در پس این احساس پیروزی بزرگ شکستی بزرگ نهفته است
  •  

28 مهر 1398
Author :  
شوری بر بستری لرزان که به از هم پاشیدن منجر خواهد شد

هنوز چند روزی به محرم مانده بود که ولوله آمدن "اربعین" [1] به گوش می آمد، و کوس "راهپیمایی اربعین" [2] داشت زده می شد، عدد شمار روزانه ایی در فضای مجازی اعلام می کرد: "57 روز تا اربعین"، و انگار محرم نیامده، پلی به اربعین می زدیم، این همه شور، خیلی ها را انگشت به دهان می کند، و تعجب ها را بر می انگیزد، اما اگر خود را بشناسیم، دیگر از این وقایع تعجبی نخواهیم داشت، ما بارها بر گورهای بی جسد گریه کرده ایم [3]، دردهای ما آنقدر کمپلکس و پیچیده شده اند، که حتی "گوری بی میت" هم ما را به زار زار زدن می اندازد، چرا که در واقع به وضع خود می گرییم، تا میت آن گور.

می دانیم علم و کتلی در عاشورا و محرم نبوده است، ولی بر همین ساخته خود نیز که در زمان صفویه توسط وزیر عزاداری دربار صفوی، از اروپای شرقی مسیحی وارد مراسم محرم ما شد و... هم، دخیل می بندیم، به امیدی که گره گشایی از کار دنیای ما کند و... و اربعین هم همینطور است در حالی که حتی در بین بزرگان شیعه عدد بزرگی اصل و اساس وجود چنین واقعه ایی را منکرند، کسانی همچون سید بن طاووس، علامه مجلسی، محدث نوری، شیخ عباس قمی٬ علامه شعرانی، شهید مرتضی مطهری، استاد آیتی، استاد سید جعفر شهیدی و... که هر کدام از اوتاد تاریخ شیعه در قدیم و جدیدند، و وقتی تاریخ را از منابر می شنویم، نام این بزرگان همچنان در صدرند، اما به کت ما فرو نمی رود، و انگار آنان برای خود گفته اند!

ما به راه خود می رویم و مهم نیست که کی چه گفته است، زیرا این را ما دوای درد امروز خود می دانیم!، اما خطری که از این داروی موقت بر درد امروز متصور است را، کسی نمی تواند محاسبه کند، و همه غرق در "شور حسینی"، به دنبال محاسبه هم نیستیم، چرا که به علت رواج غلوّ در بین ما، و بروز حرکتی بین مسلمانان که علیرغم آیه "انا بشر مثلکم" [4] به هر دستاویزی دست یازیده می شود تا پیامبر و خاندانش را غیر از آنکه انسانی معمول بودند، که به ایشان وحی شده است، نشان داده، نوشته و... و اقدامات غلو آمیز ما می شود همان تاریخ و مبنای حرکت و عمل، و این تاریخ بی اساس و اعتبار، جای اصل و اساس را گرفته، و آنرا نیز روزی بی اعتبار می کند،

ممکن است اربعین و راهپیمایی اربعین امروز برای ما سود سیاسی و... داشته باشد، و از آن بعنوان پیروزی بزرگ قلمداد کنیم، اما این روند روزی ضربه شدیدی به اعتقادات درست هم خواهد زد، و اصل "این همانی" و تعمیم، به نابودی آنچه درست و اساس هست، نیز منجر خواهد شد. دین گریزی بزرگ، آنجاست که رخ خواهد نمود، وقتی که دیگر نتوانیم بگوییم، این یک حرکت عوام و الناس بود، چرا که برای به حرکت در آوردن این جمعیت تمام توان بزرگ و کوچک دین را خرج کرده ایم، تا آن را احیا و جا بیندازیم،

و حرکتی که روزگاری رسم بعضی قبایل شیعه عراق بود را به یک حرکت جهانی شیعه تبدیل کرده، که در پشت آن نه تاریخ درستی است و نه اساس محکمی، این همان حرکت در لبه شمشیر دین گریزی های بزرگ آینده است. در پس این احساس پیروزی بزرگ، شکست بزرگی نهفته است. تکیه بر ناکجا آباد است، و باید گفت هدف وسیله را توجیه نمی کند.

[1] - چهل روز بعد از 10 محرم یعنی 20 ماه صفر را در تقویم قمری، اربعین گویند.

[2] - راهپیمایی اربعین رسمی است که بین عراقی ها رایج است و چند سالی است که به ایران نیز سرایت کرده و به تبع آن شیعیان دیگر کشورها هم در این حرکت شرکت می کنند و  امسال گفته می شود بین 18 تا 20 میلیون در این راهپیمایی که از شهرهای مختلف عراق به سوی کربلا به صورت پیاده شکل می گیرد، شرکت می کنند، دوستی نقل می کرد که خانواده معتقد عراقی، تمام همتش این است که پس اندازی کند تا در اربعین بتواند میزبان زائران اربعین باشد، حتی بانک های عراق وامی را می دهند که خانواده های عراقی آن را گرفته و در طور سال پرداخت نمایند.

[3] - وقتی عدد امامزاده های ما طی چند سال ناقابل چند برابر می شود، این نشانه از اقبال ما ایرانیان است، نه هنر سازندگان این مکان هایی که اساسی ندارند.

