کرونا، نمایش جهانی شدن در دوره غم انگیز جولان محدودگرایان
  •  

08 فروردين 1399
Author :  
دنیا مثل این جعبه ابزار است انسان ها هرکدام خود در آن نقش منحصر به فرد دارند

همه گیری دومینو وار انتشار ویروس کرونا در جهان، یک پرده کامل از نمایش وجود حقیقتی به نام دوره "جهانی شدن" [1] را به چشم همگان کشید، حقیقت روشنی که روزگاری تنها به چشم تیزبین و دنیا دیده ایی، همچون مُصلح الدین سعدی شیرازی آمد، تا با گزاره "بنی آدم اعضای یکدیگرند" فرمول جهانی شدن، جهانی فکر و عمل کردن، را بیان کند، که "چو عضوی به درد آورد روزگار، دگر عضوها را نماند قرار"، اما امروز این حقیقت دیگر تنها بر چشمان قدرتمند سعدی آشکار نیست، بلکه بر همه ما روشن شده است.

ما ایرانیانی که چنان در هپروت فراموشی، غفلت و بی خبری فرو رفته بودیم، که حتی تا اوایل همین دوره پهلوی و یا انتهای پادشاهی قاجارها (یعنی نزدیک به یک سده قبل)، خود، تمدن، حیثیت جغرافیایی و ملی خود را چنان فراموش کردیم، که حتی از موجودیت کشوری مثل ایران، که در آن زاده شده و هزاران سال در آن تمدن ما جریان داشته است، هم در بی اطلاع قرار گرفتیم، لذا همچنانکه روشنفکران آن دوره نیز در بیانی دردمندانه می گفتند [2] که اگر از یک ایرانی که راهی کشورهای دیگر است، می پرسیدند، اهل کجایی؟ او منطقه تولد خود (شاهرود) را به عنوان وطن (ایران) بیان می کند، و این محدودیت دید او را نشان می داد، که حتی نمی دانست که یک ایرانیست، و باید خود را ایرانی بشناساند.

اما خوشبختانه امروز همه ما به ایرانی بودن خود هوشیار شده ایم، و با آمدن ویروس کرونا از چین، و رفتن به کشورهای دیگر، لابد متوجه شده ایم که علاوه بر ایرانی بودن، در سطحی بالاتر، اهل جهان بشریت و جهانی هستیم، زیرا که نسیم تغییرات جهانی، بر ما هم به اندازه دیگران می وزید، و باید چشم ها را بدان سوی مرزهای مصنوعی هم داشت، و فهمید که بشر به کدامین جهت در حرکت است، و... تا از مللی نباشیم که در خلاف جهت همه در حرکت بوده، و در اثر سیاست های نابخردانه خود، نیروی مان را بیهوده هدر دهیم، و دچار گسیختگی از کاروان جهان بشریت شویم.

با این حال در این دوره غم انگیز تاریخ انسان، که متاسفانه ناسیونالیسم، افراط گرایی، راستگرایی (مذهبی، ملی، سیاسی و...) گریبانگیر بشر شده، و هر روز خبر پیروزی راستگرایان، افراط گرایان، محدودیت گرایان و... (مثل همین مذاکرات طالبان با امریکا، و سهیم شدن آنان در قدرت افغانستان، در همسایگی ما و...)، در سراسر جهان تن انسان های آزاده، آزادیخواه و معتقد به کرامت انسانی را می لرزاند، و پس لرزه های حاکمیت این پدیده های شوم، در کشتار و محدود سازی اقلیت ها (مثل کشتار اقلیت 200 میلیونی مسلمان در هند و...)، اولویت بخشی به خود در مرزهای دیوار کشیده شده (نمونه همان شعار دونالد ترامپ "اول امریکا" [3] و...)، و شکستن و بی اعتبار کردن ائتلاف های جهانی (مثل همین خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، که خنجری از پشت به این اتحادیه بود و...)، از بین بردن قراردادهای مفید و امنیت زا و توسعه آور جهانی (مثل قرارداد برجام، قرارداد آب و هوایی جهانی و...) و... خبرهای خوبی نیستند، اما ویروس کرونا آمد و به تمسخر افکار حماقت باری دست زد که مشغول دیوار کشی دور ملت های خود هستند، و به صاحبان آن فهماند که سرنوشت بشریت در اجماع و همیاری جمعی آنان، و در روند ارتباط بین آنان است که شکل می گیرد، و نه در محدودیت های تنگ افکار و مرزها و دیوارهای مصنوعی ایی که رهبران بیخرد جهانی می کشند، و ملت های خود را به سمت و سوی نابودی می برند.

این روزها کرونا در امریکا هم گسترش چشمگیری دارد، و امریکا هم در حال کسب مقامات جهانی در شیوع این بیماری است، اینجا دیگر جنگ جهانی اول و دوم نیست که امریکا در کنار بحران های جهانی ایمن بایستد و شاهد فروپاشی دیگران باشد و بعد از جنگ جهانی بر دیگران آقایی کند، این بحران آنقدر جهانی است که او را هم فرا گرفته است، گرچه دل هر انسانی به حال مردم امریکا هم که گرفتار این بحران شده اند، می سوزد، ولی این پندار دولتمردان امریکایی که فکر می کردند که بحران های جهانی با آنها کاری ندارد، و در کنار گرفتاری دیگران می توانند، تنها در پس دیوارهایی که ایجاد کرده اند، بنشینند، نادرستی اش را نشان داد، چراکه این بحران دیگر مرزهای مصنوعی و دیوارهایی که رهبران به دور ملت های خود می کشند را به رسمیت نمی شناسد.

[1] - Globalization

[2] - این امر در کتاب "ایران بین دو انقلاب" (انقلاب مشروطه – انقلاب 1357)، نوشته یرواند آبراهامیان، منتشر شده در نشر نی، مترجم احمد گل محمدی و محمد ابراهیم فتاحی، در قالب گلایه روشنفکران آن عصر از وضع فکری مردم ایران مورد اشاره قرار می گیرد.

[3] - America First Policy

به اشتراک بگذارید

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 مصطفی مصطفوی

پست الکترونیکی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

نظرات (17)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

بازی باخت باختِ دولت و ملت

Posted: 07 Apr 2021 06:18 AM PDT

ناصر مهدوی

در حالیکه کشورهای جهان با اهمیت دادن به جان مردم تجربه واکسینسیون عمومی را پشت سر می گذارند ؛ کرونا در ایران باز هم دهان آتشین خود را گشوده و هر روز نسبت به روزهای قبل زندگی های بسیاری را می سوزاند و خاکستر می کند و طبل اندوه و نا امیدی را به صدا در می آورد

از دولت تماشاچی حسن روحانی و چهره های ارشد حکومت توقعی نیست زیرا بارها عدم شایستگی خود را در صیانت از امنیت و سلامت مردم نشان داده اند

نه فقط وزیر بهداشت که بسیاری از اعضاء هیات دولت همواره به اثبات رسانده اند که جان مردم ؛ آینده و حقوق ملت برایشان هیچ اهمیتی ندارد و هر هنگام که پای منفعت و مصلحت شخصی اعضا حکومت و بازیگران دولت به میان آید ؛ به راحتی از شنیدن صدای رنج و درهای عمیق مردم طفره می روند و به راحتی سر بر بالین بی اعتنایی خود گذاشته و به فردای بی محتوای دیگری می اندیشند

اگر از دولت توقعی نیست ؛ دریغ و تعجب ما از مردم است که چرا به این راحتی به استقبال مرگ می شتابند و با کمال خونسردی ؛ دردسر های عظیمی برای خودشان فراهم می آورند

علیرغم جدی و خطرناک بودن کرونا ؛ جاده ها پر از ماشین ؛ رستورانها شلوغ و پر هیاهو ؛ فروشگاهها پر رفت و آمد و مجالس گرامی داشت ها با حضور برخی هنرمندانی مانند سالار عقیلی که برای پول حاضر است در هر مجلسی روضه خوانی کند ؛ مملو از جمعیت می شود و این یعنی دولت و حکومت علیرغم شکاف عمیقی که با یکدیگر دارند در یک امر مشترک و همکارند آن موضوع به بازی گرفتن زندگی و به رسمیت شمردن بازی باخت باخت است

امید به زندگی آنقدر در میان ما کاهش پیدا کرده که دولت به سلامتی مردم اهمیت نمی دهد و مردم نیز به سلامتی خودشان بی توجهی نشان می دهند و همین سبب شده تا روند زندگی به سوی آینده ای خطرناک پیش برود

آیا مردم نمی دانند که جز خودشان هیچکس هوادار و دلسوز آنان نیست ؟ چرا مردم باور ندارند که اگر خدایی نکرده گرفتار بیماری سخت شوند و سلامتی و کسب و کارشان به خطر افتند ؛ کسی به در خانه آنها نمی کوبد و دستشان را نمی گیرد!

