استعفای ظریف، آژیر خطر شوم پاکستانیزاسیون ایران
  •  

08 اسفند 1397
Author :  
ظریف درخت تنومند سیاست خارجی ایران

بالاخره تنه های محکم دولت در سایه، [1] دولت منتخب و ارگان های قانونی آنرا از صحنه خارج، و دکتر محمد جواد ظریف که او را می توان "درخت تنومند دیپلماسی ایران" نامید، را مجبور کرد برای به صدا در آوردن زنگ های خطرِ خارج شدن امور کشور از مسیرهای قانونی آن، و در جهت حفظ جایگاه قانونی دولت، که در راس آن رییسِ جمهورِ ملت ایران، قرار دارد و همچنین دستگاه قانونی را که او سکاندارش بود (وزارت خارجه) بود و اینک از صحنه کاری و قانونی اش به کناری گذاشته اند، خود را قربانی قانون و قانونگرایی در کشور کرده، و کناره گیری نمود، تا راه بر دولت نشسته در سایه، برای دنبال کردن اهداف و منافع ناگفته اشان، بیش از این باز نشود، و با این استعفا شاید کسی به فریاد قانون و اجرای آن، و قرار گرفتن آن در راس تحرکات و تصمیمات در این کشور برسد.

متاسفانه جامعه نخبه کش ما، در طول تاریخ، نخبگان خود را این چنین دم تیغ کسانی داد که بی هیچ نمایندگی و حکمی، در پس حجاب هایی نامرئی و دست ساختِ دست های ناپیدا، حکم می رانند و کار خود را پیش می برند، و به رخ قانون، مردم و نظم می کشند و به ریش هرچه جایگاه قانونی و قانون می خندیدند، که "هر که در این کشور قصد حضور و فعالیت دارد، باید در کانال و طبق شرایط ما کار کند".

شاید غریو شادی نخست وزیر اسراییل از رفتن ظریف گویای خسارتی باشد که در ادامه هجوم دلواپسان داخلی و کاسبکاران دم دست، سیاستمداران خارجی در پی اش بودند، و از سال های قبل تاکنون این فرمانده خط مقدم دیپلماسی را مورد هدف خود گرفته بودند، و پنبه ی کار، سیاست، تلاش و جهت حرکتش را زدند و می زنند، تریبون دارانی که از بیت المال خوردند و به حرکت و سیاست قانونی نهادهای برخواسته از قانون، در راستای اهداف دولت نامریی در سایه، تاختند، و در زمانی که ظریف نفس در نفس رقبای بزرگ کشورمان و یا همان جامعه بین المللی می رزمید، ناجوانمردانه او را زیر تازیانه های قهرآمیز خود گرفتند، که مبادا این "کوه بزرگ" به چشم ملت خود بزرگ آید و رقیبی برای رقابت با آنان در آینده شود و....

 حملات تریبون دارانِ دولت در سایه تا به امروز ادامه یافت و به مقصود خود هم رسیدند و اینک دلواپسان داخلی و نتانیاهو با هم می توانند نفس راحتی بکشند، چرا که ظریف رفت؛ همچنان که نخست وزیر اسراییل سریعا ذوق زده شد و از حاصل کار این دو سنگ آسیاب (دلواپس داخلی و رقیب خارجی) بر کرچیدن ظریف زیر فشار این دوسنگ آسیاب موتلف باهم، در شعفی وصف نشدنی گفت : "ظریف رفت. از دستش راحت شدیم. مادامی که من اینجا هستم، رژیم ایران به سلاح هسته‌ای نخواهد رسید."

گویا این اسراییلی بهتر از هر کسی می داند که زبان گویا و منطق بُرَنده ایران و منافع ملی، در یک فشار بی حد رقبای داخلی بسته شد، و اکنون مشخص نیست، چون او دیپلماتی کارکشته را خواهیم یافت، که به استمرار استیفای حقوق مردم مظلوم و مورد هجوم ایران در مجامع بین المللی بپردازد؟! تاریخ روابط خارجی ما این را گواهی نمی دهد.

و به نظر می رسد ما هم به سوی پاکستانیزاسیون پیش می رویم، که دست های پشت پرده، و دولت در سایه کار خود را می کند، و هر که را که مزاحم خود ببیند، از دور خارج می کند، تا کسانی بر کرسی های قانونی تکیه زنند که مجری سیاست هایی باشند که در پستوی نشست های شبانه ی دست های پشت پرده، بر طبق سیاست های اعلام نشده و نامشخص نوشته و تعیین می شوند، و مردان سیاسی را می طلبند که تنها مجری بی چون چرای منویات آن دست های نامریی باشند، و بی سوال و حرف اضافه، در جهت و برای آنان کار کنند.

 در چنین فضای بهت انگیزی هم، اگر سیاست مداری بد قلق برایشان باشی، یا همچون نخست وزیر فقید پاکستان و رهبر حزب مردم این کشور خانم بینظیر بوتو، [2] ترور می شوی؛ و پرونده رسیدگی قتل و ترور تو هم در راهروها و اتاق های پیچ در پیچ سیستم قضایی منصوب و مطیع دست های پنهان گم می شود، و یا اگر شرایط طعمه سیاسی این مافیای پشت پرده اقتضای ترور را نکند، در میان هزاران ها پرونده خلاف، غارت، اختلاس، سو استفاده از اموال عمومی [3] و... مدعی العموم راست می رود سراغ پرونده نخست وزیری که با رای مردم پاکستان به قدرت رسیده، یعنی رهبر حزب مسلم لیگ پاکستان [4] آقای نواز شریف و او را در حالی که نخست وزیر است، مردانه !!! و با هیاهو محاکمه کرده، صدها خلافکار چون او را با پرونده هایی حتی بزرگتر را رها کرده و نخست وزیرِ در قدرت را، روانه زندان می کند، تا این نخست وزیر، پاسخ درشت بینی و... خود را در برابر دست های پشت پرده، محکم دریافت دارد، و دیگر او و دیگران مثل او هوس زاویه دار شدن با نظامیان پاکستان را نکنند.

 و در نهایت هم این سیستم قدرت در سایه که هیچگاه قصد ترک صحنه را ندارد، با استفاده از اهرم های بیشمار سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی خود، دو حزب عمده سیاسی پاکستان یعنی "حزب مردم" و "حزب مسلم لیگ" را در یک عملیات پوپولیستی به یک کریکت باز می بازاند، تا هر دو حزب حذف شوند و اگر خواستند، در آینده مطیع و گوش به فرمان دست های پشت پرده، صلاحیت خود را به دست های نامرئی ثابت کرده و همچون حاجب الدوله ایی امین، [5] بعد از پایان دوره ورزشکار ملی پاکستان جناب عمران خان که در میدان ورزش، قهرمانی های زیادی هم آفریده است، و اکنون در قامت یک سیاستمدار، با پرچم حزب تحریک انصاف آمده، تا مردانِ مرد سیاست پاکستان را از صحنه خارج کند، و با همه احترامی که به این "علی دایی ورزش پاکستان" قائلم، هاشمی و خاتمی را قلع و قم کرده و در جای بزرگان تکیه به گزاف زند و حاصلش چه خواهد بود؟

استمرار وضع گذشته و امنیت دست های در پس پرده که اکنون دیگر رقبای بزرگ خود را از میدان بدر کرده اند، و همانی که اکنون در پاکستان شاهدیم، که بعد از نزدیک به نیم قرن در اثر ماجراجویی ها و دلال بازی های بین المللی و نقش آفرینی در تروریسم هدایت شده جهانیِ دست های پشت پرده سیاست در پاکستان، و سیاست نامریی آنان، بمبی قوی در راه نظامیان هند در کشمیر، درست شبیه همان بمبی که در زاهدان علیه مرزبانان ما کار گذاشتند، و 27 مرزبان ما را کشتند، 41 سرباز مرزبان هندی را قتل عام می کند، و در پاسخ به آن 12 جنگنده میراژ 2000 هندی از مرز می گذرند و وضعیت نظامی بین هند و پاکستان به سال 1971 باز می گردد و بمباران همدیگر آغاز می شود، و حالا شرایط جنگی و بهشت کاری نظامیان خواهد بود و باز این مردم پاکستانند که باید مال و جان دهند تا از این تنگنای جنگی دست ساز دست های پشت پرده قدرت نامریی عبور کنند.

 در حالی که در اثر سیاست های همین قدرت در پس پرده، اکنون کشور پاکستان، پناهگاه تروریسمی شده است که علاوه بر هند، افغانستان، ایران و... بسیاری از کشورهای دیگر را نیز ناامن کرده اند، فقر و ناامنی اش را چه کسی باید تاوان دهد، همسایگان، مردم منطقه، و خصوصا مردم پاکستان که نمی دانند چرا باید کشورشان تغذیه کننده تروریسم جهانی باشند.

مردم پاکستان نمی دانند چرا و تا به کی باید، تاوان دلال مسلکی نظامیانی را بدهند که در نقش دست های پس پرده سیاست، معلوم نیست دلارهای این نقش مخرب را از کجا و کدام سرویس اطلاعاتی و یا قدرت جهانی، علیه چه کسانی، دریافت می دارند، تا جان برکفان انتحاری خشک مغزِ تربیت شده در حوزه های علمیه تحت نظر ایدئولوژی اسلامی مبتنی بر وهابیت عربستان را در هند، ایران، افغانستان و... منفجر کنند و در پس پرده، دست های سیاستباز این حرکات، به تسویه حساب های سیاسی، اطلاعاتی، نظامی، مافیایی، مالی خود با رقبا بپردازند، و یا حق العمل دریافت دارند.

ترکیه نیز مثل پاکستان بهشت حاکمیت نظامیان بر مقدرات خود بود، و اکنون این کشور خود را از این مخمصه بزرگ نجات داده و راه رشد و توسعه را چهار نعل می تازد، اما پاکستان هنوز سخت گرفتار این نوع حاکمیت دوگانه دولت در سایه و دولت قانونی است، و انگار ما هم متاسفانه بدین سمت در حرکتیم، که سیاست های پس پرده در بی رمق کردن دستگاه های قانونگذارِ قانونی کشور مثل مجلس، و بی خاصیت شدن دولت و تبدیل آن به یکی از قوای کشور و در حد و اندازه "قوه اجرا" و...، به سمتی می رویم، که سیاست و حتی اجرا در دست های نامرئی و ناشناخته، و در پس پرده تعیین و مردان سیاست و قانون این چنین جوانمرگ جولان بی قانونی ها شوند.

 شاید این سوال پیش آید که بین نظامیان ما و پاکستان چه سنخیتی است، پاسخ این است که آن نظامیان پاکستانی نیز روزگاری رزمندگان اسلام در مقابل غول بزرگ تهاجم هند به سرزمین های اسلامی بودند که به مرور زمان اکنون به مافیای بزرگ سیاست در منطقه خود و جهان تبدیل شده اند و فرایند دگردیسی را به مرور، تند و کُند طی کرده اند.

کشور نباید در مسیر بی قانونی برود، که اگر رفت حتی اگر یک قدم هم که باشد، حرکتی است در یک مسیر نادرست و انحراف، که انتهای آن پاکستانیزه شدن است و شاید بدتر از آن، که اکنون پاکستان به عنوان یک کشور فقیر و تروریست خیز، زیر سم حاکمیت های کودتایی است و بی قانونی و هرج و مرج و ترور و خشونت و نسل کشی و... در آن روزانه است، و ملعبه دست های نامرئی خارجی و داخلی است.