[4] - سوره کهف آیه 110 "بگو: همانا من بشری همچون شمایم (جز اینکه) به من وحی می شود که خدای شما خدای یگانه است. پس هر که به دیدار پروردگارش (در قیامت و به دریافت الطاف او) امید و ایمان دارد، پس کار شایسته انجام دهد. و هیچ کس را در عبادت پروردگارش شریک نسازد." "قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ يُوحَىٰ إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَٰهُكُمْ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ ۖ فَمَن كَانَ يَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا "

به اشتراک بگذارید

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 مصطفی مصطفوی

پست الکترونیکی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

نظرات (10)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

تابعین و معاندین
اینکه جریان فرهنگی-تبلیغی حکمرانی مردم را به مدار پیاده راهی بکشاند تا جائی که برخی افراطیون دین ستیز از جایگزین و برتری پیاده راهی نسبت به حج، عبادت و از همه مهمتر خدمت به مردم یا ارجحیت بر مقابله با ظلم و بی عدالتی و نادیده انگاری مهرورزی و عشق به بندگان خدا بگویند، چیزی جز نادیده انگاری پیام روشن رسالت انبیاء الهی نیست. جریان فکری مذکور باید توضیح دهند که در پیاده راهی که نوعی ریاضت و رهبانیت غیردینی است چه دستاورد اخلاقی، انسانی و مردمی خواهند داشت؟ حضور رئیسی و دولت یکدستی در استقبال و خدمت رسانی به پیاده راهی مشهد شاید بی شباهت به سجده اخیر سوناک نخست وزیر انگستان در یکی از معابد[بتکده] هند نیست. سجده ریشی سوناک نخست وزیر مسیحی انگلستان در بتکده هند که چیزی جز ترغیب حدود یک میلیارد هندی به ادامه بت پرستی نیست. حضور عناصر حاکمیت یکدستی در مسیر پیاده راهی در شرایطی که میلیونها ایرانی نزدیک به ۴۸ ساعت گذشته را در ابر ترافیک مسیرهای منتهی به استان‌های مازندران، گیلان و آذربایجان سرگردانند با مردم در تورم سوزاننده روزانه می سوزند شاید شبیه فرمایش جناب عمرعاص به معاویه سریال امام علی باشد که گفت مردم را جمع کنید و همه را به خدا حواله دهید. شاید چیزی جز انکار عملی حقوق ابتدایی مردم ایران در اصول ۱۹ و ۲۰ قانون اساسی نیست که می فرماید مردم ایران از هر قوم و قبیله كه باشند از حقوق مساوی برخوردارند. و باید همه بطور یكسان در حمایت قانون قرار گیرند. قانون اساسی که حالا می‌تواند مصداق نشر اکاذیب به قصد فریب افکار عمومی باشد.
https://t.me/Khabar_Naghde
نقد خبر
فَّبَشِّر عِبٌاد اَلّّذينَ يَسَْتمِعُونَ الْقَوُلْ فَيَّتبُِعونَ اَحْسّّنه

This comment was minimized by the moderator on the site

اربعین مهمانی خداست، نه جنگ احزاب: ابوالفضل فاتح

برخی به اشتباه این مراسم را مراسمی حکومتی معرفی می کنند. من حکومتی را نمی شناسم که قادر باشد هر ساله میلیون ها انسان را وادار کند تا کیلومترها راه را با پای پیاده و تاول زده و در گرمای ۵۰ درجه بپیمایند. ضمن آن که کم نیستند آنان که راهی این مسیر دشوار می شوند و به شواهد فراوان منتقد وضع دولت هایشان هستند و اگر هم نباشند به آسانی نمی توان کنشگری آنها را به امری دولتی تقلیل داد.

اربعین مشارکتی همگانی است و کسی را نمی توان از آن منع کرد و البته این توجه درستی است که اربعین، محل رقابت و جنگ احزاب نیست و لذا هیچ حزب و گروه و جناحی نمی تواند آن را به نام خود مصادره کند. و البته هیچ حزب و جناحی نیز نمی تواند روح بلند اربعین را تخطئه کند که در حقیقت تخطئه مردم و معنویت گرایی است و هردو دیدگاه، اسراف و بی حاصل است. رویکرد به چنین ابر رخدادی، وسعت صدر و بلند نظری و شناخت و تجربه می طلبد و جزئی نگری و حاشیه گرایی آفت است. گرچه نگاه اصلاحی و مراقبت از افراط و انحراف ضرورتی دائمی است.

بسیاری از نخبگان مذهب بر این باورند که هر چه احزاب و دولت ها از چسبندگی اغراض جناحی به اربعین فاصله بگیرند خدمت بیشتری روا داشته اند. و البته این به مفهوم سکولار دیدن اربعین نیست که ماهیت قیام امام حسین (ع) روشن است، بلکه پرهیز دادن از جناح بازی سیاسی است. اربعین یک سنت مذهبی معنوی و جنبشی مردم بنیاد است و مردم، خود اربعین را اداره کرده و خواهند کرد. و البته این منافی ایفای وظیفه در قبال میلیونها زائری نخواهد بود که اگر گردشگر هم فرض می شدند، باید حداقل نسبت به امنیت و تردد و سلامتشان تعهد به خرج داده می شد.

در این حال، اربعین محکی برای ارزیابی صداقت دولت ها و احزاب و بلندگوهایشان نیز هست. آیا آنان که خود را حامی اربعین می دانند، در پیاده کردن مشی و مرام اخلاقی و انسانی حسین (ع) نیز جدیت داشته و یا نسبت به تعلقات قانونی و انسانی سایر اقشار مردم و آنان که اربعینی نیستند اما از همین ملتند، نیز تعهد نشان خواهند داد؟ و از سوی دیگر، هر یک از کسانی که خود را حامی تنوع انسان ها و آزادی عقائد و سلائق و جنبش ها معرفی می کنند، آیا برای میلیونها زائر اربعین نیز حق انتخاب قائل هستند و یا به صرف مذهبی بودن این جنبش، آن را یکسره نفی می کنند؟

متن‌کامل
https://andishehma.com/%d8%a7%d8%b1%d8%a8%d8%b9%db%8c%d9%86-%d9%85%d9%87%d9%85%d8%a7%d9%86%db%8c-%d8%ae%d8%af%d8%a7-%d9%88-%d8%b5%d9%84%d8%ad-%d8%a7%d9%86%d8%b3%d8%a7%d9%86-%d8%b9%d9%86%d9%88%d8%a7%d9%86/

This comment was minimized by the moderator on the site

۶هزارو ۴۰۰میلیاردتومان برای اربعین هزینه کردیم!

