اقلیت ها، بی پناه ترین ها، لزوم سپردن حفاظت از آنان به سازمان ملل، هند
  •  

10 اسفند 1398
Author :  
از زمان تصویب قانون جدید شهروندی هند، معترضین، در اغلب موارد اعتراضات صلح آمیز و آرام داشته اند، اما این اعتراضات آرام با زور دولتی مواجه شده است.  عکس توسط عدنان عبیدی – رویتر

مقدمه مترجم (سایت یادداشت های بی مخاطب) :

هند سرزمین تکثر، تفاوت و تنوع است، چه به لحاظ ایده های متکثر، چه مکاتب مذهبی متنوع، چه ادیان متعدد، چه فرهنگ های جور واجور و... و انگار خداوند هند را به عنوان سمبل تکثر و پلورالیسم آفرید تا به انسان گوشزد نماید، که به دنبال یک دست کردن بشر نباشد، چراکه او ما را متکثر و متفاوت آفرید، و این تفاوت مایه فخر نبوده و نیست، بلکه تنها وسیله ایی برای شناخت همدیگر است.

این تکثر و تنوع که نمود عینی خود را بر هر مشاهده گری که به مطالعه شبه قاره هند اقدام کند، تحمیل می کند، ناشی از جوهره فرهنگ باستانی هند است که بر پایه تسامح و تساهل قرار گرفته، تا آنجا که حتی مهاجم ترین ایده ها، نیز در این سرزمین، با نحله های اهل تسامح و تساهل خود موفق به حضور موثر شدند. لذاست که امثال خواجه معین الدین چشتی، خواجه نظام الدین اولیا و... و طیف عرفای مداراجوی مسلمان از این قبیل بودند که اسلام ماندگار را در این سرزمین گستراندند و هجوم های غارتگرانه و زور شمشیر فاتحان مسلمان، و حتی تفکر خشن وهابیت و افراط گرای معاصر نیز، گرچه به لحاظ نظامی در هند موفق بود، اما در دراز مدت تنها تنفر را در دل این مردم گستراند، و این است که از میان پادشاهان مسلمان سلسله تیموری هند، آنان که اهل تسامح و تساهل بودند، در این جامعه مورد احترامند و آنان که نبودند، بالطبع پذیرفته نیز نشدند.

هند کمترین تاریخ تجاوز نظامی را به همسایگان خود دارد، اما در مقابل فرهنگ آن مردم بسیار قوی و مهاجم بوده و بودیسم نمونه مثال بارزی است که از هند برخواست و تا کنون علاوه بر شمال بوتان، تبت، نپال و چین، در جنوب و شرق و جنوبشرق آسیا، و حتی به جزایر ژاپن نیز نفوذ کرده است، اما در همین حال کاوش های باستان شناسی در دره باستانی رود سند، هیچ وسیله جنگی در بازمانده های تاریخی این سرزمین از جمله در خرابه های هاراپا و موهن جودارو یافت نگردید، و این نشان می دهد که این مردم در فکر نبرد نظامی نبوده اند.

اما هجوم اسکندر مقدونی، بعدها فتوحات سرداران مسلمان، و به دنبال آن سیطره استعمار بریتانیا و... بر این سرزمین، مردم و فرهنگ مسالمت جوی هند را به سوی عصیان برد، و بخصوص ملیگرایی افراطی هندویی، در حین مبارزات علیه سلطه بریتانیا بر شبه قاره به طرز مشکوک و چراغ خاموشی میان هندیان رشد و بروز یافت، و این روند در قرن بیستم به خصوص، خشونت را در فرهنگ مداراجوی هندو شدت و تعمیق بخشید و با به وجود آمدن سازمان بسیج مردمی هندو تحت رهبری گروه RSS و گروه های متعدد و تخصصی وابسته به آن، خشونت را تئوریزه، صاحب ایدئولوژی، چشم انداز خاص سیاسی و واجد شدت بیشتری کرد، و نهایتا در اوج پیشروی این جریان، همین گروه و افراد آن به ترور مهاتما گاندی (بنیانگذار هند جدید) همت گماشتند، زیراکه او نیز از دید این ایدئولوژی و این نحله فکری، متهم به حمایت از اقلیت های ساکن در هند و مروج روش مدارا و تسامح و تساهل هندویی و غیر هندویی و سکولاریسم بود،

بعدها گروه های هندوی افراطی معتقد به ملیگرایی مذهبی هندو، رسیدن به اهداف خود را از طریق کسب قدرت سیاسی و سهم گیری موثر در حاکمیت ملی هند دنبال کرده و با تشکیل حزب بهارتیا جاناتا پارتی (BJP) آن اهداف را پیگیر شدند، و این کادر سیاسی این حزب بودند که با برانگیختن و سوار شدن بر اوج احساسات مذهبی عوام مردم هندو، که در ساخت معبد خدای رام، بر جای مسجد تاریخی بابری، در شهر آیودیا (فیض آباد) در ایالت اتارپرادش تلاش کردند، و با تخریب این مسجد، پیگیری روند سیاسی شدند که آغاز کرده بودند،

و لذاست که دهه 1990 را می توان به دهه خیزش آنان برای کسب رای، سوار شدن بر امواج احساسات هندویی دانست، که این دهه تبدیل به یک آوردگاه سیاسی بین این جریان مذهبی و جریان معتقد به مبانی دمکراسی و سکولاریسم حاکم دانست و نهایتا هم در چند مرحله دست به دست شدن قدرت، بین حزب BJP و حزب کنگره، و دیگر قطب های سیاسی هند، سال گذشته حزب ملیگرای هندویی BJP موفق شد، با کسب اکثریت پارلمانی، قدرت مطلق خود را بر مجلس ملی هند تثبیت کند،

لذا به دنبال این پیروزی ها، ساخت معبد رام را کلید زدند، قوانین محدود کننده دیگر را یک به یک علیه اقلیت مسلمان هند در حال تصویب و اجرا دارند، و امروز دولت این حزب، با کشتار و محدود سازی اقلیت های بی پناه غیر هندو، آخرین فریادهای آنان را خاموش می کند، و اعتراضات آنان را با ده ها کشته و صدها زخمی و ویرانی های فراوان از آنچه دارند، به توسط عناصر خودسر و لباس شخصی خود که تحت حمایت پلیس و نیروهای نظامی که توسط وزیر کشورِ هندوی افراطی حزب بی جی پی در خدمت هندوهای افراطی هستند، به خاک و خون می کشند.

این است که می می توان گفت، شرایط کنونی هند نشان می دهد که دولت ها در حفاظت از اقلیت های تحت سیطره خود ناتوان و یا بی تصمیم بوده، و بلکه در مواردی نیز قدرت حاکمیتی آنان وسیله و مستمسک گروه های تندرو علیه اقلیت ها قرار می گیرند، و لذاست که جا دارد جهانیان یکی از معیارهای تشخییص درستی و نادرستی مکاتب سیاسی و فرهنگی را بر راهبرد و نحوه برخورد این مکاتب با اقلیت ها قرار داده، و علاوه بر آن سازمان ملل متحد و جامعه جهانی خود راسا وظیفه حمایت از اقلیت ها را در جهان بر عهده گرفته، و با ابزار موثر، پیگیر وضع آنان در تمام کشورهای جهان باشد، چرا که حاکمیت اکثریت، همواره اقلیت را به دید بیگانه نگریسته، و ظالمانه ترین اعمال را علیه آنان برنامه ریزی و اجرا می کند، و دولت ها به بهانه اینکه، این گونه مسایل، یک موضوع داخلی آنهاست، از پاسخگویی نسبت به وظیفه خود طفره می روند، و بدین جهت اقلیت ها زیر خروارها زور، تحمیل و ظلم و محرومیت از همه چیز، خفه می شوند.

اما به رغم وحشی گری ها، خشونت و بی رحمی شرم آور اهالی مذهب، که این روزها دین و احساسات مذهبی مردم عادی را به وسیله ایی برای کسب قدرت، در دست سیاستمداران تبدیل کرده، و بدین واسطه صحنه های وحشتناکی از بربریت شرم آوری را در خیابان های دهلی، پایتخت هند آفریده و به دید جهانیان می کشند، و مافیای مصون و معاف از پیگیری قانونی، توسط این افراد به منصه ظهور رسیده است و... اما هند این ظرفیت را در جوهره فکری و فرهنگی خود دارد که از دام هندویسم سیاسی و افراط گرایی مذهبی ناشی از حاکمیت هندویی - مذهبی فرار کرده و به مشی سکولار و پلورالی خود که پیش از این و به دنبال انقلاب هند، در قانون اساسی آن مندرج و به اجرا در آمده است، باز گردد،

قانون اساسی که بعد از استقلال این کشور از استعمار بریتانیا، توسط آزاد مردانی همچون مهاتما گاندی، جواهر لعل نهرو، دکتر بهیم رائو آمبادکار و... نگاشته، طراحی و اجرا شد، که سوسیال – دمکراسی هند با مشخصه های مبارک و میمونی مثل پلورالیسم و سکولاریسم در آن برجسته اند، و این قانون می تواند بار دیگر این شبه قاره زیبایی ها را، به منطقه ایی امن برای اقلیت ها تبدیل، تا آنان نیز در کنار اکثریت مسالمت جوی هندو، زندگی خود را دوباره باز یابند؛

و هند بار دیگر به همان نقش تاریخی امن و مسالمت جوی خود، که حتی در قبال پناهجویان جهان اطراف خود نیز بر عهده داشت، باز گردد؛ و همانگونه که تا عصر کنونی حتی از پناهجویانی از ملل همسایه در منطقه شبه قاره هند پذیرا شدند، و این سرزمین را به عنوان پناهگاهی امن و پذیرا دیده اند، این نقش برجسته برای فرهنگ مردم هند ادامه یابد. مثال این مشخصه زیبا، نگاه ساکنان همسایه شرقی هند، یعنی ایرانیان به هند به عنوان پناهگاهی امن در طول تاریخ بوده است که هرگاه ایرانیان عرصه را در سرزمین مادری، برای خود سخت و تنگ و ناگوار دیده اند، به هند پناه برده، و خود را از گزند حوادث جاری در سرزمین ایران، حفظ کرده اند.

تاریخ شاهد امواج مهاجرت گروهی و فردی ایرانیان پناهجو به سرزمین هند بوده و آن را ثبت کرده است، که همین امر نشانگر قدمت شاخص تسامح و تساهلی است که در جوهره فرهنگی مردم هند قرار دارد، امروز حضور پارسیان (رزتشتیان)، بهاییان و... از ایران، بوداییان تبتی و... از چین و... نشان از همین مشخصه شاخص و بارز هند دارد، که شبه قاره هند را به مامن و پناهگاهی امن تبدیل، و به عنوان جزیره پناه دهنده، برای پناهجویانِ در معرض غارت و تجاوز اطراف خود، در طول تاریخ تبدیل نموده است.

اما متاسفانه تاریخ معاصر نشان می دهد که نهضت افراط گرایی مبتنی بر ملیگرایی هندو، پایه های کسب اهداف سیاسی خود را بر مذهب هندو که اکثریت جامعه هند بدان مذهبند، سوار کرده، و ایفای این نقش فرهنگی تاریخی را برای هند، صد چندان مشکل می کند، و همین است که فرهنگ تهاجمی و خشن هندویسم افراطی می رود تا بنیان تاریخی هند را بر هم ریخته و آنرا از یک کشور و فرهنگ اهل تسامح و تساهل، به یک فرهنگ وحشی و خشونت زده و ظالم تبدیل نماید.

باشد که این دوره تاریک نیز به زودی به سر آید، و مردم و عقلای این فرهنگ، به اصل تاریخی خود باز گردند.

مقاله ذیل متعلق به نشریه "نیویورکر" امریکاست، که ترجمه می شود، این مقاله تا حدودی شرایط تاسف بار کنونی هند را ترسیم می کند :

چگونه دولت هند تماشا کرد تا دهلی در آتش بسوزد [1]

نویسنده : سنتوش سوبرامانیام [2]

27 فوریه 2020 [3]

سه شنبه (25 فوریه 2020 - 6 اسفند) دو اتفاق در دهلی روی داد، که یک دریا تفاوت بین این دو، تصویری از هند وحشی می دهد، که زنگ های خطر از بین رفتن شرایط عادی را، به صدا در آورده است. در کاخ ریاست جمهوری، آقای دونالد ترامپ در مراسم ضیافت شام رسمی دیدار دو روزه خود از هند شرکت می کند، شامگاهی با طعم پرتغال های طلایی، ادویه قارچ های وحشی کوه های هیمالیا [4] و هدایایی از قالی های ابریشمی کشمیری.

شش مایل آنطرف تر، شمال شرق دهلی درگیر خشونت های تکان دهنده ایی است که از یک شنبه همین هفته (4 اسفند) آغاز شده اند. جمعیتی از مردم (هندوهای افراطی) به ویرانی و غارت مغازه و خانه های اقلیت مسلمان مشغولند، مساجد را ویران، و به مسلمانان در خیابان ها مورد حمله قرار می دهند. در سرود "زنده باد حضرت رام" [5] آنها یکی از خدایان هندو ستایش و تمجید می شود، و وفاداری (سیاسی) آنان بدین طریق روشن می شود. حمله کنندگان نیروهای ملیگرای هندو هستند؛ قسمی از شاخه راستگرای هندو که به وسیله دولت آقای نارندرا مودی، نخست وزیر هند قدرت گرفته اند.

