ضرورتی قطعی تر از حفظ جان این مردم مظلوم نیست
  •  

05 مرداد 1399
Author :  
مسئول محترم! گوش هایت را به وضع باز کن

 

"برگزاری مراسم مذهبی عزاداری امام حسین برای جامعه ما بهره‌های فراوان معنوی دارد و نمی‌توان از آن چشم پوشید. توسل به ائمه اطهار و به‌ خصوص بهره‌مندی‌های معنوی مردم از آئین‌های مرتبط با سوگواری حضرت سیدالشهدا یک نیاز روحی غیرقابل انکار بوده و برگزاری این آئین شکوهمند یک ضرورت قطعی است."

متاسفانه این جملات در حالی از رئیس جمهور صادر می شود که سیر صعودی آمار کشتار ویروس کرونا در موج دوم خود از مردم دنیا و صد البته مردم ایران، در صدر اخبار جهان است، و اکنون موج اول همه گیری این ویروس هم نیست که بگوییم اطلاع نداشتیم، و ابعادش روشن نبود، و این تصمیم را گرفتیم و یا آن تصمیم را نگرفتیم! و تصمیم سازان کشور و رئیس جمهور دانسته از وخامت حال جامعه، و کشتاری که ویروس کرونا دارد، با زیر پا نهادن اولویت "ضرورت قطعی حفظ جان مردم"، تن به برگزاری مراسم محرم داده است و نتوانسته اند از آن "چشم بپوشند"، و لذاست که این خطا هرگز بخشودنی نخواهد بود.

دولت نباید تحت تاثیر گروه های فشاری که همین الان سخنگوهایش از بی برو برگرد بودن برپایی مراسم محرم سخن می گویند، [1] علم و منطق و ضرورت و اولویت های واقعی و قطعی را به کناری نهاده، و این چنین تمام ریسک خطر تجمع مردم، را قبول کند، در حالیکه خود ایشان به تازگی از آلودگی ۲۵ میلیون نفر در کشور به ویروس کرونا خبر دادند، و اینکه بین۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر دیگر نیز در معرض خطر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ هستند، و به گفته خود ایشان سرعت انتشار ویروس مذکور طوریست که "تقریبا دو برابر تعدادی که تا به امروز بیمارستان رفتند در روزهای آینده به بیمارستان نیازمند می‌شوند." در این شرایط سخن از گشایش مراسم عمومی محرم، و بستن پیشاپیش دست کارشناسان امر برای اقدام کارشناسانه در آن خصوص، بسیار سوال بر انگیز است.

در همین وضع کنونی نیز تصمیم سازان کشورمان به "غافلگیری" و در بدبینانه اش سیاسی کاری در کنترل موج اول کرونا متهمند که با نبستن مراکز مذهبی و... و قرنطینه نکردن شهر قم، به انتشار سریع و وسیع کرونا در کشور دامن زدند، که کشتار بزرگی را از مردم مظلوم ایران به دنبال داشت، اما اکنون وقتی مسئولین کشور خود بیان داشته اند که "تا پایان سال جاری خورشیدی "و احتمالا اوائل سال آینده" کشور "درگیر" ویروس کرونا خواهد بود، چرا باید با برگزاری مراسم محرم، به بهانه "نیاز روحی غیرقابل انکار" به گسترش بیش از پیش این بیماری کمک کرد.

چنانچه تصمیم سازان کشور تن به برگزاری مراسم محرم دهند، در حالی که تعطیلی آن هیچ حرامی را حلال نخواهد کرد، و اصلا هم "ضرورت قطعی" نیست، شائبه تعلل آنان در کنترل موج اول کرونا نیز تقویت خواهد شد، که با تشخیص این گونه "ضرورت قطعی" همچون برگزاری "شکوهمند" مراسم 22 بهمن و متعاقب آن انتخابات مجلس یازدهم در اسفندماه 1398، اقدام لازم و ضروری را برای کنترل کرونا به کناری نهاده، و فجایع کشتار بسیار مردم را به دلایل این تشخیص های واهی خود موجب شدند.

لذا از دولت انتظار می رود که بدین ضرورت های غیر ضروری، تحت عنوان "ضرورت قطعی" تن نداده، و حفظ جان شهروندان که دقیقا "ضرورت قطعی" و بالاترین وظیفه حاکمیت است را در صدر اولویت های اساسی خود قرار داده و با تعطیلی هر گونه مراسمی اعم از عزا، جشن و... بیش از این جان مردم را هزینه این گونه ضرورت های غیرضروری نکند.

[1] - محمد تقی رهبر امام جمعه اصفهان "در اینکه ویروس کرونا سلامت مردم را به طور جدی به خطر انداخته است هیچ شکی نیست، اما این را هم نباید در نظر داشت که ایرانی‌ها در قدیم‌الایام زیر تازیانه‌ها هم عزاداری برای امام حسین را فراموش نکردند و بمب و موشک‌های جنگ هم باعث نشد مساجد و تکیه‌ها در ماه محرم خالی بمانند."

به اشتراک بگذارید

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 مصطفی مصطفوی

پست الکترونیکی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

نظرات (26)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

مفهومی جدید از دینداری
کرونا در یک سال اخیر مفهوم جدیدی از دینداری را عرضه کرده است. کرونا به بشر امروزی یادآوری می کند که دین قرار نیست کارکرد بانک، پزشک یا سرمایه گذاری بلند مدت را ایفا نماید. کرونا یادآوری کرد که خوردن تربت امام حسین یا نذر امامزاده کردن کار پزشک را نخواهد کرد. کرونا یادآوری می کند که اگر امام حسین در تاریخ مانده است نه برای این است که خاک تربتش شفای کرونا بدهد، بلکه برای این است که آزادیخواه بود و در مقابل ظالم ایستادگی کرد. کرونا به انسان امروزی یاد داد که دین و دینداری شیوه ای از بودن و فهم جهان است که ممکن است به زندگی انسان معنا و آرامش و جسارت و آزادگی و دفاع از مظلوم و.. را یاد بدهد نه اینکه که کارکرد بیمارستان و پزشک و واکسن را داشته باشد.
@Sahamnewsorg

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

بیل گیتس: همه‌گیری کرونا به جهان ۲۸ تریلیون دلار خسارت زده است
نگارش از یورونیوز فارسی • به روز شده در: ۲۸/۰۱/۲۰۲۱ - ۰۹:۰۷
بیل گیتس
بیل گیتس، از موسسان شرکت مایکروسافت و میلیاردر‌ آمریکایی، طی نامه‌ای سرگشاده هشدار داد جهان باید برای همه‌گیری بعدی آماده شود و در این راه میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری کند. در این نامه که با امضای مشترک با همسرش ملینا و از طرف بنیاد گیتس منتشر شده آمده است: «ما نمی‌توانیم بار دیگر خودمان را به دست حادثه بسپاریم. خطر همه‌گیری بعدی در کمین ما است، مگر آنکه دنیا برای جلوگیری از آن اقدامی انجام دهد.» این نوشته می‌افزاید آماده‌سازی همه‌گیری بعدی باید به گونه‌ای باشد که گویی «جنگ در راه است». موسس مایکروسافت در این نامه با اشاره به هزینه وقوع همه‌گیری گفته است «متوقف کردن همه‌گیری بعدی به سالانه ده‌ها میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد، اما نباید از یاد برد که هزینه همه‌گیری کووید-۱۹ برای کل جهان ۲۸ تریلیون دلار برآورد شده است.»
بیل گیتس پیش‌تر نسبت به شیوع یک بیماری همه‌گیر خطرناک هشدار داده بود
بیل گیتس که پس از استعفا از مایکروسافت وقت خود را صرف کارهای خیریه در بنیاد گیتس می‌کند در دو دهه اخیر همواره یکی از سه نفر لیست ثروتمندترین افراد جهان بوده است. جایگاه فعلی او در این لیست رتبه سوم است و ثروت وی حدود ۱۳۲ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. آقای گیتس که از جمله سرمایه‌گذاران بزرگ در مبارزه با همه‌گیری کرونا بوده از تشکیل یک «نیروی واکنش سریع» سخن گفته است. نیرویی متشکل از سه هزار متخصص که همچون آتش‌نشانان در وضعیت آماده‌باش دائم به سر می‌برند.
وی اضافه کرده است: «علاوه بر سرمایه‌گذاری‌های علمی برای مواردی چون تشخیص، واکسن، درمان و غیره ما باید یک سیستم هشدار جهانی را بسازیم. چیزی که در حال حاضر نظیرش را در مقیاس بزرگ نداریم.»
بنیاد گیتس گفته است تا کنون برای مقابله با همه‌گیری کرونا بیش از ۱.۷۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده است.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

اگر اسرائیل واکسن کرونا را کشف کرده بود!
Posted: 26 Jan 2021 12:32 AM PST
رحیم قمیشی
من اگر کاره‌ای بودم و خبر می‌دادند اسرائیل ستمگر، واکسن کرونا را کشف کرده، بلافاصله وزیر بهداشت را احضار می‌کردم و می‌پرسیدم برای واردات واکسن از اسرائیل چه کرده؟ و اگر می‌گفت اسرائیل دشمن… توی دهنش می‌زدم و می‌گفتم تو وزیر بهداشتی نه وزیر خارجه، فوری برو و واکسن بخر!
جان یک شهروند ایرانی مهم‌تر از هر چیزی است.
برای همین هم کاره‌ای نشده و نمی‌شوم.
اگر من کاره‌ای بودم و می‌گفتند نماینده‌ی مجلسی سربازی را در حین ماموریت کتک زده، قبل از اینکه خبر به رسانه‌ها درز کند می‌گفتم نماینده را ببرید بازداشتگاه و خیلی سریع تحقیقات را شروع کنید. وقتی خبر درز می‌کرد توضیح می‌دادم نماینده الان در بازداشت است، مردم، شما نگران نباشید. تحقیقات تایید کند به شدیدترین وجه او مجازات می‌شود.
اگر من کاره‌ای بودم و وزیر امور خارجه‌ام می‌گفت من مسئولیتم ایجاب می‌کند از سیاست‌هایی که خودم هم قبول ندارم در مجامع جهانی دفاع کنم، خیلی خیلی فوری به او می‌گفتم ” تو غلط می‌کنی استعفا نمی‌کنی”. اینجا جمهوری اسلامی است، اینجا ایران متمدن است، دروغ و توجیه در اینجا جایی ندارد. اینجا حکومتی دیکتاتوری و غیرعقلانی نیست که با دروغ و توجیه وزیر خارجه‌اش سرپا بایستد.
برای همین من کاره‌ای نیستم.
اگر من کاره‌ای بودم و رئیس جمهور آمریکا که خیلی با آن کشور مخالفم، یک قدم مثبت به نفع کشورم برمی‌داشت، من ده قدم مثبت برمی‌داشتم، تا بفهمد چقدر ما ملت فهیم و قدرشناسی هستیم. به وزیر خارجه‌ام می‌گفتم پیغام مخفیانه بفرستد که ما آماده‌ایم گذشته را کنار بگذاریم و دنیای جدیدی بسازیم. تا چشم کشورهای ریز و درشت و عقب‌مانده سیاسی و ملوک‌الطوایفی منطقه کور شود!
می‌بینید که چرا من کاره‌ای نیستم.
اگر من کاره‌ای بودم و می‌گفتند فلان مقام سابق، در جلسات غیر علنی دادگاه به جرم فساد مالی به ۲۰ سال زندان محکوم شده، فورا دستور می‌دادم فیلم تمام جلسات دادگاه در اختیار خبرنگاران قرار گیرد و همه‌اش برای مردم منتشر شود، تا همه بدانند در فساد ملاحظه‌ی هیچ شخصیتی نمی‌شود و چیزی مخفی وجود ندارد.
بلافاصله هم دستور می‌دادم از این پس هیچ جلسه دادگاهی در کشور نباید غیرعلنی تشکیل شود. دادگاه است، خانه‌ی خاله که نیست! ببرند و بدوزند و همه مردم بی اطلاع بمانند.
برای همین من کاره‌ای نیستم.
اگر من کاره‌ای بودم و خطیب نماز جمعه‌ای می‌گفت “اینجا مردمسالاری دینی است نه دمکراسی غربی! که ده نفر وارد رقابت‌های انتخاباتی شوند، شورای نگهبان تنها دو نفر انقلابی در خط ولایت را تایید کند نه بیشتر، تا مردم بین آن دو انتخاب کنند” و گفته بود ما رئیس جمهور تابع و کارگزار می‌خواهیم نه رئیس جمهور صاحب نظر، بلافاصله حکم عزلش را صادر می‌کردم و به مردم اطمینان می‌دادم آنچه رهبر سابق انقلاب در نوفل‌لوشاتو گفته دروغ و کلاهبرداری نبوده، اینکه او گفت جمهوری در ایران مثل همان جمهوری در کشورهای پیشرفته دنیا است.
می‌بینید که چرا من کاره‌ای نیستم و نمی‌توانم باشم و نخواهم بود.
نه من و نه هیچ‌کسی که بخواهد فقط به مردم ایران و به کشور ایران و به سربلندی آن‌ها و به نسل‌های بعد و به بهتر کردن دنیا و به رفع تنش و به امید و به زیبایی و به عشق و به کاهش دردهای مردم و به عقل و به منطق و به صداقت و یکرویی فکر کند، نمی‌تپانند کاره‌ای شوند. اصلا هیچکسی که قبول کند مردم امانتی را موقتا به او سپرده‌اند و او حق ندارد فکر کند خیر و صلاح مردم را بیشتر از آنها می‌داند. هیچکسی که بخواهد صادق با مردم باشد. خیلی صادق.
راستی اگر واکسن کرونا را اسرائیل کشف کرده بود، و شما کاره‌ای بودید چه می‌کردید؟

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

چند پرسش از رهبری در مورد اعمال ممنوعیت ورود واکسن کرونا
Posted: 10 Jan 2021 06:56 AM PST
اکبر اعلمی
از مقام رهبری که حتی در انتخاب نوع واکسن مورد نیاز مردم به کشور هم دخالت و واردات آنرا برخی از آنها را ممنوع و علت آنرا بی‌اعتمادی خود به آمریکا و انگلیس و تلفات ناشی از ویروس کرونا در این دوکشور بیان کرده‌اند، استدعا می‌شود به پرسش‌های زیر پاسخ دهند:
۱. مرجع رسمی و صلاحیتدار در مورد موثر و معتبر بودن یک واکسن کدام شخص و دستگاه است؟
۲. اگر پزشکان مجرّب و مورد وثوق، واکسن خاصی را که استفاده اضطراری از آن به تایید سازمان بهداشت جهانی نیز رسیده تجویز کنند، مردم و بیماران و افرادی که در معرض ابتلاء به یک بیماری قرار دارند، به شما باید اعتماد کنند یا به پزشکان و متخصصان امر؟
۳. اگر به تشخیص متخصصان امر، پیشگیری از ابتلاء به ویروس کرونا، منوط به استفاده از واکسن‌های تولیدی آمریکا و بریتانیا باشد و در اثر جلوگیری شما از ورود این واکسن‌ها به کشور، جمعیت کثیری از مردم در اثر ابتلاء به ویروس کرونا بمیرند، آیا جنابعالی مسئولیت عواقب آنرا برعهده گرفته و در قبال مردم پاسخگو خواهید بود؟
۴. منظور شما از “جاهای مطمئن” که تهیه واکسن از آنها اشکالی ندارد، کدام کشورهاست و اساسا کدام کشور تاکنون واکسنی را تهیه کرده که به محض تولید و عرضه واکسن، آن کشور به وضع قبل از شیوع ویروس کرونا بازگشته و دیگر هیچ مبتلا و تلفاتی در آن نیست؟
۵. با کدام شاخص و دلیل و منطق می‌توان به معتبر و مورد اطمینان بودن واکسن تولیدی در سایر کشورها اطمینان کرد؟
۶. آیا از صدهاهزار شهروند آمریکایی و بریتانیایی که واکسن‌های تولیدی این دو کشور به آنها تزریق شده هم به عنوان موش آزمایشگاهی استفاده شده؟ که اگر چنین باشد آیا مردم آمریکا و انگلستان که کمترین ظلمی را به خود نمی‌پذیرند، در برابر حاکمانشان سکوت خواهند کرد!؟
۷. اگر واکسن‌های مزبور بی‌اثر و غیرقابل اعتماد است، چرا تاکنون بجز افراد انگشت‌شمار(آنهم بدلیل کارساز بودن ۹۵درصدی واکسن)، هیچ گزارشی در مورد فوت اشخاصی‌ که از واکسن‌های مورداشاره استفاده کرده‌اند منتشر نشده است؟
۸. با فرض تولید واکسن مورد نیاز که درحالت خوشبینانه اعلام شده، تا مرداد ماه سال آینده برای شهروندان آمریکایی تامین خواهد شد، تزریق دو دوز واکسن به ۳۳۰ میلیون نفر در آمریکا که باید در فاصله ۴۵ روز انجام شود، فرایند یافتن افراد و تزریق واکسن به آنها چندماه به طول می‌انجامد؟
۹. اگر در اثر رفتار نادرست رئیس‌جمهور متوهم و خودشیفته‌ آمریکا و برگزاری اجتماعات مختلف و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، دهها میلیون نفر قبل از تولید و تزریق واکسن، به ویروس کرونا مبتلا شده باشند، آیا تزریق واکسن که فقط کاربرد پیشگیرانه دارد، می‌تواند مانع از تلفات مبتلایان به ویروس شود؟ و آیا تلفات افرادی که از تزریق واکسن خودداری کرده‌اند را می‌توان به حساب ناکارآمدی واکسن‌های تولیدی آمریکا و انگلیس نوشت؟
۱۰. بجز شما و بعضی از شخصیت‌های سیاسی و مذهبی که بدلیل مقام و نوع مسئولیتتان می‌توانید از هرگونه اجتماع و افراد و وسایل آلوده به ویروس دور باشید و خوشبختانه تاکنون نیز بجز چند مورد استثنایی که در آن هم فاصله‌گذاری‌ها بیش از استاندارد لازم رعایت شده، چنین بوده است، لطفا به ده‌ها میلیون‌ نفر از مردم کوچه و بازار و بویژه صاحبان حرف و مشاغلی مانند پزشکان، پرستاران، قضات، سربازان، ماموران نظامی و انتظامی و رانندگان اتوبوس‌ها و سایر وسائط نقلیه، متروسواران، کارگران و کارمندان که بدلیل نوع شغل و ارتباطاتشان هرلحظه در معرض ابتلاء به ویروس کرونا قرار دارند و به ورود واکسن‌های مورد تایید سازمان بهداشت جهانی به کشور، امید بسته بودند، اکنون به کدام واکسن معتبر و مورد تایید که شما و سایر مقامات ارشد و میانی هم خود در مقابل دوربین تلویزیون صادقانه آنرا بخود تزریق خواهید کرد، دل ببندند و امیدوار شوند، البته مشروط براینکه مسئولیت عواقب تایید آنرا هم بپذیرید؟