پس چرا چوب حراج بر زندگی خودمان می زنیم و بجای کاستن از بحرانها و نقصانها ؛ جاده زندگی را ناهموار تر کرده و در کوره راهی تاریک و خطرناک به پیش می رویم ؟

وزارت بهداشت همانند گزارشگران ورزشی فقط میزان مرگ و میرمان را هر روز گزارش می دهد

پس از آن سو امیدی نیست
اگر قرار است کمتر اشک بریزیم و کمتر در فقداان عزیزانمان اندوهناک باشیم ؛ تو را بخدا مراعات کنیم و تن به شکست و
درماندگی ندهیم.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

مساله اصلی تقابل ادبیات سلطانی و شهروندی است
Posted: 09 Jan 2021 09:02 AM PST
مجتبی نجفی
مساله این نیست که آیا ما توان واردات واکسن کرونا را داریم یا نه ؟ مساله اصلی اینجاست که آقای خامنه ای دوست دارد در قامت سلطان با مردم کشورش رفتار کند. آن هم در دورانی که از ادبیات سلطانی عبور شده و مبارزه برای ” شناسایی شهروند معترض” ادامه دارد. طبیعی است زبان سلطان، زبان دوران نیست. این نقطه تعارض در ایران است که زبان حاکمش سلطانی و اراده بسیاری از ایرانیان کسب حقوق شهروندی است.
در این تنازع است که رفتار و گفتار رهبر جمهوری اسلامی تحقیرآمیز میشود‌. رهبری که مجهز به اختیارات فوق العاده است، هیچگاه با خبرنگاران مصاحبه نمیکند، مورد پرسش و پاسخ قرار نمیگیرد. نظامی گری را دوست دارد و از گفتمان مدنی گرایی متنفر است. نهادهای تحت امرش تحقیق و تفحص نمیشوند. مادام العمر است، یعنی دوران کودکی نوجوانی جوانی و پیری شهروندان را با تصویرش اشغال میکند و به زور میگوید دوستم داشته باشید و گر نه همین آش است و همین کاسه. ادبیات سلطانی شاید روزگاری کاربرد داشت اما در دوران بازنمایی گسترده ، عرصه عمومی وسعت یافته، ورود بازیگران جدید و تغییر مرجعیت های سیاسی آزار دهنده و شکاف ملت-حکومت را به اوجش می رساند.
فرمان ملوکانه ” من تصمیم گرفته ام وارادت واکسن از این کشور و آن کشور انجام نشود” با دنیای امروز تناسبی ندارد و تناسبش مثل دود کردن برای انتقال پیام و عصر اینترنت است. دوران سلطانیسم گذشته و باید به قواعد و مناسبات جدید تن داد. این را شاید جمهوری اسلامی فهمیده اما نمیخواهد بپذیرد. چون گمان میکند با تفنگ ِسلطان میشود همیشه و همه جا بازی را کنترل کند. اما سیر وقایع در ایران این را نشان نمیدهد. جمهوری اسلامی در بسیاری از حوزه های معرفتی، بازی‌ را به جامعه متکثر باخته. این باختها تداوم خواهند داشت اما پذیرششان و ممانعت از شکست های بیشتر نیازمند قدرت پذیرش است آنچه اکنون حاکمیت جمهوری اسلامی فاقد آن است و بیم آن میرود با هزینه ای سنگین به کشور بر آنها تحمیل شود. همیشه و همه جا نمیشود کنترل کرد…

This comment was minimized by the moderator on the site

کارشناسان سازمان ملل متحد هشدار دادند که در صورت عدم تغییر رویکرد بشر در برابر طبیعت، شیوع بیماری های همه گیر مانند «کووید ۱۹» گسترش می یابد و جان انسان های بیشتری را خواهد گرفت.
هیات کارشناسی سازمان ملل متحد که درباره تنوع زیستی تحقیق می کند هشدار داده که ۸۵۰ هزار نوع ویروس در میان حیوانات شایع است و ممکن است مانند ویروس جدید کرونا به انسان منتقل شود.
کارشناسان سازمان ملل در گزارش خود بیماری های همه گیر را «خطری حیاتی» برای بشر توصیف کرده اند. به گفته آنها تخریب محیط زیست و مصرف بی رویه بشر احتمال انتقال ویروس ها از حیوانات به انسان را افزایش داده است.
پیتر داسزاک، رئیس هیات کارشناسی سازمان ملل درباره این گزارش گفت: «همان دسته از فعالیت های بشر که به تغییرات آب و هوایی و کاهش تنوع زیستی منجر شده است با تاثیرگذاری بر کشاورزی باعث [افزایش] خطر همه گیری بیماری ها هم می شود.»
یورونیوز فارسی
در گزارش کارشناسان سازمان ملل آمده است که همه گیری بیماری «کووید ۱۹» ششمین همه گیری از زمان شیوع آنفلوانزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۸ میلادی محسوب می شود. به گفته محققان عامل شیوع همه این بیماری های همه گیر فعالیت های بشری بوده است.
کارشناسان تاکید کرده اند که ۷۰ درصد بیماری های نوظهور مانند ابولا، ایدز و زیکا در اصل بیماری هایی حیوانی هستند و پیش از انتقال به انسان در میان حیوانات شیوع یافته بودند.
بنا به گزارش هیات کارشناسی سازمان ملل متحد سالانه پنج بیماری جدید در میان انسان ها شیوع پیدا می کند که هر کدام از آنها به طور بالقوه می تواند به یک بیماری همه گیر تبدیل شود.
هیات کارشناسان سازمان ملل از بهره برداری بی رویه از محیط زیست از طریق تخریب جنگل ها، گسترش کشاورزی، تجارت حیات وحش و مصرف زیاد به عنوان عاملی یاد کرده است که خطر انتقال بیماری های رایج در میان حیوانات به انسان را افزایش می دهد.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

