آری برادر ایلامی ام همچنان در بعضِ ذغدغه ها مشترکیم

 جناب کیدینو! [1] برادر ایلامی ام! [2] در حالی که تو هزاران سال است که ما را ترک کرده ای و به دیار باقی شتافته ایی، اما مشتاقانه در انتظار دیدار توام تا بنشینم و گفتگو کنیم و پاسخ هزاران سوالی را بیابم که از تو، زندگی و روزگارت در ذهن دارم. تو رفتی اما عبادتگاه تو، نیایشگاه چغازنبیل [3] همچنان پابرجاست و مرا به سوی تو دلالت می دهد و ماندگاری اش یا نشان از عبادت گیرای تو در آن مکان مقدس دارد، که معبد زیرپای تو را ابدی کرد، و یا اینکه خداوندگارت به پاس زحمات و دقتت در ساختش، آنرا برایمان به عنوان میراث تو حفظ کرد، تا تو را به رخ بازماندگانت بکشد؟

آثار باقی مانده از نیایشگاه چغازنبیل

آثار باقی مانده از نیایشگاه چغازنبیل

 آری آنچه ساختید همچنان سر در آسمان دارد، و نشان می دهد که تو نیز چون ما رو به آسمان داشتی و خدایانت (از جمله کیرواشیر، اینشوشیناک و...) را در آسمان ها جستجو می کردی، و حتما به همین دلیل است که اوجی را برای یافتن آنان ساختی تا دسترسی به آنان راحت تر شود. ما نیز امروز چون تو، چشم به آسمان داریم و مناره و گنبدِ سجدگاه های مان سینه آسمان را می شکافد تا در زیر آن بنشینیم و همچنان مراد دل خود را از آنجا جستجو کنیم، از این جهت می توانم بگویم که با تو اشتراک دارم و راهی را می رویم و که تو رفتی و فلسفه ایی را که تو داشتی، داریم، ولی نمی دانم:

 آیا تو از جانب خدایت در آن اوج چغازنبیل پاسخی به خواسته هایت دریافت داشتی یا خیر؟

دغدغه هایت چه بود و ذهنت درگیر چه نیازهایی؟

چه دشمنان و بلاهایی تو را تهدید می کردند، آیا تو نیز درگیر خداوندگاران زر و زور و تزویر بودی؟

آیا تو و فرزندانت را دوری از خدا، آسمان و آسمانیان و نا امیدی از آنان تهدید می کرد؟

تو نیز در حالی که چشم و رویت به سمت آسمان بود، از جانب نمایندگان خدایت مورد تهدید بودی؟

آیا تو نیز دغدغه معاش، کار و... داشتی؟

آیا خطر آینده ایی نامطمئن ناشی از طبیعتی در حال نابودی تو را نیز تهدید می کرد؟

و هزاران سوال بی پاسخ دیگر

نقاشی از ساختمان نیایشگاه چغازنبیل  

نقاشی از ساختمان نیایشگاه چغازنبیل

 ولی انگار تو هم بعضِ همان نگرانی هایی را داشتی که ما امروز داریم، تو نیز از سمت میانرودان[4] مورد تاخت و تاز بودی و جان و مالت در خطرشان بود، همچنان که ما نیز امروز از ناحیه داعشیان وهابی مسلک که به نمایندگی از ناحیه خدایمان خود را معرفی می کنند در معرض تاخت و تازیم.

آری در بعضِ دغدغه ها و همچنین در اولویت بودن خداوند در زندگی امان، با تو مشترکیم و امروز نیز عظیم ترین بناها متعلق به خدا و نمایندگان اوست.