حسن بهرام‌نیا استاندار ایلام گفت:
«طی کمتر از دو سال مبلغ ۶۴ هزار میلیارد ریال صرف توسعه و تبلیغ راهپیمایی اربعین در این استان کرده‌ایم تا ماهیت شیعه را در سراسر گیتی به یک نماد تبدیل کنیم.»
شهریور ماه سال ۱۳۹۷، روزنامه جهان صنعت در گزارشی استان ایلام را «پایتخت خودکشی» جهان معرفی و اعلام کرد شمار زیادی از مردم این منطقه به علت فقر زیاد و بیکاری از روی اجبار به زندگی خود پایان می‌دهند.
@yaser_arab57

This comment was minimized by the moderator on the site

مفهوم ظرفیت تمدنی اربعین
محسن الویری

در گفت‌وگویی که در یکی از شبکه‌های اجتماعی در باره ظرفیت تمدنی اربعین درگرفت، نکاتی در این زمینه مطرح شد که جمع‌بندی ویراسته آن چنین است:

مراد از ظرفیت تمدنی اربعین این است که با هر تعریفی از تمدن و مؤلفه‌های تشکیل‌دهنده آن مانند خرد جمعی، نظم اجتماعی، انسجام اجتماعی، هم‌افزایی دانشی، فداکاری، کلان‌نگری، تولید علم، تولید ثروت، رواداری و پذیرش تنوع دیدگاه‌ها و جز آن می‌توان در مناسک بزرگ اربعین، نمونه‌های بسیاری از آن‌ها را در سطح خرد مشاهده کرد، آن‌ها را برجسته کرد و راهپیمایان اربعین را به خو گرفتن با آن و رواج آن در فردای پیاده‌روی هم فراخواند.

مگر حضور گرایش‌های مختلف شیعی و اسلامی و دینی در اربعین شاهد و تمرینی بر رواداری و هم‌افزایی اجتماعی نیست؟ مگر پذیرایی یک خانواده جانباز عراقی از یک خانواده شهید ایرانی در ایام دفاع مقدس (مشاهده شخصی بنده در اربعین سال گذشته) شاهدی بر این نیست که اربعین چگونه دل‌های متمایل به هم را که با فشار اجنبی شمشیر به روی هم کشیده بودند در یک جبهه قرار می‌دهد؟ آیا نمی‌توان از راهپیمایان اربعین خواست که این انسجام را با یک نگاه بلند به آینده امت_اسلامی پاس بدارند؟ مگر این راهپیمایی بی‌نظیر و باشکوه نشان‌گر آن نیست که چگونه قواعد مسلط بر جهان در برابر اراده استوار انسان‌هایی که دل‌هایشان با محبت حسین علیه السلام گرم است میل به خضوع دارد؟ آیا مستند به این تجربه، نمی‌توان در راهپیمایان اربعین این خودآگاهی را ایجاد کرد که پس از پیاده‌روی هم می‌توانند نظام‌ها و قواعد جاری را به سود یک نظم جدید شرع‌محور خردپسند تغییر دهند؟ مگر نمی‌توان از خطبا و مبلغان خواست به راهپیمایان اربعین یاد دهند که هر یک از آن‌ها دست کم دو قطعه زباله از زمین جمع کند تا نشان دهند که یک شهر پاکیزه چگونه شهری است و پس از پیاده‌روی هم این خصلت را در خود زنده نگاه دارند؟ اگر تمدن با همگرایی کشورهای اسلامی ساخته می‌شود، آیا در اربعین فرصتی استثنایی برای تمرین عملی همکاری دو کشور اسلامی با حفظ منافع ملی خود برای یک نمایش قدرت و اجرای موفق یکی از بزرگترین اجتماعات بشری وجود ندارد؟ و آیا بازتولید این تجربه نمی‌تواند گامی مهم برای انسجام امت اسلامی به شمار رود؟

ظرفیت_تمدنی_اربعین از جنس همین امور و البته ده‌ها برابر آن است. این‌ها تنها چند نمونه است و طبیعی است که می‌توان موارد بسیار زیاد دیگری را هم به آن افزود که این حقیر هم در چندین نوبت به آن‌ها اشاره کرده‌ام. روشن است که اگر کسی بگوید همین که در پیاده‌روی اربعین شرکت کنیم خود به خود تمدن اسلامی ساخته می‌شود، سخنی سنجیده نگفته و نمی‌توان با او هم‌آوا بود؛ اما اگر از ظرفیت‌هایی بزرگ و شگفت اربعین که در نگاهی تمدنی قابل شناسایی است سخن گفته شود می‌توان با آن همدلی داشت، این ظرفیت‌ها اگر خوب شناخته شوند و از آنها بهره‌برداری شود، می‌توانند برای همواره ساختن راه دشوار حرکت به سمت تمدن بسیار سومند باشند.

روشن است که یک مراسم مذهبی به تنهایی تمدن درست نمی‌کند، ولی یک مراسم مذهبی در تراز مراسم مربوط به سیدالشهداء سلام الله علیه و در اینجا مراسم اربعین می‌تواند آورده‌های بسیاری برای حرکت به سوی تمدن داشته باشد. همان طور که مراسم عزاداری برای امام حسین علیه السلام توانست به صورت چشمگیری به یک تحول بسیار بزرگ اجتماعی و پیروزی انقلاب_اسلامی مدد رساند، اکنون نیز به نظر می‌رسد اربعین دارای ظرفیت‌های بسیار بزرگ و قدرناشناخته‌ای برای تحولات بزرگ در سطح منطقه و امت اسلامی است.