فاین تذهبون یا اولی الابصار

[1] - مفهوم دولت در سایه به این معناست، که قدرت واقعی سیاسی در دست دولت‌های منتخب مردم نیست بلکه نزد افرادی است که در پس صحنه در حال دیکته کردن نظرات خود هستند، و هیچ نهاد مردم سالاری توانایی بررسی و ارزیابی فعالیت‌های این افراد را ندارد. بنابراین باور، دولت‌های منتخب تابع دولت‌های سایه که صاحب قدرت حقیقی می‌باشند هستند (ویکی پدیا).

[2] - دختر ذولفقار علی بوتو که دختر و پدر از رهبران برجسته سیاسی پاکستان بودند و هر دو قربانی نظامیان و سیاست نامریی آنان شدند

[3] - در شهر اگر که خواهند مست گیرند باید که هرآنکه هست گیرند. جامعه سیاسی فاسد پاکستان واجد هزاران متخلف است ولی سیستم گوش به فرمان قضایی فقط سراغ کسانی می رود که با قدرت پشت پرده زاویه پیدا کرده باشند.

[4] - حزب مسلم لیگ به رهبری محمد علی جناح رهبر استقلال پاکستان با حزب مردم سال هاست که پس از جدایی از پاکستان قدرت رابین خود دست به دست می کردند و در اثر دخالت نظامیان در سیاست اکنون هر دو از قدرت کنار گذاشته شد و این دو حزب عمده شاخه شاخه و منهدم شدند و یا ترور و از صحنه خارج شدند و دست های پشت پرده سیاست در پاکستان اکنون عشق شان کشیده است که یک ورزشکار نخبه پاکستانی (مثل علی دایی ما) را جانشین آنان کند. عمران خان نخست وزیر کنونی یک کریکت باز مشهور و افتخار آفرین ورزشی پاکستان است.

[5] - حاجب الدوله نقش جان نثاری دست های پشت پرده را بازی میکند و خسارات ناشی از عملکرد آنها را به خود منتسب می کند تا متوجه دست های پس پرده نشود، و انگشت اتهام ملت برای خرابی ها به سمت او باشد و نه به سمت مسببین اصلی و دست های پس پرده.

به اشتراک بگذارید

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 مصطفی مصطفوی

پست الکترونیکی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

نظرات (15)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

انتخابات پاکستان؛ آیا اسلام‌آباد با حامیان شریف یا خان از بحران عبور می‌کند یا گرفتار می‌شود؟
تاریخ انتشار ۰۶/۰۲/۲۰۲۴ - ۱۲:۰۸
چهل و چهار حزب سیاسی روز پنجشنبه برای کسب سهمی از ۲۶۶ کرسی مجلس ملی که ۷۰ کرسی دیگر هم به زنان و اقلیت‌ها اختصاص داده، رقابت خواهند کرد

پس از انتخابات، پارلمان جدید نخست وزیر آینده کشور را انتخاب خواهد کرد. اگر هیچ حزبی اکثریت مطلق را به دست نیاورد، آنگاه حزبی که بیشترین سهم از کرسی‌های مجلس را دارد، می‌تواند یک دولت ائتلافی تشکیل دهد.

بسیاری از کارشناسان موافقند که در چشم‌انداز سیاسی امروز پاکستان، واقعا به نظر می‌رسد که تنها یک مدعی اصلی برای پست نخست‌وزیری وجود دارد و آن هم کسی جز نواز شریف نیست.

تاجر مولتی میلیونرکه پیش از این سه بار نخست وزیر پاکستان بوده است. نواز شریف عضو یکی از دو خانواده بزرگی است که دهه‌ها بر سیاست پاکستان تسلط داشته‌اند.

حزب او یعنی مسلم لیگ در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۱۳ به پیروزی‌های بزرگی دست یافت. اما شریفِ ۷۴ ساله هرگز دوران نخست وزیری خود را به پایان نرساند و هر بار از قدرت برکنار شد: یک بار توسط ارتش، یک بار توسط دادگاه عالی و یک بار هم از سوی رئیس جمهوری.

شریف اکتبر گذشته پس از چهار سال تبعید خودخواسته از لندن به اسلام‌آباد بازگشت و در عرض چند هفته پس از بازگشت، محکومیت او لغو شد. این در شرایطی بود که دادگاهی در پاکستانی در سال ۲۰۲۰ برای او حکم بازداشت صادر و تهدید کرده بود که اگر آقای شریف از تبعید خودخواسته در بریتانیا برای مواجهه با اتهامات فساد برنگردد، او را فراری از عدالت معرفی خواهد کرد.

حکم جدید برای عمران خان؛ نخست وزیر پیشین پاکستان و همسرش به ۱۴ سال حبس محکوم شدند
رقیب اصلی او، عمران خان، قهرمان سابق کریکت است که تبدیل به سیاستمدار اسلام‌گرا شد. حزب تحریک انصاف به رهبری او در انتخابات ۲۰۱۸ موفق به تشکیل یک دولت ائتلافی با شعار مبارزه با فساد شد. او سمت نخست وزیری پاکستان را نیز کسب کرد اما دوران نخست‌وزیری او با سرکوب چهره‌های مخالف دولت، میدان دادن به روحانیون تندرو و محدودکردن آزادی بیان مشکل‌ساز شد.

آقای خان در آوریل ۲۰۲۲ از سمت خود برکنار و به اتهام فساد اقتصادی، افشای اسرار دولتی و نقض قانون ازدواج رسمی روانه زندان شد. او در پشت میله‌های زندان از شرکت در رای‌گیری منع شده است. اگرچه آقای خان از حمایت مردمی قابل توجهی برخوردار است، اما صدور احکام پیاپی علیه او و هم‌حزبی‌هایش و نیز بازگشت بودن مشکل آقای شریف این فرضیه را در میان گروهی از مردم مطرح کرده که نتیجه انتخابات روز پنجشنبه از پیش تعیین شده است.

جوان ترین امید برای نخست وزیری آینده پاکستان هم بلاول بوتو زرداری، پسر بی‌نظیر بوتو، نخست وزیر ترور شده و نوه اولین نخست وزیر منتخب دموکراتیک این کشور، ذوالفقار علی بوتو است که در دهه ۱۹۷۰ کشور را رهبری کرد و توسط ارتش سرنگون و اعدام شد. اما تحلیلگران مسایل پاکستان بعید می‌دانند که حزب مردم به رهبری او رای کافی را برای تصدی پست نخست وزیری به دست آورد ولی می‌تواند بخشی از یک دولت ائتلافی به رهبری نواز شریف باشد.


گزارش‌ها از پاکستان حاکیست که ۱۲۷ میلیون واجد شرایط رای‌دهی استقبال کم‌رنگی از کارزارهای هر سه حزب مسلم لیگ، تحریک انصاف و مردم داشته‌اند.

سوال اصلی مردم این است که آیا رای دادن می‌تواند تغییری واقعی را در کشوری که گرفتار درگیری‌های سیاسی، بحران اقتصادی ظاهرا لاینحل و افزایش دوباره عملیات ستیزه‌جویان داعش شده است، ایجاد کند. آن هم در کشوری که دولت‌های غیرنظامی با مداخله نظامیان سرنگون شده‌اند و ارتش در نیمی از ۷۶ سالی که از استقلال کشور می‌گذرد، حکمرانی کرده است.
اما انتخابات پاکستان به عنوان کشوری که مجهز به سلاح هسته‌ای است و پنجمین کشور پرجمعیت جهان به شمار می‌رود برای جهان واجد اهمیت است. کشوری که متحد غرب محسوب می‌شود و در منطقه‌ای مملو از تنش واقع شده است.
برای جامعه بین‌المللی، یک دولت قوی و باثبات پاکستان به معنای فرصت بهتری برای مهار هرگونه ناآرامی، رسیدگی به چالش‌های اقتصادی و جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی است.

This comment was minimized by the moderator on the site

برخی واکنش ها در توئیتر به فایل صوتی دکتر محمد جواد ظریف :
6/2/1400

Mohamad Ali Abtahi ابطحی @abtahi_m · 18h
انتشار فایل صحبت خصوصی ظریف کاری مثل دزدیدن اسناد هسته ای توسط اسراییل است.


محمّد حسين كريمي پور @M_H_Karimipour · 8h
فایلِ #ظریف، حکایتِ ناسازگاری بین اهداف میدانیِ جمهوری اسلامی و منافع ملّی ایران است.


مصطفی تاجزاده @mostafatajzade · 2h
مصاحبهٔ ظریف ریشه برخی مشکلات کشور را نشان داد. این‌که میدان(نیروهای نظامی) در سوریه در خدمت دیپلماسی نبود، روسیه علیه برجام کارشکنی می‌کرد و وزیر خارجه از حمله به عین‌الاسد و شلیک پدافند سپاه به هواپیما خبر نداشت، بیانگر دست بالای نظامیان در حکومت است. تغییر

سيّدعطاءالله مهاجرانى @MohajeraniSayed · 15h
حالا دولت تدبير و اميد در فكر بقيه نوارهاى گفتگو باشد. اميدوارم وزير اطلاعات و دفاع و كشورو دبير شوراى عالى امنيت ملى اگر گفتگو كرده باشند، جاى نوار ها امن باشد. پيداست موش تا انبار شما حفره زده است. وقتى ترتيب اينگونه مصاحبه ها را مى دهيد، در فكر حفاظت اسناد هم باشيد. تدبير!؟

حسین دهباشى @majazestan · 2h
"کاترین اشتون، سعید جلیلی را از پا انداخت و جوادِ ظریف را از کمر"
باورتون می‌شه این بخشی از گفتگویِ جلویِ دوربینِ یک‌استاد روزنامه‌نگاری و یک وزیرِ خارجه در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری باشد؟


sadeghZibakalam @sadeghZibakalam · 6h
جدای از برخی جزئیات که دکتر ظریف در گفتگوی چند ساعته اش با لیلاز فاش میسازد،کدام بخش از سخنان ایشان را نمیدانستیم؟اینکه روسها تمایلی به بهبود روابط ایران و آمریکا ندارند؛یا فرمان سیاست خارجی در دست سپاه است؛ آمریکا ستیزی پیوندی میان روسها و تندروها بوجود آورده،سخنان جدیدی بودند؟

داوود حشمتی @heshmatid · 5h
انتقاد مخالفان مصاحبه اخیر #ظریف به حرفهایش نیست. میگویند: چرا بیان و علنی شده.
نمیفهمند درحال تایید دو گزاره هستند:
۱-حرفها #حقیقت است
۲- مردم نامحرمان و نباید بفهمند
اشکال ما به ظریف این است که چرا اینقدر دیر؟


حسام الدین آشنا Hesamoddin Ashena @hesamodin1 · 14h
اللهم وَ من أرادَنی بِسوءٍ فَأرِده وَ من کادَنی فَکِده
انشالله این سوء نیت و کید احتمالی، به خودشان برگردد.



حسین دهباشى @majazestan · 4h
جایی جناب ظریف گله می‌کند که حتّی مردم عادی، میدان و قدرت ایران را بر دیپلماسی و مصلحت ترجیح داده و حتی نظرسنجی د.مریلند نشان داده که مدام علاقه به وی کم شده و محبوبیت شهید سلیمانی بالا رفته و تلخ و حسودانه القا می‌کند که عوام بی‌شعورند.
و نه برادر! تعزّ من تشاء وتذلّ من تشاء...


داوود حشمتی @heshmatid · 18h
ظریف: من اگر جای جلیلی در آستانه بودم حتما دستاوردهای بهتری داشتم. آن زمان هنوز ما را #نمدمال نکرده بودند


مهدی نصیری @Mnasiri1342 · 11h
صوت_ظریف بار دیگر از معضل حاکمیت دوگانه ناشي از نزاع بین نهادهای "انتخابی" و "انتصابی" که تنش و اصطکاک بین آنها، ملت را لِه و کشور را در لبه پرتگاه قرار داده، پرده برداشت.