حکایت سفر پزشکی دو ماهه خانواده آقای خامنه ای به همراه سعید امامی به انگلستان
Posted: 10 Jan 2021 09:36 AM PST
حسین باستانی
مخالفت آیت الله خامنه ای و منتسبان به او با و”اکسن غربی” این سوال را ایجاد می‌کند که آیا موسسات پزشکی غربی فقط در زمان‌های خاصی یا برای مردم عادی غیرقابل اعتماد می‌شوند یا همواره چنین بوده‌اند؟
به طور مشخص، آیا مسئولان نظام در “سفرهای درمانی” خود به خارج، در جایی غیر از موسسات پزشکی غربی بستری شده اند؟ مثلا آیا نهادهای امنیتی حکومت ایران در هنگام بستری شدن محمود هاشمی شاهرودی رئیس وقت “مجمع تشخیص مصلحت نظام” در آلمان در دی ماه ۹۶ هم نگران بودند روی این مقام حساس حکومتی -که با سایر سران نظام تماس نزدیک داشت- اقدامات مشکوک انجام شود؟
خاطرات سال‌های مختلف اکبر هاشمی رفسنجانی، پر از روایت او از سفرهای درمانی مقام‌های وقت نظام به خارج از کشوراست که بندرت می‌توان ردی از آنها در رسانه های رسمی پیدا کرد.
او از جمله در ۹ اسفند ۷۴ از بازگشت عباس واعظ طبسی متولی وقت آستان قدس از لندن، ۲۷ اسفند ۷۱ از بازگشت همسر آیت‌الله خمینی از “خارج”، در ۲۷ مهر ۷۱ از سفر محمدرضا مهدوی کنی دبیرکل سابق جامعه روحانیت مبارز و احمد آذری قمی نماینده وقت مجلس خبرگان به لندن، در ۸ دی ۶۹ از سفر محمدمهدی ربانی املشی عضو سابق شورای نگهبان به سوئیس، در ۲۹ مرداد ۶۸ از بازگشت علی اکبر محتشی پور نماینده وقت مجلس از آلمان، در ۲۵ مهر ۶۶ از “استمداد” علی اکبر آشتیانی نماینده رهبر در ژاندارمری برای معالجه در خارج، در ۳۱ خرداد ۶۵ از بازگشت محمدرضا مهدوی کنی از سفر لندن، در ۲۹ بهمن ۶۴ از بازگشت آیت الله مرعشی نجفی از اسپانیا، در ۸ اسفند ۶۳ از عازم بودن عبدالله نوری وزیر وقت کشور به آلمان، در ۵ آبان ۶۳ از بازگشت محمدعلی رحمانی مسئول وقت بسیج از “خارج”، در ۲۸ مرداد ۶۱ از بازگشت آیت‌الله گلپایگانی از لندن، در ۱۸ مرداد ۶۱ از عازم شدن عبدالکریم موسوی اردبیلی رئیس وقت دیوان عالی کشور به “اروپا” و در ۱۹ اردیبهشت ۶۰ از بازگشت احمد خمینی از اسپانیا حکایت کرده است.
گذشته از سفرهای همسر و فرزند نخستین رهبر جمهوری اسلامی، پوشیده نیست که خانواده آیت‌الله خامنه ای هم در سال ۱۳۶۹، اقامتی پزشکی در لندن داشته اند. این همان سفری است که فهیمه دری همسر سعید امامی، در اشاره ای به آن در سال ۸۷ در مصاحبه با مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: “سعید خانواده آقای خامنه‌ای را برای کاری برده بود لندن و دو ماه تمام با این خانواده زندگی کرد… همچین آدمی بود سعید، خوب دو ماه با این افراد با خانواده ی خود آقا زندگی کرده بود. اگر مسأله داشت، اگر لغزشی داشت بالأخره اینها می فهمیدند.”
اینکه سفرهایی از این نوع، دقیقا به چه علت انجام شده‌اند، البته موضوع بحث حاضر نیست. ولی اگر طیفی از تصمیم گیران حکومتی، به هر علت معتقدند که موسسات پزشکی غرب برای بیمار کردن عمدی ایرانیان نقشه دارند، سوال مشخص این خواهد بود که چرا مسئولان ارشد حکومتی و منصوبان‌شان به چنین موسساتی اعتماد داشته‌اند؟




آغاز «خلافت اسلامی ایران»؛ حکم حکومتی علیه واکسن
Posted: 10 Jan 2021 10:03 AM PST
سولماز ایکدر:

آقای خامنه‌ای روز گذشته تعارف را کنار گذشت و رسما خودش را در مقام خلیفه ممالک محروسه ایران تصویر کرد. او برای اولین بار بدون پرده‌پوشی، بدون استفاده از کنایه و استعاره، رسما ورود واکسن کرونا از آمریکا و بریتانیا را «ممنوع» کرد.
رهبر جمهوری اسلامی روز گذشته در یک سخنرانی به مناسبت ۱۹ دی‌ماه، نه به روش‌های قدیمی مانند عنوان کردن عباراتی مانند «ولی من موافق نیستم»، «بهتر است نشود» حتی «به نظرم من خطاست»، بلکه به صورت قاطع اعلام کرد که ورود واکسن‌های آمریکایی یا انگلیسی به ایران ممنوع است و به فرانسه هم اعتماد ندارد. او در ادامه مدعی شد که پیش از این مخالفتش با خرید واکسن‌های کرونا را با دولت نیز در میان گذاشته و حتی برخلاف موارد گذشته مخالفتش را با این قید که «من تخصصی ندارم، اما …» نیز تخفیف ندارد.
این ممنوعیت را خامنه‌ای در جایگاه یک مجتهد یا یک مرجع تقلید عنوان نکرد، چرا که در آن صورت می‌توانست استفاده از واکسن‌های آمریکایی یا انگلیسی را برای مقلدینش حرام اعلام کند؛ پس مخاطبش مقلدینش نبودند.
او در مقام ولی فقیه نیز در مورد واردات واکسن کرونا اظهار نظر نکرد، زیر طبق قانون اصل ۱۱۰ اساسی ولایت فقیه تنها ۱۱ مسئولیت یا اختیار دارد از جمله تعیین‏ سیاست‌های کلی‏ نظام‏، نظارت‏ بر حسن‏ اجرای‏ سیاست‌های‏ کلی‏ نظام‏. همچنین صدور فرمان‏ همه‏ پرسی‏؛ فرماندهی‏ کل‏ نیروهای‏ مسلح‏ و اعلان جنگ‏ و صلح‏ و بسیج‏ نیروها‏. عزل و نصب و قبول استعفای برخی از مقام‌ها از جمله فقهای شورای نگهبان و رییس قوه قضاییه؛ تنفیذ حکم ریاست جمهوری یا عزل او با توجه به مصالح کشور و عفو یا تخفیف‏ مجازات‏ برخی از محکومین.
در این میان اختیاری مبنی بر مخالفت با واردات واکسن به‌خصوص در میان یک همه‌گیری جهانی دیده نمی‌شود.
علی خامنه‌ای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی نیز در جایگاه صدور چنین دستوری نبود؛ خود نیز بارها تاکید کرده بود که «قدرت اجرایی ندارد» در «ریز مسائل جاری کشور قرار ندارد» و در «امور جاری کشور دخالتی نمی‌کند».
مهم‌تر از همه اما طبق اصل نهم قانون اساسی هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادی‌های مشروع را، هرچند با وضع قوانین و مقررات،سلب کند.
او تنها در قامت یک «خلیفه» می‌تواند در اوج شیوع یک همه‌گیری جهانی به دلیل مواضع شخصی‌اش «رعیت» را از دسترسی به درمان محروم کند، که کرد.
تحریم در تحریم
به دنبال این حکم آیت‌الله خامنه‌ای سخنگوی هلال احمر ایران گفت که واردات ۱۵۰ هزار دوز واکسن فایزر، که چند انجمن خیریه به دنبال آن بودند، «منتفی است.»
رسانه‌های وابسته به سپاه نیز به توجیه حکم او پرداختند.
از سوی دیگر این اظهارنظر رهبر جمهوری اسلامی علت تناقض‌گویی های مسؤلان را درباره دلیل عدم تهیه واکسن آشکار کرد.
پس از صدور مجوز استفاده از واکسن‌های بایونتک-فایزر و آکسفورد مقامات جمهوری اسلامی در قدم اول مدعی شدند که به دلیل تحریم‌های آمریکا امکان خرید واکسن ندارند.
تاکید بر «تحریم دارویی» ایران توسط آمریکا از سوی جمهوری اسلامی در شبکه‌های اجتماعی به شدت تبلیغ شده بود.
اما پس از آنکه دولت آمریکا با صدور مجوزی اعلام کرد که خرید واکسن از تحریم‌ها معاف است، گفتند که امکان انتقال پول برای خرید واکسن‌ به دلیل تحریم‌های بانکی وجود ندارد.
اما در نهایت فشار افکار عمومی باعث شد که طی چندین نوبت سخنگوی دولت، وزیر بهداشت و برخی از معاونینش و شخص رییس جمهوری، بدون اشاره به جزئیات اعلام کنند که که برای خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن از طریق سازوکار سازمان بهداشت جهانی برای توزیع عادلانه واکسن کرونا قرار داد بسته‌اند.
اما آقای خامنه‌ای روز گذشته در خصوص ممنوعیت واردات واکسن‌های دارای مجوز از سوی سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: «قبلا به مسئولین گفته بودم، الان هم به صورت عمومی می‌گویم.»
مشخص نیست که «مسئولین» برخلاف رضایت «رهبر» برای خرید واکسن اقدام کرده‌اند و یا در این مدت به مردم «دروغ» گفته‌اند.،
رهبرجمهوری اسلامی که پیشتر برای رفع موانع خرید واکسن خارجی حتی با ارسال دوباره لایحه اف‌تی‌اف به مجمع موافقت کرده بود، به ناگهان تصمیم خود را عوض کرد.
همچنین معلوم نیست پولی که تحت عنوان «خرید واکسن» معاف از تحریم‌های بانکی آمریکا خرج شده، در حقیقت صرف چه کاری شده است؟
تنها چیز مشخص در این میان این است که «تحریم دارویی مردم ایران» نه توسط آمریکا که مشخصا توسط آیت‌الله خامنه‌ای، ولی فقیه و رهبر جمهوری اسلامی وضع شده است.
رد پای «پول‌های هنگفت»
نهاد ایرانی که واکسن کرونای تولیدی‌اش مرحله اول کارآزمایی بالینی را نهم دی ماه شروع کرد، تحت نظارت و سرمایه‌گذاری «ستاد اجرایی فرمان امام» است. این ستاد از نهادهای تحت نظر علی خامنه‌ای است. او در سخنرانی دیروزش این واکسن را «مایه افتخار و عزت کشور» دانسته و هشدار داده که نباید این موضوع «انکار» شود.
ستاد اجرایی فرمان امام، سازمانی حکومتی تحت پوشش خیریه و تحت کنترل رهبر جمهوری اسلامی است، که در سال ۱۳۶۸ به فرمان روح‌الله خمینی تاسیس شد. مهم‌ترین دستور کار آن شناسایی و مصادره اموال وابستگان رژیم پهلوی بود. مصادره اموال و دارایی‌ها توسط این ستاد تاکنون در مورد برخی از زندانیان سیاسی و عقیدتی ادامه داشته‌است.
این نهاد وظیفه مدیریت اموالی که طبق اصل ۴۹ قانون اساسی و دیگر قوانین، در اختیار ولی فقیه هستند را بر عهده دارد و در دو حوزه اصلی امور خیریه و بخش اقتصادی فعالیت می‌نماید. شرکت‌های وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام نیز در زمینه‌هایی چون خدمات مالی و بانکداری، املاک و مستغلات، صنعت نفت، مخابرات و دامپروری فعال هستند و تا پیش از این هرگز پا به عرصه واکسن سازی نگذاشته بود.
هرچند در میان ۵۷ شرکتی که زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام به فعالیت اقتصادی می‌پردازند، ۱۸ شرکت آن فعال حوزه دارویی هستند اما در سابقه هیچ کدام از آن‌ها کشف یا حتی ساخت واکسن دیده نمی‌شود.
اما شرکت فارمد از زیر شاخه‌های ستاد اجرایی فرمان امام با نظارت و سرمایه‌گذاری بنیاد برکت برای اولین بار پا به میدان گذاشته و مدعی شده که توانسته است واکسن کرونا را کشف کند.
این کشف احتمالی اما برای ملت ایران ارزان تمام نخواهد شد. اگر جمهوری اسلامی قصد کند واکسن کرونای ساخته شده توسط ستاد اجرایی فرمان امام را به صورت رایگان به مردم تزریق کند، فارغ از کارآیی آن، دولت باید از بیت المال هزینه آن را بپردازد. اگر هم واکسن به صورت غیر رایگان به مردم تزریق شود، باز هم بازار بیش از هشتاد میلیونی ایران در انحصار یک نهاد اقتصادی وابسته به آیت‌الله خامنه‌ای در خواهد آمد. به‌نظر می رسد این می‌تواند یکی از دلایلی باشد که آیت‌الله خامنه‌ای حاضر شد بایت آن ورود واکسن تایید شده بین المللی را ممنوع کند.
از سوی دیگر با ممنوعیت واردات دست اول واکسن کرونا از آمریکا یا انگلیس، با وجود تقاضا، در این عرصه این دلال‌ها هستند که اقدام به واردات واکسن از کشور ثالث با قیمتی بیشتر خواهند کرد؛ دلال‌هایی که بدون وابستگی به نهادهای قدرت امکان ورود به این عرصه ندارند و این به معنای شکل گرفتن بازار سیاه است. بازاری که مطمئنا به کار واکسیناسیون ملی شهروندان نمی‌آید، اما دلال‌ها و «برادران قاچاقچی» را منتفع می‌کند.
منبع: زیتون