به هر اندازه متون نظری و تاریخی مربوط به تمدن‌ها بیشتر خوانده و فهم و نقد شود، توان ما برای نشان دادن ظرفیت‌های تمدنی اربعین و دیگر آموزه‌ها و احکام و مناسک دینی بالا خواهد رفت. این نوع مطالعات می‌تواند به سهم خود در برابر آسیب‌هایی که متوجه این ظرفیت‌هاست، بازدارندگی داشته باشد، آسیب‌هایی همچون غلبه نگاه مناسکی محض، افراط‌گرایی مذهبی، گسترش نگاه‌های ماورایی و دور ساختن اربعین از ساحت نقش‌آفرینی مردم و جز آن.

مبلغان دینی ما اگر چنین نگاهی داشته باشند و بتوانند آن را با روش‌های جذاب و متنوع فرهنگی و تبلیغی به پیاده‌روان بیاموزانند، بی‌تردید همان گونه که تغییر نگاه به مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام آن را به یکی از مهم‌ترین عوامل پیروزی انقلاب اسلامی تبدیل کرد، از ظرفیت بسیار بالای اربعین هم برای اصلاح کل فاسد من امور المسلمین که اقدامی تمدنی است، می‌توان بهره جست.

@MohsenAlviri

This comment was minimized by the moderator on the site

آئین سازی اربعین

اینکه حضرت آیت الله حسین ردایی کیست و کجاست نمی دانم اما با یادداشتی در کانال الف بعد از نقل کلامی به روایت از امام حسن عسکری(ع) به تحلیل رمز و راز عدد چهل و اربعین(چهل) پرداخته است که حرف جدیدی نیست. آیت الله با استناد به کلمه اربعین در روایت منسوب به امام حسن عسکری(ع) که فرموده ؛ نشانه های مومن (شیعیان) پنج چیز است؛ ۱/اقامه ۵۱ رکعت نماز [۱۷رکعت واجب و ۳۴رکعت مستحب] ۲/زیارت اربعین ۳/انگشتر به دست راست ۴/پیشانی بر خاک نهادن(سجده) ۵/بلند گفتن بسم الله الرحمن رحیم در نماز اما حضرت آیت الله نفرمودند که موارد مذکور با استناد به کدام آیات قرآن و سیره نبوی و علوی حتی سیره امام حسن عسکری(ع) قابل توضیح و اثبات است.
اینکه نشانه های مومن(شیعه) مورد ادعای حضرت آیت الله ردایی را بیش از هر چیز یادآور چهره ابن زیاد سریال مختار نامه میرباقری با بازی به یاد ماندنی فرهاد اصلانی بدانیم حتماً خطا نیست اما ایکاش امثال حضرت آیت الله هم در ذکر روایات اندکی بیندیشند که موارد ادعایی مندرج در روایت با عقلانیت مورد فخر خداوند در خلقت انسان همخوانی دارد؟ حضرت آیت الله علیرضا پناهیان از اهل منبر مراسم حسینه امام خمینی در توضیح اثبات محوریت تشکیل و صیانت از حکومت بعنوان مهمترین هدف از رسالت انبیا الهی تاکید فرمودند حدیث بسیار متواتر و مورد استناد تمام علمای متاخر و معاصر شیعه و سنی یعنی مکارم الاخلاق منسوب به پیامبر اسلام(ص) فاقد سند قابل اعتنا است. حضرت آیت الله پناهیان تاکید فرمودند برخلاف حدیث متواتر و مشهور اما غیر معتبر مکارم الاخلاق منسوب به پیامبر(ص) اخلاق بزرگترین تهدید و دشمن دین است.
اینکه بازی راهپیمایی جا ماندگان اربعین به تکالیف آئینی تهران و طبعاً سایر شهرهای کشور تعریف و عدم حضور به سلب توفیق الهی تا عناد با خاندان پیامبر تعبیر گردد حرف جدیدی نیست اما ایکاش بسیاری از مقامات روحانی یک بار شرافتمندانه توضیح می‌دادند چرا هیچ کس از اهل خانه و خانواده و نزدیکانشان شرف حضور در جنگ هشت ساله دفاع از شرافت، دین و ایران را نداشتند؟ چرا هیچ مقام روحانی شرف قرار گرفتن در فهرست خانواده های شهدای مدافع حرم را نداشته است؟ چرا برخلاف دوران دفاع مقدس و حتی دفاع از حرمین همه در کنار هم در بازی راهپیمایی جا ماندگان حاضرند؟ چرا روایت منسوب به امام حسن عسکری(ع) در تبیین نشانه های مومن (شیعه) به هیچ یک از خصال رفتاری نبی مکرم اسلام(ص) و امام علی(ع) تا سیدالشهدا(ع) و ظلم ستیزی متهورانه زینب کبری(س) در مجلس ابن زیاد و یزید اشاره نمی شود؟ چرا از ویژگی‌های مورد اشاره آیات قرآن برای مومنین مانند پرهیز از ربا، پرهیز از تملق و چاپلوسی، امانتداری، صداقت، راستگویی، پرهیز از دوستی با کافران، شهادت طلبی، هجرت و جهاد، .... و تدبر در آیات قرآن اثری نیست؟
اینکه در گرماگرم بازی راهپیمایی جا ماندگان از راهپیمایی اربعین خبری هم از تخصیص منصب استادی به علی اصغر حدادیان مشهور به سعید حدادیان در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران منتشر شد قطعاً در مقایسه با اتوبوس‌های ورودی به دانشگاه‌ها چیزی نیست و حتماً حاج سعید حدادیان بسیار سرتر از بسیاری از اساتید جدید الورود خواهد بود اما اینکه تدریس در کلاس دانشکده ادبیات دانشگاه تهران از ملک الشعرا بهار، بدیع الزمان فروزانفر، دهخدا، محمد معین، علی اکبر سیاسی، فرخی یزدی و پروین اعتصامی، سعید نفیسی تا زرین کوب، جعفر شهیدی و رضا داوری، پاریزی، کدکنی و ... به الله کرم و حاج سعید برسد یعنی باید که ریاست چنین دانشگاهی را به امثال مقیمی سپرد.
اینکه چرا مقامات ایران از درک این نکته عاجزند که در فهرست ده اَبَر ثروتمند اول جهان؛ ۱/ایلان ماسک با ۲۲۶ میلیارد دلار ۲/جف بزوس مالک آمازون با ۱۶۲ میلیارد دلار ۳/لری الیسون مالک شرکت اوراکل با ۱۳۴ میلیارد دلار ۴/بیل گیتس موسس ماکروسافت با ۱۲۹ میلیارد دلار ۵/لری پیج بنیان گذار گوگل با ۱۲۲ میلیارد دلار ۶/وارن بافت مدیر برکشایر هثوی با ۱۲۱ میلیارد دلار ۷/سرجی برین موسس گوگل با ۱۱۶ میلیارد دلار ۸/استیو بالمر مدیر ماکروسافت با ۱۱۴ میلیارد دلار و ۹/مارک زاکربرگ خالق فیس بوک، متا و مالک واتساپ با ۱۰۸ گیلیارد دلار با مجموع ثروتی بالغ بر ۱۲۳۳ میلیارد دلار آمریکائی هستند. ۱۳شهریور
https://t.me/Khabar_Naghde
Telegram (https://t.me/Khabar_Naghde)
نقد خبر
فَّبَشِّر عِبٌاد اَلّّذينَ يَسَْتمِعُونَ الْقَوُلْ فَيَّتبُِعونَ اَحْسّّنه