حسین رزاق @hoseinrazzagh · 16h
جمله جمله‌ی صوت ظریف، زخم میزند. زخمی از خیانت‌های داخلی، خباثت‌های چین و روسیه و بیهودگی و بی‌ارزشی رأی و انتخاب مردم. نه دامن ظریف با این حرفها پاک میشود نه زخم مردم التیام می‌یابد.


Pedram Soltani @PedramSoltani1 · 16h
سخنان #ظریف شاید حتی بندانگشتی از ناگفته‌هایش نباشد، اما همین گفته‌ها برای فهم دریای بی سامانی ایران و بی‌پناهی ایرانی کافیست.
افسوس، افسوس، افسوس
ایران به کجا می‌رود؟


داوود حشمتی @heshmatid · 16h
از نیمه اول مصاحبه #ظریف بخش مهم آن تشریح وضعیت روابط ایران و روسیه و ناراحتی روسیه از برجام و اخلال در اجرای آن است.
آنچه میفهمم این است که این مصاحبه #روسوفیل‌های_وطنی را به شدت برآشفته کرده است.



هادی مهرانی @hadimehrani1 · 16h
انتشار فایل صوتی ظریف درست در این موقعیت مذاکرات و نزدیک انتخابات جز یک بازی کثیف برای تخریب ظریف و دولت توسط تندروها نیست ، به عباراتی الان که احساس میکنن دستشون خالی هست و هیچ کاندیدای بدرد بخوری ندارن میخوان بقیه رو هم که خودشون یا نزدیکانشان احتمال موفقیت دارن تخریب کنن



غزلFlag of Iran @ghazal_1382 · 14h
به نظر می‌رسه هدف ارازشه از انتشار فایل صوتی ظریف شامورتی بازی برای استعفای او و به سرانجام نرسیدن مذاکرات است. همینقدر رذل.‌‌... ظریف_متشکریم



سیدپیمان طاهریpey.ta @peymanpp · 8h
دوستان اصولگرا هنوز متحیرند چه موضعی بگیرند توییت هاشون را بخوانید ولی کم کم دارند انسجام میگیرند تا از محفلها دستور بیاید تا ساعت ده صبح دیگه متشکل ویکنواخت توییت خواهند کرد دراین مورد



داوود حشمتی @heshmatid · 19h
#ظریف در گفتگوی منتشر شده: قالیباف هم سال ۹۲ به من پیشنهاد وزارت خارجه داده بود. حاج‌باقرشون

مرغ انجيرخوار @ALIJOONZ121 · 10h
ظریف: لاوروف به من گفت شما از رهبری دستورالعمل نگرفته اید که مذاکره کنید، من به او گفتم به تو چه
لاوروف به من گفت: دارید وقت من را تلف می کنید


hezardastan1980‏‎‎Flag of Iran @hezardastan1981 · 17h
سه گروه مخالف برجام بودن
دلواپسا
صهیونیست‌ها
روسی‌ها


امیر تنها @tanha1358 · 15h
یعنی ترس از آمدن #ظریف چه‌ها می‌کنه که #اینترسلمان و ارازشه مواجب بگیر رو همسو کرده، نفوذی‌های #سعودی و اسرائیل فایل رو می‌دزدن و تخم و ترکه #بن_سلمان هم پخشش می‌کنن.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

شوکِ ظریف؛ فایل صوتی که طوفان به پا کرد
1400/4/6
آخرین خبر/ دیروز شبکه ماهواره ای ایران اینترنشینال با انتشار قسمتی از مصاحبه ظریف با سعید لیلاز خبر از یک گفتگوی جنجالی داد که در آن ظریف ناگفته ها و بعضا گله های خود را در این 8 سال بازگو کرد. انتشار این فایل صوتی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری بمب خبری بود که همه را شوکه کرد به طوری که از همان ساعات اولیه پخش آن واکنش های زیادی را در پی داشت.
گفته می شود این فایل صوتی که تاریخ آن مربوط به ششم اسفند سال ۱۳۹۹ می باشد و توسط مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری به مدیریت حسام‌الدین آشنا تهیه شده و قرار به انتشار آن نبوده است. در همین رابطه یکی از فعالان رسانه ای نزدیک به دولت مدعی شد که این گفتگو در قالب برنامه‌ای با عنوان «تاریخ شفاهی دولت تدبیر و امید» ضبط شده است.

اما سوال مهم این است که چگونه این مصاحبه محرمانه که مستقیما زیر نظر دولت تهیه و مسئولیت نگهداری آن با نهاد ریاست جمهوری می باشد از شبکه ایران اینترنشینال سر در آورد؟ آیا نباید این نهاد دقت بیشتری می داشت؟ همچنین گفته می شود این گفتگو با دیگر مقامات مهم دولتی انجام شده است که اگر این اتفاق دوباره تکرار شود می تواند موجب ضرر به منافع امنیت کشور شود

مهمترین بخش های گفتگوی ظریف

در دوران مذاکرات جلیلی، وی با اشتون و شش مدیر کل یا حداکثر معاون وزیر مذاکره می‌کرد. معاون وزیر مقام سیاسی نیست.
من روز اول به خانم اشتون گفتم من فقط با وزیر مذاکره میکنم نه با کس دیگر. من فقط با همسطح خودم مذاکره می کنم.
من با اقای کری رفاقت نداشتم. اقای کری گفت میتوانیم چند دقیقه همدیگر را ملاقات کنیم؟ من پذیرفتم. من اجازه دیدار با جان کری را از رهبر انقلاب گرفته بودم. اما دیدار طولانی شد.
گرایش احمدی نژاد به گفت و گو با آمریکایی‌ها در همان سفر اول به نیویورک وجود داشت. مرگ بر آمریکا برای احمدی نژاد تنها یک شعار است.
ما هزینه میدان کردیم. میدان هزینه ما نکرد
در جلساتی که داشتیم دائماً شهید سلیمانی به من می‌گفت که فلان موضوع را به فلان شخصیت فلان کشور بگو و مسائل را پیگیری کن و همیشه فرماندهان میدان بودند که مسائل خود را پیگیری می‌کردند و اینگونه نبود که من از آن‌ها بخواهم که فلان کار را بکنند که از جمله آن می‌توان به بحث سوریه اشاره کرد که البته این مسئله موضع نظام بود.
قبل از شهادت شهید سلیمانی در تمامی نظر سنجی‌هایی که ما داشتیم، از سال ۹۶ تا ۹۹؛ محبوبیت من از ۹۰ آمد روی ۶۰ درصد و محبوبیت شهید سلیمانی رفت روی ۹۰ درصد.
مردم ما قهرمان بودن در منطقه را می‌پسندند. ما هم نوکر مردم و هم نوکر آنچه می‌پسندند هستیم. من برای شهید سلیمانی گریه کردم.
آمریکا با به شهادت رساندن، شهید سلیمانی ضربه‌ای به کشور زد که با نابودی یک شهر نمیزد.
اگر سردار سلیمانی در سال ۲۰۰۱ در مذاکرات افغانستان با امریکا نبود من هیچ دستاوردی نداشتم.
در مذاکرات ۲۰۰۳ هم اگر سردار سلیمانی نبود باز هم من دستاوردی نداشتم. رهبر انقلاب هماهنگ کننده میان من و شهید سلیمانی بود.
دنبال ریاست جمهوری نیستم. تمایل ندارم رئیس جمهور ایران شوم.
به رهبر انقلاب بسیار علاقمندم. ایشان همواره به من محبت داشتند. من در مصاحبه با امان پور از لفظی استفاده کردم که در ایران بد ترجمه شد. رهبر انقلاب نامه محکم، اما با محبتی به من نوشتند که چرا با موضع نظام همراه نبودی؟ من در هفت صفحه پاسخ دادم. رهبر انقلاب بزرگواری کردند و در پاسخ فرمودند توضیحات مفید بود. رهبر انقلاب همیشه به من محبت دارند.
آشنا مشاور روحانی: انشالله این سو نیت و کید احتمالی به خودشان برگردد
پژمانفر نماینده مجلس:ظریف گویا فراموش کرده وزیر خارجه ایران است
پژمانفر نماینده مجلس گفتآقای ظریف در این مصاحبه مطالبی را مطرح می‌کند که گویا نمی‌داند وزیر خارجه کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران است و مسائلی را به چالش می‌کشد که جزو خطوط قرمز جمهوری اسلامی است که وی در آن سمت وزارت امور خارجه را دارد.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس اظهار داشت: آقای ظریف پس از 40 سال در حوزه دیپلماسی در جمهوری اسلامی ایران گویا هنوز متوجه خطوط قرمز نظام و خط مشی نظام در حوزه سیاست خارجی نیست.
مهدی نصیری سردبیر سابق روزنامه کیهان: معضل حاکمیت دوگانه کشور را در لبه پرتگاه قرار داده
صوت ظریف بار دیگر از معضل حاکمیت دوگانه ناشی از نزاع بین نهادهای "انتخابی" و "انتصابی" که تنش و اصطکاک بین آنها، ملت را لِه و کشور را در لبه پرتگاه قرار داده، پرده برداشت.
جلیل رحیم جهان آبادی نماینده اصلاح طلب مجلس
ظریف بارها به صراحت گفته است که کاندیدای ریاست جمهوری نیست، پس انتشار فایل مصاحبه بسیار مهم وی ربطی به انتخابات ندارد و با هدف ضربه زدن به مذاکرات وین و استیضاح رئیس دستگاه دیپلماسی و تکمیل کننده تخریب های اخیر در نطنز و سایر آسیب ها به منافع ملی ماست هشیار باشیم !
محمد علی ابطحی: انتشار فایل ظریف کاری مثل دزدیدن اسناد هسته ای توسط اسرائیل است
واکنش دختر شهید رکن‌آبادی به صحبت‌های ظریف درمورد پدرش
وزیر ارشاد دولت اصلاحات: ترتیب این مصاحبه ها را می دهید به فکر حفاظت اسناد هم باشید. تدبیر!
رسایی:ظریف باطنش را بیرون ریخت
حمید رسایی در توئیتی نوشت: فایل صوتی ظریف که در آن سیاست خارجی نظام و شهید سلیمانی زیر سئوال رفته منتشر شده!
بگذریم که ظریف باطنش را ریخته بیرون اما سخنگوی وزارت خارجه گفته سخنان ظریف داخلی بوده و نباید انتشار پیدا میکرد!
خطیب‌زاده: آن چه از ظریف منتشر شد یک گفتگوی محرمانه‌ای در داخل دولت بود!
سخنگوی وزارت خارجه درباره این اتفاق گفت: آن‌چه منتشر شده به هیچ‌وجه از ابتدا یک مصاحبه نبود و قرار هم نبود مصاحبه باشد و یک گفت‌وگوی رسانه‌ای نبود. یک گفت‌وگو در چارچوب گفت‌وگوهای معمول و محرمانه‌ای است که در داخل دولت انجام می‌شود.
توافق دوجانبه برای حفظ محرمانگی بوده است. وزارت خارجه در انتخاب تیم مذاکره کننده، عوامل و نگهداری فایل‌ها هیچ نقشی نداشته و اینکه چه کسانی چگونه و چرا چنین کرده‌اند، نمی‌دانیم. آن‌چه ظریف گفته باید به صورت کلی دیده شود و گزینشی نباشد. یک امر غیرقانونی اتفاق افتاده و مجاری آن باید بررسی کنند.
عباسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس: سلیمانی در میدان با دشمنی جنگید که شما در خیابان های ژنو با صاحب آن مشغول پیاده روی بودید.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