تحریم در تحریم
Posted: 10 Jan 2021 06:18 AM PST
مهدی نوربخش
رهبر جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که ایران از آمریکا و انگیس نمی‌تواند واکسن ضد کرونا خریداری کند. او در حالی‌که زیر این جمله عربی که برروی قابی که پشت سر او نصب شده بود، «لایحمل هذاالعلم الا اهل البصر و الصبر-این علم را بجز کسانی‌که اهل بصیرت و صبر هستند نمی‌توانند حمل کنند» نشسته بود، گفت، «ورود واکسن آمریکائی و انگلیسی به کشور ممنوع است…اگر آمریکایی‌ها م‌یتوانستند واکسن درست کنند روزانه ۴۰۰۰ نفر تلفات کرونایی نداشتند. اگر فایزر می‌تواند واکسن درست کند اول خودشان مصرف کنند تا این‌قدر فوتی نداشته باشند و انگلیس هم همین‌طور…به فرانسه هم به دلیل سابقه خون‌های آلوده خوش‌بین نیستم… ممکن است اینها بخواهند این واکسن را روی مردم دیگر کشورها امتحان کنند.»
در مورد اظهار نظر رهبر جمهوری اسلامی چندین سئوال می‌توان مطرح کرد.
اولین سئوال که به‌محض دریافت این خبر در محافل غربی و رسانه ای آنها مطرح شده این بود که آیا رهبر جمهوری اسلامی ایران نمی‌داند چرا در آمریکا تعداد تلفات کرونایی انقدر زیاد است؟ چه کسانی به او در مورد دنیای بیرون مشاوره می‌دهند و چرا این‌قدر او از اخبار دنیا و آمریکا بی خبر وعقب مانده است؟ در آمریکا میزان مبتلایان به کرونا بسیار زیاد است به خاطر اینکه دولت ترامپ از ابتدا به‌دنبال جلوگیری از شیوع این بیماری نبود. دولت ترامپ از اوایل سال ۲۰۲۰ میلادی از طبیعت این ویروس و خطر و مهلک بودن آن خبر داشت اما به گفته خود او در مصاحبه با باب وودوارد، خبرنگار معروف روزنامه واشینگتن پست، نمی‌خواست مردم از این بیماری مطلع شوند، بیمی بدل راه داده و وحشت کنند. لذا دولت او در یک خیانت بزرگ به مردم آمریکا نه‌تنها آن‌هارا مطلع نکرد که در این رابطه هم کاری انجام نداد تا جلوی شیوع این بیماری گرفته شود. ترامپ از ابتدا به این بیماری به شکل یک سرماخوردگی و فلو نگاه می‌کرد و دائما به مردم این کشور می‌گفت و قول می‌داد که بزودی این بیماری برطرف شده، بخودی خود از بین می‌رود و این ویروس تمام می‌شود. در آمریکا اکثر مردم این کشور برخورد ترامپ به کرونارا یک خیانت بزرگ به آمریکا و مردم این کشور قلمداد نموده و بسیاری در جامعه فرهیخته این کشور گفته و نوشته‌اند که این اولین بار در تاریخ این کشور است که رئیس جمهوری این‌گونه نسبت به سلامت شهروندان آمریکا بی‌تفاوت مانده است. آیا مشاورین رهبری به او نگفته‌اند دلیل شیوع کرونا در آمریکا و ازدیاد تلفات به خاطر غفلت، بی توجهی و مسامحه دولت دست‌راستی ترامپ بوده است؟ آیا این مشاورین به رهبری اطلاع ندادند که باب وودوارد در آخرین کتاب خود «خشمگین-Rage» پرده از این خیانت ترامپ برکشیده و اورا به‌خاطر تصمیم غیر انسانیش متهم و محکوم کرده است؟ آیا رهبری که دائما آمریکارا محکوم می‌کند و از ایدئولوژی غرب‌ستیز در مقابل این کشور دست بردار نیست، نباید از دشمنی که خود بده‌تصویر کشیده است اطلاعات دقیق و صحیح داشته باشد؟
سئوال دوم در مورد خود واکسن تولید شده بر ضد کرونا توسط کمپانی فایزر است. ابتدا باید گفت که این واکسن فقط توسط فایزر تولید نشده است. این واکسن توسط کمپانیه‌ای فایزر و بیونتک در آلمان تحقیق و تولید شده است. کمپانی بیونتک متعلق بیک زوج مسلمان ترک است و انها مشعل دار این‌گونه تحقیق و کشف واکسن از طریق مدل سازی ژنتیک ویروس کوید و روش علمی جدید برای کشف واکسن، از طریق mRNA بوده اند. اینگونه واکسن برای اولین بار تولید و با بیماری های مسری مقابله می‌کند. واکسن‌سازی در گذشته بیشتر برروی ویروس غیرفعال (Inactive) و یا ضعیف (Weakened) شده یک بیماری تکیه کرده، اما این روش واکسن‌سازی کاملا با روش‌های گذشته فرق می‌کند. این واکسن به بدن انسان می‌اموزد چگونه برای مقابله با ویروس کوید پروتئین تولید نموده و به‌دستگاه ایمنی بدن کمک نماید. کمپانی‌های دیگری در غرب نظیر مادرنا و یا جانسون و جانسون در حال تهیه چنین واکسن‌هایی هستند. آیا رهبر جمهوری اسلامی ایران نمی‌داند که شیوع گسترده این بیماری در آمریکا به‌خاطر سیاست‌های دولت ترامپ و میزان بالای مرگ در بین کسانی‌ست که هنوز این واکسن را نزده‌اند؟ بحث بر سر مؤثر بودن و نبودن و توانایی واکسن‌سازان نیست، بلکه بحث بر سر این است که چگونه اکنون در این کشور بتوانند مردم را سریعا واکسینه کنند. در این رابطه دو مشکل اساسی وجود داشته است. اول آنکه به اندازه کافی کمپانی فایزر-بیونتک نتوانسته‌تند از این واکسن تولید کنند به‌خاطر اینکه بخشی از واکسن‌های تولید شده توسط این دو کمپانی از پیش توسط بسیاری از کشورهایی‌که برای جان مردم خود ارزشی قائل هستند پیش‌فروش شده است و لذا به‌این کشورها صادر شده است. دوم؛ دولت ترامپ در ایجاد توزیع این واکسن و مکانیزم‌های مکانی متعدد برای واکسینه‌کردن مردم کوتاهی کرده است. لذا بر خلاف ادعای نادرست رهبری جمهوری اسلامی ایران، مشکلی در خود واکسن نیست. این واکسن‌ها همراه با واکسن مدرنا که تازه به بازار می‌آید تا ۹۵% برروی انسانها موثر هستند.
سئوال سوم در مورد تئوری توطئه‌ای‌ست که رهبری جمهوری اسلامی ایران برای توجیه عدم خرید این واکسن ارائه می‌دهد. او می‌گوید «ممکن است اینها بخواهند این واکسن را روی مردم دیگر کشورها امتحان کنند.» باز مشاورین رهبری در حق او جفای بزرگی را مرتکب شده و یا اینکه رهبری نخواسته است از وزارت بهداشت در کشور ما در مورد پروسه واکسن‌سازی در غرب اطلاعات دقیقی زودتر از اظهار نظر خود کسب نماید. این تئوری توطئه در گذشته توسط احمدی‌نژاد در مورد سازمان بهداشت جهانی ارائه شده بود اما بلافاصله مسئولین وزارت بهداشت و خانم دکتر محرز به آن جواب داده‌اند. آنها این ادعای احمدی نژاد را یک دروغ بزرگ خواندند. اما در مورد خرید واکسن از غرب و اروپا، از سپاه، آقای محمدرضا نقدی در طول چند هفته گذشته ادعاهایی داشته بود و نهایتا اعلام کرده بود که صلاح نمی‌داند که این واکسن ها از غرب به پرسنل سپاه تزریق شود. لذا آنچه در این بخش از صحبت رهبری بان اشاره می‌شود، در طول چند هفته گذشته در محافل امنیتی کشور مطرح بوده است. این بحث در آنجا شکل گرفته و نهایی شده است.
اما آنچه در مورد واکسن سازی در غرب و آمریکا باید گفت این است که دولت‌های این کشورها هیچ دخالتی نمی‌توانند در کار کمپانی‌های خصوصی دارویی داشته باشند. چند ماه پیش که دولت ترامپ از پشت تریبون کاخ سفید اطلاعات نادرست به مردم آمریکا می‌داد و یا روش‌های غیر علمی و بعضا خطرناک را برای مقابله با کوید پیشنهاد می‌کرد، جامعه علمی آمریکا و محققین کارخانه های داروسازی اورا به چالش کشیدند. ترامپ کوشش می‌کرد که هرچه زودتر یک واکسن تهیه و به بازار اید و مراحل ازمایش آن تقلیل یابد، اما این کمپانی‌ها علنا اعلام کردند که از علم پیروی می‌کنند و تابع سیاست هیچ دولتی قرار نخواهند گرفت. هر داروئی که توسط هر کمپانی برای هر بیماری تولید می‌شود باید از سه مرحله ازمایش بگذرد. دو کمپانی فایزر-بیونتک و مادرنا، واکسن‌های خودرا در سه مرحله برروی ۷۴۰۰۰ شهروند آمریکایی آزمایش کرده اند. اسناد این سه مرحله پس از پایان ازمایش به یک موسسه دولتی در آمریکا برای تایید ارسال می‌شود. این موسسه دولتی، مرکز کنترل بیماریها (Center for Disease Control-CDC) نام دارد که باید این پروسه و اسناد کمپانی تولید کننده دارو را توسط متخصصین خود به ارزیابی گذاشته و در صورت تشخیص مکفی بودن آنها، به آن کمپانی اجازه دهد که آن دارو را تولید و پخش کند. مرکز دیگری در آمریکا بنام موسسه ملی سلامت (National Institute of Health-NIH) وجود دارد که سر پرستی آن در حال حاضر در دست انتونی فوچی است. این موسسه در مورد همه بیماری‌ها تحقیق و خصوصا در مورد بیماریهای مسری و عفونی از نزدیک تحقیق می‌کند. آقای فوچی یکی از متخصص‌ترین محققین در بخش فراهم آوری واکسن برای بیماریهای مسری‌ست. این پروسه کاملا خارج از کنترل دولت شکل می‌گیرد ومعلوم نیست چگونه یک کمپانی ملی می‌تواند واکسن را روی مردم دیگری و در کشور دیگری امتحان کند. رهبری جمهوری اسلامی ایران می‌توانست با وزارت بهداشت کشور در این مورد مشورت کند. وزارت بهداشت کشور ما با استانداردهای CDC امریکا دارو به کشور وارد می‌کند. این نهاد از مهمترین و دقیق ترین نهادهای تضمین ایمنی دارو در دنیاست. باز شاید مشاورین رهبری به او اطلاعات نادرستی داده اند که باعث شرمساری‌ست.
اما از ابتدای شروع بیماری کرونا در ایران، نقش مؤثری نه از طرف دولت و نه نهاد رهبری برای جلوگیری از شیوع این بیماری دیده نشد. وقتی دستگاه ویروس شناسی مستعان که بیشتر به یک فکاهی نزدیک بود، از طرف سپاه به‌عنوان یک کشف بزرگ رونمایی و اعلام گردید، خبری از رهبری جمهوری اسلامی نبود. حتی ماهها طول کشید تا نهایتا ایشان قانع شود که باید از صندوق ذخیره ملی برای سلامتی مردم برداشت شود. تشییع جنازه مصباح یزدی در قم در هفته گذشته نشان داد که این نظام چقدر نسبت به سلامتی مردم بیگانه است. وقتی هم که به‌چالش کشیده می‌شوند می‌گویند مردم خود جوش به این مراسم آمده بودند. گویا نمی‌شود جلوی خود جوشی مردم را با قانون گرفت. البته از ابتدا و بعد از مراسم عزاداری‌های محرم امیدی باین نظام نبود تا سخت با سیاست‌های درخورحافظ سلامت و بهداشت مردم باشد، اما با مراسم تشییع جنازه مصباح ثابت شد که جان مردم برای این نظام اهمیت ان‌چنانی ندارد. نظام می‌خواست با تشییع جنازه مصباح، یکی از تئوریسین های خشونت و خودکامکی، قدرت مردمی خودرا نشان دهد و در حد خود نشان داد.
اما شاید ذکر چندین نکته در مورد پیدایش علم واکسن‌سازی در دنیا ضروری بنظر برسد. گسترش علم و تجربه علمی اصولا در دنیا مرز خاصی نمی‌شناسد. تحقیقی اکنون در آمریکا نشان می‌دهد که در این کشور بیش از یک سوم واکسن‌ها با همت و کمک تحقیقاتی خارجی‌ها کشف شده اند. این درست یک بحث منطقی در مقابل بحث ترامپ و راست افراطی برای تحقیرمهاجرین است. علم قرنطینه و سرایت بیماری از طریق خون، به پیشرفت علمی در زمان عباسیان در اسپانیا و در قرن سیزدهم میلادی بر می‌گردد. علم واکسن سازی و اصولا اینگونه برخورد با بیماری به مانک‌های (راهبه) بودایی در قرن ۱۷ میلادی چین برمی‌گردد. آنها از سم مار به بدن ها تزریق می‌کردند تا بدن در مقابل مار گزیدکی ایمنی ایجاد کند. ادوارد جنر در سال ۱۷۹۶ بعنوان پدر ایمنی سازی بدن در مقابل بیماری‌های مختلف از طریق تزریق واکسن مشهور شد. در سال ۱۷۹۸ اولین واکسن برای مقابله با آبله در غرب کشف گردید. در قرن‌های ۱۸ و ۱۹ میلادی، واکسن آبله تزریق و انچنان موفق بود که در سال ۱۹۷۹ میلادی این بیماری از کل دنیا ریشه کن شد. لوئیس پاستور بطور موفقیت آمیزی واکسن وبا را در سالهای ۱۸۷۹ و ۱۹۰۷ کشف نمود. در قرن بیستم تحقیقات برروی واکسن سازی در سراسر دنیا بخاطر ارتباطات علمی فرامرزی شدت گرفته و علم واکسن سازی شکوفا شد. روش واکسن سازی mRNA برای مقابله با کوید ۱۹ اولین بار بعنوان یک تحقیق علمی توسط خانم کاتلین کاریکو (Katalin Kariko) از کشور مجارستان شروع گردید. خانم کاریکو در سال ۱۹۸۵ میلادی با همسر و دوفرزند خود به آمریکا مهاجرت نمود. او با یک ذخیره مالی ۱۰۰۰ دلاری در شهر فیلادلفیا در ایالت پنسیلوانا در یک آزمایشگاه مشغول به‌کار شد. او در طول بیش از سی سال از این تحقیق دست نکشید و همکاری تحقیقی خود را با کمپانی بیونتک در المان شروع و ادامه داد. واکسنی که امروز برای مقابله با کوید استفاده می‌شود، یک خارجی در آمریکا ابتدا تحقیقات آنرا شروع کرده و یک کمپانی در آلمان، که متعلق به یک زوج مسلمان است، با فایزر برای تهیه آن شریک شده است. این واکسن و واکسن‌های پیشین هم دستاورد علم بشری و تماس محققین در نقاط مختلف دنیاست. سرمایه کشف این واکسن‌ها متعلق به بشریت است. معلوم نیست چرا رهبری جمهوری اسلامی این واکسن را آمریکایی می‌نامد و آیا به خاطر اینکه ابتدا در آمریکا تولید شده است باید تحریم شود و مردمی هزینه عدم دسترسی بآن را پرداخت کنند؟ کدام اخلاق و کدام مذهبی به فردی اجازه می‌دهد تا در مورد بیش از هشتاد میلیون شهروند یک کشور چنین تصمیمی بگیرد؟ مگر ایران کره شمالی‌ست که یک فرد برای سرنوشت و اینبار سلامتشان تصمیم بگیرد؟
روزی‌که رهبری جمهوری اسلامی ایران چنین تصمیمی را اعلام کرد مقارن با سالگرد یک شرمساری بزرگ برای کشور ما و آن حمله ‌به‌یک هواپیمای مسافربری اکراینی و کشته شدن تعداد زیادی انسانهای بیگناه بود. در این روز دوموشک به این هواپیما پرتاب شد، سه روز نظام به ملت دروغ گفت، فریب داد و پنهان کاری کرد و یک سال تمام، پاسخگوی این جنایت نبود. رهبر جمهوری اسلامی کشور به‌جای اعلام همدلی و پوزش خواهی از خانوداه این کشته شدگان و گذاشتن مرهمی بر زخم‌های دلشان، به‌مردم اعلام کرد که برای زندگی و حیات شهروندان این کشور او و فقط اوست که تصمیم میگیرد. او با صدای بلند گفت که برای او مهم نیست که این بیماری چند قربانی دیگری از مردم خواهد گرفت، برای چاره درد، کشور و مردمش نمی‌توانند به‌سراغ کشوری بروند که او آن کشور را دشمن نظام ایران می‌داند. اما از همه تاسف آمیز تر این‌بود که او با اطلاعاتی نادرست می‌خواست تصمیم خود را توجیه کند، انچه نهایتا باعث شرمساری کشور برای گرفتن این‌گونه تصمیمات توسط رهبری شد. مردم دنیا از خود سئوال کردند که آیا او همیشه تصمیمات خودرا بر داده های غلط استوار می‌کند؟ ایا این فرمان رهبر جمهوری اسلامی به‌لحاظ اخلاقی قابل توجیه و آیا برای کشور ما اعتبار خرید؟ مردم دنیا بده‌کشور ما و رهبران و مردان سیاسی‌اش چگونه نگاه می‌کنند؟ آیا این موضوع برای رهبری جمهوری اسلامی مهم است؟
منبع: زیتون

This comment was minimized by the moderator on the site

چند پرسش دربارهٔ ممنوعیت ورود واکسن انگلیسی و آمریکایی
Posted: 08 Jan 2021 11:04 AM PST
محمدرضا جلائی‌پور
️ آیا مهم‌ترین مسئولیت حکومت‌ها صیانت از جان و سلامت شهروندانشان نیست؟

️ آیا نباید حیطهٔ علم و سلامت را از مسائل سیاسی تفکیک کرد؟

️ آیا نباید داوری دربارهٔ اعتبار واکسن‌های تولیدی کشورهای مختلف را به نهادهای علمی و بین‌المللی معتبر واگذار کرد؟

️ آیا این‌که مدیریت دولت ترامپ در مدیریت کرونا بسیار ضعیف بوده است نافی این است که چند واکسن تولیدشده توسط دانشگاهیان و شرکت‌های آمریکایی واکسن‌های معتبری‌اند؟

️ آیا در این مورد نباید حساب شرکت‌ها و ملت‌ها را از دولت‌هایشان جدا کرد؟

️ آیا وقتی هنوز واکسیناسیون فراگیر در هیچ کشوری اجرایی نشده است، برای داوری دربارهٔ تاثیر آن زود نیست؟ آیا قابل دفاع است مرگ و میر ناشی از کرونا را به معنای بی‌تاثیری واکسن‌های معتبری که هنوز تزریق نشده‌اند بگذاریم؟

️ آیا واردات واکسن از تولیدکننده‌های معتبر را نباید به تصمیم نهادهای تخصصی و دولت واگذار کرد؟ تصمیم ممنوعیت واردات از آمریکا و انگلیس چه ضرورتی دارد و چه مصلحتی را تامین می‌کند؟ نارضایتی‌افزا و به ضرر منافع ملی و سلامت شهروندان نیست؟

️ آیا بهتر نیست به جای ممنوعیت واردات، ایران جامعهٔ‌ مدنی و دیپلماسی‌ تواناتری را در اعتراض به تحریم‌هایی که واردات واکسن‌های معتبر را دشوارتر می‌کند و ناقض حقوق بشر ایرانیان است بسیج کند؟

️ آیا همین ۱۵۰ هزار واکسن فایزر که به هلال احمر ایران در حال ارسال بود (با کمک جمعی از نیکوکاران و متخصصان ایرانی ساکن آمریکا) و امروز اعلام شد به خاطر ممنوعیت واردات از آمریکا و انگلیس دیگر دریافت نخواهیم کرد نمی‌توانست ده‌ها هزار کادر درمانی و سالمندان خانه‌های سالمندان که در معرض خطر ابتلا و مرگ بیشتری هستند را واکسینه و از ده‌ها مرگ پیشگیری کند؟ مسئولیت ده‌ها جان عزیزی که با ممنوعیت ورود همین یک محموله از دست می‌روند با کیست؟

️ آیا همزمان با تلاش برای تولید واکسن داخلی معتبر بهتر نیست به جای ممنوعیت واردات واکسن، همهٔ توانمان را بسیج کنیم که هر چه تعداد بیشتری واکسن را هر چه زودتر از هر تولید‌کنندهٔ معتبری وارد کنیم و تحریم‌ها را هر چه زودتر رفع کنیم؟

️ آیا تا زمان تولید واکسن ایرانی و کوبایی (بر فرض موفقیت‌شان و تایید سازمان بهداشت جهانی) ماه‌ها فاصله نداریم؟ آیا بر فرض تولید این واکسن‌ها ظرفیت تولیدشان در داخل بسیار کمتر از نیازمان نیست و همزمان نیازمند واردات هر چه بیشتر واکسن‌های معتبر نیستیم؟

