روس ها در نقش تاریخی دشمنان آزادی و آزادیخواهی در ایران
  •  

31 تیر 1401
Author :  
دیدار پوتین با رهبری - تیرماه 1401

ایرانیان در تاریخ معاصر، از پیشرو ترین مردم منطقه، برای بدست آوردن حق تعیین سرنوشت، و در دست گرفتن سر رشته داری امور خود بوده اند، تا حاکمیت را از دربار شاهان، افراد و دیکتاتوری های جور واجور به خود منتقل کنند؛ و خود به صورت جمعی، مستقیم و غیر مستقیم و از طریق صندوق رای حاکمیت خود را به دست گیرند، و تصمیمات کشور را منوط به آرای خود، واریز شده به صندوق های رای کنند، و از حاکمیت های موروثی و مادام العمر خلاصی یابند.

در دنیای یکپارچه و متصل به هم [1] در روزگار انفجار اطلاعات و گسترش سرعت انتقال تنوع دیدگاه ها، دیگر حرکتی، بخصوص در سیاست خارجی کشورها، بر کسی پوشیده نیست، و نخواهد ماند، مگر اینکه در عصر ارتباطات جهانی، به سان کشوری مثل کره شمالی، دیکتاتوری پیدا شود و به دور کشور و مردم خود دیواری به بلندی یک زندان بزرگ بکشد، و آنان را از قافله ی در حرکت و رشد جهانی جدا نموده در فقر و فلاکت، به بند و زندان کشد و روزی هزار بار آنان را بکشد، تا در بند بی اطلاعی و ناآگاهی نگه دارد؛ و به قول قدیمی ها امروز دیگر "شتر سواری، دولا دولا ممکن نیست"، این است که رویکردهای خارجی کشور ما نیز از نگاه تیزبین دنبال کنندگان روند جهانی، و البته مردم ایران، به دور نخواهد ماند، بر این اصل است که دلسوزانِ به آبرو، اعتبار و آینده ایران و ایرانیان، باید بیشتر توجه کرده و در تصمیمات خود تامل کنند؛

 این روزها خبرهای نگران کننده ایی از نزدیکی های نا به هنگام، و خارج از حکمت و قرار گرفتن ایران در کنار روس های متجاوز، شنیده و دیده می شود، نزدیکی به متجاوز زورگو و بد عهدی که، در تجاوز به مردم اوکراین، [2] حتی برای رسانه های ما و دنیا تعیین می کند که، تجاوز آشکارش به مردم و خاک این کشور مستقل را، چه بنامیم و...، [3] چنین روندی تن ایرانیان آزادیخواه و صلح طلب را دوباره و صد باره می لرزاند، چرا که تنها سه دهه از تجاوز حزب بعث عراق به کشورمان نمی گذرد، که از قضا متجاوز آنروز به ایران، خود از اقمار و مسلح به سلاح های همین شرق جنایتکار بود، و این که متاسفانه امروز ما به رغم تجربه تاریخی از جنگ و تجاوز خارجی، در کنار متجاوز روس، در مقابله با مردم مقاوم اوکراین قرار بگیریم، جای تامل و تاسف بسیار دارد.

سیاست اصولی و انقلابی "نه شرقی، نه غربی" حاصل از انقلاب عظیم مردمی57، که ضامن استقلال ایران، در میان رقابت دو قطب توسعه طلب، تجاوز پیشه و استعمارگر غرب و شرق بود، به نظر می رسد در یک استحاله چند دهه ایی به رویکرد "نگاه به شرق" تبدیل، و می رود تا ایران را به یکی از اقمار دیکتاتور کرملین تبدیل، و در کنار و دوشادوش متجاوزین عصر جدید قرار دهد، و ایران را به عنوان کارت بازی این نو توسعه طلب و تجاوز پیشه قرن 21، برای مذاکره و امتیاز گرفتن از رقیب غربی خود، بدل نماید؛

تو گویی طراحان رویکرد "نگاه به شرق"، گذشته ویران و خسارتبار این کشور را در گاز انبر روسیه - بریتانیا، نادیده گرفته و بعد از نادیده گرفتن تاریخی از تجاوز و دست اندازی های ارضی بر کیان و خاک این کشور توسط روس ها از شمال و بریتانیایی ها از جنوب، حتی حوادث تاریخ معاصر ایران را نیز نادیده و نشنیده گرفته اند، و در طمع یافتن منبع قدرتی جدید برای خود، دست آویز دامنِ نو متجاوزین در نظام سلطه ی جدید جهانی شده، و با این رویکرد خطرناک در سیاست خارجی ایران، می روند تا بلای خانمان سوزِ جان به هنهن افتاده توسعه و پیشرفت نیم بند ایران شوند، و حتی تمامیت ارضی کشور را نیز با خطر بالقوه و بالفعل بسیار نزدیک، در روند رقابت های جدید جهانی مواجه گردانند، [4] انگار فراموش کرده اند که چه بر سر رضاشاه پهلوی آمد، موقعی که در یک طرف دعوا ایستاد، هر چند ایران از بیطرفی هم طرفی نبست، اما در روند این سیاست جدید هم، تجاوز دو طرف به خاک ایران را مجاز و مباح خواهد کرد، یکی برای حفظ سلطه (مثل آنچه روسیه با اوکراین می کند)، و دیگری را برای رفع سلطه رقیب!

تاریخ سلطه شرق بر اقمار پرشمارش، خود نشان می دهد که، این نزدیکی های خطرناک، به این منبع تهدید دائم ایران و ایرانیان، علاوه بر این که راه های گشایش و ورود ایران را به عرصه پیشرفت جهانی سد خواهد کرد، این کشور، مردم و سیستم حاکمیتی آن را گرفتار دامن جنایتکاران دیکتاتور مسلک، ظالم و فاسدی خواهد کرد، که در تاریخ معاصر کشورمان رد آنان را می توان با چشم بسته هم دید، که روشن است در این بازی خطرناک، در آینده ایی نه چندان دور، به تکرار تاریخی خسارتبار خواهیم نشست،

تاریخ حضور روسها در مناطق شمالی ایران، علاوه بر تجاوز، کشتار و غارت ایران و ایرانیان، ماهیت ضد آزادی و آزادیخواهی آنان نیز بر گرده ایرانیان هنوز سنگینی می کند، زخم هایش نو، آثارش روشن است، چرا که روس ها علاوه بر تجاوز آشکار و بی پایان خود نسبت به خاک ایران، که به جدایی های دردناکی از خاک ایران منجر شد، همواره در امور داخلی ایران نیز به نفع ظالمین حاکم و بر ضد خواست مردم ایران دخالت کرده، دست اندازی آنان در تغییر روندها در کشورمان، بر هیچ محقق تاریخی ناروشن نیست،

روس ها که در عقیم کردن حرکت عظیم مردم ایران در نهضت بزرگ و پیشرو مشروطیت، که به نوعی در کنار دیکتاتور ظالم تخت نشین در تهران قرار گرفتند، و در شکست نهضت آزادیبخش مشروطه نقش پلیس سرکوب را بازی کردند، کاملا هویداست، و به نظر می رسد که اکنون که، دوباره باز جریان روشنفکری و طبقات مذهبی ایران، در یک وحدت انقلابی، جریان جنبش آزادیبخش 57 را، با آن شعارها و اهداف زیبا، که از آزادی، حق تعیین سرنوشت، جمهوری خواهی و... سخن گفت و سر لوحه شعار خود داشت را، به ثمر رساندند، باز دوباره در صدد عقیم کردن این نهضت عظیم، و دستاوردهای آن را دارند، و باز قصد بر دار کردن آزادیخواهان ایران را دارند.

روس ها در این تاریخ یکصد و چند ساله تلاش ایرانیان برای در دست گرفتن سر رشته امور خود، و خلاصی از استبداد داخلی و سلطه خارجی، علاوه بر قرار گرفتن در کنار دیکتاتور های حاکم بر کشورمان، فعالانه در سرکوب و کشتار ایرانیان آزادیخواه و ناکامی پروسه و پروژه های دمکراسی خواهی، آزادی طلبی، و درخواست برخورداری از حق تعیین سرنوشت ایرانیان، شرکت جسته و به عنوان مزاحم جدی این روند، شرکت فعالانه داشته اند، حال آنکه کمال و پیشرفت ملت های جهان امروز، و عزت و آقایی آنان، در میزان دخالت مردم هر کشوری، در حق تعیین سرنوشت و برخورداری از آزادی، و حق دخالت و سر رشته داری در حاکمیت بر امور خود، سنجیده می شود.

نمونه دخالت ارتش روس در نبرد مشترک دیکتاتور های حاکم بر ایران، با آزادیخواهان را، به همراهی روس های متجاوز، با شاهان مستبد قاجار، در برابر مشروطه خواهان می توان دید، که خود گویای تاریخی خطرناک از نفوذ و دخالت های این همسایه متجاوز شمالی، در امور داخلی کشورمان بوده است، جنایات روس ها در کشتار آزادیخواهان در تهران، خراسان [5] ، گیلان و آذربایجان [6] چنان روشن است که بر هیچ تاریخدان، سرباز و پاسدار میهن، و دلسوزان ایران پوشیده نیست.

آنان تا پیش از شروع جنگ جهانی اول در سال 1914، با حضور تجاوز پیشه خود در مناطق شمالی ایران، 70 نفر از سران مشروطه خواه تبریز را به دار کشیدند، و ریشه آزادی و آزادیخواهی را به نیابت از دیکتاتور قجری کندند، در شهریور 1320 نیز ایران را با همراهی انگلستان، از شمال و جنوب اشغال و باعث مرگ بسیاری از مردم ایران در اثر گرسنگی ناشی از غارت غذا و خوراک ایرانیان شدند. کرملین نشین های دیکتاتور، همواره نگاه طمع ورز خود را به حکومت های دیکتاتوری در تهران دوخته اند، که در زمانه ضعف آنان، تهران را به فرمانبردار، و دنباله رو خود تبدیل کنند، از ایرانیان غارت و کشتار نمایند.

و در مقابل نیز تاریخ گواه می دهد که حکام دیکتاتور تخت نشین در تهران، از تکیه به روس ها طرفی نبستند و خود نیز در دام این همسایه عهد شکن، فرصت طلب و متجاوز، گرفتار شدند و...؛ آنان گرچه سعی کردند خود را از درخواست های آزادیخواهی و حریت مردم خود، مصون بدارند، اما تاریخ نشان می دهد، دیکتاتورهای تخت نشین در تهران، گرچه با کمک روس ها، حتی مجلس مشروطه را به توپ بستند، اما تکیه به روس ها نتیجه ایی جز نابودی ایران، گرسنگی و غارت مردم و حتی نابودی حاکمیت دیکتاتوری آنان نداشت.

امروز که روسیه دور جدید تجاوز به کشورهای همسایه ی خود در غرب این کشور را در پیش گرفته و دوباره شدت بخشیده است، و ابتدا با تسخیر شبه جزیره کریمه [7] ، و اکنون با تجاوز مجدد به خاک کشور مستقل، و واجد دمکراسی اوکراین، می رود تا خوی تجاوزگری آشکار مسکو نشینان را دوباره، به رخ جهانیان بکشد، و جنگ و گرسنگی و فلاکت و ویرانی را بر جهانیان تحمیل نماید، گرایش و گردش تصمیم سازان در تهران به سوی این متجاوز، آبرو و حیثیت برای ایرانیان که خود سردمدار آزادی و آزادیخواهی در منطقه، و خود قربانی تجاوز روس ها و غیر روس ها هستند، در بین ملل آزاده جهان نخواهد گذاشت، و این به ضرر بنیان آزادی و آزادیخواهی، و حتی تمامیت ارضی کشور نیز خواهد بود، و در صورت درس نگرفتن از سیاست و روند کاری روس ها، تکراری مجدد، از تاریخ غمبار رقابت غرب و شرق و در نتیجه تجاوز و اشغال ایران دو پاره شده را، دوباره شاهد خواهیم بود. بازی خطرناکی که تاریخی از کشتار آزادیخواهان، و سربازان مرزهای کشور را، توسط روس ها و غیر روس ها به دنبال خواهد داشت.

 

[1] - بیماری کرونا سنبل اتصال جهانی و ارتباط مردم جهان و تاثیر پذیری آنان از اتفاقات جهانی است، یا تجاوز روسیه به اوکراین که گرسنگی و قحطی را بر جهان می رود تا تحمیل کرده و بر تعداد گرسنگان جهان بیفزاید.

[2] - ۵ اسفند ۱۴۰۰ (۲۴ فوریه ۲۰۲۲) روس ها تهاجم گسترده‌ای را به همسایه غربی خود یعنی اوکراین آغاز کردند، بحران بین این دو کشور از سال ۲۰۱۴ آغاز شده بود. این تهاجم بزرگ‌ ترین حمله نظامی متعارف به خاک اروپا از زمان جنگ جهانی دوم است. پیش از این تهاجم، روند نفوذ نظامی روسیه در اوکراین، از اوایل سال ۲۰۲۱ آغاز شده بود و طی آن ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه از گسترش ناتو از سال ۱۹۹۷ به‌ عنوان تهدیدی برای امنیت کشورش انتقاد کرد و خواستار ممنوعیت قانونی پیوستن به ائتلاف نظامی برای اوکراین شد. او همچنین نظریه باز پیوند خواهی (بازپس‌گیری سرزمین‌های شوروی سابق) را هم مطرح کرد. علی‌رغم افزایش نیروها، مقامات روسیه از اواسط نوامبر ۲۰۲۱ تا ۲۰ فوریه ۲۰۲۲ مکرراً طرح روسیه برای حمله به اوکراین را رد کردند. اما در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲، روسیه به‌طور رسمی جمهوری خلق دونتسک و جمهوری خلق لوهانسک، دو کشور خودخوانده در منطقه دونباس در شرق اوکراین را به‌رسمیت شناخت و نیروهای خود را به این مناطق اعزام کرد. روز بعد، شورای فدراسیون روسیه به‌ اتفاق آرا به پوتین مجوز استفاده از نیروی نظامی در خارج از مرزهای روسیه را صادر کرد. حدود ساعت 5 صبح (به‌وقت اروپای شرقی) در ۲۴ فوریه، پوتین از آغاز یک عملیات نظامی ویژه در شرق اوکراین خبر داد. دقایقی بعد، شلیک موشک به مناطقی در سراسر اوکراین، از جمله پایتخت، کی‌یف شروع شد. سرویس مرزی اوکراین اعلام کرد پست‌های مرزی این کشور با روسیه و بلاروس مورد حمله قرار گرفتند. دو ساعت بعد، نیروی زمینی روسیه وارد اوکراین شد. پاسخ ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین به این حمله، اعلام حکومت نظامی، قطع روابط دیپلماتیک با روسیه و دستور بسیج عمومی بود. عملیات نظامی روسیه از شرق اوکراین، جنوب بلاروس (متحد روسیه) و شبه‌جزیره کریمه انجام گرفت. پس از این تهاجم بسیاری از مردم اوکراین به سمت مرزهای همسایگان غربی اوکراین به‌ویژه لهستان گریختند. رئیس‌جمهور اوکراین از مردان ۱۸ تا ۶۰ سال خواست برای کشورشان با روسیه بجنگند، از آن تاریخ تا کنون مقاومت مردم اوکراین در برابر این تجاوز روسیه به خاک خود ادامه دارد.

[3] - لوان جاگاریان (سفیر روسیه در ایران) در یک نشست خبری در تهران خواستار استفاده رسانه‌های ایران از عبارت "عملیات ویژه نظامی" به جای حمله نظامی روسیه به اوکراین شد. جاگاریان گفت "باید بگویم این عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین است و حمله نظامی نیست."

[4] - اوکراین خود نمونه روشنی از نتیجه افتادن در دامن دیکتاتوری شرق است، این کشور بعد از استقلال هم حق انتخاب ترتیبات امنیتی و حفظ تمامیت ارضی خود و انتخاب رویکرد های سیاست خارجی کشورش را ندارد، و همه دیدند که با تصمیم این کشور برای اتکا به پیمان همکاری نظامی ناتو، برای حفظ خود از سوی مسئولین اوکراین، مورد حمله نظامی کشوری قرار می گیرد که به تازگی از سلطه آن خلاص شده است، این عاقبت کشورهای استقلال یافته از سلطه شرق است، که محکومند تا ابد در زمره غلامان حقله به گوش مسکو بمانند، حتی بعد از استقلال، نمانند تجزیه خواهند شد.

[5] - بمباران حرم امام رضا توسط قوای روس به سال 1291 شمسی رخ داد. در این واقعه، روس‌ها به بهانه سرکوب شورش‌ها، مسجد گوهرشاد و حرم و صحن‌های امام رضا را به توپ بستند. در این واقعه حدود ۵۰ تا ۵۵۰ نفر کشته و خسارات بسیاری به حرم وارد شد. منابع از غارت اموال حرم توسط روس‌ها خبر داده‌اند. بمباران حرم امام رضا توسط قوای روس پس از دادن اولتیماتوم روس به دولت ایران برای سرکوب مخالفت‌ها در ایران با قرارداد ۱۹۰۷ میلادی (که بر اساس آن اراضی شمالی ایران تحت نفوذ روسیه قرار گرفته بود) و اجرای کامل این قراداد روس‌های قوای نظامی در شمال ایران از جمله مشهد مستقر کردند. مشروطه خواهان مخالف نیز حرم علی بن موسی الرضا را مأمن خویش قرار دادند. روس‌ها با ترس از وقوع انقلاب‌هایی همچون انقلاب مردم تبریز و گیلان، قوای زیادی را وارد مشهد کرد.

[6] - اشغال تبریز توسط روس‌ها (۱۹۱۱ میلادی - ۱۲۹۰ خورشیدی) اشاره به محاصره و اشغال تبریز درست پس از دوران استبداد صغیر و فتح تهران بدست مشروطه ‌خواهان می‌باشد. در پی استخدام مستشار آمریکایی، مورگان شوستر، توسط دولت ایران برای اصلاح امور مالی ایران، حکومت تزاری روس و حکومت پادشاهی انگلیس مراتب ناخرسندی خود را از این استخدام ابراز و خواستار عزل مستشار آمریکایی از سمت خود و اخراج او از ایران شدند. دولت تزاری روسیه حتی اولتیماتومی مبنی بر تهدید دولت ایران به اقدام نظامی نمود و سرانجام نیز در ۲۸ آذرماه سال ۱۲۹۰ خورشیدی و با وجود تبعیت دولت ایران از اولتیماتوم روس، قوای روسیه توانستند پس از چندین روز اردو کشی و محاصره تبریز این شهر را به اشغال خود درآورند. روس‌ها در حین تهاجم و در دوران اشغال دست به اعدام آزادی‌خواهان و کشتار مردم عادی تبریز زدند. آمار دقیق کشته‌شدگان مردم تبریز به‌طور دقیق معلوم نیست با این حال گزارش‌ها مختلف تعداد کشته‌شدگان تبریزی را حدود ۱۲۰۰ نفر تخمین زده‌اند. آن‌ها در روز عاشورا چوبه‌های‌داری که به رنگ پرچم امپراتوری روس تزیین شده بود برپا نمودند و اعدام‌ها را آغاز نمودند. از جمله اعدامیان این روز روس‌ها دو پسر علی مسیو بودند. این دو برادر که هنوز به سن بیست سالگی نرسیده بودند هنگامی که به پای چوبه دار آورده‌شدند، طنابی را که به گردنشان می‌انداختند بوسیدند و به ترکی آذربایجانی فریاد زدند «زنده باد ایران! زنده باد مشروطه!». این دو برادر مرتکب جرمی نشده‌بودند ولی چون برادر بزرگشان جز فداییانی بود که در برابر روس‌ها مقاومت کرده و روس‌ها از دستگیری وی ناتوان شده‌بودند، روس‌ها خواستند حس انتقام خود را با به دار آویختن این دو برادر اقناع کنند

[7] - الحاق کریمه به فدراسیون روسیه به فرایند جداشدن این منطقه از اوکراین و پیوستن آن به روسیه در جریان ناآرامی‌های انقلاب سال ۲۰۱۴ اوکراین اطلاق می‌شود. کریمه با برگزاری یک همه‌پرسی قانونی در ۱۶ مارس ۲۰۱۴ و با آرای اکثریت شرکت کنندگان، موافقتش را با پیوستن به فدراسیون روسیه اعلام کرد. در پی این تحولات گروهی از روس‌تبارهای اوکراین در مناطق شرقی و جنوبی اوکراین از جمله کریمه اعتراضاتی را علیه حکومت جدید اوکراین ترتیب دادند. شبه‌جزیره کریمه که در ساحل دریای سیاه واقع شده بخشی از اوکراین بود اما یک جمهوری خودمختار به شمار می رفت. بسیاری از معترضان که دولت جدید اوکراین را نامشروع و برآمده از یک کودتا می‌دانستند، پرچم‌های روسیه را با خود حمل و از ورود نظامیان روسیه استقبال کردند. به گفته سفیر روسیه در سازمان ملل، ویکتور یانوکوویچ هم از ولادیمیر پوتین درخواست کرد تا برای «برقراری مشروعیت، صلح، قانون، نظم و ثبات و دفاع از مردم اوکراین» از نیروهای مسلح روسیه استفاده شود. یانوکویچ مدعی شده که «زندگی و امنیت و حقوق مردم اوکراین به ویژه در کریمه مورد تهدید قرار گرفته است». در روز ۲۶ فوریه روس‌ها حدود ۱۵۰ هزار نفر از نیروهای خود را برای یک رزمایش در طول مرزهای اوکراین مستقر کردند. یک روز بعد نظامیان مسلح با نقاب و بدون یونیفرم ساختمان‌های مهم کریمه و فرودگاه‌ها و ایستگاه‌های مهم را به تصرف خود درآوردند. در همین روز پارلمان کریمه دولت این جمهوری خودمختار را برکنار کرده و سرگئی آکسینوف را به عنوان نخست‌وزیر جدید برگزید. پس از آن نیروهای روسی که بر اساس توافق‌های دوجانبه در کریمه مستقر هستند تقویت شدند.

به اشتراک بگذارید

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
مصطفوی

پست الکترونیکی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

موارد مرتبط

نظرات (86)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

مجموعه اسناد تلاش استالین برای تجزیه‌ی ایران به‌وسیلهٔ تشکیل فرقه‌های مزدور خویش (بخش نخست).

سندهای شمارهٔ ۲، ۴، ۵، ۶، ۷، ۸:
دستور تشکیل فرقهٔ پیشه‌وری و دستورالعمل فعالیت آن، از اسناد حزب کمونیست شوروی

سند ۳: دستور پولیتبورو به سرکردگان ایرانی فرقه برای تشکیل گردان‌های نظامی تجزیه‌طلب در آذربایجان و کردستان

سند ۹: برنامه و دستورالعمل اجرایی باقراف برای عملیاتی تجزیه‌ی ایران: تدوین شده در باکو.

سندهای ۱۰، ۱۹: فرمان پولیتبورو به باقراف، دبیرکل حزب کمونيست آذربایجان برای تشکیل فرآهم آوردن بستر تجزیه‌ی آذربایجان و کردستان

سند ۱۱: از کتاب «رازهای سر به مهر»

سندهای ۱۲ و ۱۶: کتاب «حکومت کردستان و کرد در بازی سیاسی شوروی»

سند ۱۳: کتاب «تاریخ مهاباد»

سندهای ۱۴ و ۱۵: «مجموعه اسناد در کتابخانهٔ ملی ایران»

سند ۱۷: نامهٔ استالین به پیشه‌وری

سند ۱۸: «کتاب ما و بیگانگان»

- به اهتمام «ساسان آقایی»

This comment was minimized by the moderator on the site

شرقی که گفتید کجاست؟

آن شرقی که قرار بود سیاست خارجی جمهوری اسلامی به سمت آن چرخش کند و توازن قوای جهانی را در "پیچ حساس تاریخ" به زیان غرب به هم بزند، الان مشخصاً کدام شرق است؟
رابطه با روسیه که به سردی گراییده، چین نیز که از پشت‌پرده اعمال فشار می‌کند، هند هم که از حمله به کشتی تجاری در نزدیکی سواحلش به خشم آمده است، پس دیگر کدام کشور شرقی باقی مانده که قرار است از طریق اتحاد استراتژیک با آن به مصاف غرب رفت؟
اگر این واقعیات هم نتواند ذهنی را تحت تأثیر قرار دهد، دیگر چه چیز می‌تواند؟
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad


لاوروف: اهداف نظامی ما در «اوکراین» و «اسرائیل در غزه»، یکسان است
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در مصاحبه با شبکه روسیه ۲۴:
اهدافی که بنیامین نتانیاهو، از جنگ غزه اعلام کرده، در خصوص از بین بردن حماس به عنوان یک گروه نظامی و اصولاً به عنوان یک سازمان، شبیه غیرنظامی کردن (باریکه غزه) است.این بسیار شبیه اهداف ما در اوکراین است.
ما باید مراقب تاریخ مشترک خود با اسرائیل، و قبل از هر چیز، مبارزه با نازی‌ها باشیم. این چیزی است که حقیقتاً ما را از نظر تاریخی متحد می‌کند. /اخبارجبهه مقاومت
عضویت_در_گروه https://t.me/+iuk_u2D7QZQ2ZTM

This comment was minimized by the moderator on the site

مهریه را کی داده کی گرفته!

( به بهانه امضای بیانیه مشترک کشورهای عربی به اتفاق روسیه در قبولِ حاکمیت امارات بر جزایر ۳ گانه )

مهران قشقایی

جمهوری اسلامی و روسیه نشان داده اند که با جامعه جهانی هرگز رو بازی نمی کنند؛ هر دو کشور متخصص زیر و رو کشیدن هستند ... این عادت یا سلیقه ی مشترک، از یک سو منجر به نزدیکی دو کشور شده و از دیگر سو امکان نزدیکی کامل را ناممکن می سازد!
سیاست فعلی روسیه در مورد جزایر ۳ گانه در متعلق بودن این جزایر به امارات عربی، از همان نوع بازی های زرگری ست، به هدف جلب اعتماد و جذب بازار رو به رشد و همچنین جذب سرمایه گذار از کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای عربی. بهترین و سریع ترین راه برای جلب توجه و نظر کشورهای ثروتمند و تاثیرگذار در منطقه کدام است؟
روسیه در ظاهر همگام با کشورهای عربی، حاکمیت امارات عربی را بر جزایر ۳ گانه به رسمیت می شناسد ...

روسیه باید از این انزوای جهانی، که در حال حاضر گرفتار آن شده، خارج شود. با توجه به رکود روابط تجاری و عدم صادرات گاز و نفت به اکثر کشورهای اروپایی، روسیه از روی ناچاری بر بازارهای آسیا متمرکز شده. در شرق آسیا متحد دیرین روسیه یعنی چین وجود دارد که یک تنه شرق آسیا را پوشش می دهد. ولی در غرب آسیا بدلیل روابط دیرین و وابستگی تاریخی و سنتی بیشتر این کشورها با آمریکا، روسیه تلاش مضاعفی می کند تا بتواند با کمک جمهوری اسلامی، ابتدا در کشورهای حوزه خلیج فارس و سپس در دیگر کشورهای عربی، برای خود جایگاه و پایگاه ویژه ای بدست آورد.
چین برای روسیه بسان پلی برای ارتباط با تمامی کشورهای شرق آسیا و اقیانوسیه است.

جمهوری اسلامی، برای روسیه، پلی خواهد شد به سمت غرب آسیا؛ ولی نه همانند چین ... از زمان پطر کبیر، یکی از اهداف راهبردی روسیه، دسترسی به آبهای گرم در جنوب ایران بود. روسیه بارها تلاش کرد از طریق جنگ و اشغال، اقدام به تجزیه یا بکار گیری دیگر روش ها، به آرزوی خود جامه عمل بپوشاند ... اما تا امروز این امر محقق نشده.
اینک اما، با توجه به گسترش روابط حسنه جمهوری اسلامی با روسیه، که در سالهای اخیر این روابط دوستانه، به شکل بده بِستان ها و یا مواضع مشترکِ راهبردی همچون: اجازه دادن به روسیه برای استفاده از فضای آسمان و زمینِ ایران با هدف حمله موشکی و هوایی به نیروهای داعش در سوریه. و همچنین ارسال پهپادها از ایران به روسیه برای کمک به آن کشور در جنگ با اوکراین، نمود پیدا کرده.

تحقق اهداف و منافع بلند مدت روسیه و چین در منطقه غرب آسیا، بدون مشارکت جمهوری اسلامی امکان پذیر نیست. چین و روسیه موضوع مالکیت جزایر ۳ گانه را وجه المصالحه قرار دادند. یا به تعبیر دیگر، سند جزایر ۳ گانه را به عنوان مهریه تعیین و پشت قباله انداختند. برای شروع یک رابطه قوی، به یک حرکت خفن بعنوان زبان بند نیاز است ... به یک ترفند برای رفع شبهه و جلوگیری از بهانه گیری ...
ولی به قول معروف:
مهریه را کی داده، کی گرفته!

ممکن است در آینده، زمانی که روابط جمهوری اسلامی با کشورهای روسیه و چین رو به وخامت گذاشت ... مهریه نیز توسط امارات به اجرا گذاشته شود!
شاید هم، یکی از بندهای محرمانه و صفحات مخفی مقرر شده در سندهای همکاری جامع ۲۰ یا ۲۵ ساله جمهوری اسلامی با چین و روسیه باشد.
از نظر من، این یک بازی زرگری در راستای تحقق اهداف راهبردی بلند مدت برای چین، روسیه و جمهوری اسلامی در منطقه است ... ولی آیا جمهوری اسلامی قرار است ۲۰ یا ۲۵ سال دیگر در ایران حاکم باشد؟

This comment was minimized by the moderator on the site

چه جای سکوت؟
سفیر ایران در روسیه: مسکو اجازه ندهد دشمنان روابط دو کشور، از مواضعش در باره جزایر سه گانه سو استفاده‌ کنند.
محمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: دولت روسیه باید بابت موضع‌گیری اخیر خود معذرت‌خواهی کند و به مسکو تذکر داده شود که اگر این نوع رفتار که نشان‌دهنده زیرپا گذاشتن منافع ایران و جمهوری اسلامی ایران است، ادامه پیدا کند، حتماً برخورد جدی از طرف دولت ایران، رهبری ایران و جمهوری اسلامی ایران با روسیه خواهد شد.
مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز گفت: تاریخ نشان داده روس‌ها هرجایی که لازم باشد پشت ایران را خالی می‌کنند ما هم با روس‌ها روابط راهبردی داریم، ولی این‌که همه تخم‌مرغ‌ها را در سبد روس‌ها بگذاریم کار درستی نیست. ملت ایران هم (من شنیدم) ناراحت هستند و انتظار دارند سفیر روسیه احضار شود، اولین خواسته ملت این است که سفیر احضار شود تا مراتب اعتراض شدید ما ابلاغ شود.
مجتبی ذوالنوری نائب رئیس مجلس نیز در واکنش به بخشی از بیانیه ششمین نشست مجمع همکاری عرب و روسیه گفت: ایران آمادگی دارد تعدادی معلم تاریخ و جغرافیا برای آموزش روس‌ها به روسیه اعزام کند که سطح اطلاعات آن‌ها نسبت به تاریخ ایران و منطقه تقویت شده تا برای جلسات بعدی، حکام عرب هر انشای غلطی را به خورد آنان ندهند.
کار به جایی رسیده است که حتی مدیرمسئول روزنامه کیهان نیز در خصوص بیانیه مشترک کشورهای عربی و روسیه علیه جزایر ایرانی نوشت: از کشورهای عربی حاضر در نشست یاد شده غیر از دشمنی با ایران اسلامی و همراهی با رژیم صهیونیستی انتظاری نمی‌رود ولی دولت روسیه باید پاسخگوی اقدام پلشت و غیر‌قانونی خود علیه جمهوری اسلامی ایران باشد. آقای لاوروف از اسناد فراوانی که بر حاکمیت قطعی و بلا منازع ایران بر جزایر سه‌گانه حکایت می‌کند، با خبر است. و از این روی اقدام دولت روسیه اگر هم خطا باشد، بوی خیانت می‌دهد و کمترین انتظار از دستگاه دیپلماسی کشورمان آن است که از دولت روسیه بخواهد رسماً و علناً از اقدامی که علیه تمامیت ارضی ایران اسلامی انجام داده است پوزش بخواهد و با توجه به اسناد غیر‌قابل انکار موجود، بر حاکمیت ایران بر سه جزیره یاد شده تاکید کند. این نخستین بار است که کیهان القاب خیانت، نفاق و پلشتی را به روسیه نسبت می دهد.
ولی پرسش روشن و بنیادی این است که کدام مساله برای رهبران یک ملت حساس تر و گرانبهاتر از پاسداشت تمامیت سرزمینی است؟
چرا رئیس جمهور و خانواده پر برکتشان که در باره کم وزن ترین و پیش پا افتاده ترین مسائل روزمره ایرانیان،‌ همواره مواضعشان آماده و در دسترس است، در این باره سکوت برگزیده اند؟
چرا رئیس مجلس که جغرافیای سیاسی خوانده و نیز رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح که او نیز دانش آموخته جغرافیای سیاسی است و کتاب هایی نیز در باره قفقاز و روسیه نگاشته،
هم چنین مشاور عالی رهبری که استاد جغرافیا است، در باره حیاتی ترین مسئولیتشان، مبنی بر حفظ حدود و ثغور کشور سر به زیر انداخته و در برابر عفریته روس تشری نمی زنند؟
یدالله کریمی‌پو

This comment was minimized by the moderator on the site

پوتین ایران را سر کار گذاشت

شهاب‌الدین‌حائری‌شیرازی
امروز سالگرد ملاقات پوتین (https://www.aparat.com/v/ZGdgT) با رهبر در تهران است،
ملاقاتی شوم که تهران را از موقعیت منحصر به فرد بازگشت به برجام پس از حمله روسیه به اوکراین بازداشت تا بازار گاز اروپا همچنان بصورت منحصر به فرد در اختیار روسیه باشد، تا پهبادهای شاهد روانه جنگ بی ربط با ما شود و ما در تقابلی نابودکننده با ناتو قرار بگیریم و منافع ملی ما قربانی تجاوز روسیه شود، تا چنان وابسته به شرق شویم که وقتی تمامیت ارضی ما در خصوص جزایرسه‌گانه مورد ناز و نوازش روسیه قرار می‌گیرد نتوانیم اقلا از پس دفاع از حدود مرزی خود برائیم.
پوتین بی‌گمان سیاست‌مدار ورزیده ایست که اینگونه توانست سر حکام ما را با وعده و وعید پوچ شیره بمالد نه سوخو۳۵ داد نه سرمایه گذاری ۴۰ میلیاردی کرد اما دار و ندار ما را فدای روسیه کرد. @MohandesMirHosseinMousavi

This comment was minimized by the moderator on the site

ثمره دیپلماسی رئیسی و عضویت ایران در شانگهای
روسیه از پشت به ایران خنجر زد و گفت: جزایر سه‌گانه متعلق به امارات است!
پ.ن: بعد از رفیق شی جین پینگ رهبر چین، برادر پوتین هم مدعی شد که جزایر سه‌گانه متعلق به امارات است!
این روسیه و چین چه خیانتی باید بکنند تا برخی بفهمند که نفهمند؟! _رحمت‌اله بیگدلی_

زیدآبادی:
روس‌ها هم مثل چینی‌ها، در مورد جزایر سه‌گانۀ ایرانی با کشورهای عرب هم‌صدا شدند
مسئولان ایرانی با پیش گرفتن یک سیاست ضدغربی، مجبور به باج‌دهی به مسکو و پکن شده‌اند
جزئیات در https://www.entekhab.ir/0034ic


حمید ابوطالبی، مشاور سابق روحانی در واکنش به بیانیه روسیه و کشورهای شورای همکاری درباره جزایر سه‌گانه:
پس از ضربه‌ای که سال گذشته چین به حاکمیت ملی ایران زد، و پاداش آن میانجیگری میان تهران و ریاض و ضمانت روابط بود، از مسکو چنین موضعی بعید نبود
با ترفند‌های روسیه هم در برجام باختیم؛ هم در دام جنگ اوکراین افتادیم، هم آن‌ها را از تنهایی تحریم جهانی رهاندیم و حالا ضربه‌ای دیگر به حاکمیت ملی ما
سیاست خارجیِ بی‌هدف و شرق‌گرای کشور دچار سردرگمی استراتژیک شده
جزئیات در https://www.entekhab.ir/0034iv