فایل صوتی ظریف و احتمالات منطقی!
6/2/1400
برای کسانی که سیاست رسمی جمهوری اسلامی در خاورمیانه را از نزدیک دنبال کرده‌اند، مصاحبۀ دکتر ظریف با سعید لیلاز که به رسانه‌ها درز پیدا کرده است، نکتۀ شگفت‌انگیز و محرمانۀ چندانی ندارد.
نوع لحن و بیان ظریف در آن مصاحبه نیز خیلی غریب نیست، زیرا ماجرای قهر او پس از دعوت بشار اسد به تهران به روشنی نشان داد که نقش وزیر خارجه در سیاست منطقه‌ای و جهانی جمهوری اسلامی تا چه میزان است و او خود تا چه اندازه از این نقش ناراضی و عصبانی است.
فایل این مصاحبه نیز طبعاً از نوع اسناد محرمانه یا فوق‌محرمانه یا سرّی نبوده است که لازم آید در گاوصندوقی دست نیافتنی نگهداری شود، زیرا راز مگویی در آن افشاء نشده و کم و بیش شبیه بسیاری از مصاحبه‌هایی است که عموم مسئولان کشور از جناح‌های مختلف با روزنامه‌نگاران انجام می‌دهند و در آخر هم تأکید می‌کنند که در صورت انتشار، فلان واژه یا جمله یا عبارت از آن حذف شود!
با این همه، مصلحت سنجی‌های رایج در نظام جمهوری اسلامی، ایجاب می‌کرد که این مصاحبه در شرایط کنونی بدون حذف برخی عبارات آن، انتشار علنی پیدا نکند که پیدا کرده است.
احتمالاً طبق روال معمول در کشور ما، در مورد اینکه چه کسانی و به چه منظوری این فایل صوتی را به رسانه‌ها درز داده‌اند، دعوای جناحی بالا می‌گیرد و هر جناحی، جناح رقیب را بدین کار متهم و در بارۀ اهدافش گمانه‌زنی و بعضاً افسانه‌پردازی می‌کند.
در این میان، اصولگرایان قاعدتاً پای مدیران دولت روحانی را به میان می‌کشند و افشای فایل صوتی را به منازعۀ انتخاباتی ربط می‌دهند. پرسش اما این است که درز این مصاحبه، چه کمک انتخاباتی به جناح دولتی می‌کند؟ در واقع نه فقط کمکی نمی‌کند بلکه آنها را در برابر این چالش قرار می‌دهد که اگر آنان در حقیقت تا این اندازه دست‌شان از قدرت واقعی تهی است، پس چرا خود را ابزار دست دیگران کرده‌اند و از پست‌هایشان کناره‌گیری نکرده‌اند؟ و مهمتر از این، اگر قصه همان است که ظریف در مصاحبه نقل کرده است، پس با چه انگیره‌ای بار دیگر اسب خود را برای رسیدن به پاستور زین کرده‌اند؟
از طرفی، دولتی‌ها و برخی متحدان اصلاح‌طلب آنان نیز به نوبۀ خود، افشای فایل صوتی را به اصولگرایان نسبت خواهند داد با این استدلال که آنها از این طریق در صدد مسدود کردن راه ورود ظریف به انتخابات برآمده‌اند و با این اقدام به احتمال کاندیداتوری او پایان داده‌اند.
این استدلال علی‌الظاهر موجه‌تر است، اما به فرضِ تصمیم جدی ظریف برای ورود به صحنۀ انتخابات، آیا اصولگرایان راه‌های کم هزینه‌تری برای منع او از این اقدام در پیش نداشتند و حتماً باید فایلی از او را افشاء می‌کردند که افکار عمومی را نسبت به عملکردِ خود آنها در منطقه، بیش ار پیش بدبین و حساس کند؟
با این حساب، به نظر من، تصادف و یا کنجکاوی شخصی، بیش از وجود طرح و برنامه‌ای حساب شده از سوی جناح‌های سیاسی در افشای فایل مصاحبه نقش داشته است.
به هر حال، آنچه گفته شد "فرض‌های منطقی" است، اما به نظرم مدت‌هاست که محاسبات منطقی ار دستور کار جناح‌ها خارج شده و آنها بر مبنای فرضیه‌هایی در کارِ هم می‌گذارند که نه فقط به عقل آدمیزاد که به عقل جن هم نمی‌رسد!
#احمد_زیدآبادی

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

در ماجرای ظریف، دنبال پرتقال فروش نگردید!
محمد مهاجری
افسران آگاهی هنگام مواجهه با یک جنایت، یک سوال راهبردی را مطرح می کنند:"چه کسی از این حادثه سود می برد؟" پاسخ درست به این سوال، راه را برای رسیدن به هدف به سرعت هموار می کند.
در ماجرای انتشار فایل صوتی آقای ظریف، صرفنظر از درست یا غلط بودن اظهارات او، این پرسش مهم است که چه کسانی و با چه هدفی سخنان ظریف را درز داده اند؟

1- در داخل کشور جناح ضدبرجام و مشخصا دلواپسان و پایداریچی ها از این اتفاق سود می برند. چون مرد اول برجام را می زنند و او را حتی از احتمال بسیارضعیف نامزدی در انتخابات محروم می کنند.

2- در خارج کشور، مشخصا اسرائیل علاوه بر آنکه به اهداف ضدبرجامش می رسد، از شکرآب شدن روابط ایران و روسیه شاد می شود. اسرائیل که بارها جاسوسی و ترور و خرابکاری هسته ای را در داخل کشور با موفقیت انجام داده حالا در فرایند اخیر یک امتیاز بزرگ هم بدست آورده..

3-جریان اپوزیسیون و براندازان از جمله سازمان منافقین به خاطر جنجال تازه، با دم شان گردو می شکنند.

سه جریان بالا از انتشار فایل سخنان وزیرخارجه منتفع شده اند. لازم نیست دنبال پرتقال فروش بگردیم.

@mohajerimohamad

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

انتشار فایل صوتی ظریف درباره سلیمانی و کارشکنی روسیه در برجام

در یک فایل صوتی که به تازگی منتشر شده است محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، در مصاحبه با سعید لیلاز اقتصاددان نزدیک به دولت از کارشکنی روسیه در مذاکرات برجام و همچنین تقابل دستگاه دیپلماسی با تصمیمات نظامی و به ویژه نقش قاسم سلیمانی می‌گوید.
این مصاحبه ششم اسفند سال ۱۳۹۹ و در قالب برنامه‌ای با عنوان "تاریخ شفاهی دولت تدبیر و امید" ضبط شده و متن کامل آن که بیش از ۳ ساعت است به دست بی بی سی فارسی رسیده است.
در بخشی از این مصاحبه آقای ظریف به کارشکنی روس‌ها در باره برجام اشاره و روایت می کند که روس ها فکر نمی کردند برجام به نتیجه برسد و در هفته های آخر که دیدند برجام دارد به نتیجه می‌رسد شروع کردند به طرح پیشنهادهایی (مانع تراشی‌هایی) جدید. آقای ظریف می‌گوید که در این مرحله روسیه و فرانسه پیشنهاد دادند که ایران هر ۶ ماه یک بار موظف به تمدید مجوز از شورای امنیت برای ادامه توافق هسته ای باشد. یعنی ایران مجبور بود هر شش ماه یک بار با ۵ عضو ثابت و ۱۰ عضو غیرثابت شور مذاکره کند تا برجام تمدید شود.
آقای ظریف همچنین تاکید دارد که بین ۲۳ تیر ۹۳ که برجام نهایی شد تا ۲۶ دی ۹۴ که برجام به مرحله اجرا درآمد، پشت سر هم اتفاقاتی افتاد که به توافق هسته‌ای ضربه زد (از جمله)، سفر قاسم سلیمانی به روسیه، گرفتن دو قایق جنگی آمریکایی (در خلیج فارس در ۲۲ دی ۹۴) حمله به سفارت عربستان (در ۱۲ دی ۹۴)، نوشتن مرگ بر اسرائیل روی موشک و ... همه اینها صورت گرفت که برجام به نتیجه نرسد.
آقای ظریف همچنین می‌گوید که "سفر آقای سلیمانی به روسیه به اراده مسکو شکل گرفت نه به اراده ما".
آقای ظریف در پاسخ به این سوال که چرا این سفر با وزارت خارجه ایران تنظیم نشده بود گفت که "اراده روسیه به آن بود که دستاورد وزارت خارجه ایران را نابود کند".
به گفته آقای ظریف روس‌ها آقای سلیمانی را با این هدف به مسکو دعوت کرده بودند. او می‌گوید روسیه زمانی پذیرفت آقای سلیمانی به روسیه برود که برجام امضا شد.
آقای ظریف در این فایل صوتی می‌گوید "ما ادعا می‌کنیم که آقای سلیمانی پوتین را به جنگ کشید. اما پوتین تصمیمش را گرفته بود. پوتین وارد جنگ شد، اما با نیروی هوایی، اما نیروی زمینی ایران را هم به جنگ کشید. ما تا آن زمان نیروی زمینی نداشتیم. سوری‌ها و اعراب و افغانی‌ها و داوطلبان بود".
به گفته آقای ظریف، قاسم سلیمانی در ماه بهمن ۹۳ درخواست سفر به مسکو را (ظاهرا خطاب به روس ها) مطرح کرده بود اما روس‌ها در تیر ۹۴ قاسم سلیمانی را دعوت کردند به مسکو برود، در شرایطی که تصمیمشان را برای دخالت در سوریه گرفته بودند (برخلاف روایت رسانه های ایرانی که آقای سلیمانی روس ها را برای دخالت در سوریه متقاعد کرد). او می‌گوید تا قبل از ورود سوریه، نیروهای زمینی (و نه مستشاری) ایران در حال جنگ در سوریه نبودند و پس از آن بود که درگیر شدند (که وضعیت ایران را به لحاظ دیپلماتیک پیچیده‌تر کرد).
آقای ظریف می‌گوید که "چرا روسیه در حالی که می‌توانست از روی مدیترانه خاک سوریه را بزند اما از روی ایران زد. چرا هواپیماهای روسیه از روی ایران پرواز کردند. این اتفاق‌ها همه مال بعد از برجام است".
به گفته آقای ظریف روسیه در هفته آخر امضای برجام حداکثر تلاشش را کرد که برجام به نتیجه نرسد. او در همین زمینه به عکس مشهور وزرای خارجه کشورها پس از برجام اشاره می‌کند که در آن وزیر خارجه روسیه غایب است.
عدم حضور وزیر خارجه روسیه در این عکس خبرساز شده بود
آقای ظریف در این فایل تاکید دارد که "ما هزینه میدان کردیم. میدان هزینه ما نکرد". اشاره آقای ظریف به سیاست جنگی ایران در منطقه و اختلاف او با تصمیم‌گیران نظامی ایران است.
دیپلماسی به طور کامل هزینه "میدان" جنگ
آقای ظریف می گوید پس از برجام هنگامی که ایران خرید هواپیمای بوئینگ و ایرباس را آغاز کرد و شرکت هواپیمایی ایران ایر از فهرست تروریستی آمریکا خارج شد، با فشار قاسم سلیمانی "سفرهای شرکت هواپیمایی هما به سوریه اضافه شد".
وزیر امور خارجه ایران ماجرایی عجیب را روایت می کند با این مضمون که ۲۶ دی ۹۴ ایران ایر از فهرست تحریم های تروریستی آمریکا خارج شد. در خرداد ۹۵ جان کری، وزیر وقت امور خارجه آمریکا، به همتای ایرانیش گفت از روزی که آمریکا هواپیمایی جمهوری اسلامی را از فهرست تحریم ها خارج کرده، پروازهای هما به سوریه ۶ برابر شده است؛ و وی نقل می کند که به آقای کری گفته این امکان ندارد، چون پرواز به سوریه را ایران ایر انجام نمی‌دهد و ماهان انجام می دهد.
به روایت وزیر خارجه ایران، بعد او از آخوندی وزیر وقت راه پرس و جو کرده و وزیر هم گفته چنین چیزی راست نیست. سپس آقای آخوندی از فرهاد پرورش مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران پرسیده و او گفته خبر درست است و پروازهای هما به سوریه زیر فشار قاسم سلیمانی افزایش پیدا کرده است.
به بیان آقای ظریف او در دیدار با قاسم سلیمانی پرسیده چرا دارد از هما استفاده می کند و چرا به روال گذشته (برای انتقال نیرو و تجهیزات) از ماهان استفاده نمی شود؟ که قاسم سلیمانی جواب داده "چون هما امن تر است".
او می گوید آقای سلیمانی درواقع معتقد بوده چون "میدان" اصل است، فرضا اگر استفاده از هما ۲ درصد نسبت به ماهان مزیت داشته باشد باید از هما استفاده کرد، ولو آنکه ۲۰۰ درصد به دیپلماسی کشور هزینه بخورد. آقای ظریف معتقد است اساسا در ایران "حکمیت دوگانه" وجود ندارد و حاکمیت یگانه وجود دارد چون این، "میدان" است که تصمیم می‌گیرد.
آقای ظریف از این روایت نتیجه می گیرد که دیپلماسی به طور کامل هزینه "میدان" جنگ شده است.
تفاوت برجام و قطعنامه ۵۹۸
آقای ظریف در بخشی دیگر از این مصاحبه می‌گوید که در اوایل دهه ۹۰ خورشیدی در پاسخ به سوالی از سوی آقایان روحانی و خاتمی درباره سیاست خارجی ایران، به آنها گفته است که "یک گروه کشور را انداخته است در یک چاهی و آن چاه، چاه هسته‌ای است. "
آقای ظریف تاکید می‌کند که می‌شد از آن وضعیت پرهیز کرد.
او در پاسخ به سوال آقای لیلاز در خصوص مقایسه توافق هسته ای برجام و قطعنامه ۵۹۸ که به جنگ ایران و عراق خاتمه داد می‌گوید که وی در هر دو مذاکرات حضور داشته است و اضافه می‌کند که که "حتما برحام دست‌آورد بسیار بزرگ تاریخی است و حتما بزرکتر از ۵۹۸ است."
اما وی در ادامه می گوید که قطعنامه ۵۹۸ "یک تفاوت" داشت و آن اینکه "آنها که در زمان مذاکره حضور داشتند لااقل از پشت خنجر نمی‌خوردند."
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به انتشار این فایل گفته است که این فایل مخدوش به هیچ وجه منعکس کننده میزان احترام وزیر امور خارجه به شهید سلیمانی نیست.
آقای خطیب زاده گفت که "این گفتگو صرفا برای ثبت در حافظه سازمانی دولت تدبیر و امید ضبط شده بوده و قرار به انتشار آن نبوده است و معلوم نیست توسط چه افرادی و با چه اهداف و نیاتی به صورت گزینشی در فضای مجازی منتشر شده است".