چین و کانیبالیسم (آدمخواری)
فرید قدمی
شبحی در حال تسخیر جهان است: شبح کانیبالیسم چینی!!!
نزدیک به یک ماه پیش نوشتم که چین با انتشار داده های غلط عامدانه در کار انتشار ویروس چینی در جهان است و با اتکا به داده های اروپا گفتم که قدرت کشندگی این ویروس نمی تواند کمتر از بیست درصد باشد ، (امروز در حدود بیست و یک درصد گزارش شده)
چین از همان آغاز با انتشار اطلاعات غلط راه انتشار ویروس چینی را به جهان باز کرد و با ضعیف تر خواندن آن نسبت به آنفولانزا و مرگ و میر دو درصدی ناشی از آن ؛ حال آنکه پکن ، پایتخت چین ، یکسره از هر نوع ابتلایی مصون ماند . حالا نیز جان مردم جهان به راحتی از دست داده می شود و چین اقتدارش را بر روی تلی از اجساد صد چندان می کند ، همچنان که اقتصادش را بر ویرانه اقتصاد جهانی مرتفع تر و پرشکوه تر می سازد . حتی کمک های چین به کشورهای دیگر نیز راهی برای گسترش بیشتر این ویروس بود ، ماسک های معیوب و کیت های تشخیص با هشتاد درصد خطا ، امروز و دیروز کیانوش جهانپور و دونالد ترامپ تازه تردیدهایی را درباره ی اطلاعات چینی ها گوشزد کرده اند.
اعتماد به داده های چینی ها همدستی با آنها در کشتاری مهیب است ، برای توقف این کشتار جهان باید چین را کنار بگذارد !!!
شاید به مخیله کسی هم نمی گنجید که دولت چین اینچنین ناانسانی بخواهد و مردم جهان را به چنگال مرگ بیندازد ، اما نگاهی به شیوه زندگی و حیات چینی ها درک این مساله را آسانتر می کند .
آدورنو و هورکهایمر در "دیالکتیک روشنگری" به روشنی به ما نشان داده اند که تلاش انسان برای استثمار طبیعت چگونه به استثمار انسان توسط انسان انجامید ؛ در مورد چین و گوشت خواری چینی ها (که مطلقا ارتباطی با کمبود منابع غذایی ندارد) یعنی خوردن حیوانات گوشت خواری همچون سگ و گربه و بچه موش های زنده و غیره .... ، راه آنان را برای آدمخواری نیز باز کرده است ، (حتی خوردن جنین انسان) تردیدی وجود ندارد که اگر جامعه بین‌الملل واکنشی سریع به چین نشان ندهند ، نخست با قطع همکاری با آنها در مورد ویروس ووهان و سپس محاکمه ی بین المللی این کشور دیر یا زود روزگاری فرا خواهد رسید که چین بر تمام جهان مسلط و حکمفرما خواهد شد که حتی جورج اورول و برگمان هم نمی توانستند خوابش را ببینند !!! کانیبالیسم چینی در انتظار جهان است ! مردم دنیا باید چین را کنار بگذارند.
گرانتر بخرید ولی چینی نخرید !!! گرانتر بخورید ولی چینی نخورید !!! کاری کنید تا چینی ها در هیچ کجای دنیا امنیت نداشته باشند . این پیام را به زبان های مختلف در دنیا منتشر کنید ، چینی ها باید برای ۱۰۰ سال تحریم و از دنیا جدا بمانند تا بفهمند باید از طرق انسانی و مسیر درست کار کنند نه با ناجوانمردی و کشتار مردم دنیا اونهم بصورت عمدی !!!
اگر چین برای دولت و نظام ما ارزش داره ، برای ما فقط بدبختی به ارمغان آورده !!!
این یک اعلام جنگ مدنی علیه تمام چینی ها در تمام دنیاست ، همه مردم دنیا باید بر علیه این انسان نماهای کافر و خدا نشناس همصدا و متحد شوند .......
این یک فراخوان جهانی علیه کالاهای چینی و حیوانات انسان نمای چینی است و باز نشر این مطلب برای هر انسان با غیرت به تمام زبانها لازم و ضروری است . بیایید این بار ولو بر خلاف مصالحمان متحد شویم ، جوکها ، کلمات ، تیغهای شمشیر و قمه ها ، مشتها و اسلحه ها و نخریدن کالاهای چینی همه و همه باید به سمت چینی ها نشانه گرفته شود .
تمام شواهد خصوصاً عدم آلودگی پکن کاملا نشانگر این است که چین تعمداً و حساب شده این ویروس را ساخته و در دنیا پخش کرده است .
راستی چرا پکن و سایر شهر های آن با جمعیت يک میلیارد و چهارصد میلیون مبتلا نشدند، چین هفده برابر ایتالیا جمعیت دارد ولی یک هزارم ایتالیا تلفات نداشته است ،
گویا این ویروس چینی با چینی ها رفاقت دارد و با دنیا دشمنی .
اگر سلامتی خود و کره زمین و انسانیت را دوست دارید ، این پیام مهم را برای هرکس که می توانيد بفرستید

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

وقتی پای چین وسط باشد! Posted: 07 Oct 2020 04:01 AM PDT احمد زیدآبادی

شیوع کرونا به یک‌سالگی خود نزدیک می‌شود. در این مدت چه جان‌های بیگناهی که قربانی آن شده‌اند. چه خیل عظیمی که طعم زهرآلود آن را تا گامی مانده به قبر چشیده‌اند. چه بسیار انسان‌هایی که از روی ترس و دلهره و انزوا، در چاه ویل افسردگی فرو افتاده‌اند. چه زندگی‌ها که تباه شده و چه شغل‌ها که از دست رفته و چه اقتصادها که ویران شده است! هنوز هم چشم‌انداز امیدبخش و روشنی از کنترل این اپیدمی در افق جهان دیده نم‌ شود و اگر ویروس به همین سان، پیش بتازد چه بسا زندگی آدمیان بر روی این سیارۀ زنده و
تپنده، به کلی به مخاطره افتد و یا سرنوشت‌اش به تمامی دگرگون شود!
در این میان چینی‌ها اصلاً به روی خود نمی‌آورند که مسبب ظهور و پخش این بلای خانمانسوز در جهان بوده‌اند! آنها یا از روی دستپاچگی ناشی از ترس و وحشت و یا پنهانکاری و سهل‌انگاری ناشی از سودجویی و بی‌مسئولیتی، باعث شیوع ویروس شدند و پیش از دیگر کشورها، آن را مستقیم در دامن ما ایرانی‌ها گذاشتند!
آیا قرار نیست چینی‌ها در این باره نحوۀ فرارفتن ویروس کرونا از مرزهایشان به مردم جهان حسابی پس دهند؟ ظاهراً نمی‌خواهند و با قلدری تمام هر تقاضایی در این مورد را به تندی پس می‌زنند! اگر کشور دیگری در جهان بویژه از بین قدرت‌های بزرگ مرتکب چنین عمد یا سهو هولناکی شده بود، چه پیش می‌آمد؟ نیروهای مدنی و سیاسی سرتاسر عالم چنان حسابی از او می‌کشیدند که به خاک سیاه بنشیند به طوری که دولت‌اش ماهی هم دوام نیاورد و مجبور به کناره‌گیری همراه با عذرخواهی شود! اما چین برغم نظام سیاسی تک حزبیِ متکی به قدرت ارتشی سرکوبگر، گویی در این جهان عزیز دردانه‌ای است که اگر کسی اشاره‌ای به ابروی بالای چشم آن کند به پر قبایش سخت بر می‌خورد!
بنابراین، بی‌‌دلیل نیست که محمد جواد ظریف به علاقه‌اش برای امضای توافق ۲۵ ساله با چین افتخار می‌کند، زیرا وقتی پای چین وسط باشد قرار نیست هیچ امری شفاف و علنی و همراه با مسئولیت‌پذیری و حساب پس‌دهی باشد! مگر نه این است که وزارت خارجه هیچ توضیح اقناعی در بارۀ چگونگی ورود ویروس کرونا از چین به کشورمان نداد و هیچ نهاد رسمی هم از آن توضیحی نخواست! اگر این ویروس از اروپا به ایران آمده بود نیز همین می‌شد یا خاک وزارت خارجه را به توبره می‌کشیدند؟ پس از جهت عدم پاسخگویی کار با چینی‌ها خیلی راحت و بی‌دردسر است!
اگر آقای ظریف و دوستانش در عهد مولانا می‌زیستند پس از شنیدنِ بیتِ:
تو مگو ما را بدان شه بار نیست
با کریمان کارها دشوار نیست!
حتماً به او خرده می‌گرفتند که چرا به جای چینیان از کریمان نام برده است!

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

لیدی گاگا، خواننده، ترانه‌سرا، آهنگ‌ساز و بازیگر آمریکایی از امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه درخواست کرد تا در مبارزه جهانی با ویروس کرونا نقش پررنگ‌تری ایفا کند.
استفانی جوآن انجلینا جرمنوتا با نام هنری لیدی گاگا که در حال تدارک برگزاری کنسرتی بدون حضور تماشاگر برای کمک به تامین مالی مبارزه جهانی علیه ویروس مرگبار کروناست، با انتشار متنی در صفحه رسمی توییتر خود، از امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه خواست تا به عنوان رهبری که به تعبیر او توان مبارزه با بیماری‌های همه‌گیر را دارد، از مبارزه جهانی با بیماری کووید ۱۹ توسط نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل، ائتلاف برای آمادگی‌های نوآورانه در برابر بیماری‌های همه‌گیر(CEPI) و اتحاد برای واکسیناسیون نیمی از کودکان جهان(Gavi) حمایت کند.
او در پایان توییت خود نیز لزوم حفظ اتحاد همه [i]شهروندان جهان[/i] را در شرایط فعلی یادآور شد.
لیدی گاگا همچنین در توییت‌های جداگانه‌ای از اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، به خاطر اقداماتشان برای مقابله با بحران جهانی ناشی از شیوع ویروس کرونا و حمایت مالی آنها از توسعه واکسیناسیون در کشورهای فقیر تشکر کرد.
کنسرت خیریه لیدی گاگا روز ۱۸ آوریل از ۹ صبح تا ۲ بعدازظهر به وقت اروپای مرکزی از طریق تلویزیون فرانسه پخش خواهد شد. او پیشتر هم ۹۵ میلیون دلار به مبارزه جهانی با شیوع ویروس کرونا کمک کرده بود.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

نان یا جان Posted: 08 Apr 2020 03:37 AM PD حسین رفیعی

اخیرا مصاحبه ای از مرحوم کنگرلو منتشر شد که در گرفتن فاو با موشکهای پیشرفته هفتاد هواپیمای عراق را سرنگون کردیم.
قبل از قبول قطعنامه که امریکا اراده ی پایان جنگ را داشت هم تجهیزات پیشرفته و هم اطلاعات میدان جنگ را به صدام میداد و ما فاو، جزایر مجنون و…را از دست دادیم و با حملات امریکا به سکوهای نفتی و هواپیمای مسافربری ،با هوشمندی قطعنامه پذیرفته شد.