خیانت روس‌ها و ترکیدن حباب پیمان شانگهای
روسیه و چین پشیزی برای هم پیمان خود در پیمان شانگهای قائل نیستند
بیژن اشتری
اول هفته را با سخنان گهربار امامان جمعه دربارهٔ «معجزه پیمان شانگهای» شروع کردیم.
امام جمعهٔ تهران: «عضویت ایران در سازمان شانگهای با روی کار آمدن یک سید خدا به دست آمد»؛ امام جمعهٔ اصفهان: «عضویت در شانگهای موفقیت بزرگی بود، آینده از آن ماست»؛ امام جمعهٔ خرم آباد: «شانگهای بزرگترین دستاورد دولت سیزدهم است»؛ امام جمعهٔ خرمشهر: «عضویت ایران در سازمان شانگهای شکستی برای آمریکاست»؛ امام جمعهٔ گناوه: «عضویت ایران در شانگهای باعث وحشت غربی‌ها شده است»؛ امام جمعهٔ ارومیه: «شانگهای ظرفیت بزرگی برای توسعهٔ کشور است».
با همهٔ این اوصاف، هنوز هفته به پایان نرسیده خبر رسید که وزیر خارجهٔ روسیه، عضو قدرتمند‌ پیمان شانگهای، همان عضوی که جمهوری اسلامی همه‌جانبه متحد او در جنگ علیه اوکراین است، در دیدار با وزرای خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به صراحت، طی اطلاعیه‌ای مشترک، مالکیت ایران بر جزایر سه گانه‌اش را زیر سوال برده است. این یعنی ترکیدن حباب «پیمان شانگهای».
این حضراتی که گمان می‌کردند شانگهای سفینه‌النجات نظامشان است امیدوارم حالا متوجه شده باشند که روسیه نه تنها پشیزی برای هم‌پیمان جدید خود در شانگهای ارزش قایل نیست بلکه حاضر است دست دوستی به دشمنان این حکومت بدهد. قبلاً هم جمهوری خلق چین عین همین کار را کرده بود‌ و شما خودتان را به نفهمیدن زده بودید. ببینیم حالا دربارهٔ روسیه چه می‌کنید. احتمالاً فردا یا پس‌فردا روسیه یکی از مدیرکل های وزارت خارجه‌اش را می‌فرستد تا از دلتان دربیاورد، عین داستان چینی‌ها.
هیچ چیز مثل حوادثی از این دست، جایگاه واقعی یک کشور را در منطقه و جهان نشان نمی دهد. همین بیانیهٔ مشترک روسیه با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس ثابت کرد که جمهوری اسلامی به یک قدرت درجه دو و سه در منطقه تبدیل شده است. قدرتی پایین تر از بحرین و امارات و کویت حتی.
قدرت داشتن به لاف‌زنی دربارهٔ موشک هایپرسونیک و توقیف نفتکش‌ها و به گروگان گرفتن اتباع خارجی و حتی حمله به پالایشگاه آرامکو و صادرات پهپاد نیست. قدرت یک کشور به توان اقتصادی‌اش، حمایت مردم از حکومتش، سیاست خارجی ثبات‌آفرینش، قدرت نظامی‌اش، آبرو و اعتبار جهانی‌اش و بسیاری از عوامل دیگر مربوط می‌شود. ایران امروز در ضعیفترین موقعیت ژئوپولتیکی خود به سر می‌برد. نشانه‌هایش هم یکی دو تا نیست. به عنوان یک ایرانی واقعاً متأسفم برای کشورم. @Sahamnewsorg


تماشا کنید: بادکنک شرق گرایی ترکید!
حمایت روسیه از موضع ضدایرانی اعراب، بار دیگر تهدید شرق‌زدگی را آشکار کرد
مشاهده ویدیو با کیفیت بالا در https://www.entekhab.ir/0034jx


برای چین و روسیه، ایران تنها یک کارت بازی در مواقع مذاکره و معامله است
پدرام سلطانی:
حمایت روسیه از مواضع امارات و شورای همکاری خلیج فارس در قبال سه جزیره ایرانی، نشان داد نه تنها برای چین، بلکه برای روسیه‌ هم، ایران تنها یک کارت بازی در مواقع مذاکره و معامله است. یک سیاست معیوب یک کشور را در معادلات منطقه و‌ جهان اینچنین بازیچه و منافعش را قابل واگذاری می‌کند.
@iranema19


دستاوردهای درخشان ‎دیپلماسی انقلابیونِ انقلاب ندیده و مماشات در برابر برخوردهای تحقیر آمیز ‎چین و ‎روسیه یکی پس از دیگری در حال رونمایی است!
متاسفانه امروز شاهد زیر سوال رفتن ‎استقلال، ‎تمامیت ارضی و ‎عزت ملت بزرگ ایران که برای حفاظت از مرزها و آب و خاک مردانه جنگیدند هستیم
جواد امام


رسانه‌های حکومتی ایران گزارش داده‌اند که سفیر روسیه در تهران به وزارت خارجه احضار شده و اعتراض ایران به بیانیه پایانی جلسه مشترک وزرای امور خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و روسیه درباره جزایر سه گانه، به او ابلاغ شده است.
خبرگزاری نیمه رسمی ایسنا می گوید احضار سفیر روسیه در تهران توسط علیرضا عنایتی دستیار وزیر و مدیر کل خلیج فارس وزارت امور خارجه صورت گرفته است و او «با تاکید بر تعلق ابدی جزایر سه گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، به خاک ایران، خواستار تصحیح موضع فدراسیون روسیه نسبت به این موضوع» شده است.
ایرنا
به نظر شما در وزارت امور خارجه به سفیر روسیه چه گفته اند؟؟؟؟
به نظر من گفته اند : به بخشید جهت حفظ ظاهر مجبور شدیم اینگونه شما را احضار کنیم سلام را به عالیجناب پوتین برسانید تا عذر ایشان از این ولنگاری فضای مجازی ایران را بپذیرند


موضع اخیر روسیه در مورد جزایر ایرانی و چند نکته:
حبیب رمضانخانی
بعد از همراهی چین با ادعاهای امارات نسبت به جزایر ایرانی، حالا نوبت دیگر عضو مهم جبهه مقدس! شرق بود که پای بیانیه ای را امضا کند که در آن شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس و روسیه از تلاش‌های امارات برای ایجاد راه‌حل مسالمت‌آمیز در رابطه با جزایر سه‌گانه ایرانی، از طریق گفت‌وگوهای دوجانبه و ارجاع به دادگاههای بین‌المللی تاکید و حمایت می کند.
در ارتباط با این موضع ضد ایرانی روس ها و مشی سیاست خارجی ایران و موضع گیری خار و زبونانه وزارت خارجه که بدون جرات نام بردن از روسیه، آن را محکوم کرد، به چند نکته اشاره می شود:
۱. روس ها در حالی از ارجاع پرونده این ادعا به دادگاه های بین المللی و گفتگو برای حل و فصل آن حمایت می کنند که خود در قرن بیست و یک، بدون کوچکترین احترامی به قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل، صرفا به دلیل ادعاهای واهی تاریخی و وجود روس تبارها در کشورهای دیگر، تاکنون قسمت های مهمی از خاک گرجستان و اکراین را ضمیمه کرده و همزمان با حمایت حاکمان ایران، در اکراین در حال اشغالگری و تجاوز هستند.
۲. واکنش های خشمگینانه مردم ایران نسبت به این سیاست روس ها و به کاربردن اصطلاحاتی چون «خنجر زدن از پشت» در حالی است که این سیاست همیشگی روس ها نسبت به ایران بوده است. از جدا کردن بخش های مهمی از ایران طی دو عهدنامه تحمیلی تا دخالت، استعمار و اشغال ایران طی دو جنگ جهانی و نهایت این اواخر رای مثبت به قطعنامه های تحریمی شورای امنیت علیه ایران، همگی گویای سیاست ضد ایرانی روس ها می باشد. پس کشوری که اقدام و سیاست ضد ایرانی آن برجسته و همیشگی بوده، دیگر اصطلاح «خنجر از پشت» معنا نداشته و باید بگوییم «همیشه شمشیر از مقابل روی ما کشیده اند». قابل تامل از جانب ایران، در تمام این سال ها، شاید تنها اقدام ضد روسی، کشتن گریبایدوفی که جرمش مشهود و البته حذفش خدمتی به تزارها بود، باشد.
۳. سال ها اصرار و کوبیدن بر ایدئولوژی واهی و تخیلی شرق گرایی که از پس دشمنی با غرب حاصل شده، ما را چنان شیفته، وابسته و توسری خور شرق کرده، که قابل تامل خود این کشورها اعتقادی به این استراتژی و جبهه شرق ندارند‌. نمونه آن روابط اقتصادی و موضع گیری چینی ها نسبت به همراهی با غرب که همواره تعامل را بر تقابل ترجیح داده است. آنوقت ما شیفتگان شرق و از غرب رانده، به دلیل اطلاع چین و روس از نیاز ما به آن ها، اینگونه با منافع ما بازی و از ایران به عنوان کارتی که همواره می توانند منافع خود پیش ببرند، بهره می گیرند.
۴. همواره در سخنان مشعشع آقایان دلیل دشمنی و تقابل با غرب را حفظ «عزت» ایران تاکید کرده اند. ولی رفتارها و مواضع کشورهای به اصطلاح دوست و متحد، نسب به ایران نشان می دهد جز خاری و ذلت از این مشی عاید ما نشده است. نمونه آن، همین رفتار که اگر یک کشور غربی به جای این دو کشور پای چنین بیانیه ای را امضا می کرد، از کیهان تا دلواپسان و جماعت تندرو زبانشان دراز و از عالم و آدم طلبکار به همه منتقدان تاخته و دهان همه را می بستند. ولی الان همگی به دلیل منافعشان، زبان در کام کشیده و احتمالا همچنان مسحور در عیش پیوستن ایران به پیمان شانگهایی هستند، وقتی دو کشور محوری آن سازمان تمامیت ارضی ایران را خدشه دار کرده اند!
۵. دن شیائوپنگ، معمار چین امروز، جمله معروفی دارد که می گفت: «مهم نیست گربه سیاه و سفید باشد، مهم این است خوب موش بگیرد» و اعتقاد داشت چین نیازمند خط مشی هایی هست که مشوق تولید و توسعه باشد تا بتواند مردمانش را تامین کند، حال این خط مشی ها کمونیستی باشد یا نباشد، مهم نیست! در نتیجه با این رویکرد به سیاست «درک حقایق از واقعیت ها» روی آورد و با دل کندن از آن ایدئولوژی، منافع کشور و مردم خود را اصل و محور قرار داد و کار به اینجا رسید. در مقابل، اما ما همچنان گرفتار در چرخه ایدئولوژی و لجبازی تقابل با غرب گیر کرده و به جای محور بودن منافع ایران، برعکس منافع ایرانیان را قربانی این ایدئولوژی می کنیم، که خروجی آن، سواستفاده از منافع ایران است زبونی و خاری ما ایرانیان! پس بایستی از سیاست وابستگی و یکجانبه گرایی به سمت غرب یا شرق، که باعث تحقیر و سواستفاده قدرت ها از فهم نیاز ما به آن ها می شود دوری جوییم و با تعادل در سیاستهایمان، مثل ترکیه از این تقابل قدرت ها، به جای هزینه، نفع خود جوییم.
تحلیل‌_زمانه


.
اگر نیروگاه هسته‌ای بوشهر نمی‌بود، پانصد کارخانه حوزه‌ صنعت اتمی روسیه، به محل جمع‌آوری آهن‌قراضه تبدیل می‌شدند!
این اعتراف تلخ #رجب_صفروف، مدیر مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه است. وی به روشنی می‌گوید: درآمد ناشی از احداث نیروگاه فاقد کارایی لازم بوشهر، ۵۰۰ کارخانه اتمی را سرپا نگه داشت و جان تازه‌ای بدان‌ها بخشید. حال آنکه گفته می‌شود؛ میزان برق تولیدی نیروگاه بوشهر چیزی در حد نیروگاه قزوین است.
این نخستین بار نیست که صفروف ما را به شگفتی وامی‌دارد، همو در جای دیگری گفته بود؛ ایران در مسیر تعیین رژیم حقوقی دریای خزر، اصراری به استیفای حق ۵۰ درصدی‌اش نکرده بود.
غلامرضا_علیزاده
پ.ن
نیروگاه بوشهر تاکنون، ۶ تا ۷ میلیارد دلار هزینه در برداشته و هزینه تکمیل فازهای ۲ و ۳ آن نیز، ۱۰ میلیارد دلار پیش‌بینی شده است. پس از بهره‌برداری آزمایشی، در دی ماه سال ۱۴۰۴ واحد دوم نیروگاه بوشهر با ظرفیت ۱۰۵۷ مگاوات وارد مدار تولید برق خواهد شد.
این در حالی‌ست که؛ پروژه خورشیدی ۱۳۵۰ مگاواتی بزرگ ترین تاسیسات خورشیدی ترکیه، کمتر از ۱ سال و با صرف هزینه ۱/۳ میلیارد دلار توسط UKEF ساخته شد.

This comment was minimized by the moderator on the site

موضع واکنش برانگیز روسیه در قبال جزایر سه گانه

موضع روسیه در قبال ادعای امارات بر جزایر سه گانه ایران، واکنش های فراوانی را در ایران برانگیخته است.

به گزارش شفقنا، در بیانیه پایانی نشست وزرای خارجه روسیه و شورای همکاری خلیج فارس که دیروز منتشر شد، آمده بود:
«وزرای امور خارجه شورای همکاری خلیج فارس و روسیه بر پشتیبانی خود از همه تلاش های صلح آمیز از جمله «ابتکار امارات و تلاش های آن جهت دستیابی به یک راه حل مسالمت آمیز برای مسئله جزایر سه گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی از طریق مذاکرات دوجانبه یا دیوان بین المللی دادگستری بر اساس مقررات حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل متحد برای حل و فصل این مسئله مطابق با مشروعیت بین المللی» نیز تاکید کردند.»

در واکنش به این بیانیه، سخنگوی وزارت خارجه در این خصوص اظهار داشت: مطالب مندرج در بیانیه مشترک کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و روسیه در خصوص جزایر سه گانه ایرانی را مردود است.

ناصر کنعانی افزود: این جزایر تعلق ابدی به ایران داشته و صدور اینگونه بیانیه‌ها با روابط دوستانه ایران و همسایگان مغایرت دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر استمرار سیاست حسن همسایگی و احترام متقابل، توسعه و ثبات منطقه را مسئولیت جمعی کشورهای منطقه می‌داند.

یادآور می شود، در ۱۹ آذر ۱۴۰۱ نیز در جریان اجلاس چین به رهبران کشورهای عرب خلیج فارس، موضعی مشابه از سوی چین اتخاذ شده بود. در بند ۱۲ بیانیه مشترک چین و سران کشورهای عرب جنوب خلیج فارس آمده بود: «رهبران از تلاش‌های مسالمت‌آمیز شامل ابتکارها،پیشنهادهای امارات برای رسیدن به راهکار صلح آمیز برای مسأله سه جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی،از راه مذاکرات ۲جانبه بر مبنای قوانین بین‌المللی حمایت می‌کنند».

اما موضع روسیه پارا از این هم فراتر گذاشته و از کشاندن پرونده به دیوان بین المللی دادگستری نیز سخن به میان آورده است

https://fa.shafaqna.com/?p=1609135

This comment was minimized by the moderator on the site

پناه بر خدا!

پناه بر خدا از وارونه شدن پوستین ارزش هایی همچون نه شرقی و نه غربی،ارزش هایی همچون دفاع از مظلومان و ارزش هایی همچون ظلم ستیزی و نفی سلطه قدرتمندان عالم!

زلنسکی در پیام ویدئویی خطاب به ملت ایران گفت:
«امروز می‌خواهم مستقیما از مردم ایران درخواست کنم، از تک‌تک‌شان، از جامعه، از علمای ایرانی، از هر خانواده ایرانی، از کسانی که می‌توانند بر تصمیم‌های حکومتی در ایران تأثیرگذار باشند، پرسش ساده این‌است: از همدستی با ترور روسیه چه منفعتی عایدتان می‌شود؟»

من پیشترها عدم همراهی چین کمونیست خداناباور با زیاده خواهی های جنگی شوروی را در کانال منتشر کرده ام.

حال ای کاش عالمان دین لاقل از منظر جنبه شرعی به این قضیه ورود کنند.
آیا شرکت در ریختن دماء بی گناهان و مورد هجوم واقع شدگان با استدلالهای موجود جایز است یا خیر؟
گور پدر استدلال های سیاسی و منطقی و استکبارستیزی و...

https://t.me/seyyedhashemfirouzi

This comment was minimized by the moderator on the site

خدایا ما را شریک این خونهای بر زمین ریخته ندان...

سخنرانی رئیس‌جمهور اوکراین، خطاب به مردم ایران

«وقتی که پهپاد ایرانی یک زن اوکراینی باردار را همراه با شوهرش در خانه‌شان می‌کشد، به شما چه می‌رسد؟ وقتی که «شاهد» شما خوابگاه دانشجویان ما را می‌کوبد، مردم می‌میرند و ساختمان آتش می‌گیرد، مأموران نجات از راه می‌رسند و چند دقیقه بعد «شاهد» دوم اصابت می‌کند و جان ناجیان را می‌گیرد… این قتل‌های ددمنشانه به چه درد ایران می‌خورد؟.. به دست روسیه، البته، ولی با سلاح شما. از این [کشتار] چه چیزی گیر شما، مردم تهران یا شیراز یا سقز یا هر شهر دیگر ایران می‌آید؟ شوربختانه، فقط انزوای بیشتر از جهان و مشکلات بیشتر. هدف حملات روسیه، مطلقاً همه چیز و همه کس است. خانه و کاشانه، مدارس، بیمارستان‌ها، نیایشگاه‌ها، کلیساها، نیروگاه‌ها، بازارها، حتی نقاط توزیع کمک‌های بشردوستانه و ایستگاه‌های اتوبوس… هزاران نمونه‌اش را داریم. ای مردم ایران! روسیه بدون تفکیک به همه چیز ضربه می‌زند. با توپخانه و خمپاره‌انداز، با موشک و پهپاد؛ با هر آنچه در اختیار دارد و آنچه از سوی شما به روسیه می‌دهند. من مطمئنم که شما باید در سوی دیگر تاریخ باشید....»

این آقایان تامین کننده سلاح کشتار روس‌ها تصورشان این است در جهان دارند نظم جدیدی را با کشتار ملت اوکراین توسط روسها رقم می زنند!

الله اکبر از این جهالت و نافهمی نسبت به متغیرهای کلان بین الملل، الله اکبر از این ظلم در حق مظلوم مورد هجوم واقع شده.

https://t.me/seyyedhashemfirouzi

This comment was minimized by the moderator on the site

چرا ما نباید شریک ریختن خون بی گناهان شویم!

ببین آقاجان فی المثل اکنون حاکمیت ما با آمریکا سالیان سال است که ستیز دارد و نزاع.درست است که همواره پیشنهاد علمی و منطقی و حتی دارای تاییدات دینی ما این بوده است که این ستیز را خاتمه دهید و بخاطر استمرار آن دین و زندگی و حق حیات ملت ایران را نابود نکنید.

اما با وجود این شرایط آیا طبقه روشنفکر در ایران می پذیرد آمریکا با هر توجیه و استدلالی به خاک کشور ما حمله کند و بویژه بی گناهان ‌ و عموم مردم ایران را مورد هجوم مرگبار قرار دهد؟

قطعا خیر

حال همین صورت مسئله را ببرید در کانتکست روسیه و اوکراین.
ای کاش هیئت حاکمه اوکراین مدارای بیشتری با روس‌ها بعنوان ابرقدرت شرق که البته زمینگیر هم شده است می کردند تا اینگونه ملت آنها خونش برزمین جاری نشود.

اما آیا عدم مدارا هیئت حاکمه اوکراین با روسیه جواز جنگ و کشتار روس‌ها را فراهم می کند؟

قطعا خیر

مگر هیئت حاکمه ایران بارها نگفته است از هر فرودگاهی که علیه ملت ایران هواپیمایی در جنگ احتمالی برخیزد خاک آن کشور را هدف قرار خواهد داد.
حال چرا خودش بعنوان عنصری اثرگذار در جنگی بی ارتباط با ملت ایران در پست ظالم ایستاده است.

والله من غرضم از نکات در مورد روسیه و اوکراین دیگر سیاسی و علمی و غیره نیست.ما هم انسانیم نمی توانیم اینگونه شاهد برزمین ریختن خون‌های بی گناهان بوسیله ثروت ملی ایران باشیم.

https://t.me/seyyedhashemfirouzi

This comment was minimized by the moderator on the site

✅اقتصاد جمهوری اسلامی اقتصاد کمونیستی از نوع منحط‌ترینش

بالاترین مقام کشور هم از کلمات معمول در ادبیات کمونیستی استفاده می کند

✍️ بیژن اشتری
در مناظره اخیر دکتر موسی غنی‌نژاد با آقای درخشان که از تلویزیون دولتی پخش شده موضوع اقتصاد اسلامی و چیستی و هستی آن مورد بحث قرار گرفته.من هم به نوبه خودم نظری در این باره دارم‌:
پدر اقتصاد جمهوری اسلامی نه شیخ انصاری(نویسنده کتاب مکاسب) است نه سید محمد باقر صدر (نویسنده کتاب اقتصادنا)پدر اقتصاد اسلامی  راستیسلاو آلکساندروویچ اولیانفسکی،استاد دانشگاه مسکو و مسئول ایران در دفتر بین‌الملل حزب کمونیست شوروی،است.

این آقا چهل و سه سال پیش در نشریه «کمونیست» دو مقاله نوشت که سرنوشت  ایران را برای همیشه تغییر داد.اولیانفسکی فرمولی ارایه کرد که با به کار بستن آن کشورهایی مثل ایران به ناگزیر از بلوک سرمایه‌داری فاصله می‌گرفتند و به دامن بلوک شرق می‌افتادند.

????حزب توده بلافاصله مقالات اولیانفسکی را  در قالب یک کتاب به اسم «راه رشد غیر سرمایه داری»ترجمه کرد و در راستای ایده‌های مطرح شده توسط اولیانفسکی و دستیارش سیموننکو،کارزار تبلیغاتی بزرگی راه انداخت تا حاکمان‌ ایران را که مشغول نگارش قانون اساسی کشور بودند قانع کند‌ ایده‌های مذکور را در این قانون بگنجانند.

◽️حزب توده پنج ماه پس از انقلاب در نامه‌ای به رییس دولت موقت پیشنهاد داد «اقتصاد جمهوری اسلامی بر پایه سه بخش دولتی،تعاونی و خصوصی قرار داده شود» و شگفتا که این پیشنهاد نه تنها مورد قبول خبرگان قانون اساسی قرار گرفت بلکه حتی عبارت‌بندی آن هم شباهت زیادی به پیشنهاد حزب توده داشت.

????در اصل چهل و چهار قانون اساسی میخوانیم:
«نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه بخش دولتی،تعاونی و خصوصی با برنامه‌ریزی منظم استوار است.»
به این ترتیب اقتصاد ایران با کارگردانی کمونیست ‌ها از پشت پرده به نحوی ریل‌گذاری شد که بند نافش از اقتصاد غرب بریده شود و نهایتا به دامن شرق بیفتد، که افتاد و بدجوری هم افتاد.

◽️ما هنوز مشغول هزینه دادن برای نقشه‌ای هستیم که رفیق اولیانفسکی برایمان چید و روحانیون حاکم بر ایران در دامش افتادند، حالا آگاهانه یا ناآگاهانه.شبه تئوری‌های اقتصادی کمونیستی، از نوع منحطش،مثل«اقتصاد مقاومتی» و « خودکفایی» همچنان بر اقتصاد ایران و سرنوشت ‌ما حاکم است و عامل فقر و انزوای امروز ماست.

????بالاترین‌ مقام کشور «توسعه» را اسب تروای غرب می‌پندارد و حتی از بیان کلمه «توسعه» هم اکراه دارد و به جای آن از کلمه «پیشرفت»و «ترقی» (کلمات معمول در ادبیات کمونیستی) استفاده می‌کند.

همه اینها از تاثیرات کمونیسم است که در ذات و ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه حاکمان ایران نفوذ کرده است؛ #نفوذی که قدمت صد ساله دارد و به این سادگی‌ها برطرف شدنی نیست‌

@Sahamnewsorg

This comment was minimized by the moderator on the site

سكانسى تلخ و قابل تامل از سريال اميركبير

"كار بجايى كشيده كه از امپراتورى روس براى امام جمعه تهران انفيه دان الماس ميفرستند، هركه را ميبينى عادت به لقمه حرام كرده، معلوم نيست ايران را كى بايد حفظ كند!"

This comment was minimized by the moderator on the site

روسها وکشتن گربه دم حجله!

شهاب‌الدین‌حائری‌شیرازی

در اینجا می‌بینید (https://t.me/ShahabedinHaeriGoftoGo/47103) که وزیر خارجه روسیه جلو دوربین امیرعبداللهیان را تحقیر میکند، امیرعبداللهیان توقع دارد همان میزان استقبال که از لاورف در تهران کرده در کرملین از او بشود اما نه تنها چنین نمی‌شود که جلو دوربین دست‌اش می‌اندازند: که چی شد از ماشین پیاده نمی‌شدی اما امیرعبداللهیان فقط کلمه منتظر بودم را می‌گوید و کلامش را می‌خورد او منتظر استقبال وزیر خارجه روسیه بود به وقت پیاده شدن از خودرو اما نشد.
همین امروز اگر وزیر مشاور در امور خارجه امارات، کشور کوچکی که ۵ برابر ما صادرات دارد (https://t.me/ShahabedinHaeriGoftoGo/47104) به روسیه برود همه پروتکلهای تشریفات برایش اجرا می‌شود که اگر نشود مطمئن باشید از ماشین پیاده نمی‌شود و باز‌می‌گردد، چون این عدم مراعات پروتکل دقیقا به معنی اینستکه که اینجا شما مهم نیستید و ارتباط شما از موضع ضعف برقرار می‌شود.
اینجا ببینید (http://www.ensafnews.com/326920/%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%84%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D9%82%D9%88%D8%A7%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%88-%D9%88/) قوام نخست وزیر پهلوی دوم ،چگونه استالین را سرخط میاورد و اجازه نمی‌دهد از ابتدا با نخست وزیر ایران در مقابل رهبر شوروی که سرمست از پیروزی جنگ جهانی دوم است از موضع بالا برخورد شود.
استالین رهبر مغرور شوروی پس از جنگ، آذربایجان را تخلیه نمی‌کند و با راه انداختن جمهوری دموکرات توسط دست‌نشانده‌ای به نام پیشه‌وری (https://fa.m.wikipedia.org/wiki/%D8%AD%DA%A9%D9%88%D9%85%D8%AA_%D8%AE%D9%88%D8%AF%D9%85%D8%AE%D8%AA%D8%A7%D8%B1_%D8%A2%D8%B0%D8%B1%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D9%86)، قصد الحاق تبریز را به خاک خود دارد، قوام به نمایندگی ایران به شوروی می‌رود برای مذاکره با استالین، وقتی وارد اطاقش می‌شود او بجای استقبال از قوام رو به دیوار به نقشه مقابلش نگاه می‌کند تا پس از دقایقی با چند سرفه مولوتوف وزیر خارجه وقت شوروی به سوی آنها روی اش را بر می‌گرداند و سلام واحوال و قرار میشود دو ساعت بعد بیایند برای مذاکره اما به مجرد بیرون آمدن از کاخ، قوام در اعتراض به رفتار توهین آمیز استالین به سمت فرودگاه می رود.....البته او را با سلام وصلوات باز می گردانند و دقیقا بخاطر همین قهر است که آذربایجان بدون دادن امتیاز خاصی به شوروی در سال ۱۳۲۵به دامن ایران باز می‌گردد.

جمهوری اسلامی یک عمر داد استقلالش گوش جهان را کر کرد حالا معلوم می‌شود استقلال به شعارهای پوچ نیست به سیاست صحیح است به برقراری موازنه بین غرب وشرق است نه به شعر وسرودهای متوهمانه (https://t.me/ShahabedinHaeriGoftoGo/46846) و نوشابه باز کردن برای خود جلو عوام الناس.

«با کلیک روی خطوط آبی به متنهای مرتبط بروید»

https://t.me/virayeshe_zehn
@yaser_arab57

This comment was minimized by the moderator on the site

خطای خطرناک ایران در جنگ اوکراین

جاوید قربان اوغلی/ دیپلمات سابق

ایران به‌رغم ادعا و اعلام بی‌طرفی در جنگ اوکراین، با اظهارات و رفتارهای متناقض و با فروش پهپاد عملا در کنار روسیه قرار گرفته و به یک طرف منازعه تبدیل شده است.

بیم آن می‌رود که تبعات حقوقی و ‌‌بین‌المللی آن، کشور را درگیر پرونده‌‌ای کند که باز کردن پرونده‌‌ای برای کشور با اتهام مشارکت در انهدام زیرساخت‌ها‌‌، جنایت جنگی و بازپرداخت غرامات از آن جمله است.

موضع ایران در جنگ اوکراین فراتر از رویکرد «نگاه به شرق» و در واقع ورود در جنگ به‌نفع یک طرف منازعه بوده است.

امکانات و اقدامات ایران در قبال جنگی در ابعاد بین‌المللی هم‌سطح نیست.برخلاف ادعاهای تبلیغی نقش ایران در جنگ، بیشتر «تبعی» است و پوتین آن را مدیریت و هدایت می‌کند.

شکاف معنی‌داری بین تصمیم‌گیرندگان با افکار عمومی نظاره‌گر و نخبگان منتقد در تلقی نقش ایران در جنگ ایجاد شده و دوگانه پررنگی را در سپهر سیاسی کشور رقم ‌زده است.

وظیفه مسئولان، اجماع‌سازی در سیاست خارجی و همراه کردن جامعه و نخبگان با آن از طریق «اقناع» است.

برداشت عمومی به‌خصوص در سطح نخبگان این است که روسیه با طراحی هوشمندانه‌ای پای ایران را به جنگ اوکراین کشاند و ایران را به سرنوشت جنگی که خود آتش آن را برافروخته است، پیوند زد.

تصور اینکه دومین قدرت بزرگ نظامی جهان نیازمند کمک ایران برای تغییر مسیر جنگ باشد، دور از واقعیت است.

پیام قرار گرفتن در کنار روسیه و فروش پهپاد‌ها و عملیاتی شدن جنگ‌افزار ایران در جنگ با اوکراین، در واقع در حکم عبور ایران از بی‌طرفی و به‌طور آشکاری ورود در جنگ، حمایت از متجاوز و اشغال سرزمین و در نگاهی واقع‌بینانه در حکم «ورود به حیاط خلوت اروپا» بود.

اولین گام تغییر در رویکرد ایران در جنگ اکراین و اتخاذ بی‌طرفی قابل راستی آزمایی در قبال این جنگ است. رویکردی که در راستای منافع کشور است و بدون آن بازگشت به مذاکرات هسته ای و دستیابی به توافق غیر ممکن است. https://hammihanonline.ir/news/title-one/jng-awkrayn-w-mnaf-ayran

This comment was minimized by the moderator on the site

«آسیا می‌تواند اوکراین فردا باشد»؛ ژاپن و متحدانش مهیای مقابله با تهدید‌‌های چین و روسیه می‌شوند
نگارش از یورونیوز فارسی • به روز شده در: ۱۵/۰۱/۲۰۲۳ - ۱۶:۰۲
وب‌سایت بخش انگلیسی رادیو بین‌المللی فرانسه در گزارشی که ترجمه بخشی از آن در زیر آمده از اتحاد کشورهای غربی و ژاپن برای مقابله تهدیدهای چین و روسیه روایت کرده است. در این گزارش آمده است که ایالات متحده آمریکا و ژاپن به تازگی از طرح‌هایی در جهت تحکیم اتحاد نظامی میان دو کشور برای تقویت تلاش‌ها به منظور مقابله با تهدید‌های کره شمالی و چین رونمایی کرده‌اند. نویسنده گزارش که در عنوان مطلب خود روسیه را نیز تهدیدی برای متحدان غربی و ژاپن معرفی کرده از چین و کره شمالی به عنوان بزرگترین چالش‌های امنیتی در منطقه آسیا و اقیانوسیه برای واشنگتن و توکیو یاد می‌کند. در این مطلب همچنین به سفر اخیر فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن به پاریس و ملاقات این مقام ژاپنی با امانوئل ماکرون اشاره شده و آمده است که پاریس و توکیو نسبت به آنچه ژاپن آنرا همکاری‌های امنیتی «آزاد و باز» در حوزه هند واقیانوس آرام نامیده، متعهد شده‌اند.
رادیو بین‌المللی فرانسه سپس در این گزارش یادآور می‌شود که نخست وزیر ژاپن پس از فرانسه راهی قاره آمریکا شده تا با جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده دیدار و گفتگو کند.هیئتی متشکل از وزرای دفاع و امور خارجه ژاپن آقای کیشیدا را در سفر به آمریکا، متحد سنتی این کشور همراهی می‌کنند.این سفر در حالی صورت می‌گیرد که دولت ژاپن اواسط دسامبر گذشته استراتژی امنیتی جدید خود را در قالب سندی ۳۶ صفحه‌ای منتشر کرده بود.کارشناسان امنیتی ژاپن در این سند به ویژه نسبت به افزایش هزینه‌های نظامی و دفاعی چین ژاپن ابراز نگرانی کرده بودند.این سند همچنین هشدار می‌دهد که پکن در حال «تقویت روابط استراتژیک خود با روسیه و تلاش برای به چالش کشیدن نظم بین‌المللی» است. تلاش ژاپن برای تقویت بخش دفاعی خود؛ سفرهای اروپایی و آمریکایی کیشیدا آغاز شد واکنش ژاپن به تهدیدهای چین و روسیه؛ توکیو با افزایش بودجه نظامی به سراغ ساخت موشک فراصوت می‌رود اتحاد ضد چین؟ سند یاد شده آنگونه که نویسنده گزارش رادیو بین‌المللی فرانسه مدعی است از استراتژی دفاع ملی ژاپن در سال ۲۰۲۲ پیروی می‌کند که توسط وزارت دفاع ایالات متحده در ماه اکتبر ترسیم شده بود. تمرکز اولیه این راهبرد که واشنگتن مبتکر آن بوده «بر نیاز به حفظ و تقویت بازدارندگی آمریکا علیه چین» بنا نهاده شده بود. از سوی دیگر، وزارت دفاع فرانسه سال ۲۰۱۹ میلادی استراتژی دفاعی خود مبتنی بر نگرانی‌ها نسبت «رقابت راهبردی فزاینده میان چین و آمریکا» را ترسیم و بر همکاری پاریس با اعضای گروه موسوم به «گفت‌و‌گوی چهارجانبه امنیتی»، اتحادی غیررسمی میان آمریکا، هند، ژاپن و استرالیا تاکید کرده بود. گروه کشورهای عضو «گفت‌و‌گوی چهارجانبه امنیتی» در واقع پیش‌تر به منظور مقابله با نفوذ فزاینده چین در منطقه دست به تشکیل این ائتلاف زده بودند. گزارشی که وزارت امور خارجه فرانسه در ماه فوریه ۲۰۲۲ منتشر کرد، نشان داد که این کشور در حال حاضر حدود ۱۶۶۰ سرباز در «کالدونیای نو» و ۱۱۸۰ سرباز در «پُلی‌نزی فرانسه»، یکی از قلمروهای فرادریایی فرانسه در بخش جنوبی اقیانوس آرام دارد که توسط ۷ کشتی و ۲۲ هواپیما و بالگرد پشتیبانی می شوند. در حالی که روابط فرانسه و ژاپن در حال توسعه است، توکیو و واشنگتن در حال حاضر روابطی بسیار نزدیک دارند تا آنجا که برخی تحلیل‌گران از آن به عنوان یک «اتحاد رو به رشد علیه چین» نام می‌برند. لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده اوایل همین هفته در یک کنفرانس مطبوعاتی بر نگرانی مشترک ژاپن و آمریکا نسبت به «اقدامات بی ثبات کننده چین» تاکید کرد و افزود که واشنگتن متعهد شده است که «با طیف کاملی از ظرفیت‌ها از جمله توان هسته‌ای» از ژاپن دفاع کند. این در حالیست که در آنسوی تعهد فزاینده متحدان غربی و ژاپن به تشدید همکاری‌های استراتژیک، نزدیکی و همسویی دو متحد دیگر به نام‌های چین و روسیه برجسته می‌شود.
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و شی جین پینگ، رهبر چین در جریان بازی‌های المپیک زمستانی که ماه فوریه تنها دو هفته پیش از حمله نظامی به اوکراین به میزبانی پکن برگزار شد نسبت به تقویت «بی حد و حصر دوستی» میان دو کشور متعهد شدند. در همین راستا، چین به رغم بی ثباتی جهانی ناشی از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین هرگز از مسکو انتقاد نکرده است. پوتین پایان سال گذشته میلادی در گفتگویی با رهبر چین از طریق ویدئو کنفرانس بر تقویت همکاری میان نیروهای مسلح دو کشور تاکید کرد و شی را «دوست عزیز» خود خواند. نویسنده این گزارش در انتها چنین نتیجه‌گیری می‌کند: به نظر می رسد در حال حاضر دو بلوک قدرت (از یک سو آمریکا و شرکا و از سوی دیگر چین و روسیه) با توجه به اینکه هر یک بر دیدگاه خود از نظم نوین جهانی پافشاری می‌کنند در حال دور شدن از هم هستند. آمریکا و متحدانش آنگونه که در این نتیجه‌گیری آمده در تلاش برای تقویت نظم بین المللی مبتنی بر قواعدی هستند که به طور ضمنی توسط واشنگتن ترسیم و هدایت می شود، در حالی که چین و روسیه «دنیای چند قطبی» را ترجیح می دهند که در آن کشورها در امور داخلی یکدیگر مداخله نکنند.
فومیو کیشیدا: آسیا می‌تواند اوکراین فردا باشد
فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن روز شنبه در پایان سفر خود به کشورهای عضور گروه ۷ و پس از دیدارش با جو بایدن، همتای آمریکایی‌اش هشدار داد که «آسیا می‌تواند اوکراین فردا باشد». وی گفت به رهبران کشورهای گروه ۷، متشکل از آمریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، کانادا و خود ژاپن، نگرانی خود را نسبت به «بحران امنیتی شدید در شرق آسیا» منتقل کرده است. فومیو کیشیدا در کنفرانسی مطبوعاتی پس از دیدارش با جو بایدن گفت: «درسی که از اوکراین باید گرفت این است که امنیت اروپا و منطقه هند و اقیانوس آرام جدایی‌پذیر نیستند». او افزود:«وضعیت در اطراف ژاپن به طور فزاینده‌ای جدی است، از تلاش برای تغییر وضعیت موجود در دریای چین شرقی و دریای چین جنوبی با توسل به قوه قهریه گرفته تا فعالیت‌های هسته‌ای و شلیک موشک توسط کره شمالی.» اشاره نخست‌وزیر ژاپن از اظهارات بالا به تلاش چین برای تسری تسلط بر گستره دریایی مورد مناقشه است که باعث اصطکاک با منافع ژاپن، فیلیپین و ویتنام می‌شود. تایوان نیز در این گستره دریایی دستخوش تنش و تحت فشار است، جزیره‌ای خودگردان که پکن می‌گوید جزو قلمرو چین است.
رهبران گروه هفت ماه مه جاری در نشست سالانه خود در شهر هیروشیمای ژاپن گرد هم خواهند آمد، شهری که آمریکا آن را برای اولین بار در تاریخ بشر در ۶ اوت سال ‍۱۹۴۵ میلادی بمباران اتمی کرد.