This comment was minimized by the moderator on the site

حکمرانی ایرانیان همراه حکمرانی

اینکه کارکرد تولید آمار ۳۰-۲۰ میلیون عراقی (۸۵٪-۷۰٪ جمعیت عراق) برای راهپیمایی اربعین و بعد اصرار به آمار چهار میلیون زائر ایرانی چیست؟ بماند. اما همه به یاد داریم که در انتخابات و سپس پرداخت یارانه در ایران با تولید منظم آمار و انجام سرشماری مرتب اما مکرر از بیش از یک میلیون رای فاقد هویت انتخاباتی و چند میلیون دریافت کننده یارانه فاقد هویت گفته شده است. قطعاً هیچ عراقی نمی تواند پس از حدود چهل سال درگیری در جنگ مستر و فقدان حکومت پایدار و فعالیت مراکز رسمی و ... مدعی اطلاع از جمعیت عراق باشد. اما اگر جمعیت عراق را براساس گمانه زنیهای مراکز بین المللی حدود ۳۶ نیلیون نفر بدانیم باید به پذیرین که براساس ادعای مقامات ایران و برخی مقامات عراقی باید حدود (۸۵٪- ۷۰٪ مردم عراق) در راهپیمایی اربعین شرکت کرده باشند یعنی باید تمام عراق بهدسمت کربلا خالی از جمعیت باشد در حالیکه هرگز چنین نیست و حتی در شهرهای نجف و کربلا با اندکی فاصله از مسیر راهپیمایی زندگی معمول جاری است و اثری از راهپیمایی اربعین نیست.
اینکه براساس دروغ پردازی تلویزیون مردم عراق را شیفتگان ائمه اطهار و علی الخصوص امام علی(ع) و سیدالشهدا(ع) بدانیم قطعاً چنین نیست با چند صد متر فاصله از مسیر راهپیمایی شاهد چهره بسیار متفاوت عراقی خواهیم بود چنانکه شبهای ولنتاین در شهر شیعه نشین کاظمین کمتر از پاریس و لندن نبوده و دهها کازینو و شراب فروشی تا مراکز فساد در خیابنهای بعداد و بسیاری از شهرهای عراق هرگز مورد اعتراض مراجع و علمای شیعه قرار نگرفته است.
اینکه آیت الله کاظم صدیقی امام جمعه تهران و رئیس حوزه علمیه چیذر فرمودند امروز رنگ و فُرم گوساله پرستی تغییر کرده است و هنرپیشه ها و سلبریتی های کشورمان مردم را فریب می دهند شاید اشاره به نمایش حضور برخی هنرپیشه ها، ورزشکاران، مقامات نظامی، سیاسی و روحانیون تلویزیونی در مسیر راهپیمایی و برخی موکب های خاص دارد. اما صدیقی رئیس ستاد امر به اعراف و نهی از منکر هم باید درک کند نیت خوانی مردم حتی در سطح رهبران و مقامات یا اشخاص محبوب و مورد توجه مردم قطعاً حرام شرعی است. ایکاش امثال صدیقی به یاد آورند که حضرت باریتعالی در آیات قرآن تنها روحانیون مدعی تبلیغ دین را به فرمایش حسن رحیم پور ازغدی به لفظ حیوان خطاب کرده است.
اینکه سردار قاآنی فرمانده نیروی نظامی برون مرزی یا سپاه قدس ایران چه کاره است و طی چهل سال گذشته جه خدمتی به مردم ایران داشته است؟ بماند اما رفتار نمایشی و کارناوالیزه قاآنی در راهپیمایی اربعین شاید مورد نظر صدیقی بوده باشد. شاید قاآنی هم علاقمند به موقعیت سلبریتی است؟ شاید تکرار مدل رفتاری و پوشش شهید سردار سلیمانی ناشی از دستیابی به محبوبیت سلبریتی وار حاج قاسم هم باشد که قطعاً نخواهد نشد.
اینکه سردار وحیدی وزیر کشور و سردار رادان رئیس پلیس علی رغم اطلاع از گرفتاری هزاران هزار مسافر مسیر شهرهای شمالی کشور در ابر ترافیک دائمی خود را موظف به حضور و پاسخگویی در صحنه نمی دانند حرف جدیدی نیست، اما می تواند هیچ انگاری حقوق ابتدایی مردم ایران توسط حکمرانی باشد یعنی حکمرانی را تنها در خدمت ایرانیان در خدمت حکمرانی می دانند. اینکه استفاده از موسیقی در مراسم بر مزار درگذشتگان را توهین به عاشورا و اربعین تعبیر و خانواده سوگوار مورد برخورد قرار گرفته است یعنی هزاران هزار مسافر شهرهای شمالی باید شاکر و سپاسگذار حکمرانی باشند که سفر به شهرهای شمالی در محرم و صفر را حرام سیاسی و توهین به مقدسات تعبیر و همه را مستحق شلاق و زندان نمی دانند.
اینکه بلافاصله پس از شکل گیری راهپیمایی اربعین عراق برخی به صرافت راه اندازی مراسم آئینی جدیدی به نام جاماندگان از راهپیمایی اربعین افتادند تا همه ملت را مستحق ملامت و بدهکار جلو دهند. ملتی که حالا ذیل عنایت انفاس قدسی علما و مدیریت میدانی گردانندگان بازی جاماندگان از فیض الطاف الهی بهره مند خواهند شد. اما هنوز هیچ کس مایل به توضیح هزینه کرد دهها هزار میلیارد تومان پرداختی سالانه از دستگاه‌های حاکمیتی، دولتی و عمومی برای ساماندهی راهپیمایی اربعین و حالا جاماندگان نیست هرچند برخی از علمای قم هزینه کرد حتی یک ریال از بودجه عمومی را حرام قطعی اعلام کردند. ۱۴شهریور
https://t.me/Khabar_Naghde
Telegram (https://t.me/Khabar_Naghde)
نقد خبر
فَّبَشِّر عِبٌاد اَلّّذينَ يَسَْتمِعُونَ الْقَوُلْ فَيَّتبُِعونَ اَحْسّّنه