حملات امواج انسانی همیشه توفیق نداشت‌.تکنولوژی مدرن جنگی،اولویت داشت و کاراتر بود. آنچه در بازپس گیری فاو و جزایر مجنون،عراق از آن برخورداربود.

امروز فاش شده که شرکتCRYPTO که سیستم های Codingبه ما میفروخت، CIA سهامدار آن بوده است. هم از ما پول میگرفتند و هم اطلاعات را به CIA میداده اند و CIA بنا به مصلحت خود این اطلاعات را در مواقع لزوم به صدام میداده یا برعکس.

حال کرونای وحشی به ما حمله کرده.با تکنولوژی مدرن یا با امواج انسانی به مقابله ی آن باید برویم؟

همه متخصصان داخلی و خارجی فریاد میزنند که، راه حل،قرنطینه ی افراد سالم و ایزوله ی افراد مریض است.

آقای روحانی که مسئول ستاد مبارزه هست به نظر میرسد که یک استراتژی منسجم ندارد. یک روز وعده ی عادی شدن کشور از دهم بهمن میدهد،مسافرت را آزاد میگذارد تا هشت میلیون نفر به مسافرت بروند و خیلی همگون ویروس پخش شود. و حال خبر بازگشایی پلکانی کسب و کار را میدهد. چیزی که در کشورهای موفق در مبارزه با کرونا سابقه ندارد.

بوریس جانسون،نخست وزیر بریتانیا که معتقد به تئوری تکامل داروین در جوامع هست، قصد داشت با امواج انسانی به جنگ کرونا برود، یعنی هفتاد درصد مردم بریتانیا را آلوده کند، ضعفا بمیرند، ” انتخاب اصلح” صورت پذیرد و جوانان و افراد قوی برای چرخش نظام سرمایه داری بریتانیا کفایت میکرد!

ولی بریتانیا یک کشور دموکراتیک است و اعتراضات مردم و کارشناسان، جانسون را به عقب نشینی وادار کرد تا پول خرج نیازمندان کند. جلوی امواج انسانی گرفته شد.

آقای روحانی آنچه اعلام میکند،تداوم استراتژی امواج انسانی است با این استدلال درست که تعطیلی کسب و کار مردم، مساله ایجاد میکند و گروه گرسنگان را زیاد خواهد کرد. این حرف درست است ولی راه علمی و منطقی و انسانی نیست.

اولا نیازمندان دهک های پایین که احتیاج ضروری به کمک دارند را میتوان از منابع متعددی که در اختیار دولت و نظام هست تامین کرد. ثانیا دهک های وسط و بالا میتوانند چند ماه را تحمل کنند تا این موج بگذرد.

شیوه ی عملکرد کنونی مرگ گسترده ی ایرانیان را در پیش خواهد داشت و اقتصاد را هم لطمه خواهد زد.

این روش را باید متوقف کرد و به این سخن نخست وزیر ایتالیا گوش کرد که:”یک عمر مردم ایتالیا خرج ایتالیا را دادند،الان وقت آن است که ایتالیا خرج مردمش را بدهد”.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

در این هنگامه کرونایی، مرگ در حال گلچین کردن است، رضا بابایی، نویسنده، پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه، سحرگاه امروز دوشنبه ۱۸ فروردین‌ماه پس از یک دوره یک ساله مبارزه با سرطان در قم درگذشت. پژوهش‌های او در حوزه مثنوی معنوی در جامعه ادبی کشور بسیار مهم و اثرگذار بود. از او به عنوان یکی از سرشناس‌ترین اساتید ادبیات فارسی در حوزه علمیه قم نام می‌بردند. بابایی پژوهشگر حوزه دین‌شناسی بود و از جمله آثار او می‌توان به کتاب‌هایی چون «دیانت و عقلانیت»، «آیین قلم»، «بهتر بنویسیم»، «نگاهی به اعجاز بیانی قرآن» و «پیوند جان و جانان» و… اشاره کرد. در دی ماه سال گذشته به همت برخی نهادهای حوزوی از جمله انجمن‌های علمی حوزه، آئین نکوداشت او نیز برگزار شده بود.
مطلبی از ایشان در این هنگامه رفتنش می آورم :

اگر عمری باشد

Posted: 07 Apr 2020 04:02 AM PDT

رضا بابایی

اگر عمری باشد، پس از این هیچ فضیلتی را هم‌پایه مهربانی با آدمیزادگان نمی‌شمارم.
اگر عمری باشد، کمتر می‌گویم و می‌نویسم و بیشتر می‌شنوم و می‌خوانم.
اگر عمری باشد، پس از این خویش را بدهکار هستی و هستان می‌شمارم نه طلبکار.
اگر عمری باشد، پس از این در هیچ انتخاباتی شرکت نمی‌کنم که به تیغ نظارت استصوابی اخته شده است.
اگر عمری باشد، دیگر به هیچ سیاست‌مداری وکالت بلاعزل نمی‌دهم.
اگر عمری باشد، دیگر هیچ عدالت کوچکی را در هوس رسیدن به عدالت بزرگ‌تر قربانی نمی‌کنم.

اگر عمری باشد، دیگر با دو گروه بحث و گفت‌وگو نمی‌کنم:
آنان که از عقیده خویش منفعت می‌برند
و آنان که از اندیشه خویش، پیشه ساخته‌اند.
اگر عمری باشد،
عدالت را فدای عقیده،
و آرزو را فدای مصلحت،
و عمر را در پای خوردنی‌ها و پوشیدنی‌ها قربان نمی‌کنم.

اگر عمری باشد، چندان در خطا و کوتاهی‌های دیگران نمی‌نگرم که روسیاهی خود را نبینم.
اگر عمری باشد، از دین‌ها تنها مذهب انصاف را برمی‌گزینم و از فلسفه‌ها آن را که سربه‌هوا نیست و چشم به راه‌های زمینی دارد.
اگر عمری باشد، هیچ ظلمی را سخت‌تر از تحقیر دیگران نمی‌شمارم.
اگر عمری باشد، در پی هیچ عقیده و ایمانی نمی‌دوم. در خانه می‌نشینم تا ایمانی که سزاوار من است به سراغم آید.
اگر عمری باشد، هر درختی را که دیدم در آغوش می‌گیرم، هر گلی را می‌بویم، و هر کوهی را بازیگاه می‌بینم و تنها یک تردید را در دل نگه می‌دارم: طلوع خورشید زیباتر است یا غروب آن.

اگر عمری باشد، سیاست‌مداران را از دو حال بیرون نمی‌دانم: آنان که دروغ را به راست می‌آرایند و آنان که راست را به دروغ می‌آلایند.
اگر عمری باشد، همچنان برای آزادی و آبادی کشورم می‌کوشم.
اگر عمری باشد، رازگشایی از معمای هستی را به کودکان کهنسال می‌سپارم.
اگر عمری باشد، از هر عقیده‌ای می‌گریزم، چونان گنجشک از چنگال عقاب.
اگر عمری باشد، در جنگل‌های بیشتری گم می‌شوم؛ کوه‌های بیشتری را می‌نوردم؛ ساعت‌های بیشتری به امواج‌ دریا خیره می‌شوم؛ دانه‌های بیشتری در زمین می‌کارم و زباله‌های بیشتری از روی زمین برمی‌دارم.
اگر عمری باشد، کمتر غم نان می‌خورم و بیشتر غم جان می‌پرورم.