This comment was minimized by the moderator on the site

دستاورد بزرگ شبکه مخفی جاسوسان روسیه

شهاب الدین حائری شیرازی

وقتی جنایتی رخ می دهد،اغلب، کاراگاهان، برای کشف مجرم، نگاه می کنند چه کسی از آن سود می برد تا سرنخی برای کشف قاتل وجانی بدست آورند.
جنایت و خیانتی که نتیجه آن وضعیت بحرانی فعلی مملکت شده است نیز از این قاعده مستثنی نیست.
برای دیدن دستان پشت پرده ای که اسباب وضعیت بغرنج فعلی را پدید آورده اند، اول بایست ببینیم چه کسانی از این وضعیت منفعت می برند.

به عنوان نمونه، یکی از عوامل مهم بدتر شدن روز به روز اوضاع، تحریمهاست. بالاخره تعطیلی سرمایه گذاری و عدم امکان دریافت بهای نفت فروخته شده، موجب بسته شدن دست دولتها درخدمت رسانی میشود و مثلا دولتی که وعده داده سالی یک ملیون مسکن بسازد کلا زیرش میزند.
حال ببینیم عامل تنگ تر شدن این تحریمها در ماههای اخیر چه بوده؟
بی شک ارسال پهباد به روسیه و افشای آن توسط یک شبکه تلوزیونی روس، نقش بسزایی در رویارویی اروپا با ما داشته است.
در زمانی که اروپا بدنبال حل مسئله برجام و خرید گاز از ایران بود، ابتدا بحث زمستان سرد اروپا مطرح شد و ضرورت گرفتن امتیاز بیشتر و تاخیر در حل مسئله برجام مطرح شد وسپس مسئله پهبادها تا ورق به نفع روسها بازگردد!چرا؟

اولا رقیب گازی روسها یعنی ایران کلا از بازار گاز حذف شد.
ثانیا اروپا مبدل به دشمن ایران شد، در کنار روسیه.
ثالثا برجام هم منفجر شد تا خدای ناکرده سیاست نه غربی ایران مبدل به نه شرقی نه غربی نشود.
مسئله ارسال پهباد و مبدل کردن آن به بحران روابط خارجی با افشای این خبر توسط خود روسها، یک نمونه موفق از نفوذ اطلاعاتی شبکه جاسوسان روسیه، در جریان تصمیم سازی کلان سیاست خارجی ایران است که با رصد عناصر تاثیر گذار در اتخاذ این تصمیم، ممکن است به کشف شبکه ای از جاسوسان روسی دست پیدا کنیم.
البته پهباد گیت تنها یک نمونه نفوذ است.

یک نمونه دیگر
به خبر زیر که دو روز پیش منتشر شد دقت کنید.
«اولیانوف خبر داد: اعلام امادگی ایران برای نهایی کردن برجام.»
اینکه روسیه به عنوان بزرگترین منفعت برنده از شکرآب بودن رابطه امریکا و ایران، واسطه حل منازعه ایران وامریکا در مسئله برجام و برداشته شدن تحریمهای امریکایی شود، بدون وجود شبکه ای از جاسوسان روس محتمل به نظر نمی رسد در حقیقت این تصمیم، آنچنان برخلاف منافع ملی ایران و در خدمت منافع ملی روسیه است که نمیتواند بدون وجود یک سیستم نفوذ قوی، در تصمیم سازی های کلان سیاست ایران عملی شود.

نمونه مهم دیگر از نفوذ دستگاههای اطلاعاتی روس در ایران، به حدود ده سال پیش بازمیگردد وقتی ایران برای حفظ اسد در سوریه وارد شد.
رژیم سوریه نزدیکترین روابط را با روسها دارد و متحد استراتژیک روسیه به شمار می رود.
اما روسها با درگیر کردن ایران در مسئله حفظ اسد، بدون آنکه ثمره پایدار و روشنی برای ایران داشته باشد، نیروی انسانی متخصص قابل توجه ایرانی در کنار میلیاردها دلار از دارایی ایران را در مسیر حفظ منافع ملی خود در سوریه به کار گرفتند.
به یاد داشته باشید عدم وجود دلیل کافی برای ورود ایران به سوریه زمانی واضح تر میشود که معلوم گردد در زمان ورود ایران به سوریه هنوز نیروهای افراطی سنی ملقب به داعش یا جبهه نصره به مسئله سوریه ورود نکرده بودند.
بهارعربی بود و ملتی که خواهان اسقاط نظام خود بود.
ورود ایران وحمایت نظامی واقتصادی ایران از اسد، منجر به شکل گیری جنگ شیعه وسنی و ورود افراطیون به خاک سوریه از اقصی نقاط دنیا برای جهاد با کفار رافضی(یعنی شیعیان)گردید.
یکی از علل خالی شدن خزانه ایران همین هزینه های سرسام اور جنگ سوریه بود ما هزینه بقاءاسد را تامین کردیم، راستی چه آورده ای برای مردم و نظام داشت و جز این بود که اخرین نشست حل مسئله سوریه با حضور روسیه و ترکیه وسوریه و بدون دعوت از ایران برگزار شد؟
و جز اینستکه با رفتن به خاک سوریه صدها بار مواضع ما توسط اسرائیل منهدم شد اما به مدد روابط خوب روس واسرائیل حتی یک بار از خاک سوریه اجازه مقابله به مثل نیافتیم!

۴۳ سال پیش نیز روسیه به مدد مدیریت پروژه تسخیر سفارت امریکا در تهران با نفوذ در بدنه مایل به اندیشه های چپ نیروهای انقلابی، منافع ملی ما را قربانی اهداف خود نمود.
فاجعه ای که منافع ملی ما را که در عدم وابستگی به دو قطب قدرت بود قربانی نمود و ما را به سمت وابستگی هرچه بیشتر به اردوگاه شرق که منفعت شوروی بود سوق داد.

https://t.me/virayeshe_zehn

This comment was minimized by the moderator on the site

«آیت الله روسوفیل»

آزاد پورسهراب

ولادیمیر کوزیچکین، افسر کا گ ب در تابستان سال ۱۳۶۱ از سفارت شوروی گریخت و از طریق مرز ایران به ترکیه و غرب پناهنده شد. وی در کتاب «کا گ ب در ایران» به خاطرات خود و توضیح دستگاه جاسوسی و ساختار حزب کمونیست شوروی می پردازد.

در جای جای کتاب می توان مشابهت های زیادی از ساختار کنونی جمهوری اسلامی و شوروی سابق را مشاهده نمود و می توان گفت که رهبر جمهوری اسلامی، در همان مسیر در حال گام گذاشتن است.

کوزیچکین در بخشی از کتاب خود به ساختار ایدئولوژی کمونیسم می پردازد و می نویسد: «در هر گوشه از جهان، هر جان که دار و دسته هوادار شوروی روی کار می آید، اقتصاد آن کشور از هم می پاشد، استانداردهای زندگی به نحو مصیبت باری سقوط می کند، همه حقوق انسانی و آزادی های فردی پایمال می شود، حلقه کوچکی از «نمایندگان خلق» {بخوانید فدائیان رهبر} به ترور خلایق مشغول می شوند و مایه جنگ های داخلی و پیدایی اردوگاه های آوارگان و بسیاری دیگر فراهم می آید.»

جامعه ایران با دخالت نظامیان بر بستر ایدئولوژی «مصباحیه و حجتیه» در حال حاضر از یک اقتصاد فروپاشیده و مصیبت بار در رنج است، در حالی که شهروندان در صد روز گذشته در خیابان ها به دنبال حقوق اولیه انسانی و آزادی های فردی و اجتماعی خود، در اعتراض و اعتصاب به سر می برند؛ و در این راه صدها تن، جان و هزاران تن دیگر زندانی و زخمی شده اند. با ادامه روند فعلی توسط علی خامنه ای و سپاه، بخش آخر توصیف کوزیچکین از ثمره ایدیيولوژی کمونیسم یعنی جنگ داخلی و آوارگی نیز محقق خواهد شد.

حضور جمهوری اسلامی در کنار روسیه در حمله به اوکراین، می تواند گواه میزان نزدیکی این دو حکومت به یکدیگر باشد. هر چند عواقب تلخ این حضور نظامی ایران در کنار روسیه متجاوز، در آینده و پس از پایان جنگ و شکایت اوکراین از ایران در مجامع بین المللی و اجبار ایران به پرداخت خسارت میلیارد دلاری، بیشتر آشکار خواهد شد. جنگی که روسیه با اهداف همیشگی خود آن را آغاز کرد و با اجبار ایران به پیوستن به این جنگ، بازی برد بردی را آغاز کرد. بازی که نمونه آن را در آفریقای جنوبی، رقیب شوروی در سنگ های قیمتی پیش گرفت.

این افسر سابق کا گ ب، درباره دخالت شوروی در افریقای جنوبی می نویسد که آن دخالت ها نه برای توسعه ایدئولوژی کمونیسم، که فقط به دلایل اقتصادی بود. «جمهوری افریقای جنوبی در بازار طلا و طلای سفید و الماس یگانه رقیب شوروی است. اگر یک دولت هوادار شوروی در آنجا روی کار می آمد، و یا اگر اقتصاد آن کشور فرو می ریخت، اتحاد شوروی در نهایت انحصار بازار فلزات گرانبها و الماس را از آن خود می ساخت و می توانست قیمت و شرایط خود را به غرب تحمیل کند.»

ایران رقیب روسیه در موضوع انرژی های نفت و گاز است. با نگاهی به تصمیمات رهبر جمهوری اسلامی طی سال های دوران رهبری اش، و نیز شرایط کنونی کشور؛ تردیدی خوشبینانه، در روسوفیل {روس دوست} بودن این رهبر ۸۳ ساله باقی نمی گذارد. مسیری که علی خامنه ای و سپاه برای این کشور ترسیم کرده اند، پایانی تاریک شبیه پایان تاریک دوران شوروی است. دورانی که تمام بودجه کشور صرف مبارزه با غرب، توسعه نظامی، تبلیغ ایدئولوژیک و سرکوب مخالفان شد.

تاریخ به خوبی آینده ما را پیش چشم ما گذاشته و روایت کرده است. وظیفه دلسوزان این خاک و مردم است که برای تغییر این سرنوشت، راه چاره ای بیاندیشند

This comment was minimized by the moderator on the site

زلنسکی همان دلقک دست آموز غرب بیشتر نیست کشورش را درگیر جنگی کرد که تمام زیرساخت‌های اساسی آن به پنجاه سال قبل برگشته اوکراین و مردمش را تبدیل به محلی برای زورآزمایی غرب و شرق کرده امروز مردمانی که برای سرپناه در اروپا حاضر به همخوانی با الوات لهستانی و انگلیسی می‌شوند چه معنایی از مقاومت و سلحشوری می‌فهمند حداقل سی سال زمان لازم است تا اوکراین با صرف هزینه های هنگفت دوباره کشوری مثل سال گذشته شود هزینه ای که اوکراین در غالب کمک‌های نظامی دریافت کرده معادل بودجه نظامی چند سال روسیه است اما اکنون قسمت‌های مهمی از خاک خود را از دست داده و دلخوش از بازپس گیریهای موقت بخش های بسیار کوچک همان خاک است زلنسکی نتنها قهرمان نیست بلکه عروسک دلقکی است که جز ویرانی هیچ سوغاتی برای مردم گرسنه و سرمازده اوکراین ندارد باور ندارید به فیلم‌ها و عکسهای منتشر شده از خط مقدم نیروهای اوکراین در خرسون نگاهی بیاندازید

This comment was minimized by the moderator on the site

[12/24/2022 5:03 PM]
مقاومت اوکراینی ها در برابر غول مستکبر روسیه، در جهان به عنوان یک سمبل مبارزات استقلال طلبان و آزادیخواهانه ملت ها ثبت خواهد شد،
نبرد آنها در ماریوپل و اکنون در دونسک مرا به یاد مبارزات مردم ایران در مقابل تجاوز خارجی در خرمشهر انداخت چقدر شباهت وجود دارد صدام هم سه روزه می خواست تهران را فتح کند http://mostafa111.ir/neghashteha/articel/1126.html

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

صدام جهت کشورگشایی و با سوئ استفاده از اوضاع نابسامان ایران به ما حمله کرد حقیقتا ظلم به مردم ایرانه که با مبارزان فاشیست اوکراین مقایسه شوند قبل از حمله روسیه به اوکراین در طول سه سال پانزده هزار روس تبار توسط ناحیه‌ای و ارتش اوکراین کشته شدند از سالها قبل آمریکا و غرب جهت مستهلک کردن ارتش روسیه این دام را برای روس‌ها تدارک دیده بودند روسیه مجبور به حمله شد چرا که تصاویر منتشره در شبکه های اجتماعی روسیه از سلاخی مردم بی دفاع روس تبار اوکراین این خواست عمومی را در بین مردم روسیه بوجود آورد که برای حمایت از این مردم روسیه چاره ای جز حمله نداشت امروز اوج سلحشوری زنان اوکراین هرزگی و نمایش بدن‌های برهنه برای درآمدزایی و کمک به ارتش است تمام اروپا و آمریکا با دخالت مستقیم و غیرمستقیم با تمام تجهیزات روز نظامی در مقابل روسیه می‌جنگند بازنده اصلی این نبرد هم در درجه اول مردم بدبخت اوکراین هستند که با اعتماد به غرب وارد این کارزار شدند و همین الان هم بیست درصد سرزمینشون از دست رفته و لهستان هم مدعی ده درصد دیگر آن است و اما جنگ ایران و عراق تفاوتی از زمین تا آسمان با این جنگ دارد بر خلاف اوکراین که تمام سرمایه نظامی و اجتماعی غرب را در نبرد برابر روسیه بکار گرفته کشور ما با اتکا بر مردم و نیروهای نظامی خود با کشوری تا بن دندان مسلح که از حمایت غرب و شرق و سرمایه اقتصادی اعراب برخوردار بود مظلومانه دفاع کرد و اجازه نداد یک وجب از پهنای سرزمینش اشغال شود بند پوتین یک رزمنده ایرانی دهها برابر کل ارتش اوکراین شرف دارد

This comment was minimized by the moderator on the site

Mostafa Mostafavi, [12/29/2022 9:38 PM]

روسیه سال ها قبل از این جنگ فعلی شانس خود را برای تسلط بر اوکراین امتحان کرده بودند و آنان قصد داشتند با جدایی مناطق روس تبار دونسک و دونباس از اوکراین ، کیف را تضعیف و متصرفات اروپایی خود را ادامه دهند و ظاهرا این کشت و کشتارهایی که اشاره کردید مربوط به همان دوره ی مبارزه با جدایی طلبی های روس تبارهای آن موقع صورت گرفته است، این همان مشکلی است که اوکراین تازه استقلال یافته با آن مواجه شد، همانگونه که ایران بلافاصله بعد از انقلاب با حرکت های جدایی طلبان در کردستان، ترکمن صحرا و... مواجهه گردید، در جریان مبارزه با این حرکات جدایی طلبانه چه اتفاقی افتاده است من مطالعه نکردم، ولی ضرورتا برخورد با مردم این مناطق توسط نیروهای ضد جدایی طلبی قابل دفاع نیست، همانگونه که در برخورد با جدایی طلبان کرد، ترکمن و... ایران هم ممکن است اتفاقاتی افتاده است که قابل دفاع نیست، اما کیس اوکراین دقیقا مثل کیس ایران است، بلافاصله بعد از این که از زیر بلیط شرق بیرون آمد توطئه های همه جانبه از ناحیه مسکو برای تجزیه این کشور آغاز گردید چرا که مناطق صنعتی اوکراین در این ناحیه روس تبار قرار دارد و مسکو به طمع این صنایع کوس جدایی طلبی روس تبارها را زد و انها را مسلح کرد و به جان حکومت کیف انداخت همانگونه که کومله و دمکرات در کردستان همین نقش را برای ایران بعد از انقلاب بازی کردند، وقتی مسکو از این ناحیه موفق نشدند و حرکت های کومله و دمکرات های روس تبار در مناطق روس تبار دونسک و دنباس اوکراین ناکام ماند، مسکو سال ها بعد به جزیره کریمه حمله کرد و در سال 2014 این جزیره بزرگ در دریای سیاه را از اوکراین جدا کرد، در حالی که اوکراین در گرفتاری های داخلی خود مشغول بود، و با تثبیت این تجاوز، و عدم واکنش جهانی مناسب، روسیه تصور کرد که در سکوت اروپا و جهان و امریکا، می تواند تمام اوکراین را بگیرد، چرا که خیال می کرد به قول دوستان یک "دلقک" رئیس جمهور این کشور شده و با یک هجوم از کشور خود فرار خواهد کرد، دنیا هم این تصور را داشت و حتی کشورهایی به همین دلقک وطن پرست پیشنهاد دادند که میزبان دولت در تبعید او در کشورهای خود باشند، ولی این مرد بزرگ نپذیرفت، و به جامعه زنان کشورش اشاره کرد که منطقه جنگی را خالی کنند تا مورد حربه تجاوز روس ها واقع نشوند ،و با مردان مردم خود ماند و نبرد پیش بینی شده سه روزه مسکو را ناکام کرد و اکنون چند ماه است یکی از بزرگترین ارتش های جهان متوقف و حتی به عقب نشینی وادار کرده است و دنیا نیز با دیدن موج مهاجرت مردم اوکراین و ماندن مردان شان برای نبرد مجبور شد در کنار اوکراینی ها که مصمم به مبارزه بودند زیر فشار افکار عمومی خود بماند، و دید حقیقا اگر جلوی این وحشی نابکار را نگیرند، کشورهای دیگری هم در اروپا، در لیست تجاوز این تجاوزگر و توسعه طلب قرن 21 قرار خواهند گرفت و پوتین که سخن از احیای امپراتوری روسیه می گفت به اوکراین اکتفا نخواهد کرد و در مرحله بعدی تجاوزاتش کشورهای لتونی استونی لیتوانی لهستان و...

بعدی قرار خواهد داد همانگونه که صدام ابتدا قصد داشت کار ایران را تمام کند و بعد برگردد به سمت کویت، عربستان و....، بدین لحاظ است اروپا هم به خود آمد که مقاومت اوکراینی ها فرصتی است که ماشین جنگی روسیه را متوقف کنند و اوکراین جزیره دفاع از اروپا شد و اوکراینی های مقاوم به اروپا هم جربزه دفاع دادند، که می توان جلوی روسیه و بزرگترین ارتش های دنیا ایستاد، و تا کنون که ایستاده اند، تجاوز روسیه به اوکراین مقدمه تجاوزات توسعه طلبانه آنان به همسایگان دیگر آن می باشد، البته پیش از اوکراین روس ها به گرجستان و مناطق مسلمان نشین چچن هم حمله کردند و کشتار عجیبی در چچن راه انداختند که متاسفانه کشورهای اسلامی از آنها هیچ دفاعی نکردند اما اوکراین توسط مسیحیان اروپا حمایت شد و می شود، این یک واقعیت است که با تشکیل دوباره امپراتوری شوروی سابق، توسط پوتین، طعمه بعدی آنها بی شک ایران بوده و می باشد از این روست که روابط پوتین و نتانیاهو همواره گرم گرم بوده و به رغم حمایت غرب از اوکراین اسراییل در کنار زلنسکی که خود یهودی هم هست قرار نگرفت و اسراییل بی طرف مانده است چرا که روس ها و اسراییل در خصوص ایران یک سیاست را دنبال می کنند روس ها به لحاظ تاریخی خاک ایران را یکی از معابر کاندید خود برای دستیابی به آبهای گرم می دیدند و می بینند و انان که قفقاز و آسیای میانه را در زمان قاجار ز ما جدا کردند در زمان پهلوی هم با تشکیل جمهوری های مهاباد و جمهوری فرقه دمکرات در تبریز این شانس خود را برای جدایی های بیشتر از ایران امتحان کردند که رضاشاه و قاجارها توانستند تا حدودی این موارد را ناکام کنند، ولی این طرح بلند مدتی است که روس ها برای ایران دارند، و خواهند داشت، امروز جنگیدن ایران کنار روس ها با اوکراینی ها، به غیر از اشکالات اخلاقی و سیاسی و آبرویی که از ایران خواهد رفت، در واقع به لحاظ راهبردی جاده صاف کنی برای حمله روسیه بزرگ در آینده به ایران نیز باید تلقی کرد، خیانت روس ها به ایرانیان در طول تاریخ بر هیچ تاریخ دانی مخفی نیست، کمی تاریخ را بیشتر باید خواند تا این اهداف راهبردی روس ها در ایران که توسط حزب توده دنبال می شد و می شود را متوجه شد

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

چرا ایران به روسیه وابسته است؟| ۳۰ آذر ۱۴۰۱

روابط ایران با بلوک شرق سابق و مشخصاً روسیه بگونه‌ای درآمده که بهیچ روی دیگر‌ بااصل"نه شرقی، نه غربی" نمیخواند. رابطه ما با شرق وغرب هزاران فرسنگ بااصل بیطرفی فاصله پیدا کرده. با غرب که اساسا بجز دشمنی مناسبات دیگری نداریم و در رابطه با شرق هم روابط مااز دوستی بسیار فراتر رفته و عملا وابسته به شرق شده‌ایم. بنابراین سردر"نه شرقی نه غربی"وزرات خارجه را میبایستی تغییر بدهیم به"دشمنی باغرب و وابستگی به شرق".

استدلال نظریه‌پردازان حکومتی درتوجیه وابستگی به روسیه و منتفی شدن شعار"نه شرقی نه غربی" آنست که بعدازفروپاشی اتحادشوروی عملا"شرق" بمعنایی که بوده دیگروجودندارد.بنابراین شعار “نه شرقی، نه غربی” بلاموضوع شده. بگذریم که بسیاری ازحکومتی‌ها اساساً فروپاشی اتحاد شوروی سابق را نتیجه نامه تاریخی امام به گورباچوف میدانند. برخی از ایرانیان نیز طبق معمول پای تئوری‌های توطئه را بمیان میکشند و کل انقلاب اسلامی را نسبت میدهند به روسها.

بعد ازانقلاب نزدیکی ایران به روسیه امری طبیعی میبود. میگویند”دشمنِ دشمنِ من، دوستِ من است”. از فردای انقلاب، ایران بسمت دشمنی باغرب رفت. بنابراین دشمنان غرب بطور طبیعی متحد ایران ‌شدند. دشمنی باغرب عملا ایران را بسمت نزدیکی و وابستگی بشرق هل داد. هرقدرکه دشمنی میان روسیه وچین باآمریکا افزایش می‌یافت، ایران به آنها نزدیکتر میشد. در دوران گورباچف و جانشینش یلِتسین، کرملین بدنبال تنش زدایی با غرب بود. درنتیجه اُنس و اُلفتی میان ما و مسکو برقرار نبود.

باآمدن پوتین، فضای جنگ سرد مجدداً میانِ شرق وغرب ظاهرشد. او سودای احیای امپراتوری شوروی رادرسرداشت. بلندپروازی‌‌های پوتین ودشمنی‌اش با غرب بااستقبال تهران روبروگردیدوچنین شدکه ماشدیم رفیق گرمابه وگلستان پوتین.

البته دوست وهمکار دانشگاهی‌ام جناب آقای دکتر ابراهیم متقی که درعین حال ریاست بنده راهم برعهده دارند،تحلیل ساده من را که دشمنی کور و بی هدف ایران با غرب سبب وابستگی ما به روسها شده را قبول ندارند. ایشان نزدیکی ایران و روسیه رابا نظریه‌های پیچیده اساتید برجسته روابط بین الملل و تئوریهای قدرت همچون والراشتاین وکنیث والتس تبیین مینمایند.

چندی پیش ایشان وبنده باتفاق دکتر‌ غلامرضا حداد اساتیدمحترم دانشگاه علامه به منظور همین موضوع دعوت شده بودیم به موسسه ایران اکو.
صادق زیبا کلام
فایل کامل این گفتگو را در کانال تلگرام بشنوید.
https://instagram.com/p/Cma1caHNyVm/

This comment was minimized by the moderator on the site

Saba Azarpeik صباآذرپیک @sabaazarpeik · 12h
دلار ۴۱ هزارتومن؟
این تازه ابتدای زمستانی است که با ایستادن پشت روسیه و چین برای ملت تدارک دیده شده!
دست بالا در مذاکره را از دست دادیم چون افراد عقده‌ای مانند سعید جلیلی و باقری دنبال پیاده کردن تز «دیوار کشیدن دور ایران» بودند
تحریم_نعمت_نیست



وحید حاجی‌‌پور @vahidhajipour1 · 18h
مدیرعامل سایپا:در سه سال اخیر قیمت فولاد ۷۰۰ درصد، پتروشیمی ۸۰۰ درصد و ارز ۱۰۰۰ درصد رشد کرده، چطور انتظار داریم قیمت خودرو ثابت بماند؟
پ.ن: برسد به دست ثابتی و دوستان که معتقدند توافق نکبت است و تحریم برکت!



محمّد حسين كريمي پور @M_H_Karimipour · Dec 25
سال۹۹، آمریکا شرائطِ ظریف را برای احیاء برجام پذیرفته بود. نگذاشتید که خودمان بهترش را بلدیم ببندیم! تا امروز حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار عدم النفع نفت را باخته اید و حالا التماسِ احیاء بی قید و‌شرط دارید ولی طرف ناز می کند.
بلد نیستی باباجان! نیاموختی، زین پس هم نمی آموزی!



Behrooz Azizi @journalist23640 · 16h
محسن_رضایی هم فهمید که مشکل اقتصاد ایران تحریم هاست، اما هنوز هم هستند کسانی که تحریم را نعمت می دانند
Replying to @journalist23640
دروغه. مشکل از تحریم ها نیست. ده درصد تحریم موثره. بقیه اش از بی‌غیرتی مسئولان است. (زاکانی)

This comment was minimized by the moderator on the site

زمستان سخت، سخت شروع شد!

یکی از رفقا می گفت اگر خود امام خمینی هم بود با این قیمتها دوباره انقلاب می کرد!

تندر ۹۰ اتوماتیک؛ ۸۰۵ میلیون!

در اولین روز زمستان تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک، گویا معادل ۸۰۵ میلیون تومان فروخته می‌شود.
آیا در خواب هم چنین کابوسی را تصور می کردیم؟

دلار در اولین روز زمستان وارد کانال ۴۰ هزار تومان شد!
چه درست اما اشتباه گفته بود آن مشاور سیاست خارجه:

وینتر ایز کامینگ...

درست در آمدنش و غلط در بعد مقصد زمستان!

خدا رحم کند بحال مستأجران و آحاد مستضعفان چرا که بقول یکی از دوستان در ایران ملت را به درخت بسته اند و رفته اند پی کار خودشان!
این ملت آب می خواهد، نان می خواهد، سرپناه می خواهد...
ملت فقط سفت بسته شده است که تکان نخورد گویا!

هرکس در پی نفی خاستگاه و ریشه های اقتصادی انقلاب ۵۷ بود بدانید یا خائن است و یا جاهل به تاریخ و از کسری بودجه شاه و تورم وقت و حلبی آبادها خبر ندارد!

ملت درد نان داشتند آقا...
و رهبران انقلاب همگی شعار نان می دادند آقا...

https://t.me/seyyedhashemfirouzi

This comment was minimized by the moderator on the site

پیام صریح غرب به ایران

بلافاصله پس از دیدار امیر عبدالهیان وزیرخارجه کشور با مسئول سیاست خارجه اروپا، اروپا بواسطه آلمان بعنوان یکی از سه کشور اصلی اتحادیه اروپا در سطح ریاست جمهوری با نماینده معترضین یعنی علی کریمی هم دیدار کرد.
پیشتر هم ماکرون با مسیح علینژاد دیدار کرده بود.

پیام این پالس در داخل ایران و بویژه توسط دلارهای هوشمند دریافت شد.
دلار دوباره صعودی شد.

هرچند در همان توئیت کنایه آمیز و تلخ بورل در مورد دیدار با وزیر خارجه ایران نیز موارد اصلی و رئوس متن مربوط به تحولات داخلی ایران و همچنین داستان پهپادها و مداخله ایران در جنگ اوکراین بود. که البته توسط رسانه های داخلی سانسور شد.

در عالم سیاست اینها نشانگان مهمی برای درک تحولات آینده است.

بنظر نگارنده ما هیچگاه در طول تاریخ ۴۴ سال گذشته اینچنین شاهد تکثر #چرایی های مختلف برای #تغییر ایران نبوده ایم.

غربی ها چرایی های خودشان را دارند. دائما هم دارند زیادترش می کنند.

داخلی ها چرایی های بجا و بحق خودشان را دارند. تحولات سیاسی و اقتصادی دائما دارد حجمش را بزرگتر می کند.

منطقه چرایی های از روی ترس خودش را دارد. جهان عرب در حال ورود به دنیای مسابقه توسعه است و ایران را عنصر نامطلوب می داند.

نیچه معتقد است چرایی ها مهمتر از چگونگی ها هستند. قدرت چرایی بالا باشد. خودش چگونگی اش را خواهد یافت.

آنهایی که معتقدند این جنس کنشگری ها ارزش و قابلیت تحلیل عمیق ندارد. خوب است نحوه رفتار غرب و کنشگری رسانه ای و دیپلماتیک زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در ماجرای حمله روسیه را نظاره کنند.
اقدامات او و اقدامات تکمیلی پس از آن همچون تحریمها روسیه را تا زانو در گل فرو برده است.

باشد متذکر شویم.

https://t.me/seyyedhashemfirouzi

This comment was minimized by the moderator on the site

ضربه بسیار مهلک روسیه به ایران / اسرائیلی ها با موافقت روسیه مواضع ایران را در سوریه میزنند.

«آقایان خیلی دیر فهمیدند چه کلاه گشادی سرشان رفته است»

سید محمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام :

روسیه با اقدامات اخیر خود مخصوصا در قضایای اوکراین و بحث پهپادها ضربه بسیار مهلکی به موقعیت بین‌المللی ایران زد و باعث شده که روز به‌روز تحریم‌ها علیه ایران افزایش پیدا کند این در حالی است که روسیه به لحاظ اقتصادی به هیچ وجه توان جبران این تحریم‌ها علیه ایران را ندارد.

در ارتباط با فروش نفت نیز روسیه به‌خصوص پس از تحریم از سوی اروپا، سیاست‌هایی را دنبال می‌کند که به نوعی رقیب ایران در فروش نفت شده و به دنبال تصاحب برخی از بازارهای نفتی ایران در چین، هند و سایر کشورهاست که این سیاست روسیه نیز با روابط استراتژیکی که برخی مقامات ایران مطرح می‌کنند به هیچ وجه همخوانی ندارد و نکته جالب اینکه مقامات روسیه تاکنون رسما بیان نکردند که با ایران متحد استراتژیک هستند!

در ایران هنوز شناخت دقیقی از سیاست‌های روسیه وجود ندارد، مربوط به سیاست‌های روسیه در قبال سوریه بود و معتقدم هنوز عملکرد روسیه در سوریه خیلی روشن نیست. آسمان سوریه در اختیار روسیه است و هواپیماهای اسرائیلی بدون توافق روسیه نمی‌توانند از آسمان سوریه گذر کنند، این در حالی است که هر چند وقت یک بار اسرائیل، مواضع حزب الله یا برخی از مواضع که مربوط به امکانات ایران هست را به راحتی بمباران می‌کند. بمباران مواضع و امکانات ایران در سوریه از سوی اسرائیل انجام می‌شود و هیچ عکس‌العملی از سوی روسیه نشان داده نمی‌شود/دنیای اقتصاد

https://t.me/seyyedhashemfirouzi

This comment was minimized by the moderator on the site

چرایی تداوم فشار ناتو به جمهوری‌اسلامی

سفر سخت، امنیتی و پر هزینه زلنسکی به واشنگتن و تشویق های کم مانندش در کنگره، حاوی چند پیام است:
۱- نخست نشانگر پیروزی دستکم موقت کشورهای بریتانیا، لهستان، چک و... به عنوان طیف تندرو در برابر طیف کسینجری ناتو مانند آلمان، فرانسه، مجارستان و ترکیه است. گروهی که مماشات با فدراتیو روسیه را، از طریق دادن امتیازات سرزمینی در خاور اوکراین به مسکو، شرط درایت استراتژیک می پندارند؛
۲- بنابراین زلنسکی با پشتگرمی گروه عقاب های ناتو، از هرگونه ابتکار صلح در برابر دادن زمین اجتناب می کند. چنان که دمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین دروز پنجشنبه ۲۲ دسامبر، در ارتباط با سفر زلنسکی گفت: دادن تسلیحات پیشرفته بیشتر به ارتش اوکراین به جنگ پایان نخواهد داد. وی هم چنین افزود:"در جریان سفر آقای زلنسکی به واشینگتن هیچ اشاره‌ای به تلاش برای صلح نشد و مسکو معتقد است که واشینگتن در عمل و به شکل مستقیم قصد دارد با قربانی کردن آخرین اوکراینی جنگ با روسیه را ادامه دهد.".
۳- نشانه دیگر تداوم جنگ،‌ مسابقه کمک تسلیحاتی به طرفین نبرد در اوکراین است. چنان که دیروز پیش از دیدار زلنسکی-بایدن، رئیس جمهور امریکا کمک ۱/۸ میلیارد دلاری واشنگتن به کیف را اعلام کرد. این در حالی است که نمایندگان جمهوری خواه به شدت مخالف هر گونه کمک به اوکراین هستند. از سوی دیگر،
داوید برنئا، رئیس موساد اعلام کرد اسرائیل اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می‌دهد ایران مخفیانه در حال برنامه‌ریزی برای «توسعه و گسترش» محموله‌های تسلیحات پیشرفته ارسالی خود به روسیه برای جنگ در اوکراین است.‌ پیشتر صدور تسلیحات از کره شمالی به روسیه نیز تایید شده بود.

به هر روی جریان جنگ اوکراین برای اروپا به مثابه مرگ و زندگی است. همه اعضای ناتو تقریبا یکپارچه هر پشتیبان روسیه در اوکراین را دشمن شمرده و در آشکار و پنهان دشمنی با متحدین روسیه را رها نخواهند کرد. به همین دلیل کمترین امیدی به کاهش فشار غرب بر تهران نیست. سهل است که در چرخه ای بی توقف، جمهوری اسلامی زیر فشارهای متنوع بیشتر و بیشتر ناتو قرار خواهد گرفت.
#یدالله_کریمی_پور

This comment was minimized by the moderator on the site

‏وقتی جنگ روسیه علیه اوکراین شروع شد و زلنسکی در پاسخ رهبران غرب برای خروج از اوکراین و تشکیل دولت در تبعید، اعلام کرد "وسیله‌ای برای فرار نمی‌خواهد بلکه به سلاح برای مقاومت نیاز دارد"، صداهایی از سراسر جهان به گوش رسید که او را به تمسخر "دلقک" خطاب کردند و گفتند که اوکراین طی ‏فقط ۳ روز سقوط خواهد کرد. اما ۱۰ ماه مقاومت مردم اوکراین و بازپس‌گیری بخش‌هایی از سرزمین‌های اشغال‌شده ثابت کرد زلنسکی تا چه حد در ایجاد اتحاد بین مردم و بالا بردنِ روحیه رزمندگانش نقش داشته.
حالا دلقک‌هایی که او را مسخره می‌کردند، بهت‌زده زبان در کام کشیده‌اند و ‏لیسندگانِ پوتین و کرملین هر کُنش او را با نگرانی نظاره می‌کنند.
چند روز گذشته به تماشای سریال "خادم ملت" که زلنسکی آن را نوشته و نقش اولش را بازی کرده نشستم. او در این سریال به شکلی عالی به تمامی نقاط ضعف اوکراین- فساد، فقر، فقر فرهنگی، ناآگاهی و بی‌تفاوتی مردم، اولیگارشی-‏پرداخته و برای هر کدام راه حلی ارائه می‌دهد؛ مسائلی که در تقریبا همه‌ی کشورهای تحت‌سلطه و استبدادزده مشترک‌اند. او هشدار می‌دهد که حتی در پروسه‌ی آزادی و دموکراسی، عاشقان قدرت چگونه از تفاوت‌های فرهنگی و زبانی ملت‌ها برای ایجاد اختلاف و تفرقه استفاده می‌کنند تا الیگارش‌ها و وابستگان قدرت همچنان در خفا بدزدند و بچاپند.
با دیدن سریال، متوجه شدم زلنسکی به حق یک نابغه است و دغدغه‌اش، چه زمان هنرپیشگی و چه در کسوت رئیس‌جمهور، کشور و مردمش هستند.
Ad_1

This comment was minimized by the moderator on the site

انتقاد زلنسکی در کنگره آمریکا از نقش ایران در جنگ اوکراین؛ «تروریست، تروریست را پیدا می‌کند"
نگارش از یورونیوز فارسی • به روز شده در: ۲۲/۱۲/۲۰۲۲ - ۰۸:۰۴

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، چهارشنبه شب به وقت واشنگتن در سخنرانی خود در کنگره آمریکا از جمهوری اسلامی ایران انتقاد کرد.