 [1] پادشاهی ایلامی که خود را خدمتگذار کیرواشیر خدای ایلامی معرفی کرد

[2] ایلامیان قومی ایرانی که بین سال های 4400 تا 2600 قبل از میلاد مسیح جنوب فلات ایران حکومت می کردند

[3] زیگورات چغازنبیل کهن ترین اثر ایرانی است که دارای ابعاد و خصوصیات خیره کننده است و با اهرام مصر برابری می‌کند. این بنای عظیم به صورت هرم مطبق یا پله پله در حدود 1250 سال قبل از میلاد ساخته شده است و هم اکنون در نزدیکی شهر شوش قرار دارد.

[4] سرزمین بین النهرین (دجله و فرات) در عراق کنونی

نظرات (2)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

Dr. Χοδαδάδιος Ρεζαχανίδης ???????????????? @sasanianshah · 14h
فکر کنید، ۳۰۰۰-۲۹۰۰ سال پیش، دولت عیلام و مردم عیلام که فکر حفظ کشورشون و منابعش برای مردم خودشون بودند، چقدر از این موج مهاجران آریایی که از شرق و شمال شرق میامدند و دور و بر مملکت ساکن می‌شدند، کفری بودند. حیف اون موقع X نبود هشتگ اخراج_آریایی_مطالبه_ملی بزنند…

This comment was minimized by the moderator on the site

ایلام‌

ایلام‌به هنگام‌ اوج شکوهمندی خود شامل خوزستان ، لرستان امروزی ، کوه های بختیاری ، پشتکوه ، بخشی از فارس و کرانه های خلیج فارس تا بوشهر و حدود آن از باختر به بابِل و از خاور به اصفهان می رسیده است ‌. از آغاز هزاره ی سوم پیش از میلاد به درجه ای از پیشرفت تکامل اجتماعی رسیده بود که تقریبا همزمان با پیدایش نخستین شهر - دولت های میان رودان ، موفق به تشکیل دولت در سرزمین ایران گردید . سومری ها این کشورراnim واکدی هاelamtoمی خواندند ولی از نام‌آن به زبان خود ایلامی ها آگاهی در دست نیست .

در تاریکی هزاره ها ایرج اسکندری

در منابع سومری از نیمه ی هزاره ی سوم پ.م نام ایلام nim به معنی بلند نوشته شده است ، که بیشتر با شناسه یki به نشانه ی سرزمین، کشور همراه بود . شکل اکدی بکار رفته kur elammatum یا سرزمین ایلام بود .
درباره ی ریشه شناسی نام ایلام سخنان بسیاری گفته شده است . به نظر damerow و englond ایلام شکل اکدی شده ی واژگان سومری و ایلامی متاثر ازelum (بلندبودن) است . به نظرwalter hinz این واژه از hal سرزمین+tamt "خدای بخشنده" تشکیل شده است و به تازگی گفته شده که ممکن است کوتاه شده ی عبارت اکدی ala,itum matumبه معنی سرزمین بلند باشد ، اما به احتمال قویelamtuاکدی از ha(l)tamti ایلامی گرفته شده است .

برگرفته از کتاب "باستان شناسی ایلام" دانیل تی پاتس daniel t.potts

هنوز نظری ثبت نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ثبت نظر به عنوان مهمان.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

دیدگاه

چون شر پدید آمد و بر دست و پای بشر بند زد، و او را به غارت و زندان ظالمانه خود برد، اندیشه نیز بعنوان راهور راه آزادگی، آفریده شد، تا فارغ از تمام بندها، در بالاترین قله های ممکن آسمانیِ آگاهی و معرفت سیر کند، و ره توشه ایی از مهر و انسانیت را فرود آورد. انسان هایی بدین نور دست یافتند، که از ذهن خود زنجیر برداشتند، تا بدون لکنت، و یا کندن از زمین، و مردن، بدین فضای روشنی والا دست یافته، و ره توشه آورند.

نظرات کاربران

- یک نظز اضافه کرد در شهید سید محسن مصطفوی درقاب آ...
نازنین مردان با صفا و بی ریا و مخلص
- یک نظز اضافه کرد در شهید سید محسن مصطفوی درقاب آ...
روح همه شهدا شاد