 بیشتر آنها حتی از اعضای حزب BJP، خواستگاه دولت آقای مودی هستند. پلیس دهلی که تحت نظارت وزارت کشور دولت آقای مودی فعالیت می کند، نیز به نظر می رسد در کنار و همراه این هندوهای (افراطی مهاجم) قرار گرفته، ویدئوهای ضبط شده از این جریان و گزارش های مختلف نشان می دهد که پلیس دهلی در راستای همکاری با این مهاجمین فعالیت کرده است، و حتی به آنان کمک می کردند تا سنگ جمع کرده و به سوی اقلیت مسلمانان پرتاب کنند.

در تعداد کمی از این هجوم ها مردم مسلمان نیز واکنش نشان داده، و خیابان ها شاهد درگیری های تمام عیار خیابانی شده است. یک پلیس کشته و یک افسر اطلاعاتی - امنیتی به قتل رسید، و شرایط از کنترل خارج شد. حداقل 38 نفر از مردم در اثر شلیک، ضرب و جرح و آتش زدن توسط مهاجمین کشته شدند. اما در مراسم ضیافت شام به افتخار آقای دونالد ترامپ، گروه موسیقی نیروی دریایی هند قطعه ایی تحت عنوان "آیا می توانید عشق را امشب احساس کنید" [6] به اجرا در آمد.  

مخالفت ها بعد از یک زمستان اعتراضِ (اقلیت مسلمان هند و اکنون مسلمانان دهلی) آغاز شد. از ماه دسامبر 2019 میلیون های هندی در سراسر کشور در موضوع قانون جدیدی شامل شدند که به پناهندگان پاکستانی، افغان و بنگلادشی از هر اعتقادی، در میان اعتقادات مذهبی رایج در جنوب آسیا، امتیاز شهروندی هند می داد، به جز پناهجویان مسلمان.

این قانون در حوزه اجرا محدود می باشد، اما اهمیت و حساسیت آن در این بخش از قانون قرار دارد، که بین "هندی بودن" و "مسلمان بودن" تمایز آشکار قایل می شود؛ و این مشخصه شخصیتی حزب بهاراتیا جاناتا پارتی (BJP) و گروه های ائتلافی با آنهاست، که دویست میلیون اقلیت مسلمان هند را به عنوان یک بخش ناخواستنی در ایده "ملت هندو" در نظر می گیرند.

 اعتراضات برگزار شده به این قانون، در نزدیک به تمام موارد، به صورت صلح جویانه و آرام صورت گرفت، اما در مواردی که معترضین خواستند در محلی اعتصاب کرده و بمانند، تا به خواسته خود دست یابند، با تهدید و زور دولت هند مواجهه گردیدند، که شامل مواردی از جمله شلیک گاز اشک آور، هجوم پلیس به اعتصاب کنندگان، خشونت و دستگیری، بی رحمی پلیس، قطع اینترنت بوده است.

از این سو، همکاران آقای نارندرا مودی (نخست وزیر هند) نیز پیشنهاد داده اند که باید به مخالفین این قانون شلیک شود. رهبران ارشد حزب بی جی پی و همچنین نخست وزیری، به نظر می رسد که متفق اند که شرایطی به وجود آورند که در آن خشونت ها راه گشایی کند. روز شبنه در دهلی، یک سیاستمدار محلی حزب بی جی پی به نام کاپیل میشرا به پلیس اولتیماتوم داد که یا خیابان ها را از معترضین به این قانون پاک کند، و یا اینکه به طرفداران او اجازه دهد این کار را خود راسا انجام دهند. گرچه این اظهارات فتنه جویانه و فساد انگیز بود، اما از سوی حزب حاکم، با واکنشی مواجهه نشد. حزب بی جی پی دارای سابقه ایی از سکوت و صبوری و حتی تشویق اعضای این چنین خود می باشد، که با تهدید در به در دست گیری قانون و تبدیل خود به ضابط قانونی عمل کرده اند (یوگی آدیتیانت [7] یک روحانی هندو که به صورت روتین سخنرانی های تنفر پراکن علیه اقلیت ها دارد و طرفداران او در سال 2007 یک قطار را به آتش کشیدند، اکنون سروزیر ایالت اتارپرادش، پر جمعیت ترین ایالت هند است).

دولت می تواند اعلام کند که گروه های تبهکار به دنبال راه انداختن اعتراضند و مسلمانان بر اساس خواست خودشان به این شیوه عمل روی آورده اند و این خارج از اراده حزب بوده است. اما این عادت لفاظی حزب بی جی پی است که با دیدگاه های تنفر آمیز از اقلیت ها، تندروهای هندو را به تحرک وا می دارد، تا به عنوان وکیل قدرت، رقبا را مورد خطاب خشونت بار خود قرار دهند.

واژه "خیانتکاران به وطن" [8] نه تنها خشونت توده های هندو را تحریک می کند، بلکه به حمله کنندگان این اعتقاد و اعتماد را می دهند که آنها هرگز برای اعمال شان محاکمه نخواهند شد. (گروه های بسیج مردمی هندو [9] که، در عین حال تاکید دارند که گاو برای هندوها مقدس است، مدت هاست که مشغول سلاخی اقلیت مسلمان و اقشار طبقات پایین هندو هستند که متهم و به قاچاق گاو هستند و یا در قصابی گاو برای تهیه گوشت فعالند، چنین کسانی که در این گونه عملیات ها شرکت می کنند نیز احساسی از این دست دارند، و معتقد به ایجاد چنین امنیتی در جامعه هندو هستند.)، در حالی که حاکمیت هند می داند که وابستگان به جریانات راست افراطی اش، چنین وقایع خشونت باری را رهبری و اجرا خواهند کرد، چنین حاکمیتی نه می تواند، و نه راه جلوگیری از آنان را دنبال خواهد کرد، و هر کاری از این دست برای اقدام، در خور برخورد نخواهد بود.

این حیله و تزویری که تاکتیک این روزهای گروه های ملیگرای هندوست، بدون الگو و تجربه قبلی نیست. در سال 2002 موقعی که نارندرا مودی در مقام سروزیری ایالت گجرات قرار داشت نیز، چنین برنامه ایی که یک هفته به طول انجامید، علیه اقلیت مسلمانان در  ایالت گجرات به اجرا درآمد، و بیشتر از دو هزار نفر از اقلیت مسلمان در این جریانات و خشونت های فرقه ایی کشته شدند.

در آن واقعه نیز پلیس ایالت گجرات در کنار توده های ملیگرای هندو که برای کشتن مسلمانان به حرکت در آمده بودند، قرار گرفت، و یا در بهترین حالت اقدامی در پایان این تراژدی انجام نداد، تا گروه های بسیج مردمی هندو کار کشتار و غارت خود را از مسلمانان به پایان برسانند. دو شاهد ماجرا بعدها شهادت دادند که مودی (به عنوان سروزیر ایالت) در آن زمان برنامه ایی ریخته بود که پلیس گجرات در حالی که ظلم و خشونت هندوهای افراطی در جریان است، بدون هیچ حرکتی و در کنار نظاره گر بماند، یکی از این شاهدان که بدین ماجرا شهادت داد، یک سال بعد در اتومبیلش مرده یافته شد، در حالی که شاهد دیگر این ماجرا نیز در ماه جون گذشته، در رابطه با کیس قتلی که یک دهه از طرح آن می گذرد، و ناگهان دوباره مطرح گردیده بود، به حبس ابد محکوم شد [10] و مودی نیز توسط یک تیم که به وسیله دادگاه عالی هند انتخاب و مامور تحقیق شدند، از اتهام دخالت در اغتشاشات و کشتار مسلمانان در سال 2002 گجرات تبرئه گردید.

اما او به عنوان فردی که در آن جریانات عنان کار در دستش بوده، شناخته شده است، که کار را به مسلمانان سخت گرفت تا به صورت مطلق دولت را اداره کند؛ بسیار این امر بسیار دشوار است که باور کرد، دهلی و یا گجرات، این چنین در آتش اقدامات فرقه ایی هندوهای افراطی، بدون موافقت و دخالت آقای مودی بسوزند.

دست های بلند تنظیم کننده اجرای این هرج و مرج، آنچه را باید را، در روزهای گذشته به انجام رساند، تا این احساس سورئال [11] را به وجود آورند. خبرنگاران تلویزیونی که برای پوشش این امر رفته بودند، کلاه ایمنی ورزش کریکت را برای حفظ جان خود پوشیدند، ویدئوها، منازل کپر مانند مسلمانان را در آتش نشان می دهد، و از تعداد کشته های آنان می گوید. تازه حالا بعد از این همه، آجیت دوال [12] مشاور امنیت ملی هند، روز سه شنبه از مناطق شمال شرق دهلی بازدید کرد و در دادگاه عالی دهلی گفت : "همه چیز در حالت عادیست، مردم از جوامع مختلف در آرامش و صلح و عشق ورزی زندگی می کنند".

معاون کمیسر پلیس نیز اعلام داشت که او ذره ایی آتش افروزی در سخنان کاپیل میشرا ندیده است. وزیر کشور دولت آقای مودی که مسئول قانون و نظم می باشد نیز، هیچ اظهار نظری در این رابطه نداشته است. خود مودی هم واکنش خود را به انتشار دو توئیت محدود کرد؛ و در حقیقت او از پرسش های این چنینی در نشست مشترک خبری به دور ایستاد، و در پایان دیدار ترامپ از هند، در نشست خبری پایانی این دیدار در برابر سوالی که از ترامپ در خصوص این اعتراضات شد، رییس جمهور امریکا در مورد نارندرا مودی عنوان داشت، "او به طور جدی می خواهد مردم از آزادی مذهبی برخوردار باشند"،

روز پنج شنبه نیز مشاور عمومی مودی به دادگاه عالی اعلام داشت که شاهدی مبنی بر ارتباط سخنان تنفر پراکن و شرایط در شمال شرق دهلی وجود ندارد که سیاستمداران حزب بی جی پی در این کیس، مورد سوال و پرسش قرار گیرند، در عین حال دولت او سیاستمداران کشمیری را برای شش ماه است به خاطر سخنان آشوبزا تحت حصر خانگی قرار داده است، روز چهارشنبه، وقتی نیروهای شبه نظامی به مناطق شمال شرقی دهلی گسیل داشته شدند، و این مناطق آرام شد، دولت حزب بی جی پی احزاب اپوزیسیون را به خاطر تاکید و اصرار بر وقوع این خشونت ها مورد شماتت قرار داد.

مردمی که از قانون جدید شهروندی هند حمایت می کنند

در حال زدن یک مرد مسلمان،

در جریان درگیری های ناشی از مخالفت با این قانون در دهلی نو، هند.

عکاس آقای دانش صدیقی/ خبرگزاری رویتر

در سال 2002 عکس منتشر شده توسط خبرگزاری رویتر (عکس زیر) سمبل نمادین خشونت ها(علیه اقلیت مسلمان در) گجرات شد، این عکس یک خیاط مسلمان را نشان می دهد با پیراهنی آلوده به رگه های خون، در حال استغاثه از نیروهای امنیتی،با دستان به هم شده، تا او را از دست توده هندو افراطی که خانه اش را محاصره کرده اند نجات دهند. این هفته نیز عکس دیگری از خبرگزاری رویتر، بروز یافت (عکس بالا)، که یک مرد مسلمان را نشان می دهد که دست های خود را حفاظ سر خود قرار داده است، تا او را که از چهار سو محاصره شده و در حالی که بدنش خون آلود است، و به وسیله چماق های آنان، در حال اصابت است. روش او برای حفظ خود به طور شگفت انگیزی به استیصالی اشاره دارد، که اقلیت های هند در آن افتاده اند. هیچ پلیسی در این صحنه حضور ندارد.

 این عکس بیانگر وضعی است که بر اقلیت ها در هند طراحی شده توسط حزب بی جی پی می رود : "بقا" بیش از حد بر موضوع مرگ و زندگی آنان دلالت دارد؛ تنزل در خلال ترسی دائم؛ در سایه دانستن این امر که حاکمیت هیچ اقدامی برای بازیابی زندگی آنان انجام نخواهد داد؛ و این برای آن است، که آنان حاکمیتی دارند که رقاصانه، برای شان ترس را به ارمغان می آورد.


 عکس رویتر به عنوان نماد درگیری های فرقه ایی سال 2002 ایالت گجرات هند 

[1] - How the Indian Government Watched Delhi Burn”

[2] - Samanth Subramanian نویسنده کتاب "این جزایر تقسیم شده، داستان هایی از جنگ سریلانکا” می باشد.

[3] - منتشر شده در نشریه The New Yorker

4 - Morel  

[5] “Jai Shri Ram” این شعار در نزد هندوهای افراطی معادل همان شعار "الله اکبر" نزد ما مسلمانان است، که در عملیات های خود از آن استفاده می کنیم و هندوهای افراطی نیز در تظاهرات های خیابانی و یا حملات خود به اقلیت های غیر هندو مثل مسلمانان، مسیحیان و... از این شعار به صورت گسترده و حماسی سود می جویند و با آن شور می گیرند، شوری بر بستر بیشعوری که به جنایت های مخوف می انجامد، جنایاتی علیه بشریت به نام خدای رام، و در واقع به کام سیاستمدارانی فرصت طلبی که اهداف فدرت طلبانه خود را با سوار شدن بر احساسات مذهبی دیگران دنبال می کنند و با سو استفاده از این احساسات مذهبی جوانان هندو، آنان را در خدمت اهداف و سیاست های خود گرفته، و رقبای خود را یک به یک از میدان سیاست و اقتصاد و... به در کرده و بر شوون هند حاکم شده اند.