آقای زلنسکی که با گرمکن معروف خود به رنگ سبز افسری صحبت می کرد، بیشتر سخنرانی را به انتقاد از روسیه و تشکر از حمایت‌های ایالات متحده آمریکا اختصاص داد. وی همچنین با سه بار نام بردن از ایران به ادعای حمایت نظامی این کشور از روسیه در جنگ اوکراین اشاره کرد.

«صدقه نمی‌دهید، سرمایه گذاری می‌کنید»
زلنکسی در این سخنرانی گفت: «روس‌ها از هرچه که دستشان بود علیه شهرهای اوکراینی همچون باهموت استفاده کردند، اما اوکراین جبهه‌های خود را حفظ می‌کند و هرگز تسلیم نمی‌شود». وی ادامه داد: «سال گذشته، ۷۰ هزار نفر در شهر باهموت زندگی می کردند... اکنون فقط چند غیرنظامی باقی مانده‌اند. هر وجب از آن سرزمین غرق در خون است... دونباس چندین بار در نبردهای شدید و حتی درگیری‌های تن به تن دست به دست شد. اما دونباس اوکراینی همچنان استوار است.»


زلنسکی خواستار ادامه حمایت مالی از سوی ایالات متحده شد و به نمایندگان آمریکا گفت: «پول‌های شما خیریه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری در امنیت جهانی و دموکراسی است که ما به مسئولانه‌ترین شکل از آن استفاده می کنیم.»

همدستی ایران با روسیه
زلنسکی در مورد ایران گفت: «وقتی روسیه با توپخانه خود دستش به شهرهای ما نمی‌رسد، سعی می‌کند با حملات موشکی آن‌ها را نابود کند. تازه روسیه در این قضیه، در این سیاست نسل کشی، یک متحد هم پیدا کرده است: ایران.»


رئیس جمهوری اوکراین در جمع نمایندگان کنگره آمریکا افزود: «صدها پهپاد مرگبار ایرانی که به روسیه داده شد – تاکید می‌کنم صدها [پهپاد] - به تهدیدی برای زیرساخت‌های حیاتی ما تبدیل شده‌اند. اینگونه می‌شود که یک تروریست یک [تروریست] دیگر را پیدا می‌کند. مسئله فقط زمان است، و اگر جلوی آن‌ها را نگیریم به دیگر متحدان شما حمله خواهند کرد.»


اشاره به پایداری مردم اوکراین
چند دقیقه بعد، زلنسکی دوباره درباره پهپادهای انتحاری ساخت ایران سخن گفت. وی با اشاره به نزدیک شدن به جشن پایان سال میلادی و کریسمس گفت که اوکراینی‌ها کریسمس امسال را «علی‌رغم جنایات جنگ جشن خواهند گرفت» و تاکید کرد که «حتی اگر برق نباشد، چراغ ایمان ما به خودمان خاموش نخواهد شد».

آقای زلنسکی گفت: «اگر [سربازان روسی] با پهپادهای ساخت ایران به ما حمله کنند و مردم ما مجبور شوند شب کریسمس را در پناهگاه‌ها بسر ببرند، اوکراینی‌ها باز هم سر سفره تعطیلات گرد هم خواهند آمد و به یکدیگر روحیه خواهند داد.»

درخواست تحریم‌های بیشتر
رئیس جمهوری اوکراین از اعضای کنگره خواست تحریم‌ها علیه روسیه را تشدید کنند و «تروریست‌ها را مسئول این تجاوز بدانند.» وی خاطرنشان کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا از طرح صلح ۱۰ ماده‌ای او حمایت و تاکید کرد که هر یک از اعضای کنگره باید در اجرای آن کمک کنند.

آمریکا در ۱۵ نوامبر ۲۰۲۲ تحریم‌های جدیدی را علیه شرکت‌ها، افراد و نیروی هوافضای سپاه پاسداران ایران که در «ارسال» پهپادهای ساخت ایران به روسیه در جنگ اوکراین نقش داشته‌اند، وضع کرد.

رئیس جمهوری اوکراین سخنان خود را با بیان اینکه اوکراین به «پیروزی کامل» دست خواهد یافت، پایان داد و جملات آغازین خود را تکرار کرد که گفت: «اوکراین زنده است و لگد می زند.»

This comment was minimized by the moderator on the site

آلمان خواهی رضاشاه و چین گرایی کنونی

بحث خیانت رفیق چینی به ایران، هنوز در فضای سیاسی و رسانه ای مطرح است.
تهران برای تامین امنیت ملی و مهار فشارهایی که از سوی آمریکا و کشورهای غربی به آن وارد می شود، بیش از گذشته به چین و روسیه تکیه کرده است.
بازخوانی تجارب تاریخی در این زمینه و بویژه تجربه خاص ایران در قرون گذشته که همیشه بخشی از "بازی بزرگان" بوده، خالی از لطف نیست.
همانگونه که می دانیم در شهریور 1320 بر اثر مداخله خارجی، عملا ایران اشغال و استقلال آن تا مدتی از کف رفت.
معروف است که رضاشاه بر اثر سیاست آلمان خواهی، قربانی تهاجم متفقین شد.این داوری البته دقیق نیست.
آلمان نیمه نخست قرن بیستم، بازیگری جدید در محیط بین الملل و یک قدرت تازه نفس اروپایی بود که می کوشید نظم بین المللی را بر اساس منافع خود، بازتعریف کند.
وضعیتی مشابه چین امروز که در پی جبران گذشته و عقب ماندگی هایش در قرون نوزده و بیست است.
برخلاف باورهای رایج، رضاشاه که با وسواس مراقب حفظ استقلال کشور بود، همه تخم مرغ هایش را در سبد آلمان نگذاشته بود.
پهلوی اول نظام حکومتی اقتدارگرای آلمان و پیشرفت های خیره کننده آن را می ستود، اما می دانست که روسیه و انگلیس و در مراتب بعدی آمریکا و فرانسه هم قدرت های درجه اولی هستند که نادیده گرفتنشان ممکن نیست.
نوسازی ارتش رکن اصلی سیاست تامین امنیت وی بود.
او برای تجهیز نیروی زمینی متکی بر آلمان بود، در حالی که با بریتانیا قراردادی برای مونتاژ هواپیماهای جنگنده در ایران بسته بود و ایتالیا هم طرف خارجی وی برای تقویت نیروی دریایی نوپایش به شمار می رفت.
به عبارت دیگر در حالی که می کوشید از توان فنی آلمان برای صنعتی کردن اقتصاد استفاده کند، مجدانه در پی قانع کردن بریتانیا به منظور انعقاد پیمانی دفاعی بود، تا ایران را از حمله احتمالی همسایه بزرگ شمالی مصون دارد.
این سیاست با آغاز جنگ جهانی دوم با چالش های بغرنجی مواجه شد.
به موازات پیشروی آلمان نازی در اروپا، این کشور با روسیه شوروی توافقی برای نوعی تقسیم اولیه شرق اروپا امضا کرد.
در حالی که هیتلر روابط نسبتا نزدیکی با تهران داشت، اما برای پر کردن طمع شوروی و مهار زیاده خواهی آن در اروپا می کوشید استالین را مجاب کند، مسیر توسعه طلبی اش را بجای غرب در جهت جنوب قرار دهد.
هیتلر می خواست با یک تیر دو نشان بزند: هم با سرگرم کردن شوروی در جنوب، حواس آن را از شرق اروپا پرت کند و هم آن را به جان امپراتوری انگلیس و منابع نفتی اش در خوزستان بیندازد.
شوروی هم که پس از مدتی فترت دوباره به جامه امپریالیسم بازگشته بود، بی میل نبود که بختش را در جنوب بیازماید.
در پاییز 1318 کم مانده بود ایران وجه المصالحه توافق آلمان و شوروی شود.
رادیو برلین که تاکنون رویه ای دوستانه درباره ایران داشت، به یکباره شخص رضاشاه را هدف حملات تبلیغاتی قرار داد.
همزمان روس ها تهدید لفظی و عملی ایران را آغاز و بخش بزرگی از ارتش خود را در قفقاز و مرزهای جنوبی مستقر کردند.
تهدیدات شوروی نسبت به ایران و ترکیه تا جایی بالا گرفت که انگلیس و فرانسه در سطوح بالا برای مقابله با آن چاره اندیشی کردند.
سرانجام در حالی که ترکیه توانست با حفظ بی طرفی در قبال آلمان، یک پیمان دفاعی با انگلیس و فرانسه ببندد، کوشش های رضاشاه در این باره به جایی نرسید.
محاسبات فوق با تغییر برنامه هیتلر و حمله ناگهانی به شوروی به هم ریخت.
این بار ایران که تا پیش از آن با تهدید حمله قریب الوقوع شوروی با حمایت ضمنی آلمان روبرو بود، با خطر حمله شوروی و متحد جدید آن یعنی انگلیس روبرو شد.
بهانه هم حضور کارشناسان آلمانی بعنوان ستون پنجم بود.
متفقین با درخواست اخراج کارشناسان آلمانی که در بخش های حساس اقتصادی مشغول بودند، پهلوی را در تنگنا قرار دادند.
آنها با نقض حاکمیت ایران، استدلال تهران را نمی پذیرفتند که می گفت اخراج آلمانی ها مستلزم نقض بی طرفی ایران در جنگ جاری است.
در واقع ایران بدنبال آن بود که با سیاست بیطرفی، استقلال کشور را حفظ کند، اما مانند جنگ جهانی اول در این زمینه ناموفق بود.
سرانجام کشور از شمال و جنوب مورد تجاوز قرار گرفت و شاه وادار به ترک قدرت شد.
همانگونه که اشاره شد، اگر آلمان به شوروی حمله نمی کرد، باز محتمل بود که استالین به ایران حمله کند و دستکم وارد نیمه شمالی کشور شود.
اما همزمان ترکیه توانست از این مهلکه بگریزد. ارتش این کشور بهتر از ایران آماده مقابله با روس ها بود و انتخاب های بین المللی آن هم بیشتر از ایران بود.
رضاشاه هم با دو عامل ارتش و پشتیبانی مردم می توانست، با چالش فوق روبرو شود.
اما زمان کافی برای تقویت ارتش نوپا در اختیار نداشت و با رویه استبدادی، از حمایت مردم هم برخوردار نبود.
چهارچوب های فوق به نوعی پابرجاست. بجای آلمان، چین را قرار دهید، بقیه داستان تقریبا یکسان است!
صلاح_الدین_خدیو

This comment was minimized by the moderator on the site

بی اعتنایی به ایران!
نماینده ایران در سازمان ملل: آماده‌ایم مذاکرات وین را از سر بگیریم
نماینده ایران در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت:ما آماده‌ایم مذاکرات وین را از سر بگیریم، برای دستیابی به یک راه‌حل قابل قبول همکاری کنیم و حتی نشست وزیران را در اسرع وقت ترتیب دهیم تا احیای برجام را اعلام کنیم.
آلمان:مذاکرات برجامی با ایران؟خیر!
سخنگوی وزارت خارجه آلمان: در حال حاضر گفت‌وگو با ایران برای احیای برجام در دستور کار قرار ندارد.
https://t.me/+iK-468eUZ8tlYTQ0

روس ها گفتند دست نگهدارید، تا در زمستان سخت اروپا به پای ایران بیفتد تا برجام را احیا کند و عده ایی با طناب پوسیده روسیه رفتند داخل چاه و حالا ایران التماس می کند اروپایی ها ناز می کنند، این چنین است که ما قربانی طرح های روسیه می شویم، و منافع کشور ما نابود می شود

This comment was minimized by the moderator on the site

روس ها و غربی ها در ایران هم چنین قحطی بزرگی با همین شیوه ایجاد کردند و به مگر میلیون ها ایرانی منجر شد، هیچ دولتی در ایران، چه پهلوی ها و چه جمهوری اسلامی روی این نقطه سیاه تاریخی مانور نرفتند، و کشته شدن نصف جمعیت ایران در آن قحطی هیچگاه به چشم سیاستمداران ایرانی نیامد؟!!


اوکراین در سالگرد «هولودومور» از اجرای پروژه صادرات غلات به فقیرترین کشورهای آفریقایی خبر داد
نگارش از یورونیوز فارسی • به روز شده در: ۲۷/۱۱/۲۰۲۲

اوکراین روز شنبه به مناسبت گرامیداشت «روز هولودومور» از راه‌اندازی پروژه‌ای تحت عنوان «غلات از اوکراین» برای صادرات غلات به فقیرترین کشورهای آفریقایی خبر داد.

ولودیمر زلنسکی، رئیس جمهوری این کشور در نودمین سالگرد گرامیداشت «هولودومور» گفت: «اوکراین به تعهدات خود درباره صادرات غلات و سایر محصولات کشاورزی به بازار جهانی همچنان پایبند است. اوکراین، هم برای حیات خود و هم برای زندگی در سایر کشورها می‌جنگد تا مردم آنها نیز از گرسنگی رهایی یابند.»

قرار است در چهارچوب این پروژه، در مجموع تا تابستان آینده حدود ۶۰ کشتی از بنادر اوکراین غلات را به کشورهای اتیوپی، سودان، سودان جنوبی، سومالی و یمن(واقع در انتهای آسیای باختری و نزدیک به آفریقا) بفرستند؛ یعنی به کشورهایی که بیش از همه در معرض قحطی و خشکسالی قرار دارند.

این پروژه از حمایت کشورهای اروپایی نیز برخوردار است؛ از جمله لهستان و لیتوانی و بلژیک که نمایندگان آنها روز شنبه برای برگزاری مراسم نودمین سالروز هولودومور که اوکراین آن را ایجاد قحطی با هدف «نسل‌کشی» می‌داند، به کی‌یف سفر کرده بودند.

به گفتۀ زلنسکی تا کنون ۱۵۰ میلیون دلار از بیش از ۲۰ کشور جهان و اتحادیه اروپا برای صادرات غلات به اتیوپی، سودان، سودان جنوبی، سومالی و یمن جمع آوری شده است و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز در پیام‌هایی جداگانه از کمک‌های مالی اضافی به ترتیب به ارزش ۱۵ میلیون یورو و ۶ میلیون یورو برای حمایت بیشتر از این طرح خبر دادند.

اوکراین از بزگترین صادرکنندگان غلات به بازارهای جهانی است و جنگ اوکراین و کشیده شدن درگیری‌ها به دریای سیاه باعث شد عرضه محصولات کشاورزی بویژه به بسیاری از کشورهای آفریقایی و آسیایی با مشکلاتی جدی روبرو شود.

امانوئل ماکرون در پیام خود اعلام کرد: «آسیب پذیرترین کشورها نباید بهای جنگی را که نمی‌خواهند بپردازند. ما تصمیم گرفته‌ایم در پروژه همبستگی با آسیب‌پذیرترین کشورها مشارکت داشته باشیم؛ آنهم در وضعیتی که روسیه از گرسنگی و ابزار فشار غذا به عنوان یک سلاح جنگی استفاده می‌کند.»

«سلاح غلات» در جنگ اوکراین؛ سازمان ملل، آنکارا و کی‌یف بر سر جابجایی ۱۶ کشتی توافق کردند
تلاش‌های بین‌المللی برای افزایش صادرات غلات اوکراین شدت می‌یابد
پای سخن بازماندگان جنایت هولودومور در اوکراین
هولودومور
واقعۀ «هولودومور» به قحطی سال‌های ابتدایی دهه ۳۰ میلادی در اوکراین اشاره دارد که بطور مصنوعی از سوی رژیم استالین ایجاد شد و چند میلیون کشته برجای گذاشت.
اسناد به جا مانده از آن دوران و گفته‌های شاهدان نشان می‌دهد که نیروهای اتحاد جماهیر شوروی «واگن‌هایی را که با اسب کشیده می‌شد در روستاها می‌چرخاندند و به مصادره غله و غذای خانه‌های کشاورزان دست می‌زدند.»
در آن دوران همچنین دولت شوروی زمین‌های مالکان و کارگرانی که روی این زمین‌ها کار می‌کردند را در مزارع به هم پیوسته و اشتراکی ادغام می‌کردند و محصولات این مزارع را پس از جمع آوری، با قطار به خارج از اوکراین منتقل می‌کردند. این کار باعث شد که طی سال‌های ۱۹۳۲و۱۹۳۳ میلادی قحطی مرگباری سراسر اوکراین را فرابگیرد.
اوکراین این واقعه را «نسل کشی» می‌داند و پارلمان آلمان نیز روز جمعه هولودومور را به عنوان «نسل کشی» به رسمیت شناخت.

This comment was minimized by the moderator on the site

ببینید حکیم نظامی گنجوی ۸۰۰ سال قبل چجور دست چینی‌ها و روس‌ها رو برای ما رو کرده:

ز چینی به جز چین ابرو مخواه
ندارند پیمان مردم نگاه...
سخن راست گفتند پیشینیان
که عهد و وفا نیست در چینیان...


كه فرياد شاها ز بيداد روس
كه از مهد ابخاز بستند عروس
ز روسی نجويد كسی مردمی
كه جز گوهری نيستش زآدمی

This comment was minimized by the moderator on the site

تلخ‌ترین نمودار تاریخ اقتصاد ایران/ایران ضعیف، زمین جنگ‌آوری جنگ‌سالاران شرق و غرب خواهد شد

صادق الحسینی

رشد پایین در دهه ۹۰ نه تنها ایران را ضعیف کرده که یک خطر تمدنی است: تولید ناخالص داخلی ⁧ ایران⁩، ⁧ترکیه⁩ و ⁧عربستان⁩ در ۲۰۱۰ دقیقا برابر است، اما پس از ده سال اقتصاد ایران نصف ترکیه و ۶۰ درصد عربستان است! ضعف در رقابت به کنار، مردم رفاهشان را مقایسه میکنند و از آینده ناامید میشوند.

این معنای مشخص و تاریکی برای سیاست و سیاستگذار ایرانی دارد. اگر این روند ادامه یابد و شکاف ایران با رقبای منطقه‌ای بیشتر شود، حتی اگر اعتراضات داخلی بصورت موقت کاهش یابد، ⁧ ایران_قوی⁩ محقق نخواهد شد. ایرانی هم که قوی نباشد بدلایل مختلف زمین جنگ‌آوری جنگ‌سالازان شرق و غرب میشود…

This comment was minimized by the moderator on the site

امیرعبداللهیان: اوکراین گفت یک پهپاد سالم به دستشان افتاده که روسی و شبیه شاهد-۱۳۶ ایران است

در حالی که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین می‌گوید روسیه از پهپادهای ساخت ایران در تجاوز نظامی به این کشور استفاده کرده، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران در یک کنفرانس خبری در تهران گفته است وزیر خارجه اوکراین در تماس تلفنی به او گفته «یک پهپاد سالم به دستشان افتاده که روسی است اما شبیه شاهد ۱۳۶ ایران است».

وزیر خارجه ایران گفت «من در پاسخ گفتم این حرف یعنی ایران به مواضع خودش پایبند است. البته ما دو بار به روس ها گفتیم که از چه سلاحی استفاده می کنید و آنها گفتند صرفا از سلاح ساخت روسیه در جنگ استفاده می شود».

This comment was minimized by the moderator on the site

نه غربی / بله شرقی

این عکس گنبد امام رضا پس از به توپ بسته شدن حرم توسط روس‌ها در فروردین ۱۲۸۷ است. و احتمالا شما چیزی از این واقعه نمی‌دانید، چون این حمله را روس‌ها کرده‌اند نه آمریکایی ها. اگر آمریکایی‌ها چنین حمله‌ای کرده بودند همه شما روزی ده‌ها بار آن را از صداسیمای فرقه ولاییون شنیده بودید، روزی ده‌ها بار بنر و نقاشی آن را در بیرون دیده بودید، هر ساله شاهد تجمعات میلیونی مردم غیور ایران زمین در محکوم کردن شیطان بزرگ بودید و در جای جای حرم لعن و نفرین به آمریکا را شاهد بودید.

اما اکنون شاهد هیچ یک از آنها نیستید، زیرا حرم وقتی حرمت می‌یابد که آمریکا به آن حمله کند وگرنه هر چه از روس رسد نیکوست. همون‌طور که در مورد مسلمانان چینی که زیرپای حزب خلق چین له می‌شوند، چیزی نمی‌گویند زیرا مسلمان مظلوم کسی است که توسط آمریکا و اسرائیل، غرب مورد ستم واقع شود وگرنه هر چه از چین و روسیه در یک کلام شرق رسد نیکوست.

This comment was minimized by the moderator on the site

«روی واکنش ما حساب کنید»
چرخش استراتژیک در سیاست خارجی اتحادیه اروپا؟
از متن:

واکنش‌های انتقادی مقامات اروپایی به جمهوری اسلامی در هفته‌های گذشته به طرز معناداری شدت گرفته است.

برجام، به‌عنوان فصل مشترک و محور روابط ایران و اروپا، به محاق رفته و دیگر نامی از آن هم به‌میان نمی‌آید.

اتحادیه اروپا، که سال‌هاست در مجادله میان ایران و ایالات متحده نقش میانجی را بازی می‌کرد، حالا می‌رود که خودش به یک طرف منازعه با جمهوری اسلامی تبدیل شود.

سرنوشت برجام و به بن‌بست رسیدن مذاکرات هسته‌ای، احتمالا یکی از علت‌های است که بروکسل را از تغییر رفتار ایران ناامید کرده، تا به راه‌های دیگر فکر ‌کند.

از سوی دیگر در هفته‌های گذشته خیابان‌های بسیاری از شهرهای اروپایی شاهد همراهی ایرانیان خارج کشور با معترضان داخلی بوده‌اند.

در برلین، پایتخت آلمان، تجمع بی‌سابقه و صدهزارنفری ایرانیان، نظر بسیاری از رسانه‌ها و سیاستمداران را به خود جلب کرد.

سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دموکراسی ریشه‌دار اروپایی نمی‌تواند افکار عمومی و جامعه مدنی قوی و شهروندانش را نادیده بگیرد.

این نیز می‌تواند علت دیگری برای چرخش سیاسی اروپا در مناسباتش با ایران باشد.

علت سوم، اما، می‌تواند قوی‌ترین عامل برای تغییر رویکرد سیاسی اروپا به مناسباتش با جمهوری اسلامی‌ باشد؛ علتی که مستقیما به منافع کشورهای اروپایی و شهروندان آن بر می‌گردد.

تهاجم پوتین به اوکراین و حمایت تمام قد و همراهی احتمالی جمهوری اسلامی با کشوری که مرزهای بین‌المللی را نادیده گرفته است و می‌خواهد در خاک اروپا کشورگشایی ‌کند، نمی‌تواند از سوی اتحادیه اروپا بدون واکنش باشد.

کشورهای غربی و مخصوصا اتحادیه اروپا در یکسال گذشته هزینه‌ی سنگینی بابت این «جنگ تحمیلی» پرداخت کرده و پای جمهوری اسلامی هم در ایجاد این هزینه‌ها گیر است.

جمهوری اسلامی، حتی اگر رسما هم حامی یک طرف این جنگ ویران‌گر نباشد، کارت بازی مهمی برای فشار بر پوتین و معامله احتمالی بر سر اوکراین است.

This comment was minimized by the moderator on the site

گاو شیری و گوشتی روسها شدیم!*

آن وقت رییس جمهور با خوشحالی احمقانه ای می گوید ما گاو شیرده امریکا نیستیم!

شهاب الدین حائری شیرازی
سه ماه پیش که اتحادیه اروپا با یک بسته پیشنهادی خوب در کنار خرید گاز با قیمت بالا از ایران بجای روسیه به دلیل جنگ با اوکراین گفت که حاضریم با دادن امتیازات خوب برجام را به سرانجام برسانیم ناگهان دولت پوتین دید که چه منفعت و ثروت بزرگی داره نصیب ایران میشه و می‌دانست حکومت ایدئولوژیک نادان ضدغرب را میشود با مطرح کردن زمستان سخت برای اروپا فریب داد و یکبار دیگر حکام ایران به جای تصمیم عقلانی به سراغ انتقام‌گیری از غرب رفتند و طعمه سرقلاب روسیه را بلعیدند تا به زمستان سخت اروپا دلخوش کنند وبه خیال خام خودشان در زمان کمبود گاز، اروپاییها باج بیشتری به ایران و روسیه بدهند!

اما روسیه که کلا دنبال منافع خودش هست و جمهوری اسلامی را همچون گاو شیرده بی جیره مواجب میداند در اقدامی زیرکانه از ایران پهباد گرفت و در جنگ اوکراین از آنها استفاده کرد و رسانه هایش هم سریع در بوق و کرنا کردند که نه تنها پهباد های مورد استفاده همه ساخت ایرانه بلکه بزودی موشک میان برد هم از ایران خواهیم گرفت!
جمهوری اسلامی و ارزشی های ساده لوح و احمق های سایبری که هیچ دانش سیاسی و جغرافیای سیاسی و استراتژی نظامی و توازن قوا در جهان ندارند باد به غبغب انداخته که ببینید ما داریم به دومین کشور قدرتمند نظامی جهان پهباد می‌فروشیم و ای فلان است و ای چنان، دممان هم گرم!
اما غافل از اینکه درون دام پهن شده پوتین افتاده اند
پوتین که احتمال میداد جمهوری اسلامی در شرایط سخت اقتصادی و اعتراضات گسترده مردمی مجبور به توافق با غرب شود
شریک جرم هالوی خودش در جنگ اوکراین را با تمام اسناد و مدارک تحویل اتحادیه اروپا داد تا آن را محکوم و پرونده را به شورای امنیت سازمان ملل ببرند و با تحریمهای سختگیرانه او را گوشمالی دهند تا فکر توافق برجام و فروش گاز به اروپا را از سرش بیرون کند!
پوتین سر خوش از قربانی کردن گاو شیرده، با دمش گردو میشکند
جمهوری اسلامی نادان هم به دلیل نقض معاهدات بین المللی هم در اتحادیه اروپا تحریم می‌شود هم احتمال زیاد در شورای امنیت سازمان ملل با فعال شدن مکانیسم ماشه
و تحریم اتحادیه اروپا در زمستان سخت هیچ کشوری نمیتواند از ایران گاز بخرد و دوباره پوتین با گرفتن امتیازات زیاد از اتحادیه اروپا
جنگ مغلوبه اوکراین را به سود خود تمام و یکه تاز فروش گاز به اروپا میشود.
و این وسط سر بی کلاه از آن حاکمان نادان ماست که فرصت ها را به تهدید مبدل می کنند!
آن وقت رئیس جمهور در ۱۳ آبان امسال با خوشحالی احمقانه‌ای می‌گفت ما گاو شیرده برای آمریکا و غرب نیستیم!(اما نگفت که همزمان گاو شیری و گوشتی مناسبی برای روسها شدیم)
وقتی تمام کشورها بر مبنای حداکثر منافع خود با مهره هایشان( امکانات و توانمندی ها و منابع ...)در مجامع جهانی بازی میکنند جمهوری اسلامی منزوی وتحریم و... دلخوش به حمایت روسها، مهره‌ای برای بازی کردن ندارد!
بااندکی تغییر،از نوشته های بی نام اما نغز که در شبکه مجازی دست به دست میشود.26آبان

This comment was minimized by the moderator on the site

او دلقک نبود؛ شما ابله بودید ..

مجمع فعالان اقتصادی

بعد از گذشت قریب به ۹ ماه از جنگ اوکراین با عقب‌نشینی ارتش روسیه از منطقه استراتژیک خرسون معادلات جنگ به شدت به نفع ارتش اوکراین تغییر کرد.
این تغییر موازنه مهم در میدان جنگ در حالی است که رسانه‌های نزدیک به جریان اصولگرایی و ارتش مجازی‌شان در روزهای اول شروع جنگ در حالی که تیترهای خود را برای پیروزی پوتین آماده کرده بودند بارها زلنسکی رئیس جمهور اوکراین را "دلقک و ضعیف" خطاب کردند.
اینکه زلنسکی یک چهره وطن‌پرست است یا دست‌نشانده غرب، بحث این مختصر نیست و اینکه آیا او از اساس می‌توانست مانع جنگ شود یا نه، هم به مباحث طولانی و هم به گذر زمان نیاز دارد، اینکه اوکراین قربانی نزاع آمریکا و روسیه شد نیز به قدری عیان است که نیاز به توضیح ندارد، اینکه اوکراین خط مقدم دفاع از اروپا در برابر خطر روسیه شد نیز بدیهی است و اینکه اوکراین با حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی ناتو توانست لشکر پر مدعی روسیه را عقب براند پر واضح است، اما یک چیز واضح است زلنسکی دلقک نبود.او فرار نکرد،تسلیم نشد و در برابر یک تهاجم همه جانبه مقاومت کرد.
آری، هر چند زلنسکی دلقک نبود اما در این گوشه‌ی عالم و در کشورمان آدم‌های ابلهی بودند که با تحلیل‌های بچه‌گانه با توهم "زمستان سرد اروپا" فرصت تاریخی توافق هسته‌ای و احیای برجام و کم‌شدن فشار اقتصادی از دوش مردم را گرفتند.
اینکه آمریکایی‌ها امروز برای متحد نگه داشتن اروپا در کنار خود توانسته‌اند پای ایران را به این جنگ باز کنند و یک پرونده دیپلماتیک برای کشور ما بسازند دقیقا شبیه بازی‌ای است که دستگاه اطلاعاتی آمریکا با پوتین راه انداخت و وی را به جنگ ترغیب نمود و متاسفانه دستگاه دیپلماسی ما نیز در همین دام افتاد.

This comment was minimized by the moderator on the site

میدان های نفتی را دارن میدهند به روس ها و اعلام هم نمی کنند
مهدی افشارنیک:
برجام را سپردن به مخالفین برجام، مناطق آزاد را دادن به مخالفش، در نفت هم قراردادهای آی پی سی نفتی را دادن دست سر سخت ترین مخالفش(خجسته مهر) نتیجه این شده چند میدان نفتی را بی سر و صدا دارن میدن به روس ها، خبرش هم اعلام نمیکنند.
اینها جوک نیست زندگی واقعی ماست. هر روز حیرت بیشتر…

This comment was minimized by the moderator on the site

به سی و یکمین سالگرد فروپاشی اتحاد شوروی نزدیک می شویم؛ به روزی که حکومت شوروی رسما انحلال خود را اعلام کرد.

بیژن اشتری

@TahlilZamane
نظام‌های سیاسی به شیوه‌های گوناگون فرومی‌پاشند. شیوهٔ فروپاشی شوروی از درون بود، هر چند عامل خارجی به صورت غیرمستقیم اثرگذار بود.
دلایل این فروپاشی را می‌توانم فهرست وار برایتان ذکر کنم:

۱- سوق یافتن بخش اعظم بودجه و منابع کشور به سمت تولیدات نظامی و برنامه‌های فضایی و غفلت از تأمین نیازهای ضروری مردم از قبیل غذا، مسکن و غیره.

۲- صرف بودجه‌های هنگفت برای ادامهٔ جنگ افغانستان و حفظ پایگاه‌های نظامی در کشورهای اقماری و کمک‌های بلاعوض اقتصادی به کشورهای کمونیستی در اروپا و سایر نقاط جهان که در مجموع منجر به ضعف شدید اقتصادی کشور و رشد نارضایتی در بین مردم شد.

۳- سربرآوردن قشر فاسدی از سیاستمداران که جز حفظ مناصب و امتیازات مادی انحصاری‌شان به چیز دیگری فکر نمی‌کردند.

۴- فرسودگی ایدئولوژی حکومتی و بی‌اثر شدن ماشین پروپاگاندا به مرور زمان.

۵- نفی اقدامات اصلاحی از سوی نظامیان و هستهٔ سخت قدرت. گورباچف و یارانش تلاش زیادی کردند که با انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی نظام را از فروپاشی نجات دهند اما سران ارتش و اعضای گارد قدیم حاضر به پذیرش این اصلاحات نشدند و بر ادامه روش‌های سرکوبگرانهٔ پیشین اصرار ورزیدند.

۶- شکاف بین حکومت و مردم به حدی عمیق شد که اعتماد متقابل بین مردم و حکومت کاملاً از بین رفت. این وضعیت منجر به حالت انقلابی شد، به طوری که نه حاکمان می‌توانستند مثل سابق حکومت کنند نه مردم می‌خواستند مثل سابق از حکومت فرمان ببرند.

۷- بی اثر شدن ماشین سرکوب به نحوی که هزینهٔ سرکوب برای حکومت بسیار بیشتر از هزینهٔ تحمل اعتراضات عمومی شده بود.

و در آخر اضافه کنم که هیچ چیز نفرت انگیزتر از سرسپردگی نهیلیستی به قدرت نیست؛ پدیده ای که به وفور در بین حاکمان‌ مستبد شوروی می دیدیم. این جنون بردگی نوین مشخصه همه حاکمان مستبد جهان و چاکران و‌نوکران ریز و درشت آنهاست.

https://chat.whatsapp.com/IywbjedYvw0D793bMYrKcD

This comment was minimized by the moderator on the site

خبرگزاری دولت روسیه - اینترفکس - گزارش داده که نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی روسیه که به تهران سفر کرده، در دیدارش با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره راههای مقابله با «نفوذ غرب» در امور داخلی ایران مذاکره کرده است.

از آغاز اعتراض‌ها در ایران و شدت گرفتن دامنه آن، مقام‌های جمهوری اسلامی، کشورهای غربی به ویژه آمریکا و بریتانیا را عامل اعتراض‌ها معرفی می‌کنند.

سفر آقای پاتروشف به تهران، همزمان با این اعتراض‌ها، به پرسش‌هایی درباره دلیل چنین سفری دامن زده است.

نیکلای پاتروشف یکی از متحدان کلیدی و قدرتمند ولادیمیر پوتین در مسکو است.

او در این سفر با ابراهیم رئیسی نیز ملاقات کرد.

در گزارشی که وب‌سایت نورنیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی از دیدار پاتروشف و شمخانی منتشر کرده، اشاره‌ای به گفت‌وگوهای دو طرف درباره مقابله با «نفوذ غرب» در ایران نیست.

خبرگزاری اینترفکس نیز اشاره‌ای به جزییات همکاری‌های دو طرف در این زمینه نکرده است.

ایران متهم است که برای حمله گسترده به اوکراین، پهپادهای انتحاری در اختیار مسکو قرار داده است.

nournews

This comment was minimized by the moderator on the site

چوپان دروغگوی درونتان را افسار بزنید
وزیر خارجه پس از مدت ها انکار ارسال پهپاد به روسیه برای استفاده در جنگ با اوکراین، بعد از فشار زیاد بین المللی، مجبور به اعتراف شد که بله ما ارسال کرده ایم.
یادم افتاد به ماجرای سقوط هواپیمای اوکراینی که تا چند روز مسئولین می گفتند هواپيما بخاط نقص فنی سقوط کرده و شلیکی در کار نبوده. و عاقبت زیر فشار بين المللی مجبور به اعتراف شدند.