اگر عمری باشد، دیگر هیچ گنجی را باور نمی‌کنم جز گنج گهربار کوشش و زحمت.
اگر عمری باشد، برای خشنودی، منتظر اتفاقات خوشایند نمی‌نشینم.
اگر عمری باشد، خدایی را می‌پرستم که جز محراب حیرت، در شاُن او نیست.
اگر عمری باشد، قدر دوستان و عزیزانم را بیشتر می‌دانم.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

واقعا چین داره چیکار میکنه !!؟!؟! مغزم داره میترکه از سوالاتی که جوابشون واضحه ولی باورش سخته!!!
۱_ چرا پنهان کاری کرد؟
۲_ چرا کیت‌های تقلبی به کل دنیا فرستاد!؟
۳_ چرا ماسک و کیت‌های آلوده به کرونا برای کشورهای دیگه فرستاد!؟
۴_ چرا در چین فقط توی ووهان منتشر شد و شهرهای مجاورش آلوده نشدن!؟
۵_ چرا چین تونست کرونا رو مهار کنه ولی مردم کل دنیا دارن مثل برگ پاییزی میفتن میمیرن!؟
و صدها سوال مشابه دیگه!!! واقعا چه اتفاقی داره میفته!؟ هدف چین چیه!؟ حکم رانی به دنیا!؟ به برده گرفتن تمام مردم دنیا !؟

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

وقتي هيچ چيز سر جاي خودش نيست

❗️اين روزها، مكرر صحنه هايي از حضور طلاب و روحانيون را مي بينيم كه در بيمارستانها مشغول كمك رساني و گاهي توسل و نوحه خواني و اندكي هم دخالت در كار پزشكي هستند، كه اين كار اگر چه ممكن است بعضا با نيت اخلاص و صفاي دروني از طرف بعضي از اين آقايان صورت گيرد اما نوعي دخالت و خروج از وظيفه ذاتي يك صنف است، چرا كه توقع مردم از روحانيت كار ديگري و رسالت ديگري است.
و حتي نام اين كار را نميتوان ايثار و از خود گذشتگي نهاد مگر بزور تبليغات تهوع آور رسانه هاي ميلي.
و همانطور كه با ورود اين طبقه به مديريت هاي اجرايي كشور، خروج از وظيفه ذاتي بوده است.
همانطور كه هر روز خبر تماس تلفني رييس مجلس با استانداران و دستورات و پيگيري هايي كه معلوم نيست چه پشتوانه اي و چه اثري دارد را مي شنويم.
استانداراني كه قانونا بايد وزير كشور و رييس جمهور پيگير اموراتشان باشد.
و مجلسي كه اين روزها رييسش به واسطه استفاده از تكنولوژي روز، مي بايست با تشكيل جلسات از طريق ارتباطات مجازي به حل و فصل مشكلات قانوني بپردازد و تصويب لوايح و طرحها را بدون رأي نمايندگان به رهبري احاله ندهد.
همانطور كه در قضيه كرونا يك فرمانده كل كه همانا رييس اجرايي كشور بايد باشد مي بايست سكاندار امور و فرمانده كل بوده و كارها را از نزديك و دور تمشيت نمايد اما بخشي با دستور رهبري به ستاد كل نيروهاي مسلح و بخشي با مديريت وزارت بهداشت و نيز نيروي انتظامي و البته پاره اي از تصميمات مردمي ، به لشگر از هم گسيخته اي تبديل شده كه معلوم نيست به چه فرجام و پاياني ختم خواهد شد.
اينجاست كه انسان متوجه ٤٠ سال مديريت از هم گسيخته و بي پشتوانه اي مي شود كه نتيجه اش مهاجرت مغزها و سرمايه ها و خلاقيتها از كشور بوده، چنانكه هيچ چشم انداز روشني را در پيش رو نمي توان مشاهده كرد و افسوس و دريغ بايد خورد و گفت:
افسوس كه اين مزرعه را آب گرفته
دهقان مصيبت زده را خواب گرفته...
@NaserNaghavian

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

یک آئین با کلیه لوازم به فروش میرسد!

Posted: 01 Apr 2020 12:22 AM PDT

ضمیمه این یادداشت، چند عکس و تصویرهست که برای زحمت ندادن به خواننده، خلاصه آنها رابرایتان شرح میدهیم. یکی فیلمی است از یک طلبه دختر (t.me/VideoJournalism_Iran/3349" target="_blank" rel="nofollow">https://t.me/VideoJournalism_Iran/3349) که گویا عشق فیلم و تحصیلکرده این رشته هم هست و از کمک خودش به غسالان تهیه کرده و یک کار مستند دانشجویی و در عین حال تبلیغی درباره معرفت طلاب است. دومی (t.me/akhbarefori/220545" target="_blank" rel="nofollow">https://t.me/akhbarefori/220545) هم به غسالخانه مربوط میشود و در ان طلبه‌ای ازفداکاری طلاب در امور تطهیر و کفن میگوید، سومی (t.me/mobahesatmagz/1836" target="_blank" rel="nofollow">https://t.me/mobahesatmagz/1836) هم مقاله ایست از سایت مباحثات در ۱۵ روزپیش که ضمن انکه معتقد است روحانیت خیلی زود عقب نشینی و میدان را برای آنهایی خالی کرد که به بهانه خطر شیوع کرونا قائل به حذف رسومات کفن و دفن اسلامی بودند، از پس گرفتن این سنگر و شروع دوباره اجرای آداب مذهبی برای درگذشتگان کرونا سخن گفته است. دیگری شرح کفن و دفن (t.me/MostafaTajzadeh/25722" target="_blank" rel="nofollow">https://t.me/MostafaTajzadeh/25722) و هزینه های یک مرحومه کرونایی در خرم‌آباداست… جز اینها ، یک مطلب دیگر از طلاب (https://t.me/chandsanieh/199516) در شبکه هست که فعلا حرفی درباره آن نمیزنیم تا بعد!

ناظران رفتار روحانیت و اشخاص مذهبی در ایران دو دسته‌اند . گروهی منتظرند یک طلبه یا آخوند خطایی کند و گافی بدهدتا آنرا دستمایه ریشخند روحانیت و تخطئه کل حکومت کنند .گروه دیگری هم که الزاما اشخاصی مذهبی نیستند رفتار روحانیون و طلاب را زیرنظر دارند و از خطاهم نمیگذرند، اما از خطا شادمان نمیشوند و اسباب تمسخر و ریشه‌زنی فراهم نمیکنند. در واقع به صورت توامان دلسوز کشور و شان روحانیت هستند. تذکرات آنها هم در همین راستا است.

اخیرا دوستی که از گروه دوم است این نقد را مطرح میکرد که فرو کاستن نقش مذهب در این شرایط مصیبت عمومی به مساله غسل و کفن و دفن ناشی از کج سلیقگی و فقد توجه به جایگاه واقعی روحانیت است. نقش باورهای مذهبی و روحانیون در چنین شرایطی ارامش بخشی به ذهن شهروندان مصیبت‌زده است و تبدیل انها به سوژه فیلمهای تبلیغاتی با مضمون کفن و دفن نقض غرض است.

راستش را بخواهید، چیزی فراتر از نقض غرض است. دادن پاسخ انحرافی به جامعه ای است که پرسشهای جدی‌تری در باره نقش روحانیون دراداره کشور دارد. آیاحتی اشخاص بسیار مومن‌ بیشتر نگران غسل مردگان خود هستند یا وضع اقتصاد کشور؟ سهمی که روحانیت در زندگی انها دارد مهمتر است یا نمازی که بر پیکر میتشان میخواند؟ مسئولیت این همه نقص در حیات اجتماعی ما آیا باروحانیت است که در همه شئونات حرف آخر را زده یا مردمانی که مقلد ومنفعل و تابع بوده‌اند؟ از این قبیل پرسشها بسیار است…

پاسخ به این پرسشها آسان است و آن را وامینهیم. اصل موضوع این است که پیشوایان معنوی جامعه جایگاه خود را که افزایش مکارم اخلاقی خلایق است ترک گفته و یکسره تن به سیاست سپرده و جایگاه خود را بر اساس نسبتی که اکنون با سیاست و قدرت دارند تعریف کرده اند. نفوذ معنوی و روحانی جای خود را به قدرت سیاسی داده است. اتفاقا چسبیدن به جزئیات فقهی، مناسک و رسوم و آئینهای بخیه زده شده به ‌دامن معنوی و اخلاقی مذهب و دادن میدانی فراخ به اهل آواز، برای لاپوشانی همین واقعیت است. باز گذاشتن دست هر کس که به دلایل منفعت شخصی به عمده کردن این جزئیات، ظواهر و حتی توسعه خرافات مشغول شود، به همین منظور است. نقل است روزی یک آمریکایی نزد سامرست موام فخر فروشی کرد که بزرگترین نماد عمده ترین شهر ما مجسمه بزرگ آزادی است . موام جواب داد در کشور ما هم وقتی بزرگی از بین میرود مجسمه اش را درست میکنند! …ما هم پوسته‌باور شده‌ایم، این را رهبران دینی ما میدانند، و حیرت آنکه کاری نمیکنند! حتی حرفی نمیزنند!

