کاش هرگز بیداری اسلامی اتفاق نمی افتاد و چنین اسلام و مسلمانی در خواب ابدی می ماند

 هنوز مدت زمان زیادی از سلسله انقلاب های منطقه عربی نمی گذرد که مثل دومینو کشورها را درنوردید و پیش آمد و از مغرب عربی تا عمان را تکان داد و ما به این خروش مردمی خوشحال شدیم و از بیداری اسلامی سخن گفتیم که زین پس ملت های منطقه بر شئونات خود حاکم می شوند و مستبدین منطقه یکی بعد از دیگری به مستبدین دیگر پناهنده می شوند و امیدهای بسیاری در دل آزادی خواهان خاورمیانه روشن شد، که نظام های استبدادی منطقه به چالش کشیده شده اند و منطقه خاورمیانه می رود که تغییراتی به خود ببیند که بسیاری انتظارش را می کشیدند. 

 

 

اما غافل از این که اکثر این حوادث در امتداد طرح های منطقه یی سلطه گران بین المللی در حال وقوع است و آنها ابتدا اوضاع منطقه را بهم ریخته اند تا طرح های کلی خود را از این پس پیش برند. این جاست که امروز باید بگوییم کاش چنین بیداری اسلامی رخ نمی داد و چنین اسلام و مسلمانانی در خواب می ماندند که از اسلام و مسلمانی تنها فتوا دادن و حرام کردن و حلال کردن را بلدند و حتی خواهر و برادر را برای ازدیاد نسل چنین مسلمانانی! حلال می کنند! و تشنه به خون مسلمانانند و از اسلام تنها شمشیرش را می شناسند که آن را جهاد می نامند و همچون قصاب ها که احشام سر می برند، سر مسلمانان می برند و اماکن مذهبی دیگران را ویران می کنند و جهادهای گوناگون از جمله جهاد نکاح دارند و هزار هرزه کارهای دیگر که انسان با دیدن و شنیدن اعمال شان از مسلمان بودن خود هم شرمنده می شود. سوریه، لبنان، عراق، مصر و یمن ویران شدند و عناصر منحرف و خودسر بر شئونات مناطق مذکور حاکم شدند و بدترین اعمال را مرتکب شدند و خطر کشورهای دیگر منطقه از جمله ترکیه، عربستان، اردن، ایران و... را نیز تهدید می کند کاش چنین اسلامی و چنین مسلمانانی تا ابد در خواب می ماندند و چنین بیداری اسلامی هرگز اتفاق نمی افتاد.

 

+  نوشته شده توسط سید مصطفی مصطفوی در 2:59 AM  چهارشنبه یکم مرداد 1393

 

نظرات (5)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

ممنون از مطالبتون واقعا همین جوری است.

محمد
This comment was minimized by the moderator on the site

تتتتتت

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

قدرت گرفتن حکومت‌های پادشاهی از خاکستر جنبش بهار عرب در خلیج فارس Access to the commentsنظرها
نگارش از یورونیوز فارسی • به روز شده در: ۰۷/۱۲/۲۰۲۰ - ۱۰:۱۱

خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی در خصوص تحولات ژئوپولیتیک در خلیج فارس به تقویت نظام‌های پادشاهی در این منطقه استراتژیک طی دهه گذشته اشاره و آنرا حاصل شکل گیری کانون‌های جدید قدرت پس از تضعیف جنبش بهار عرب توصیف کرده است.

در این گزارش آمده است که با افول رژیم‌های استبدادی در تلاطم بهار عرب، بنیان‌های قدرت در کشورهای حوزه خلیج فارس به لرزه درآمد اما ده سال بعد، نظام‌های پادشاهی در این منطقه بواسطه تضعیف همسایگان قدرتمند خود به مرکز ثقل جدید خاورمیانه تبدیل شدند.

به اعتقاد نویسنده گزارش سقوط یا انحطاط قدرت‌های سنتی خاورمیانه نظیر سوریه و مصر به کشورهای پادشاهی حوزه خلیج فارس امکان داد تا خود را به عنوان کانون جدید قدرت در خاورمیانه تثبیت کنند.

خلیج فارس؛ مرکز ثقل جدید خاورمیانه
در این گزارش آمده است که که کشورهای حاشیه خلیج فارس طی سالهای گذشته به خوبی این ابتکار عمل را بدست گرفته‌اند؛ این کشورها آنطور که نویسنده به آن اشاره دارد به ایجاد تحول در جوامع خود تسریع بخشیدند، دست به ساخت کلان‌شهرهایی برای آینده زدند و با ابتکارات نوینِ دیپلماتیک از جمله عادی سازی روابط با اسرايل مسیر تازه‌ای را نسبت به آنچه در گذشته بدان پایبند بودند، برگزیدند.

بادر السیف، استاد تاریخ در دانشگاه کویت در این خصوص می‌گوید: «تضعیف مراکز قدرت سنتی کشورهای عرب به دلیل بهار عرب باعث شده است که خلیج فارس، برای اولین بار در تاریخ معاصر، به مرکز ثقل دنیای عرب تبدیل شود.»

موجی انقلابی موسوم به بهار عرب سال ۲۰۱۱ برخی از کشورهای عربی را درنوردید و حاکمان سنتی را که فاسد، سرکوبگر و بی کفایت خوانده می‌شدند، هدف قرار گرفت.

