشتم صدای فضای پرحرارت داخل صحن کنگره و تمام ارتعاشات لحن نتانیاهو رو میشنیدم، فکر می‌کنم اینبار در انتقال فضا و حال و هوای جلسه سخنرانیش زیاده روی نکردم. خدائیش سخنور ماهریست.

هنوز نظری ثبت نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ثبت نظر به عنوان مهمان.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

دیدگاه

چون شر پدید آمد و بر دست و پای بشر بند زد، و او را به غارت و زندان ظالمانه خود برد، اندیشه نیز بعنوان راهور راه آزادگی، آفریده شد، تا فارغ از تمام بندها، در بالاترین قله های ممکن آسمانیِ آگاهی و معرفت سیر کند، و ره توشه ایی از مهر و انسانیت را فرود آورد. انسان هایی بدین نور دست یافتند، که از ذهن خود زنجیر برداشتند، تا بدون لکنت، و یا کندن از زمین، و مردن، بدین فضای روشنی والا دست یافته، و ره توشه آورند.

نظرات کاربران

- یک نظز اضافه کرد در شهید سید محسن مصطفوی درقاب آ...
نازنین مردان با صفا و بی ریا و مخلص
- یک نظز اضافه کرد در شهید سید محسن مصطفوی درقاب آ...
روح همه شهدا شاد