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

نامه سرگشاده «صادق زیباکلام» به سردار «اسماعیل کوثری» مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران|۳۰ آبان ۹۹
چرا از رئیس جمهور سپاهی می‌ترسم؟
سردار اسماعیل کوثری
مشاور محترم فرماندۀ کل سپاه پاسداران
با سلام و تحیات؛
اخیراً فرموده بودید که مردم را نمی‌بایستی از آمدنِ نظامیان برای انتخابات ریاست‌جمهوری بیم‌ناک نمود. جناب سردار معظم؛ موضوع، ترساندن مردم از ریاست‌جمهوری یک سپاهی نیست. مسئله، تمکین یک رئیس‌جمهور سپاهی از قانون می‌باشد که مایۀ نگرانی است. این نگرانی، از آن‌جا نشأت می‌گیرد که متأسفانه سپاه، در برابر قدرت و اختیارات گسترده‌ای که از آن برخوردار است، کم‌تر حاضر به پاسخ‌گویی بوده. نفوذ سپاه در تصمیم‌گیری‌های مهمِ سیاست خارجی توسط «قرارگاه قدس»، توان‌مندیِ بی‌چون‌وچرای امنیتی - سیاسی سپاه توسط «سازمان اطلاعات سپاه»، و بالأخره، سلطۀ کم‌وبیش انحصاریِ سپاه بر اقتصاد کشور از طریق «قرارگاه خاتم»، و یک‌دوجین واحدهای اقتصادی متعلق به سپاه، پدیده‌های پنهانی نیستند.
سپاه، کدام جهت‌گیری در سیاست خارجی را خواسته تحقق ببخشد و نتوانسته؟ سپاه، در کدام پروژۀ اقتصادی خواسته شرکت کند و موفق نشده؟ سپاه، کدام فرد و نهاد را نتوانسته دستگیر و هر چقدر که خواسته در بازداشت نگه داشته و دست آخر هم اگر اراده کرده، توسط دادگاه‌های انقلاب برای آنان محکومیت تعیین نموده؟ یک مورد (بیش‌تر هم نه)، ذکر بفرمایید که سپاه اقدامی را خواسته انجام دهد، لکن بواسطۀ منع قانونی، نتوانسته؟
سردار کوثریِ بزرگوار!
نگرانی از رئیس‌جمهوری سپاهی، بواسطۀ آن است که وقتی چنین نهادی که قدرت‌اش فراقانونی، اختیارات‌اش نامحدود و هرچه اراده کند، بانجام می‌رساند، و دست آخر هم به هیچ نهادی پاسخ‌گو نمی‌باشد، چنان‌چه به‌قدرت برسد، بنظر جنابعالی، آیا انتظار تمکین از قانون از وی، و پاسخ‌گویی، طنزِ تلخی بیش نخواهد بود؟ بنظر جنابعالی، فردی که یک‌عمر در فضای داشتنِ قدرت مطلق، برخورداری از اختیارات نامحدود، و پاسخ‌گو نبودن فعالیت می‌کرده، ممکن است یک‌باره در فاصلۀ چندصد متری میان پادگان حرّ تا پاستور، تغییر یافته و هم به قانون احترام بگذارد، و هم خود را مکلف به پاسخ‌گو بودن بداند؟ آقای روحانی هر عیب و ایراد و ناکارآمدی که داشت (که کم هم نداشت)، دست کم، مخالفین و منتقدین‌اش را مجبور بود تحمل نماید. اما آیا یک رئیس‌جمهور نظامی، حاضر به تحمل منتقدین و مخالفین‌اش خواهد شد؟
ذاتِ نایافته از هستی‌بخش
چون تواند که بود هستی‌بخش
نهادی که هر چه کرده، درست بوده، صدقنا و تعریف و تمجید شنیده، چگونه ممکن است با رسیدن به پاستور، به‌یک‌باره متحول شود؟
ایام بکام باد
صادق زیباکلام
سی‌ام آبان۹۹