تظاهرات گسترده و خیزش مردمی در تونس و مصر سرنگونی رژیم‌های استبدادی زین‌العابدین بن علی و حسنی مبارک را به همراه داشت اما این موج انقلابی در سوریه، لیبی و یمن به جنگ داخلی منتهی شد.
سرکوب در مصر اما سال ۲۰۱۳ با قدرت گرفتن افراد وابسته به ارتش بار دیگر از سر گرفته شد. مصر که زمانی به عنوان مظهر فرهنگ و نیز مروج «پان‌عربیسم» شهرت داشت اکنون تنها به سرفصل‌هایی چون نقض حقوق بشر و فقر خبرساز می‌شود.

در همین راستا باید به کشورهای سوریه و عراق اشاره کرد که به دلیل هرج و مرج داخلی به شدت تضعیف و از هم پاشیده شده است.

این تخریب‌ و ویرانی‌ها در حالی صورت گرفته که امارات عربی متحده و قطر،‌ جایی که آسمان‌خراش‌های مدرن و پر زرق و برق میلیون‌ها مهاجر را به سوی خود جلب می‌کنند طی این سالها در مسیر رونق و رفاه پیش رفته‌اند.

جنبش انقلابی برآمده از بهار عرب حتی به خلیج فارس هم راه پیدا کرد اما نخستین گام‌های شکل گیری آن در عمان و به ویژه در بحرین با مداخله مسلحانه «بردار بزرگ سعودی» خاموش شد.
متحدان آمریکا شاهد بی‌عملی کامل واشنگتن بودند
گزارش خبرگزاری فرانسه در ادامه تاکید دارد که بهار عرب چشم حاکمان کشورهای حوزه خلیج فارس را باز کرد زیرا آنها به عنوان متحدان و شرکای نزدیک به واشنگتن شاهد بی عملی کامل ایالات متحده هنگام تهدید رژیم‌های مصر و بحرین بودند.

بادر السیف، استاد تاریخ دانشگاه کویت در همین خصوص می‌گوید: «آنها (کشورهای حوزه خلیج فارس) فهمیدند که باید خود امور را در دست بگیرند و هیچ تضمین امنیتی مستمری از سوی ایالات متحده وجود ندارد.»

این خود یک نقطه عطف بود اما به اعتقاد تحلیل‌گران، کشورهای حاشیه خلیج فارس پیش از سال ۲۰۱۱ برای تقویت قدرت خود را آماده کرده بودند.

عبدالخالق عبدالله، استاد علوم سیاسی در امارات عربی متحده معتقد است: «بهار عرب این روند (تقویت بنیان‌های قدرت) را آغاز نکرد بلکه بویژه در امارات عربی متحده و قطر آنرا تسریع و برجسته کرد.»

عربستان سعودی پیش‌تر به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان و خاستگاه مقدس‌ترین اماکن دین اسلام از پیش وزنه جداگانه‌ای در منطقه به حساب می‌آمد و از قد و قامتی بلند‌تر نسبت به دیگر کشورهای پادشاهی منطقه برخوردار بود.

از سوی دیگر عبدالخالق عبدالله معتقد است که دوحه به لطف انعکاس ویژه وقایع سال ۲۰۱۱ توسط شبکه خبری معروف خود، الجزیره و نیز پیروزهای موقت اسلام‌گرایان از خیزش بهار عرب در جهت منافع خود استفاده کرد.

امارات عربی متحده نیز از بی ثباتی به وجود آمده نهایت استفاده را کرد و خود را به عنوان «پناهگاهی امن» مطرح ساخت تا بدینوسیله سرمایه‌گذاران خارجی را به ویژه به دبی، یکی از هفت امارت اصلی و قطب اقتصادی خود که در تلاش برای خروج از بحران مالی سال ۲۰۱۰ بود، جذب کند.

اینک، ده سال پس از خیزش‌های مردمیِ موسوم به بهار عرب،‌ عربستان سعودی در خاورمیانه‌ای پر تنش، ضعیف شده از نظر اقتصادی و گرفتار درگیری و مناقشه، نشست گروه بیست را برگزار می‌کند.

قطر آماده می‌شود تا سال ۲۰۲۰ رقابت‌های جام جهانی فوتبال را میزبانی کند و امارات عربی متحده نیز با ارسال فضاپیما به مریخ در سودای تسخیر فضا است.

به توئیتر یور

آخرین بار در تاریخ حدود 3 سال قبل توسط مصطفی مصطفوی ویرایش شد مصطفی مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

ممنون از مطالبتون واقعا همین جوری است.

محمد
This comment was minimized by the moderator on the site

ممنون از مطالبتون واقعا همین جوری است.

محمد
هنوز نظری ثبت نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ثبت نظر به عنوان مهمان.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

دیدگاه

چون شر پدید آمد و بر دست و پای بشر بند زد، و او را به غارت و زندان ظالمانه خود برد، اندیشه نیز بعنوان راهور راه آزادگی، آفریده شد، تا فارغ از تمام بندها، در بالاترین قله های ممکن آسمانیِ آگاهی و معرفت سیر کند، و ره توشه ایی از مهر و انسانیت را فرود آورد. انسان هایی بدین نور دست یافتند، که از ذهن خود زنجیر برداشتند، تا بدون لکنت، و یا کندن از زمین، و مردن، بدین فضای روشنی والا دست یافته، و ره توشه آورند.

نظرات کاربران

- یک نظز اضافه کرد در آه ای خدای بدن های در هم کوفته...
شعری از شاعر اهل افغانستان زبان دل خراسانیان از دامنه جنگی که دامن از سرزمین و این مردم مظلوم نمی کش...
- یک نظز اضافه کرد در ایرانیان مهاجری که کشورها و سر...
سیدمحمدخاتمی در سفر به شهر یزد از آتشکده زرتشتیان یزد دیدن کرد خاتمی در این دیدار ضمن گفت و گو ب...