️ آیا واکسن آکسفورد انگلیسی (که تحت لیسانس در هند و چند کشور دیگر هم تولید می‌شود) تا کنون یکی از معتبرترین و ارزان‌ترین واکسن‌های کرونا نیست و ایران هم برای واردات وسیع آن در حال تلاش و به تحقق‌اش نزدیک نبود‌؟ محروم کردن میلیون‌ها ایرانی از واکسیناسیون سریع‌تر با این واکسن اخلاقا قابل دفاع است؟

️ آیا علما و مسئولانی که همهٔ این‌ سال‌ها برای درمان به لندن می‌رفته‌اند، تفاوتی دارند با عموم شهروندانی که حق دارند از واکسن تولید‌شده توسط محققان دانشگاه آکسفورد بهره ببرند؟

️ آیا آغاز واکسیناسیون گسترده‌تر در کشورهای همسایهٔ ما (از جمله با همین واکسن‌های آکسفورد و مودرنا و فایزر)، منجر به افزایش مطالبه و نارضایتی عمومی از تاخیر واکسیناسیون فراگیر در ایران نمی‌شود؟

️ آیا تسریع و تسهیل این واکسیناسیون هم برای اقتصاد ایران و معیشت شهروندان و هم پیشگیری از مرگ ده‌ها هزار هم‌وطن‌مان ضروری نیست؟

️ آیا بهتر نیست به جای ممنوعیت واردات از انگلیس و آمریکا، برای کاهش تصمیمات پرخطا توسط نهادها و مدیرانی که ذی‌نفع و در موقعیت تعارض منافعند، سامانهٔ شفاف واکسن کرونا زودتر راه‌اندازی و همهٔ توان نهادهای حکمرانی و بخش خصوصی ایران برای واردات هر چه سریع‌تر و بیشتر و توزیع عادلانه و شفاف‌تر واکسن به کار گرفته شود؟



دستور غیرقانونی آقای خامنه‌ای
Posted: 08 Jan 2021 10:46 AM PST
الف. دادبان
آقای علی خامنه ای رهبر ج. ا. روز جمعه نوزدهم دیماه، طی نطقی دستور ممنوعیت ورود واکسن کرونا به کشور را اعلام نمود. این دستور، دستوری غیرقانونی است و تبعیت دولت و سایر ارگانها، از آن نیز غیرقانونی بشمار میآید و باید لغو شود.
اصل یکصد و دهم قانون اساسی ج ا، وظایف و اختیارات رهبر را صریحا در یازده مورد محدود کرده است. برابر این اصل، اختیارات و وظایف رهبر عبارتند از«۱ – تعیین سیاست های کلی نظام ج ا ایران پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ ۲ – نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام؛ ۳ – فرمان همه پرسی؛ ۴ – فرماندهی کل نیروهای مسلح؛ ۵ – اعلان جنگ و صلح و بسیج نیروها؛ ۶ – نصب و عزل و قبول استعفای فقهای نگهبان ….؛ ۷ – حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه؛ ۸ – حل معضلات نظام که از طرق عادی قابل حل نیست، از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ ۹ – امضای حکم ریاست جمهوری پس از انتخاب مردم … ۱۰ – عزل رئیس جمهور … ۱۱ – عفو و تخفیف مجازات محکومین … ».
دستور ممنوعیت ورود واکسن (و نه حتی خرید واکسن بوسیله دولت) در کادر هیچکدام از وظایف و اختیارات یازده گانه رهبر که بوسیله اصل یکصد و دهم معین شده است نمی گنجد. این دستور اصل یکصد و دهم قانون اساسی را به روشنی زیرپا میگذارد. آقای علی خامنه‌ای بالاتر از قانون اساسی نیست و بیش از هر مقام دیگری موظف به رعایت قانون اساسی می‌باشد.

رئیس جمهور که برابر اصل یکصد و سیزدهم قانون اساسی، عالیترین مقام رسمی کشور پس از مقام رهبری است و «مسئولیت اجرای قانون اساسی» را نیز برعهده دارد موظف است با استناد به اصل یکصد و سیزدهم، تصمیم آقای علی خامنه‌ای را که به روشنی برخلاف نص صریح قانون اساسی اتخاذ شده است، مغایر با قانون اساسی اعلام نماید و جلوی اجرای آنرا بگیرد.

دستور غیر‌قانونی و غیرمسئولانه آقای علی خامنه‌ای مبنی بر ممنوعیت ورود واکسن به کشور باعث به خطر انداختن جان میلیون ها انسان بیگناه ایرانی است و نه تنها نشاندهنده «عدم عدالت و تقوای لازم برای رهبری امت اسلامی» بلکه همچنین نشان دهنده عدم «بینش صحیح سیاسی و اجتماعی، تدبیر، شجاعت، مدیریت و قدرت کافی برای رهبری» (اصل یکصد و نهم قانون اساسی) می‌باشد. بنابراین مجلس خبرگان موظف است برابر اصل یکصد و یازدهم قانون اساسی، نسبت به برکناری آقای علی خامنه‌ای از مقام رهبری اقدامات لازم را بعمل آورد و از قانون اساسی ج ا که در صدر سلسله مراتب قانونی قرار دارد و رهبر نیز، بیش و پیش از دیگران، موظف به رعایت دقیق آنست، پاسداری نماید. رهبر بالاتر از قانون اساسی نیست.

تمامی ارکان حکومتی موظف به رعایت قانون اساسی و عدم تبعیت از دستور غیرقانونی و غیرمسئولانه مقامات مافوق خود، ولو رهبر، می‌باشند.

دستور ممنوعیت ورود واکسن کرونا به کشور از طرف آقای علی خامنه ای که فاقد هرگونه صلاحیت پزشکی است و به پیشنهاد هیچ ارگان صاحب صلاحیت در امر مبارزه با کرونا به او گرفته نشده و به تبعیت از نظرات برخی از مقامات سپاه و بسیج، اتخاذ شده است، دارای جنبه های حقوقی دیگری نیز میباشد که امکان تعقیب و پیگرد کیفری آقای علی خامنه ای را فراهم میسازد. برخی از نتایج فجیع چنین دستور غیرقانونی و غیرمسئولانه‌ای عبارتند از: به خطر انداختن جدی جان کادر پزشکی کشور؛ تلاش برای فروپاشی نظام بهداشتی و سلامت کشور؛ به خطر انداختن جان و سلامت مردم کشور؛ مشارکت غیر مستقیم در قتل نفس و مرگ کادر پزشکی کشور و مردم عادی بر اثر عدم مبارزه با کرونا از طریق جلوگیری از واکسینه شدن آنان و مشارکت در تسریع در مرگ و میر ایرانیان بر اثر کرونا از طریق ممنوعیت ورود واکسن به کشور؛ مشارکت غیر مستقیم در ورود ضرر و زیان به نظام اقتصادی کشور و تلاش برای فروپاشی آن.


چه کسی به شما اعتماد دارد؟
Posted: 08 Jan 2021 10:36 AM PST
سپند ارند
رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرد خرید واکسن کرونا از آمریکا و انگلیس ممنوع است. یعنی دولت حق ندارد از این کشورها واکسن خریداری کند، دلیل آن هم مشخص است، چون علی خامنه‌ای به آمریکا و انگلیس اعتماد ندارد.
گیریم که آمریکا و انگلیس و همه شرکت‌های دارویی جهان، غیرقابل اعتماد هستند، اما چند سوال وجود دارد:
اول اینکه اگر رهبر جمهوری اسلامی به آمریکا و انگلیس اعتماد ندارد، بخش زیادی از مردم فارغ از آنکه به آمریکا اعتماد داشته باشند یا نه، به جمهوری اسلامی هم اعتماد ندارند. حکومتی که وقتی می‌خواهد به زعم خودش انتقام خون قاسم سلیمانی را بگیرد، با موشک‌ به هواپیمای مسافربری شلیک می‌کند و بعد هم انکار می‌کند و دروغ می‌گوید و تا سه روز هم زیر بار نمی‌رود تا سرانجام وقتی کانادا بخشی از حقایق را به طور مستند نشان داد، مجبور به اعتراف شود، چرا باید قابل اعتماد باشد؟
حکومتی که نویسنده و روزنامه‌نگار و کارگر و معلم و مردم را با هر اعتراض و انتقادی به زندان و حبس و حصر می‌فرستد و یغماگران و غارتگران مال مردم را راهیِ کانادا و دیگر کشورها می‌کند، چرا باید قابل اعتماد باشد؟
سوال دیگر آنکه، اگر شرکت‌های دارویی آمریکایی و انگلیسی غیرقابل اعتماد هستند که اصلا ممکن است اینگونه هم باشد، دست‌کم کارشناسان و متخصصان دارویی و درمانی باید درباره آن نظر دهند، آیا رهبر جمهوری اسلامی در این زمینه متخصص است که حالا برای هشتاد میلیون نفر تصمیم بگیرد؟
آبان نود و هشت که دولت بنزین را گران کرد و بعد هم اعتراضات شکل گرفت و خون‌های بسیار ریخته شد، رهبر جمهوری اسلامی گفت «من هم که صاحبنظر نیستم در این قضایا؛ گفتم من صاحبنظر نیستم لکن اگر سران سه قوه تصمیم بگیرند من حمایت میکنم.» حالا رهبر جمهوری اسلامی که درباره گران شدن قیمت بنزین صاحب‌نظر نیست چطور درباره حوزه‌‌ای که تخصص و دانش پیچیده‌ای می‌طلبد، صاحب‌نظر است؟
من به طور شخصی به ساز و کارهای سرمایه‌دارانه نظام سلامت و پزشکی و گردش مالی هنگفت آن اعتمادی ندارم اما وقتی صحبت جان آدم‌ها در میان است، نمی‌توانم برای مردم تعیین تکلیف کنم، نهایتش این است که من از آن واکسن‌ها استفاده نمی‌کنم و توصیه‌هایم را به دیگران هم می‌گویم.
و در نهایت آنکه فارغ از کرونا و واکسن و هر اتفاق دیگری، آیا بهتر نیست که دولت (به معنای قوه مجریه) در کشور منحل شود که بیهوده آدرس غلط به مردم داده نشود؟ تصمیم‌ها جای دیگری گرفته شود و مردم برای چیز دیگری رأی می‌دهند و فحش‌هایشان را نیز به همان جای غلط می‌فرستند.
منبع: اینستاگرام نویسنده


در مورد کدام واقعه مهم اجازه تحقیق و تفحص داده‌اید؟
Posted: 08 Jan 2021 11:16 AM PST
اردشیر امیرارجمند
آیت‌الله خامنه‌ای: «راویان خائن و تحلیلگران مغرض سعی می‌کنند محتوای حوادث بزرگ را به سود خود تغییر دهند».
این دقیقا همان کاری است که شما و نهادهای تحت امر شما انجام می‌دهید. در مورد کدام واقعه مهم اجازه تحقیق مستقل داده‌اید؟ جنایت۶۷؟ حتی روایت‌های دفاع مقدس؟ کودتای ۸۸؟ سرکوب آبان ۹۸ یا فساد ساختاری؟
آقای خامنه‌ای اشتباه نکنید. تفاوت ۸۸ با امروز امریکا این است که ترامپ قدرت مطلقه شما را ندارد. قضات دیوان عالی فدرال همگی به ضررش رای دادند حتی منصوبین او. اگر ترامپ هم شورای نگهبان داشت مثل شما کودتای انتخاباتی می‌کرد و معترضین را می‌کشد و طلبکار و مدعی رعایت قانون هم می‌شد.

خودکامه ایران جان ملت را اسیر هوا و هوس خود کرده و با استبداد مطلق بجای ایرانیان تصمیم می‌گیرد
Posted: 08 Jan 2021 11:12 AM PST
ابوالفضل قدیانی
روز جمعه ۱۹ دی اعلام شد خود کامهٔ خود پرست امروز ایران علی خامنه‌ای ورود واکسن های آمریکایی و انگلیسی را ممنوع اعلام کرده ، واکسن هایی که مراحل علمی و فنی خود را گذرانده و مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته است. در شرایطی که کرونا روزانه جان حداقل صدها نفر از هموطنان عزیز مان را می گیرد، وی جان ملت ایران را اسیر هوی و هوس خود قرار داده و با استبداد مطلق به جای ۸۵ میلیون ایرانی تصمیم می گیرد در حالیکه کاملاً آگاه است که اکثریت قریب به اتفاق ملت ایران با او و نظام جمهوری اسلامی مخالفند. او طبق قوانین پر عیب و ایراد کشور هم حق دخالت در این امور را ندارد،وی حتی اجازه نمی دهد وزارت بهداشت و وزیر سر سپرده اش تصمیمات تخصصی اتخاذ کنند متاسفانه دولت و رئیس‌جمهور مسلوب الاختیار تحت فرمان مستبد، توان اعمال اختیارات حداقلی خود را هم ندارند. لازم به ذکر است که بسیاری از کشورهای جهان سوم گام های بلند ی در جهت واکسیناسیون بر داشته‌اند اما ملت مظلوم ایران اسیر چنین خود کامه ای است.
در هر حال مسئول اصلی و نهایی این فجایع و فجایعی که در آینده رخ دهد علی خامنه‌ای است.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

کرونا هم به یک موضوع برای نبرد با طرح های دولت تبدیل شد، هر جا روزنه ایی برای گشایش باز شود کور می شود تا این دولت به افتضاح کارش تمام شود :

به نظر میرسد مشاوران آقای خامنه ای به او اطلاعات اشتباه منتقل میکنند؛ همان طور که در ابتدای اعلام رسمی ورود کرونا به ایران گفت این ویروس توطئه دشمنان برای اثر گذاری بر انتخابات مجلس است و دیدیم تحلیل شان اشتباه بود اکنون هم اطلاعات اشتباهی دریافت کرده اند ؛فقط در ۴۸ ساعت گذشته و در دوز اول ۱۱و نیم ملیون دوز واکسن در آمریکا تزریق شده است؛ تعداد کشته های روزانه یو اس که به چهارهزار رسیده هیچ ربطی به واکسن ندارد چون باید ۲۸ روز بگذرد تا دوز دوم‌تزریق شود.از همه مهمتر دیگر واکسنی نیست که به ما بدهند یا ندهند چون پیش فروش شده است؛ همین امروز هم دیلی میل به نقل از یک کارشناس اعلام کرد واکسن تولید چین خطرناکترین واکسن جهان با ۷۰ عوارض است؛ از همه مهمتر دنیا تلاش میکند این ویروس نابود شود فرقی هم‌ نمیکند چه کسانی واکسنش را دریافت کنند؛رهایی اقتصاد جهان به این ویروس پیوند خورده است؛fdaو ۲۱ کشور جهان واکسن را تایید کرده اند. به نظر میرسد دستور رهبر جمهوری اسلامی تا زمانی که پشتوانه علمی نداشته باشد مبتنی بر ایدئولوژی معرفی خواهد شد.شاید هم چیزهایی هست که ما نمیدانیم؛ الله اعلم mohammadalishahabi @Roshanfkrane

در این کشور سازمان نظام پزشکی، موسسه پاستور، انجمن های تخصصی دارو سازی، وزارت بهداشت، دکترنمکی، نون خشکی همه یعنی پشم یعنی کشک

واکسن و شفافیت!
برخلاف موجی که علیه سخنان رهبری در باره ممنوعیت ورود واکسن های آمریکایی و انگلیسی به ایران ایجاد شد، من با این موج همراه نیستم.
چرا؟
به یک دلیل ساده
باید آشکارا نظرات ایشان در معرض افکار عمومی قرار گیرد تا همگان تکلیف خود را بدانند که رهبری در همه امور حتی ریزترین موارد اگر با نظرشان مخالف باشد، اجازه اقدام نمی دهند. این به شفافیت کمک می کند.
رهبری در همین صحبت هم گفتند که قبلاً مخالفت خود را با واردات واکسن به مسئولین اعلام کرده بودند.
این یعنی واکسن آمریکایی و انگلیسی به هرحال وارد نمی شد ولی الان تفاوت در این است که همه میدانند ایشان مانع شدند اما اگر اعلام عمومی نمی شد، ملت باید هر روز به توجیهات مسخره کارشناسان! و مقامات اجرایی مواجه می شد که مثلاً واکسن های آمریکایی و انگلیسی چنین است و چنان است و ما جلوی آن را گرفتیم و رهبری هم در حمایت از نظر کارشناسی به نظر متخصصین گوش کردند!
یادمان نرفته در بحث برجام و مذاکره پنهانی با آمریکا در اواخر دولت احمدی نژاد و خیلی مسائل دیگر ایشان بعد از چند سال گفت من از اول مخالف بودم!
همچنین یادمان نرفته که ایشان در زمینه بنزین و گرانی آن سررشته نداشته اما در باره واکسن سررشته دارد!
در یک کلام، شفافیت خوب است و در هر شرایطی باید از آن دفاع کرد.
توضیح ضروری:
من واکسن های آمریکایی و انگلیسی و هر واکسنی از جمله واکسن ایرانی که به تایید سازمان بهداشت جهانی برسد را استفاده خواهم کرد.
احمد گنجی
۲۰ دی ۱۳۹۹