[6] -“Can You Feel the Love Tonight.”

[7]  - Yogi Adityanath

[8] -  traitor که به مسلمانان و اقلیت های مذهبی دیگر مثل مسیحیان از سوی هندوهای افراطی و گروه های وابسته به هندویسم افراطی از جمله RSS و VHP و... اطلاق می شود

[9] -  Vigilante اعضای گروه های پارتیزانی و بسیج مردمی، که به صورت خودسر، خود خوانده از جمع شهروندان یک جامعه برخواسته و اجرای قانون را خود راسا به عهده گرفته، بدون این که وظیفه قانونی به عهده آنان باشد، چرا که اینان معتقدند که نهادهای قانونی در اجرای قانون نامناسب و غیر موثرند.

[10] - این موارد را تنها در حکومت هایی که مافیای فساد سازمان یافته رشد و گسترش چشمگیر داشته است می بینیم، که عملیاتی نسبتا آشکار توسط مافیای قدرت های پشت پرده، اما آشکار و قابل دیدن توسط مردم، جریان دارد، و این چنین اگر کسی به مقابله با این فساد برخیزد، مجازات می شود، شاهدین جنایت سیاستمداران قربانی می شوند تا کسی را قادر نباشد و یا جرات نکند که در مورد فاسدین حاضر در قدرت، ادعایی را مطرح و یا موردی را در دادگاه حاضر شده و شکایت ببرد و شهادت دهد، کسانی که موارد خلاف و اختلاس و جنایت این افراد را فاش می کنند به صورت نسبتا آشکاری، به طوری که جامعه ببیند و عبرت بگیرد، خود به زندان می افتند و یا در حوادث غیر مترقبه کشته می شوند. مافیای قدرت در سراسر جهان به یک نحو عمل می کند. در چنین کیس هایی شاکی به اشد مجازات می رسد و جنایتکار که همه جرم او را دیده اند تبریه می شود.

[11] -  sureal

[12] -  Ajit Doval

به اشتراک بگذارید

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 مصطفی مصطفوی

پست الکترونیکی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

نظرات (10)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

انتقاد مقامات ارشد پاکستان از سیاست‌های هند علیه مسلمانان این کشور

Posted: 01 May 2020 09:05 AM PDT

نخست‌وزیر و وزیر خارجه پاکستان با انتقاد از سیاست‌های سرکوبگرانۀ دولت هند علیه مسلمانان این کشور، نسبت به «اندیشه‌های افراط‌گرایانۀ سازمان آر.اس.اس» هشدار دادند.

به گزارش سنی‌آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، عمران‌خان، نخست‌وزیر پاکستان در حساب شخصی خود در توئیتر، اقدامات دهلی تو در کشمیر را «نسل‌کشی آشکار» دانست و سیاست‌های دولت هند در این منطقه را «فاشیست هندو» توصیف کرد.

عمران‌خان تصریح کرد: در حالی که تمام توجه جهان به موضوع کرونا جلب شده است، نسل‌کشی مردم کشمیر توسط نظامیان هندی ادامه دارد و حزب بی.جی.پی کرونا را بهانه کرده و دولت هند افکار و اندیشه‌های سازمان افراط‌گرای هندوی آر.اس.اس را علیه مسلمانان در کشمیر پیاده می‌کند.

نخست‌وزیر پاکستان خاطرنشان ساخت: دولت هند با لغو خودمختاری کشمیر عملاً درحال تغییر بافت جمعیتی منطقۀ کشمیر است، درحالی‌که این کار مخالفت آشکار با قوانین بین‌المللی و تفاهم‌نامه‌های گذشته ازجمله تفاهم‌نامۀ “جنوا” است. هیچ کشوری حق ندارد بافت جمعیت کشمیر را تا زمان برگزاری همه‌پرسی تغییر دهد و بومیان منطقه را به اقلیت تبدیل کند.
عمران‌خان تاکید کرد: این وظیفه نهادهای بین‌المللی است که در رابطه با مساله کشمیر موضعی شفاف و قاطعانه داشته باشند.

️”شاه محمود قریشی”، وزیر خارجۀ پاکستان نیز با ارسال نامه‌ای به اعضای سازمان همکاری اسلامی و دبیرکل سازمان ملل نسبت به وضعیت وخیم مسلمانان هند به‌ویژه در منطقۀ کشمیر هشدار داد.

قریشی ضمن انتقاد از اتهام‌ هند که مسلمانان این کشور را عامل انتشار کرونا معرفی کرده است، خاطرنشان ساخت: این اتهام‌زنی می‌تواند مشکلات بسیاری را برای مسلمانان هند ایجاد کند، اما دولت دهلی نو به حقوق مسلمانان توجه نمی‌کند.

وی در ادامه تصریح کرد: دولت فعلی هند مجری افکار سازمان افراط‌گرای هندوی آر.اس.اس است و ایجاد اختلاف بین مسلمانان و هندوها را به سود خود می‌داند.

وزیر خارجۀ پاکستان با اشاره به افزایش حملات هندوها به مسلمانان طی ماه‌های اخیر، تاکید کرد: نهادهای بین‌المللی و کشورهای مختلف باید برای حفاظت از جان اقلیت مسلمان در هند تلاش کنند.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

اکنون که موضوع درگیری های فرقه ایی شهر دهلی اتفاق افتاده است، شاید آوردن این مکاتبه بی مناسبت نباشد :
چو تو پنهان شوی از من همه تاریکی و کفرم
چو تو پیدا شوی بر من مسلمانم به جان تو
(مولانای بلخی)
‎ای در درون جانم و جان از تو بی خبر، وز تو جهان پر است و جهان از تو بی خبر... شرح و بیان تو چه کنم زانکه تا ابد، شرح از تو عاجز است و بیان از تو بی خبر... (عطار نیشابوری)
چندی پیش سایت Academia که برخی مقالاتم به زبان انگلیسی، در آن منتشر شده است و در معرض دید عموم قرار دارد، و دیگران می توانند، این مقالات را دانلود و مطالعه کنند، به اطلاعم رساند، که آقای شیشوپال سینگ جاجریا (Shishupal Singh Jhajhria) این پیام را در هنگام دانلود مقاله ام تحت عنوان "کاپیتالیسم و سوسیالیسم در هند" (Socialism and Capitalism in India) به جای گذاشت، که به نظر می رسد در واقع پاسخی به تز فوق لیسانس من تحت عنوان "جهانی شدن، و رادیکالیسم هندو در هند" (Globalization and Hindu radicalism in India) است که در همان سایت منتشر شده است، این پیام مصداق این امر است که باید بازتاب سخن خود را در تفکر مخالف هم دید، و جالب توجه است :
"بنده مخالف فاشیسم مذهبی هستم، مخالف خشونتم، یک گیاهخوارم (مخالف کشتن حیوانات برای خوردن گوشت آنان)، مسلمانان ایالت اتارپرادش در خصوص درگیری های فرقه ایی شهر مظفر نگر مقصرند و باید پاسخگو باشند، موقعی که در خصوص فرقه گرایی می نویسید، در خصوص سخنان آقای قدیر رانا عضو مجلس ایالتی ایالت اتارپرادش، قبل شروع این درگیری ها هم بنویسید.
اسلام در عمل دین مداراگرایی در برابر ادیان دیگر جهان نیست، حزب BJP به خاطر تعصب مسلمانان است که می تواند رشد کند، مذهب هندو شاید از زمانی که کتاب مذهبی منوسمریتی (Manusmriti) که بین سال های 100 قبل از میلاد مسیح تا 1000 بعد میلاد نوشته شد، به انحراف رفت؛ بحث اقشار مردم نجس (untouchability) در این مذهب، غیر قانونی اعلام شده، و موضوع طبقات اجتماعی اجتماعی (Cast System) نیز به مرور در جامعه هند در حال مرگ است. مسلمانان باید خود را اصلاح کنند؛ باید بدانید که موضوع زبان هندی نیز از زبان امیر خسرو (دهلوی، از شاعران و عرفای مسلمان) آغاز شد.

Shishupal Singh Jhajhria left a reason for downloading Socialism and Capitalism in India
i am against religious fanaticism. i am against go hatya ban though I am avegetarian U.P Muslims are responsible for the Muzaffarnagar riots. When you write about communalism, write about Qadir Rana M.P from Muzaffarnagar, speech in Muslim meeting before riots. If you don’t know find out on yourqwn or talk with me on my mobile number. In practice Islam throughout the world does not tolerate other religions. BJP could rise because of Muslim fanaticism. Hindu religion may evils after writing of the Manusmriti between 100b.c and 100 a.d. untouchability and caste are dirty evils of Hinduism but untouchability is declared a crime and caste is dying slowly. Muslims should reform. Hindi language was started by Amir Khusro


seyed mostafa mostafavi
Namaskar Ji
App ka avaze mojee bhoot khosh ayaa tha
Me appco Semaj gaya
App bilkol sahih Bolte heen.
My paper speaks about minority situation among majority, not majority, the people who speak instead of them, and use this opportunity to catch power, with imagining minority as evil and good political target to play with them, to achieve their political goals.
And the politician who uses people’s religion’s sentiment to hook political power. That Muslim M.P (Qadir Rana) also are belonging to another political wing who searching for power,
It does not matter this minority is Hindu, Muslim, Cristian, seeks, Jain…
I want to say every majority should and have to consider minority, irrespective of their beliefs, the minority are fragile and weak, so it should be protected in every society,

I believe that all the world should be free to choose whatever they know or find it right,
So same as you, i am against religious fanaticism, not just religious but every ideological fanaticism, even communism… fanaticism
Write to me about yourself,

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

گفتگو با میر محمود موسوی: انتقاد از بی‌عملی ایران در قبال کشتار مسلمانان هند/ سرکوب اقلیت‌ها از چین تا برمه و هند صرفا مساله جهان اسلام نیست و باید به آن از منظر کرامت انسانی نگاه کرد
Posted: 03 Mar 2020 04:16 AM PST سارا معصومی

«مردی در میانه جمعیتی چوب به دست بر زمین افتاده، لباس محلی‌ سپیدش با قطره‌های خون رنگ قرمز گرفته، سرش را میان بازوانش پنهان کرده تا از شدت ضربه‌ها بر سر بکاهد. هر ثانیه بر جمعیت ضاربان افزوده می‌شود و تنها چند قدم آن سوتر نیروهای پلیس بدون هیچ دخالتی در حال نظاره این صحنه هستند.» «جمعیتی از مردان با دانه‌های ریز و درشت سنگ در دست دو زن را در کنج دیوار روی تلی از چوب انداخته‌اند. ضربات ممتد چوب‌ها بر تن زنان برای چند ثانیه قطع می‌شود و در این فاصله قطعه سنگی بزرگ بر پیکر نحیف یکی از زنان فرو می‌آید. سر زن به عقب برمی‌گردد، درست در مسیر مستقیم دوربین موبایل یکی از تماشاچیان این صحنه و جوی خون از میان موهایش صورتش را قرمز می‌کند.» مسلمانان در هند صحنه‌هایی از این جنس را هر روز زندگی می‌کنند. در چند هفته اخیر دوباره بر موج حمله افراط‌گراهای هندی بر مسلمانان افزوده شده است. همزمان با سفر دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا به هند، مسلمانان این کشور در دهلی دست به تظاهرات آرام و مسالمت‌آمیز در اعتراض به «قانون جدید اعطای شهروندی به مهاجران غیرمسلمان» زدند. جواب این اعتراض اما حمله هندوهای افراطی و سکوت نیروهای امنیتی بود. میرمحمود موسوی که سابقه سفارت ایران در هند را در کارنامه خود دارد در گفت‌وگوی اختصاصی با «اعتماد» بهره‌برداری حزبی نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند از این قبیل اقدامات را کوته‌بینانه و مقطعی می‌داند. موسوی با اشاره به سابقه مودی در سکوت در برابر سرکوب مسلمانان در هند تاکید می‌کند که تبعات این ناآرامی می‌تواند منطقه را با جمعیت قابل توجه مسلمانانش به آشوب بکشد. او که مدتی مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه کشورمان هم بوده از بی‌عملی کشورهای اسلامی و ایران در برابر سرکوب مسلمانان در هند انتقاد کرده و می‌گوید که موضع‌گیری در برابر این اقدام‌ها از منظر کرامت انسانی دارای اهمیت است و این امر را نباید قربانی مصالح سیاسی کرد.