کیست که نداند یکی از مصیبت های این مملکت همین دروغگویی های مثلا مصلحتی است.
یک باور عمومی وجود دارد که مسئولین و نهادهای نظام در مواقع حساس یا بحرانی حتی مواقع عادی، حقیقت را نمی گویند مگر اینکه ذیل فشار مجبور شوند. و برای همین است که الان روایت نظام را در هیچ حوزه ای قبول ندارند و به رسانه های خارجی اعتماد میکنند.
به روایت رسمی از مرگ مهسا امینی مشکوک اند، به کشته هایی که نهادهای رسمی می گویند خودکشی بوده باور ندارند، به اعتراف گیری های تلویزیونی بدبین اند، حتی دسته ای به غلط معتقد میشوند حمله به شاهچراغ هم کار حاکمیت بوده و روایت رسمی حکومت دروغ است.
چه نیک گفت که دروغ کلید هر بدی و پلیدی است و هم طراز خشکسالی است برای هر مملکتی

This comment was minimized by the moderator on the site

سهم شورای نگهبان از اتفاقات امروز کشور چقدر است؟

این ایام مطالب زیادی در نقد ابراهیم رئیسی منتشر می شود که نسبت به اعتراضات مردم و خون هایی که ریخته می شود یا بی تفاوت است یا هر وقت حرف می زند، سخنش از تهدید خالی نیست.
قاعدتا اولین پاسخ این است که ایشان مگر چه جایگاهی میان مردم دارد؟ آیا او نماینده اکثریت انان است که بتواند با آنها دیالوگ برقرار کند؟
این روزها به این فکر می کنم که اگر در انتخابات ریاست جمهوری 1400، بجای 48 درصد مشارکت(چنان که آرا باطله رتبه دوم بعد از شخص منتخب را به دست بیاورد) ، آمار مشارکت مثل دوره های قبل به حوالی 70 درصد نزدیک می شد، و رئیس جمهور منتخب، برگزیده اکثریت ملت و نماینده خواسته های آنان بود و به طبع آن، از محبوبیت نسبی نیز میان اکثریت مردم برخوردار بود، آیا ما شاهد چنین روزهایی تلخی هم بودیم؟
و از آن بدتر، بعد از آنکه مردم با عدم حضور و دادن رای باطله، آن پیام اعتراض مدنی را رساندند، بجای آنکه حاکمیت انتخابات را حماسه ملی بخواند، پیام آن را به مثابه زنگ خطری دریافت کرده و دست به چاره اندیشی و اصلاح می برد، آیا این آتش در خرمن این وطن افتاده بود؟

به نظر من، روند برگزاری انتخابات 1400 نقش بسزایی در ناامید کردن مردم از صندق رای، به مثابه مهمترین ابزار مشارکت مردم در سرنوشت کشور داشت و یقینا مردمی که احساس کنند از طریق مشارکت سیاسی می توانند به خواسته هایشان برسند، راه خیابان را انتخاب نمی کنند.

در ایام قبل انتخابات به اتفاق دوستانم، بیانیه ای صادر کردیم و از شورای نگهبان خواستیم صلاحیت تمام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را تایید نماید تا مردم میان سلایق مختلف، خودشان دست به انتخاب بزنند و نوشتیم:
معتقدیم جامعه ایران پس از چهار دهه از پیروزی انقلاب و با از سر گذراندن تجربیات مختلف، به آن حد از بلوغ رسیده است که بتوانند صلاح خویش را تشخیص و سره را از ناسره تفکیک دهد. همچنین معتقدیم در شرایط کنونی آزادی سیاسی، اعتماد به جامعه و بالا بردن عاملیت مردم، مقوم عدالت اجتماعی، امنیت ملی و تنها راه عبور از تنگناهای کنونی کشور است.

در دستور قرار گرفتن این رویکرد مبارک، هر گونه شائبه دربارۀ دخالت شورای نگهبان، مهندسی انتخابات و محدود کردن دایرۀ انتخاب آزادانه را منتفی کرده و آن شورای محترم را در جایگاه واقعی خود، یعنی حراست از میثاق ملی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می‌نشاند.

https://t.me/falaakhon/3363

و چقدر از دوستان حزب الهی بخاطر این موضع فحش خوردیم. همان هایی که بخاطر درخواست ما از وزارت کشور برای صدور مجوز تظاهرات عمومی علیه گشت ارشاد، پس از فوت مرحومه مهسا امینی، ما را لیبرال و بی دین می خواندند.

حال پس از گذشت این ایام تلخ، جای این سوال خالی است که سهم شورای نگهبان در رخدادهای امروز کشور چقدر است؟

آیا جز این نیست که مردم جامعه ای را که احساس کنند در آن سهیم نیستند را روی سر انحصارگران ویران می نمایند؟
@Falaakhon

This comment was minimized by the moderator on the site

دولت رييسي در حال خدمت مخلصانه به كرملين است
وحید حاجی پور خبرنگار نفت : در دوران احمدی‌نژاد و روحانی، از روسیه خواستند برای فروش نفت به‌کمک‌‌ ایران بیاید؛حتی قرارداد ۲۰ میلیارد دلاری امضا شد اما روس‌ها به بهانه‌های مختلف شانه خالی کردند و با زیرکی، جای‌ ما را در بازار گرفتند.
دولت رئیسی ولی در حال خدمت مخلصانه به کرملین است؛به پاس خیانتش به ایران!


با همین دست فرمان که انکار تحویل پهپاد به روسیه را پس گرفتید، بقیه واقعیت‌ها را هم قبول کنید
مسیح مهاجری در روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:
هنوز هم برای تغییر سیاست در قبال جنگ اوکراین فرصت دارید. اینکه از انکار تحویل دادن پهپاد به روسیه به پذیرفتن اینکه قبل از جنگ اوکراین به روسیه پهپاد داده‌ایم، تغییر موضع داده‌اید را باید به فال نیک گرفت.
با همین فرمان اگر درباره سایر مطالب نیز به طرف پذیرش واقعیت‌ها به پیش بروید، بسیاری از مسائل تغییر می‌کنند.

This comment was minimized by the moderator on the site

اظهارات تازه وزیر خارجه ایران: به روسیه پهپاد دادیم اما قبل از جنگ اوکراین Access to the commentsنظرها
نگارش از یورونیوز فارسی • به روز شده در: ۰۵/۱۱/۲۰۲۲ - ۱۵:۳۱


حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در اظهارات جدیدی گفت که این کشور به روسیه پهپاد داده است اما این تسلیحات قبل از جنگ اوکراین در اختیار مسکو قرار گرفته بود.

وی امروز شنبه ۱۴ آبان (۵ نوامبر)‌ در جمع خبرنگاران گفت: «در مورد هیاهویی که برخی کشورهای غربی به راه انداخته‌اند که ایران برای کمک به روسیه در جنگ اوکراین، پهپاد و موشک در اختیار این کشور قرار داده است؛ بخش موشک کاملا غلط است. در مورد پهپاد، ماه‌ها قبل از جنگ اوکراین پهپادها را در اختیار روسیه قرار دادیم.»

این در حالی است که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو دو روز پیش در یک نشست خبری گفته بود: «ایران در حال بررسی عرضه موشک‌های بالستیک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین است.»

امیرعبداللهیان افزود: «با وزیر خارجه اوکراین توافق کردیم که هر گونه مستندی در اختیار دارد که روسیه از این پهپادها علیه اوکراین استفاده کرده است؛ آن را در اختیار ما قرار دهد.»
رئیس‌جمهوری اوکراین: روسیه دو هزار پهپاد شاهد۱۳۶ به ایران سفارش داده است
زلنسکی از تبادل اطلاعات بر سر پهپادهای ایرانی و «روند مثبت» روابط اوکراین با اسرائیل استقبال کرد
این مقام ایرانی مدعی شد: «چنین قراری را دو هفته پیش در یک کشور اروپایی داشتیم، هیات دفاعی و سیاسی ما به آن کشور اروپایی رفت اما متاسفانه در دقیقه ۹۰ هیئت اوکراینی حضور پیدا نکرد.»

وی افزود: «اگر طرف اوکراینی بر عهد خود پایبند بماند قرار است طی روزهای آینده این موضوع را بررسی کنیم و مستندات آنها مورد توجه ما است.»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین دو هفته پیش اعلام کرده بود که بر اساس اطلاعاتی که این کشور در اختیار دارد، روسیه حدود ۲ هزار پهپاد از نوع «شاهد۱۳۶» به ایران سفارش داده است.

This comment was minimized by the moderator on the site

سناریوهای تخیلی خطرناک جبهه جدیدی علیه ایران باز می نماید

شهاب الدین حائری شیرازی

از ماهها قبل نخبگان هشدار دادند که روسیه برای نجات خود در جنگ اوکراین بدنبال باز کردن جبهه جدیدی است و نفوذ احتمالی روسیه در دستگاههای اطلاعاتی ما قریب می نمود که این جبهه توسط ایران باز شود.

چندین ماه جنگ روسیه در اوکراین نشان داد این کشور چندان امکان ادامه یک جنگ فرسایشی را ندارد غرب هم با توجه به تهدیدهای جدی اتمی روسیه تمایلی به ادامه این جنگ ندارد منتهی پایان این جنگ بایست بدون امتیاز گیری خاصی از طرفین رقم بخورد این مسئله تنها زمانی ممکن است که روسیه وغرب بر سر دشمن دیگری که اجماع جهانی برای پایان دادن به حیات او شکل گرفته بده وبستان کنند.

ایران با حمایت ضمنی خود از روسیه در جنگ اوکراین آمریکا واروپا را برای یک تصمیم قاطع علیه خود به نتیجه رساند همچنین با تهدید برخی همسایگان و تجهیز برخی نیروهای نیابتی در یمن و سوریه وعراق، کشورهای عربی منطقه را علیه خود متحد نمود وانها را به نتیجه مشابه غرب علیه خود رساند سطح تعامل این کشورها با چین و روسیه منجر خواهد شد توان بسیج کنندگی قابل توجه خود را علیه ایران به کار گرفته شرکای اقتصادی خود را در حمایت از ایران خنثی کنند.

تحلیلگران نفوذی یا ناپخته ممکن است بگویند شاخ و شانه کشیدن نظامی و وحمله ایذائی به عربستان به عنوان انتقام قضیه شاه چراغ در شرائط فعلی می تواند فضا را برای همدلی داخلی در جهت حفظ تمامیت ارضی و خاموش کردن معترضین در شرائط خاص جنگی مهیا نماید.
حال آنکه چنان فضای خاصی پس از ماجرای خانم مهسا امینی و سرکوبهای پیامد آن علیه نظام در داخل و علیه جمهوری اسلامی در دنیا رقم خورده که شرائط حمله به عراق توسط چند کشور غربی با حمایت کشورهای عربی پول دار منطقه پس از تجاوز به کویت را تداعی می کند.

راه حل بهبود وضع موجود واقع گرایی در سیاستهای داخلی و خارجی واصلاح مسیرهای خطاست نه پیگیری سناریوهای تخیلی که در شرائط فعلی بسیار خطرناک است.
در صورتیکه حمله ای موشکی از جانب ما یا یمن به عربستان صورت پذیرد دور از ذهن نیست که در شورای امنیت مسئله مطرح شده و ابتداءتبعات تحریمی جدی و سپس نمدمال کردن(1) ایران در دستور کار قرار گیرد.
در چنین موقعیتی روسیه که بدنبال راه حلی برای پایان جنگ خود در اکراین است برگه ایران را در زمان مقتضی به زمین خواهد زد تا حکام ما برای چندمین بار آدم فروشی همسایه شمالی را تجربه کنند.

1)نمدمال کردن:هلاکو خان پس از تسخیر بغداد می خواست خلیفه عباسی را بکشد گفتند این خلیفه پیامبر است اگر خونش بریزی زمین کن فیکون میشود به اشاره وزیر خود خواجه نصیر طوسی که بدنبال انتقام از خلیفه بود نمدی بزرگ آورده خلیفه را میان آن پیچیدند و غلامان نمد را کوفتند تا اگر زمین لریزید وآسمان غرید دست بکشند.
رگ و پی خلیفه با پشم نمد آمیخت و اتفاقی نیافتاد لذا نمد مال کردن به چنین شیوه ای در به خاک افکندن رقیب ضرب المثل شد.

https://t.me/virayeshe_zehn

This comment was minimized by the moderator on the site

وابستگی و یا دنباله روی و باج دهی حاکمان ایران به روسیه؟
رضا علیجانی


مردم ایران همانند انگلیس، حافظه تاریخی خوبی نسبت به روسیه، به خاطر نفوذها و دخالتهایش و برخی حوادث تلخ تاریخی (مثل اعدام مشروطه خواهان در تبریز، به توپ بستن مجلس و...)، ندارند. نسبت به شوروی نیز همین نقطه چین ادامه داشته است؛ به خصوص به خاطر حافظه تاریخی منفی که نسبت به حزب توده و عملکردش در نهضت ملی شدن نفت و نیز وابستگی بخشی از سران آن به شوروی داشته اند. این حافظه را بخشی از چپ مستقل و ملی ایران نیز تایید و تشدید کرده است.

با الهام از همین تجارب است که نیروی های ملی، به خصوص با تاسی از دکتر مصدق، به تبلیغ سیاست «موازنه منفی» پرداختند. این نگاه در دوران انقلاب به شعار «نه شرقی، نه غربی» تبدیل شد که از منظر سنت گرایان مذهبی با رگه‌هایی پر رنگ از نگاه ضد الحادی و ضد تمدن و تجدد غربی نیز همراه بود.

در برخی سنت گرایان متعصب تر(مانند احمدی نژاد جوان)، حتی اشغال سفارت شوروی واجب‌تر و مهم تر از اشغال سفارت آمریکا بود. از سوی برخی نیروهای میانه روی مذهبی نیز شوروی ها، ملحد ولی آمریکایی ها و اروپایی ها اهل کتاب خوانده می‌شدند که غیرمستقیم می‌خواست نوعی نگاه سیاسی متمایل به غرب را موجه سازی کند.

در این مقدمه کوتاه نمیتوان یک واقعیت مهم تاریخی دیگر را ناگفته گذاشت و آن اطمینان بخشی آقای خمینی در نوفل لو شاتو (توسط دکتر یزدی) به آمریکایی ها بود که روابط اقتصادی با غرب کما فی السابق ادامه خواهد یافت، در حکومت بعدی چپها هیچ جایگاهی نخواهند یافت و ایران به سمت شوروی نخواهد رفت.

حال در این بستر تاریخی چه شد که حاکمان کنونی ایران جرات یافتند صریحا از نگاه به شرق سخن بگویند؟ به نظر میرسد همه چیز از اشغال سفارت آمریکا شروع شد که خود بحث مستقلی دارد. ج.ا از این پس و به تدریج وارد یک سیاست ضدآمریکایی فزاینده شد که نقطه چین اش علیرغم فراز و فرودهایی همچنان ادامه دارد.

در این بین موضوع جنگ و تلاش غرب برای مهار دوجانبه که گاه به کمک به ایران (ماجرای مک فارلین) و گاه کمک به صدام می‌انجامید، پیش آمد. در این نقطه چین تلاشهای مکرری از سوی نیروهای میانه رو در ایران برای حل مشکلات بین ج.ا و آمریکا صورت گرفت که همواره در آخرین دقایق با مداخله تندروها برهم خورده است. در ادامه این چالش مستمر بود که ماجرای هسته ای هم اضافه شد. مسئله هسته ای اما با تحریم هایی مواجه شد که علاوه بر سیاست، اقتصاد ج.ا را هم درگیر کرد. در همین بستر بود که ج.ا روز به روز منزوی تر و تنهاتر و گام به گام به شرق (چین و روسیه) نزدیک تر شد. مسائل اقتصادی ج.ا را به چین و مسائل سیاسی و نظامی و امنیتی به روسه نزدیک می‌کرد، و کشورهایی چون کوبا، کره شمالی و ونزوئلا.

پشت این ضرورتهای اقتصادی، سیاسی، نظامی و امنیتی اما یک آبشخور مهم فرهنگی نیز کار میکرد؛ نگاه ضدغربی و ضد تمدن و تجدد قوی ای که در نگاه حکومت ولایی وجود دارد. بدین ترتیب میتوان چنین جمعبندی کرد که سیاستی که خود را در ضدیت با آمریکا و اسرائیل و در یک کلمه «دشمن» نشان میدهد از دو آبشخور و ضرورت مهم فرهنگی از یکسو و سیاسی و اقتصادی از سوی دیگر نشأت میگیرد. نیروهای دیگر درون حکومت که نگاه متفاوتی به جهان دارند (همچون خاتمی، هاشمی، روحانی و امثال آنها) نیز به تدریج ناموفق، بی اثر و حذف شده اند.

واقعیت این است که ایران با توجه به وسعت و جمعیتش یک «بازار بزرگ» است. اما از نظر سیاسی یک موجود دوسویه است. از یک طرف نقشی سیاسی در منطقه دارد و از سوی دیگر دشمنان بزرگ و مهمی، همچون اسرائیل و عربستان و بسیاری از کشورهای عربی خلیج فارس دارد. در عرصه اقتصاد، لازمه رعایت این واقعیت دو گانه سیاسی، «فایده‌ بری بدون هزینه» از سوی شرق است یعنی ارتباط اقتصادی تا جایی که دشمنان منطقه ای ایران را تحریک نکند.

مجموع بازار و حجم روابط اقتصادی با آنها بسیار بزرگتر از بازار و روابط با ج.ا است. در این رابطه یک مسئله مهم دیگر نیز موثر است: تحریم های بین المللی، تحریم های یک‌جانبه آمریکا (به عنوان بزرگترین اقتصادی جهان) و نیز عدم عضویت ایران در اف ای تی اف. این کشورها در روابط اقتصادی شان با ج.ا اگر نگوییم به طور کامل ولی تا سرحد ممکن این تحریمها را رعایت کرده اند (به عبارتی دیگر با جامعه جهانی تا سرحد ممکن همراهی کرده و حتی در شورای امنیت بارها علیه ج.ا رای داده اند و یا حداکثر ممتنع داده و در برخی موارد مخالفت غیرموثر نموده اند).

ج.ا اما به همین مقدار هم راضی است و موافق است نفتی بفروشد و یا درآمد حاصل از آن را مثلا در چین ذخیره کند و به اجبار کالاهای چینی را با هر کیفیتی در ازای طلبش بگیرد و بازار مصرف و صنعتش را چینی کند تا بالاخره چرخ اقتصادش بچرخد.

به لحاظ سیاسی اما مسئله پیچیده تر است. چینی ها، به علت فاصله جغرافیایی با ایران و نقش غیرفعالتری که در سیاست منطقه دارند، همیشه سعی کرده اند با فاصله از ج.ا حرکت کنند تا خود را نه از جامعه جهانی جدا کنند و نه باعث رنجش اسرائیل، عربستان و کشورهای خلیج فارس شوند که روابط مستجکم اقتصادی با همه شان دارند. روسیه اما به علت نزدیکی جغرافیایی و نقش آفرینی بیشترش در سیاست و منطقه برخورد پیچیده تری با ج.ا داشته است. روسیه (مشخصا پوتین) به دنبال استفاده حداکثری از شرایط ج.ا و وضعیت فکری و سیاسی و اقتصادی اش در جهت منافع خویش است.

نمونه سوریه و استفاده از پیاده نظام ج.ا و نیابتی ها و نیروهایی که میتواند با شعارهای مذهبی تهییج کند، در جهت سیاست و منافع خود یک مثال مهم است. در روایت ظریف این امر برجسته تر از روایت رسمی ج.ا است. نتیجه اما یکی است؛ حفظ بشار اسد به عنوان یک حکومت دنباله روی روسها در منطقه به‌علاوه منافع اقتصادی و سوق الجیشی دیگر.

وجه دیگری از پیچیدگی رفتار روسیه در سوریه را میتوان در نسبتی که با اسرائیلی‌ها برقرار کرده و آنها را در زدن اهداف نظامی شان آزاد گذاشته، دید. روسها به سوری ها و ایرانی ها امکان و اجازه پدافند ضداسرائیلی نمیدهند. هر دو کشور نیز با سرشکستگی باید این وضع را تحمل کنند. روسها در عرصه سیاست، در برخورد با ایران، سعی دارند روابط و منافع خود را به طور کامل در رابطه با جامعه جهانی، اسرائیل و کشورهای عربی رعایت کنند. آنها گاه در نمایش دادن این که به رابطه با این کشورها بسیار بیشتر از ج.ا بها می دهند ابایی ندارند. این امر را می توان از نحوه مواجهه پوتین با روسای این کشورها با مثلا برخورد تحقیر آمیز با مقامات ایرانی (رئیسی، قالیباف و ...) مشاهده کرد. روحیه متکبرانه سفیر روسیه در ایران نیز نشانه های دیگری از تلقی روسها از ج.ا به عنوان یک حکومت حاشیه ای در پازل بزرگ سیاست خارجی شان است.

ج.ا جدا از پز دادن ها و اظهار ارادات های یک طرفه و به رخ کشیدن قراردادهای طویل المدتی که اصلا معلوم نیست به جز شعار چقدرش عملی است؛ چه انتظاری از روسها دارد؟ ج.ا برای اینکه خود را در جهان تنها نبیند به کشورهای ضدغربی دیگر نیز نزدیک میشود و عکس یادگاری میگیرد. ج.ا همچنین فکر میکند میتواند روی حق وتوی روسیه در شورای امنیت سازمان ملل حساب کند. این امر تاکنون چندان موثر نبوده و اگر در مسئله هسته ای به واقعیت بپیوندد نیز ناشی از پیچیدگی و رندی روسهاست چون میدانند به خاطر بند ماشه در برجام عملا در برخورد تنبیهی غربیها علیه ج.ا ممانعتی ایجاد نمیکند و در این باره هزینه خاصی نمی پردازد!

ج.ا همچنین می داند نزدیکی سیاسی، اقتصادی و نظامی به چین و روسیه با مانع حقوق بشری و افکار عمومی این کشورها و مسائل دست و پاگیر! این چنینی مواجه نیست.

تصور و تصویر آقای خامنه ای از مناسبات جدید جهان به خصوص پس از جنگ روسیه علیه اوکراین خیال باطلی بیش نیست. چون به لحاظ اقتصادی چین و روسیه نیز بخشهایی از نظام سرمایه داری جهانی را تشکیل میدهند و با بازارهای همین جهان شدیدا مرتبط و ادغام اند. از نظر ایدئولوژیکی نیز دکترین خاصی ندارند که مثل اندیشه چپ با شعار «کارگران جهان متحد شوید» از روشنفکران و افکار عمومی دلربایی میکرد. به نظر نمیرسد شعار «دیکتاتورهای جهان متحد شوید!» جاذبه ای داشته باشد و به بلوک سیاست و قدرتی مبدل شود.

هرچند جریان راست جهانی در حال قدرت گیری است و جریان دموکراسی خواهی در سالیان اخیر لطماتی دیده است اما اولا این حالت قابل تغییر است و ثانیا این تغییرات به بلوک بندی سیاسی و اقتصادی و ائتلاف و اتحادیه های خاصی نمی انجامد و تصورات آقای خامنه ای و شعارهایی که میدهد نقش بر آب است.

پس از تجاوز روسیه به اوکراین و تحریمهای مترتب بر آن برای اقتصاد روسیه، روسها به سادگی با فروش زیر قیمت نفت، گاز، روغن پایه و فولاد بخش مهمی از بازار ایران را تصاحب کردند. این عمل پراگماتیستی درست عکس شعارهای جگرخراش امثال حسین شریعتمداری است که قبلا در هنگام اشغال کریمه توسط روسیه و تحریم غربی ها جلز و ولز می کرد که ایران نباید به غربی ها به جای روسیه گاز بفروشد و کسانی که این باور داشتند را به بی غیرتی متهم میکرد!

روسها اما نکته و سیاست بالاتر دیگری را به صراحت به زبان آورده اند:«برای روسیه خطر یک ایران غرب گرا خیلی بیشتر از یک ایران اتمی است». این کد واژه نشان از نگاه و سیاست اصلی ای است که روسها در ایران دنبال میکنند؛ تقویت و تشدید تنش مستمر بین ج.ا و غرب تا جایی که البته به جنگ و بی ثباتی در منطقه نکشد. بنابراین یک ایران ضعیف (بدون بمب اتم) و همیشه در فشار اقتصادی و سیاسی که آنها را محتاج چین و روسیه کند بهتر از هر امر دیگری است.

در باره رابطه روسیه و ج.ا جدا از آبشخورهای فرهنگی و سیاسی و ضدغربی نمی‌توان یک نکته مهم را نادیده گرفت و آن ارتباط آشکار و پنهان امنیتی، اطلاعاتی و نظامی بین دو کشور است. بسیاری از نیروهای نظامی ج.ا در روسیه دوره می بینند. ج.ا سعی میکند از دانش و تجربه موشکی روسها بیاموزد و تبادل داشته باشد. اما رابطه مهمتر نفوذ و نفوذی های اطلاعاتی روسهاست.

حذف فیزیکی هاشمی رفسنجانی که بارها از سوی اعضای خانواده و نزدیکانش به طور صریح مطرح شده نیز به احتمال بسیار زیاد از سیاست روسها نشات گرفته است که خطر چرخیدن به غرب را از اتمی شدن ج.ا مهم‌تر میدانند. هاشمی میتوانست در انتخاب رهبر بعدی ج.ا در مجلس خبرگان نقش آفرینی کند و حذف او این خطر را منتفی کرد.

رابطه ج.ا با چین و روسیه عمدتا یک طرفه و براساس دکترین ضد غربی و ضد آمریکایی از یکسو و نیازهای سیاسی و اقتصادی از سوی دیگر است. آنها اما هیچ احساس ائتلاف و اتحادی با ج.ا ندارند. چین به ج.ا به چشم یک «بازار» نگاه میکند و روسیه به عنوان یک «کارت بازی» سیاسی که میتواند مستقیما در منطقه مصرف کند و یا در سطح جهانی روی آن مانور دهد و امتیاز بگیرد. ج.ا اما برای حفظ همان خواست‌های حداقلی اش، مجبور به باج دهی‌های بزرگ است.

ج.ا مجبور است برخلاف شعارهای اسلام گرایانه اش از سرکوب مسلمانان در هر دو کشور روسیه و چین چشم پوشی کند، خیانت روسها در سوریه را تحمل کند، رابطه راهبردی آنها با اسرائیل را نادیده بگیرد و مراقب عواطف و دل نازکی روس‌ها و چینی‌ها در رسانه هایش تا آنجا باشد که معاون وزیر بهداشتش را به خاطر اندک نقدی به چینیها به توبه وادارد و یا حتی کتابهای درسی اش را به خاطر روسها بازنویسی کند تا حافظه منفی مردم روی روسها را کاهش دهد و یا در تجاوز روسیه به اوکراین سراسیمه با پوتین تماس بگیرد و اظهار همراهی کند و یا رهبر نظام اوکراین را مقصر جنگ بداند و برخی رسانه های سپاه تا مدتها مثل رسانه های روسیه از بکار بردن کلمه جنگ پرهیز کند و از عبارت عملیات ویژه استفاده کند!

اینها همه آیا علامت وابستگی ج.ا به روسیه و مستعمره شدن است؟ اگر این پرسش به این معنا باشد که هیئت حاکمه ایران دست نشانده روسیه است و روسها میتوانند هر فرمانی به ج.ا بدهند و ج.ا مطیع آنهاست، به نظر نمیرسد چنین باشد. تا بدین لحظه ج.ا بنا به دلایل فرهنگی و سیاسی و امنیتی از روسیه «دنباله روی» دارد. این رابطه ای عمدتا «یک طرفه» است و ج.ا مجبور به «باج دهی» است (امتداد این وضعیت میتواند به وابستگی هم بیانجامد).

در یک حکومت ملی و دموکراتیک باید رابطه متوازنی با همه جهان با اتکاء به منافع ملی داشت. روسیه و چین نیز بخشی از جهان هستند همانطور که آمریکا و اروپا و کشورهای منطقه. یک دولت ملی باید با همسایگانش از جمله و به خصوص با همسایه بزرگی همچون روسیه نیز رابطه مبتنی بر منافع متقابل داشته باشد. اگر جنبشهای اجتماعی و سیاسی در ایران بتوانند توازن قوای سیاسی را در ایران تغییر دهند سخنگویان سیاسی این جنبش های گسترده باید سیاست بدیلی ارائه دهند که در آن احترام متقابل و رابطه مبتنی بر منافع ملی با همه کشورها از جمله روسیه (و چین) نیز تایید و تاکید شود. این امر شاید بتواند تا حدی هراس این کشورها را از روی کار آمدن یک حکومت مستقل و ملی در ایران کاهش دهد و گذار از ج.ا را کم هزینه تر سازد.


http://mihan.net/1401/04/21/3612/
Mihan.net @mihansitebot

This comment was minimized by the moderator on the site

تقدیم منافع ملی به روسیه برای بقا
علی کشتگر
حکومت روسیه از سالها پیش به عنوان موثرترین قدرت نظامی و سیاسی در مقابله با دموکراسی ها و جنبش های دمکراسی خواهانه چه در همسایگی خود و چه تا آنجا که بتواند در سطح جهان عمل کرده است.

اگر این واقعیت را بپذیریم که آزادی های سیاسی، آزادیهای مدنی و تضمین حقوق بشر و نظام مبتنی بر جمهوریت و برابری شهروندان بزرگترین دستاورد جوامع انسانی از آغاز تاریخ تا به امروز است، باید قبول کنیم که دیکتاتورهایی که فعالانه برای نابودی این مهمترین دستاورد بشریت تلاش می کنند، بدترین دشمنان کنونی بشریت در تاریخ معاصر جهان هستند.

دخالت فعال روسیه برای تضعیف دموکراسی های بزرگ جهانی از طریق شبکه هائی که اخبار جعلی و جهت دار منتشر می کنند امروزه دیگر بر هیچکس پوشیده نیست و نمونه معروف آن دخالت این گونه شبکه های تولید دروغ و شایعه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است که در پیروزی غیر منتظره دونالد ترامپ تاثیری چشمگیر داشت. عین همین گونه دخالت های روسیه در فرانسه برای تقویت حزب دست راستی و ضد اتحادیه اروپائی اتحاد ملی به رهبری خانم مارین لوپن در چند سال گذشته ادامه داشته است. روسیه حتی آن چنان که رسانه ها به کرات نقل کرده اند به این گونه جریان های دست راستی کمک مالی می کند.

روسیه با به راه انداختن یک جریان نظامی حرفه ای و بسیار خشن و مجهز به سلاحهای پیشرفته به نام گروه واگنر در کشورهای آفریقایی برای روی کار آوردن جریانات نزدیک به خود و سرکوب جنبش های آزادیخواهی به شدت فعال است.

حمایت نظامی فعال پوتین از دیکتاتوری حافظ اسد، کشتار وسیع مخالفان اسد و تبدیل رژیم سوریه به یک رژیم دست نشانده روسیه شاید در زمان خود به اندازه کافی توجه جهانیان را به این سیاست خارجی تهاجمی و توسعه طلبانه روسیه جلب نکرد.

اما بتدریج تکرار این موارد از جمله سرکوب خونین جنبش آزادیخواهانه بلاروسی توسط روسیه در حمایت از دیکتاتور این کشور، سرکوب جنبش آزادیخواهانه سراسری قزاقستان که اگر دخالت مستقیم نظامی روسیه نبود رژیم این کشور احتمالا سرنگون می شد و پیش از اینها دخالت وحشیانه روسیه در سرکوب مردم چچن که به کشته شدن بیست درصد از مردم این کشور انجامید و به استقرار رژیم طرفدار پوتین در این کشور منجر شد و نیز دخالت نظامی در گرجستان علیه جنبش دموکراسی خواهانه این کشور و ضمیمه کردن بخشی از خاک گرجستان به روسیه و اخیرا تهاجم وحشیانه روسیه به اوکراین به قصد نابودی دموکراسی جوان این کشور به منظور جانشین کردن آن با یک دیکتاتوری دست نشانده دیگر هیچ تردیدی به جای نمی گذارد که نظام اولیگارشیک روسیه در دشمنی با جهان دموکراتیک سیاستی به شدت تهاجمی و خطرناک دنبال می کند. در واقعیت امر تضاد عمده کنونی جهان تضاد میان دموکراسی و دیکتاتوری است، و در این میان روسیه دشمن شماره یک دموکراسی در جهان است.

انواع رژیم های دیکتاتوری بر بیش از دو سوم جمعیت جهان مسلط اند و در حال حاضر نیروهای هژمونیک این نظام ها یعنی دولت های روسیه و چین مواضعی کاملا تهاجمی برای گسترش نفوذ خود و عقب راندن جنبش های دموکراسی خواهانه در جهان دارند. این که چرا و چگونه در سالهای گذشته جبهه کشورهای دیکتاتوری حالتی تهاجمی علیه دموکراسی پیدا کرده اند و دموکراسی ها از درون و بیرون تضعیف شده اند خود نیاز به بحث دیگری دارد.

دیکتاتوری ها برای تحکیم موقعیت خود به ایدئولوژی های ناسیونالیستی با پوشش "ضد امپریالیستی" که به گوهر چیزی جز ضدیت با دموکراسی و تمدن غربی نیست و یا انتگریسم مذهبی مجهزند و در مواردی مثل روسیه این هر دو ایدئولوژی به هم آمیخته اند و رژیم از پشتیبانی کامل کلیسای ارتدوکس که شخص پوتین را ناجی مسیحیت ارتدوکسی و حفظ روسیه معرفی می کند، برخوردار است. برخی از این گونه نظام ها به ایدئولوژی مسخ شده و از محتوا تهی شده مارکسیستی نیز متوسل می شوند و با شعارهای کاذب "سوسیالیستی" و "استقلال طلبانه" جنبش های آزادیخواهانه کشورهای خود را به زنجیر کشیده اند.

ادامه سیاست توسعه طلبانه و تهاجمی روسیه و چین لحظه به لحظه جهان را به سوی بی ثباتی و در مخاطره قرار دادن صلح جهانی سوق می دهد. در شرایط کنونی همکاری و همبستگی نظام های مختلف دیکتاتوری مدام در حال تحکیم شدن است، و تقریبا همه نظام های خود کامه برای حفظ بقاء و امنیت خود به این جبهه بین المللی متمایل شده اند و فقط معدودی از کشورهای بدون دمکراسی هستند که به غرب متمایل اند و یا در میانه شرایط موجود ایستاده اند. مقصودم کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به اضافه ترکیه و معدودی از رژیم های آفریقایی از جمله رژیم مصر است.

پس از سقوط شوروی سازمان جاسوسی کا گ ب که در اکثر نقاط جهان شبکه های جاسوسی نیرومندی داشت تقریبا دست نخورده باقی ماند. روسیه مطابق رسم و روش همیشگی خود برای تعقیب اهداف توسعه طلبانه و پیشبرد سیاست خارجی خود در حمایت از دیکتاتوری های متحد خود شبکه های جاسوسی خود را در این گونه کشورها مدام توسعه می دهد و می کوشد تا با نفوذ در بالاترین سطوح قدرت و استخدام جاسوس های محلی در روند تصمیم سازی های دولتها دخالت کند و در عین حال با شناسائی دولت مردان و چهره های سیاسی متمایل به مناسبات عادی با غرب آنان را تضعیف و منزوی سازد. و با توسل به همه ظرفیت های خود چهره های سیاسی خود فروش را می خرد و قدرت تندروترین مخالفان غرب را در این گونه نظام ها تقویت می کند.

مصاحبه محمد جواد ظریف وزیرخارجه پیشین جمهوری اسلامی نشان می دهد که روسیه از نفوذ خود برای جهت دادن به سیاست خارجی جمهوری اسلامی به سود خود و نیز تقویت جریانات تندرو با مهارت عمل می کند و در مذاکرات برجام از کارت ایران به سود منافع خود استفاده کرده است.

ایران مستقل و دموکراتیک که طبعا سیاست خارجی مبتنی بر دفاع از منافع ملی را دنبال خواهد کرد بطور بالقوه بزرگترین رقیب روسیه در بازار نفت و گاز جهانی است، اما در همه سالهای گذشته روسیه ماهرانه با حمایت از سیاست "ضد امپریالیستی" و خصمانه ایران علیه ایالات متحده و دخالت های آشکار و پنهان در روندهای تصمیم سازی جمهوری اسلامی، در انزوای ایران در صحنه جهانی و ممانعت از تبدیل ایران به یک رقیب جدی در صادرات گاز و نفت دخالت داشته است، بطوری که این سیاست حتی مورد اعتراض برخی از حکومتگران و نمایندگان مجلس فرمایشی جمهوری اسلامی قرار گرفته است.

همتی رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی در دوره روحانی با احتیاط و بطوری که جناح تندرو طرفدار روسیه عصبانی نشود می گوید:" اگر حرف بورل(وزیر خارجه اتحادیه اروپا) درباره مخالفت روسیه با احیای برجام در یک مقطع زمانی، درست باشد، ایران می توانست در 4 ماه، 18 میلیارد دلار درآمد اضافی به دست آورد."

علی مطهری نماینده سابق مجلس از طیف اصولگرا بارها و به صراحت از سیاست های روسیه در قبال ایران انتقاد کرده است.

حکومتگران جمهوری اسلامی به رهبری شخص خامنه ای سیاست اتحاد با روسیه(نگاه به شرق) را برای بقای حیات سیاسی خود امری استراتژیک می دانند و آن چنان که رسانه های رژیم نقل می کنند، قرار داد استراتژیک همکاری های اقتصادی و نظامی 20 ساله جمهوری اسلامی که هیچ کس مگر سران روسیه و رژیم اسلامی از جرئیات آن خبر ندارند به زودی به امضای طرفین می رسد.

صف بستن تحقیر آمیز فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی در سفارت شوروی برای دست دادن با سفیر این کشور در روز ملی روسیه، حمایت فعال رسانه ها و حکومتگران جمهوری اسلامی در حمایت از همه جنبه های سیاست های خارجی روسیه از جمله تجاوز وحشیانه روسیه به اوکراین، ایجاد موانع تازه در راه احیای توافق برجام به بهانه نادیده گرفته شدن منافع روسیه که لاوروف وزیر خارجه با اشاره ای معنی دار و بطور ضمنی تهدید آمیز گفت که مطمئن است "جمهوری اسلامی به روسیه خیانت نخواهد کرد". و مصاحبه ذلت بار وزیر خارجه رژیم اسلامی در حمایت از "منافع روسیه در توافق برجام" که لینک مصاحبه او در پایین این مقاله آمده و دهها دلیل کوچک و بزرگ دیگر نشان می دهد که روسیه در روند تصمیم سازی های رژیم اسلامی به سود منافع خود دخالت دارد.