واکاوی حقوقی فرمان رهبری
در باب ممنوعیت واردات واکسن کرونا
محمدطاهر كنعانى
فرمان اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر ممنوعیت واردات واکسن کرونا از آمریکا در نوع خودش یک ورود علنی نادر به اختیارات و صلاحیت های مراجع قانونی و کارشناسی کشور است. همه می دانیم برابر اصل ۱۱۰ قانون اساسی اختیارات و صلاحیت های قانونی رهبری مصرح و محدود شده است. صلاحیت در حقوق اساسی به قدرت در حصار تعبیر شده است. برای جلوگیری از بلای شوم استبداد و مهارقدرت در کنار انتخابات و ادواری بودن قدرت و پاسخ گو بودن حکومت؛ مهم ترین ترمز بر قدرت ویرانگر حاکم تحدید اختیارات مقامات سیاسی به صلاحیت های مصرح قانونی است.
اولین محدوده صلاحیت قانونی اصل ۵۷ قانون اساسی و اصل تفکیک قوا است که زیر نظر رهبری طبق اصول آینده ی قانون اساسی است.
دومین محدودیت رهبری محدود کردن اختیارات قانونی رهبری به حیطه اصل ۱۱۰ قانون اساسی است .و دامنه اختیارات همین اصل و اصول دیگر اختیارات و وظایف و صلاحیت های قانونی وسیعی برای رهبری به عنوان عمود خیمه ی حاکمیت قایل شده است.
در ادبیات سیاسی و عرف سیاسی کشور واژه ای به نام حکم حکومتی نیز به اختیارات رهبری افزوده شده است که مستند به هیچ یک از اصول قانون اساسی نمی باشد. در دولت قانون مدار و نظام حاکمیت قانون حکم حکومتی جایگاه حقوقی ندارد.
اما در خصوص ممنوعیت واردات واکسن کرونا قبل از اینکه تصمیم گیری در این حوزه جنبه سیاسی داشته باشد؛کاملا جنبه علمی و کارشناسی دارد.
در امور بهداشت و درمان شخص مقام معظم رهبری به کرات اعلام فرمودند که من شخصا خودم تابع مقررات مصوب ستاد ملی #کرونا هستم و هرچه آنها تصمیم بگیرند رعایت می کنم‌. بنابراین حق آن بود که شخص رهبری در این قضیه وارد عمل نمی شدند .این حکم حکومتی یا فرمان اجرایی دون شان رهبری و خلاف سیره عقلایی است.
سیره ی عقلایی بر این است که در خصوص تجویز دارو و واکسن و اثر بخشی داروی خاص جامعه پزشکی کشور بر اساس استانداردهای علمی و تخصصی تصمیم گیری یا حداقل تصمیم سازی نمایند و تصمیم انفرادی یک شخص ولو پزشک متخصص هم باشد نمی تواند برای بهداشت و سلامت مردم سرنوشت ساز باشد.
امیدواریم رهبر فرزانه ی جمهوری اسلامی ایران این رهنمودشان جنبه ارشادی تلقی و از جامعه پزشکی کشور و ستاد ملی کرونا کسب نظر بفرمایند.
والسلام علی من اتبع الهدی


تغییر لحن ۱۸۰ درجه ای حسن روحانی در مورد خرید واکسن:می خواستند روی مردم ایران آزمایش کنند مانع شدیم!
@Sahamnewsorg


آقای رئیس جمهور اسلامی!
رحیم قمیشی
از ظهر نتوانسته‌ام نمازم را بخوانم، هزار پرسش بی پاسخ چنان ذهنم را مشغول کرده که می‌دانم حتی به نماز بایستم با خدا گفتگو نمی‌کنم، و او می‌داند و به من می‌خندد، به اتلاف وقتم.
کاش کشور ما اسلامی بود و شما آقای رئیس جمهوری که متاسفانه خودم هم به شما رای دادم، به این پرسش‌های مهم امروز من جواب می‌دادید؛
- امروز رهبری فرمودند قبلا به شما دستور داده‌اند واردات واکسن کرونای انگلیسی و آمریکایی ممنوع است. لطفا بفرمایید قبلا کِی بوده؟ چرا ما را نامحرم فرض نموده و برای وارد نکردن این مدل واکسن‌ها به دروغ گفتید مشکل تحریم هست... و آن دولتمرد دیگرتان گفت مشکل یخچال هست! چرا صداقت با مردم را کنار گذاشته‌اید؟ با کدام مصلحت، نکند باز هم می‌خواهید بگویید تازه متوجه این تصمیم مهم شده‌اید.
- مسلما رهبری پس از دریافت گزارشات کامل از سوی پزشکان، متخصصان و ایمونولوژیست‌های مورد اعتماد و با در نظر گرفتن صلاح مردم چنین تصمیم قاطع و مهمی را گرفته‌اند، بفرمایید نقش کارشناسان وزارت بهداشت در این زمینه چه بوده است؟ ما دوست نداریم بعد از کنار رفتن شما و آقای نمکی و آقای ظریف و آقای جهانگیری در سال آینده تازه بشنویم همه‌ی شما مخالف بوده‌اید! ما ملت رشید و فهمیده‌ای هستیم، لطفا ما را صغیر، حقیر و نافهم تصور نکنید. متخصصینی که در این زمینه به رهبری مشورت داده و (به تصور من) باعث این تصمیم‌گیری اشتباه شده‌اند را معرفی بفرمایید. آنها باید در صورت ضرر و زیان مردم و مرگ بیماران کرونایی در آینده پاسخگوی این مشورت‌ ناپخته‌شان باشند.
- اگر برخی مردم گفتند ما واکسن چینی و روسی و داخلی شما را قبول نداریم تکلیف‌شان چیست؟! با تور بروند آن طرف مرز با صرف ده‌ها هزار دلار واکسن بزنند و برگردند؟ با اصلا کسی در این کشور حق ندارد به جز به راه شما و تشخیص شما، ایمان داشته باشد؟!
- این داروی انگلیسی و آمریکایی اصلا قابل اعتماد نیست، قبول! سایر داروهای ضد سرطان و خاص چه؟ آن داروها قابل اعتمادند و این یکی نیست. چرا دولت شما اجازه واردات داروهای انگلیسی و آمریکایی را تا حال صادر کرده، چرا اجازه داده برخی علما و بزرگان برای درمان به اروپا بروند؟! لطفا در این مورد هم حتما گزارش بدهید تا ما عمق فاجعه را بدانیم.
- آقای رئیس جمهور، شما مدرک تحصیلی‌تان را از انگلیس گرفته‌اید، انگلیسی که قصد دارد با ارسال واکسن تقلبی، ما را مانند موش‌های ازمایشگاهی قتل‌عام کند، یا اساسا بعد از دو ماه همه‌مان بیماری‌های لاعلاج گرفته باشیم، بفرمایید به چه اعتباری رفتید و آنجا درس خواندید؟ شما که اروپا بودید ندانستید مهمترین گناه یک انسان دروغگویی می‌تواند باشد. کسی به شما نگفت کتمان یک حقیقت خودش دروغگویی است؟!
آقای رئیس جمهور اسلامی و معمم
صداقت انتظار اولیه ماست، سال گذشته گفتید نمی‌دانستیم هواپیما را موشک خودمان زده، قبلش گفته بودید نمی‌دانستید بنزین کِی قرار بوده گران شود، بعدش گفتید نمی‌دانید چه تعدادی در اعتراضات جان باخته‌اند، چند روز پیش هم گفتید خوشحالید مردم صف نمی‌گیرند اگر چه همه اجناس گران هستند! و تظاهر کردید نمی‌دانید مردم چه خون دلی در خریدهایشان می‌خورند.
اگر قرار است فردا بیایید و بگویید با تصمیم ممنوعیت واردات واکسن آمریکایی و اروپایی مخالف بوده‌اید ما هرگز باور نمی‌کنیم.
صادقانه ببایید و بگویید اتخاذ چنین تصمیم حیاتی، عمل به چنین تصمیم مهمی، مشورت‌هایی که در این راستا کارشناسان شما داده‌اند، چه بوده است.
به مایی که ناشیانه به شما رای دادیم دلداری بدهید که اصل صداقت را به آن پایبند مانده‌اید.
مرگ ما مهم نیست، چه با بیماری کرونا باشد و چه با سیاست‌های غلط شما، ما فقط دل‌مان می‌خواهد در موقع مرگ تصور نکنیم از همه طرف کلاه سرمان رفته بود!
نمی‌خواهیم تصور کنیم در قرون وسطی زندگی می‌کرده‌ایم. آن وقتی که مبنای تصمیم‌ها تنها باورهای غلط عده‌ای بوده است.
ما که می‌میریم!
لطفا تنها کمک کنید آرزو به دل نمیریم.
@ghomeishi3


رطب خورده، منع رطب چون کند؟
پیرو حکم حکومتی رهبر جمهوری اسلامی درباره ممنوعیت واردات واکسن کرونا از انگلیس و امریکا، دو سوال از ایشان می پرسم:
۱- لیست داروهایی که برای درمان سرطان خود طی این سال ها مصرف کرده اید را منتشر و بگویید ساخت کدام کشور است؟
۲- نوه شما (فرزند آقا مجتبی) در کدام بیمارستان لندن به دنیا آمد؟
آقای خامنه ای! دوران برده داری تمام شده است! ما برده شما نیستیم، شما هم قیم و صاحب ما نیستید! / علی اکبری
@Sahamnewsorg



هادی یزدانی @DrHadiyazdani
4h
با #دپومدرول [ متیل پردنیزولون] آشنایید؟ تا به حال برای #آب_سیاه چشم مادرتان از #زالاتان [لاتانوپروست] استفاده کرده‌اید؟ مشتری #ویاگرا [سیلدنافیل] هستید؟ در داروهای همسرتان که افسردگی دارد #زولوفت [سرترالین] هم هست؟ اینها فقط بخشی از داروهای #فایزر در ایران هستند.
#واکسن_فایزر



پوپک دبستانی @poupakdabestani
·15h
امروز #قانون_اساسی را باز هم خواندم تا یادم بیاید که وظیفه‌ی #قوه‌ی_مقننه و سایر قوا و هر یک از نهادهای حقوق اساسی ایران چیست. قانون روشن بود، اما بیرون از کتاب قانون، "از هر طرف که رفتم، جز وحشتم نیفزود، زنهار از این بیابان..." و زنهار از این "راه بی‌نهایت" تا دموکراسی
#حافظ



ویدا ربانی @vida_rabbani 12h
رهبری:
مرجع نهایی که متولی امر سلامت جامعه است، ‌ستاد ملی مبارزه با کرونا است.
١٢ مرداد ٩٩

زالی، فرمانده ستاد مبارزه با کرونا، با توجه به بازار پررقابت جهانی برای تهیه واکسن بر ضرورت تأمین واکسن مور نیاز تاکید کرد.
٢۶ آذر٩٩
بیانات ١٩ دی رو هم که همه میدونید
#واکسن_کرونا



Saeed Aganji @SaeedAganji
·14h
اگر رهبر ایران(#خامنه‌ای) مخالف #واکسن_انگلیسی است، چرا فرزند خودشان (#مجتبی_خامنه‌ای) برای بچه‌دار شدن به کشور انگلستان رفت؟!
رهبرایران(خامنه‌ای) و هم‌فکرانش میخواهند بگویند حرف آنها الویت به خواست ملت دارد، باید در ۱۴۰۰ یک ۸۸ دیگر ساخت،اما اینبار تا آخرش باید رفت.




asieh bakeri @asiehbakeri ·Jan 8
نوزادکه بودم خیلی مریض می شدم، مامان می گفت تو دزفول دکترها تشخیص نمی دادن،دارو نبود آنتی بیوتیک به زور گیر میامد عفونت گوش که بعدایک دکتر تو تهران تشخیص داد تا ۵ سالگی با من بود.بعدها فهمیدیم موقعی که مردم بخاطر جنگ داروهای ساده هم نداشتن بعضی از آقایون برای درمان می رفتن خارج!



Mohsen Solhdoost @DrSolhdoost 3h
وقتی روحانیون برای ریز و درشت مسائل بهداشتی از جمله واکسن تصمیم‌گیری میکنند، دیگه اون مملکت احتیاج به پزشک نداره!


سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران @IrimcOrg · 5h
در طی بیش از ده ماه شیوع همه گیری کرونا بیش از 200 پزشک به درجه رفیع شهادت نائل شده‌اند، دردناک است، اما این هم دردناک است که در این ده ماه شاید بیش از 3000 پزشک از کشور مهاجرت کرده‌اند
#پزشکی #مهاجرت



ابراهیم ‏Flag of Iran @ebinemkebis 8h
بعضی دوستان که تا تقی به توقی میخورد فحش و میکشیدن به خاتمی و ظریف، حالا سر قضیه واکسن لال‌مونی گرفتن وجودش و ندارن به اصل کاری حرفی بزنن، میترسن جاپاشون شل بشه. باشه ماهم باور میکنیم مبارزی پروژه‌ای نیستی.


BBC NEWS فارسی @bbcpersian 8h
واکنش سازمان بهداشت جهانی و کواکس به سخنان رهبر ایران: 'واکسن را سیاسی نکنید'

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

درخواست آنجلا مركل از مردم آلمان: زندگي اجتماعي را تا جايي كه مي شود متوقف كنيد
آنجلا مرکل، صدراعظم آلمان دیروز دست به اقدام بی‌سابقه‌ای زد؛ او رودرو با مردم، مستقیم از قاب تلویزیون با تک‌تک آلمانی‌ها درباره‌ی بحران کرونا‌ با آن‌ها حرف زد، در یکی از تاثیرگذارترین و به‌ترین نطق‌های عصر ما. چکیده‌ی سخنرانی مرکل را بخوانید:
این بزرگ‌ترین چالش آلمان، نه از زمان اتحاد دوباره آلمان که از زمان جنگ جهانی دوم است .
از آن زمان تاکنون هیچ چیز تا این حد، زندگی ما در کنار یک‌دیگر را تحت تاثیر قرار نداده ... تنها وقتی از پس این بحران برمی‌آئیم که تمام شهروندان این را وظیفه خودشون بدانند؛ موضوع جدی‌ هست و شما هم جدیش بگیرید. تا وقتی درمان یا واکسنی وجود نداشته باشد، تنها یک کار می‌شود کرد: کند کردن روند شیوع و کش دادنش به چندین ماه تا بتوانیم زمان بخریم تا دارو و واکسن کشف شود و بیمارستان‌های مان آماده باشند.
حتی سیستم سلامت ما هم که یکی از بهترین‌ها در جهان‌ هست، اگر بیماران زیادی با وضعیت وخیم به‌ آن هجوم بیاورند، کم می‌آورد. کسانی که حال‌شان وخیم می‌شود، عدد و رقم نیستند، پدر یا پدربزرگ‌اند، مادر و مادربزرگ، همسر و انسانند. ما جامعه‌ای هستیم که زندگی تک‌تک انسان‌ها برای مان ارزش دارد.
به همه کسانی که در بیمارستان‌ها و سیستم بهداشت کار می‌کنند:
کاری که می‌کنید خیلی بزرگ است. از صمیم قلب تشکر می‌کنم. و حالا یک موضوع حیاتی‌ست: زندگی اجتماعی را تا جایی که می‌شود متوقف کنیم. دولت به کار خودش ادامه خواهد داد اما هر چیزی را که انسان‌ها و جامعه رو تهدید کند، باید کاهش بدهیم. محدودیت‌های کنونی در تاریخ جمهوری فدرال آلمان سابقه ندارند. برای کسی مثل من که آزادی سفر حقی بوده که براش سخت جنگیدم، چنین محدودیت‌هایی فقط در شرایط کاملا اضطراری توجیه‌پذیر هستند اما فعلا این محدویت‌ها برای حفظ جان انسان‌ها ضروری‌اند.
تضمین می‌دهم: دولت همه کار می‌کند تا تاثیر اقتصادی بحران را کاهش بدهد و فرصت‌های شغلی را حفظ کند. اقلام ضروری همیشه موجود خواهند بود. قفسه‌های خالی فروشگاه‌ها به سرعت پر می‌شوند. احتیاط در خرید خوب است، انبار کردن اما بی‌معنی و کاملن ضد هم‌بستگی‌ست. از کارکنان سوپرمارکت‌ها تشکر می‌کنم. آن‌ها سر کار می‌روند تا چرخ این مملکت به معنی دقیق کلمه بچرخد.
اما اقدامات دولت خنثی می‌شوند اگر ابزار اصلی علیه شیوع بیماری به کار گرفته نشود: این ابزار خود ما هستیم. وحشت نکنید، اما هرگز فکر نکنید که شما کاره‌ای نیستید. از هیچ‌کس نمی‌شود صرف‌نظر کرد. اپیدمی نشان می‌دهد که ما چقدر آسیب‌پذیر و چه‌قدر به هم‌دیگر وابسته‌ایم. همه برای کنترل این وضعیت نقش دارند. نفرین نشده‌ایم که واگیری سریع ویروس را منفعلانه تماشا کنیم. ابزاری علیه‌ش داریم: باید ملاحظه داشته باشیم و از هم فاصله بگیریم. می‌دانم سخت‌ است. می‌دانم که در زمانه‌ی سختی می‌خواهیم به هم نزدیک باشیم، از نظر فیزیکی هم نزدیک باشیم. اما در این لحظه درست برعکسش‌ درست است.
هیچ‌کس را تنها نذارید. باید به عنوان خانواده و به عنوان جامعه، راه دیگری (جز نزدیکی فیزیکی) پیدا کنیم برای با هم بودن، راه‌های خلاقانه که از پس ویروس بربیایند. باید راه‌هایی پیدا کنیم دوستی‌مان رو نشان بدهیم. یک بار دیگه شروع کنید به نامه نوشتن. پست که کار می‌کند.
از همه با جدیت تقاضا می‌کنم: از قوانینی که فقط برای مدت کوتاهی وضع شده‌اند پیروی کنید. دولت بررسی می‌کنه که چه چیزی را باید اصلاح کرد و چه اقدام دیگری ضروری‌ست. این وضعیت دینامیک‌ست و باید یاد بگیریم و با ابزارهای جدید واکنش نشان بدهیم. شایعه‌ها را باور نکنید. با یک وظیفه تاریخی مواجهیم که فقط در کنار هم دیگر از پسش بر خواهیم آمد.
مطمئنم از بحران عبور می‌کنیم. اما چند نفر از عزیزان‌مان رو از دست خواهیم داد؟ بخش زیادی از آن به خود ما بستگی دارد. می‌توانیم تصمیم بگیریم با هم هم‌کاری کنیم و محدودیت‌های کنونی را بپذیریم. به تک‌تک ما بستگی دارد. حتی با این که این تجربه بی‌سابقه‌ست، باید برمبنای دل و عقل‌مان رفتار کنیم.
مراقب خودتان باشید.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