«قانون جدید اعطای شهروندی به مهاجران غیرمسلمان» هندو، سیک، بودایی، آیین جین، پارسی‌ها و مسیحیان که پیش از سال ۲۰۱۵ از کشور‌های مسلمان پاکستان، بنگلادش و افغانستان گریخته‌اند، به تظاهرات خشونت‌آمیز در بخش‌هایی از هند منجر شد. این قانون به پیروان دین اسلام حق شهروندی اعطا نمی‌کند، اقدامی که از نگاه منتقدان باعث تضعیف قانون اساسی سکولار هند می‌شود. گفته شده که تصویب این لایحه از جمله وعده‌های انتخاباتی نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند بوده که در پی تقویت پایگاه ملی‌گرایانه خود در میان جامعه هندو است. فکر می‌کنید چرا چنین لایحه‌ای که پیش‌بینی واکنش‌ها به آن سخت نیست اصلا مطرح شده و تا مرحله اجرا هم پیش رفته است؟

تلاش برای به تصویب رسیدن این لایحه در کنار چند اقدام به اصطلاح ملی‌گرایانه دیگر همیشه جزو چارچوب‌های اصلی فعالیت‌های حزب حاکم بی‌جی پی (بهاریاتا جاناتا) بوده است. این مساله به چندسال اخیر محدود نیست و فراتر از این بازه زمانی است. پیش از استقلال هند هم جدال میان هندوها و مسلمانان در میان مشاجره‌هایی بوده که بعضا انگلیس هم در آتش آن دمیده تا به اصطلاح اختلاف افکنده و حکومت کند. در چند دهه اخیر جریان‌های افراطی در شبه‌قاره از هند تا پاکستان حضور داشته‌اند و برخی هم از ابزار افراطی‌گرایی برای رسیدن به قدرت یا حفظ قدرت استفاده کرده‌اند. بنابراین باید گفت که این افراط‌گرایی‌ در هند تازگی ندارد. اما شاید این‌بار این روند در ظرفی ریخته می‌شود که می‌تواند موضوع جدیدی باشد. حزب بی‌جی پی از قریب به سه دهه پیش که فعالیت خود را آغاز کرد بیشتر تمرکز خود در رقابت‌های انتخاباتی را بر این محور گذاشت که چگونه می‌تواند انگیزه‌های ملی‌گرایی یا هندوگرایی را به نحوی برجسته کرده و با ابزار آن حزب قدیمی و قوی «کنگره» را شکست بدهد. در مجموع باید گفت که بی‌جی پی در این جهت هم نسبتا موفق بوده و این قضیه اخیر هم در حقیقت یک حلقه از چندین حلقه حرکت‌هایی است که بوی هندوگرایی می‌دهد. در نتیجه درگیری‌ها افراد بسیاری آواره شده یا جان خود را از دست می‌دهند. می‌توان گفت که طرح چنین لایحه‌های پرسر و صدایی که رنگ و بوی ملی‌گرایی می‌دهد، مانورهای سیاسی حزب بی‌جی پی هستند. این حزب حامیان قدرتمندی در قالب احزاب و گروه‌های مختلف دارد که این افراد با اسامی متفاوت در جامعه هند برای جلب آرا فعال هستند.

اولین‌بار از سال ۱۹۸۴ است که حزب بی‌جی پی دوبار پشت سر هم به قدرت می‌رسد و این در حالی است که برنده شدن این حزب ملی‌گرا و افراطی زنگ خطری برای اقلیت‌های هند به خصوص مسلمانان به شمار می‌رود. پیروزی این حزب با این تفکرات را در کشوری مانند هند که به همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان متفاوت معروف است را می‌توان نشان از شکاف در جامعه هند و رونق گرفتن افراط‌گرایی دانست؟

به‌طور کلی در چندین دهه گذشته حرکت‌های افراطی در کل منطقه رو به افزایش بوده است. ریشه‌های این مساله به ۴ دهه قبل باز می‌گردد. البته به مرور زمان متاسفانه پررنگ‌تر هم شده است. اگر عقربه‌های ساعت را چندان عقب نبریم و سی سال اخیر را مبنا قرار دهیم، می‌بینیم که مجموعه گرایش‌های افراطی از جمله آنهایی که در قالب طالبان و داعش شکل گرفته به همراه هندوهای افراطی روی هم تاثیر تشدیدکننده متقابل داشته‌اند. دولت‌های متفاوت هند همواره از اقلیت مسلمان نگران بوده‌اند، اما این نگرانی باعث فراموشی این اصل نشده بود که هند بر پایه تنوع و تکثر بنا شده و دوام آورده است. متاسفانه باید گفت که برخی‌ها در بی‌جی پی و برخی گروه‌های تندتر متوجه تبعات اقدام‌های ملی‌گرایانه بر ثبات، امنیت و آرامش در هند نیستند.

این یک اصل است که اگر هند تاکنون به شکل یک شبه قاره باقی مانده و توانسته به‌رغم تنوع قومی و مذهبی و زبانی ادامه حیات بدهد به دلیل مدارا و تسامح موجود در این کشور بوده است. متاسفانه در سال‌های اخیر تلاش برای حفظ قدرت این اصل ارزشمند را کمرنگ کرده است. این فقط مسلمانان نیستند که از رویکرد ضداسلامی بی‌جی پی انتقاد می‌کنند، بلکه بخش بزرگی از سیاستمداران هندو هم در چند هفته اخیر در انتقاد از این سیاست‌ها و خطرناک دانستن آن برای یکپارچگی، حاکمیت ملی و حفظ تنوع قومی و مذهبی در این کشور قلم زده و صحبت کرده‌اند. با این همه به این هشدار توجه لازم نمی‌شود و به نظر من بی‌جی پی یا هر جریان فکری و سیاسی در هند که این سیاست‌های ضداسلامی را پیش می‌برد به موفقیت‌های نزدیک چشم دوخته و متوجه عوارض این تندروی‌ها در درازمدت نیست. باید متوجه بود که جامعه مسلمانان در هند رقم کمی نیست و حداقل دویست میلیون مسلمان در هند زندگی می‌کنند. اگر در نتیجه این سرکوب‌ها و شورش‌ها، خدای نکرده مسلمانان صدمه دیده نیز دست به حرکت‌های افراطی بزنند باید گفت که چیزی از هند باقی نمی‌ماند، اما متاسفانه سیاستمداران همواره خطاهای خود را دارند. خطاهایی که می‌تواند برای هند گران تمام شود و باید امیدوار بود که حاکمیت هند متوجه این خطرات باشد. این آشوب‌ها محدود به مرزهای هند نخواهد بود و می‌تواند کل منطقه را به آتش بکشد. هند در مجاورت جامعه عظیم مسلمانان است و قطعا سرکوب مسلمانان در این کشور، جوامع مسلمان کشورهای همسایه هند و فراتر از آن را آزرده خاطر خواهد کرد و این برای امنیت هند و امنیت منطقه مثبت نیست.

مدافعان این لایحه ادعا می‌کنند که دقیقا به این دلیل که ما محصور بین کشورهای مسلمان هستیم به دنبال تصویب این لایحه برای دفاع از اقلیت‌های دینی غیرمسلمان هستیم.

به نظر من این تفکر، نزدیک‌بینی است و اگر به تحولات جهانی نگاه بکنیم، می‌بینیم که از خیلی جهات مرزهای جغرافیایی نسبت به گذشته کمرنگ‌تر شده‌اند. بسیاری از کشورهای جهان به این نتیجه رسیده‌اند که در هر منطقه‌ای، امنیت منطقه شرط اول امنیت ملی است. این مساله که هند در این منطقه در مجاورت کشورهای مسلمان است یک واقعیت تغییرناپذیر جغرافیایی است و دولت هند باید با در نظر گرفتن این واقعیت به دنبال راه‌هایی بگردد که در سایه آنها بتواند ادامه حیات داده و برنامه توسعه اقتصادی خود را پیش ببرد. طبیعی است که در غیاب امنیت، ثبات و صلح، توسعه اقتصادی ممکن نیست. این تحولات تا همین‌جا هم بر اقتصاد داخلی هند تاثیر گذاشته و در پیش‌بینی‌های تازه میزان رشد اقتصادی در سال مالی پیش‌رو ۲ درصد کاهش پیدا کرده است. دولت هند باید به این نکته توجه داشته باشد که کشورهای این منطقه هر یک با چند بحران دیگر هم در حال دست و پنجه نرم کردن هستند و باید مراقب باشد بحرانی که در این کشور در نتیجه سرکوب مسلمانان به راه افتاده نقش سوخت‌رسانی به سایر بحران‌های منطقه‌ای را بازی نکند. به نظر من این قبیل حرکات به تقویت تروریسم در منطقه ما منجر خواهد شد و این مساله اصلا با توجه به حضور ۲۰۰ میلیون مسلمان در هند در راستای منافع این کشور بزرگ نیست. همچنین با هویت شناخته شده هند که در چهره‌هایی نظیر مهاتما گاندی تجلی پیدا کرده، سازگار نیست.

شخص آقای مودی سابقه بدی در سکوت در برابر سرکوب مسلمانان دارد و حتی در رسانه‌های داخلی هند نیز از این رویکرد ایشان انتقادهایی شده است. به عنوان نمونه، مشاور نخست‌وزیر اسبق هند در مقاله‌ای در وب‌سایت «ان‌دی‌تی‌وی» نوشته بود: «آیا نخست‌وزیر ما پیرو تفکرات گاندی است؟ حزب مودی با شعار ملی‌گرایی و تعصب روی مذهب هندوها به قدرت رسید و نخستین‌بار در مبارزات انتخاباتی خود از عبارت «پیروزی و شکوه از آن خدای راما است» برای اشاره به تخریب مسجد بابری و سپس بنای معبد رام در آن نقطه استفاده کرد.» شخصیت ایشان را چقدر در آشوب به راه افتاده دخیل می‌دانید؟

زمانی که فاجعه «احمدآباد» گجرات در سال ۱۳۸۱ رخ داد، من سفیر ایران در دهلی بودم. صحنه‌هایی که در تلویزیون‌ها و روزنامه‌ها مشاهده کردم فاجعه‌بار بود و هنوز برخی از این صحنه‌ها مقابل چشمانم است و تمام آن حوادث در زمانی رخ داد که آقای مودی سروزیر «گجرات» بود. به دلیل همین سابقه بود که تا زمانی که وی برنده انتخابات سراسری در هند شد، ورود او به امریکا و چند کشور اروپایی دیگر به اتهام نقض حقوق بشر ممنوع بود. در آن زمان رسانه‌های هندی نوشتند که با رسیدن به قدرت در دولت مرکزی انتظار می‌رود شاهد یک سیاست متفاوت باشیم. به هر حال اداره یک کشور با جمعیت بالای میلیارد نیازمند سیاست‌های متفاوتی نسبت به اداره یک ایالت کوچک است. با این‌ همه در دوره دولت ایشان تاکنون علاوه بر لایحه جنجالی حقوق شهروندی، شاهد واگذاری مسجد بابری به هندوها و اقدام‌های جدید در مساله کشمیر هم بوده‌ایم. تا به حال پاسخ این اعتراض‌ها با نیروهای امنیتی داده شده است، اما قطعا این روند قابل تداوم نیست و می‌تواند واکنش‌های جدی در داخل هند و منطقه داشته باشد.

فردی مانند انگ سان سوچی در برمه هم با وجود دریافت جایزه صلح نوبل در برابر کشتار و آواره کردن مسلمانان روهینگیا سکوت اختیار کرده و از سوی جامعه بین‌المللی طرد شد تا بدانجا که مساله بازپس گرفتن جایزه صلح نوبل وی هم مطرح شد. می‌دانیم که هند از جایگاه سیاسی، جمعیتی و اقتصادی متفاوت‌تری به نسبت برمه برخوردار است اما فکر می‌کنید تداوم سکوت مودی در سرکوب مسلمانان به نوعی از انزوای وی در سطح بین‌المللی منتهی شود؟

با شما درباره غیرقابل مقایسه بودن جایگاه برمه و هند موافق هستم. هند در میان قدرت‌های بین‌المللی جایگاه بسیار متفاوتی از برمه دارد. اخیرا دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا برخلاف عادت معمول روسای جمهور این کشور که در جریان سفر به منطقه همزمان به هند و پاکستان می‌روند صرفا به هند رفته و به واشنگتن بازگشت. از سوی دیگر نگاهی به جایگاه هند در ۲۰ سال گذشته نشان می‌دهد که جایگاه بین‌المللی این کشور رو به صعود است و طبیعتا سایر کشورها هم این صعود و پیشرفت را در موضع‌گیری‌های‌شان در قبال هند و دولت مودی مدنظر قرار می‌دهند. البته به این معنا نیست که جهان چشم خود را بر این قضایا ببندد، چراکه در حال حاضر هم سازمان‌های حقوق بشری در محکومیت سرکوب مسلمانان در هند موضع‌گیری‌هایی داشته‌اند. اما از آنجا که در عالم سیاست، حقوق بشر عمدتا یک ابزار است و نه ارزش، نمی‌توانیم از جامعه جهانی به خصوص حکومت‌های غربی انتظار داشته باشیم که در این مساله جدای از شعارهای نمایشی حرکت جدی هم انجام بدهند.

در این میان انتظار بسیاری هم از جامعه هند و روشنفکران سیاسی و اجتماعی این کشور وجود دارد. در هفته‌های اخیر مطالب زیادی در رسانه‌های هند منتشر شده است. در جامعه هند چهره‌هایی را داریم که درک و فهم خوبی از مسائل حقوق بشری دارند و به‌رغم آنکه ممکن است بسیاری از آنها مسلمان نباشند با تبعیض مخالف هستند و از جامعه مسلمانان حمایت‌های جدی می‌کنند. این چهره‌ها که تعداد آنها کم هم نیست، می‌دانند که اگر هند می‌خواهد اولا بزرگ بماند و ثانیا توسعه اقتصادی را به عنوان اولویت نخست پیگیری کند، لازم است به تنوع و تکثر و حقوق اقلیت‌ها احترام بگذارد. به خصوص آنکه مسلمانان در هند اقلیتی بزرگ و ۲۰۰ میلیونی هستند. با این همه من پیش‌بینی نمی‌کنم که مودی منزوی شود، اما اگر همین روند ادامه پیدا کند هم توسعه اقتصادی هند آسیب‌های جدی می‌بیند و هم جایگاه حزب بی‌جی پی متزلزل خواهد شد.

