داعشی همان مسلمان و داعش مسلکی همان اسلام است

"داعشی همان مسلمان و داعش مسلکی همان اسلام است؟!"

این جمله بسیار تاثر برانگیزی است که هر از چندگاهی از زبان برخی از مردم جاری می شود و لذا طبق این نظر داعشی ها همان مسلمانان واقعی و عملکردشان همان اجرای واقعی فقه اسلامی تلقی می شود. برای تصحیح چنین دیدگاهی نمی توان داعش و داعش مسلک ها را با معیارهای حقوق بشری، اخلاق، نُرم های انسانی و... مورد نقد و حمله قرار داد که بدین لحاظ به صورت آشکاری محکومند، تنها راهی که برای رفع اتهام از اسلام و مسلمانی وجود دارد، نقد فقهی و تاریخی اعمال داعش است تا روشن گردد این روند فکری و عملی آنان چقدر با فقه و تاریخ اسلام منطبق هست و چقدر نیست.

ظاهرا کسانی که به چنین اعتقادی رسیده اند اعمال داعشی ها را با اعمال مسلمانان در تاریخ و دستورات فقهی موجود در اسلام، مقایسه می کنند و به این نتیجه دردناک رسیده اند و لذا باید به نقد تاریخی و فقهی داعش دست زد و ثابت کرد که اعمال و تفکر داعش مطابق با فقه و تاریخ (روش) اسلام نیست و چنین حرکتی تنها از کسانی شایسته است که به فقه و تاریخ اسلام آشنایند و مدعی پاسداری از آنند (علما و حوزه های علمیه)، تا داعش را از این لحاظ به نقد کشید و تطابق و عدم تطابق آنان را با اسلام و مسلمانی روشن نمود و اسلام و مسلمانی را از چنین وصله ناجوری مبرا و تطهیر کرد.

خلایی که احساس می شود از ناحیه ایدئولوک های اسلامی است که حمله نقادانه و علمی موثری به عملکرد و تفکر داعش صورت نمی گیرد و بیشتر نقدها ناشی از معیارهای انسانی و حقوق بشری است. حال آنکه پادزهر این سم مهلک، نشان دادن فاصله تفکر و سیره اسلامی از تفکر و سیره داعشی است. این است کیمیای مورد نیاز حال اسلام و مسلمانی که به تبرعه اسلام و مسلمانی خواهد انجامید وگرنه محکومیت اخلاقی و حقوق بشری داعش اثر آنچنانی نخواهد داشت و به حساب دعوای رقبا گذاشته خواهد شد.

اسلام باید از فقه داعشی تبری بجوید و دوری خود را از چنین اعمال و افکاری به اثبات برساند وگرنه تاریخ اسلام را مسلمانان ناپاکی مثل امویان و عباسیان و... ساختند و شاید تاریخ اسلام قابل دفاع نباشد، ولی فقه را قاعدتا انسان های عالم از متون شریف اسلامی استخراج کرده اند و... اگر به لحاظ فقهی بین اسلام داعشی و اسلام ما همپوشی و همسانی وجود داشته باشد، باید در فقه اسلامی با رویکردی انسانی و اخلاقی و... تجدید نظر و آنرا اصلاح کرد وگرنه اتهاماتی منجمله این که داعش وابسته به این و آن است اتهام مناسبی برای از میدان به در کردنش نمی تواند باشد.

نظرات (2)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

آیا یک داعشی نیز فرزندش را دوست دارد؟

غلامرضا علیزاده

به احتمال بسیار، کلیپ دردناک مواجهه دختری که در ۱۴ سالگی مورد تجاوز وحشیانه یکی از منادیان اسلام سلف قرار گرفته بود، دیده‌اید و بر ناکرانمندیِ پلشتی‌های جهان مُهر تایید زده‌اید.

تیتر یادداشت پیشِ رو، پرسشی‌ است که مادرم در آستانه ۹۰ سالگی از من پرسید! وقتی جنایت‌های داعش را می‌شنید و او را در جریان قساوت‌های این جرثومه‌های عصرِ جدید قرار می‌دادم که فوادی تیره همچون دستارهایشان داشتند، به ناگاه چنین گفت مادر!