کمبود اکسیژن و ابتلای کودکان در موج سوم کرونا در ایران Posted: 02 Oct 2020 09:40 AM PDT

هشدارهای جامعه پزشکی ایران تحقق یافت: در اثر سفرهای متعدد، برگزاری مراسم عزاداری محرم و بازگشایی زودهنگام مدارس موج سوم همه‌گیری ویروس کرونا در ایران، نظام درمان را تحت تأثیر قرار داده است. تنها وضع تهران بحرانی نیست. اصفهان، خوزستان، اذربایجان غربی و ایلام هم در کانون بحران قرار دارند.
جلیل کوهپایه‌زاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران جمعه ۱۱ مهر در گفت‌وگوی زنده با شبکه دو سیمای جمهوری اسلامی اعلام کرد که از ۱۷۰ بیمارستان تهران ۱۱۰ بیمارستان درگیر بیماران مبتلا به کووید-۱۹ هستند. بر همین اساس نزدیک به ۳۰ درصد تخت‌های مراقبت‌های ویژه در اختیار بیماران کووید-۱۹ قرار دارد. با افزایش تعداد مبتلایان به موارد حاد بیماری کووید-۱۹ و با توجه به فرسودگی کادر درمان، تعداد مرگ و میرها افزایش بیشتری پیدا می‌کند. جلیل کوهپایه‌زاده گفت:
«با توجه به اینکه در ۱۰ روز گذشته بیش از چهار هزار مراجعه به بیمارستان‌ها و همچنین بیش از ۱۰ هزار مراجعه به مراکز جامع سلامت ۱۶ ساعته داشتیم، نسبت به روزهای قبل‌تر، بستری ها بیشتر شده و قطعاً باید برای روزهای آتی تمهیدات را بیشتر کنیم و همچنین رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی را در اولویت قرار دهیم.»
بر اساس گزارش‌های روزانه وزارت بهداشت با ورود ایران به موج سوم همه‌گیری ویروس کرونا به سبب سفرهای متعدد در تعطیلات و همینطور برگزاری عزاداری‌های ماه محرم و لغو دورکاری‌ها، تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ از ۲۵۰۰ نفر در روز به مرز چهار هزار نفر مبتلا نزدیک شده است. روز گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی سه هزار و ۸۲۵ نفر در ایران به کووید-۱۹ مبتلا شدند.
بر همین اساس استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز و استان‌های کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
کمبود اکسیژن، ابتلای کودکان و مشکلات کادر درمان
حسین کرمانپور، مدیر درمانگاه اورژانس بیمارستان سینای تهران با صراحت اعلام کرد که بعد از تعطیلات تاسوعا و عاشورا و مسافرت‌ها وضعیت مبتلایان به کرونا وخیم شد. کرمانپور جمعه ۳ مهر در در مصاحبه با برنا گفت:
«کادر درمان با مشکلات عدیده مواجه هستند که یکی از آنها افزایش فزاینده مبتلایان به کرونا است چون اگر روال بیماری رو به کاهش باشد عدم توجه به هشدارها کادر درمان فعالیت‌ها را بی‌تاثیر می‌کند. مردم باید بدانند که اگر یک پزشک یا پرستار فوت کند ۲۶ سال طول می‌کشد تا فردی جایگزین او شود.»
بر اساس آمار غیرقابل اعتماد سازمان نظام پزشکی ایران دست‌کم ۲۲ درصد از پرستاران و ۲۰ درصد از پزشکانی که در مراکز درمانی ایران فعالیت می‌کنند به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند. کرمانپور در ادامه مصاحبه با برنا یادآوری کرد:
«برخی از خانواده‌های کادر درمان که در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند به نان شب محتاج هستند. این خانواده‌ها تا دیروز آبرومند زندگی می‌کردند اما هم‌اکنون نان‌آور خود را از دست داده‌اند و اقدامی نیز برای این خانواده‌ها انجام نشده است.»
به گفته این مقام مسئول با افزایش تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ مراکز درمانی به تدریج با کمبود کپسول‌های اکسیژن هم مواجه شده‌اند. در اثر بازگشایی زودهنگام مدارس دست‌کم ۳۰ هزار کودک هم به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند که از آن میان ۳۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
وضع بحرانی استان‌های قرمز
در شهرستان‌ها هم وضع همچنان بحرانی است:
محمدمهدی شهریاری، استاندار آذربایجان غربی اعلام کرد که کرونا در استان آذربایجان غربی در اوج خود قرار دارد و در صورت تداوم این روند مراکر درمانی استان با کمبود نیروی انسانی متخصص در بیمارستان‌ها مواجه می‌شوند.
بر اساس اظهارات آرش نجیمی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آمار روزانه ابتلا به کرونا در اصفهان از ۱۵۰۰ نفر عبور کرده است. نجیمی گفت:
«طی بیست و چهار ساعت گذشته نتایج آزمایش یک هزار و ۵۰۲ بیمار مشکوک به کرونا در اصفهان، به جز کاشان و آران و بیدگل، مثبت شده است.»
این رقم بیش از یک سوم آماری است که سخنگوی وزارت بهداشت از کل مبتلایان به کووید-۱۹ در ایران اعلام کرده است.
رضا نجاتی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا استان خوزستان هم در جمع خبرنگاران گفت:
« هم‌اکنون تمام استان خوزستان در شرایط قرمز قرار گرفته است. طبق وضعیت فعلی و درخواست دانشگاه علوم پزشکی در مرحله اول پارک‌ها، موسسات آموزشی و باشگاه‌ها تعطیل خواهند شد.»
جمیل صادقی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز اعلام کرد با افزایش بی‌سابقه بستری بیماران مبتلا به کرونا در روز پنج‌شنبه دهم مهر ماه، بدترین روز از زمان شیوع تاکنون در استان ایلام رقم خورده است.
به گفته علی ربیعی، سخنگوی دولت از آغاز همه‌گیری کرونا در ایران یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از کار بیکار شدند.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

آقای رئیس جمهور، پاييز سياه در انتظار كشور است تعارف با این و آن را کنار بگذارید مسیح مهاجری :

این روزها از یکطرف مسئولین وزارت بهداشت از مردم می‌خواهند به شهرهای زیارتی سفر نکنند، در تجمعات حاضر نشوند، مراسم عروسی برگزار نکنند، برای افراد فوت‌شده مراسم تشییع و تدفین و عزاداری جمعی برگزار نکنند و از طرف دیگر ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم‌ می‌گیرد مراسم عرفه هرچه باشکوه‌تر برگزار شود و در محرم و صفر هم عزاداری‌های پرشور داشته باشیم.
در چنین وضعیتی معلوم نیست چرا آقای رئیس‌جمهور توصیه اکید می‌کند عزاداری‌ های محرم با رعایت پروتکل‌ های بهداشتی برگزار شود.
پروتکل‌ها طبق توصیه وزارت بهداشت عبارتند از زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، شستن دست‌ها و عدم حضور در اجتماعات. اگر بخواهیم بدون مجامله سخن بگوئیم باید اعتراف کنیم امکان رعایت هیچیک از این چهار مورد در عزاداری‌ها وجود ندارد.
هیچ امری بالاتر از حفاظت از سلامت جامعه و جان انسان‌ها نیست و اموری از قبیل مراسم عرفه و نماز عید قربان و عزاداری محرم و صفر که همه ما با جان و دل به آن عشق می‌ورزیم را می‌توان موقتاً تعطیل یا به صورت فردی برگزار کرد و در سال‌های بعد تمام آنها را جبران نمود.
آقای رئیس‌جمهور! شما به عنوان فرمانده کل ستاد مقابله با کرونا مسئول جان مردم هستید. به این واقعیت تلخ فکر کنید که با این تصمیمات، پائیز سیاهی در انتظار کشور ما خواهد بود. لطفاً تعارف با این و آن را کنار بگذارید. / جمهوری اسلامی

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

اگر مناسك عزاداري از برخي مداحان و روحانيون گرفته شود دچار بي هويتي مي شوند عباس عبدي

رئیس جمهور با تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی عنوان کرد که همه جا باید عزاداری امام حسین (ع)برگزار شود، چه در شهر و چه در روستا، چه در جایی که قرمز است یا سفید است▪️
برخی از افراد حتی از میان روحانیون نسبت به این دستور خلاف بهداشت عمومی معترض شده‌اند. وضع ما از حیث کرونا خوب بود که این تصمیم هم اضافه شد. به قول معروف؛ گل بود به سبزه آراسته شد! ولی به نظر من دو دلیل برای این رفع ممنوعیت از عزاداری ها وجود دارد. دلیل اول به اصل اتخاذ تصمیم فوق مربوط می‌شود که به احتمال فراوان؛ تصمیمی سیاسی و مربوط به توافقاتی است که از آن بی‌اطلاع هستیم. تنها از این طریق می‌توان اتخاذ چنین تصمیمی را درک کرد زیرا هیچ توجیه قابل قبول و عرفی دیگری برای آن نمی‌توان تراشید.
دلیل دوم مربوط به اصرار برخی از روحانیون و مداحان است که اگرچه چشم‌پوشی از منافع مادی این برنامه‌ها برای بخشی از آنان سخت است، ولی انگیزه مهمتری در برقراری آن دارند و این که اگر مناسک عزاداری را از آنان بگیرند دیگر نماد و ارزشی از دین برایشان باقی نمی‌ماند و دچار بی‌هویتی و بحران می‌شوند. آثار دین در بُعد فردی یعنی رشد مکارم اخلاق و معنویت و در عرصه اجتماعی نیز تحقق عدالت و رفع تبعیض و نابرابری و ظلم است. در اینها پیشرفتی ندارند تا به آن افتخار و بسنده کنند؛ سهل است که پله‌های زیادی عقب‌گرد دارند. پس برای انان فقط تمسک به مناسک مانده. ان هم نه مناسک واجب، بلکه مناسکی که اصولا در صدر اسلام و در چند قرن اولیه آن وجود نداشتند.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

sadeghZibakalam
@sadeghZibakalam
ایکاش آقای رئیس جمهور و سایر مسئولین که بر روی برگزاری مراسم محرم، بازگشایی مدارس( و حالا هم دانشگاهها) و بازگشت به شرایط عادی اصرار و تاکید می ورزیدند، امروز هم میامدند و مسئولیت بالا رفتن آمار ابتلاء به کرونا را هم برگردن میگرفتند.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

بهترین کار در محرم چیست؟ عمادالدین باقی

مقدس اردبیلی: تحصیل علم واجب است و زیارت سیدالشهدا مستحب. موقعی که تعارض مستحب با واجب باشد ممکن است نهی متوجه سنت باشد در نتیجه سفر معصیت محسوب شود...

تشخیص عمل صالح زمان، خودش یک عمل_صالح است. در شرایط کرونایی که مراسم سوگواری سنتی موجب تهدید سلامت و جان خود و دیگران می شود حتی اگر یک نفر به خطر افتد مسئولیت اش با همه کسانی است که تساهل می ورزند. گرچه به سوگواری امام حسین(ع)(و بزرگان و خویشان) سفارش شده اما نباید فراموش کنیم که در شرع نیز تَرتُب احکام وجود دارد. ترک واجب به خاطر مستحب نشانه یک ریا و دروغ است و نشان می‌دهد که مرتکب حتی به واجب هم عقیده درستی ندارد چه رسد به مستحب. اگر امر دائر بین واجب و مستحب بود نوبت به مستحبات نمی رسد. نباید فراموش کرد که از نظر بزرگان دین دعا خوب و مستحب است زیارت هم خوب است اما حفظ سلامت و جان از اهم واجبات است.
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در بیان پروتکل‌های بهداشتی برای مراسم محرم گفت تاجایی که ممکن است به جای چای و شربت مردم به نذر توزیع ماسک بین عزاداران بپردازند.(سه شنبه14مرداد99). اینهم نیکوست اما نیکوتر از آن عملی است که همواره می‌تواند به عنوان عملی برتر و نیکوتر انجام شود. استاد عالیقدر ما زنده یاد آیت الله منتظری به کرات به آنان که به دیدنش می شتافتند توصیه و تاکید می‌کرد به مطالعه و همچنین بارها می‌گفت که مطالعه واجب و دعا مستحب است. این سخن او ریشه در سنت بزرگان راستین دین دارد. مقدس اردبیلی که در مناقبش فراوان گفته و گاه اغراق هم کرده اند و می گویند: "مقدس_اردبیلی در ذات قدسی و صفات ملکی مانند شجاعت نبی و ولایت وصی و سخاوت حاتم طایی ضرب‌المثل بود و لولؤه البحرین می‌گوید در زهد و پرهیزکاری همتایی نداشت و مقامات و کراماتی را دارا بود که شیخ مجلسی در بحار ذیل آنها که به حضور اقدس حضرت ولیعصر شرفیاب شده اند از وی نام می‌برد و انوارالنعمانیه سید جزایری نقل کرده که مطمئن ترین استادان من از شاگردان مقدس اردبیلی بوده‌اند" اما همو کسی است که چون مقیم نجف و مشغول علم و تحقیق و تدریس بود:"گفته اند موقعی که برای زیارت از نجف به کربلا مشرف می‌شد احتیاط می‌کرد و جمع بین قصر و اتمام می نمود و می‌فرمود تحصیل علم واجب است و زیارت سیدالشهدا مستحب. موقعی که تعارض مستحب با واجب باشد ممکن است نهی متوجه سنت باشد در نتیجه سفر معصیت محسوب شود و شکی نیست که در سفر معصیت باید جمع بین قصر و اتمام نمود(روضات الجنات جلد ۱ صفحه ۱۱۵ و ۱۱۸).
وفق این سنت است که گمان می کنم بهترین کار در ایام محرم به جای سوگواری های متداول گذشته مطالعه درباره محرم و عاشورا است. خاطره نیکویی را در خور ذکر می دانم. چندسال پیش آقای محمود دردکشان از فضلای مبارز برای هیئتی در اصفهان ۵۰۰ جلد کتاب "جامعه شناسی کوفه و قیام امام حسین" به قلم نگارنده را ابتیاع و توزیع کرد و می گفت به جای سور و سات و طعام جسم، کتاب و خوراک فکر و روح به عزاداران حسینی دادن شایسته تر است.
من نیز در این ایام از میان کتابهای سودمندی که به زبان های فارسی و عربی منتشرشده چند کتاب به زبان فارسی را توصیه می کنم مانند:
- «لؤلؤ و مرجان» ، نوشته میرزا حسین نوری.
-«عزاداری های نامشروع» از علامه سید محسن جبل عاملی.
-دو کتاب «شهید جاوید» و«نگاهی به حماسه حسینی» از آیت الله صالحی نجف آبادی.
-«حماسه حسینی» از شهید مرتضی مطهری
-« امام حسین علیه السلام» نوشته دکترسید جعفر شهیدی.
-«راز و رمزهای کربلا» از دکتر ابراهیم یزدی.
-«شاهکارهای بنی‌امیه» از دکتر فضل الله صلواتی.
- «از عاشورای حسین تا عاشورای شیعه»، محمد اسفندیاری.
- «رسانه شیعه» از محسن‌حسام مظاهری.

منتشرشده در: روزنامه سازندگی، ش۷۲۷، ۲۳ مرداد ۹۹، ص۲

نقل از: کانال گفتارهای باقی

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

حج یکی از احکام واجب در اسلام است، و بر مسلمانان فرض شده است که باید حج انجام دهند و احادیثی واقعی و یا غیر واقعی بر تنبیه جامعه اسلامی توسط خداوند بیان شده است که چنانچه خانه خدا از حاجیان خالی شود عذاب هایی برای مومنان از سوی خداوند پیش بینی شده است؛ به خصوص موضوع حج در قرآن هم به تفصیل چگونگی و کیفیت آن اشاره شده است؛ اما حج با همه این کیفیت و اهمیتی که دارد، امسال به علت بیماری کرونا با هزار نفر حاجی برگزار شد، که به نظر من این هزارتا را هم آوردند تا کسی آنها را متهم به تعطیلی حج نکند، چرا که کارکنان بیت الله الحرام هم هزار نفر بیشتر هستند. حال با توجه به اهمیت حج و کعبه، البته احادیثی هست که آبروی مومن از خانه کعبه هم مهمتر است، و اگر آبروی مومن این قدر اهمیت دارد جان او چقدر اهمیت خواهد یافت، جانی که انگار به بازیچه برگزاری مراسمات پرشور مداحان در می آید

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

امانت دارِ امام ع باش،
نه اسیرِ رسوم !

محمّد حسین کریمی پور

اقامه عزای عاشورا، تکریم روح بلند امام شهید علیه السلام و اشاعه پیام او برای شیعیان وظیفه ای روحانی است. این روحِ عزای عاشوراست و مراسم و‌عادات جسدند. لذا رسم عزا، از زمانی به زمان دیگر و از ناحیه ای به ناحیه دیگر، منطبق با ذائقه و عادات اقوام شیعی گونه گون است. شیعه در هر حالی، از تعظیم آن شمس طالع و‌آن اقمار نورانی نمی کاهد. اما عمل شیعه علوی مسئولانه است و‌ تجسد خارجی باور او‌ منطبق با شرایط زمان و اقتضای محیط است. شیعه علی ع فرزند زمان خویش است. شیعه باید بر سلامت و‌جان مردمان حریص و بر حق الناس امین باشد، همانگونه که احمد مختار ص و‌آل ع بودند.

اگر درین سال کرونایی، تصمیم به اجرای مراسم عمومی داری، باید نگران مسئولیت اخلاقی خود در احتمال اشاعه بیماری باشی. بدان که اختیار فرد شرکت کننده، نافی مسئولیتِ انسانیِ برگزار کننده نخواهد بود! بدتر آنکه تداوم زنجیره سرایت، می تواند موجب آسیب به دیگرانی شود که حتی به مجلس شما پای ننهاده اند. یک پنجم افرادی که آلوده شوند، محتاج درمان جدی خواهند شد. ۵٪ آنها تجربه دردناک نارسایی تنفسی و‌احتمالا ضایعات ماندگار ریوی را در پیش دارند. متاسفانه برخی ممکنست جان ببازند. نکند خدای نخواسته، سهمی در محروم سازی طفلی از سایه مادر داشته باشی!