دونالد ترامپ در حالی مورد استقبال مودی قرار گرفت که کمی آن سوتر از این مراسم مسلمانان در حال سرکوب شدن بودند. ترامپ پس از بازگشت از هند از پاسخ دادن به تمام پرسش‌ها درباره نقض حقوق بشر در هند طفره رفت. همزمان شاهد بودیم که مودی در جریان سفر سال گذشته به امریکا در میان جمعیت هندوهای مقیم این کشور تبلیغ‌های زیرپوستی خوبی هم برای دونالد ترامپ کرد. فکر می‌کنید مودی در حال استفاده از چتر حمایتی ترامپ برای پیشبرد اهداف ملی‌گرایانه خود در داخل هند است؟

من مساله را کمی متفاوت‌تر می‌بینیم. نارندرا مودی اهداف جاه‌طلبانه‌ای دارد و به دنبال یافتن جایگاه بالاتر در میان قدرت‌های دنیا و توسعه اقتصادی و رفاه عمومی بیشتر در هند است. او برای رسیدن به این اهداف، فعالیت‌هایی را برای نزدیک شدن بیشتر به صاحبان قدرت در دنیا انجام می‌دهد. در دو سال اخیر، امریکا به نخستین شریک تجاری هند تبدیل شده و در سال گذشته میلادی حجم رابطه تجاری دو طرف ۸۸ میلیارد دلار بوده است. بنابراین می‌توان گفت که اولویت دولت در دهلی‌نو، توسعه همکاری‌های تجاری با امریکاست. از سوی دیگر باید توجه داشته باشیم که هند از جایگاه بسیار مستحکمی در داخل امریکا برخوردار است و ۴ میلیون هندی‌الاصل در امریکا زندگی می‌کنند. این در حالی است که قریب به ۲۰۰ هزار دانشجوی هندی در امریکا هستند. تمام این مسائل پشتوانه‌هایی برای دولت هند به حساب می‌‌آیند. نارندرا مودی گوشه چشمی هم به این واقعیت دارد که حمایت‌های سایر کشورها به خصوص کشورهای غربی از وی می‌تواند در مسائل داخلی هم به کمک او بیاید و به خوبی می‌داند که نباید این رابطه حسنه را با اقدام‌های داخلی تخریب کند. اما در حال حاضر این موضوعاتی که در هند مطرح است تنها گرفتاری جامعه جهانی نیست و شاید به همین دلیل به انداره کافی به آنچه در هند می‌گذرد، دقت نمی‌شود.

ما بیشترین واکنش‌ها نسبت به سرکوب مسلمانان در چند روز اخیر در دهلی را از سوی پاکستان شاهد بودیم. این در حالی است که مساله کشمیر هم اختلافی است که حکم آتش زیر خاکستر را دارد و همواره با جرقه‌ای روشن می‌شود. فکر می‌کنید حوادث اخیر تا چه اندازه می‌تواند تنور تنش میان هند و پاکستان را گرم‌تر کند؟

تنش میان هند و پاکستان وجود داشته و ادامه هم دارد. در یک‌سال گذشته، تصمیمی که هند درباره وضعیت خاص کشمیر گرفت بر حجم تنش‌ها افزود. هند و پاکستان درباره کشمیر اختلاف‌های ریشه‌دار دارند و این مساله با سرکوب اخیر مسلمانان در دهلی و اعتراض‌های پاکستان بسیار متفاوت است. در ماجرای کشمیر دعوای دو طرف سرزمینی است و ریشه ۷۰ ساله دارد. پاکستان تلاش بسیاری کرد که در این پرونده توجه محافل حقوق بشری دنیا را به خود جلب کند، اما موفق نشد. بنابراین می‌توان گفت که اختلاف هند و پاکستان مربوط به این دولت و آن دولت در این کشورها نیست. با این همه دولت‌های بسیاری نگران از کنترل خارج شدن این تنش‌ها هستند به خصوص که هر دو کشور دارای سلاح هسته‌ای هستند. با این همه مجموعه تحلیل‌ها می‌گوید که در حال حاضر هند و پاکستان هر دو مراقب خط قرمزها هستند و از جنگ پرهیز دارند. تجربیات گذشته می‌گوید که این قضیه محدود به درگیری‌های جزیی می‌ماند. کشورهای بسیاری در این سال‌ها تلاش کردند هند و پاکستان را پشت میز مذاکره بنشانند، اما موفق نشده‌اند لذا می‌توان گفت که نوعی از ناامیدی در این باره در سایر کشورها به وجود آمده است. به‌طور خلاصه می‌توان گفت که پاکستان می‌داند در خرده گرفتن از هند و موضع‌گیری‌ها علیه این کشور نمی‌تواند از حدی فراتر برود و این محدودیت را رعایت می‌کند.

برخی رسانه‌های ایرانی در نقد رفتارهای مودی ادعا می‌کنند که او دقیقا همان راهی را برای تبدیل کردن هند به کشوری برای هندوها در پیش گرفته که اسراییل در یهودی‌سازی اسراییل دنبال می‌کند. و نشانه این پیروی را هم تعمیق رابطه دهلی با تل‌آویو در دوره مودی می‌دانند. تا چه اندازه با این تعبیر موافق هستید؟

من مشابه این تحلیل را در رسانه‌های هندی هم دیده‌ام و برخی نویسندگان هندی هم که منتقد سیاست‌های سرکوب مسلمانان توسط مودی هستند به این نکته اشاره می‌کنند. با توجه به سابقه همکاری‌های هند و اسراییل این تحلیل هم دور از واقعیت نیست، اما باید توجه داشت که رابطه هند و اسراییل نه فقط در دوره بی‌جی پی بلکه در زمان حکومت حزب کنگره هم پیشرفت‌های قابل توجهی داشت. اما نکته‌ای که درباره این دوره وجود دارد، این است که در دولت مودی حوزه جدیدی برای همکاری‌های دهلی و تل‌آویو تعریف شد و آن هم تبادل اطلاعات درباره نحوه برخورد با جریان‌های مخالف، معارض یا گروهای تروریستی است. مطالب بسیاری نوشته شده در این باره که اسراییل به هند در برخورد با تعبیر پاکستانی‌ها مجاهدین کشمیری و تعبیر هندی‌ها تروریسم‌های کشمیری کمک بسیاری کرده است. همزمان دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی طرفین ابایی از اطلاع‌رسانی درباره این تماس‌ها ندارند. بنابراین به نظر می‌رسد که سیاست مشت آهنینی که نتانیاهو در اسراییل در قبال فلسطینی‌ها دنبال می‌کند مورد توجه دستگاه‌های امنیتی هند هم باشد، اما اینکه تا چه اندازه این مساله می‌تواند به نفع جامعه هند باشد مورد تردید است.

شما سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند بودید و همزمان در همان دوره هم ما شاهد سرکوب مسلمانان در این کشور بوده‌ایم. انتقادهای بسیاری در این مدت نسبت به سکوت مصلحتی ایران شده است. به هر حال همان‌طور که شما هم اشاره کردید در عالم سیاست حقوق بشر ابزار است و نه ارزش اما از کشورهای مسلمان انتظارهای دیگری می‌رود. فکر می‌کنید دلیل این سکوت مصلحتی ایران چیست؟

قبول دارم که حرکتی از سوی دستگاه‌های دیپلماسی ما نسبت به این قضیه صورت نمی‌گیرد، اما این به اصطلاح بی‌عملی صرفا در مواجهه با مسلمانان هند نیست و ما انتقادهای مشابهی را درباره مواضع ایران در قبال سرکوب اویغورها در چین یا روهینگیایی‌ها در برمه شنیده‌ایم. می‌توان گفت که ما در این مساله مواجه با نوعی از پارادوکس هستیم. از یک سو شعارهایی در حمایت از مسلمانان داده می‌شود و از سوی دیگر در برابر سرکوب بخشی از آنها در برخی کشورها دچار نوعی بی‌عملی هستند. به نظر می‌رسد زمانی که مصالح سیاسی در میان است، این شعارها به کنار می‌رود. البته برخی هم این رویکرد ایران را تعبیر به واقع‌بینی می‌کنند، اما من تصور می‌کنم مناسب نیست که ما از یک طرف این شعارها را بدهیم و از طرف دیگر بی‌عملی داشته باشیم. شاید بهتر باشد توازنی برقرار کنیم و نه به گونه‌ای شعارهای تند و تیز بدهیم که تعبیر به دخالت در امور داخلی سایر کشورها شود و نه چشم خود را بر واقعیت‌های منطقه و جهان اسلام ببندیم. البته که من اعتقاد دارم مساله سرکوب اقلیت‌ها از چین تا برمه تا هند صرفا مساله جهان اسلام نیست و باید به آن از منظر کرامت انسانی نگاه کرد. متاسفانه دستگاه دیپلماسی ما گرفتار مشکلات بسیاری است که یکی از آن مشکلات این است که بسیاری از اختیارات این دستگاه را از آن گرفته‌اند و شاید هم این مساله در زمین‌گیر شدن آن بی‌تاثیر نباشد.