امروز دیگر بر کسی پوشیده نیست که مناسبات ایران و روسیه یک رابطه کاملا نابرابر است و روسیه در آن دست بالا دارد. در این معادله روسیه از بقای حکومت اسلامی دفاع می کند و از آن برای منافع ملی و مطامع و اهداف بین المللی خود امتیاز می گیرد. در این رابطه نابرابر نه ایران و نه سوریه از این که اسرائیل در هر زمان می تواند با اغماض و حتی رضایت روسیه به سوریه حمله کند و روسیه نقش شریک دزد و رفیق قافله را بازی کند جرات اعتراض ندارند، همان گونه که تقسیم ناعادلانه بحر خزر به زیان ایران که روسیه مبتکر آن است سبب نمی شود که جمهوری اسلامی به آن اعتراض کند. اگر مسایل ایران را به دقت دنبال کنیم می توانیم به روشنی شاهد آن باشیم که فرماندهان نظامی و حکومت گران و سردمداران رژیم همان قدر که در دادن شعارهای ضد آمریکایی با هم مسابقه گذاشته اند در تعریف و تمجید روسیه نیز با هم رقابت می کنند.

من بر آن هستم که از این پس جنبش های سیاسی و اعتراضی ایرانیان برای برکناری حکومت اسلامی فقط با ارگان های سرکوب رژیم حاکم رو به رو نیستند و در صورتی که وخامت شرایط داخلی بقای جمهوری اسلامی را به خطر اندازد، سران رژیم با نسبت دادن اعتراضات و جنبش های سیاسی مخالف به تحریکات و حتی دخالت های مستقیم آمریکا از روسیه برای سرکوب جنبش های آزادیخواهانه ایران کمک خواهند گرفت، امری که جمهوری اسلامی را مثل سوریه و قزاقستان و بلاروس و امثالهم به حکومتی که بقای آن به حمایت روسیه وابسته است تبدیل می کند و بدینوسیله پوتین که خود را وارث پطرکبیر می داند فرصت پیدا می کند تا وصیت او در مورد سلطه بر ایران و دسترسی به آبهای گرم را برای روسیه تامین کند.


http://mihan.net/1401/04/21/3611/
Mihan.net @mihansitebot

This comment was minimized by the moderator on the site

سه گامِ دیپلماتیک روسیه برای انحرافِ برجام

حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در دولت روحانی:

برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت UN در حال تبدیل شدن به یک بحران در عرصه‌ی امنیتِ بین‌الملل برای ایران است؛ آنچه روسیه با سه گامِ دیپلماتیک در انحراف برجام آن را پدید آورد:

۱) روسیه که سخنگوییِ مذاکرات وین را به جهت ضعف ایران به عهده گرفته بود! با پیچیده کردن مذاکرات اجازه نداد گفتگوها به نتیجه برسد؛ تا: از یک سو در عرصه‌ی تحریم در صحنه‌ی سیاسی جهان تنها نماند، و از سوی دیگر بهره‌گیری‌ از روش‌های مبارزه با تحریم و موقعیت ایران، فشارهای تحریم بر روسیه‌ راکاهش دهد؛

۲)روسیه، در عرصه‌ی امنیت بین‌الملل هم حمله به اوکراین را به گسترش ناتو پیوندزد؛ تا هم حمله به اوکراین مشروعیت بیاید، و هم بااین روش، چین و ایران را -که ازقرن گذشته همسایه‌ی ناتو بوده است- درجبهه‌ی خود قراردهد، ترفندی که چین زیرکانه نپذیرفت، ولی راه رابرای گام سوم ایران بازکرد؛

۳)در گام سوم، روسیه با موضوع پهپادها، اختلاف ایران و غرب را به شورای امنیت UN کشید؛ موضوع اوکراین را به قطعنامه ۲۲۳۱ متصل کرد؛ و آنچه که ایران مانند گذشته می‌توانست به عنوان یک مسئله‌ی مذاکراتی به نتیجه برساند را به امنیت بین‌الملل پیوند زد

پس از این تحولاتِ دیپلماتیک، روسیه اکنون به درستی می‌گوید که در تکنولوژی پهپادها و سایر ابعاد تکنولوژی نظامی از ایران بسیار پیشرفته‌تر بوده و نیازی به ایران ندارد؛ ‌و به همین دلیل با کمیته تحقیق شورای امنیت مخالفت می‌کند. ادعایی که چنانچه موضوعی مستقل بود درست به نظر می رسید ولی اکنون این ایران و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ است که موضوع اصلی شورا شده، و نه قدرتِ ساخت و یا استفاده از پهپادها؛ ‌و این روسیه است که می‌کوشد تا با عنوان حمایت خود از ایران، اجازه ندهد حمله با پهپادها به مردم عادی اوکراین مورد تحقیق قرارگیرد.

چیزی که درنهایت به جهت نقض ۲۲۳۱، و توسط مکانیسم ماشه،صرفا ایران را به فصل هفتم منشور بازمی‌گرداند. و البته برای خروج دوباره از آن، ایران را بیشتر به روسیه محتاج می‌نماید!

آیا پیش از آنکه بازهم دیر شود و خسارت‌های کشور عمیق‌تر، نباید در «دیپلماسی سردرگم ایران» تجدیدنظر اساسی صورت گیرد؟

@Irantopnews

This comment was minimized by the moderator on the site

پاسخ های تکراری سخنگوی وزارت خارجه به یک سوال :چرا ایران به روسیه سلاح برای تجاوز به خاک اوکراین می دهد؟

سارا معصومی ، خبرنگار: ايراني‌ها در 8سال جنگ تحميلي قرباني همراهي شرق و غرب با طرف متجاوز اين جنگ شدند.ملتي كه جانبازان شيميايي آن هنوز روزي هزار بار مرگ را تجربه مي‌كنند مدافع كمك نظامي به هيچ متجاوزي نيست:چه روسيه باشد در اوكراين چه امريكا باشد در عراق و افغانستان.

امروز رئيس‌جمهور اوکراین با نام بردن از «شاهد» ما را متهم به کمک به روسیه‌کرد.پیش از این نیز کاهش سطح روابط رخ‌داد.

در جلسه امروز از سخنگوي وزارت خارجه پرسیدم:براي رفع اين اتهام چه كرديم؟چرا شبكه‌هاي روسي با نمايش پهپادهاي ما در این مقطع به اين اتهام دامن مي‌زنند؟چرا موضع‌گیری‌ها و اظهارنظرها متضادند؟ از جمله سخنان وزير خارجه و شما با برخي اظهار نظرها (مشخصا صحبت رییس جمهور در نشست‌خبری در نیویورک که در پاسخ به این سوال، از وجود قرارداد دفاعی میان روسیه و ایران خبرداد) که تلویحا موید این اتهام هستند، متضاد است؟

پاسخ :«شما پاسخ‌هاي قبلي ما را نخوانديد،اتهام را رد مي‌كنيم.ما يك طرف جنگ اوكراين نيستيم»

{به برخي پرسش‌های واحد بيش از ۳بار در همين جلسه پاسخ داده شد.از نظر من خبرنگار پاسخ مفصل و دقیق به این‌ ادعا از تکرار ۱۰۰ باره برخی مواضع به مراتب مهم‌تر است اما..}

پیام اقتصاد

This comment was minimized by the moderator on the site

emad_baghi عمادالدین باقی @emadeddinbaghi
فیلم خیزش شاهین،ساخته آمریکا و اوکراین در۲۰۱۹نشان میدهد زمانیکه مغولان بسمت غرب میرفتند،درشرق اروپا یک روستا (ظاهرا در اوکراین)با ترفندهای گوناگون مقاومت وتلفات زیادی به آنها تحمیل و زمینگیرشان کرد ومغولان پشت دروازه اروپا ماندند.این ماجرا درحمله مغول وار پوتین در۲۰۲۲ تکرار شد


امیل شیدی⁦⁦⁦⁦

This comment was minimized by the moderator on the site

حمله به اودسا با پهپادهای ایرانی؛ کی‌یف حضور دیپلماتیک ایران در اوکراین را کاهش می‌دهد
نگارش از یورونیوز فارسی • به روز شده در: ۲۳/۰۹/۲۰۲۲ - ۲۲:۵۷
پهپاد شاهد

اوکراین اعلام کرد به تلافی کمک‌ تسلیحاتی تهران به مسکو حضور دیپلماتیک ایران را در این کشور «به میزان قابل توجهی» کاهش می‌دهد.
این تصمیم در حالی از سوی کی‌یف اتخاذ شده است که دولت اوکراین روز جمعه ۲۳ سپامبر ۲۰۲۲/ ۱ مهر ۱۴۰۱ از کشته شدن یک شهروند غیرنظامی این کشور در جریان حمله روسیه به بندر اودسا با پهپادهای ایرانی خبر داده بود.
وزارت امور خارجه اوکراین شامگاه جمعه در واکنش به کشته شدن یک شهروند غیرنظامی این کشور در جریان حمله روسیه با پهپادهای ایرانی به اودسا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «در پاسخ به چنین اقدام خصمانه‌ای، طرف اوکراینی تصمیم گرفته است تا سفیر ایران در اوکراین را از استوارنامه خود محروم کرده و تعداد کارکنان هیئت دیپلماتیک شاغل در سفارت ایران در کیف را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.»
تهرا ن هنوز به این تصمیم کی‌یف واکنشی نشان نداده است.
ارتش اوکراین پیش از این تایید کرده بود که یک غیرنظامیدر حمله روسیه با استفاده از پهپادهای ایرانی به شهر بندری اودسا در جنوب اوکراین کشته شده است.
ماکسیم مارچنکو، فرماندهی جنوب ارتش در تلگرام با بیان اینکه اودسا از دریا مورد حمله پهپادهای انتحاری قرار گرفت گفت: «ساختمان اداری بندر با این حمله منهدم شد و یک غیرنظامی کشته شده و یک پهپاد ایرانی شاهد-۱۳۵ بر فراز دریا سرنگون شده است.»
وی تصریح کرد که یک نفر نیز در این حمله مجروح شده است.
اوکراین برای نخستین بار یک پهپاد ایرانی ارتش روسیه را «سرنگون» کرد
وال استریت ژورنال: روسیه با پهپادهای ایرانی آسیب‌های جدی به نیروهای اوکراینی وارد کرده است
فرمانده یگان‌های ارتش اوکراین در جبهه جنوب تاکید کرد که نیروهای روسیه به طور فزاینده‌ای شروع به استفاده از این پهپادها در مناطق همجوار اوکراین کرده‌اند. وی از مردم خواست در زمان هشدار هوایی در خیابان توقف نکنند و به جایی که پهپاد در حال پرواز است نگاه نکنند. وی از مردم خواست که سریع در زمان مشاهده پهپادها در پناهگاه پنهان شوند.
از سوی دیگر اوکراین، ایران را به‌دلیل ارسال تسلیحات به روسیه محکوم کرد. سرگئی نیکی‌فوروف، سخنگوی ولودیمیر زلنسکی در این خصوص گفت: «این‌ها اقدامات ایران علیه حاکمیت، تمامیت ارضی کشور ما و همچنین علیه جان و سلامت شهروندان اوکراینی است.»

This comment was minimized by the moderator on the site

پس‌لرزه‌های یک شکست...
رمضان قدیروف رهبر ناحیه چچن در روسیه(که از اول جنگ هم‌پای پوتین بود):
ما(چچن) نیروی اضافه به جنگ اوکراین نمی‌فرستیم! پوتین اگر بخواهد می‌تواند در چچن برای ارسال سربازان چچن به جنگ رفراندوم برگزار کند
این همانی بود که اول جنگ میگفت تا یک هفته آینده در خیابان‌های کی‌یف نماز خواهم خواند!

فرار مردم روسیه از سربازگیری پوتین: صف ۳۵ کیلومتری در مرز فنلاند و پیش فروش شدن بلیت های هوایی خروجی از روسیه!
پس از اعلام روز گذشته ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه مبنی بر بسیج ۳۰۰ هزار نیروی نظامی ذخیره جهت اعزام به خط مقدم جنگ در اوکراین، شهروندان روسیه به سمت مرز این کشور با فنلاند هجوم آورده اند و باعث ایجاد صف های طویل و هرج و مرج شده اند.
روز گذشته صف اتوموبیل روس هایی که در صدد ترک کشورشان بودند در مرز با فنلاند به بیش از ۳۵ کیلومتر رسید.
عکس و فیلم‌های ویدئویی منتشر شده از مرز روسیه با فنلاند نشان می‌دهد که وسایل نقلیه تا جایی که چشم کار می‌کند به صورت سپر به سپر در حال حرکت هستند و این صف طویل همچنان به رشد خود ادامه می دهد.
خبرگزاری ها همچنین خبر از هجوم مردم این کشور برای خرید بلیت های پروازهای معدودی که به خارج از روسیه وجود دارد داده اند.
@Sahamnewsorg

This comment was minimized by the moderator on the site

Vahid Bahman وحید بهمن @vahid__bahman · Aug 24
۳ شهریور، ۸۱ اُمین سالگرد حمله همه جانبه هوایی، دریایی و زمینی قوای روس و انگلیس به ایران در شهریور ۱۳۲۰
در طی چند روز بسیاری از شهرهای کشورمان بمباران هوایی شد و بنادر و مرزهای ایران مورد هجوم کشتی‌ها و نیروهای زمینی دشمن قرار گرفت و ۸۰۰ نظامی و ۲۰۰ غیر نظامی ایرانی شهید شدند

This comment was minimized by the moderator on the site

قابل توجه مامورین نفوذی پوتین و روس پرستان بیسواد ؟ !
نخست این را از قول فریدون آدمیت در کتاب "اندیشه ترقی و حکومت قانون" بگویيم که : "روس دشمن مطلق ایران بود . دشمن استقلال و آزادی و ترقی و تمامیت ارضی ما بود .ما را ناتوان و عقب مانده میخواست تا سیاست های تجاوزکارانه نظامی و استعماری خود را پیش ببرد . با هر نقشه و اصلاح ‌تغییری در ایران سر ستیز داشت" از یاد نبرید گفته امیر کبیر آن اصلاحاتگر بزرگ را که میگفت : خیال کنستیتوسیون (قانون اساسي ومشروطيت )داشتم اما مانع بزرگ من روس ها بودند .

۱- طی عهد نامه گلستان ، مجموعا دویست و بیست هزار کیلومتر مربع از چچن و اینگوش امروزی ، پنجاه هزار کیلومتر مربع از داغستان امروزی ، هشتاد هزار کیلومتر مربع از جمهوری آذربایجان امروزی ، ده هزار کیلومتر مربع از ارمنستان امروزی و شصت و هشت هزار کیلومتر مربع از گرجستان امروزی از پیکر ایران جدا شدند و ضمیمه خاک روسیه گردیدند.

۲-در عهد نامه ترکمنچای نیز در مجموع حدود سی هزار کیلومتر مربع شامل حدود بیست هزار کیلومتر مربع از ارمنستان امروزی، پنجهزار کیلومتر مربع از ترکیه امروزی شامل کوههای آرارات و شهر ایغدیر که آنزمان بخشی از خانات ایروان بود و همچنین پنجهزار کیلومتر مربع از جمهوری آذربایجان امروزی از ایران جدا شدند.

۳-روسیه در سال ۱۲۲۳ قمری به ایران حمله کرد . گرجستان و تالش و گنجه و شیروان و باکو را از پیکره ایران جدا کرد.

۴-پس از عدم پذیرش درخواست روسیه از طرف مجلس شورایملی بسال ۱۲۹۰ خورشیدی مبنی بر اخراج مورگان شوستر ، به تبریز و رشت و انزلی حمله کرد و هزاران نفر را قتل عام کردو ‌قصد تسخیر قزوین و تهران را داشت.

۵-تا جنگ جهانی اول در تبریز ماند و بسیاری از آزادیخواهان و مشروطه طلبان از جمله ثقه الاسلام تبریزی و علی موسیو و فرزندان او را اعدام کرد.

۶-بسال ۱۹۰۷ میلادی شمال ایران رامنطقه نفوذ خود اعلام کرد.

۷- در شهریور۱۳۲۰ و بهنگام جنگ دوم جهانی خاک ایران را اشغال کرد و با حمایت از جدایی خواهان آذربایجان و کردستان و گیلان حکومت های دست نشانده تبریز و گیلان و مهاباد را بوجود آورد.
۸- برای حمایت از نوکران خود تا مدتها پس از پایان جنگ جهانی دوم از ایران خارج نشد و اگر فشار های امریکا و سیاست خردمندانه احمد قوام نبود بخش دیگری از سرزمین مان را می بلعید.

۹- در سال ۱۲۹۱ خورشیدی مسجد گوهرشادو حرم امام رضا را به توپ بست و سربازان روس با ورود به حرم امام رضا اموال حرم را به غارت بردند.
۱۰-بسال ۱۲۹۹ هجری قمری عهد نامه ننگین « آخال » را بر ایران تحمیل کرد که بر اساس مفاد آن بخش های بزرگی از خاک شمال شرقی ایران در خراسان بزرگ از پیکر ایران جدا شد و ضمیمه خاک روسیه گردید.

۱۱- بسال ۱۲۷۱هجری قمری جنگی میان فریدون میرزا فرمانده ارتش ناصر الدین شاه و محمد امین خان حاکم خوارزم روی داد که به شکست و کشته شدن حاکم خوارزم منتهی شد اما دولت روسیه‌ با استقرار نیروهای قزاق خود در منطقه خوارزم همه متصرفات ایران در کنار رود جیحون را اشغال کرد و ضمیمه خاک روسیه کرد.
همین قرار داد آخال که به ایران تحمیل شد هیچ از عهدنامه های ننگین گلستان و ترکمنچای کم نداشت و تمامیت ارضی میهن ما بار دیگر مورد تجاوز روس ها قرار گرفت.

۱۲-دشمنی روسیه با مشروطه و مشروطه خواهان و بمباران مجلس شورای ملی توسط شاپشال روسی و حمایت از تجزیه طلبان بخشی دیگر از اوراق تاریخ خونبار میهن ماست که نمیتوان هرگز آنرا به فراموشی سپرد.
اضافه کنید:
۱)راه اندازی حکومت کمونیستی ضد دین در جوار یک کشور مسلمان و تشکیل حزب توده و حزب کمونیست و نفوذ در همه ارکان ایران عزیز که تا به امروز نیز ادامه دارد
۲) راه اندازی جنگ و حمله ارتش صدام که هم خود وابسته به شوروی بود و هم تمام تسلیحاتی که موجب نابودی مردم و کشور ایران شد متعلق و ساخت شوروی بود( تانک تی هفتاد دو تا میگ و سوخو و خمپاره انداز و کلاش و موشکهایی که به شهرهای بی دفاع ما شلیک می شد)
۳) کودتای هاي ساختگی که موجب اعدام همه یا اکثر فرماندهان ماهر و و وطن پرست نطامی ایران گردید
۴) چهل سال معطلی برای ساخت نیروگاه بوشهر
۵) رای به تمام قطعنامه های سازمان ملل و شورای امنیت
۶) علی رغم ادعای رفاقت عدم استفاده از حق وتوی خود به نفع ایران حتی یکبار
۷) رعایت تمام تحریمها
۸) خیانت در سوریه و عراق و …..

خيانتي كه روسيه درطول تاريخ به ماكرده قابل قياس باهيچ كشوري نيست !

This comment was minimized by the moderator on the site

ناتو در شرق اروپا تهدید است اما در همسایگی ایران نه؟

از بین 30 عضو پیمان ناتو، جمهوری اسلامی با 28 عضو آن رابطۀ دیپلماتیک و اقتصادی دارد. جمهوری ترکیه به عنوان یکی از نخستین اعضای ناتو، همسایۀ ایران است و روابط کم و بیش گرمی بین دو کشور برقرار است.
برغم این، در ادبیات رسمی جمهوری اسلامی "ناتو" گویی هیولای بی‌شاخ و دمی است که حتی اگر در شرق اروپا عضوگیری کند، امنیت کشور ما به خطر می‌افتد!
ناتو هفتاد سال است که بیخ گوش کشور ماست. چطور این همسایگی تهدید نیست، اما تحرکات ناتو در اروپای شرقی تهدیدی علیه ایران به حساب می‌آید؟
ظاهراً از نظر برخی محافل در جمهوری اسلامی، نزدیک به تمام اعضای ناتو به طور منفرد، دوست ایران و یا کشورهایی بی‌خطر هستند، اما همین‌که دور هم جمع شوند به تهدیدی بزرگ تبدیل می‌شوند!
از نگاه من نقش نظامی ناتو در ساختار امنیت جهانی بدون ایراد و اشکال نیست، اما بهانه کردن این سازمان برای حمایت از تجاوز روسیه به خاک اوکراین خالی از هر نوع منطق سیاسی است.
احمد_زیدآبادی

This comment was minimized by the moderator on the site

شاید از توده ای ها غافل شده ایم.

ناصر دانشفر

مدتها پیش که کتاب رفیق آیت الله را مطالعه می کردم، آن را یک متن درهم و آشفته و خالی از مستندات ادعایی یافتم.‌ اما شرایط سیاسی کشور و جهت گیری های عریان مسئولان فعلی کشور و غش کردن به جانب شرق، باعث شده که این روزها مسئله ای به شدت ذهن مرا درگیر نماید.

احتمالاً برخی از عزیزان به خاطر دارند که مرحوم هاشمی کمی بعد از ارتحال رهبر انقلاب این موضوع را مطرح کردند که ایشان از روسای سه قوهٔ وقت خواسته اند که مسئلهٔ نزدیکی به یکی از دو بلوک قدرت را مورد بررسی قرار داده و نتیجه را اعلام نمایند. وی چنین القاء نمود که ماحصل کنکاش آنها رفتن به سوی اردوگاه شرق بوده و امام نیز با آن موافقت نموده است.

با آنکه هاشمی پس از رحلت رهبری، قدرت اول و آخر کشور به حساب می آمد، اما با توجه به موضع گیری مرحوم خمینی در برابر شرق و غرب و نیز اضمحلال شوروی تنها پس از دو سال از وفات ایشان، این راهبرد جایی در عرصهٔ سیاسی کشور باز نکرد که هیچ، با بازگشت روسیه به عرصهٔ معادلات جهانی و صبقهٔ تاریخی فی مابین به طور کلی به محاق رفت. اما انگار با سرنوشت نمی توان مبارزه کرد که گویا قرار بود با دستاویز نیروگاه اتمی بوشهر، گیسوان ما به موی نوادگان تزار گره بخورد.
نیاز به یادآوری و بازخوانی وقایع نیست که سردمداران اتمی روسیه خود بارها اذعان کرده اند که سازمان ورشکسته انرژی اتمی آنان در مدت دو سه دهه با گرو گرفتن ایران دوباره جان گرفت و سرپا ایستاد.

هاشمی رفت و خاتمی آمد و به یکباره کشور درگیر پدیده ای گشت که تا هم اینک درگیر آن است. شوربختانه یک حق طبیعی که بیشتر از حقوق دیگر مردم ارزش سرمایه گذاری نداشت چنان با حیثیت مملکت گره خورد که جای پا پس کشیدن برای مسئولان نگذاشت. اینگونه بود که روس‌ها این دشمنان دیرینهٔ ما تا جایی که توانستند در این سه دهه با کارت ایران بازی کرده تا توانستند بردند و خوردند.

برگردیم به اصل موضوع، من و همسالان من اگر چه خود به خاطر نداریم، اما هر آنچه از پدرانمان شنیده و یا هر آنچه در مورد حزب توده خوانده ایم ما را به این مسئله معتقد می سازد که حزب توده یکی از منسجم ترین و با برنامه ترین احزاب این مملکت بوده است. اینان چنان عمیق در بدنه و ساختار نظام رسوخ کرده بودند که شاید کمتر روستایی در کشور از راهبردهای آنان متأثر نگشته باشد، مردمانی که در شهرها زندگی می کردند که جای خود دارد. حیطهٔ عملیاتی آنها چنان گسترده بود که تا کاخ شاه هم نفوذ کرده و چنان در سیاست ورزی قهار بودند که با اعتقاد به افیون بودن دین، دیگ قیمه برای ابی عبدالله بار می گذاشتند.

تاریخچهٔ این حزب که در ابتدای انقلاب، به ظاهر با ترفند مذهبیون چه از لحاظ تئوریک و چه از لحاظ سازمانی نابود گردید، بسیار خواندنی است.

از سال ۸۸ به این سو از طریق پیک نت دوباره اینان را دنبال کرده ام و هر روز شگفت زده تر از روز قبل گردیده ام.‌ اصلأ متوجه نمی شدم که از کجا و چگونه اینها تا این اندازه اطلاعات بکر و دست نخورده از نظام به دست می آورند. اما با خوش خیالی تمام بر آنها وقعی نمی نهادم، تا اینکه پس از ورود مصیبت بار ما به سوریه و به ویژه از یکی دو سال پیش که کادر رهبری نظام یکپارچه مرید و ثناخوان روسیه گشته و در علن و نه در خفا به اتحاد و هم پیمانی دشمن فخر می فروشند، شاخک هایم تیز شد که نکند آن مرده زنده شده است و ما خبر نداریم. این آخری یعنی موضع رسمی حمایت از جناب پوتین در حمله به اوکراین و برخی اطلاعات دیگر مزید بر علت شد تا معتقد شوم که حزب تودهٔ مرحوم، چراغ خاموش تا فیهاخالدون نظام رسوخ کرده است.

من معلم ریاضیم و اهل دو دو تا چهار تا، داده های من و جمع جبری آنها به این نتیجه منجر نمی شود که قبلهٔ حاجات انقلاب اسلامیِ مخالف شرق و غرب با آن تعریف کذایی از استقلال، رئیس پیشین سازمان اطلاعات و جاسوسی همسایه شمالی ما پوتین(س) باشد.

نمی دانم رهبری به این نکته التفات دارند که این حزب ممکن است ققنوس وار سر از خاکستر برآورده باشد و با یک برنامه ریزی مدون به تک تک نهادهای نظام نفوذ کرده و اینک در مرحلهٔ تصمیم سازی باشد؟
این یک فکت مبتنی بر اسناد متقن نیست و تنها یک حس منطبق بر شواهد است که به گمان حقیر تأمل در آن و واکاوی جانانهٔ سربازان گمنام امام زمان را می طلبد، البته اگر این روبهان مکار تا آنجا هم پا باز نکرده باشند.

در پایان از همهٔ خوانندگان محترم تقاضا دارم به این نکته توجه کنند که چرا در تمام دوران پسا انقلاب و حداقل در این سی سالهٔ اخیر یعنی برآمدن دوبارهٔ روسیه ما یک جاسوس روس را هم دستگیر نکرده ایم. نکند همان طور که جناب ولایتی به طور ضمنی فرموده اند آنها قلبا مشرف به دین مبین اسلام شده و اینجا را ام القرای اسلامی می دانند!

عزت زیاد @nasiri42

This comment was minimized by the moderator on the site

برنده نهایی جنگ اوکراین (نگاهی متفاوت از تحلیل‌های معمول)

محمدجواد ظریف

اروپا پیر و ضعیف است و در بی‌هویتی غرق شده است. آمریکا نیز هر روز در دفاع از ارزش‌هایی که مدعی‌اش است، بی‌عرضه‌تر به نظر می‌رسد.
اما واقعیت این است که مسائل سیاسی را نمی‌توان با گویشی «پهلوانی» و «شوالیه‌ای» خواند. عدم واکنش نظامی به روسیه رفتاری معقول است و زیرکی هوشمندانه‌ای در پس آن نهفته است ــ گرچه بی‌تردید غرب «نبردگریز» است.
این پیروزی رعدآسا شکست‌های بزرگی را برای روسیه در پی خواهد داشت که در بلندمدت دامنش را می‌گیرد و به نظر می‌رسد غرب تعمداً روسیه را به چنین مسیری هدایت کرده. صاحب‌نظران آمریکایی اتفاقات امروز را در میانۀ دهۀ ۱۹۹۰ پیش‌بینی کرده بودند؛ وقتی به کلینتون هشدار می‌دادند توسعۀ ناتو به شرق، روسیه را به مسیر ناخوشایندی سوق می‌دهد.
روسیه تا دو دهه توان نداشت این ترس هشداردهندگان را جامۀ عمل پوشاند (اولین گروه از کشورهای بلوک شرق در ۱۹۹۹ به ناتو پیوستند و ناتو در ۲۰۰۴ به مرزهای روسیه رسید).
اگر با مقیاس «سالانه» به قضایا نگاه کنیم، روسیه جواب دندان‌شکنی به غرب و غرب‌گرایان اکراینی داده، اما مقیاس مطالعۀ تاریخ «سال» نیست، بلکه «دهه» است. مشکل روسیه با این تهاجم نه تنها حل نشد، بلکه به گونه‌ای گره خورد که دیگر حل نخواهد شد و در فرایندی میان‌مدت گریبانش را خواهد گرفت.
برای اینکه بفهمیم چرا، باید صورت‌مسئلۀ درست را بنویسیم. صورت‌مسئله‌ای که در رسانه‌ها و اذهان مطرح است، صورت‌مسئلۀ نادرستی است. مسئله مواجهۀ روسیه با غرب نیست! بلکه پرسش این است که «ملت‌های همسایه با روسیه در میان دو میدان جاذبۀ شرق و غرب چه باید بکنند؟» آن چیزی که باعث توسعۀ ناتو به شرق شد، خواست همین ملت‌ها بود، نه صرفاً خواست آمریکا یا کشورهای ناتو! این میل همسایگان روسیه به ائتلاف نظامی با غرب، ریشه در خاطرات بدی دارد که از خودکامگی‌های کرملین در ذهن دارند.
پوتین کی‌یف را اشغال می‌کند، زِلِنسکی بازداشت یا متواری می‌شود و دولت روس‌دوست جدیدی شکل می‌گیرد که بسیار ناتوان‌تر و منفورتر از دولت یانوکوویچ خواهد بود؛ همان دولتمرد روس‌دوست که در جنبش یورومیدان در اوایل ۲۰۱۴ سرنگون شد.
اگر تا پیش از این لشگرکشی و بمباران بی‌سابقه روسیه بختی برای حفظ نفوذ سنتی‌اش در اکراین داشت، از این پس فقط باید با زور سرنیزه اکراین را حفظ کند ــ به دست آوردن دل اکراینی‌ها که تعیین‌کننده‌ترین عامل بلندمدت است، شاید دیگر محال باشد. شاید بگویید: «مشکلی نیست! اکراین را با سرنیزه حفظ خواهد کرد!» بله! شاید بتوان چند سالی چنین کرد، ولی در بلندمت چنین چیزی میسر نیست.
روسیه خطا کرد! مرد دائم‌الخمری که به کتک زدن همسر و فرزندانش عادت داشت، سال‌ها بود وانمود می‌کرد خوش‌اخلاق شده و دیگر روی خانواده‌اش کمربند نمی‌کشد! اما باز روسیه به سراغ کمد قدیمی رفت، بطری‌های ودکا را درآورد، مست کرد و زن و بچه‌اش را زیر کتک گرفت. این رفتار بدترین پیام را به سایر همسایگان روسیه مخابره کرد (مانند مداخلات اخیرش در بلاروس و قزاقستان).

به عنوان نظاره‌گر بیرونی که سرنوشت اکراین را دنبال می‌کند، معتقدم بهتر بود اکراین در غرب‌گرایی میانه‌روی پیشه می‌کرد و موازنۀ مثبتی در مواجهه با روسیه و غرب برقرار می‌کرد و از ناتو نیز فاصله می‌گرفت. اما اگر بخشی از مردم اکراین در روس‌هراسی‌شان سازش‌ناپذیر عمل کردند، خطای روسیه به مراتب بزرگ‌تر، زیانبارتر و توجیه‌ناپذیرتر بود.
در این میان غرب و اروپا ــ با همۀ جنگ‌گریزی و نادلاوری‌شان ــ مانند پیرمردهای زیرک، جوانی قلدر را به سوی خشونتی سرمستانه سوق دادند تا در بلندمدت زمینگیرش کند. از فردای پیروزی اوضاع به نفع روسیۀ پوتینیستی پیش نخواهد رفت، و غرب هم با جلوگیری از درگیری نظامی هزینه‌های خود را تا حد امکان پایین آورده است.
در یک جمله: غرب نمی‌تواند دندان این خرس سیبری را بکِشد، اما خرس را مجبور کرد طعمۀ گوشت‌تلخ و چغری را به دندان بگیرد تا یا مجبور شود سریع آن را رها کند یا ناگزیر شود سال‌ها آن را در آرواره‌اش بفشارد و بدین‌سان دندانش از ریشه سست شود. آدم عاقل با خرس سرشاخ نمی‌شود، آن را در تله می‌اندازد.

This comment was minimized by the moderator on the site

مسولین ج. ا. تمام تخم مرغ های بقای خود را در سبد عالیجناب پوتین قرار دادند

وزیر امور خارجه دولت سیزددهم او را عالیجناب خطاب می کند، برخی از مسئولین برای تبریک به سفیرش در تهران صف می کشند و سفیرش نیز کشور خود را مانع و مخالف ورود همجنس گرایی از سوی غربی ها به ایران می داند، همان سفیری که مدتی نه چندان دور حجاب و ممنوعیت مشروبات الکلی در ایران رامانع ورود گردشگران به ایران دانست و بدتر از همه تصویر ادای احترام خود به گریبایدوف- مبتکر قرارداد ترکمانچای- را در سالگرد قتل او منتشر کرد.

ولادیمیر پوتین یا همان عالیجناب این روزها اوقات فراغت زیادی دارد چرا که کمتر رهبری در جهان حاضر به ملاقات با اوست.
او را اکنون می توان منفورترین رهبر حاکم در جهان دانست و این ره آورد حمله به اوکراین بوده است و البته اگر چنین نبود به همین سادگی به تهران سفر نمی کرد.
او حتی در کرملین قبل از حمله به اوکراین به راحتی حاضر به دیدار با رئیسی نشد و هنگامی هم که پذیرفت، با ۵ متر فاصله با او سخن گفت.

او انسانی متفاوت است همانگونه که روسیه در طول تاریخ متفاوت بوده.
بی مهری در گفتار، خشکی در رفتار و یخ زدگی در کردار، پشت پا زدن به تمامی وعده ها، چرخش تمام بر اساس منافع و... از نشانه های ژنتیکی سیاستمدارن روس در طول تاریخ بوده که عالیجناب نیز همه را یکجا به ارث برده است.
عالیجناب می تواند همزمان که صاحب چندین فرزند است هرگونه رابطه با معشوقه خویش را تکذیب کند و در همان زمان که طاقت دوری از سگهای خود را ندارد می تواند تمایلی به دیدن فرزندان خویش نداشته باشد

او همزمان می تواند هم جمهوری اسلامی را در آغوش بگیرد و هم اسرائیل را و نیز قادر است یک موشک را هم زمان به هردو بفروشد، موشک را به ج. ا. و کدهایش را به اسرائیل.

می تواند در همان زمان که نیروهای ج.ا. در کنار او برای نجات بشار اسد می جنگند موقعیت آنان را در اختیار اسرائیل برای بمباران قرار دهد

می تواند اتحاد استراتژیک با ج. ا. برای نجات اسد داشته باشد و بعد از پایان جنگ و نجات بشار بازار سوریه را تسخیر کرده و راه خروج را به ج. ا. نشان دهد.

عالیجناب می تواند هم در مذاکرات برجام شرکت کند و شعار به سرانجام رساندن آن را بدهد هم می تواند با موشک هوا کردن در ایران و حمله و آتش زدن سفارتخانه ای تمامی آن مذاکرات را نابود کند.

او قادر است در شرایط نیاز غرب به نفت و گاز و نیاز بیشتر مردم ایران به پول آن، برای تحت فشار قراردادن غربیان از به ثمر رسیدن برجام جلوگیری کند و همزمان بازار دزدکی نفت ایران را نیز از آن خود سازد.

عالیجناب آنقدر از وجدان فاصله دارد که کارت ایران در هر مذاکره ای هیچ گاه از دستانش جدا نمی شود، با امریکایی ها که درگیر می شود بلافاصله کارت ایران را بالا می برد و چیزکی می گیرد، به ایرانی ها که می رسد کارت عضویت دائم شورای امنیت را نشان می دهد و همه چیز را صاحب می شود.

او می تواند رئیس مجلس را چندین روز برای ملاقات در مسکو نگاه دارد و عاقبت در آرزوی ملاقات راهی تهرانش کند و اندک زمانی بعد رئیس جمهور همان ایران را پشت میزی ۵ متری با جویدن آدامس ملاقات نماید و مدت کوتاهی بعد و در اوج انزوا پاسخ گوی تلفن همان رئیس جمهور باشد و در تهران نیز بر روی فرش قرمزش قدم بردارد

عالیجناب قادراست مسلمانان سرزمین خود را با بی رحمی تمام سرکوب کند و از سوی ام القرای جهان اسلام اندک اعتراضی نیز دریافت نکند.