This comment was minimized by the moderator on the site

«الگوی دفاع جامع»؛ اسم رمزِ حکومتِ نظامیان؛ رئیس سازمان پدافند غیرعامل: تهدیدات مردم‌محور شده‌اند
Posted: 28 Oct 2020 10:20 AM PDT
یلدا امیری:
حکومت جمهوری اسلامی به سرعت به سوی نظامی شدن پیش می‌رود، سپاه پاسداران که پیش از این عملا به دولتی در سایه تبدیل شده بود، اکنون با شکست‌های پی‌درپی دولت حسن روحانی به دلیل تحریم‌ها، بی‌کفایتی و فساد، دیگر تعارف را کنار گذاشته و از سایه بیرون آمده است. بسیاری از نظامیان و حتی سیاسیون در مورد احتمال تشکیل دولتی نظامی سخن می‌گویند. از دیگر سو سپاه همچنین در صدد به دست گرفتن قدرت در عرصه «امنیت اجتماعی» است و دولت حسن روحانی نیز در این زمینه تا کنون با آنها همکاری کرده.
سرکوب در پوشش پدافند غیر عامل
غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی روز ۵ آبان ۱۳۹۹ در نشست مشترک کمیته پدافند غیرعامل، وزارت کشور و شورای پدافند غیرعامل استان‌ها با حضور باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، از «تعامل خوب و دو سویه وزارت کشور با سازمان پدافند غیرعامل» قدردانی کرد و گفت که تهدیدات پیش روی کشور به دلیل تحولات در حوزه‌های فناوری، الگوی جدیدی به خود گرفته است، به گفته او «این تغییرات لزوم نیاز به طرح‌های دفاعی جدیدی را در برابر تهدیدات ضروری می‌کند.»
جلالی در واقع پیشرفت فناوری و به طور غیر مستقیم شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های آنلاین را خطر جدیدی معرفی می‌کند که نیاز به تمهیدات جدیدی دارد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: «به صورت خیلی خلاصه تهدیدات مردم محور شدند و در هر سناریویی از سوی دشمنان مردم و استفاده از اندرکنش آنان در محاسبات دشمن به یک مولفه جدید تبدیل شده است. از این رو باید به دنبال یک الگوی دفاع جامع در کشور باشیم.»
او گفته است که در یک الگوی جامع دفاعی هم نیازمند رویکرد نظامی و غیرنظامی برای اداره مردم هستیم، اداره مردم در شرایط بحران یک ضرورت است. از سوی دیگر بخشی از لایه‌های دفاعی در دفاع غیرنظامی و پدافند مردم محور خلاصه می‌شود که در این زمینه با استفاده از ظرفیت‌ها و ساختارهای وزارت کشور در قالب استانداران و فرمانداران پدافند غیرعامل در استان‌ها تلاش کردیم ساختارهای پدافند غیرعامل را در استان‌ها متناسب با سطح مأموریت آنها تنظیم و تقویت کنیم.
غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل
بنابر این سخنان به نظر می‌رسد که این سازمان نظامی از یک سو اعتراضات مردمی را گزینه‌ای نزدیک می‌بینند و از سوی دیگر به دنبال شیوه‌های جدید برای سرکوب هستند.
با افزایش فشارهای اجتماعی و اقتصادی در ایران و بالاخص بعد از اعتراضات و سرکوب‌های گسترده آبان ۹۸، احتمال تکرار این اعتراضات به یکی از نگرانی‌های اساسی حاکمیت و بالاخص نظامیان نبدل شد. اعتراضات آبان یکی از مقاطعی بود که در آن دولت اختلافات خود را با نظامیان و بالاخص سپاه یا به طعنه حسن روحانی «دولت با تفنگ» کنار گذاشت و برای سرکوب با هم متحد شدند. حسن روحانی از سرکوب مردم در آبان ۱۳۹۸ حمایت کرد و معترضین را انگشت‌شمار خواند و گفت در فیلم‌ها دیده که آنان عددی نیستند.. آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، معترضین به گران شدن بنزین را «اشرار» خواند و حساب آنان را از «مردم »جدا کرد. علی ربیعی، سخنگوی دولت هم معترضان را «تروریست» توصیف کرد و سپاه پاسداران با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که با معترضین «سخت» برخورد خواهد شد.
اما از میان رفتن نقش دولت در اداره کشور از سال‌ها پیش آغاز شد درست زمانی که سپاه پاسداران با قدرت اسلحه تصمیم گرفتند خواسته‌های خود را به کرسی بنشانند.
شروعی بر پایان دولت غیرنظامی
لندکروزهای سپاه پاسداران باند فرودگاه را بستند، برخی گزارش‌ها از آمدن تانک حکایت می‌کردند، ۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۳ قرار بود فرودگاه امام خمینی با حضور محمد خاتمی، رئیس جمهور دوره اصلاحات افتتاح شود، اولین هواپیما با خواهش وزیر راه وقت فرو نشست، اما دومین هواپیما اجازه فرود نیافت. هواپیماهای جنگی تحت فرمان ستاد کل نیروهای مسلح، تهدید کردند که در صورت فرود به سوی آن شلیک خواهند کرد، احمد خرم، وزیر راه دولت وقت در مصاحبه‌ای گفت: «یک فانتوم و یک میگ ۲۹ بالای سر این هواپیما رفتند. جنگنده ها به هواپیمای مسافری اعلام کردند اجازه نشستن ندارد.» هواپیما به سمت اصفهان رفت.
بهانه سپاه پاسداران برای این لشکر کشی حضور شرکت ترکیه‌ای تاو بود. شرکت تاو در مناقصه وزارت راه موفق شده بود راه اندازی بخش خدمات فرودگاه از کارگو تا هندلینگ را در اختیار خود بگیرد و همچنین قرار بود این شرکت فاز دوم این فرودگاه را طی دو سال تکمیل کند و تحویل دهد. اما ظاهرا شرکت‌های تحت پوشش سپاه در این مناقصه شکست خورده بودند. شرکت هواپیمایی آسمان و رییس این شرکت علی عابدزاده که از سرداران سابق سپاه پاسداران بود، خواستار آن بود که بخش حمل بار تجاری یا همان کارگوی این فرودگاه به آسمان واگذار شود.
احمد خرم معتقد است که محمد باقر قالیباف، فرمانده وقت نیروی انتظامی، پشت پرده جریان فرودگاه امام خمینی قرار داشت و فرمانده عملیات این جریان بوده است. امروز قالیباف بر صندلی ریاست مجلس نشسته و نشان بارزی از نظامی شدن حکومت جمهوری اسلامی است.
اما پس از دولت خاتمی دیگر نیاز به تانک و فانتوم نبود. محمود احمدی نژاد در طول ۸ سال ریاست جمهوری اغلب صنایع و شرکت‌های بزرگ را به سپاه واگذار کرد. اکنون نیز دولت حسن روحانی زمینه ورود نظامیان را هموار کرده و بخش‌هایی چون امنیت اجتماعی را با همکاری تمام و کمال به آنها واگذار می‌کند.
هشدار در مورد قدرت گرفتن نظامیان
علی مطهری در گفت‌وگویی که ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ منتشر شد، از طرح شماری از نمایندگان مجلس برای اصلاح قانون انتخابات انتقاد کرد در بخشی از این طرح که به تعریف «رجل سیاسی» مربوط می‌شود آمده که نظامیان در حال کار نیز می‌توانند نامزد ریاست جمهوری شوند.
مطهری گفته است وقتی عضوی از ارتش یا سپاه پاسداران نامزد انتخابات و رئیس جمهور شود نتیجه تشکیل حکومت نظامیان خواهد بود.
صادق زیبا کلام در مناظره ای با عنوان «نقش نظامیان در حکومت‌ها» می‌گوید: حکومت نظامیان برای پیشرفت اقتصادی،توسعه سیاسی و پیشرفت اجتماعی به هیچ وجه مطلوب نیست و از چاله به چاه افتادن است. وقتی نظامیان بر سر قدرت می‌آیند جدایی از قدرت ندارند و باعث نجات نمی‌شوند و مایه بدتر شدن اوضاع در بلندمدت خواهند شد.»
به گفته این تحلیل‌گر اگر حکومت واقعا نظامی باشد تمام اصل و اساسی دموکراسی را زیر پا می‌گذارد و در حکومت‌های نظامی قانون، فرع بر اراده حاکمان نظامی می‌شود.
حکومت نظامیان
حافظه تاریخ یادآور روزهایی سخت برای مردمان کشورهایی است که تحت حکومت نظامیان زندگی کردند. شیلی که این روزها مردمش در شادی پیروزی دمکراسی‌ و زدودن آخرین نشانه‌های حکومت نظامی ژنرال پینوشه غوطه‌ور هستند، از این نمونه‌هاست. هر چند امروز مردم شیلی با رای قاطع خواستار اصلاح قانون اساسی شدند و بیش از ۷۸ درصد رای دهندگان، به تغییر قانون اساسی به جا مانده از زمان ژنرال پینوشه رای دادند، اما برای رسیدن به این نقطه مسیر دشواری را طی کردند.
پنج هزار نفر این جاییم/ در این بخش کوچک شهر/ چه دشوار است سرودی سرکردن/ آن‌گاه که وحشت را آواز می‌خوانیم/ وحشت آن‌که من زنده‌ام/ وحشت آن‌که می‌میرم من/ خود را در انبوه این همه دیدن/ و در میان این لحظه‌های بی‌شمار ابدیت/ که در آن سکوت و فریاد هست/ لحظه پایان آوازم رقم می‌خورد.
این آخرین ترانه ویکتور خارا خواننده، شاعر و انقلابی شیلیایی بود که بر تکه‌ای از روزنامه نوشته بود، او در سال ۱۹۷۳ با آغاز کودتای پینوشه بازداشت شد و به همراه تعداد زیادی از دانشجویان به استادیوم سانتیاگو منتقل شد. استخوان‌های دست و انگشت‌های او را شکستند و به او گفتند در حضور بقیه بازداشت‌شدگان آواز بخواند و او ترانه «ما پیروز خواهیم شد» سرود مخصوص حزب اتحاد مردمی را خواند. در روز ۱۶ سپتامبر ۱۹۷۳ جسد تیرباران شده او در کنار خیابان پیدا شد.
حکومت شیلی در دوران پینوشه نمونه‌ای مثال زدنی از یک حکومت نظامی در تاریخ است، حکومتی که هر چند باعث پیشرفت اقتصاد شیلی شد، اما خفقانی بی حد و حصر در کشور ایجاد کرد، علنا نیروهای اپوزسیون را کشت و آزادی بیان را نابود کرد. مسیری که به نظر می رسد مقامات جمهوری اسلامی نیز آن را در پیش گرفته‌اند، البته بدون فاکتور پیشرفت اقتصادی.
منبع: زیتون

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

خطر یک پیوند نامبارک کانال فردای بهتر مصطفی تاجزاده

روال غلطی در کشور حاکم شده و تمام تلاش ما آن است که قطار مدیریت میهن به ریل صحیح خود برگردد.
مهم‌ترین انحراف، پیوند مستقیم رهبری با نهادهای امنیتی به قیمت دورزدن نهادها و روندهای قانونی است.
نهادهای امنیتی معمولا پیشنهادهای خود را بدون درنظرگرفتن ابعاد سیاسی، فرهنگی، بین‌المللی و اقتصادی آنها تهیه و به مقامات بالاتر ارائه می‌کنند و در بسیاری موارد راه‌حل‌های تک‌بعدی و مبتنی بر ملاحظات امنیتی صرف پیشنهاد می‌دهند.
نگاه بخش امنیتی به افراد و مسائل بدبینانه است تا بتواند تهدید‌ها را کشف و مخاطرات را خنثی کند. اما کشور‌ را نمی‌توان و نباید بر اساس سوءظن و بدبینی اداره کرد.
اداره کشور با نگاه امنیتی یعنی سقوط آزاد، مثل نظام سابق شوروی که دستگاه امنیتی بسیار قوی داشت اما قادر به تشخیص مخاطرات اصلی و نیز روند سرنگونی رژیم سوسیالیستی نبود.
چرا هیئت دولت‌ متشکل از جمعی وزیر با مسئولیتهای متفاوت تشکیل می‌شود؟چرا شورای عالی امنیت ملی متشکل از وزرای کشور، برنامه و‌بودجه، امور خارجه، اطلاعات و نهادهای نظامی است؟ زیرا تصمیم‌های مربوط به اداره کشور و حتی مربوط به امنیت ملی باید با لحاظ ابعاد سیاسی و اقتصادی و بین‌المللی و ... اتخاذ شوند.
یکی از اختلافات ما در زمان وزارت فرهنگ و ارشاد آقای خاتمی با نهادهای امنیتی، این بود که گاه مسائل پشت‌پرده بعضی کارگردان‌ها و دیگران را می‌آوردند تا ارشاد علیه یک فیلم اقدام کند، بدون آنکه به تاثیرات مخرب جلوگیری از نمایش آن فیلم‌ توجه کنند.
یکی از انتقادهای من به چگونگی حضور ایران در سوریه است و این‌که بخش نظامی نباید سیاست‌گذار خارجی کشور باشد. نظامی کارش جنگ است و وظیفه تعیین و اجرای دیپلماسی کشور با وزارت خارجه است.
ایران نمی‌تواند نیروهای مسلح قدرتمند و مجهز و نیز دستگاه امنیتی مقتدر نداشته باشد. یکی از افتخارات دوران اصلاحات تقویت این بخش‌ها بود اما ورود نهادهای امنیتی و اطلاعاتی و نظامی را به عرصه های مختلف سیاسی و اقتصادی و ... برنمی تافت زیرا مانع رشد و توسعه همه‌جانبه و عادلانه کشور می‌شد.
به میزانی که نهادهای نظامی و امنیتی از حوزه تخصص و وظایف ذاتی خود خارج شوند، به خود و کشور آسیب می‌رسانند و بدنام‌ می‌شوند.
هم در عرصه امنیت ملی و بین‌الملل و هم در عرصه امنیت عمومی، یکی از امن‌ترین دوره‌ها، عصر اصلاحات بود.
با جلب اعتماد مردم و سپردن اداره امور به منتخبان واقعی آنها، امنیت میهن با روش‌های مدنی و کمترین هزینه تامین می‌شود.
این مصاحبه در آذرماه۱۳۹۶ در گفت‌وگو با شبکه المیادین ضبط شده‌ است.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