منبع: اعتماد

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

مستضعف کیست؟ Posted: 02 Mar 2020 05:56 AM PS کلمه – سیدعلیرضا بهشتی‌شیرازی

در بحث از یک لغت اولین نکته‌ای که جا دارد به آن توجه شود معانی متفاوتی است که معمولا کلمه واحد حمل می‌کند. به هر فرهنگی که مراجعه کنید می‌بینید برای هر واژه معانی متعددی ذکر می‌شود و شاید لغات کمی با تنها یک معنا وجود داشته باشد. در مورد کلمه «مستضعف» نیز این امر صادق است. به عنوان مثال در روایتی از امام کاظم (ع) در مورد معنای مستضعف می‌پرسند. ایشان در جواب می‌فرمایند ضعیف کسی است که چنین و چنان باشد. به عبارتی، گویا تشخیص می‌دهند که منظور سوال‌کننده فرد ضعیف است، نه حاق کلمه مستضعف. از همین امام همام در جای دیگر نقل شده است که «مستضعف ما هستیم»، نه بدان معنا که حجت بر ما تمام نیست یا نسبت به تکالیف خود علم نداریم، بلکه معنایی بالاتر مورد نظر است.
البته این خوشه‌های معانی معمولا قدرمشترک‌هایی دارند. مثلا در معانی مختلف واژه مستضعف یک قدر مشترک، مفهوم «ضعف» است. قدر مشترک دیگر آن است که این ضعف یک ناتوانی طبیعی مثل کوری مادرزاد نیست، بلکه دیگری مسبب این ضعف به شمار می‌رود. حتی در ترجمه فارسی این کلمه به‌عنوان «به ضعف کشانده شده» این معنا مشهود است. بدین ترتیب تعبیر مستضعف حامل تحلیل است و کسانی را به خاطر ضعف ضعیفان متهم و گناهکار معرفی می‌کند. حتی وقتی به افرادی که از نظر فکری چنان ضعیف‌اند که نمی‌توانند حق را از باطل تشخیص دهند مستضعف می‌گوییم، فرق دارد با این که آنان را صرفا ضعیف بخوانیم؛ در حالت اول گویا تعمد کسانی دیگر عامل این جهل معرفی می‌شود. «یَقُولُ الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا لِلَّذِینَ اسْتَکْبَرُوا لَوْلَا أَنْتُمْ لَکُنَّا مُؤْمِنِینَ». روز قیامت مستضعفان به مستکبران می‌گویند اگر شما نبودید ما حتما ایمان می‌آوردیم.
خواستی که موجب استضعاف می‌شود به هیچ وجه، ولو به صورت استعاری، به خود فرد مستضعف ارتباط پیدا نمی‌کند، زیرا قرآن کسانی را که بر اثر اهمال‌شان دچار ضعف می‌شوند مستحق تعبیر مستضعف نمی‌داند. «قالوا کنا مستضعفین فی الارض قالوا او لم تکن ارض الله واسعه فتهاجروا فیها؟»، گفتند ما به ضعف کشانده شدگان در زمین بودیم. فرشتگان گفتند آیا زمین خدا فراخ نبود که در آن کوچ کنید؟
نکته قابل استنباط بعدی آن که وقتی این ضعف به خواست کسی استناد پیدا کرد معلوم می‌شود می‌تواند وجود نداشته باشد.
مستضعف کلمه‌ای قرآنی است، یعنی ظاهرا شاهدی از کاربرد آن در آثار ادبی پیش از اسلام وجود ندارد. لذا در کشف معنای آن قرآن مرجع اصلی به حساب می‌آید، حتی در یک بحث کاملا غیردینی؛ درست به مانند علم خارج از قرآن که به فهم ما از این متن یاری می‌رساند. نمونه واضحش علم به ادبیات عصر جاهلیت است که اکثرا حرف از می و معشوق و جنگ … می‌زند. با این وجود، مفسر مسلط بر این ادبیات مفاهیمی را از متن قرآن به دست می‌آورد که برای فرد ناآشنا قابل حصول نیست. به گواهی خود قرآن این قاعده در مورد دیگر علوم خارج از کتاب الهی نیز صادق است. مثلا می‌فرماید «تلک الامثال نضربها للناس و ما یعقلها الا العالمون». ما این مثال‌ها را برای مردم می‌آوریم، و جز دانشمندان به حکمت آنها پی نمی‌برند.
علم امروز، مثلا علم تاریخ، در مورد استضعاف به معنای تفاوت بهره‌مندی از مواهب مادی در اثر عوامل سیاسی چه دارد که در اختیار ما قرار دهد؟
از حدود ده هزار سال پیش با یکجانشینی برخی جوامع و تاسیس حکومت رفته رفته تحولاتی رقم خورد که موجب شکل‌گیری تمدن و پیشرفت‌های عظیم آدمیان گردید. اما جالب است که بر اساس شواهد باستان‌شناسی این تحول در مراحل اولیه خود وضع کلی جوامع را بهبود نبخشید، و از جمله وضع تغذیه مردم بهتر نشد. باستان‌شناسان با تحلیل دندان‌های به جا مانده از انسان‌ها در قبل از تشکیل نخستین جوامع دارای سلسله‌مراتب سیاسی و بعد از آن به این نتیجه دست یافته‌اند. اگر به مطالعه بیش‌تر در این مورد علاقه داشتید می‌توانید به کتاب «چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟» اثر عجم اوغلو و رابینسون مراجعه کنید. سوال بزرگ آن است که تشکیل حکومت اگر موجب بهبود وضعیت نشد به چه علت دوام آورد و گسترش یافت؟ به خاطر منافع برخی افراد خاص. بدین ترتیب در برخی گروه‌های انسانی مناسباتی شکل گرفت که در آن مواهب از جامعه استثمار و به سمت جمعی فرادست هدایت می‌شد.
ولی مردم چرا باید تن به چنین مناسباتی می‌دادند؟ به خاطر خشونتی که علیه‌شان به کار می‌رفت. البته صرف خشونت نمی‌تواند نتایج استثمار را به حداکثر برساند. لذا در الگوهای پیشرفته‌تر ترتیبات استثماری بر مبنای خشونت، مشروعیت، ارائه منافع عمومی و تبانی طراحی‌های بسیار پیچیده پیدا می‌کنند، همان سامانه‌های پر جزییاتی که آنها را دستگاه سیاسی می‌خوانیم.
داگلاس نورث، موسس مکتب نهادگرایی در علم اقتصاد در نظریه خشونت و نظم‌های اجتماعی این طراحی‌های نهادی پیچیده را نظام‌های دسترسی محدود نام می‌گذارد. زیرا یک وجه مشترک و کلیدی در همه‌شان آن است که دست به توزیع تبعیض‌آمیز فرصت‌ها می‌زنند، یعنی افراد و‌ گروه های محدودی به فرصت‌ها دسترسی دارند. کسی که می‌توانست در مجلس منشاء اثر و خدمت باشد باید در زندان به سر برد یا گوشه‌ای کارمندی کند. کسی که می‌توانست پروژه‌های عمرانی بزرگ را با حداقل هزینه و حداکثر کیفیت به اجرا در آورد باید یک شرکت کوچک بزند و از کسانی که صلاحیت ندارند پیمان‌های دست دوم و سوم بگیرد، و قس علیهذا. (از جمله مهم ترین این فرصت‌ها فرصت امنیت و عدالت قضایی است).
آیا این کاری معقول است؟ آیا به نفع فرادستان خود این نظام‌ها نیست که واجدین بالاترین نمرات کنکور را به دانشگاه راه دهند و نه افرادی با ۷۰ درصد امتیازات آنها، تا اگر بعد از صد و بیست سال خدای ناکرده بیمار شدند دم دستشان پزشکانی واقعا حاذق داشته باشند؟ با این وجود در تمامی این نظام‌ها خودی تقویت و غیرخودی تضعیف می‌شود. زیرا بدون این کار دوام و ثبات نظام در معرض خطر قرار می‌گیرد.
پس چرا دوام نمی‌آورند؟ پس چرا اکنون (به قول دوست عزیزمان‌مان بهمن اموئی) کمبوجیه بیست و چهارم بر ما حکومت نمی‌کند؟
زیرا، و« نرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین». و خدا این طور اراده می‌کند که بر به ضعف کشانده‌شدگان در زمین منت نهد و آنان را پیشاهنگان و آنان را وارثان قرار دهد.
اما همین مستضعفان وقتی به حکومت می‌رسند باز روش پیشنیان را پی می‌گیرند، به صورتی که بعضی از دانشمندان مدعی شده‌اند پدرسالاری و مشتری‌مداری (نمونه‌های قدیم و جدید دسترسی محدود) وضعیات طبیعی جوامع بشری هستند و این تحولات روی داده طی دو قرن اخیر در زمینه گذار برخی جوامع به نظام‌های دسترسی باز است که یک استثنا و قَسر به شمار می‌آید، و لذا در معرض زوال است.
حتی دانشمندانی که تا این حد بدبینانه با حرکت تاریخ برخورد نمی‌کنند دم از قانون آهنین اندک‌سالاری می زنند، بدان معنا که شکستن این چرخه بسیار دشوار است، به صورتی که اگر کسی شیوه مجربی برای آن بیابد به یکی از بزرگترین موفقیت‌ها در علوم اجتماعی دست یافته است.
این در حالی است که ادعا کردیم صرف استفاده از تعبیر مستضعف یعنی مناسبات اندک‌سالارانه قسری به حساب می‌آیند. حتی اگر استنباط چنین نتیجه‌ای از صرف ساختمان یک کلمه بلندپروازی باشد نمی‌توانیم اعتقاد قطعی ادیان را به موعود نادیده بگیریم، که متضمن حاصلی مشابه است.
نظام‌های دسترسی محدود با توجه به گرایش‌شان برای هرچه تنگ‌تر کردن دایره خودی‌ها ناچار از تکیه بر خشونت‌ هستند، اما یک جمع مرتبا معدودتر چگونه از پس اعمال زور یا تهدید به آن علیه یک جمعیت عظیم بر خواهد آمد؟ در درجه اول با ایجاد تفرقه؛ شیوه‌ای که انگلیسی‌ها امپراتوری عظیم استعماری‌شان را بر اساس آن بنا کردند.
حاکم جامعه را پاره پاره می‌پسندد. او مردم را بر اساس سوابق و منافع‌شان به گروه‌هایی تقسیم می‌کند، بعد به هر کدام می‌گوید تو با دیگران فرق داری. مزیت‌هایشان را بر می‌شمرد. حتی خرده امتیازاتی برایشان در نظر می‌گیرد. اما چه خرده امتیازی؟! هر بار که یک گروه را به مسلخ می‌برد دیگران می‌گویند الحمدلله با ما کاری ندارند. می‌پندارند حاکم به‌راستی در موردشان تفاوت قائل است. حال آنکه او نه حریمی برای آنها می‌شناسد و نه نسبت به قربانیانش احساس تنفر می‌کند، بلکه اعمال خشونت گسترده از بهره‌های حکومتش می‌کاهد. استثمار در اصل به معنای طلب میوه کردن است. حال باغی را در نظر آورید که در آن جنگ جریان داشته باشد. آیا ممکن است بار آن به حداکثر برسد؟ لذا لازم است «ارعاب» جای «عنف» را بگیرد. حاکم ویترینی نیاز دارد تا در عین دست نیالودن به خشونت سراسری همواره معلوم باشد چه کارهایی از او بر می آید:
«بسیارى از زنان باردار جنین‌هاى‌شان را انداختند. سپس تمامى اهالى (منطقه شیعه‌نشین) الاحساء نزد سعود آمدند و خود را به ترحم او سپردند.
… او چند ماه آنجا ماند، هر که را خواست کشت، به تبعید فرستاد، و به زندان انداخت، اموال را تصرف و خانه‌ها را ویران کرد و قلعه‌هایى بر افراشت. بعضى کسان در بازارها گشت مى‌زدند و لاقیدها را مى‌گرفتند. برخى را در واحه کشته شدند، دیگران را به اردوگاه بردند و سرشان را مقابل چادر سعود زدند.»
از این سموم که بر طرف بوستان بگذشت عجب که بوی گلی هست و رنگ نسترنی
اگر این داستان هر صبح و شام و هر شهر و روستا باشد، آیا دیگر منفعتی در جامعه تولید می‌شود که به حاکم سود برساند؟ نه، این یک ویترین است. حتی شاید این گزارش را آدم‌های خود ابن‌سعود ثبت کرده باشند.
علنا به دستگاه‌های اطلاعاتی می‌گویند باید از شماها بترسند. هنگام گزارش‌گیری بی‌مقدمه می‌پرسند امسال چند فقره حذف در برنامه دارید؟ یک‌باره انگاری به کسی وحی شده باشد، دستور می‌رسد فلان گروه را بگیرید و ببندید. وقتی توضیح می‌دهند که ما حتی از اندرونی اینها خبر داریم، آنها کار خاصی نمی‌کنند که نیاز به این اقدامات باشد، متصدیان عصبانی می‌شوند که شما نمی‌فهمید. حتی شاید یک دستگاه سرکوب موازی به وجود آورند که بفهمد.
قرآن آن اقلیتی را که در این ویترین قربانی می‌شود «مستضعفان» می‌خواند:
«ان فرعون علا فی الارض و جعل اهلها شیعا یستضعف طائفه یذبح ابنائهم و یستحیی نسائهم انه کان من المفسدین»،
همانا فرعون در زمین دست به برتری‌جویی زد، اهلش را دسته دسته کرد و یک گروه را به ضعف کشاند، پسرانشان را سر برید و زنانشان را زنده نگه داشت، او به‌راستی از تبهکاران بود.
اینها مثال‌هایی است که قرآن برای ما می‌آورد، ولی آیا متوجه منظور از آنها می‌شویم، یا همان‌طور که پیش‌بینی شده است تنها دانشمندان حکمت‌شان را در می‌یابند؟ از جمله باز عجم اوغلو و رابینسون که در کتاب جدیدشان با عنوان «راه باریک آزادی» با ارائه مثال‌های تاریخی متعدد به توضیح تقریبا همین الگو در مورد نحوه عمل نظام‌های استثماری می‌پردازند. به اعتقاد آنان جامعه‌ای که دچار چنددستگی باشد – جامعه‌ای که علیه خودش بسیج شود – هرگز روی آزادی را نمی‌بیند. به بیانی دیگر، از آنان شکل‌گیری ائتلاف‌های وسیع‌پایه شرط بدون جایگزین آزادی و بهروزی اقتصادی است؛ ائتلاف بدان معنا که اصناف مردم نسبت به رنج‌های یکدیگر (از جمله نسبت به استضعاف‌های هم) بی‌تفاوت نباشد. به قول میر سبز ما، «نه به صورت کاری تشریفاتی، بلکه به سیرت دِینی قطعی.» برای رسیدن به آزادی خصوصاً:
«به رسمیت شناختن حقوق اقلیت به‌عنوان حقوقى عام امرى حیاتى است، زیرا بدون آن تنها اقلیت‌هاى خاصى که حقوق‌شان در حال حاضر نقض مى‌شود شکایت و اعتراض مى‌کنند- بدون آن که هیچ بسیج یا واکنش عمومى برانگیخته شود. به‌رسمیت شناخته‌شدن همگانى حقوق است که شالوده را براى ائتلاف‌هاى گسترده به‌وجود مى‌آورد.»
لذاست که می‌گوییم جامعه‌ای که به یاری مستضعفانش برنخیزد، لیاقت آزادی را ندارد. اگر دیگران با ما ائتلاف نمی‌کنند لااقل خودمان به رنج‌های یکدیگر برسیم. اگر غلبه فرعون منوط به دسته‌دسته کردن جامعه باشد، رهایی بنی‌اسرائیل نیز در گرو آن است که خانه‌هایشان را قبله قرار دهند، بلکه از درون به کاشانه‌های هم راه بگشایند. لذاست که دکتر زیباکلام دهکده «امید» می‌سازد. مگر او مهندس ساختمان است؟ مگر پروژه او توسعه سیاسی نیست؟ آیا او از خطش دور افتاده، یا آنچه را از علوم سیاسی آموخته در عمل به کار می‌بندد؟ به این خاطر است که آقای دایی به خاطر کارهای عمرانی‌اش به نفع زلزله‌زدگان کرمانشاه باید به دادستان انقلاب حساب پس بدهد. مگر او براندازی می‌کند، یا امنیت فرادستان را به خطر می‌اندازد؟
در مورد استضعاف اقتصادی چه؟ آیا اساسا چنین چیزی وجود دارد؟ یعنی آیا فقری هست که ریشه سیاسی داشته باشد؟ بر اساس آنچه در بالا گفتیم، بله. به‌عنوان نمونه در جوامع یکجانشین اولیه وقتی بر سر سفره، قدرتمند بیش از اندازه بر می‌دارد، قهرا به دیگران کمتر می‌رسد، و زمانی که او زیاده‌روی می‌کند، مابقی از تامین حوائج اولیه‌شان در می‌مانند و مثلا دچار سوء تغذیه می‌شوند. ولی آیا این محرومیت بخش اصلی فقر مشاهده شده در جوامع و جهان را تشکیل می‌دهد؟ عجم اوغلو و رابینسون در مقدمه کتاب «چرا ملت‌ها شکست می‌خورند؟» با توضیحی خلاصه از نظرات مکاتب مختلف توسعه در مورد علت عقب‌ماندگی اقتصادی می‌گویند آن کتاب را نوشته‌اند تا نشان دهند چرا به اعتقادشان همه آنها در اشتباه‌اند و حق با مردمی است که در میدان «التحریر» قاهره تظاهرات کردند: برای یافتن ریشه‌های بخت‌برگشتگی اقتصادی باید به جستجو در میان عوامل سیاسی پرداخت. بر اساس نظریه آنان، فرادستان صرفا از طریق تصاحب سهم محرومان موجب بینوائی نمی‌شوند. بلکه بیش‌تر و مهم‌تر از آن با سرکوب انگیزه‌ها از مجموع مواهب تولید شده در جامعه می‌کاهند و لذا به این لحاظ نیز مقصر فقرند. یک مثال حدی از آفریقا می‌آید. در اوج شکار برده در این قاره مردم مایل به استفاده از فناوری‌های ساده‌ای چون خیش برای شخم زدن زمین و یا چرخ نبودند. زیرا همین که وضع یک قبیله خوب می‌شد، قداره‌کش‌ها سر می‌رسیدند و نه تنها محصول اضافی، که اهالی را نیز به عنوان برده می‌بردند. لذا مردم ترجیح می‌دادند صید لاغر باقی بمانند.
اما این یک مثال حدی است. آیا در دیگر جوامع نیز چنین سازوکاری مانع از بهروزی می‌شد؟
نمودار ضمیمه متوسط درآمد ملی سرانه را در انگلستان از ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ میلادی بر اساس پایه ۱۸۶۰ میلادی گزارش می‌کند. همان‌گونه که ملاحظه می‌شود از اوایل قرن نوزدهم به یکباره برخورداری مادی در این کشور رشد کرد، رشدی که در قرن بیستم شکلی انفجاری یافت، حال آن که تا پیش از آن با نوسان‌های جزئی حول متوسطی خاص ایستاده بود. مطالعات دیگری بر روی سایر جوامع، مثلا روم باستان، حتی قاره آمریکا تا پیش از ورود کریستف، صورت گرفته است که از یک ایستائی مشابه خبر می‌دهند (به ادعای تاریخ‌دانان اقتصادی، بین ۳۵۰ الی ۶۵۰ دلار در سال به قیمت امروز- به‌عنوان یک مقیاس در حال حاضر درآمد سرانه نیجریه حدود ۴۵۰ دلار است). رشد انفجاری بعدی، هماهنگ و هم‌زمان است با شکوفایی تدریجی نظام دسترسی باز در این کشور. در تعریف نورث، منظور از نظام دسترسی باز نوعی از مناسبات سیاسی و اقتصادی است که در آن همه دست‌شان به فرصت‌ها برسد.
لیبرال دموکراسی غربی این پیشرفت خیره‌کننده را دستاورد خود می‌دانست و از جمله یکی از مشهورترین بیانیه‌ها در مباهات به آن کتاب «پایان تاریخ و آخرین انسان» اثر فرانسیس فوکویاما در اواخر دهه ۱۹۸۰ بود. اما بیست و پنج سال بعد ،کارنامه این نظام چنان ناامیدکننده از کار در آمد که او کتاب «نظم و زوال سیاسی» را نوشت و در آن دم از زوال لیبرال دموکراسی بر اثر افتادن در دام نوعی پدرسالاری مدرن زد:
«(در آمریکا) از ۱۹۸۰ عایدات مردان با مدرک کارشناسى ارشد (تعدیل شده با تورم) ۶۰ درصد افزایش نشان مى‌دهد، اما همین رقم براى مردان با تحصیلات دبیرستانى یا کم‌تر شاهد کاهشى بیش از ۲۰ درصدى است … در دهۀ ۱۹۷۰، یک درصد بالایی آمریکایی‌ها ۹ درصد درآمد ملى را به خود اختصاص مى‌دادند. در سال ۲۰۱۵ این رقم به ۲۲ درصد رسید. افزایش در مورد ۱/۰ درصد بالایى حتى از این هم تکان‌دهنده‌تر است، زیرا از حدود ۵/۲ درصد در دهۀ ۱۹۷۰ به ۱۱ درصد درآمد ملى در سال ۲۰۱۵ بالغ شد.» (این نقل قول و دیگر نقل قول‌های این مقاله همگی از کتاب «راه باریک آزادی» هستند، اگرچه فوکویاما نیز در «نظم و زوال سیاسی» به عین همین اعداد اشاره می‌کند.)
به موازات این تغییرات:
«به رغم افزایش تماشایی جهانى‌سازى و فناورى‌هاى جدید و جذاب، رشد درآمد و بهره‌ورى حداقل در دو دهۀ گذشته ناامیدکننده بود.»
جهانی‌سازی یعنی نهایت تقسیم کار و اوج تکیه بر مزیت‌های نسبی، دو مفهومی که در کانون آموزه‌های علم اقتصاد برای افزایش بهره‌وری قرار دارند. همچنین طی سی سال گذشته شاهد افزایش بی‌سابقه در دانش بشر هستیم. پس چرا آن تقسیم کار و این علم موجب نشده‌اند کارها را بهتر انجام دهیم؟
گویا به هر حال، اندک‌سالاری به بخت‌برگشتگی می‌انجامد، با لیبرال دموکراسی یا بدون آن.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