او آن قدر از بالا نگاه می کند که هنگام امدن به ایران تنها یک کپی از یک قرآن قدیمی را هدیه می آورد و نیز انقدر ریزمان می بیند که تفاهمنامه ۴۰ میلیارد دلاری را بدون حضور مدیر عامل گازپروم و از راه دور از ایرانیان امضا می گیرد.

اگر عالیجناب از جلوی وزارت خارجه ما عبور کند و شعار نه شرقی، نه غربی را ملاحظه کند قطعا همچنانکه از ته دل به آن می خندد به خود نیز آفرین می گوید و برازنده لقب عالیجناب، چرا که او خوب می داند با تمامی بی مهری ها و از پشت خنجر زدنها باز هم ج. ا. نمی تواند خود را از دامانش جدا کند

آیا پوتین با آگاهی از اینکه روسیه منفورترین کشور در میان مردم ماست توانسته است به صورت پنهانی و برای مشورت دادن غلط به تصمیم سازان، حزب توده را بدون حزب و بدون توده و در قالبی دیگر در ایران بازسازی کند؟!!

به نظر می رسد مسئولین در ج. ا. تمامی تخم مرغهای بقای خود را در سبد عالیجنابشان قرار داده اند اما تردید نباید کرد که این تخم مرغها در مدتی نه چندان دور شکستن را تجربه خواهند کرد.
جنگ اوکراین دیر یا زود به پایان خواهد رسید و غرب و روسیه بالاخره به تفاهمی دست خواهند یافت و آنزمان است که دیگر در تهران که هیچ در آنسوی میز ۵ متری نیز عالیجناب در دسترس نخواهد بود و البته این در صورتی است که پوتین در قدرت باقی بماند.

متاسفانه صلاح مملکت، مردم و خویش را خسروان نمی دانند

فیروز محمودی

This comment was minimized by the moderator on the site

به نام خدا
تا کی بر خویشتن تنی پرسید کرم را مرغ از فروتنی
نمی دانم چرا همیشه سیاست سیاستمداران ما از سوی عده ای غلت و نادرست خوانده می شود اما آنچه رویکرد و سیاست غرب وحشی باصطلاح متمدن هست سیاست درست است .
چرا اینقدر خود را عاقل می دانیم و دیگران را جاهل .گویا وقتی عقل را تقسیم کرده اند نه تنها معترضی نداشته که از من یا فلانی کمتر بوده و از دیگری بیشتر بلکه برعکس همه می گویند از ما بیشتر است. با این همه عاقل چرا امام زمان بیاید ما خود عاقلیم.
اگر هم کرملین به طرف ما متمایل باشد باور نمی کنیم که توان سیاست ما بوده نه تمایل ما به شرق.
چرا بجای بررسی تفکر غرب و رویکرد های متناقضشان هدف بررسی را خودی ها قرار دادیم مگر من و شما از دیگران بیشتر می فمیم. اگر این طور است و شما بیشتر متوجه هستید چرا همه انتقادتان یکجانبه گرایانه هست.
منتقد خوب و بد حوادث را می فهمد و همه را بیان می کند. از نظر من شما منتقد نیستید بلکه منفعل هستید. کسانی که منافع مادی و معنوی شان در خطر افتاده.
مراقب خوتون باشید که خطر در کمین همه ماست مخصوصا شما. زمانی با دوستانی در تحکیم وحدت و روحانین مبارز در قم ارتباط داشتم . چون دوست داشتم از همه افکار اطلاع و برای رشد خودم استفاده کنم اما رفته رفته جریان هایی ناجور و عجیب در این ها شکل گرفت ناگفتنی.

مهدی نوری صفا
This comment was minimized by the moderator on the site

دوست عزیزم، جناب مهدی نوری صفا!
درود و سپاس از محبت شما که دلسوزانه مرا نصیحت فرمودید،
اول برای شما روشن کنم که متن نوشته انتقادی اینجانب در بالاست و این ها که در پایین آمده که شما بر آنان پاسخ نوشته اید حرف های من نیست، بلکه انتقاد و... دیگران است که به تناسب با موضوع در کنار هم قرار گرفته، و من دفاع و یا رد بر له و یا علیه آن ندارم، حرف من در پست اصلی آمده و در دفاع از آن با شما سخن خواهم گفت، در پاسخ به سوال شما که از چرایی نقد پرسیدید، این عهدی است که خداوند به دنبال اعطای عقل به انسان، از او گرفت تا بر آنچه می گذرد بی تفاوت نباشد، که این بی تفاوتی ها، جوامع را به فساد، ظلم، نابرابری، انحراف، خشونت و هزار فاسد دیگر متبلا می کند، و هر فردی در حد شعور خود باید به حاکمان خود مشورت دهد، ورنه در صورت رفتن آنها به اشتباه دیگر نمی توان آنان را شماتت کرد، چرا که خواهند گفت "چرا نگفتی؟!" از سوی دیگر، وقتی فردی سخنی را بیان می کند، نشان از این ندارد که او را کبر و غرور گرفته همانطور که می فرمایید "چرا خود را اینقدر عاقل می دانید" همانگونه که بنده شما را به همین اتهام نخواهم نواخت، وقتی شما دست به قلم شدید و در نقد نوشته من مهربانانه اقدام کردید، من این را از دلسوزی و محبت شما می بینم، قاعدتا در بحث این نقد همین منظور مستتر است. منتقدین هیچگاه طرف خود را جاهل نمی بینند، بلکه او را آگاه و دانا می بینند که با او در کشاکش قلم به سخن می نشینند، و از این نقطه شروع است که با او به سخن می نشینند تا کجی را اصلاح کنند، اگر در گفتمان دینی بخواهیم بحث کنیم، حتی امام علی هم نگران کجی های خود بود، به مراقبه اصحاب، نظر داشت، و سخن ابوذر که می گفت :با همین شمشیر شما را صاف خواهیم کرد"، دیدگاه منطقی ابوذر و قشر دینی نسبت به حاکم و راهبران را نشان می دهد،
تمایل کرملین به ایران در این زمان، که دست او تا آرنج در یک تجاوز آشکار، به کشوری مستقل، به قصد کشور گشایی، به خون یک ملت آغشته است، ما نباید به این تمایل، پاسخ مثبت دهیم، چرا که در گناه او شریک خواهیم شد، جای ایران در صفوف شرکت کنندگان در جریان مقابله با تجاوز است، نه در صف متجاوزین به اوکراین، ما خود زخم خورده چنین تجاوزی چه به دست روسیه و چه به دست صدام هستیم، بر ما عیب است که با این تاریخ زخم خوردگی در کنار این متجاوز آشکار جولان دهیم، این جا در کنار روسیه عرصه ننگ و خجالت است، عرصه افتخار ملی نیست، تاریخ و افکار عمومی انسان های ناظر بر این تجاوز، ما را تف باران خواهند کرد.
بنده خواهان قرار گرفتن در کنار غرب نیستم، به متن من باز گردید، آنجا از جنایتکاران غرب و شرق می گویم، ولی شرق در جنایت با غرب شریک و یکسان است، اما یک مشخصه دیگر هم اضافه بر جنایت دارد، و آن دیکتاتوری و استبداد است، که اگر غرب جنایتکار است، شرق دیکتاتوری مستبد و جنایتکار است، این است که جای کشوری که انقلاب آن برای آزادی و استقلال و جمهوری خواهی بودی است در کنار مستبد جنایتکار، که اینک متجاوز هم هست، نیست، سخن من در این پست همین است. نگران تکه تکه شدن ایران بین شرق و غرب در یک پروند جدید است، غربی ها با همه ایراداتی که دارند با همه جنایاتی که کرده اند، حداقل رفاه و آزادی نسبی را برای مردم خود و افراد زیر سلطه میسر کرده اند، اما شرق یک دیکتاتوری بسته و مستبد و البته جنایتکار است که هم ملت خود و هم اقمار خود را برای همیشه بدبخت می کند، به سرنوشت ملل شرقی (کره شمالی، کوبا، کامبوج و...) و یا وابسته گان به شرق (سوریه، عراق، مصر و...) نگاه کنید
انتقادات من یک جانبه گرایانه نیست، بلکه این پست متعلق به نزدیکی ایران به مستبد جنایتکار و متجاوز شرق است، لذا روی آن ذره بین گذاشته ام، و معتقدم که خطر این همسایه خطرناک (تاریخی و...) برای ما تجزیه سرزمینی هم ممکن است به دنبال داشته باشد، محو آزادی دارد، غارت و چپاول دارد، فقر و بدبختی ملت ایران را به دنبال دارد، دخالت در امور داخلی خواهد داشت و... و بیان این ها و دیدن اینها، و... انفعال محسوب نمی شود، بلکه زنده بودن، و دیدن، و گفتن و... را نشان می دهد، من هیچ منافع مادی در تسلط شرق و یا غرب بر ایران ندارم، "سگ زرد برادر شغال است"، اما خطر شرق را در سطور تاریخ ایران و دنیا دیده ام، استبداد، چپاول، بد عهدی و... و از همه مهمتر تجاوز ارضی که نزدیک است، را حس می کنم، کاری که روسیه با اوکراین اکنون می کند، در آینده برای کسب همسایگی با ملل خلیج فارس، با ایران نیز خواهد کرد، این دومینو، ما را هم در خواهد نوردید، موفقیت روسیه در اوکراین تجاوز های بعدی او به دیگران را پیش خواهد انداخت، و یکی از این طعمه ها چرا نباید ایران باشد؟!! مگر موقعیت جغرافیایی ایران از اوکراین برای روسیه کمتر اهمیت دارد؟! در خصوص مراقبت هم، من مراقبت از خود را در سکوت و انفعال، و همراهی با روند جاری نمی بینم، بلکه مراقبت از خود و کشور و مردم را توام دیده و چشم هایم را به شرایط، باز نگه می دارم، و در حد بضاعت خود تاثیر گذاری خواهم کرد، و به کرم خداوند برای هدایت خود به سوی نور امیدوارم،

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

روس ها و معامله با اروپا علیه ایران

"محمدحسین عادلی"، معاون سابق اقتصادی وزارت خارجه در دولت اصلاحات، و دبیرکل پیشین مجمع کشورهای صادرکننده گاز، در گفتگو با هم میهن، از استراتژی روس‌ها در رقابت گازی گفت: «روسیه تصور می‌کند یا آرزو دارد که موضوع دعوا با غرب و به خصوص اروپا بعد از یکی دو سال تمام شود و دوباره بتواند نفت و گاز خود را به اروپا صادر کند. زیرا اروپا نه‌فقط یک بازار استراتژیک است، بلکه از نظر سیاسی هم یک اهرم قوی راهبردی برای روسیه محسوب می‌شود. لذا هیچ دلیلی ندارد که اجازه دهد تا این فرصت روسیه با جایگزینی مانند ایران که می‌تواند در بلندمدت بازار گاز اروپا را اشباع کند از دست برود. به گمان من اروپا و بازارش برای روسیه آنقدر مهم است که برای آن حاضر به همه گونه معامله با غرب علیه ایران در آینده خواهد بود.»

مسلما روسیه همه کشورهای صادرکننده گاز و در رأس آن ایران را به خاطر پتانسیل بالای آن، رقیب خود می‌داند و از هر کوششی برای عدم تحقق صادرات گاز ایران به اروپا دریغ نخواهد کرد. هیچ بعید نمی‌دانم که روسیه برای نزدیکی با ایران در شرایط سیاسی کنونی جهان شرط بگذارد که ایران به هیچ‌وجه به فکر صادرات گاز به اروپا نباشد. در گذشته هم وقتی ایران تلاش می‌کرد که از طریق شرکت "او‌ام‌وOMV" اتریش و خط "نابوکو" به طرحی برای صادرات گاز به اروپا دست پیدا کند روسیه با ترفندهای قوی توانست عضویت ایران در کنسرسیوم صادرات گاز به اروپا را منتفی کند و اصلا نگذاشت که آن کنسرسیوم پا بگیرد. نکته مهمی که باید امروز به آن توجه کنیم این است که روسیه تصور می‌کند یا آرزو دارد که موضوع دعوا با غرب و به خصوص اروپا بعد از یکی دو سال تمام شود و دوباره بتواند نفت و گاز خود را به اروپا صادر کند. زیرا اروپا نه فقط یک بازار استراتژیک است، بلکه از نظر سیاسی هم یک اهرم قوی راهبردی برای روسیه محسوب می‌شود. @VOTEHRAN

This comment was minimized by the moderator on the site

یک خبر یک تحلیل

خبر: در روزهای گذشته برخی رسانه‌های خارجی خبر فروش پهپادهای ایرانی به روسیه، تغییر معادلات جنگ روسیه- اوکراین به‌واسطه ورود پرنده‌های ایرانی به این مخاصمه و لزوم تنبیه ایران را مطرح کرده‌اند.

گزاره‌ خبری:
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد؛ ایران قصد دارد چند صد پهپاد به‌خصوص از انواع رزمی با قابلیت حمل سلاح در اختیار روسیه قرار دهد و آموزش روس‌ها را به‌زودی در ماه جاری آغاز می‌کند. وحشت غربی‌ها از ورود تسلیحات ایرانی به جنگ تا اوکراین به دلیل قدرت بسیار بالای ایران در عرصه هواپیماهای بدون سرنشین است.

گزاره‌های تحلیلی:

جمهوری اسلامی ایران به‌طور رسمی اعلام کرده که مخالف جنگ و تخریب در هر جای جهان است؛ بااین‌حال در موضوع جنگ اوکراین، ریشه درگیری را سیاست غلط غربی‌ها و آمریکا در منطقه می‌داند که با مشی توسعه‌طلبی و گسترش حوزه نفوذ خود در مرزهای پیرامونی روسیه، موجبات عکس‌العمل روسیه را فراهم کرده است.
ادعای مقامات غربی علیه ایران اسلامی در شرایطی مطرح می‌شود که آن‌ها سالهاست غرب آسیا را به انبار سلاح‌های کشنده خود تبدیل کرده‌اند و همواره نوک تهدیدات آن‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است.
خریدوفروش تسلیحات نظامی جدید و به‌روز همواره در برنامه ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار داشته است؛ به‌طوری‌که در سفر سال گذشته سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح کشورمان به روسیه، تجهیز نیروی هوایی، زمینی و دریایی، مطرح و موردبحث قرار گرفت.
اگرچه هیچ مقام مسئولی از جمهوری اسلامی موضوع فروش پهپاد به روسیه را تأیید نکرده است، اما مسئله مهم، ترس مقامات آمریکایی از پهپادهای ایرانی است. آن‌ها در گذشته ضرب شصت این پهپادها را در سوریه، عراق، یمن و سرزمین‌های اشغالی فلسطین تجربه کرده‌اند و این بار ترس آن‌ها از تغییر موازنه قدرت در هماوردی سلاح‌های غربی با پهپادهای ایرانی در میدان درگیری دیگری است.
فرهاد کوچک‌زاده
روشنگری

This comment was minimized by the moderator on the site

به بهانه‌ی جنگ روسیه با اوکراین و دخالت ناتو
می دانید چه چنایتکارانی را روسیه دارد از مرزهای خود می راند.
جهانخورانی به نام ناتو
پیشاپیش از پخش بعضی از قسمت های متن ،عذرخواهی می‌کنم
با سلام و عرض ادب و احترام، پیشاپیش از وقتی که می گذارید و مطالعه می کنید قدردانی می کنم، لطفا در صورت امکان نظر خود را مکتوب فرمایید، ممنون
درسی برای همه
کسانی که از تاریخ عبرت نگیرند مجبورند فاجعه های آن را مجدّدا تحمل کنند.
ما در دفاع مقدس جنگیدیم و در برابر تجاوز به وطن و ناموسمان، ۲۲۰ هزار شهید دادیم،
ولی مردم بوسنی که سلاح را زمین گذاشتند، ۳۰۰ هزار کشته دادند و سرزمینشان لگدمال و ناموسشان هتک حیثیت و حرمت شد.

این اتفاقات تلخ نباید فراموش شود

از جنگ صرب های اروپایی، براى بیدارسازی و هشدار به فريفتگان فرهنگ غرب وحشی خونخوار یاد می کنیم.

از جنگ و نسل کشی صرب ها علیه مسلمانان بوسنی در قلب اروپا، ۲۰ سال می گذرد؛
جنگی که در آن ۳۰۰ هزار مسلمان شهید شدند و ۶۰ هزار زن و دختر بچه را به زور ربودند و یک و نیم میلیون نفر ناچار به مهاجرت شدند!

آیا به یاد می اوریم؟
یا
فراموش کرده‌ایم؟!
یا
چیزی درباره آن نمی دانیم؟!

گزارشگر شبکه CNN، از کشتار مسلمانان بوسنی یاد می کند و از خبرنگار مشهور (کریستین امانپور که مسیحی شده) می پرسد:
آیا تاریخ بار دیگر تکرار می شود؟
امانپور تحلیلی بر واقعه بوسنی ارائه می‌کند:
جنگی قرون وسطایی بود، قتل، محاصره و گرسنگی مسلمانان
و
اروپا دخالت برای پایان جنگ را رد کرد
و گفت: این یک جنگ داخلی است!!
و
این بهانه مسخره‌ای بود!

هولوکاست مسلمانان نزدیک به ۴ سال در این سرزمین ادامه یافت.
صرب ها بیش از ۸۰۰ مسجد را منهدم کردند که قدمت بنای بعضی به قرن ۱۶ ميلادى می‌رسید.
کتابخانه تاریخی سارایوو را به آتش کشیدند.
سازمان ملل بعد از مدتی دخالت کرد و نیروهای خود را در دروازه‌های شهرهای مسلمان نشین مستقر نمود.
این شهرها در محاصره و آتش می‌سوخت و نیروهای سازمان ملل کاری نمی‌کردند‼️
صرب ها هزاران مسلمان را در اردوگاه‌ها زندانی کردند که به علت گرسنگی و شکنجه مانند اسکلت شده بودند!
وقتی از فرمانده صرب ها علت را پرسیدند، جواب داد:
چون آنها حاضر نبودند گوشت خوک بخورند!!‼️‼️
فقط همین

در آن زمان "روزنامه گاردین"، نقشه اسارتگاه زنان، که ۱۷ اردوگاه بود، را منتشر کرد.
این روزنامه، عکس دختر بچه‌ اسیری را که خون از پاهایش سرازیر بود چاپ کرد و نوشت جرم این دختر این است که مسلمان است؟.
ادامه مطلب بعد از لینک می‌باشد.

رهبر صرب ها از رهبر مسلمانان منطقه زیبا جهت مذاکره دعوت کرد و به او سیگار تعارف کرد و خندید و سپس دستور قتلش را صادر کرد!،
و به دنبال آن با مردم این منطقه شنیع ترین کارها را کردند.

اما بدترین جنایت ها در منطقه سربرنتیسا انجام شد.
در حالی که این شهر در محاصره نیروهای سازمان ملل بود، همراه صرب ها به عیش و نوش پرداختند و بعضی از آنها از زنان مسلمان در برابر لقمه‌ای نان شرفش را مطالبه نمودند!!!.
منطقه سربرنیتسا دو سال در محاصره صرب ها بود و یک لحظه بمباران متوقف نمی‌شد.
آنها حتی کمک های خیرخواهانه غذا و دارو را هم می‌دزدیدند.
بعد از آن غربی ها تصمیم گرفتند که منطقه را به هلندی ها که قرار بود حمایت کننده مردم باشند، تحویل دهند و گرگ های هلندی به جای حمایت از مردم، با صرب ها دست به یکی کردند.
آنها به مسلمانان فشار آوردند که اسلحه خود را زمین بگذارند و امان نامه بگیرند.
نتیجه‌ی تسلیم آنها، تصرف شهر سربرنیتسا به دست صرب ها بود. آنها ۱۲۰۰۰ مرد جوان از اهالی شهر را جدا کردند و سر بریدند و اجساد آنها را تکه تکه نمودند
صرب ها بر روی جسد مردان مسلمان می ایستادند و بر چهره آنها با خنجر، صلیب می کشیدند.
اما زن ها؛
به شرف آنها تجاوز شد و برخی را کشتند و سوزاندند!.
کشتار مسلمانان روزها ادامه یافت تا اینکه این شهر در تابستان ۱۹۹۵ سقوط کرد
و این کشتار و نسل کشی بی رحمانه، فقط به جرم مسلمان بودن اتفاق افتاد!

مادر مسلمان، دست سرباز صرب را گرفت تا کودک خود را نجات دهد، ولی سرباز صرب دست مادر را قطع کرد و کودک را پیش چشمان مادر سر برید.

بعد از کشتار شهر سربرنیتسا، "رادوان کارادویچ" آدمکش، فاتحانه وارد شهر شد و اعلام کرد که این شهر متعلق به صربستان بوده و خواهد بود.

صرب ها زنان مسلمان را پس از تجاوز، ۹ ماه زندانی می کردند و می‌گفتند می‌خواهیم برایمان کودک صرب بزایند.

ما این جنایت ها را به یاد می‌آوریم و می‌گوییم:

ما فاجعه بالکان را فراموش نمی‌کنیم!
ما غرناطه‌ اسپانیا و کشتار مسلمانان را فراموش نمی‌کنیم!
ما فلسطین و جنایات غرب و یهود را فراموش نمی‌کنیم!
و
در برابر جنایات اروپاییان در بوسنی می گوییم:
هرگز فراموش نمی‌کنیم و نمی‌بخشیم!
و
هرگز شعارهای فریبنده "حقوق بشری" آنها را باور نداریم
اما ما پس از ۲۰ سال هنوز درس نگرفته‌ایم!

صرب ها علما را می‌کشتند و مساجد را ویران می کردند.

در آن زمان یک روزنامه‌ی انگلیسی در مورد نسل کشی در بوسنی نوشت:
جنگی در قرن بیستم با شیوه‌ای قرون وسطایی!.

عزیزی که این متن را می خوانی تقاضا می کنم آن را برای دوستان خود بفرستی
تا
این واقعه ها فراموش نشود و نسل های آینده بدانند.

این پیامی است برای فریفتگان فرهنگ غرب که دلبسته و مشتاق رابطه بیشتر با غرب و اروپا هستند.....!

بله عزیزان،
نباید یادمان بر‌ود همین چند وقت پیش بود که داعشی ها، با فرماندهی آمریکا و انگلیس و حرام زاده های کودک کش رژیم صهیونستی و پول های کثیف وهابیون حجازی و سکوت اروپائیان، چه رفتاری با مردم سوریه و عراق و منطقه داشتند.
یادمان هست با زن های شیعه،سنی و ایزدی چه کردند!؟
به زور وارد خانه های آنها شدند، مردها را کشتند و زن ها را مورد تجاوز قرار دادند
و آنها را به عنوان برده بردند و با قیمت یک حیوان، برای بهره برداری جنسی به کشورهای پَست عربی فروختند

جلوی چشم مردها، به زن هایشان تجاوز کردند و بچه ها را سر بریدند و حتی شکم زنان حامله را دریدند و با سرِ جسم نوزاد آنها فوتبال بازی کردند و برای نوزاد درون شکم مادر شرط‌بندی کردند!!!
دقیقا همان کاری که منافقین در تهران کردند!!!
و
صرب ها در بوسنی.

یادمان هست که
نوزادها را کباب کردند و گوشت آنها را به خورد مادرشان دادند
و
چگونه همه خانه ها و مساجد و مراکز تاریخی و فرهنگی را تخریب و نابودکردند!
و
هزاران جنایات شرم آور و فجیع و شیطانی دیگر *

ایا فکر می کنید این اتفاق یک بار در اروپا اتفاق افتاد و تمام شد⁉️...
مگر سردار سلیمانی نفرمود که مادری را دیدم که داعشی ها کودکش را کباب کردند و در ظرف پلو برایش فرستادند‼️

همه این جنایات، مقدمه ورود به خاک پاک و مقدس جمهوری اسلامی و نابودی ایران و تجزیه و کشتار ایرانیان بود.

سئوال

اگر وارد کشور ما می شدند چه اتفاقی می افتاد!؟؟؟

همه می دانیم که این همه جنایت، برای رسیدن به کشور ما بود
که از همه ملت ما به جرم مسلمان بودن و از آن مهمتر :
ایرانی بودن انتقام بگیرند!!!

یک لحظه تصور کنید این نقشه شوم انجام می شد،
چه اتفاقی می افتاد؟
بله...
تکرار جنایات اسپانیا و صربستان و سوریه و عراق به شدید ترین صورت ممکن
و
دنیای وحشی غرب نه تنها سکوت، بلکه همراهی نیز می کرد!!؟؟
پس یادمان باشد که
همه ما بدهکار شهدا هستیم

و حالا
حداقل کاری که می توانیم
بکنیم

This comment was minimized by the moderator on the site

به بهانه‌ی جنگ روسیه با اوکراین و دخالت ناتو
می دانید چه چنایتکارانی را روسیه دارد از مرزهای خود می راند.
جهانخورانی به نام ناتو
پیشاپیش از پخش بعضی از قسمت های متن ،عذرخواهی می‌کنم

با سلام و عرض ادب و احترام، پیشاپیش از وقتی که می گذارید و مطالعه می کنید قدردانی می کنم، لطفا در صورت امکان نظر خود را مکتوب فرمایید، ممنون

درسی برای همه

This comment was minimized by the moderator on the site

بسم الله الرحمن الرحیم
یکشنبه ۲مرداد ۱۴۰۱

ما و آن سوی جنگ اوکراین(یادداشت روز)

۱- فتنه داعش از عراق آغاز شد و در فاصله کوتاهی توانست بخش‌هایی از این کشور و سوریه را تصرف کند. نامش برگرفته از حروف اول «‌دولت اسلامی عراق و شام‌»بود «‌داعش». در نگاه اول به نظر می‌رسید که این ماجرا و جنایات هولناک تکفیری‌های داعش به ایران ربطی ندارد! و داعش همان‌گونه که از نامش پیداست، درپی تشکیل به اصطلاح دولت اسلامی در عراق و سوریه است! ولی خیلی زودتر از آنچه انتظار می‌رفت هویت واقعی این گروه وحشی فاش شد و دست‌های پنهان آمریکا، اسرائیل و برخی از کشورهای عربی در ساخت و راه‌اندازی این گروه، از پرده بیرون افتاد تا آنجا که اسرائیل مجروحان داعش را برای مداوا به بیمارستان‌های حیفا و تل‌آویو منتقل می‌کرد و نتانیاهو به ملاقات آنها رفته و تصاویر این ملاقات‌ها را رسماً منتشر می‌کردند. آمریکا انکار نمی‌کرد که برای محاصره‌شدگان داعش اسلحه و مهمات هلی‌بورن کرده است ولی هربار عذر تقصیر می‌آورد که خلبانان هلی‌کوپترها و یا فرماندهان خط اشتباه کرده‌اند! و‌...

 خدای مهربان، سایه اقتدار حضرت آقا را مستدام بدارد که با نگاه ملکوتی خود به اهداف نهایی داعش پی برد و دست‌های پنهان آمریکا و اسرائیل در ساخت آن را برملا کرد و بر درجات شهید قاسم سلیمانی بیفزاید که به اشاره رهبری و با همه توان به مقابله داعش در عراق و سوریه رفت و سرانجام این فتنه آمریکایی- اسرائیلی را که هدف نهایی آن ایران اسلامی بود از میان برداشت. 

۲- به اولین روزهای فتنه داعش و جنایات هولناکی که در عراق و سوریه مرتکب می‌شدند بازگردید. چه می‌بینید؟! جان برکفان سپاه قدس با فرماندهی بی‌بدیل حاج‌قاسم سلیمانی به مقابله با داعش رفته‌اند، در عراق و سوریه. حاج قاسم نیروهای مردمی را در این دو کشور سازماندهی کرده و علیه تکفیری‌های وحشی به میدان آورده است. درگیری با شدت هرچه تمامتر در جریان است و‌... حالا نگاهی به داخل کشور در آن روزها بیندازید. توده‌های مردم، رهبر معظم انقلاب را به خاطر مدیریت الهی ایشان تقدیس می‌کنند و حاج قاسم سلیمانی را از ژرفای دل تقدیر می‌کنند. در این میان، اما گروه ‌اندک و کم‌شماری از غربگرایان مدعی اصلاحات - و نه همه آنها- نیز دیده می‌شوند که در همسویی کامل با دشمنان بیرونی، زبان و قلم به اعتراض می‌چرخانند بیانیه می‌دهند و سخنرانی می‌کنند که سوریه و عراق به ما چه ربطی دارد؟! و چرا باید جوانان کشورمان را در مقابله با داعش به کشتن بدهیم؟! فقط تصور کنید که اگر حاج قاسم عزیز ما و همرزمان شهیدش به مقابله با داعش نمی‌رفتند، چه اتفاقی را در داخل کشور شاهد بودیم! تصورش هم دردناک است، انبوه جوانان قتل عام شده، زنان و دختران به اسارت گرفته شده و به عنوان کنیز به ثروتمندان عیاش عرب فروخته شده و ... 

 ۳- جنگ تمام عیار ما با داعش ضمن آن که ادای تکلیف الهی در دفاع از ملت‌های مظلوم عراق و سوریه بود، تلاش جانانه برای حفظ امنیت میهن اسلامی خودمان نیز بود. حالا جای آن است که این بخش از بیانات مستدل حضرت آقا را در دیدار خانواده شهدای مدافع حرم با ایشان (۱۶ بهمن ۱۳۹۴) مرور کنیم. ایشان درباره یکی از مجموع امتیازات شهدای مدافع حرم می‌فرمایند: «‌اینهـا رفتنـد بـا دشـمنی مبـارزه کردنـد کـه اگـر مبـارزه نمی‌کردنـد ایـن دشـمن می‌آمـد داخـل کشـور. اگـر جلویش گرفتـه نمی‌شـد مـا باید اینجـا در کرمانشاه و همـدان و بقیه اسـتان‌ها بـا اینهـا می‌جنگیدیم و جلـوی اینهـا را می‌گرفتیم. در واقع ایـن شهدای عزیـز ما جـان خودشان را در راه دفاع از کشـور، ملت، دیـن و انقلاب اسلامی فـدا کردند‌».

اکنون به موضوع اصلی یادداشت پیش‌روی باز می‌گردیم. بخوانید!

۴- شواهد بسیاری حکایت از آن دارند که آمریکا و متحدان اروپایی آن در دورترین افق نگاه خود نیز تصور نمی‌کردند جنگ اوکراین به درازا بکشد و بر این باور بودند که بعد از شروع جنگ، تحریم‌های فلج‌کننده غرب و انبوه تسلیحاتی که از سوی آمریکا و اروپا به اوکراین سرازیر خواهد شد، توان روسیه را برای ادامه جنگ به تدریج کاهش داده و از بین می‌برد. آمریکا با این تلقی معاهده‌ای را که در سال ۱۹۶۳ و بعد از ماجرای خلیج خوک‌ها با شوروی سابق منعقد کرده بود، زیر پا گذاشت. آمریکا و شوروی

(جان. اف کندی و نیکیتا خروشچف‌) در آن پیمان متعهد شده بودند که شوروی موشک‌های میان‌برد خود (با برد ۱۶۰۰ کیلومتر‌) را از کوبا جمع کند و در مقابل، آمریکا موشک‌های هسته‌ای خود در ترکیه را از میان برداشته و از گسترش ناتو به سوی شوروی سابق (روسیه کنونی‌) خودداری ورزد. آمریکا برخلاف آنچه متعهد شده بود پایگاه نظامی خود در ترکیه -اینجرلیک- را به سلاح هسته‌ای مجهز کرد و چندی قبل، از اوکراین برای عضویت در ناتو نیز دعوت کرد. روسیه با استناد به پیمان ۱۹۶۳ خلیج خوک‌ها به آمریکا هشدار داده بود که حضور ناتو را در مرزهای خود نمی‌پذیرد ولی آمریکا که با تصور یاد شده -ضعف روسیه و ناتوانی این کشور در صورت بروز جنگ- درپی تحریک روسیه به جنگ بود، هشدارهای روسیه را نادیده گرفت و روسیه حمله به اوکراین را که مفهوم واقعی آن دفاع از خود در مقابل توطئه آمریکا بود، آغاز کرد. رهبر معظم انقلاب که رخدادهای مورد اشاره را به دقت زیر نظر داشتند، طی سخنانی به مناسبت مبعث رسول‌خدا‌(ص) از این ماجرا و پشت صحنه آن پرده برداشته و فرمودند: « ما در اوکراین طرفدار توقف و خاتمه جنگ هستیم ... اما علاج بحران در صورتی ممکن است که ریشه‌های آن شناخته شود. ریشه بحران در اوکراین، سیاست‌های آمریکا و غرب است که باید آن را شناخت و بر اساس آن قضاوت و اقدام کرد‌». 

۵- به این سند نگاهی بیندازید. در نشست سال ۲۰۰۸ ناتو در بخارست، پیشنهاد پیوستن اوکراین به ناتو مطرح می‌شود. ویلیام برنز، رئیس ‌فعلی سازمان سیا که در آن زمان سفیر آمریکا در مسکو بود در یادداشتی برای کاندولیزا رایس، وزیر خارجه وقت آمریکا می‌نویسد: «عضویت اوکراین در ناتو مشخص‌ترین خط قرمز برای همه نخبگان روسیه است‌» و توضیح می‌دهد «‌طی صحبت‌هایی که در بیش از دو سال و نیم با بازیگران کلیدی روسیه داشته‌ام- از آدم‌های ناشی در گوشه‌کنارهای کرملین گرفته تا هوشمندترین منتقدان لیبرال پوتین، هنوز کسی را پیدا نکرده‌ام که عضویت اوکراین در ناتو را چیزی غیر از چالش مستقیم برای منافع روسیه ببیند‌». در نشست بخارست، مرکل، صدر اعظم آلمان و سارکوزی، رئیس‌جمهور وقت فرانسه هم با عضویت اوکراین در ناتو مخالفت می‌کنند و برپایی جنگ با روسیه را نتیجه آن می‌دانند. سال ۲۰۱۴ دولت وقت اوکراین با یک کودتای رنگی برکنار می‌شود و پس از آن ناتو طی ۸ سال بیش از ۱۰هزار تن از ارتش اوکراین را برای جنگ با روسیه آموزش می‌دهد. در جولای سال ۲۰۲۱ ناتو رزمایشی با نام «‌عملیات نسیم دریا‌» را با حضور و مشارکت اوکراین علیه روسیه در دریای سیاه برگزار می‌کند و‌... ده‌ها سند دیگر که از طرح قبلی ناتو برای جنگ با روسیه حکایت می‌کند و شرح آن به درازا می‌کشد. حالا یک بار دیگر سخن رهبر معظم انقلاب خطاب به پوتین (سه‌شنبه ۲۸ تیر ماه) را مرور کنید «جنگ یک مقوله خشن و سخت است و جمهوری اسلامی از اینکه مردم عادی دچار آن شوند به هیچ وجه خرسند نمی‌شود اما در قضیه اوکراین چنان‌که شما ابتکار عمل را به دست نمی‌گرفتید، طرف مقابل با ابتکار خود، موجب وقوع جنگ می‌شد‌» و با تأکید بر این‌که ناتو موجودی خطرناک است، فرمودند:« اگر راه در مقابل ناتو باز باشد، حد و مرزی نمی‌شناسد و اگر جلوی آن در اوکراین گرفته نمی‌شد، مدتی بعد به بهانه کریمه همین جنگ را به راه می‌انداختند.»

گفتنی است، رهبر معظم انقلاب در جریان جنگ ۳۳ روزه نیز پیش‌بینی مشابهی داشتند و خطاب به حزب‌الله فرموده بودند که اسرائيل برای دو ماه بعد از تاریخ شروع جنگ ۳۳ روزه طرح حمله همه‌جانبه به حزب‌الله را داشت ولی پیشدستی حزب‌الله طرح رژیم صهیونیستی را ناکام گذاشت. بعدها مقامات رژیم صهیونیستی به وجود این طرح اعتراف کردند. 

۶- بعد از ملاقات پوتین با رهبر معظم انقلاب، «ند‌پرایس»‌، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت؛ «ایالات متحده تایید ضمنی موضع روسیه در جنگ اوکراین از سوی [‌آیت‌الله‌] خامنه‌ای را با اهمیت تلقی می‌کند‌» و اظهار داشت ایران برخلاف اعلام قبلی خود مبنی بر مخالفت با جنگ «‌از پوتین و جنگ او علیه مردم اوکراین حمایت می‌کند‌». ند‌پرایس، این واقعیت برملا شده را نادیده گرفت که آمریکا با نقض پیمان۱۹۶۳ خلیج‌خوک‌ها و اصرار بر گسترش ناتو به مرزهای روسیه عامل اصلی برپایی جنگ در اوکراین بوده است و چنان‌که روسیه در مقابل این تصمیم آمریکا دست روی دست می‌گذاشت شاهد برپایی جنگ در کریمه بود و ایران نیز به عنوان یکی از کشورهای همسایه روسیه که آمریکا بیشترین دشمنی را با آن داشته و دارد، از تبعات گسترش دامنه ناتو در امان نبود.