همراهان داخلی نتانیاهو
پمپئو وزیر خارجه استکبار جهانی اظهار کرد بسیاری از منتقدان می‌گویند با اقدامات دولت آمریکا ایران به بمب اتم نزدیک‌تر شد اما واقعیت این است که ما مانع آن می‌شویم برجام یک کلاه‌برداری بزرگ بود.
ترامپ و نتانیاهو نیز سه شنبه در مراسم رونمایی از طرح معامله قرن تاکید کردند خروج از برجام بعنوان وحشتناک ترین پیمان جمعی که تاکنون آمریکا را گرفتار کرد نامیدند.
همان روز متاسفانه گروهی نگران ، کم اطلاع ، بازیخورده ، فریب خورده یا همراه و همخون نتانیاهو بی هیچ مجوزی در اقدامی خودسرانه و غیرقانونی به سادگی و بدون منع پلیس در محوطه وزارتخارجه تجمع و علیه وزیر به فرمایش مقام معظم رهبری متعهد ، متدین ، شجاع و آگاه کشور به دلیل انعقاد پیمانی که ترامپ و پمپئو استکباری ، نتانیاهو صهیونیسم و بن سلمان وهابی را تا حد انفجار عصبی ساخته مورد فحاشی و اعتراض قرار دادند.
مقامات آمریکا و اسراییل دکتر جواد ظریف وزیرخارجه ایران را ماله کش مقام معظم رهبری می دانند که جز روتوش کاری جنایات حکومت ضد مردمی ایران وظیفه و مسئولیتی ندارد کاری که معتقدند با اتکا بر چند دهه تجربه دیپلماسی به خوبی و درستی انجام می دهد از طرفی عناصر تجمع تخریبی خودسرانه محوطه وزارتخارجه نیز بدون ذکر دلیل خاصی با همان زبان ظریف را فحش می دهند.
شاید کمتر کسی از مردم و مقامات کشور بداند که وزارتخانه شیک پوشان یقه سه سانتی بیش از هر دستگاهی ایثارگران شاغل دارد رزمندگان ، جانبازان و خانواده معظم شهیدان که به ضرورت و با اصرار سیستم گزینش خاص وزارتخارجه به خدمتگذاری در جبهه بیرونی مفتخر شدند.
علی رغم تاکید مکرر مقام معظم رهبری و در مغایرت آشکار با سیره و رویه معطم له در حفظ حریم خدمتگذاران نظام و مردم علی الخصوص تاکید معظم له بر جایگاه سران قوا و فرمانده جبهه دیپلماسی که باید رویاروی زبده ترین نیروهای خارجی رهبری و مدیریت می شود.
باید همه ملت ایران اسلامی به هوش باشند در روزهای پر تنش فی مابین ایران و آمریکا که هنوز از وضعیت قرمز خارج نشده است در روزهایی که توطئه جدید تثبیت رژیم اشغالگر فلسطین در رف آغاز است در روزهایی که باید روابط سرد و پر تنش ایران و منطقه برای رهایی طرفهای مقابل از گرداب آمریکا مدیریت گردد در روزهایی که در تلاش هستند تا با اعلام پایان برجام پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل و زیر دست آمریکا باز گردانند جریانی خزنده وابسته به دشمن در صدد جبهه سازیهای پر تعداد داخلی است.
عناصر تحت فرمان جریان همصدا با مثلث شیطانی روز گذشته تلاش کردند پس از خاتمه مراسم سوگواری فاطمیه در بیت رهبری با طرح شعارهای انحرافی ، انتخاباتی و وحدت شکن به فحاشی علیه حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور و دکتر جواد ظریف وزیر امور خارجه اقدام کردند که با عدم همراهی مردم مشتاق شرکت در مراسم با شکوه بیت رهبری روبرو شد.
مقامات مسئول و دستگاههای ذیربط باید بیش از همیشه به هوش و با دقت اقدامات جریان مذکور را رصد تا با برخورد بسیار جدی همراه کنند باید درک کرده باشند که تلاش مستمر وحدت شکن بی هیچ هراسی به حدود قرمز نزدیک شده است نباید مماشات

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

یک نفر از همراهان سید محمد خاتمی که در سال ۱۹۹۹ به سنگاپور رفته بودند تعریف میکرد:

بعد از دیدار با رییس جمهور سنگاپور، از ایشون خواستیم اگه امکان داره جلسه ای با آقای لی کو آن یو ،‌ داشته باشیم
آقای آن یو،‌ بازنشسته شده بود و هر از گاهی به عنوان مشاور در کاخ ریاست جمهوری حضور پیدا می کرد.

جلسه هماهنگ شد و ما به دیدن ایشان رفتیم.

بعد از سلام و احوالپرسی، آقای خاتمی گفت: نمیخواهیم وقت شما رو زیاد بگیریم، فقط یک سوال!!!.

به نظر شما ایران میتونه مثل سنگاپور رشد کنه و به چنین موفقیت عظیمی برسه؟!

آقای آن یو، یه کم فکر کرد و گفت: نه!!،‌ متاسفم.

آن فرد گفت: همه ما جا خوردیم و اصلا فکر نمیکردیم چینن جواب تند و به دور از دیپلماسی را از آقای آن یو بشنویم!.
برای همین رییس جمهور و تیمی که همراهشون بودیم در سکوت و شرم غرق شدیم!!.

آقای آن یو، بعد توضیحاتی میده که تمام حرف اصلی نوشته من این چند خط توضیحات ایشونه!!.
به نظرم این توضیح برای تمام کشورهای جهان سوم میتونه مثل یه نقشه گنچ باشه!!، البته به شرطی که به دنبال گنج باشیم!!!
آقای آن یو گفت:
۳ دلیل اصلی داره که شما نمیتونید مثل سنگاپور بشید!!!
۱. ایدئولوژی:
شما ایدئولوژی خاصی دارید و معتقدید، زندگی اصلی بعد از مرگ شروع میشه.
برای همین این دنیا و زندگی دنیوی را به اندازه کافی جدی نمیگیرید!! و دلتون رابه جهان بعدازمرگ خوش کردید!!.
خوب معلومه کسی که این جهان را جدی نگیره برای مدیریت و سرآمدی در این جهان هم به اندازه کافی تلاش نمیکنه!
ولی ما اعتقاد داریم ، همین دنیا تنها چیزیه که داریم و به همین جهت تمام تلاشمون را میکنیم تا بهترین دنیا را برای خودمون بسازیم!!.

۲. رویکرد :
شما رویکرد متفاوتی نسبت به مسأله ها و مشکلات دارید!!.
وقتی ما با یک مشکل مواجه میشویم، مشورت میکنیم. اگر امکان حل اون مشکل و مسأله به نفع ما باشه،‌ پیش میریم و تمام تلاشمون را میکنیم. ولی اگه متوجه بشیم و تو مشاوره ها هم به این نتیجه برسیم که طرف مقابلمون برنده میشه،‌ دیگه مبارزه نمیکنیم!! و میریم با طرف مقابلمون مشکلمون رو با مسالمت حل میکنیم! و وقتمون را بیشتر از این صرف جنگیدن با کسی که در نهایت برنده خواهد بود، نمیکنیم!!.

ولی وقتی شما با یک مسأله مواجه میشوید، مثل ما مشورت میکنید. اگر به شما گفته بشه که در این مسأله شما برنده نخواهید شد و برنده نهایی طرف مقابل شماست ، به جای اینکه بروید و با طرفتون مشکل را با مسالمت حل کنید، با زور و پول و اعتقاد و نسل در نسل به مبارزه با اون طرف می روید!! و برای همین همیشه تعداد مشکلاتتون بیشتر از تعداد راه حل هاتونه!!!

آقای آن یو گفته بود: نسلی که برای خودش و نسلهای بعد از خودش به جای راه حل، مشکلات قدیمی را به ارث بذاره نمی تواند مثل سنگاپور رشد کنه!!!

۳. تصمیم گیری سیاسی و اقتصادی کشور در دست نظامیان:
آقای‌ آن یو در توضیح سومین دلیل عدم رشد کشورهای جهان سوم گفته:
نظامی ها بر اساس یک خط فکری خاص و بدون انعطاف حرکت میکنن. این روش برای جنگ و پاسداری از حریم کشور مناسبه، اما در تصمیم گیری ها ی سیاسی و اقتصادی نیازمند خطوط فکری متفاوت و انعطاف پذیری بسیار زیادیم.
هیچ کشوری را پیدا نمیکنید که سیاست و اقتصاد در دست نظامیان اون کشور باشه،‌ و اون کشور رشد قابل توجهی داشته باشه!!

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

محسن امین زاده یکی از معاونین وزارت امور خارجه‌ی در دولت اصلاحات به دلایل استعفای وزیر امورخارجه جواد ظریف پرداخته است:

علت استعفای دکتر ظریف دخالت نهادهای غیر مسئول امنیتی و نظامی به ویژه سپاه قدس در سیاست خارجی است. آقای ظریف از ابتدای مسئولیتش در سال 1392 با این مشکل بزرگ مواجه بود.

این مشکل در فرآیند سفر آقای بشار اسد به تهران، خود را به شکل واضح تری نشان داده است. در واقع حلقه های اصلی کار سیاست خارجی منطقه ای ایران در اختیار وزارت امورخارجه نیست و غالبا در اختیار سپاه قدس است .

البته دخالت ها در امور سیاست خارجی محدود به سپاه قدس نیست. نهادهای نهادهای نظامی و امنیتی دیگر نیز در کار سیاست خارجی دخالت می کنند. این دخالت ها آنقدر زیاد است که می توان گفت چنین وضعیتی تا این حد افراطی هرگز سابقه نداشته است.

در این روند، از سال 1376 تا سال 1384 مناسبات نظامیان و وزارت امورخارجه به سمت هماهنگی هرچه بیشتر امور خارجی تحت مدیریت وزارت امورخارجه پیش می رفت. وزارت امور خارجه در آغاز دولت آقای خاتمی با مشکلات بسیار شدیدی در مناسبات با نهادهای نظامی و امنیتی مواجه بود و این مشکلات خسارات سنگینی را متوجه حیثیت ملی و قدرت ملی کشور نیز می کرد.

اوج بحران در قتل عام کارکنان کنسولگری ایران در مزارشریف افغانستان در تابستان سال 1377 بروز کرد. اما این وضعیت توسط دولت و وزارت امورخارجه با کمک شورای عالی امنیت ملی مدیریت شد و عملا روند امور در مسیر مناسب تری قرار گرفت.

توجه داشته باشیم که مدیریت سیاست خارجی منطقه ای ایران با داشتن 15 همسایه و همجواری با بیش از 80 درصد بحران های منطقه ای فعال جهان، اصولا بدون حواشی هم کار بسیار دشواری است . ایران در حد بزرگترین قدرت های جهان در سیاست خارجی اش موضوع و مشغله دارد. . در سیاست خارجی منطقه ای ایران که اصولا مدیرتش کار دشواری است، به خاطر شرایط منطقه و تعدد مسائل، انجام امور موظف وزارت خارجه مملو از حاشیه است. مملو از دخالت نهادهای دیگر است. مملو از درهم تنیدگی مشکلات داخلی و خارجی است. مملو از رقابت ها و کشمکش ها نهادهای غالبا غیر مسئول و غیر پاسخگو است. وزارت امور خارجه برای انجام وظایفش در سطح جهان باید در داخل کشور هم بجنگد. باید برای انجام وظایف قانونی اش، مراقب مناسبات داخلی باشد.