خشونت هندو‌ها علیه مسلمانان در هند به شدت افزایش یافته است
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۴:۴۷ باشگاه خبرنگاران جوان
رسانه‌های خبری با انتشار تصاویر حمله یک گروه هندو به یک فرد مسلمان در هند اعلام کردند خشونت و درگیری هندوها علیه مسلمانان پس از وضع قانون شهروندی در این کشور افزایش یافته است.
به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، رسانه‌های خبری با اشاره به اعتراضات گسترده اخیر در هند در اعتراض به قانون شهروندی که علیه مسلمانان وضع شده است، اعلام کردند خشونت هندو‌های افراطی علیه مسلمانان در این کشور به شدت افزایش یافته است.
در روز یکشنبه انتشار تصاویر حمله یک گروه هندو به یک فرد مسلمان که در حال بازگشت از مسجد به خانه بود واکنش‌های زیادی را برانگیخته است.
شبکه خبری رویترز در این باره گزارش داد در نزدیکی محل حمله به زبیر در هلی نو پایتخت هند، معترضان هندو و مسلمان به مدت چندین ساعت با درست کردن موانعی شبیه به سنگر با پرتاب سنگ و بمب‌های دست ساز با یکدیگر به زد و خورد پرداختند.
روزنامه انگلیسی گاردین نیز گزارش داد در درگیری‌های ۴ روزه در شمال شرق دهلی نو تعداد از مساجد به آتش کشیده و مسلمانان زنده زنده در خانه هایشان سوزانده شده‌اند و یا آن‌ها را به خیابان‌ها کشانده و مورد ضرب و شتم شدید قرار داده‌اند.
فروشگاه‌ها و اماکن متعلق به مسلمانان به آتش کشیده شده و در خیابان‌هایی که مسلمانان و هندو‌ها پیش از این مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می‌کردند اجساد کف خیابان دیده شده و مغازه‌ها و منازل زیادی تخریب شده‌اند.
گاردین نوشت پلیس هند در بسیاری از موارد کنار ایستاده و یا حتی به کمک هندو‌ها رفته و در این جنایات به آن‌ها ملحق شده است.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

مسلمانان هند زیر آتش هندوهای افراطی+ فیلم و عکس
تاریخ انتشار 10 اسفند 1398
در روزهای اخیر در پی حمله هندو‌های افراطی به مسلمانان در محله‌های مسلمان‌نشین شمال پایتخت هند، ده‌ها نفر کشته و زخمی شده‌اند.
به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، تصاویری تکان‌دهنده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که نشان می‌دهد یک خانواده مسلمان از ترس هندو‌های افراطی که خانه‌شان را به آتش کشیده‌اند پنهان شده‌ و دست به دعا برده‌اند. حمله هندو‌های افراطی موسوم به «هندوتوا» به مسلمانان هند در روز‌های اخیر ده‌ها کشته برجای گذاشته است.
بسیاری از سازمان‌ها حقوق‌بشری از جمله دیده‌بان حقوق‌بشر از عملکرد دولت هند در قبال این خشونت‌های فرقه‌ای انتقاد کرده‌اند.
«کنت رات» مدیر سازمان دیده‌بان حقوق‌بشر سیاست‌های نارندرا مودی‏، نخست‌وزیر هند را عامل جری شدن هندو‌های افراطی دانسته است.
کنت رات در توئیتی نوشت از آنجا که تعداد زیادی از نیرو‌های پلیس هند برای تامین امنیت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در جریان سفر به این کشور اعزام شده بودند، پلیس دهلی‌نو برای مقابله با خشونت‌های فرقه‌ای با کمبود نیرو روبه‌رو شد.
حمله هندو‌های افراطی موسوم به هندوتوا به مسلمانان
سه روز خشونت میان هندو‌های افراطی و مسلمانان در حومه دهلی‌نو دستکم ۲۷ کشته برجای گذاشت که اغلب آن‌ها به ضرب گلوله از پا درآمدند و بیش از ۲۵۰ نفر هم زخمی شدند. این درگیری در پی اعتراض به قانون جنجالی شهروندی شکل گرفت که تبعیض علیه مسلمانان تلقی می‌شود. نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند مردم را به آرامش دعوت کرد. اما مقامات محلی از تقویت ارتش و اعمال مقررات منع آمد و شد خبر دادند.
خبرنگار فرانس بیست و چهار در دهلی‌نو گفت در شمال شرقی دهلی‌نو از بازار مسلمانان خاکستر باقی مانده است. این بازار به مدت دو روز در آتش سوخت و در نهایت آتش‌نشانان صبح امروز توانستند در محل حضور یابند. ساکنان محل فرار کردند. بازسازی این منطقه ماه‌ها به طول خواهد انجامید. مردی اعلام کرد: نگاه کنید همه چیز نابود شده است. من نمی‌دانم کسانی که به ما حمله کردند که بودند، اما شعار‌های هندو سر می‌دادند. من پیش از این آن‌ها را ندیده بودم. آن‌ها برای این محله نبودند.
این یکی از بدترین درگیری‌های پایتخت هند از چند دهه پیش بود که به مسلمانان خسارت وارد کرد. اقلیت مسلمان هند تحت تاثیر این خشونت‌ها قرار گرفتند و یک مسجد نیز به آتش کشیده شد. این حمله در حالی صورت گرفت که مسلمانان در حال نماز خواندن بودند و امام جماعت مسجد جان خود را بر اثر این حمله خشونت‌آمیز از دست داد.
یک مرد مسلمان گفت: پلیس در کنار هندوهاست. آن‌ها به سوی ما سنگ پرتاب می‌کردند و پلیس فقط نگاه می‌کرد. زمانی که نمایندگان ما تلاش کردند با پلیس تماس بگیرند تا به کمک ما بیاید هیچ کس پاسخ ما را نداد. نتیجه این شد که مسجد ما در آتش سوخت.
لس آنجلس تایمز: ترامپ از محکوم کردن قانون ضد اسلامی هند خودداری کرد
روزنامه آمریکایی لس آنجلس تایمز در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی نوشت: دونالد ترامپ روز سه‌شنبه پس از پایان سفر دو روزه خود به هند، از محکوم کردن قانون شهروندی جدید هند که بسیار بحث‌برانگیز شده و برای مسلمان تبعیض‌آمیز است، خودداری کرد. ترامپ همچنین تهدید ناشی از شیوع ویروس کرونا را که اکنون در ۳۴ کشور جهان گسترش یافته است، بی‌اهمیت خواند و ادعا کرد این بیماری در آمریکا کاملا تحت کنترل است.
رئیس‌جمهور خودرأی آمریکا در کنفرانس خبری خود در دهلی‌نو کاملا آشفته و مردد به نظر می‌رسید و تلاش می‌کرد پرسش‌های دردسرساز درباره خشونت‌های مذهبی در هند را منحرف کند.
ترامپ در بخشی از کنفرانس خبری خود، با بیان اینکه نمی‌خواهد مطلبی بیان کند که سفر فوق العاده‌اش به هند را تحت الشعاع قرار دهد، از انتقاد از قانون جدید شهروندی نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، که مسلمانان را مستثنی می‌سازد و به بروز موج جدیدی از خشونت‌های جمعی دامن زده است، خودداری کرد. چند بار از ترامپ درباره حمایت مودی از این قانون جدید سوال شد، که وی به تحسین نخست‌وزیر هند پرداخت.
ترامپ با این کار خود از این نگرانی مودی که مبادا کشوری که بیشتر جمعیت آن هندو هستند، تحت سلطه مسلمانان درآید، حمایت کرد. در سال ۱۹۵۱ [۱۳۲۹] هند حدود ۳۵ میلیون مسلمان داشت که حدود ۹/۸ درصد از جمعیتش را تشکیل می‌داد. اکنون ۲۰۱ میلیون مسلمان در هند زندگی می‌کنند که معادل ۱۴/۲ درصد جمعیت این کشور می‌شود.
قانون جدید اعطای شهروندی هند
پیش از این نیز قانون جدید اعطای شهروندی به مهاجران غیرمسلمان هندو، سیک، بودایی، آیین جین، پارسی‌ها و مسیحیان که پیش از سال ۲۰۱۵ از کشور‌های مسلمان پاکستان، بنگلادش و افغانستان گریخته‌اند، به تظاهرات خشونت‌آمیز در بخش‌هایی از هند منجر شد.
این قانون در روز‌های گذشته اعتراضات گسترده‌ای را در ایالت شرقی آسام موجب شد، زیرا معترضین می‌گویند که این قانون باعث می‌شود هزاران مهاجر غیرقانونی به ساکنان قانونی هند بدل شوند.
از سوی دیگر برخی از مسلمانان نیز به این قانون اعتراض کرده‌اند، زیرا این قانون به پیروان دین اسلام حق شهروندی اعطا نمی‌کند، اقدامی که از نگاه منتقدین باعث تضعیف قانون اساسی سکولار هند می‌شود.
تصویب این لایحه از جمله وعده‌های انتخاباتی نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند بود که در پی تقویت پایگاه ملی‌گرایانه خود در میان جامعه هندو است.
انتهای پیام/