پرسش مُدام این دخترِ مظلوم ایزدی نیز چُنین بود که رو به این انسان‌نمای داعشی همچون پتکی بر سرش می‌کوفت: آیا خودت دختر و پسر داری؟ آیا ذره‌ای شرف در وجودت حس کرده‌ای؟

براستی چرا انسان باید تا بدان اندازه، دچار ابتذال و فرومایگی و بی‌چیزی (triviality) شود، تا سبوعیت و درنده خویی‌اش، سببِ حیرت روح آدمی شود؟

در نوشتار پیشینم با عنوان «آنگاه که التزام به ایدئولوژی، سبب بازتولید شر می‌شود.» چنین آورده بودم:
سالها پیش که «آیشمن» از سرسپردگانِ نازیسم آلمانی پس از مدت‌ها زندگی مخفیانه توسط موساد از آرژانتین ربوده شده و برای محاکمه به اسراییل برده شد، تصور یهودیان از آیشمن یک فرد زشت‌خو با رفتارهای نابهنجار بود. اما او چنین نبود!
آيشمن، فردی بسیار مودب، وفادار به همسر و فرزندان و خيلی راستگو و صريح‌الهجه و خجالتی و مبادی آداب بود،(همانند جنایتکارانِ سال‌های پیشِ استان کرمان که جگرگوشه‌های مردم را به نیت ارشاد، اعدام صحرایی می‌کردند!)

هانا آرنت که ذهن خودش را معطوف به چنین پدیده‌ای کرده بود و جهت کنکاش در روان نژند چنین پلشت‌خویی به‌کار گمارده شده بود، این پرسش در ذهن‌اش مطرح شد:
چنين آدمی چطور می‌تواند اين‌همه انسان را بسوزاند؟!
آرنت، پس از گفتگو با گروهی از روانشناسان اجتماعی و تحقيقات وسيع متعاقبِ آن، فهميد كه آیشمن دارای قدرت تخيلِ پایینی است و نمی‌تواند خویش را جای ديگران قرار دهد.

مورد آیشمن و داعش و آدمکشی‌های سبعانه‌ای که نمونه عریانش را در پروژه‌ی مخوف و ناتمامِ قتل‌های زنجیره‌ای دیده‌ایم، تمامی پندارهای افلاطونیِ برساخته‌ی ذهن بنیان‌گذاران اتوپیای خیالی را دچارِ مرگی جانکاه می‌کند و مرور آن، سببی‌ست برای زشت‌انگاریِ زیست-جهان آدمی در جهان مدرنیته.

راستی تقیّد به کدام ایدئولوژی می‌تواند انسان‌ها را آن‌چنان در موضع حق‌مدارانه نشانده، که جان و مال و عِرض و ناموس دیگران را تنها به دلیل برگزیدن آیینی متفاوت، بر آدمیان مباح گردانَد. تلخ‌تر آن‌که، بر زمینی که به جبر و تدلیس ستانده‌اند، سجاده‌ای بافته از بُرد یمانی پهن می‌کنند و دوگانه‌ای به تَانی می‌خوانند و در خیال واهیِ خویش می‌پندارند که به خدا نزدیک‌تر شده‌‌اند و رستگار گشته‌اند! در چنین‌موقعیتی عُجب و نخوت زاهدانه تمام وجودشان را چون پیچکی در برمی‌گیرد و رهایشان نمی‌سازد. حال آن‌که اگر پرده‌های تجاهل براُفتد، جهان پیش چشمشان تیره و تار می‌گردد، هم‌چنان‌که بر دختر نگون‌بخت شمالِ عراق چنین رفت که تنها جرمش ایزدی بودن بود! و عقوبتش به اسیری‌بردن و فروش آن‌ها به مثابه‌ی کالایی ارزان! در بازار کنیزکان عراق و شام.

اکنون این پرسش بنیادین، بازنمایی می‌شود؛ که چرا وجود یک مذهب، باید دیگری را نفی کند و چرا گُمان برده می‌شود، هر آن‌که اثنی‌عشری‌ست به نیکبختیِ مملکت فکر می‌کند و از دل چنین باوری، خاوری و سعید امامی و اکبر طبری و مسعود رجوی بازتولید نمی‌شود! و ان‌که آشوری‌ست یا بهدینِ زردشتی یا اسپهبد قرمطی؛ لابُد این آب‌و‌خاک را دشمن می‌دارد و کتابچه‌ی حقیقت تنها نزد آن عده‌‌ی اندک است و دیگران در برهوت وانفسایشان سرگردانند و ره به گمراهی سپرده‌اند!؟