هر نوع تجمعی ریسک انتقالِ آلودگی را بالا می برد. اگر محیط سربسته و جمعیت فشرده و مدت همنشینی طولانی باشد، ریسک خیلی زیاد می شود. اگر افراد با هم سخن گویند ریسک باز بیشتر و اگر کار به فریاد و شور جمعی و در هم پیچیدن برسد، حد نهایت خطرست. فرهنگ ما گزینه هایی مناسب برای اقامه عزا و تکریم ایام، بدون ایجاد خطر اشاعه بیماری دارد. باید آنها را یافته و امسال بدانها بپردازیم تا ضمن تکریم عاشورای حسین ع ، از جان انسان ها مراقبت کرده باشیم. تفکر، قرائت قرآن، مطالعه مذهبی، استماع وعظ فاخر ، عزاداری خانگی، خواندن زیارات و‌مقاتل، سیاه پوش کردن اماکن ، پوشیدن لباس عزا، رسیدگی به محرومان، کمک‌مالی به امور عام المنفعه، توزیع غذای گرم بهداشتی بین فقرا و بسط رأفت و عطوفت ازین دست است. طیف وسیعی از مراسم و مجامع موثر مجازی هم قابل طراحی و‌ اجراست.

اگر با منطق فدوی همراه نیستید و اصرار دارید مجلس عمومی برگزار کنید، لااقل یک‌امسال، نکات ذیل را رعایت کنید:
۱- مراسم در فضای باز ، بصورت ایستاده و بدون کندن کفش و‌نشستن برگزار شود.
۲-افراد بفاصله ۱/۵ متر از اشخاص کنار، جلو و عقب روی نقاط ثابت و‌بدون حرکت بایستند.
۳-با جدیت کنترل کنید در تمام طول مراسم همه ماسک بزنند. از شرکت کنندگان، درخواست همصدایی و‌تحرک بدنی نکنید.
۴- مدت مراسم‌کمتر از ۱۵ دقیقه باشد. روضه ای و اشکی و عرض ارادتی!
۵- جایی را انتخاب کنید که ورود و‌خروج بدان، محدود به ورودی های خاص نباشد. هر نوع تجمع فشرده در کفش کن و ورودی خطرناک است.

شدنی نیست؟ بله، بس دشوارست. نمی شود روی همکاری جماعت حساب کرد؟ موافقم. برای همین است که می گویم خطر اشاعه در مجامع، جدی است. اتخاذ این اقدامات، حتی اگر همه همراهی کنند، از خطر می کاهد اما آنرا از بین نمی برد. معصوم ع بما شیعیان امر فرموده که زینت آل الله باشیم نه مایه خجالت آن ذوات مقدس علیهم السلام. بگمانتان آن شیعه ای که مستحبی را اقامه می کند ولو سبب تضییع واجبی قطعی شود، می تواند خود را مایه فخر آن عقول رحمانی بداند؟

حفظ جان و سلامت مردمان به یقین واجب عینی است. و‌لی اقامه بند به بندِ رسوماتِ طائفه، برخی از سر استحسان و برخی در مظان استحباب است. مواظب امانت سیدالشهداء ع باشید. مردمان، امانات امامند، علیه آلاف التحیة والسلام.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

جمهوری رضا خانی
دیروز به نقل از آیت الله مکارم شیرازی یکی از مراجع عظام تقلید قم نوشتند به هیچ قیمت نمی‌توان جلوی برگزاری مراسم عاشورا را گرفت در زمان رضاخان با عاشورا چه کردند اما همه دیدند که کاری از پیش نبردند.
هنوز امیدوارم خبر مذکور توسط دفتر آیت الله مکارم تکذیب گردد تا پس از چهل سال شاهد مقایسه عملکرد خیر خواهانه جمهوری اسلامی ذیل حاکمیت مطلقه ولی فقیه با اقدام عمله ظلم و ضد دینی رضا خان قلدر توسط یکی از مراجع تقلید اهل انقلاب اسلامی نباشیم.
اینکه افراد حتی در سطح مراجع تقلید پس از عمری تدریس و پرورش طلاب دینی در انتخاب کلام چنین سهل انگار بوده حاکمیت اسلامی و جنایت رضا خانی را همسان بدانند واقعا حیرت انگیز است اینکه وحشیگری حاکم ضد دینی در برخورد با مظاهر دینی از حجاب زنان تا برپایی مجالس محرم با تلاش حاکم اسلامی برای حفظ سلامت و جان مردم به ضدیت با باورهای دینی تعبیر و تبلیغ گردد قطعا با هیچ مبنای شرعی و عقلی سازگار نیست.
مراجع تقلید همواره برای القاء ضرورت تقلید مردم در امور فقهی از مجتهد جامع الشرایط به ذکر مثال نخ نمای تبعیت عقلانی مردم از تشخیص و تجویز پزشک استفاده می کنند اما امروز آیت الله مکارم شیرازی یکی از مراجع تقلید قم و صاحب مدرسه بزرگ دینی در موضع گیری حیرت انگیز تجویز درمانی جهان شمول سازمان درمانی کشور تحت امر ولی فقیه را با عمل ضد دینی مستبدی به نام رضا شاه برابر و لازم الانکار اعلام می کند.
آیت الله مکارم در ادامه فرمودند شکی نیست که اصولی داریم که به‌ هیچ‌ وجه نمی‌توانیم آنها را رها کنیم و از جمله آنها مسئله عزاداری محرم و صفر است بی آنکه توضیح دهند عزاداری محرم و صفر با استناد به کدام آیات و روایات جزو اصول فکری ، فقهی و مذهبی اسلامی و شیعی شناخته می شوند؟
تمامی مراجع شكستن نماز واجب که بالاترین وجه عبادت است به اختيار حرام می دانند اما مگر براى حفظ مال هر چند ناچیز نمی توان نماز را شکست؟ آیا احکام اقامه نماز تابع شرایط نمازگزار نیست؟ آیا اقامه نماز بدون وضوع ، در حال دویدن و جنگیدن ، با البسه خونین و بسیاری دیگر تعطیلی نماز بود؟
مگر ادای روزه که از فروع مسلم دین و از واجب بزرگ الهی است به حکم آیه شریفه فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ وَ مَنْ کَانَ مَرِیضاً أَوْ عَلَی سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَیَّامٍ أُخَرَ یُرِیدُ اللَّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَ لاَ یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ حرام نیست؟
آیت الله مکارم را قطعا شایسته نیست با ادبیات فلان مداح به گونه ای سخن بگویند که گویی مالک و صدحب مراسم عزاداری محرم و صفرند چنان سخن نگویند که گویی ولی فقیه که حکم بر وجوب شرعی و عقلی تبعیت از دستور ستاد ملی کرونا را صادر فرمودند و آنهایی که با تلاش شبانه روزی به مجاهدان خط مقدم جبهه جهاد سلامت و شهادت شناخته می شوند محروم از معرفت محرم و پناه بر خدا مبتلای به عمل شیطانی رضا خان در مقابله با عزاداری سیدالشهدا معرفی گردند.
اینکه آیت الله مکارم در ادامه فرمودند باید متولیان امر در این خصوص توجه کافی و لازم را داشته باشند تا هم دغدغه‌های مذهبی و دینی مردم مورد توجه قرار گیرد و هم پروتکل‌های بهداشتی و سلامت آنان حفظ شود که حتما سخنی مقبول اما رافع اتهام سازی مبتنی بر مشابه سازی جهاد سلامت علیه شیعیان محب سیدالشهدا علیه السلام با دین ستیزی رضا خان نیست.
امید که همه علی الخصوص اهل منبر به یاد داشته باشند محرم و بزرگداشت عاشورا صرفا گرامیداشت فاجعه انسانی به دست حاکمی ظالم و فاسق نیست که حماسه سرایی عدالت طلبی و ایستادگی بر حقوق حقه مردم توسط امام بر حق است حماسه شکل گیری ایثاری بزرگ که به فرموده پیام آور عظمای کربلا حضرت زینب کبری سلام الله علیه ما رأيت الا جميلاً"که به خدا قسم جز زیبایی نیست. ۸مرداد۹۹

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

ابران به تارج وحراج کزاشتند به کو ه رحم نکردند
دوران اقای روحانی همانند دوران مظفرالدین شاه شده
امیدوارم اخرین باشد

مانده
This comment was minimized by the moderator on the site

آیت الله مسعودی خمینی: می توانیم سوگواری چند روزه را رها کنیم/ اهمّ رعایت حال مردم است تا جان شان به خطر نیفتد

سوگواری را می توانیم بعدا جبران کنیم اما دیگر نمی توانیم خلاء وجود افرادی را که گرفتار بیماری می شوند و از بین می روند جبران کنیم.

آیت الله علی اکبر مسعودی خمینی درباره ضرورت برگزاری مراسم عزای محرم در شرایط کرونا گفت: در مورد مراسم ها و برنامه هایی که برای ایام محرم در پیش داریم و یا مراسم هایی که برای برخی افراد گرفته می شود، اسلام می گوید باید به اهم و مهم توجه شود و دیگر اینکه باید وجود مردم و روحیات آنها را از لحاظ زنده ماندن و مرگ و میر در نظر گرفت.

وی افزود: اگر هر کاری انجام دهیم که احتمال این رود به موجبش انسانی از بین می رود و یا مشکلاتی برای او به وجود می آید، باید تا می توانیم رعایت اهم و مهم را انجام دهیم. مرگ و میری که در میان مردم رایج شده که خدای متعال انشاءالله عاقبتش را به خیر کند، مهم است و برای ما اهم از سوگواری چندروزه است.

آیت الله مسعودی خمینی گفت: می توانیم سوگواری چند روزه را رها کنیم و اگر احتمال دهیم که عده ای از این سوگواری ها گرفتار می شوند و احیانا از دنیا می روند، اسلام، قرآن و خود امام حسین(ع) این را به ما می فهماند که اهم، رعایت حال مردم است تا جان شان به خطر نیفتد.

او ادامه داد: سوگواری را می توانیم بعدا جبران کنیم اما دیگر نمی توانیم خلاء وجود افرادی را که گرفتار بیماری می شوند و از بین می روند جبران کنیم. اسلام و قرآن این اهم و مهم را برای ما تشریح کرده است. باید اهم را بگیریم و مهم را رها کنیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: با اینکه سوگواری خیلی واجب است و باید رعایت شود و ما همواره معتقدیم «سوگواری است که اسلام را زنده نگه داشته است»، اما در اینجا اهم، جان مردم است و خطراتی که برای بزرگسالان و اطفال و مردم پیدا می شود، بیشتر است.

آیت الله مسعودی خمینی ادامه داد: تقاضای من از آقایان و بزرگان این است که ببینیم اهم کدام است و مهم چیست؟ و اهم را رعایت و مهم را رها کنیم تا انشاءالله خدای متعال این گرفتاری که معتقدم به دست خودمان نازل شده، از روی سر مردم بردارد.

وی در پایان گفت: آنقدر نافرمانی خدا را کردیم که ممکن است صبر خدا تمام شده و این گرفتاری به وجود آمده باشد. این بلایی است که به خاطر گناهان ما نازل شده است و امیدوارم خداوند متعال همه ما را قدردان زحمات کسانی قرار دهد که با این بیماری مقابله می کنند./جماران

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

آیت‌الله مکارم شیرازی: به هیچ قیمت نمی‌توان جلوی برگزاری مراسم عاشورا را گرفت/ عزاداری محرم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزارشود

آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید با تاکید بر این‌که عزاداری ماه محرم باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود گفت: شکی نیست که ما اصولی داریم که به‌هیچ‌وجه نمی‌توانیم آن‌ها را رها کنیم؛ ازجمله آن مساله عزاداری محرم و صفر است.

آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید با تاکید بر این‌که عزاداری ماه محرم باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود گفت: شکی نیست که ما اصولی داریم که به‌هیچ‌وجه نمی‌توانیم آن‌ها را رها کنیم؛ ازجمله آن مساله عزاداری محرم و صفر است.

به گزارش روز سه‌شنبه دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی، وی در دیدار حجت‌الاسلام‌والمسلمین قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی، با تاکید بر لزوم تدبیر مناسب در این خصوص، اظهار داشت: اگر این امور را رها کنیم اسباب دردسر است، اگر بخواهیم عمل کنیم باید به شکلی باشد که هم پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود و هم از جنبه‌های معنوی و مذهبی غافل نشویم؛ همان‌گونه که در مورد نماز جمعه هم این دستور داده‌ شده است.

وی ادامه داد: اگر ضابطه و معیاری در این خصوص نداشته باشیم، مشکلاتی پیش خواهد آمد، بنابراین به‌طور حتم باید متولیان امر در این خصوص توجه کافی و لازم را داشته باشند تا هم دغدغه‌های مذهبی و دینی مردم موردتوجه قرار گیرد و هم پروتکل‌های بهداشتی و سلامت آنان حفظ شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی با تاکید بر این‌که به هیچ قیمت نمی‌توان جلوی برگزاری مراسم عاشورا را گرفت، افزود: در زمان رضاخان با عاشورا چه کردند؟ اما همه دیدند که کاری از پیش نبردند.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

سعید حدادیان مداح اهل بیت گفت: حتی اگر بمیریم هم مراسم محرم امسال را با شکوه برگزار می‌کنیم.

سعید حدادیان شب گذشته در مراسم شهادت امام باقر در هیات رزمندگان غرب تهران که در محل ناحیه مقداد سپاه محمد رسول الله تهران برگزار شد گفت: مراسم محرم امسال را باید با شکوه برگزار کنیم. حتی اگر قرار باشد کسی بمیرد کسانی هستند که بخواهند جانشان را برای این مراسم بدهند. اجازه جان ما که دست خودمان است. او در بخشی از این مراسم گفت: من امسال با هر شرایطی دسته عزاداری بزرگی از میدان آزادی تا میدان انقلاب به راه می‌اندازم. دسته عزاداری بزرگی از میدان آزادی تا میدان انقلاب به راه می‌اندازم حدادیان در بخش دیگری از مراسم نیز گفت: ما قرار بود امسال مراسم عرفه را در فضای باز حرم عبدالعظیم برگزار کنیم. وقتی فضا باز باشد و مردم هم رعایت کنند می‌شود مراسم را برگزار کرد ولی متاسفانه برخی مسئولین با کار شکنی این مراسم را لغو کردند. این مداح با اشاره به امکان رعایت نکات بهداشتی و برگزاری مراسم گفت: این امکان وجود دارد که هم نکات بهداشتی را رعایت کرد و هم هیات برگزار شود. ما در هیات رزمندگان غرب این را به همه نشان دادیم. همین حالا مراسم با رعایت فاصله گذاری اجتماعی برگزار می‌شود و مشکلی هم پیش نمی‌آید./انصاف نیوز

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

چرا روحانی «بازار محرم» را تعطیل نکرد؟/ رییس‌ستاد کرونا یا «منبری سال‌های دور»

Posted: 28 Jul 2020 10:44 AM PDT

سولماز ایکدر

در حالی که مسئولان وزارت بهداشت اوج گرفتن دوباره شیوع کرونا در هفته‌های اخیر را از جمله پیامدهای کاهش محدودیت‌ها و برگزاری مراسم جمعی اعلام می‌کنند، حسن روحانی، رییس جمهوری٬ چهارم مرداد ماه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرده است که سوگواری‌های ماه محرم باید در تمام شهرها٬ حتی شهرهای قرمز٬ «با عظمت و شکوه» برگزار شود.

اگرچه این رییس جمهوری بود که تصمیم نهایی در این رابطه را مطرح کرد٬ اما به نظر می رسد که این قرار پیش از آن و با فشارهای نهادهای دیگری اتخاذ شده باشد.

کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم از مدتی پیش پیگیر برگزاری مراسم ماه محرم به رغم اوج گرفتن دوباره شیوع کرونا بود.

مجید نصیرایی، سخنگوی این کمیسیون، اول مرداد به ایسنا گفته بود: «با توجه به مسائل بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا نمی‌توان بحث سلامت جامعه را مورد بی‌توجهی قرار داد، ولی باید به این مهم نیز توجه کنیم که ما هر چه داریم و نداریم از همین روضه‌ها و ماه محرم و عاشورا است، این مباحث موضوعی نیست که شخصی بخواهد با آن ساده برخورد کند و به راحتی بگویند نماز جمعه تعطیل شد حالا هیئت عزاداری و محرم را هم تعطیل می‌کنیم.»

افرادی از جمله حسین انصاریان و تنی چند از منبریان دیگر نیز طی روزهای گذشته بر لزوم برگزاری مراسم عزاداری محرم تاکید کرده بودند که از نظر ایشان «عزاداری محرم افضل واجبات است.»

تصمیم به برگزاری مراسم عزاداری محرم اما مخالفانی نیز دارد.

ایا عزاداری جمعی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ممکن است؟

مسیح مهاجری، مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی، که خود روحانی و حامی دولت روحانی هم هست٬ در سرمقاله روز یک‌شنبه پنجم مرداد این روزنامه با اشاره به سخنان روحانی مبنی بر «برگزاری عزاداری‌های محرم حتماً و رعایت پروتکل‌های بهداشتی قطعاً» تاکید کرد که چنین چیزی امکان‌پذیر نیست.

او در ادامه نوشت «پروتکل‌های بهداشتی در محرم قابل رعایت نیست» و « سلامت، امری است واجب حال آن که عزداراری مستحب است و به خاطر امر مستحب نباید سلامت مردم را به خطر انداخت» و یادآور شده این سخن درست در روزی گفته شده که از ۳۱ استان، ۲۵ استان در وضعیت قرمز بوده‌اند و تازه ۶ استان دیگر هم سفید و بی مشکل نیستند.