This comment was minimized by the moderator on the site

محمد رنانی @MhmdRnany · Sep 5
دیروزچنددقیقه ای،ترمینال اصفهان منتظر بودم
چندین نفرمعترضانه باتندی از اسلامی که اربعینش،کارمردم راتعطیل کند،بیزار بودند،حتی برخی حرفهای زشت به ائمه می زدند
جوان سربازی که می خواهداراک رود واتوبوس نیست یا دیگری که...چه بایدبکنند؟
این مدیریت که موجب تضییع حقوق مردم می شوداشکال دارد

This comment was minimized by the moderator on the site

شیطان بزرگ کیست؟
آمریکا یا حاکمان ما!

رحیم قمیشی

از کودکی به ما گفتند شیطان بزرگ آمریکاست، ظالم بزرگ اسرائیل است.
ما ساده‌دلان هم باور کردیم.
حالا با یک مثال که برای خودم، همین روزها اتفاق افتاده می‌خواهم نشان بدهم شیطان بزرگ و حقیقی کیست؟ مظهر ظلم کجاست!

مردم سال‌هاست بخاطر حاکمیت ظلم فقیر شده‌اند، خودروها همه غیرایمن، قطعات همه تقلبی. ندارند حتی به موقع خودرو خود را سرویس کنند.
راننده بخت برگشته‌ای ترمز خودروَش در سراشیبی رها شد و از عقب به ماشینم کوبید. خوشبختانه بیمه کامل بود.
نماینده سیار بیمه ایران آمد و ۳۵ میلیون تومان تعیین خسارت نمود، که بیمه خواهد پرداخت.
صافکار و نقاش و قطعه فروش ۴۵ میلیون برآورد کردند.
گفتم ۱۰ میلیون اختلاف، فدای سرم که خودم سالمم.
دو هفته گذشت.
امروز از طرف بیمه ایران تماس گرفته و اعلام کردند، بیمه تنها خسارت متعارف را پرداخت می‌کند! (احتمالا مطابق قطعات پراید و پیکان) و لذا تنها ۱۲ میلیون به حسابتان واریز خواهد شد و مابقی را از جیب خود باید پرداخت کنید!
یعنی ۳۰ میلیون از جیبم، با آنکه خودرو متخلف بیمه کامل بوده و خودرو من یک ماشین داخلی و معمولی است.

تا اینجا هم که در همه جای دنیا غیرقابل تحمل و شنیدنش تهوع‌آور است برای ما ایرانی‌ها قابل تحمل شده و می‌دانیم یک ظلم جاری است و متاسفانه عادت کرده‌ایم.
اما وقتی بشنویم همان شرکت برای خوش رقصی، موکب پذیرایی عزاداران می‌زند، زائران را رایگان بیمه می‌کند، مدیرانش از سود حاصله صدها میلیون حقوق و پاداش می‌گیرند. آن را چه‌کار کنیم؟!

از جیب ما بدزدند و به خود مدال بدهند، از جیب ما بدزدند و کار خیر کنند، با پول دزدی عبادت کنند و بگویند ایران مدیریتش را باید جهانی کند. ایران مهد عدالت است...
این دیگر دیوانه‌کننده است!
موضوع مختص بیمه ایران نیست.
وزارت راه همین کار را می‌کند.
وزارت بهداشت، وزارت نیرو، وزارت خارجه، وزارت صمت، وزارت علوم، وزارت کار، وزارت تعاون، وزارت کشور...
کجا فریاد کنیم با پول دزدی نمی‌شود خیرات کرد.
با ظلم نمی‌شود حکومت کرد.
به که بگوییم وقتی مردم ما در فقرند حق ندارید به همسایه برسید.
چطور به این عقب‌ماندگان ذهنی بفهمانیم نمی‌شود با پول غارت مردم، ادای آدم‌های دست و دلباز را درآورد.
شما رسماً دارید می‌دزدید
با تورم رسمی دارید جیب مردم را خالی می‌کنید.
دانشگاه‌ها را از عالمان خالی، کشور را به مصیبت کشاندید.
شما ده درصد جامعه را هم ندارید!
چطور حاکمیت را حق خود می‌دانید!؟

فکر می‌کنید در آمریکا چنین حق خوری‌هایی می‌شود؟
در اسرائیل چطور؟
در یک جای دنیا!؟
شیطان بزرگ کیست!؟
ظالم اصلی کیست؟

باید باور کنید دیگر همه می‌دانند.
کنار امدن با چنین ظلم‌هایی، تنها علتش آن است که می‌دانیم بزودی ظلم تمام خواهد شد.
و تمام هم خواهد شد.
چون همه چیز از حد گذشته.
شیطان بزرگ همین جاست.
عامل بدبختی‌های ما همین جاست.
همه فقط منتظر فرصتند...
خود آنها هم فهمیده‌اند
از تهدیدهای توخالی‌شان
بخوبی می‌شود فهمید.
خودشان هم می‌دانند
در پایان خط هستند.