علت اصلی این وانهادن هسته و اصل، و چسبیدن به پوسته و شکل ، تبدیل ایمان و باور به ابزار سیاسی و تبدیل امور وجدانی، روحی و معنوی، به سوژه و ملات ساخت کاخ سیاست و منظومه قدرت است. به واقع ، این نیم جمله مشهور که”دیانت ما همان سیاست ماست” نیمه دیگر را فروداده و در معده خود هضم کرده است: فقط سیاست است که وجود دارد و چون فقط آن هست، به اخلاق و وجدان، انصاف و آگاهی، و عقل و منطق نیازی نیست. به همین دلیل است که این روزها دینداران مستقل زیادی میبنیم که بین خود و خدا نیازی به واسطه تعریف نمیکنند و “هیچ آدابی نمیجویند”، و در مقابل حکومت به مناسک و آداب، چیزهایی مثل همان کفن و دفن، اهمیت میدهد و تسلط اجتماعی را در تاکید بر انها مییابد.دین و مکارم اخلاقی آن به سیاست فروخته و در پیشگاه قدرت قربانی شده است. از همین رو کسی پیدا نشد جلوی آن را که اخیرا گفت نواب صفوی هنوز زنده است بگیرد! عجیب و پرسش برانگیز است که او را نهی نکردند! فرض کنید یکی از شیاطینی که در پس‌پرده‌های این کشور زیادند ، آن بازیگررا در خیابان چاقوبزند یابه تیربکشد. چگونه میتوان از طلاب مشعول به غسل و کفن رفع اتهام کرد؟

پی نوشت: برای مشاهدۀ هر یک از مطالب یادشده روی لینک مربوطه در خود متن (به رنگ آبی) کلیک کنید.

منبع: جامعه نو

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

برای هزار ابراهیم

Posted: 01 Apr 2020 09:28 AM PDT

محمدجواد اکبرین

شهید ابراهیم همّت، فرمانده جوانِ روزهای سخت، امروز ۶۵ ساله شد. خواستم بنویسم «اگر بود ۶۵ ساله می‌شد» دیدم این «اگر بود» چقدر نادرست و بیهوده است! در زندگی آدم‌هایی هستند که بود و نبودشان به سال و ماه نیست. به زیر و روی خاک نیست. به نام و نان نیست، اصلا به تن نیست که اگر بر خاک افتاد تمام شود. این آدم‌ها فقط یک نشان و نشانی دارند؛ آن هم اینکه وقتی نگاه‌شان می‌کنی یاد «آدم» می‌افتی نه یاد خدا! دنیا پر است از کسانی که اتفاقا چون شبیه «آدم» نیستند پشت خدا پنهان می‌شوند تا کسی هیولای وجودشان را نبیند.

در این ۳۷ سال که از شهادت حاج همّت در جزیره مجنون گذشته، بسیار گفته‌اند از «شجاعتِ» او! من اما هر چه بیشتر شناختمش عاشق «ترس»های او شده‌ام. او می‌ترسید از آنکه مبادا «انسان» نباشد.
سالهای دور، نشانی حاج همّت را نخستین بار دو نفر نشانم دادند؛ ژیلا خانم بدیهیان (همسرش) و آقا محمدرضا پروازی (همرزم و همسفرش)، بگذریم که حالا هر دوی اینها گمنام نشسته‌اند و روی صحنه، بازیگرانی ایستاده‌اند که نمی‌دانند همّت، نقاب نیست که به صورت بزنی، لباس نیست که بپوشی، ادا نیست که درآوری، بت نیست که بپرستی، اما اتفاقی است که باید در وجودت بیفتد. همین است که امروز هزار حاج همّت بی‌آنکه شباهت‌های ظاهری به زمان و زبان او داشته باشند در لباس پزشک و پرستار، در صف اولِ نبردی نابرابر با بلا و ابتلا ایستاده‌اند، چشم‌های‌شان مثل چشم‌های او از بیداری ورم کرده، صورت‌های‌شان مثل صورت‌های او از فشار و حرارت ماسک‌ها خراشیده؛ دل‌شان دلشوره‌ی انسان دارد و گلوی‌شان بغض زندگی.
«اگر بود»ها و «کاش»ها، چشم آدمی را بر داشته‌هایش می‌بندند! کاش‌ها را باید بوسید اما داشته‌ها را باید بغل کرد و به رخ کاش‌ها کشید.

امسال تولد حاج همت را به جان‌ها و تن‌هایی تبریک می‌گویم که این «ابراهیم» هر صبح در لباس سپید آنها متولد می‌شود و آتش را گلستان می‌کند! و مگر تولد و «هستی» از این بیشتر هم هست؟

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

رودریگو دوترته، رئیس جمهوری فیلیپین چهارشنبه شب از نیروهای پلیس و ارتش این کشور خواست کسانی را که مقررات قرنطینه را نقض می کنند با شلیک گلوله از پای در آورند.

رئیس جمهوری فیلیپین در پیامی تلویزیونی از عموم مردم خواست که در اجرای مقررات قرنطینه برای مقابله با شیوع ویروس جدید کرونا در این کشور با دولت همکاری کنند. رودریگو دوترته گفت: «اوضاع بدتر می شود. در نتیجه من یک بار دیگر جدی بودن مساله را به شما یادآوری می کنم و شما هم باید گوش کنید.»

او در ادامه افزود: «دستور من به نیروهای پلیس و ارتش این است که اگر مشکلی پیش آمد و در وضعیتی قرار گرفتید که آنها [ناقضان مقررات قرنطینه] با شما مقابله کردند و زندگی شما در خطر بود، آنها را با شلیک گلوله از پای در آورید.»

وی سپس خطاب به ناقضان مقررات قرنطینه گفت: «روشن شد؟ کشته می شوید! به جای اینکه [شما] مشکل آفرینی [کنید]، من خاکتان می کنم.»

این سخنان رئیس جمهوری فیلیپین در حالی بیان می شود که گزارش ها از بروز ناآرامی در مناطق فقیرنشین مانیل در روز چهارشنبه در اعتراض به توزیع نامناسب آذوقه در میان ساکنان حکایت داشت.

شیوع بیماری همه گیر «کووید ۱۹» در فیلیپین تاکنون جان ۹۶ نفر را گرفته است. این در حالی است ۲۳۱۱ نفر نیز در این کشور آسیایی به نوع جدید ویروس کرونا مبتلا شده اند.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

پادشاه تایلند به همراه ۲۰ تن از زنان حرمسرای خود عازم قرنطینه در یک هتل لوکس آلمانی شد.

واجیرالونگ کورن، ۶۷ ساله، با قُرق کردن هتل «زونِن‌بیشه» در مرکز تفریحی گرامش-پارتِن‌کیشن واقع در منطقه کوهستانی آلپ، دوران قرنطینه خود را از بیم ابتلا به ویروس کرونا آغاز کرد.

۲۰ تن از زنان حرمسرای دربار از جمله همسران، معشوقه‌ها و خدمه‌ها، پادشاه تایلند را در این دوران قرنطینه همراهی می‌کنند. به گزارش رسانه‌های آلمان، پادشاه تایلند ابتدا قصد داشته با همراهان بیشتری دوران قرنطینه خود را آغاز کند ولی به دلیل نگرانی از ابتلای آنها به ویروس کرونا همراهی ۱۱۹ تن از آنان لغو شده است.