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

تظاهرات آمریکایی‌ها در اعتراض به حمله هندو‌های افراطی به مسلمانان هند
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۵ باشگاه خبرنگاران جوان
آمریکایی‌ها در اعتراض به قانون شهروندی هند و حمله هندو‌های افراطی به مسلمانان این کشور راهپیمایی کردند.
به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی رادیو پاکستان، به دنبال حمله هندو‌های افراطی به مسلمانان در محله‌های مسلمان نشین شمال دهلی نو که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها مسلمان هندی شده، صد‌ها نفر در ایالتهای نیویورک، واشنگتن و شیکاگو در اعتراض به خشونت‌ها علیه مسلمانان در پایتخت هند، به خیابان‌ها آمدند و با تجمع مقابل انجمن‌های اقلیت‌های مذهبی و کنسولگری هند خواهان میانجیگری و پایان این خشونت‌ها شدند.
معترضین خواستار لغو قانون جنجالی شهروندی در هند که موج خشونت علیه اقلیت مسلمانان را در این کشور افزایش داده، شدند. آن‌ها همچنین با حمل پلاکارد‌هایی از ایدئولوژی فاشیستی دولت هند که اقلیت‌های مذهبی به ویژه مسلمانان را هدف قرار داده، انتقاد کردند.
سه روز خشونت میان هندو‌های افراطی و مسلمانان در حومه دهلی‌نو دستکم ۲۷ کشته برجای گذاشت که اغلب آن‌ها به ضرب گلوله از پا درآمدند و بیش از ۲۵۰ نفر هم زخمی شدند. این درگیری در پی اعتراض به قانون جنجالی شهروندی شکل گرفت که تبعیض علیه مسلمانان تلقی می‌شود. نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند مردم را به آرامش دعوت کرد، اما مقامات محلی از تقویت ارتش و اعمال مقررات منع آمد و شد خبر دادند.
بر اساس قانون جدید شهروندی، هند به مهاجران غیرقانونی از شش اقلیت مذهبی هندو، پارسیان هند، جین، مسیحی، بودایی و سیک که پیش از ۳۱ دسامبر سال ۲۰۱۴ از کشور‌های افغانستان، بنگلادش و پاکستان وارد هند شده اند، حق شهروندی می‌دهد. این لایحه حق شهروندی و اعطای تابعیت به آوارگانی از افغانستان، پاکستان و بنگلادش را مطرح می‌کند، اما به شرطی که مسلمان نباشند.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

روایت گاردین از خشونت ها علیه مسلمانان در هند؛ حزب حاکم به دنبال چیست؟
خبرگزاری میزان- گاردین در گزارشی ضمن اشاره به خشونت های اخیر علیه مسلمانان در هند می گوید هواداران حزب حاکم خانه های مسلمانان را به آتش کشیدند.
تاریخ انتشار: 14:31 - 12 اسفند 1398- کد خبر: ۶۰۲۱۳۶
روایت گاردین از خشونت ها علیه مسلمان در هند؛ حزب حاکم به دنبال چیست؟به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ پایگاه نشریه گاردین در گزارشی ضمن اشاره به خشونت های اخیر علیه مسلمان در هند و دهلی نو، می نویسد که خبرنگاران و سیاستمداران هندی درباره شورش و خشونت جمعی صحبت می کنند اما آنچه دهلی نو طی یک هفته گذشته شاهد آن بوده، خشونت هدفمند علیه مسلمانان بوده که توسط هندوهای طرفدار حزب حاکم هند انجام شده است.
خشونت علیه مسلمانان هند زمانی آغاز شد که یکی از سیاستمداران حزب حاکم اخیرا خواستار سرکوب آنها شد.
قانون جدید شهروندی در هند به مهاجران غیر قانونی به استنثای مسلمانان اجازه می‌دهد، درخواست شهروندی بدهند.
این نخستین قانونی است که دولت هند صراحتا مسلمان را از آن محروم کرده است.
تصویب این قانون تاکنون اعتراضات گسترده‌ ای در هند به همراه داشته است.
گاردین می افزاید طرفداران حزب حاکم دست به حمله و ضرب و شتم معترضان به این قانون زدند و تنها طی چند روز خانه ها، مغازه ها و مساجد مسلمان به آتش کشیده شدند.
در این درگیری‌ های خشونت آمیز دست کم ۳۹ نفر جان باختند.

دولت هند در سال ۲۰۱۹، دولت محلی ایالت جامو و کشمیر را که بیشتر جمعیت آنان مسلمان هستند از وضعیت خودمختار خود جدا کرد و اعتراضات را با خشونت پاسخ داد.
پس از آن قانون موسوم به شهروندی مطرح شد که در آن به مسلمان اجازه تابعیت در هند داده نشد.
همچنین پس از آن دولت هند خواستار ثبت ملی مدارک شهروندی مردم شد و هندی‌ ها را مجبور به تهیه مستندات شهروندی خود کرد؛ این در حالی است که میلیون‌ ها هندی فقیر چنین مستنداتی را ندارند و مسلمان بیم آن را دارند که حتی اگر چند نسل‌ در هند زندگی کرده باشند باز هم فردی خارجی و مهاجر تلقی شوند.
گاردین در بخش دیگری نوشت آنچه در حال حاضر در هند رقم می‌خورد یک درگیری ساده مذهبی میان هندو‌ها و مسلمان نیست بلکه یک مبارزه سیاسی میان دو دیدگاه در هند است؛ مبارزه میان کسانی که هند را به عنوان یک کشور روشن فکر می‌بینند و کسانی که مایل به ایجاد یک دولت شوونیستی هندو هستند.
انتهای پیام/

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

مرگبارترین خشونت‌های سه دهه اخیر در هند؛ ۲۱ مسلمان جان باخته و ۲۵۰ نفر زخمی شدند
خبرگزاری میزان- دهلی، پایتخت هند در پی سه روز خشونت مرگبار بی سابقه علیه مسلمانان شاهد جان باختن ۲۱ مسلمان و زخمی شدن بیش از ۲۵۰ نفر از آنها بود.
تاریخ انتشار: 15:06 - 07 اسفند 1398- کد خبر: ۶۰۰۶۳۹
افزایش شمار جان باختگان مرگبارترین خشونت‌های سه دهه اخیر در هند، ۲۱ نفر کشته و ۲۵۰ نفر زخمی شدندبه گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ شمار جان باختگان خشونت‌های ضد مسلمانان و آتش سوزی در مساجد «دهلی»، پایتخت هند به ۲۱ نفر افزایش یافت.
به گزارش ایندیپندنت، شمار جان باختگان مرگبارترین خشونت‌ها در دهلی و آتش سوزی در مساجد این شهر به ۲۱ نفر افزایش یافت.
«نارندرا مودی»، نخست وزیر هند پس از سه روز خشونت بی پایان علیه مسلمانان در هند و مرگ ۲۱ و زخمی شدن بیش از ۲۵۰ نفر در سه روز اخیر در نهایت همگان را به آرامش دعوت کرد.
«آروند کرینجوال»، رئیس حزب «عام آدمی» و سر وزیر ایالت دهلی نیز پس از سه روز خشونت مداوم، این اتفاقات را نگران کننده خوانده و گفت پلیس اعتماد عمومی را از دست داده است.
مقام‌های دهلی در پی ارزیابی خسارات و تلفات ناشی از مرگبارترین خشونت دهه‌ های اخیر در پایتخت پس از سه روز خواهان استقرار ارتش هند شدند.
قضات دیوان عالی هند از جمله افرادی بودند که ناکامی پلیس در جلوگیری از خشونت خیابانی، سر دادن شعار‌های ناسیونالیستی هندویی، آتش زدن مغازه‌ ها و خانه‌های مسلمانان انتقاد کردند.
تاکنون تنها یک نفر در جریان این خشونت‌ها دستگیر شده است.
بیمارستان‌های دهلی از پذیرش شمار زیادی از مجروحان با زخم‌های ناشی از سلاح گرم، چاقو، باتوم یا سقوط از ارتفاع خبر می‌دهند.
این مرگبارترین خشونت جمعی در دهلی از سال ۱۹۸۴ است که طی آن هزاران نفر از سیک‌ها به دلیل ترور «ایندیرا گاندی»، نخست وزیر هند کشته شدند.
در خشونت‌های سال ۲۰۰۲ ایالت «گجرات» نیز پلیس به هندو‌ها اجازه قتل عام حدود هزار مسلمان را داد. وزیر وقت گجرات در آن حادثه نیز مودی، دست راست وزیر کشور بود.
تنش‌ها در هند از روز یکشنبه در پی دعوت یکی از سیاستمداران برجسته حزب «بی‌آی‌پی» از ناسیونالیست‌های هندو خواست به خیابان‌ها رفته و جواب به اعتراضات در مورد قانون جدید شهروندی را بدهند.
وقوع این حادثه در هند با انتقادات گسترده از «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا همراه شد که اکنون در سفری رسمی در هند به سر می‌برد.
ترامپ روز سه شنبه و در میانه این خشونت ها، بر موضوع تجمع ۱۲۵ هزار نفری در استقبال از خودش در گجرات و تعریف‌های مودی از وی به عنوان رئیس خارق العاده و مرد خوب متمرکز بود. وی اعتراف کرده بود که پیش از ورود به دهلی در فاصله ۱۵ کیلومتری این شهر شاهد خشونت علیه مسلمانان بوده، اما در دیدار با مودی این موضوع را مطرح نکرده است.
وی به خبرنگاران گفت: «می خواهم این مسئله را به هند بسپارم و امیدوارم آن‌ها تصمیم درست برای مردم بگیرند.!»
انتهای پیام/

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

هندوستان تایمز ادعا کرد: احضار سفیر ایران در دهلی
13 اسفند 1398 ایسنا
رسانه های هندی ادعا کردند که وزارت امورخارجه این کشور سفیر ایران در دهلی را به دلیل توئیت ظریف احضار کرده است.
به گزارش ایسنا، روزنامه هندوستان تایمز ادعا کرد که وزارت امورخارجه هند روز سه‌شنبه (امروز) در واکنش به توئیت شب گذشته محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران درباره خشونت ها علیه مسلمانان در هند، سفیر تهران در دهلی را احضار کرده است.
هندوستان تایمز در ادامه به نقل منابع آگاه از موضوع ادعا کرده است که به سفیر ایران گفته شده، "اظهارات وزیرامورخارجه کشورتان کاملا غیر قابل قبول و نامطلوب بوده است."
به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف دوشنبه شب در پیامی در توییتر خود خشونت های سازمان یافته علیه مسلمانان هند را محکوم کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در پیام خود نوشت: ایران موج خشونت سازمان یافته علیه مسلمانان هند را محکوم می‌کند. ایران، قرن‌ها دوست هند بوده است. از مقامات هند می‌خواهیم که رفاه «همه» هندی‌ها را تضمین کنند و اجازه ندهند این آدم‌کشی بی‌معنا ادامه یابد. مسیر پیش رو باید بر اساس گفت‌وگو و حاکمیت قانون باشد.
انتهای پیام

مصطفوی
هنوز نظری ثبت نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ثبت نظر به عنوان مهمان.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

دیدگاه

چون شر پدید آمد و بر دست و پای بشر بند زد، و او را به غارت و زندان ظالمانه خود برد، اندیشه نیز بعنوان راهور راه آزادگی، آفریده شد، تا فارغ از تمام بندها، در بالاترین قله های ممکن آسمانیِ آگاهی و معرفت سیر کند، و ره توشه ایی از مهر و انسانیت را فرود آورد. انسان هایی بدین نور دست یافتند، که از ذهن خود زنجیر برداشتند، تا بدون لکنت، و یا کندن از زمین، و مردن، بدین فضای روشنی والا دست یافته، و ره توشه آورند.

نظرات کاربران

- یک نظز اضافه کرد در بازی با دکمه های آغاز مجدد جنگ...
بالاخره فشارهای لابی صهیونیستی به آمریکا جواب داد و بایدن به اسرائیل برای پاسخ به ج. اسلامی چراغ سبز...
- یک نظز اضافه کرد در بازی با دکمه های آغاز مجدد جنگ...
شروع شد مجلس نمایندگان آمریکا شدیدترین لوایح را علیه ایران تصویب کرد مجلس نمایندگان آمریکا در پی ...