@ghomeishi3

This comment was minimized by the moderator on the site

شکست خوردن از پیروزی‌ها

محمد فاضلی

وضعی که امروز در ایران شاهدش هستیم، نتیجه چیست؟ من معتقدم این نتیجه آن چیزی است که نظام سیاسی جمهوری اسلامی یا حداقل بخشی از آن، پیروزی‌های خود می‌داند. آدمی، سازمان یا حکومت، همواره از ضعف‌ها و شکست‌هایش، شکست نمی‌خورد، بلکه گاهی به پیروزی‌هایش می‌بازد. پیروزی‌ها گاه مقدمه شکست‌های بزرگ هستند.

حالا به اوضاع مملکت برگردیم. من تصور می‌کنم آن‌چه امروز در ایران جریان دارد نتیجه پیروزی‌های کوچکی است که نظام سیاسی و کارگزارانش زمانی از آن‌ها خیلی خوشحال بوده‌اند اما خطر بزرگ پنهان در فردای این پیروزی‌های را ندیدند.

راندن همه منتقدان و مخالفان از عرصه قدرت و مشارکت ندادن آن‌ها در اداره کشور که به تدریج در چهل سال رخ داد، برای حاکمان پیروزی بود. اعمال نظام گزینش و راه ندادن غیرخودی‌ها و کسانی که سبک زندگی و تفکر متفاوتی داشتند به دستگاه بوروکراسی و دانشگاه و هر جای مهمی، برای کارگزاران تندروی نظام پیروزی بود.

حاکم کردن قرائتی خاص از اسلام و به حاشیه راندن همه گفتمان‌ها و قرائت‌ها از اسلام – نظیر روشنفکری دینی، فقاهت و اسلام سنتی و ... – برای حامیان آن قرائت خاص، پیروزی بود. تضعیف احزاب و گروه‌های سیاسی، و باقی نگذاشتن هیچ رمق و اعتبار و سرمایه اجتماعی برای احزاب و گروه‌ها، در وقت خودش برای انحصارگران قدرت سیاسی، پیروزی بود.

تحمیل حجاب بر زنان و منع کردن جامعه از سبک زندگی‌هایی که قدرت نمی‌پسندید، راه ندادن آدم‌هایی با سبک زندگی‌های نامطلوب حکومت به بوروکراسی – از آموزش و پرورش تا وزارت امور خارجه – و ترویج صرفاً یک سبک زندگی رسمی در رسانه و همه تریبون‌های حاکمیت، برای حامیانش پیروزی بود.

تضعیف رسانه‌ها و مطبوعات، اجازه ندادن به شکل‌گیری هیچ قدرت رسانه‌ای مستقل، فقدان رادیو و تلویزیون خصوصی و مستقل از اراده سیاسی حاکمیت، برای‌شان پیروزی بود. بی‌اعتبار کردن چهره‌های سیاسی – در طیف متنوعی از گرایش‌ها، حتی در میان خودی‌های پیشین - با انواع نام و ننگ‌ها، به وقت خودش پیروزی به حساب آمد.

کوفتن بخش خصوصی اقتصاد با مصادره‌های اوایل انقلاب، واگذاری شرکت‌های دولتی به خصولتی‌ها و ممانعت از شکل‌گیری بخش خصوصی واقعی، مداخله گسترده در اقتصاد، قیمت‌گذاری دستوری و انواع مجوز و ... پیروزی بخش دولتی و قدرت سیاسی در ممانعت از شکل‌گیری نیروی چالش‌برانگیز بخش خصوصی نسبتاً مستقل، پیروزی بود.

راندن منتقدان از دانشگاه‌ها و تلاش برای یکدست‌سازی استادان دانشگاه و ترساندن اندک منتقدان باقیمانده، پیروزی به حساب آمد. دانشگاه ساکت و ابتر، پیروزی به حساب آمد. نظام مجوز دادن به تولید محصولات فرهنگی و زهر چشم گرفتن از نویسنده، فیلمنامه‌نویس و فیلم‌ساز، موسیقی‌دان و آهنگساز و خواننده، پیروزی قرائت دولتی از فرهنگ بر قرائت مردمی و طرفدار آزادی اندیشه و فرهنگ بود.

ساختن صدها سازه آبی پرهزینه و مهار همه رودخانه‌هایی که در این سرزمین جاری بود، به زمان خودش پیروزی به حساب آمد. واریز کردن همه این آب‌ها به حساب کشاورزی و صنعت و مصارف شهری غیربهینه هم پیروزی به حساب آمد. تزریق انرژی ارزان از جیب منابع طبیعی فراوان ایران به فعالیت اقتصادی غیرکارآمد هم پیروزی به حساب آمد.

گرفتن سفارت‌ها، رویکرد تند و تُرُش به سیاست خارجی، دوری از منطق دیپلماتیک و ... هم در مقاطعی پیروزی به حساب آمدند.