هنوز مشخص نیست که همسر چهارم پادشاه تایلند او را در این قرنطینه همراهی می‌کند یا خیر. سوتیدا تیدجای، همسر چهارم پادشاه تایلند، مهماندار سابق شرکت هواپیمایی این کشور بود و مراسم ازدواج رسمی آنها سال گذشته برگزار شد.

پادشاه تایلند دوست‌ دخترش را به دلیل سرکشی از عنوان‌های سلطنتی محروم کرد
با توجه به این که هتل محل اقامت او بر اساس قوانین سخت‌گیرانه محلی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا باید بسته می‌شد، ادامه فعالیت آن موجب بروز نگرانی‌هایی در میان مردم محلی شده ولی مقامات منطقه به مردم اطمینان داده‌اند که با توجه به قرق بودن هتل، حضور پادشاه تایلند و همراهانش به شیوع بیشتر ویروس کرونا دامن نخواهد زد.

اقدام پادشاه تایلند در شبکه‌های اجتماعی تایلند بسیار بحث‌برانگیز شده به طوری که طی ۲۴ ساعت گذشته ۱.۲ میلیون توییت با هشتگ «چه احتیاجی به پادشاه داریم؟» منتشر شده است.

واجیرالونگ کورن، ۶۷ ساله که از او به عنوان شاه رامای دهم نیز یاد می‌شود به دنبال مرگ پدرش در سال ۲۰۱۶ به سلطنت رسید و سال گذشته به طور رسمی تاجگذاری کرد. او پس از شیوع ویروس کرونا در تایلند و از ابتدای فوریه تاکنون در انظار عمومی ظاهر نشده است.

تایلند تاکنون از ابتلای ۱۷۷۱ تن به بیماری کووید ۱۹ خبر داده که ۱۲ نفر از آنها جان باخته‌اند.

منبع : یورونیوز

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

بازگشت به خویشتن در جهان کرونایی Posted: 28 Mar 2020 03:33 AM PDT کلمه – فرهاد محبی

ویروس کرونا با اپیدمی جهانی، در دنیا یکه تازی میکند. جهان شمولی این ویروس به حدی است که تقریبا تمام فعالیت های جوامع بشری برای مقابله و مهار آن است. در این راستا جهان کرونایی، جهانی دیگر است. نظم نوینی که این جهان با تمدید یکه تازی ویروس مرموز کرونا به بشریت تحمیل کرده است، می رود تا افقی جدید به روی بشر بگشاید.
جهان کرونایی علوم انسانی را شدیدا به چالش خواهدکشید. علومی که در سایه سنگین مادی نگری و فضای بی روح مجازی، تقریبا به کناری گذاشته شده بودند.
در جهان کرونایی اما مرگ به مژگان چشم رسیده است و با هر پلک زدن شاید مرغ جان برای همیشه از قفس بپرد. در این جهان بیمناک شاید بیش از پیش به این دو بیت شعر شیخ اجل ایمان بیاوریم که می فرمایند:
خبر داری ای استخوانی قفس
که جان تو مرغی است نامش نفس
چو مرغ از قفس رفت و بگسست قید
دگر ره نگردد به سعی تو صید
کرونا چندصباحی است که میهمان ناخوانده جهان ما شده است اما در همین مدت کوتاه توانسته خیلی ها را به سمت بازگشت به خویشتن هدایت کند. توانسته به همه یاد آور شود که:« کلُّ مَنْ عَلیها فَان وَ یبقَی وَجْهُ رَبَّک ذوالجلالِ والاکرامِ».
همان دنیایی که هرکس می خواست آن را برای دیگری تنگ کند. دنیایی که روابطش نه بر اساس اصول انسانی و اخلاق بلکه به موزات ظلم و حداکثر لذت گرایی عده ای خاص در قبال مظلوم ماندن اکثر مردمانش بود.
جهان کرونایی اما فقیر و غنی نمی شناسد و ظالم را از مظلوم مستثنی نمی داند. این جهان منفور اما از جهاتی دوست داشتنی، با تمام بی رحمی هایش، انگار که برای ریست فکتوری ( factory reset ) بشریت آمده است.
شاید لازم بود که بشر غرق در مادیات، به اصل خود و تنظیمات کارخانه برگردد. بشری که واقعا نیاز به بازبینی و بازیابی داشت.
برای نمونه در ایران خودمان، ابتدا حاکمیت و سیاسیون مقاصد و منافع سیاسی خود را بر مقابله با این ویروس ترجیح داده و میل ورود به جهان کرونایی را نداشتند.
در مرحله بعد برخی از مردمان ما این جهان ناشناخته را به سخره گرفتند و آنرا فرصتی برای مال اندوزی و تأمین مقاصد شوم خود دیدند. کرونا اما قوی تر از آن بود که بازیچه این عده معدود شود. اصلا این ویروس آمده بود تا اینها را رسوا کند.
دیری نپایید که بساط سودجویی جمع شد و اکثر سودجویان متوجه واقعیت های تلخ جهان کرونایی شدند. در اغلب موارد نوعدوستی و انسانیت ،جای سودجویی و سرکیسه کردن مردم را گرفت .
پزشکان بزرگ‌ترین داشته یعنی جانشان را به منظور حفظ جان هم نوعان خود در طبق اخلاص گذاشتند.
هیچ بعید نیست اگر با تداوم جهان کرونایی، محتکران دیروز و این روزها ، خیرین فردا شوند.
در جهان کرونایی سیاسیون نیز به شدت مشغول دفاع و حفظ جان شهروندان خود خواهند بود و کمتر فرصت تعدی و دست درازی به ممالک دیگر را خواهند داشت. در این جهان آمریکا به آشیانه خود برخواهد گشت و محور مقاومت هم فعلا به فراموشی سپرده خواهد شد.
آواره گان در ادلب نفس راحتی خواهندکشید و کودکان یمنی کمتر نگران بمباران جنگنده های سعودی خواهند بود. در جهان کرونایی ، تلاش برای نمردن، مهم ترین دغدغه بشر می شود و این جهان رفته رفته عاری از ظلم و بی عدالتی می شود.
در این جهان ناشناخته تحریم ظالمانه ، محور مقاومت، ولایت مطلقه، تقدس گرایی، مادی محوری و عناصری از این دست وجود نخواهد داشت.
جهان کرونایی فرصتی برای بازگشت به خویشتن است البته اگر دوام لازم را داشته باشد. با این تفاسیر به نظر می رسد جهان کرونایی را باید با تمام بدی ها و بی مهری هایش، دوست داشته باشیم.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

خيلي مغرور شده بوديم ، خيلي مشغول شده بوديم ، در تخريب و تصرف طبيعت خيلي بي پروا شده بوديم ، به چيزي جز منافع خود نمي انديشيديم ، ضعيف را پامال مي كرديم به صاحب قدرت و ثروت براي ارتقاي مال و موقعيت كرنش مي كرديم ،
باور داشتيم قاعده دنيا همين است و اينگونه خواهد ماند.
آسمان را از دود و سرب و گازهاي سمي سياه كرده بوديم ،
دريا را از ماهي تهي و از زباله و نفت و فاضلاب پر كرده كرده بوديم.
بنام دين ، بنام دمكراسي ، بنام حقوق بشر مي كشتيم ، اسير مي كرديم ، غارت مي كرديم و حتي از فروختن زنها و بچه ها شرم نمي كرديم.
صبر خدا هم حدي دارد ، تحمل كائنات هم حدي دارد ،ظرفيت زمين و آسمان هم حدي دارد.
بالاخره بايد كسي پيدا مي شد و به انسان مست و مغرور فرمان بدهد ايست. !!!؟؟؟
و اين ماموريت به يك ويروس كوچك غير قابل رويت واگذار شد تا به معناي واقعي انسان طغيانگر را سر جايش بنشاند.
و بدرستي به او بفهماند كه اي انسان :
تو خيلي ضعيفي
تو خيلي تنهايي
تو خيلي ترسويي
همه هواپيماها و قطارها را زمين گير كرد
همه تجارتخانه ها و همه بازارهاي بورس را تعطيل كرد.
درهاي استاديومها ، اماكن تفريحي ،رستورانها، كازينوها، سينماها ، پاركها را به دست خود انسان بست.
و به كره زمين گفت حالا نفس بكش ، به آسمان گفت حالا آبي شو ، به خورشيد و ماه و ستاره ها گفت حالا بچرخيد و برقصيد و عشوه گري كنيد.
به حيوانات هم گفت حالا بدون ترس از شكار شدن بدست انسان آنگونه كه در ذات و ميل شماست زندگي كنيد.
و به انسان دستور داد در خانه بمان و به آنچه داشتي و به آنها ناسپاس بودي بيانديش شايد هنوز فرصتي براي زيستن عاشقانه پيدا كني.