منتقد دیگر که حسن روحانی که او نیز اتفاقا خود روحانی حامی دولت است، محمد علی ابطحی بود که به رییس جمهوری یادآور شده و طعنه زده که شما باید در مقام «رییس ستاد ملی کرونا» دستور دهید و تصمیم بگیرید نه «منبریِ سال‌های دور».

انتقاد از رییس جمهوری محدود به هواداران اصلاح‌طلب‌اش نماند٬ با این که انتظار می‌رفت فعالان سیاسی اصول‌گرا دست‌کم استقبال کنند، احمد توکلی هم زبان به انتقاد گشوده و گفته است: «عزاداری امام حسین‌ع خلوص می خواهد نه شکوهی که جان هزاران عزادار را به خطر اندازد و در حافظۀ مردم، از عاشورا خاطره ای ناخوش بسازد.»

انتقاد از این تصمیم رییس جمهوری به فضای مجازی هم راه یافت و عده‌ کثیری از کاربران شبکه‌های اجتماعی «دستور» روحانی برای برگزاری مراسم ویژه ماه محرم را برابر با گسترش چندبرابری بیماری کرونا در ایران دانستند.

در این میان اما واکنش عماد افروغ شاید واقع‌گرایانه‌تر بود. او روز گذشته (دوشنبه) به خبرآنلاین گفت: «نمی‌توان به مردم گفت مراسم عزاداری امام حسین(ع) را برپا نکنند. چنین امری شدنی نیست.» چرا که به گفته افروغ اگر تصمیم گیران به این سمت روند، «بازتاب تندی» به دنبال خواهد داشت و «مردم» واکنش نشان می‌دهند.

اما آیا واقعا این مردم هستند که به دستور خودداری از برگزاری مراسم ویژه ماه محرم «واکنش» نشان خواهند داد؟

در میان آیین‌های مذهب شیعه٬ محرم یکی از محدود آیین‌هایی است که حداقل بخشی از مردم خود برای برگزاری آن پیش قدم می‌شوند؛ اما گردش مالی این آیین را نمی‌توان نادیده گرفت.

مداحان «سوپر برند»

صنعت عزاداری محرم یکی از صنایع مذهبی است که در حدو اندازه‌های خود گردش مالی بالایی دارد؛ تنها دستمزد «مداحان» در دو ماه محرم و صفر گویای این واقعیت است که با تعطیلی عزاداری محرم ضربه شدیدی به چرخش مالی دست‌اندرکاران آن، به‌خصوص مداح‌ها وارد خواهد شد.

مسئله دستمزد مداح‌ها سال‌هاست که مطرح است و همچنان بخش‌های زیادی از آن ناگفته باقی مانده است.

درآمد مداحان متناسب با تورم٬ طی این سال‌ها افزایش فراوانی پیدا کرده است. مداحان «سوپر برند» تا «روضه‌ای» صد میلیون تومان نیز دریافتی دارد. آن‌ها درست مانند یک خواننده معروف٬ مدیر برنامه دارند و تنظیم زمان و مکان روضه‌هایشان تفاوتی با تنظیم برنامه‌های کنسرت خواننده‌های معروف ندارد.

مدیربرنامه‌ها عموما قراردارد‌هایی را با صاحبان هیئت‌ها تنظیم می‌کنند که فقط یکی از مفاد آن «حق القدم» مداح است.

در سال ۹۶ جواد مقدم٬ یکی از مداحان سوپر برند برای ده شب روضه خوانی در هئیت غریب مدینه بابل یک میلیارد تومان دریافت کرد؛ به علاوه یک ویلای هفتصد میلیون تومانی که به عنوان صله به او داده شده بود.

در بندهای دیگر این قراردادها مسائلی ماننده «هیئت همراه» یا «پامنبری»ها مورد توافق قرار می‌گیرند. مداحان برند بین ده تا چهل پامنبری اختصاصی دارند که باید در تمامی روضه خوانی‌هایشان حضور داشته باشند٬ حتی اگر جلسه روضه‌خوانی در شهری دیگر برگزار شود؛ این پامنبری‌ها نیز از صاحب هیئت در قبال «گرم کردن روضه» حق‌القدم دریافت می‌کنند. حق‌القدم پامنبری‌ها معمولا کسری از حق‌‌القدم مداح است و گاه تا ده درصد آن نیز می‌رسد.

نحوی پذیرایی و شام هیئت نیز از جمله مواردی است که باید مورد توافق قرار گیرد٬ یک مداح سوپر برند در هر هیئتی روضه نمی‌خواند و نمی‌شود با هر غذایی از پامنبری‌ها و هواداران خاص او پذیرایی کرد.

بند دیگر قرارداد مربوط به سیستم صوتی است٬ مداحان سوپر برند معمولا تقاضای سیستم‌های صوتی حرفه‌ای دارند که قیمت آن‌ها سر به فلک می‌کشد و کرایه آن تا شبی پنجاه‌ میلیون می‌شود.

همچنین نحوی اطلاع رسانی در مورد جلسه روضه خوانی نیز از مفاد قرار دادهاست. صاحبان هیئت‌ها در توافق با مدیران برنامه مداحان موظف می‌شوند تا تعدادی بنر با اندازه مشخص شده در قرارداد را در نقاط مختلف شهر نصب کنند تا مخاطبان هر مداح راحت‌تر بتوانند از زمان و مکان برپایی جلسه روضه آگاهی پیدا کنند.

گروه فیلم برداری٬ دکور هیئت و غیره از جمله مفاد قرار داد است که در برخی موارد قیمتی برابر با صدها میلیون تومان پیدا می‌کند.

در صورت دعوت مداح برای روضه خوانی در شهر یا شهرستانی دیگر هزینه‌های سفر٬ اقامت و پذیرایی ویژه‌ از او و هیئت همراهش نیز به تمامی این مخارج اضافه می‌شود.

عزاداری هزار میلیاردی

گردش مالی عزاداری محرم محدود به درآمد مداحان نیست؛ این بازار ظرفیت‌های بیشتری دارد تا جایی که محمدحسین بلک٬ مدیرکل تبلیغات اسلامی٬ در این رابطه به ایسنا گفت که گردش مالی هیات‌های مذهبی در دهه محرم افزون بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان است.

بنا بر اعلام سازمان تبلیغات اسلامی‌ در کل ایران حدود ۱۰۰ هزار هیئت ثبت‌ شده وجود دارد و تنها در شهر تهران ۱۹ هزار و ۲۹۴ هیات با ۶ هزار و ۷۱۵ مداح در دهه محرم فعال هستند؛ این در حالی است که تعداد هیئت‌های خانگی و ثبت نشده بارها بیشتر از این است.

هر هیئت دست کم ۱۰ شب در محرم برنامه دارد و برای هر شب برنامه پذیرایی چای، شربت و یک وعده غذا حداقل پذیرایی هیئت است.

وب سایت اقتصاد آنلاین سال گذشته با برآوردی حدودی نوشت که برای تهیه غذای هر صد نفر بین یک میلیون و دویست هزار تا دومیلیون تومان هزینه می‌شود. وب سایت تابناک نیز در همین رابطه خبر داد که ایرانی‌ها سال گذشته معادل ۱۲ هزار میلیارد تومان برای طبخ غذای نذری هزینه کرده‌اند.

هیئت عزاداری علاوه بر هزینه‌های پخت غذای نذری و مداحی، هزینه‌های دیگری نیز دارد؛ مانند اجاق گاز، سیستم صوتی، ظروف یکبار مصرف٫ موتور برق و … همگی جزئی از هزینه‌های هیئت‌های عزاداری را تشکیل می‌دهند.

با این حال مشتقات این بازار فراوان‌تر از اینهاست. از کار و کاسبی پر رونق تهیه و فروش پوشاک ویژه محرم گرفته تا بازار داغ فروش پر شترمرغ و علم و کتل ساخته و پرداخته بازار اصفهانی‌ها.

بازار محرم اما فقط تولیدکنندگان داخلی را به خود مشغول نکرده است، چینی‌ها چند سالی است سهم بالایی از این بازار را از آن خود کرده‌اند. هرچند گفته می‌شود چین در تولید لباس‌های مخصوص محرم که دو سه سالی است مد شده، دست دارد اما حضور این کشور را در کنار تایوان بیشتر در بخش لوازم صوتی و تصویری و به طور مشخص آمپلی‌فایر و میکروفن از مدت‌ها پیش مطرح شده بود.

بازار پوشاک نیز چند سالی‌است متاثر از بازار پررونق عزاداری‌های ماه محرم، پوشاک ویژه عرضه می‌کند. تی‌شرت‌ها و شال و روسری‌هایی با نمادها و نوشته‌های مرتبط با این ماه و رنگ‌های غالب مشکی و سبز.

خبرگزاری ایلنا در گزارشی نوشت که قیمت تی‌شرت‌های مشکی در مغازه‌های پوشاک از ۱۰۰ تا بیش از ۵۰۰ هزار تومان است.

تا پیش از پرورش شترمرغ در ایران پرهای این پرنده را برای تزئین علم و کتل‌ها از خارج از ایران وارد می‌کردند اما چند سالی است که پر شترمرغ در ایران تولید و عموما به دست هنرمندان اصفهانی رنگ می‌شود.

در خبرگزاری آینا قیمت هر کیلو پر شترمرغ بیش از ده میلیون تومان اعلام شده است.

اصفهانی‌هایی که در ساخت علم و کتل هم نقش پررنگی ایفا می‌کنند. اگرچه تیغه‌های علم در چهارراه سیروس از یکی دو ماه مانده به محرم ساخته می‌شود اما ساخت تمثال‌ها بیشتر کار تبریزی‌ها و اصفهانی‌هاست. روی تیغه‌ها معمولا نقش و نگارهایی وجود دارد و برخی خمیدگی‌هایی دارد که کار قلم، چکش و درواقع کار دست است.

بر اساس آگهی‌های سایت دیوار قیمت علم‌های کوچک بین هفت تا یازده تیغه از ۲۵ میلیون تومان شروع می‌شود و بر اساس اندازه٬ قدمت و تزئینات قیمتش به صدها میلیون تومان می‌رسد.

نه فقط حسن روحانی که خود ملبس به لباس روحانیت و رییس جمهوریِ نظامی است که بنیانگذار آن گفته بود: «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگاه داشته» که هیچ رییس جمهوری دیگر نیز به سادگی نمی‌تواند به جنگ چنین بازار پررونقی برود. بازاری که در شرایط رکود توررمی اقتصاد ایران از معدود بازارهای هنور پررونق است.

هرچند رییس جمهوری این تعبیر را هم به کار برده تا منظور خود را روشن‌تر بیان کرده باشد: «برگزاری عزاداری‌های محرم، حتماً. رعایت پروتکل‌های بهداشتی، قطعاً». با این تأکید که این دو «مانعه‌الجمع» نیست. اما در شرایطی که به گفته وزیر بهداشت دولت و در افق بزرگتر نظام تن به اعمال قرنطینه از ترس آغاز شورش گرسنگان نداد٬ قابل پیش‌بینی بود که دولت به جنگ منتفعان از بازار عزاداری‌های مذهبی نرود٬ خاصه آنکه این بار پای اعتقادات بخشی از مردم نیز در میان است.

منبع: زیتون

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

مینو محرز: برگزاری مراسم محرم فاجعه آمیز است

Posted: 27 Jul 2020 05:21 AM PDT

در شرایطی که بیشتر شهر‌های بزرگ کشور در وضعیت قرمز به سر می‌برند و سفر به برخی استان‌ها اکیدا پرخطر اعلام شده، رییس جمهور از برگزاری مراسم عزاداری محرم خبر داده است, آیینی که ویژگی صوری آن تجمع انسانی در عزای امام حسین است.

اگرچه روحانی خواستار اجرای پروتکل‌های بهداشتی در مراسم عزاداری شده، اما به زعم کارشناسان علمی ستاد ملی کرونا چنین چیزی ممکن نیست.

مینو محرز متخصص بیماری عفونی و عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا نیز برگزاری تجمعات محرم را فاجعه‌آمیز خوانده و می‌گوید: هنوز در شیب وحشتناک ابتلا به کرونا هستیم و خیلی از استان‌ها در وضعیت قرمز است. کمتر از یک ماه دیگر تا محرم مانده و معلوم نیست چه می‌شود.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

آقای روحانی؛ برای امام حسین ( ع) دفاع از حقوق مردم و اداء دِین آنها از برپایی مراسم محرم واجب تر است.

Posted: 27 Jul 2020 11:41 AM PDT

ناصر مهدوی

جناب روحانی بهتر از بنده می دانند که شب عاشور امام حسین خطاب به یارانشان فرمودند : اگر دِینی و حقی از مردم بر عهده دارند بهتر است ایشان را ترک کنند و ابتدا به فکر ادای دِین مردم باشند.

زیرا باز گرداندن حق مردم واجب تر از جهاد در راه خدا آنهم در کنار حضرت سید الشهداست.

باز هم جناب روحانی بهتر می دانند که یک دلیل عدم بیعت امام حسین با یزید بر سر دفاع از حقوق مردم بود و امام حاضر نبودند کسی را تایید کنند که با روی کار آمدن خویش در صدد ظلم به مردم و گسترش فساد بودند.

شگفت آور است جناب روحانی با همه این مطالبی که امیدوارم از ماجرای عاشورا خوانده و یا شنیده باشند ؛ علیرغم اعتماد مردم و هویتی که به ایشان دادند و امانتی که به وی سپردند ؛ در سخت ترین شرایط با جان و حقوق مردم معامله کردند و آنها را با بی توجهی دولت و سیاست های ناصحیح خود با هزاران درد و رنج تنها گذاشتند.

از نگاه آقای روحانی مردم ابزاری بیش نیستند هر کجا لازم بود داد از مردم می زنند اما وقتی پای مصلحت دولت و نظام و منفعت گروهی ایشان به میان بیاید ؛ راحت حقوق مردم را فراموش می کنند و زیر پا می گذارند.
در موضوع کرونا وقتی معلوم شد که ممکن است در خانه ماندن مردم بی دفاع ؛ مشکلاتی را برای دولت فراهم آورد ؛ با انواع حیل مختلف موضوع را عادی جلوه دادند و مردم را به خیابان کشاندند و جان آنها را به خطر انداختند.

در بحث سیاست های ارزی به بهای گسترش فقر و بدبختی و بحران روحی و اقتصادی مردم ؛ یک شبه قیمت دلار را به عرش رساندند تا کسری بوجه خود را از طریق خالی کردن سفره مردم جبران کنند
و اکنون نیز برای بدست آوردن رضایت مداحان و روضه خوانان ؛ دم از اجرای زنده مراسم محرم می زنند و ساز بازی با جان مردم را دوباره به صدا در آورده اند

بنده به لحاظ فردی قضاوتی در باره جناب روحانی ندارم ولی در نحوه سیاست ورزی جناب روحانی هیچ نشانی از شباهت ایشان با سلوک و دغدغه های امام حسین نمی بینم.

زیرا اگر کمترین شباهتی بین رفتار آقای روحانی با شیوه اندیشه امام حسین موجود بود حتما حفظ جان و مال مردم را در روزهای خطرناک شیوع کرونا بر انجام مراسمی که فرصتی برای کاسبی مداحان و روضه خوانان است ترجبح میدادند و با دفاع از‌حقوق ملتی مظلوم ؛ آنها را در سخت ترین شرایط معشتی تنها نمی گذاشتند.

بنظر می رسد دینداری جناب روحانی از آن جنس دینداریهایی است که در آن ارزش عقیده و انجام مناسک و مراسم مهم تر از حفظ جان و دفاع از حقوق مردم است.

من نام این دینداری را دینداری مراسمی و عامیانه می گذارم که وقتی مراسم تمام می شود ؛ دین این جماعت هم تمام می شود.

دینی که مشاهده تار موی زنان و نوشیدن شراب حکم مرگ دارد ولی دزدی و غارت بیت المال مسلمین امری عادی تلقی می شود

امام حسین همواره از چنین دیندارانی اعلام برائت و بیزاری داشته اند

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

ایران پس از آمریکا، برزیل، هند و مکزیک دارای بیشترین شمار بیماران حاد کووید۱۹ در جهان است.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام .. فکرشو میکردی تا ۱۴۰۰ با روحانی که اینقدر تعریف میکردی این بلاها سرمون بیاد .. موندم چطوری هنوز قلم توی دستهات میگیری !! شرمنده اون کاغذ خودکار نمیشی !! عمر جوانی ماها رو شماها با گفتن اصولگرها .. اصلاح طلب ها .. از بین بردید .. یادم رفت همه چیز بیخیال امنیت داریم ..‌

سنگ
This comment was minimized by the moderator on the site

سلام دوست عزیز ما ایرانی هستیم در ایران زندگی می کنیم و هموطن هستیم .

مهربان
هنوز نظری ثبت نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ثبت نظر به عنوان مهمان.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

دیدگاه

چون شر پدید آمد و بر دست و پای بشر بند زد، و او را به غارت و زندان ظالمانه خود برد، اندیشه نیز بعنوان راهور راه آزادگی، آفریده شد، تا فارغ از تمام بندها، در بالاترین قله های ممکن آسمانیِ آگاهی و معرفت سیر کند، و ره توشه ایی از مهر و انسانیت را فرود آورد. انسان هایی بدین نور دست یافتند، که از ذهن خود زنجیر برداشتند، تا بدون لکنت، و یا کندن از زمین، و مردن، بدین فضای روشنی والا دست یافته، و ره توشه آورند.

نظرات کاربران

- یک نظز اضافه کرد در بازی با دکمه های آغاز مجدد جنگ...
بالاخره فشارهای لابی صهیونیستی به آمریکا جواب داد و بایدن به اسرائیل برای پاسخ به ج. اسلامی چراغ سبز...
- یک نظز اضافه کرد در بازی با دکمه های آغاز مجدد جنگ...
شروع شد مجلس نمایندگان آمریکا شدیدترین لوایح را علیه ایران تصویب کرد مجلس نمایندگان آمریکا در پی ...