خلاصه به هر عرصه‌ای که پا بگذارید شاهد ریز و درشتی از این پیروزی‌های خُرد از نگاه حامیان آن‌ها هستید. اما امروز همه این پیروزی‌ها مسببان وضع موجودند. بانیان وضع موجود در واقع همین پیروزی‌هایی هستند که زمانی عاملان و حامیان آن‌ها سرخوشانه آن‌ها را بزرگ داشته و جشن گرفته‌اند.

همین پیروزی‌های ظاهری، بوروکراسی را از درون مثل موریانه خورد و تُهی کرد چنان که امروز بعد از شصت روز التهاب در کشور، انگار بوروکراسی نیست؛ حزب و گروهی باقی نماند تا مبدع ابتکاری سیاسی یا حامل سرمایه اجتماعی باشد؛ مرجعیت رسانه‌ای از این کشور رفت و در خارج نشست؛ دانشگاه چنان ابتر و اخته شده که جز ناله‌هایی از آن صدایی به گوش نمی‌رسد؛ و اقتصاد زیر بار عوارض غلبه سیاست‌گذاری دولتی و عواقب سیاست خارجی پیروزمند انگاشته‌شده، ضجه می‌زند. همان پیروزی در اجبار کردن سبک زندگی بود که جرقه رخدادهای اخیر را زد.

کاش در همه این عرصه‌ها آن پیروزی‌های کوچک حاصل نشده بود و جامعه توانسته بود از خودش در برابر قدرت سیاسی دفاع کند. چون نیک بنگرید، گاهی شکست خوردن عین پیروزی در درازمدت است و در این حکمتی نهفته است.راستش فکر می‌کنم دموکراسی راهی برای درست، به موقع و کم‌هزینه شکست خوردن حکومت از جامعه است.

This comment was minimized by the moderator on the site

گوشه‌ای از مصاحبه آیت الله مرحوم مرتضی مطهری در اوائل سال ۱۳۵۸ در رابطه قبور ائمه امامزادگان:
اماکن مسمّی به مقدس به هیچ وجه از جان آدمیان مقدس تر نیستند. اولا که سابقه‌ای در اسلام ندارند، ثانیا ما هیچ دلیل عقلی و نقلی معتبری نداریم که این خفتگان در زیر خاک، خواه امام باشند، خواه خواهر امام خواه برادر امام، صدای زائران را می‌شنوند و به آنها پاسخ می‌دهند و یا اساسا قدرت برآوردن حاجات آنها را دارند.
آنان در زمان حیات خود برای درمان دردهاشان به طبّ زمانه و طبیبان دوران مراجعه می‌کردند.
اینان که امروزه این‌همه از طبّ‌الرضا و طبّ‌الصادق دم می‌زنند نمی‌دانند که این همان طبی بود که امامان بدان عمل می‌کردند و به‌ هبچ وجه جنبه الهی و آسمانی نداشت؟ کجا در حکایات و روایات شرعی آمده است که مردم بر در خانه پیامبر یا امامان صف می‌کشیدند تا امراضشان را شفا دهند؟ ابن خلدون می‌گوید پیامبر هنگام بیماری به طبیبان راه‌نشین حجاز مراجعه می‌کرد و از آنان داروهای گیاهی می‌گرفت.
وقتی امام علی را ضربت زدند جرّاحی یهودی را بر بالینش آوردند تا او را علاج کند. نه علی نه حسن و نه حسین هیچکدام دست به معجزه نبردند بلکه شفای علی را از یک یهودی خواستند.
گفته‌اند که هیچ مغازه‌داری به‌ اختیار دکان خود را تعطیل نمی‌کند. مداحان و روحانیان مداح‌صفت هم چنین‌اند. امروز قم بدست مداح‌ها افتاده است.
من مشکلی ندارم با اینکه آدمیان به بزرگان خود احترام بگذارند، حتی به قبور آنها احترام بگذارند. اما قصه‌ی حرمت نهادن و ستایش کردن چیزی است و قصه‌ی حاجت خواستن و شفا خواستن چیز دیگری است.
اینها را از یکدیگر باید جدا کرد. دیری‌ست که در تاریخ اسلام قصه‌ی رفتن به مزار‌ها اهمیت و قداست پیدا کرده، این مزارات سرقفلی‌هایی پیدا کرده و گردانندگانی هم دارد که کرامات و معجزات مجعوله بسیاری نقل می‌کنند و در میان مردم می‌پراکنند و از این طریق دل خلایق را می‌ربایند و در هنگام ناامیدی‌ها و دشواری‌ها به آنان‌ تلقین می‌کنند که روا شدن حاجتشان و برطرف شدن بلایا را از این مزارات طلب کنند در صورتی‌که هیچ حجت عقلی و نقلی معتبری بر صحت این رفتارها نداریم. @mahdavifar2021

هنوز نظری ثبت نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ثبت نظر به عنوان مهمان.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

دیدگاه

چون شر پدید آمد و بر دست و پای بشر بند زد، و او را به غارت و زندان ظالمانه خود برد، اندیشه نیز بعنوان راهور راه آزادگی، آفریده شد، تا فارغ از تمام بندها، در بالاترین قله های ممکن آسمانیِ آگاهی و معرفت سیر کند، و ره توشه ایی از مهر و انسانیت را فرود آورد. انسان هایی بدین نور دست یافتند، که از ذهن خود زنجیر برداشتند، تا بدون لکنت، و یا کندن از زمین، و مردن، بدین فضای روشنی والا دست یافته، و ره توشه آورند.

نظرات کاربران

- یک نظز اضافه کرد در بازی با دکمه های آغاز مجدد جنگ...
بالاخره فشارهای لابی صهیونیستی به آمریکا جواب داد و بایدن به اسرائیل برای پاسخ به ج. اسلامی چراغ سبز...
- یک نظز اضافه کرد در بازی با دکمه های آغاز مجدد جنگ...
شروع شد مجلس نمایندگان آمریکا شدیدترین لوایح را علیه ایران تصویب کرد مجلس نمایندگان آمریکا در پی ...