@tahlilvarasad

This comment was minimized by the moderator on the site

نتیجه تحقیقات سازمان ملل: داعش علیه ایزدی‌ها مرتکب «نسل‌کشی» شده است
نگارش از یورونیوز فارسی • به روز شده در: ۱۱/۰۵/۲۰۲۱ - ۱۰:۲۵
عکسی از شهر راوه عراق در زمان تصرف داعش در سال ۲۰۱۴
سرپرست تیم ویژه‌ای که دربارهٔ خشونت‌های داخلی عراق تحقیق می‌کند، اعلام کرد شواهد «آشکار و مجاب‌کننده» نشان می‌دهند که اعضای داعش در سال ۲۰۱۴ میلادی علیه اقلیت ایزدی دست به نسل‌کشی زده‌اند و آنان همچنین توانسته‌اند سلاح‌های شیمیایی بسازند و از آنها استفاده کنند.
شورای امنیت در سال ۲۰۱۷ قطعنامه‌ای تصویب کرد تا به‌موجب آن تیمی تحقیقاتی برای ثبت شواهد جرائم و جنایات جنگی در عراق و بخش‌هایی از سوریه شکل بگیرد. گزارش اخیر این تیم شواهد قانع‌کننده‌ای از تلاش داعش برای نسل‌کشی اقلیت دینی ایزدی ارائه می‌کند.
شبه‌نظامیان دولت اسلامی در سال ۲۰۱۴ پس از اولتیماتوم «ایمان بیاورید یا بمیرید» هزاران مرد ایزدی را به‌ویژه در شهر سنجار در شمال عراق کشتند و بسیاری از زنان و دختران اهل این اقلیت دینی را به‌سوی بردگی و خشونت‌های جنسی روانه کردند، خشونت‌هایی که گاه تا سالها ادامه یافت و اغلب منجر به مرگ آنان شد.
گزارش تیم تحقیقاتی سازمان ملل همچنین عنوان می‌کند که گروه دولت اسلامی در سال ۲۰۱۴ با شکنجه و اعدام گروهی از دانشجویان و کارکنان دانشکدهٔ نیروی هوایی تکریت، که عمدتا شیعه بوده‌اند مرتکب «جنایت جنگی» شده است.
مراسم تدفین بقایای قربانیان ایزدی در شهر سنجار عراق آسیوشیتد پرس
شواهد اخیر حاصل کاوش گورهای جمعی،‌ اطلاعات استخراج‌شده از کامپیوترهای متعلق داعش، دیجیتالی‌کردن موارد و به‌کارگیری فناوری‌های پیشرفته پردازش اطلاعات است.
این اطلاعات همچنین نشان می‌دهد اعضای داعش که آزمایشگاه‌های دانشگاه موصل را به مرکز ساخت سلاح شیمیایی بدل کرده بودند، توانسته‌اند به کمک کارشناسان داخلی و خارجی ترکیبات مسموم‌کننده بسازند و آنها را روی زندانیان آزمایش کنند، آزمایش‌هایی که منجر به مرگ زندانیان شده است.
اطلاعات اخیر همچنین نشان می‌دهد که این گروه موفق به تولید گاز خردل شده‌اند و آن را در حملهٔ راکتی به شهر شیعه‌نشین و ترکمن «تازه خورماتو» به‌کار گرفته‌اند.
کارشناسان این تیم اعلام کرده‌اند که گام بعد، استفاده از این اطلاعات برای برآوردن انتظار عدالت‌خواهی بازماندگان این جنایات است و ابراز امیدواری کردند که مسئولان عراقی بتوانند با وضع قوانین تازه، اعضای سابق داعش را به‌خاطر ارتکاب «جنایت جنگی»، «جنایت علیه بشریت» و «نسل‌کشی» محاکمه کنند.
نادیا مراد، دختر ایزدی و برنده نوبل صلح نیز که خود و خانواده‌اش قربانی خشونت‌های داعش بوده‌اند همزمان با انتشار این گزارش، از شورای امنیت خواست نسل‌کشی ایزدیان را به دادگاه بین‌المللی جرائم جنگی ارجاع دهد. وی گفت: «پاسخ‌گو کردن (مجرمان) به‌شکل قانونی به‌خاطر جنایات داعش، تأثیر چشمگیری بر احیای اقلیت ما دارد».

مطالب مرتبط با این پست
هنوز نظری ثبت نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ثبت نظر به عنوان مهمان.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

دیدگاه

چون شر پدید آمد و بر دست و پای بشر بند زد، و او را به غارت و زندان ظالمانه خود برد، اندیشه نیز بعنوان راهور راه آزادگی، آفریده شد، تا فارغ از تمام بندها، در بالاترین قله های ممکن آسمانیِ آگاهی و معرفت سیر کند، و ره توشه ایی از مهر و انسانیت را فرود آورد. انسان هایی بدین نور دست یافتند، که از ذهن خود زنجیر برداشتند، تا بدون لکنت، و یا کندن از زمین، و مردن، بدین فضای روشنی والا دست یافته، و ره توشه آورند.

نظرات کاربران

- یک نظز اضافه کرد در آه ای خدای بدن های در هم کوفته...
شعری از شاعر اهل افغانستان زبان دل خراسانیان از دامنه جنگی که دامن از سرزمین و این مردم مظلوم نمی کش...
- یک نظز اضافه کرد در ایرانیان مهاجری که کشورها و سر...
سیدمحمدخاتمی در سفر به شهر یزد از آتشکده زرتشتیان یزد دیدن کرد خاتمی در این دیدار ضمن گفت و گو ب...