رتیبات خیلی محرمانه و سری زمان و برنامه سفرآقای اسد به ایران قابل فهم است، اما پنهان کردن موضوع از شخص وزیر خارجه اصلا قابل فهم نیست. بی تردید وزیر خارجه در هر کشوری جزو ارکان اصلی امنیت ملی است و جایگاه ارشدی در مناسبات امنیت ملی با کشورهای خارجی دارد. یعنی بطور طبیعی باید برنامه ریزی این سفر به صورت سری تحت مدیریت وزیر خارجه انجام می شد. به نظر می رسد که آقای ظریف به خاطر روحیه منعطفش به خیلی کمتر رضایت داشته و همچنان آمادگی داشته که عدم هماهنگی ها و دخالت سپاه قدس را تحمل کند، اما بی اطلاعی کاملش از ماجرا و تحقیر ضمنی وزارت خارجه در این رابطه، باعث کناره گیری او شده است.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

سایت دیپلماسی ایرانی در این خصوص نوشت :
در حالی که هنوز منطقه و جهان در شوک خبرسفر اسد به تهران بود، خبر استعفای ظریف نه تنها این سفر را به حاشیه برد بلکه سبب شد اختلاف عمیق در حاکمیت دوگانه در ایران، علنی شده و ابعاد آن به عرصه عمومی کشیده شود. پرونده سوریه اگرچه عمدتاً در دست نظامیان است، اما ظریف نیز در عرصه دیپلماسی خود را بازوی سیاسی این صحنه دانسته و در این راه در کنار سردار سلیمانی، گام های بزرگی برداشته است. روند سوچی و آستانه تبلور نزدیکی دیدگاه های دو بازوی سیاسی و نظامی در پرونده سوریه بوده است.
غیبت در ملاقات اسد با رهبری برای وزیر خارجه ای که شب و روز دغدغه ایران را دارد، توان همراهی را از مردی گرفت که توانسته بود از آمریکا در مذاکرات هسته‌ای امتیاز بزرگی بگیرد. ظریف با برجام نه تنها امکان تنفسی برای ایران ایجاد کرد، بلکه توانست شبح جنگ از کشور را دور کند.
شاید که نه، به احتمال قریب به یقین ظریف بیش از همه از روحانی آزرده خاطر شده و تصمیم به رفتن گرفت. روحانی همانگونه که به رای دهندگان خود پشت کرد ظاهراً به وزاری خود نیز پشت کرده است.
با تمامی این سخن عمل ظریف با توجه به شرایط کشور و حاشیه‌ های این استعفا قابل تایید نیست. سیاست خارجی عرصه احساسات نیست، اما از مردی در قامت ظریف و شخصیت احساسی او، با توجه به دل شکستگی او تصمیم این چنینی دور از انتظار نبود. ظریف چه برود، که رفت، نقطه ضعف عمیقی را در ساختار نظام به رخ جهانیان کشیدکه مهندسی ترمیم آن بسیار سخت خواهد بود. با همه علاقه ای که به ظریف داشته و با همه انتقاداتی که در حوزه مدیریت داخلی و خارجی کشور دارم، استعفای ظریف را عملی ملی ندانسته و اعتقاد دارم که باید رگ خویش را به بهای ماندن و اقتدار ایران زد. احمد قوام در جریان نفت از آبروی خود گذاشت تا آن را هم خرج ایران بکنند. ما هنوز یاد نگرفته ایم و هزینه هایی می دهیم که نباید داد.
نکته آنکه زمانی سیاست خارجی به جایگاه واقعی خود می رسد که همه چیز جای خودش باشد، پس برای هر حرکت باید نه یک بار بلک چندین بار اندیشد. وضع را بدتر نکنیم.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

پاسخ ریاست محترم جمهوری به استعفای دکتر ظریف :
رئیس جمهور در پاسخ به نامه ظریف:
پذیرش استعفای شما را بر خلاف مصالح کشور می دانم و با آن موافقت نمی کنم
تمام دستگاههای دولتی و حاکمیتی باید در هماهنگی کامل با وزارت خارجه باشند
با قوت، درایت و شجاعت به مسیر خود ادامه دهید
رئیس جمهور در نامه ای ضمن مخالفت با استعفای وزیر امور خارجه نوشت:
نامه استعفای مورخ ششم اسفندماه 97 جنابعالی را دیدم. جنابعالی به حفظ شان و اعتبار وزارت امور خارجه ، و جایگاه شخص وزیر امور خارجه به عنوان بالاترین مقام مسوول در اجرای سیاست خارجی کشور ، قابل درک و مورد تایید اینجانب است.
وزارت امور خارجه عهده دار روابط خارجی و زمینه ساز تحقق امنیت و منافع ملی است. لذا همانطور که بارها دستور داده ام تمامی دستگاه ها، اعم از دولتی و یا حاکمیتی ، باید در هماهنگی کامل با این وزارت ، در زمینه روابط خارجی باشند.
از زحمات و تلاش های بی وقفه جنابعالی در دوران تصدی مسوولیت سنگین وزارت امور خارجه، در دولت یازدهم و دوازدهم قدردانی می کنم و از آنجا که شما را به تعبیر مقام معظم رهبری "امین، غیور ، شجاع و متدین" و در خط مقدم ایستادگی در برابر فشارهای همه جانبه آمریکا می دانم ، پذیرش استعفای جنابعالی را بر خلاف مصالح کشور می دانم و با آن موافقت نمی کنم.
اینجانب نسبت به فشارهای وارده به دستگاه دیپلماسی کشور ، دولت و حتی رئیس جمهور منتخب مردم به خوبی آگاهم. ما به عهدی که با خدا و ملت بسته ایم ، تا پایان وفادار می مانیم و اطمینان دارم که به فضل الهی از این مرحله سخت عبور خواهیم کرد.
موفقیت های وزارت امور خارجه فقط طی ماه های اخیر در مقابله با توطئه های آمریکا در نیویورک، وین ، بروکسل ، لاهه ، ورشو، مونیخ و ... پیروزی های سیاسی در سطح منطقه ای و بین المللی قابل توجه بوده است. شادی و پایکوبی دشمنان قسم خورده این مردم همچون رژیم صهیونیستی، از استعفای جنابعالی بهترین گواه بر موفقیت "محمد جواد ظریف" و بزرگترین دلیل برای استمرار فعالیت شما در سمت "وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران " است. جنابعالی مورد اعتماد اینجانب و مجموعه نظام جمهوری اسلامی و به خصوص مقام معظم رهبری هستید. شما با قوت ، شجاعت و درایت به مسیر خود ادامه دهید که خداوند با بندگان صالح خود است.
حسن روحانی
رئیس جمهوری اسلامی ایران

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

تحلیل روز در خصوص آقای دکتر ظریف نوشت :
ظريف سرمایه ملی
در اینکه دکتر ظریف به طرز استثنایی و بی سابقه‌ای هدف یک هجمهٔ خشن و حساب‌شده از خارج و داخل کشور است تردیدی نیست. موسسات خاصی هم در خارج و هم در داخل کشور سالانه میلیون‌ها دلار هزینه‌ٔٔ جنگ روانی با شخص دکتر ظریف می‌کنند تا اور را از ادامه کار منصرف کنند.
چهار دهه سابقه کاری دکتر ظریف و اظهارات ایشان همواره نشان داده که او حاضر است از خودش برای پیش‌برد منافع ملی هزینه کند. در نتیجه دلیل استعفای او نمی‌تواند «شخصی» باشد.
وقتی یک دیپلمات حرفه‌ای که در حل‌ و فصل تمام چالش‌های بین‌المللی چهل سال اخیر ایران نقش داشته نسبت به افول شأن و جایگاه وزارت خارجه هشدار می‌دهد، شرط تدبیر این است که هشدار او جدی گرفته شود. نگاه ظریف یک نگاه کارشناسانه، غیر سیاسی و مبتنی بر سال‌ها تجربه است و به مصلحت کشور است به هشدار او با دید «سیاسی» برخورد نشود.
رفتن ظریف خسارت محض است و جبران آن کار آسانی نخواهد بود.
از شش سال زمامداری ظریف در وزارت خارجه سه سالِ آن بحث رسانه‌های جهان بر سر این بوده که «آیا جایزه صلح نوبل امسال به وزیر خارجه ایران تعلق خواهد گرفت یا نه؟».
این یعنی دستاوردها، منش و شخصیت ظریف به گونه‌ای بوده که او به تنهایی عملکرد هزاران لابی و موسسه روابط عمومی و گروه فشار در پایتخت‌های غربی را خنثی‌ کرده و اجازه نداده پروژه امنیتی‌سازی ایران را - که تا پیش از او به عضوی از محورت شرارت در افکار عمومی شناخته می‌شد - به سرانجام برسانند.
هرگاه دولت ایران توانست میلیاردها دلار صرفِ مقابله با این دستگاه عظیم تبلیغاتی کند و در هر پایتخت جهان ده‌ها موسسه حرفه‌‌ای را به استخدام خود درآورد تا مانع دسیسه‌های جریان ایران‌ستیز شود، آنگاه می‌تواند از بخشی از خدمات جواد ظریف صرف نظر کند!
ظریف یک وزیر امور خارجه معمولی نیست. او یک شخصیت بین‌المللی است که جایگاه ویژه‌ای در جهان دارد و دلیل اینکه یک پُست غیر رسمی او در اینستاگرام در عرض چند دقیقه به تیتر رسانه‌های دنیا تبدیل شد و سران کشورها را به واکنش واداشت هم همین ویژگی اوست.
در خیابان‌های اروپا و آمریکا قدم بزنید و به طور اتفاقی از رهگذرها نام وزیر امور خارجه چین - یعنی یکی از مهم‌ترین قدرت‌های جهان - یا هند و ژاپن و ترکیه و کانادا و سایر قدرت‌های صنعتی جهان را سئوال کنید. احتمالاً اینکه بتوانند پاسخ درستی به شما بدهند بسیار ضعیف است. اما بپرسید وزیر امور خارجه ایران یا جواد ظریف کیست و قطعاً‌ به شما جواب خواهند داد. این یعنی ظریف شخصیتی فراتر از جایگاه حقوقی خود دارد و این سرمایه‌ایست که دولت و ملت نمی‌توانندد به راحتی از آن صرف‌نظر کنند.
رژیم‌ها و جریان‌های جنگ‌طلبی که سال‌ها میلیاردها دلار برای ایران‌هراسی هزینه می‌کنند و ظریف را بزرگ‌ترین مانع در برابر پروژه‌های خود می‌بینند، قطعاً از رفتن او خوشحال هستند. نخست‌وزیر اسرائیل از هم‌اکنون در توئیت خود - ضمن ابراز خوشحالی از استعفای ظریف - رفتن او را به نحوی به حضور خود در قدرت نسبت داد تا از این اتفاق در انتخابات آینده اسرائیل بهره‌برداری تبلیغاتی کند.
بولتون‌ها، پومپئو‌ها و بن‌سلمان‌ها - که انزوا و کاهش نفوذ و قدرت رژيم‌های خود را متاثر از عملکر ظریف می‌بینند - قطعاً‌ از نبود او رضایت خواهند داشت.
تمام جریان‌های ضد ایرانی سازمان‌یافته در خارج از کشور که سال‌ها - بی نتیجه - ظریف را «دروغگو» خواندند تا اعتبار او را در صحنه دیپلماسی خدشه‌دار‌ کنند و راه را برای اتهامات سنگین‌تر به کشور باز کنند قطعاً نفس راحتی خواهند کشید.
تمام کسانی که به بهانه‌های واهی او را - که عمری برای رفع تحریم و بالطبع برای حقوق اساسی مردم، از جمله حقوق اقتصادی، حق سلامت، حق غذا، حق اشتغال و حق برخورداری از استاندارد مناسب زندگی - «دشمن حقوق بشر» خواندند تا محبوبیت او را نزد مردم خدشه‌دار کنند و از این طریق به جایگاه بین‌المللی ایران تعرض کنند قطعاً با رفتن او خواب راحتی خواهند داشت.

مصطفوی
هنوز نظری ثبت نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ثبت نظر به عنوان مهمان.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

دیدگاه

چون شر پدید آمد و بر دست و پای بشر بند زد، و او را به غارت و زندان ظالمانه خود برد، اندیشه نیز بعنوان راهور راه آزادگی، آفریده شد، تا فارغ از تمام بندها، در بالاترین قله های ممکن آسمانیِ آگاهی و معرفت سیر کند، و ره توشه ایی از مهر و انسانیت را فرود آورد. انسان هایی بدین نور دست یافتند، که از ذهن خود زنجیر برداشتند، تا بدون لکنت، و یا کندن از زمین، و مردن، بدین فضای روشنی والا دست یافته، و ره توشه آورند.

نظرات کاربران

- یک نظز اضافه کرد در بازی با دکمه های آغاز مجدد جنگ...
تقاطع تنش‌زایی سید مصطفی تاج‌زاده استراتژی باخت - باخت جمهوری اسلامی در منطقه، به‌ویژه در اعزام نی...
- یک نظز اضافه کرد در حجاب، یک عدم تفاهم ملت با قدرت...
فارغ از مغایرت گشت ارشاد با قانون و اخلاق؛ اگر این کارها را برای انزجار مردم از حجاب و اسلام می‌کنند...