جواد كماسي

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

لی ادلکورت، متخصص پیش‌بینی روندها، می‌گوید واگیر کرونا به «رکود جهانی عظیمی که تا کنون تجربه نشده» خواهد انجامید اما در نهایت به بشریت اجازه خواهد داد ارزش‌های خود را از نو بچیند.

این ویروس در حال ایجاد یک «قرنطینه‌ی مصرف» است و تأثیر شگرف فرهنگی و اقتصادی برجا خواهد گذاشت.مردم بالاجبار به زندگی با دارایی‌های کمتر و مسافرت‌رفتن‌های کمتر عادت می‌کنند چون این ویروس زنجیره‌ی تأمین جهانی و شبکه‌های حمل‌ونقل را مختل می‌کند.
خواهیم آموخت چطور فقط با یک لباس شاد باشیم، داشته‌های محبوب قدیمی خود را از نو کشف کنیم، کتابی فراموش‌شده بخوانیم و حسابی مایه بگذاریم تا زندگی را زیبا کنیم.این ویروس همچنین نشان می‌دهد چطور اختلال اقتصادی می‌تواند مزایای محیط‌زیستی داشته باشد.
تصاویر جدید از هوای بالای چین نشان داد چطور دو ماه بدون تولید هوای آسمان را صاف کرده و به مردم اجازه داده نفس بکشند. این یعنی ویروس نشان خواهد داد که چطور کاهش سرعت یا تعطیلی صنایع می‌تواند محیط‌زیست بهتری بیافریند که قطعاً در مقیاس بزرگ قابل مشاهده خواهد بود.به همین هم امید دارم: یک سیستم دیگر و بهتر برقرار شود که احترام بیشتری برای کار و شرایط بشر قائل است.
متأسفانه در این فاجعه درمان عاجلی نداریم. باید وقتی مهار شد، پس‌مانده‌ها را برداریم و همه‌چیز را از صفر دوباره بسازیم.تأثیر ویروس کرونا چندلایه و پیچیده است، از ناباوری و قوت‌قلب اجتماعی گرفته تا درکی مترقی از تأثیرش بر جان‌های ما، دلهره‌ی ترسناک سناریوهای احتمالی، و از تحقق راهکارهای نهایی برای تفکیک خودخواسته در جامعه گرفته تا دفاتر، آتلیه‌ها و خلوت‌های مستقل شخصی.هر کس که هنوز در کار برنامه‌ریزی رخدادهای عمومی در ماه‌های آتی است باید امروز دست از برنامه‌ریزی بکشد و راه‌های نوآورانه‌ای برای ارتباط بیابد. شاید خبر خیلی بدی برای تمام فارغ‌التحصیل‌های آینده باشد چون باید زیر سقف خانه‌ی خودشان کلاه فارغ‌التحصیلی را هوا بیاندازند!
تأثیر شیوع این ویروس وادارمان خواهد کرد شتاب را کم کنیم، از هواپیماسوارشدن بپرهیزیم، از خانه کار کنیم، صرفاً میان دوستان صمیمی و خانواده پی سرگرمی باشیم، و یاد بگیریم خودبسنده و مراقب باشیم.
به‌هیچ وجه امکان ادامه‌ی تولید همین تعداد کالا و همین تعداد انتخابی که عادتمان شده را نداریم. انبوه اطلاعات ناتوان‌کننده درباره‌ی هیچ‌وپوچ فرهنگ ما را کرخ کرده. نسل‌های جوان‌تر هر روز بیشتر می‌فهمند که داشتن و تلنبارکردن لباس و ماشین دیگر حتی جذاب هم نیست.اما روح‌وروان بشر انگار مقاومت می‌کند و می‌خواهد بیازماید و ببیند چیزها خودبه‌خود ازهم‌می‌پاشند یا نه و همین‌طور که به کار معمول خود مشغولیم منتظر می‌ماند. بنابراین، یک وقفه‌ی ناگهانی در تمام این چیزها به‌خاطر ویروس قدرت تصمیم‌سازی را از ما می‌گیرد و در ابتدای کار شتاب را تا حدی وحشتناک کم می‌کند.
آدم‌های زیادی متوجه اتفاقی که الآن دارد سر دنیا و اقتصاد ما می‌آید نیستند. در شرکت‌ها معمولاً تا نود درصد اقلام ساخت چین و از مواد نفتی مثل پلاستیک و پلی‌استر است. دور نیست که قفسه‌ها را خالی از کفش و تلفن و لباس و حتی خمیردندان ببینیم.صادرات لاینقطع ساری‌های جنس‌موادی به هند و لوازم پلاستیکی خانه به افریقا، که طی سالیان به‌شدت اقتصادهای بومی را مختل کرده و بیکاری (و آلودگی) زیادی را باعث شده هم شاید متوقف شود و احتمالاً فرصت‌های تازه‌ای برای تولید بومی ایجاد کند.
در وضعی خواهیم بود که صفحه‌ای خالی برای شروعی تازه خواهیم داشت چون پول و شرکت‌های زیادی در فرایند کندتر شدن از بین خواهد رفت. جهت‌دهی دوباره و شروع تازه نیاز به بینش و بی‌پروایی زیادی دارد تا اقتصادی جدید بسازد با ارزش‌ها و روش‌های مدیریت تولید،توزیع و خرده‌فروشی متفاوت.
هزینه‌ی واقعی تعطیلی در ایتالیا و ژاپن و نیز کره و چین به رکود جهانی عظیمی که تا کنون تجربه نشده خواهد انجامید. این نه یک بحران اقتصادی که یک بحران اختلال است. مردم دیگر جایی نمی‌روند، بیرون نمی‌روند، پول خرج نمی‌کنند، تعطیلات نمی‌روند، رخداد فرهنگی نمی‌روند، حتی کلیسا هم نمی‌روند!
تعویق نمایشگاههای ونیز، حج، نیایش پاپ، و احتمالاً بازی‌های المپیک و موارد بعدی همگی در حد خود فجایعی اقتصادی‌اند؛ تجمیعشان باعث توقف گردش پول می‌شود. تمام بخش‌ها ضربه دیده‌اند به‌خصوص برندهای لوکس، خطوط هواپیمایی. مجبور خواهیم شد به زندگی با اخبار کمتر و کالاهای کمتر خو کنیم. باید همه‌ی عادت‌هایمان را ترک کنیم درست مثل اینکه داریم اعتیاد را ترک می‌کنیم
صفحه‌ای سفید برای شروعی تازه
مارکوس فرز|ترجمه‌ی حسام امامی

مصطفوی
هنوز نظری ثبت نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ثبت نظر به عنوان مهمان.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

دیدگاه

چون شر پدید آمد و بر دست و پای بشر بند زد، و او را به غارت و زندان ظالمانه خود برد، اندیشه نیز بعنوان راهور راه آزادگی، آفریده شد، تا فارغ از تمام بندها، در بالاترین قله های ممکن آسمانیِ آگاهی و معرفت سیر کند، و ره توشه ایی از مهر و انسانیت را فرود آورد. انسان هایی بدین نور دست یافتند، که از ذهن خود زنجیر برداشتند، تا بدون لکنت، و یا کندن از زمین، و مردن، بدین فضای روشنی والا دست یافته، و ره توشه آورند.

نظرات کاربران

- یک نظز اضافه کرد در حجاب، یک عدم تفاهم ملت با قدرت...
ح‌سین ق‌دیانی, [4/26/2024 12:01 PM] از هادی_چوپان درس بگیریم آیینه‌ی توماج_صالحی باشیم ح‌سین ق‌دیانی...
- یک نظز اضافه کرد در بازی با دکمه های آغاز مجدد جنگ...
محکومیت به خواندن کتاب شهید مطهری در کنار مجازات زندان! محمد مطهری یک قاضی محترم، شروین حاجی‌پور ...