۷- بیانات رهبر معظم انقلاب قبل از آن که حمایت (در حد و ‌اندازه شفاهی‌) از روسیه باشد، هشداری جدی به آمریکا و متحدانش است که با دُم شیر بازی نکنند. امروزه اگرچه جنگ اوکراین برخلاف تلقی اولیه آمریکا با شکست مفتضحانه ناتو رو‌به‌رو شده و بحران‌های بی‌سابقه غذا و انرژی سراسر آمریکا و کشورهای اروپایی را فرا گرفته است ولی اظهارات رهبر معظم انقلاب در ملاقات با پوتین حکایت از آن دارد که ایران از واقعیت پشت پرده جنگ اوکراین با خبر است و تحرکات ناتو در منطقه را به دقت زیر نظر دارد و از آنجا که می‌داند در صورت پیروزی آمریکا در اوکراین، ایران یکی از اهداف بعدی و اصلی‌ترین آنها خواهد بود، مقابله روسیه با آمریکا و ناتو در اوکراین را بخشی از امنیت خود دانسته و به طور منطقی و طبیعی از آن حمایت می‌کند. 

۸- خشم آمریکا و اسرائیل از بیانات رهبر معظم انقلاب قابل درک است ولی همراهی و همسویی برخی از مدعیان اصلاحات و غربگرایان با دشمنان تابلو‌دار ایران تنها با دو احتمال قابل توجیه است، بی‌بهره بودن از کمترین درک و شعور سیاسی و یا مأموریت. دو احتمالی که هر دو در کارنامه آنها سابقه داشته و دارد و احتمال سومی نیز در میان نیست

This comment was minimized by the moderator on the site

وزیر خارجه آلمان عکس مشترک رئیس جمهوران ایران ، روسیه و ترکیه را چالش توصیف کرد

This comment was minimized by the moderator on the site

روسیه اجازه نمی‌دهد ناوگان دریایی ایران در خزر افزایش یابد.

‌عضو هیات مدیره کانون موسسات حمل‌ونقل می‌گوید «روسیه اجازه افزایش ناوگان دریایی ایران در دریای خزر را نمی‌دهد و قیمت‌گذاری حمل و نقل نیزدراختیاراین کشوراست».
مسعود دانشمند درباره همکاری‌های ایران و روسیه گفته عمده باردر بنادر شمال توسط کشتی‌های روسی جابه‌جا می‌شودواگر بخواهیم عملکرد بنادر شمالی را افزایش دهیم باید برروی تقویت «پسکرانه» این بنادر سرمایه گذاری شود.
او با اشاره به اسکله‌های بنادر انزلی، کاسپین، نوشهر، فریدونکنار و امیرآباد گفته در مجموع شانزده اسکله در بنادر شمالی ایران فعال هستند که درحالت خوش‌بینانه حدود شش میلیون تن می‌توانند کالا جابجا کنند. قیمت‌گذاری در دریای خزر در اختیار روس‌ها است، چراکه اکثریت کشتی‌های فعال در منطقه متعلق به روس‌هاست و در برآورد قیمت‌ها، هزینه‌ها و زمان‌های رفت و برگشت را تعیین و برای مثال عدد ۴۵ دلار را اعلام می‌کنند؛ درحالی که قیمت واقعی حمل هر تن کالا در این مسیر ۱۷ دلاربیشتر نیست و ما هم امکان اعتراض نداریم چراکه قیمت‌گذار روسیه است.

This comment was minimized by the moderator on the site

مواظب هندوانه هایی که روسها زیر بغل شما می‌گذارند باشید


در اخبار آمده ؛
که روسها می خواهند از ایران پهباد بخرند تا در جنگ اوکراین استفاده کنند؛

بلکه مقداری از آن را خریده و از کارایی آن بسیار تعریف و تمجید هم کرده اند !

و هم چنین مقامات روسیه وحتی پوتین ؛ در ملاقات با مقامات نظام ؛
به طور بی سابقه ای تواضع کرده و از سیاست های غرب ستیزانه ایران تجلیل می کنند.

ولی بنظر می رسد هدف روس ها از این مواضع بی سابقه ؛ به خصوص خرید پهباد های ایرانی و تعریف و تمجید از آنها درگیر کردن ایران در تجاوز به اوکراین است و تحمیل بخشی از هزینه ها جنگ همچنین پرداخت خسارت به اوکراین بعد ازجنگ از جیب ملت ایران میباشد .

و گرنه کشوری که تکنولوِژی پیشرفته ساخت هواپیماهای شکاری میگ و سوخو و موشک ضد هوایی اس ۴۰۰ را دارد ؛ که علی رغم تعهدی که به ایران داده هنوز از تحویل آنها به ایران خودداری کرده است .
کشوری که در فکر تسخیر کرات آسمانی و مریخ است
بعید است که محتاج پهبادهای ایرانی باشد .

بعید است که روسیه قبل از جنگ پهباد نداشته اگر هم اینطور بوده باشد حتما توانسته ظرف این مدت آنرا را در داخل روسیه تولید کرده باشد .

روسیه در برخی سلاحها قدرت اول و در برخی دوم و هیچگاه سوم نبوده است این رقابت بین او و امریکا و چین است.

همچنین قدرت اول دنیا در صنعت هوا و فضا میباشد .

ولی از آنجا که روسیه ؛
در جنگ پرهزینه اوکراین منزوی شده و در گل فرو رفته ؛ دنبال شریکی می گردد که بخشی از بار سنگین جنگ را به او تحمیل کند
و این کار را با دادن هندوانه زیر بغل ایران و بزرگ نمودن قدرت تسلیحاتی او انجام‌ میدهد.

این تعریف و تمجیدها از قدرت پهبادی ایران ؛ شیطنت جدیدروس ها برای فریب مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران است .

چون این فروش ؛ مقدمه خواهد شد برای تقاضای ورود مستشاران ایرانی
برای آموزش و کار برد پهپاد ها
و سپس احتمالآ تقاضای ورود سایر کمک‌های نظامی ،درست همانند اتفاقی که در سوریه افتاد .

ساده لوحان نیز با شنیدن این خبر می گویند ؛ بعله ببینید کار ما به کجا رسیده که ارتش ابر قدرت جهانی از ما تقاضای سلاح می کند !

ولی آقایان بدانند روس ها برده و بنده شیطانند واستاد فریب و نیرنگ

آن ها قرنهاست تخصص و تجربه در تحریک و فریب و شکست ایرانی ها دارند .

This comment was minimized by the moderator on the site

اخبار جهان
ارزیابی حضور یک روزه پوتین در ایران؛ تهران برنده این سفر بود یا مسکو؟
نگارش از سعید جعفری • به روز شده در: ۲۲/۰۷/۲۰۲۲ - ۰۶:۰۶

ولادیمیر پوتین، در دومین سفر خارجی خود از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین به تهران سفر و با مقام‌های جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.

رئيس جمهوری روسیه در حالی در تهران مورد استقبال گرم مقام‌های جمهوری اسلامی قرار گرفت که با توجه به آنچه در اوکراین در ماه‌های اخیر گذشته، پایتخت‌های زیادی در سطح جهان حاضر نیستند برای رئيس کرملین فرش قرمز پهن کنند. هرچند در تهران هم خبری از «فرش قرمز» نبود اما آنچه مقام‌های ایرانی در دیدار با رئيس جمهوری روسیه به زبان آوردند، اعتبار قابل توجهی را رئیس کرملین عطا کرد.

اما این سفر چه اهداف و البته امتیازاتی برای طرفین داشته و تهران و مسکو چه دست‌آوردهایی داشتند؟. آیا آنطور که طرفداران دولت رئيسی تاکید می‌کنند امضای قرارداد سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد دلاری در پروژه‌های نفت و گاز ایران، یک امتیاز مهم برای ایران به شمار می‌رود؟ یا استقبال گرم از پوتین و حضور در جمع رهبران دو کشور قدرتمند منطقه خاورمیانه و تایید روایت کرملین برای جنگ اوکراین از سوی رهبر ایران، پوتین را با رضایت به مسکو بازگردانده است؟ یا اینکه نباید ماجرا را سیاه و سفید دید و با نگاهی نسبی به دست‌آوردهای هر دو طرف توجه کرد؟


اهداف و دست‌آوردهای پوتین
اما این سفر چه از دید ایران و چه از منظر روسیه از نقطه نظرهای متفاوتی حائز اهمیت بوده است. هر یک از طرفین زاویه‌های مختلفی را در پس همکاری‌های دوجانبه جستجو می‌کردند. برای پوتین احتمالا بیش از هر چیز این سفر نشانی از عدم انزوای روسیه در مجامع بین‌المللی باشد. به این معنا که در شرایطی که روسیه و مقام‌های این کشور با تحریم‌های گسترده بین‌المللی رو به رو شده‌اند، رهبر این کشور در ایران در نشستی منطقه‌ای حضور می‌یابد و با دو قدرت منطقه خاورمیانه، یعنی ایران و ترکیه بر سر میز مذاکره می‌نشیند. هرچند نباید در جایگاه ایران و ترکیه در معادلات بین‌الملل اغراق کرد اما در عین حال صرف برگزاری این نشست هم می‌تواند نوعی نمایش قدرت برای رئيس جمهور «به انزوا کشیده شده» روسیه در سطح جهان به شمار رود.

عبدالرسول دیوسالار، استاد دانشگاه کاتولیکای میلان در این خصوص به یورونیوز فارسی می‌گوید: «واقعیت این است که روسیه در حال حاضر در موضع ضعف و در یک انزوای بین‌المللی به سر می‌برد. حضور او در کنار ابراهیم رئيسی و رجب طیب اردوغان این تصویر را به ذهن متبادر می‌کند که پوتین بازیگری از رده خارج نیست. در حال حاضر برای مسکو این مسئله حائز اهمیت است که نمایشی از منزوی نبودن در سطح جهان به تصویر بکشد. به ویژه که این سفر چند روز پس از حضور جو بایدن در عربستان و اسرائيل صورت می‌گیرد.»

نکته دومی که در پرتو سفر رئيس جمهوری روسیه می‌توان به عنوان یک دست‌آورد برای کرملین ارزیابی کرد، جلب اعتمادی است که رهبران روسیه توانسته‌اند در تهران بدان دست یابند. این جلب اعتماد به اندازی رسیده که رهبران ایران در ملاقات با پوتین، جملاتی را به زبان می‌آورند که تبیین‌کننده سیاست‌های روسیه در منطقه خاورمیانه است. اشاره به دو نمونه در این رابطه می‌تواند بهتر این رویکرد را توصیف کند.

در نخستین مورد، علی خامنه‌ای در دیدار خود با رئيس جمهوری روسیه در خصوص جنگ اوکراین می‌گوید: «در قضیه اوکراین چنانچه شما ابتکار عمل را به دست نمی‌گرفتید، طرف مقابل با ابتکار خود، موجب وقوع جنگ می‌شد. ناتو موجودی خطرناک است و غربی‌ها هم با روسیه قوی و مستقل به‌کلی مخالف هستند. اگر راه در مقابل ناتو باز باشد حد و مرزی نمی‌شناسد و اگر جلوی آن در اوکراین گرفته نمی‌شد، مدتی بعد به بهانه کریمه، همین جنگ را به راه می‌انداختند.»


این جملات آقای خامنه‌ای که توجیه‌کننده حمله روسیه به اوکراین است، پیشتر بسیار از زبان مقام‌های ارشد مسکو شنیده شده بود. روز ۹ مه، ولادیمیر پوتین در سخنرانی خود به مناسبت سالگرد «روز پیروزی» که روز پایان جنگ جهانی دوم است در مسکو گفت: «ورود نظامی ما به اوکراین ضرورت داشت چرا که غرب حمله نظامی به کشور ما و از جمله کریمه را تدارک دیده بود. این تصمیم ما اقدامی پیشگیرانه بود که تهاجم ناتو و غرب را دفع کرد.»

سوریه، اوکراین یا نظم نوین منطقه‌ای؛ چرا پوتین و اردوغان به تهران می‌روند؟
هزینه نزدیکی با پوتین؛ سوسیال دموکرات‌های آلمان اخراج شرودر را بررسی کردند
در دومین مورد ابراهیم رئيسی در سخنرانی خود در نشست اجلاس آستانه در تهران با اشاره به کمک‌های بشردوستانه به سوریه گفت: «ارسال کمک‌های بشردوستانه به سوریه برای اعمال فشار بر دولت این کشور، ثبات سوریه را تضمین نخواهد کرد.»

اشاره رئيسی به تلاش‌های بین‌المللی برای ارسال کمک‌های فرامرزی برای ساکنین شمال سوریه است که با وتوی روسیه در شورای امنیت که روز جمعه ۸ ژوئیه صورت گرفت، به حالت تعلیق در آمد. این وتوی روسیه در واقع مانع از ادامه ارسال کمک‌های بشردوستانه به ساکنان ادلب در شمال سوریه می‌شود. این کمک‌ها در سالهای اخیر از طریق گذرگاه باب‌الهوی صورت گرفته بود. این مسئله از این جهت برای روسیه حائز اهمیت است کمک‌ها به ادلب، آخرین سنگر ستیزه‌جویان مخالف بشار اسد به پایان می‌رسد. مسکو هم به دنبال این است با مسدود کردن ارسال کمک‌ها از طریق ترکیه به این منطقه، کار را برای دولت بشار اسد برای مقابله با مخالفان خود هموار سازد.

حمیدرضا عزیزی محقق ارشد در مؤسسه امور بین‌الملل و امنیت برلین در این رابطه به یورونیوز می‌گوید: «حضور پوتین در تهران و اظهارنظرهای او و رهبران ایران را بیشتر می‌توان در قالب یک نمایش سیاسی ارزیابی کرد که هر دو طرف اولا بر این موضع تاکید کردند که تحت تحریم‌ها هستند. ضمن اینکه رهبران ایران به صورت کلی مواضع روسیه را در قبال موضوعات مختلف همچون سوریه و اوکراین تایید کردند که این امتیازی قابل توجه برای مسکو به شمار می‌رود. در موردی مشخص، رهبر ایران در دیدار با پوتین، برای نخستین بار روایت رسمی روسیه برای جنگ اوکراین را تایید کرد»

ایران چه امتیازاتی از روسیه به دست آورد؟
هرچند سفر پوتین به تهران می‌تواند امتیازاتی را برای روسیه به همراه بیاورد اما اوضاع از جانب ایران چندان مشابه به نظر نمی‌رسد. مقام‌های دولت رئيسی تبلیغات گسترده‌ای بر سر امضای قرارداد سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد دلاری گاز پروم در ایران انجام دادند. اما یکی از پرسش‌های اساسی در این میان چگونگی تامین منابع مالی این قرارداد از سوی طرف روسی است؟ با توجه به فشار اقتصادی که در ماه‌های اخیر و در پی تحریم‌ها به مسکو و اقتصاد روسیه وارد آمده تردیدهای زیادی وجود دارد که گازپروم بتواند واقعا به تعهدات خود در این پروژه عمل کند.

از سوی دیگر حتی بر فرض توانایی روسیه برای اجرایی کردن این پروژه کارشناسان انرژی معتقدند این قرارداد حتی در صورت عملی شدن می‌تواند به ضرر ایران تمام شود. چرا که تهران و مسکو در حوزه انرژی رقیب یکدیگر هستند و هر دو در بازار انرژی یک فروشنده هستند. در چنین شرایطی وابستگی ایران به رقیب خود در این عرصه چه مزیت اقتصادی می‌تواند برای ایران به همراه داشته باشد؟

هرچند نباید این نکته را از نظر دور نگاه داشت که منابع امنیتی از نظر بخش قابل توجهی از سیاستگذاران و تصمیم‌گیران در جمهوری اسلامی بر امتیازات اقتصادی می‌چربد. به این معنا که تهران احتمالا دریافت امتیازات قابل توجه در سوریه را به ارائه بسته‌های اقتصادی ترجیح می‌دهد.

سطح همکاری‌های ایران تنها محدود به سوریه باقی می‌ماند و ما شاهد چیزی فراتر از آن در روابط دو کشور نخواهیم بود.
حمیدرضا عزیزی
محقق ارشد مؤسسه امور بین‌الملل و امنیت برلین
آقای دیوسالار در این رابطه به یورونیوز می‌گوید: «منطق امتیازگیری در عرصه‌های امنیتی برای مقام‌های جمهوری اسلامی از اهمیت بیشتری برخوردار است. در خصوص مسئله سوریه هم تهران توانسته به این امتیازات دست یابد. اظهار نظرهای طرفین نشان می‌دهد که روسیه عملا حضور ایران در شرق فرات در سوریه را پذیرفته است. منطقه‌ای که حضور در آن همواره برای ایران کلیدی بوده است. این در حالی است که باید به خاطر داشته باشیم در سالهای اخیر اصلا چنین پذیرشی از سوی کرملین نسبت به استقرار نیروهای ایرانی در سوریه وجود نداشت.»

حمیدرضا عزیزی هم در این خصوص نظر مشابهی دارد و با اشاره به اینکه رهبر ایران برای نخستین بار به این صراحت به موضوع شرق فرات اشاره می‌کند، افزود: «من فکر می‌کنم سطح همکاری‌های ایران تنها محدود به سوریه باقی می‌ماند و ما شاهد چیزی فراتر از آن در روابط دو کشور نخواهیم بود. برای ایران حضور در سوریه بسیار حائز اهمیت است و به نظر می‌رسد این مسئله از سوی روسیه مورد پذیرش قرار گیرد.»

واکنش‌ها به نشست تهران؛ کاخ سفید: سفر پوتین به ایران نشانه انزوای مسکو است
خامنه‌ای در دیدار با پوتین: غربی‌ها با روسیه قوی و مستقل به‌کلی مخالفند
یکی دیگر از موضوعاتی که در خصوص تبعات و اثرات سفر پوتین به ایران باید مورد توجه قرار گیرد، تغییر برداشت رهبران ایران نسبت به نظم منطقه‌ای و جهانی و نقش آفرینی روسیه است. سیاستمداران ایران حتی پیش از مذاکرات احیای برجام در دوحه از نیاز بیشتر طرف غربی برای احیای برجام سخن می‌گفتند. این رویکرد به مرور تقویت شده و حالا به مرحله‌ای رسیده که کمال خرازی، مشاور رهبر ایران در سیاست خارجی به صراحت تاکید می‌کند که ایران توانایی فنی ساخت بمب اتمی را دارد. این رویکرد را باید در قالب یک روند ارزیابی کرد. جایی که احتمالا بخشی از مقام‌های جمهوری اسلامی در اثر چندین مولفه به این باور رسیده‌اند که برجام با ابعاد فعلی نمی‌تواند منافع جمهوری اسلامی را تامین می‌کند. ضمن اینکه روسیه هم در این فضا توانسته رهبران جمهوری اسلامی را قانع کند که می‌توانند به جای غرب روی مسکو حساب کنند.

عبدالرسول دیوسالار در این رابطه به یورونیوز فارسی می‌گوید: «روسیه یک عملیات روانی بسیار گسترده را در ایران پیاده کرده و توانسته با موفقیت این رویه را در میان سیاستگذاران جمهوری اسلامی پیش ببرد. در واقع مسکو با روانشناسی مناسب رهبران ایران توانسته به خوبی دریابد که با تمرکز در چه بخش‌ها و حوزه‌هایی می‌تواند منافع خود را کسب نماید. این باور در حال حاضر در بخشی از نهادهای حاکمیتی جمهوری اسلامی پدید آمده که در پی درگیری‌هایی که بین مسکو و غرب پیش آمده، نظم نوینی در حال شکل‌گیری است و ایران می‌تواند در این نظم نوین خود را با روسیه همراه کند.»

روسیه یک عملیات روانی بسیار گسترده را در ایران پیاده کرده و توانسته با موفقیت این رویه را در میان سیاستگذاران جمهوری اسلامی پیش ببرد. در واقع مسکو با روانشناسی مناسب رهبران ایران توانسته به خوبی دریابد که با تمرکز در چه بخش‌ها و حوزه‌هایی می‌تواند منافع خود را کسب نماید.
عبدالرسول دیوسالار
استاد دانشگاه کاتولیکای میلان
استاد دانشگاه کاتولیکای میلان در ادامه می‌افزاید: «مسائلی را هم که در خصوص تبادل مالی ریال و روبل مطرح می‌شود باید در همین زمینه ارزیابی کرد. این در حالیست که اجرایی شدن چنین طرح‌هایی غیر ممکن است اما روسیه در ترویج این ایده در ایران کاملا موفق عمل کرده است.»

در چارچوب بحث روانشناسی که دیوسالار به آن اشاره می‌کند می‌توان به انتخاب مباحثی که ولادیمیر پوتین در دیدار با رهبر ایران به آنها اشاره می‌کند توجه کرد. رئيس جمهوری روسیه با آگاهی از جایگاه قاسم سلیمانی نزد افکار و باورهای علی خامنه‌ای می‌گوید: «ترور قاسم سلیمانی، نمونه‌ای از شرارت‌هایی است که ایالات متحده از خود نشان می‌دهد.» به عبارت دیگر رئيس جمهوری روسیه نیک می‌داند که به چه موضوعاتی اشاره کند که بدون اینکه هزینه‌ای برای او داشته باشد، اعتماد و حس صمیمیت طرف مقابل را جلب کند. نتیجه چنین سیاست‌هایی ثبت تصاویری در پایان دیدار خامنه‌ای و پوتین می‌شود که دو رهبر دستان یکدیگر را به گرمی می‌فشارند و در کنار یکدیگر لبخند می‌زنند.

هرچند به مسئله گذر جمهوری اسلامی از احیای برجام اشاره کردیم، اما یک دیدگاه هم می‌تواند این باشد که تصمیم‌سازان در تهران همچنان احیای برجام را در چارچوب منافع ملی جمهوری اسلامی ارزیابی کنند. در چنین شرایطی می‌توان نزدیکی ایران و روسیه را عنوان یک اهرم فشار ایران به اروپا و آمریکا تحلیل کرد. به این معنا که ایران تلاش می‌کند با نشان دادن نزدیکی به مسکو، اروپا و آمریکا را نسبت به شکل گیری روندی جدید نگران کند. روندی که می‌تواند بحران حوزه انر‌ژی را طولانی‌تر کند و چشم‌انداز برای شکست روسیه از طریق تحریم‌های اقتصادی را با تردید جدی مواجه نماید. اگر چنین دیدگاهی نزد رهبران ایران وجود داشته باشد، می‌توان متصور شد که تهران می‌خواهد با این نمایش، اروپا و بیش از آن آمریکا را به اعطای امتیازات بیشتر ترغیب کند.

اظهار نظرهای مقام‌های پنتاگون و رابرت مالی در خصوص هشدار به ایران برای نزدیکی به روسیه را هم دقیقا می‌توان در این چارچوب تفسیر کرد.

در مجموع و با بررسی مجموعه شرایط به نظر نمی‌رسد دست‌آوردهای ایران از نزدیکی به روسیه و سفر پوتین به تهران بیش از چیزی باشد که کرملین به دست می‌آورد. ایران امتیازات نقدی را به مسکو ارائه داده و در مقابل امید برآورده شدن وعده‌های آتی را در قالب نسیه دریافت کرده است. ضمن اینکه با وجود مشکلات اقتصادی که تهران با آن دست و پنجه نرم می‌کند، مقام‌های جمهوری اسلامی همچنان اولویت خود را مباحث امنیتی تعریف کرده‌اند. این در حالیست که از سوی دیگر گزارش‌هایی هم در خصوص احتمال انتقال پهپادهای ایرانی به روسیه منتشر شده است. موضوعی که در صورت صحت، خلاف سیاست‌های اعلامی جمهوری اسلامی مبنی بر بی‌طرفی در جنگ روسیه و اوکراین ارزیابی می‌شود. هرچند با صحبت‌های اخیر علی خامنه‌ای در ملاقات با پوتین، تغییر این رویکرد چندان هم دور از ذهن به نظر نمی‌رسد.

This comment was minimized by the moderator on the site

ابوالفضل خوش گفتار:
آقای قوام شهیدی که سفیر ایران در ویتنام بوده در جمعی تعریف می‌کرد (من هم بودم یعنی نقل قول مستقیم است) که وقتی ماموریت من در ویتنام تمام شد و برای دیدار خداحافظی به حضور رئيس جمهورشان رسیدم گفت:
برو به رهبرانت از قول من بگو دل به روسیه و چین نبندند، بروند با آمریکا همکاری کنند، اگر صلاح ملت خود را می‌خواهند.
از کمونیست‌های کهنه کار خیری نخواهید دید.
آمریکا اگر متحد داشته باشد کمتر خلف وعده می کند
من هم کمونیست بودم
اساس کمونیسم بر نیرنگ و فریب است!
رهبران ویتنام چه زیبا فهمیدند؟!
ای کاش فرصت داشتم و کتاب «هیچ چیز غیرممکن نیست»، نوشته تد اوسیوس، را اختصاصاً برای سران جمهوری اسلامی ترجمه می‌کردم.
این کتاب اخیراً منتشر شده و من هر شب روی موبایلم بخش‌هایی از آن را می‌خوانم.
فقط بگویم عجب حکایتی است حکایت آشتی آمریکا و ویتنام.
این دو کشور تاریخ خون‌باری را پشت سر گذاشته‌اند که ثمره‌اش شصت‌هزار کشته برای آمریکا و دو میلیون کشته برای ویتنام بوده است.
هنوز خاطرهٔ تلخ بمباران‌های خوشه‌ای آمریکا در جنگل‌ها و مناطق مسکونی ویتنام از خاطره‌ها نرفته است.
زخم‌های جنگ هنوز به طور کامل مداوا نشده‌اند.
موقع خواندن کتاب یک آن تصور کردم رهبران ویتنام افرادی از جنس و تبار سران مبارز و آشتی‌ناپذیر خودمان بودند که در این صورت کی جرأت داشت حرف از مذاکره و آشتی با امپریالیسم آمریکا بزند.
«آقا دو میلیون شهید و چند میلیون مجروح داده‌ایم، همهٔ جنگل‌ها و شهرها و روستاهایمان توسط آمریکایی‌های جنایتکار بمباران شیمیایی شده است، آن وقت شما خائن‌ها می‌گویید برویم با آمریکا آشتی کنیم؟»
چه شانسی آوردند ویتنامی ها که سرانشان ویتنامی بودند نه ایرانی.!!
مخلص کلام این که، ویتنامی‌ها به وقت جنگ جانانه جنگیدند و به وقت صلح جانانه صلح کردند.
دو دشمن قدیمی عاقبت گذشته را فراموش کردند تا آیندهٔ بهتری برای مردمانشان بسازند.
این کتاب را باید خواند تا متوجه شد با معجزهٔ دیپلماسی چه کارهای عظیمی می توان کرد به شرطی که دشمنی کردن برای یک عده‌ای ابزار چپاول و حکمرانی نباشد.!
به شرطی که منافع ملی ارجح بر هر منفعت دیگری باشد.
این کتاب را باید خواند تا فهمید کشورها چگونه از جنگ به آشتی، همکاری و حتی هم‌پیمانی می‌رسند.
این مکانیسم، این پویایی، باشکوه است اما متأسفانه نادر. این سازوکار بسیار دشوار اما امکان‌پذیر است.
زخم‌های قدیمی مداواشدنی‌اند و بر تراژدی جنگ و منازعه می‌توان غلبه کرد.
کتاب، حکایت ربع قرن دیپلماسی دوطرفه برای آشتی دو کشور است. دو کشور با نظام‌های سیاسی متضاد..
یکی کمونیست و آن دیگری کاپیتالیست؛
و این فقط آشتی دولت‌ها نیست که آشتی ملت‌ها هم هست.
آدم لذت می برد از تماشای رهبرانی عاقل و باشعور که عزم خود را جزم کرده‌اند که از گذشته عبور کنند تا آیندهٔ بهتری برای ملتشان بسازند؛ و آدم حالش به هم می خورد از هر چه نفرت‌پراکنی و کینه‌ورزی است.
امروز آمریکا بزرگترین شریک تجاری ویتنام است.
ویتنام فقط سالی پنجاه میلیارد دلار کالا به آمریکا صادر می‌کند.
دو کشوری که تا دیروز علیه هم می‌جنگیدند حالا در برابر توسعه‌طلبی چین در منطقهٔ دریای جنوبی چین متحد و هم‌پیمان یکدیگر شده‌اند.
بیژن اشتری
نویسنده و مترجم

This comment was minimized by the moderator on the site

غرب از اتحاد روسیه و چین و ایران ناراحت است شما چرا ناراحتید.
گفتار شما که همسو با رسانه های غربی شده .

مهدی نوری صفا
This comment was minimized by the moderator on the site

دوست عزیز مهم نیست که سخن دلسوازنه شما، با چه کسی مساوی و همسان سازی شود، یا برابر دیده شود، مهم این است که انسان خطری را که دید، گوشزد کند، اگر دچار این نوع اتهام زنی ها شویم، می توان به ظلم، سخن شما را هم با شرق گرایان و طرفداران افتادن به دامن شرق، نزدیک ارزیابی کرد، که این چنین انسان را به سکوت و یا تغییر نظر فرا می خوانید و...، ولی من هرگز چنین اتهامی را به شما نمی زنم، بلکه شما را دوستی می بینم که لایق دیدید، و انزار کردید و..،
انسان وقتی حقی را دید، وقتی خطری را دید، و... باید از خود تحرک نشان دهد، مهم نیست که به کدام سو متهم خواهد شد، چرا که این نوع اتهامات در هر سخنی متصور است، هر سخنی را می توان متهم به دشمنی هم کرد، متهم به همراهی با دشمن، خواهی شد، مهم نیست، مهم این است که نسبت به آنچه در جامعه می گذرد، بی تفاوت نباشیم، رسوا کنندگان دزدان هم، که "های دزد" "های دزد" گویان همه را به هوشیاری می خوانند، خود گاهی متهم به دزدی و شراکت با دزدها شده، دستگیر هم شوند، این دلیلی به سکوت انسان، در برابر دزدی نمی تواند باشد.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

This comment was minimized by the moderator on the site

ابتکار پیشدستانه

اینکه دو مفهوم پیشدستی و پیشگیری در دکترین دفاعی و روابط بین الملل به چه معناست و بیانگر چه اقدامات قانونی یا زورمندانه از سوی کشورها میتواند باشد حتماً موضوعی بسیار مهم و قابل بررسی است اما مسئله کلیدی شاید توجه به این نکته باشد که معیار تشخیص تهدید بالقوه غیر قابل مهار کدام است؟
آیا کشورها و قدرتهای دیگر هم با تکیه بر منطق مجازات پیشدستانه مجاز به حمله علیه سایر کشورها مثلاً علیه ایران هستند؟
آیا برخلاف گذشته که شوروی را به دلیل حمله های پیشدستانه در جهان دو قطبی محکوم می کردیم امروز حمله پیشدستانه را از حقوق ویژه روسیه پوتین می دانیم؟
آیا حمله و اشغال ایران توسط قوای روسیه و انگلیس یا بعدها مداخلات نظامی - سیاسی آمریکا در ایران با منطق عملیات پیشدستانه و تحت عنوان ابتکار عمل قابل توجیه نیست؟
آیا حمله عراق به ایران چنانکه صدام دقیقاً با تکیه بر منطق ( پیشدستانه) انجام داد قابل توجیه بود؟
آیا انقلابهای مخملی و رنگین آمریکا علیه دولتهای عیر همسو و مخالف با تکیه بر منطق پیشدستانه قابل توجیه و حتی ضروری نیست؟
اینکه مقام معظم رهبری در دیدار پوتین با اعلام اینکه "اگر شما (با اشغال اوکراین) ابتکار عمل را به دست نمی گرفتید طرف مقابل با ابتکار خود، موجب وقوع جنگ می شد" ضمن حمایت صریح و روشن از اشغال نظامی اوکراین توسط روسیه از اشغال نظامی اوکراین بعنوان مانع کلیدی آغاز جنگ به نام بُردند اینکه تفاوت این جنگ و اشغال نظامی با جنگی که مورد پیشگیری قرار گرفته است چیست؟ حتماً روزی مورد توضیح معطم له قرار خواهد گرفت اما تاکید بر ابتکار عمل یا جنگ پیشدستانه بعنوان یک ارزش دفاعی و حتی بسیار بالاتر ارزش انسانی و اخلاقی بسیار قابل تامل است معیارهایی که حداقل طی دو قرن گذشته به کرات مورد تاکید و مستمسک دو ابرقدرت آمریکا و شوروی در مداخلات نظامی تا کنترل جهان قرار داشت.
اینکه مولفه های ارزشی ابتکار عمل در آغاز جنگ و اشغال سایر کشورها بعنوان دکترین پیشدستی از نگاه فرمانده کل قوا و دکترین های سابق مورد اتکای غرب و شرق چیست؟ و تفاوت شکلی و محتوایی مواضع اعلامی معظم له در اولین سخنرانی (۱۰اسفند ۱۴۰۰) در مورد اشغال اوکراین که فرمودند "خواهان توقف جنگ هستیم می خواهیم جنگ تمام شود منتهی علاج هر بحرانی صرفا در صورتی ممکن است که ریشه شناخته شود که ریشه بحران در اوکراین سیاست‌های آمریکا و غربی‌ها است مردم عامل استقلال کشورها هستند اگر مردم در اوکراین وارد میدان میشدند وضع دولت و مردم اوکراین این‌طور نمی‌شد" و تاکید در دیدار با پوتین مبنی بر "اجتناب ناپذیری و حتی بالاتر ابتکار هوشمندانه و ارزشی آغاز جنگ پیشدستانه" در چه مواردی است میتواند بیانگر راهبردهای انتخابی آتی ایران در برخورد با هر تهدید احصایی یا احساسی در منطقه و بین الملل باشد.
اینکه فرمانده کل قوا از حمله نظامی و اشغال اوکراین به تصمیمی ارزشمند ، به موقع و شجاعانه تحت عنوان "ابتکار عمل" و اقدام پیشدستانه برای "ممانعت از آعاز جنگ" نام بُردند شاید پیامی صریح و روشن به کشورهای هدف و مخاطب ایران هم باشد که ایران از این پس با تکیه بر معیارها و تشخیص خود تهاجم ابتدایی تا اشغال سرزمینی را از حقوق مسلم خود می داند‌.
اینکه موضع اعلامی مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا به مفهوم سازی سلسله اقداماتی مانند اصرار خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی دفتر رهبری به بیان عبور از غنی سازی ۶۰٪ تا توانمندی بالفعل ساخت بمب اتمی تا نمایش ناو بندر مُکران و ناو دسته پهبادی که در ادامه نمایش اقتدار شهرهای موشکی و ... در چارچوب دکترین مشروعیت حمله ابتدایی و پیشدستانه یا ابتکار عمل کمک کند شاید به تعبیری آغاز گام دوم ابلاغی هم باشد. ۳۱تیر۰۱
https://t.me/Khabar_Naghde
Telegram (https://t.me/Khabar_Naghde)
نقد خبر
فَّبَشِّر عِبٌاد اَلّّذينَ يَسَْتمِعُونَ الْقَوُلْ فَيَّتبُِعونَ اَحْسّّنه

This comment was minimized by the moderator on the site

روسیه در صد و پنجاه سال اخیر چه هنگامی که توسط تزارها اداره می‌شد و چه هنگامی که بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق به شمار می رفت، همواره یکی از کشورهایی بوده است که به خاک ایران چشم طمع بسیار ورزیده و به رغم تحریف تاریخ، این کشور بیشترین خیانت ها را نسبت به مردم ایران روا داشته است.
فریدون آدمیت در کتاب اندیشه ی ترقی و حکومت قانون در عصر سپهسالار در خصوص سیاست روس ها در ایران می نویسد: «روس دشمن مطلق ایران بود، دشمن استقلال و آزادی و ترقی و تمامیت ارضی ما بود. ما را ناتوان و عقب مانده می خواست که سیاست صرف متجاوزانه نظامی و استعمار اقتصادی خویش را پیش ببرد با هر نقشه اصلاح و تغییری سرستیزگی داشت گفته‌ی امیر کبیر را شنیدیم که در خیال، کنستیتیون داشت و مانع بزرگ او روسیان بودند و نیز دیدیم که افسون روس بود که دولت ایران شاگردان خود را از فرانسه احضار کرد چنین تلقین می نمود که آنها جمهوری پرست و بی دین خواهند گشت مخالفت روس با پیشرفت ایران به حدی بود در دوره ی سپهسالار که ایران درخواست به عضویت در اتحادیه بین المللی پستی داد روسیه از او ممانعت کرد». روس ها در دوران پادشاهی فتحعلی شاه دومین شاه دودمان قاجار با تحمیل دو عهدنامه ننگین گلستان و ترکمن چای عملا ایران را تجزیه کردند و بدین ترتیب قسمت های مهمی از حاصاخیز ترین مناطق کشورمان را به یغما بردند. علاوه براین به توپ بستن مجلس در زمان محمد علی شاه قاجار، اشغال تبریز، اشغال شمال ایران و تهدید به اشغال کل کشور در دوران قاجاروهمچنین کشتار بی رحمانه ی جوانان کشورمان به وسیله ی جنگ افزارهای اهدایی به صدام حسین در جنگ تحمیلی هشت ساله و حمایت از قطع نامه های شورای امنیت علیه ایران مشتی از خروار خروار خیانت و تجاوز روس ها به این آب و خاک است. بنابراین به وارون تبلیغات رسمی که متاسفانه بیشتر هم توسط مقامات کشورمان ترویج می شود از زمان مشروطه تا کنون دشمن اصلی ایران به طور قطع نه انگلیس و امریکا که روسیه ی جنایتکار بوده است.
روسیه همواره تلاش کرده است از ایران به عنوان برگ برنده ای از کشورهای غربی خصوصا امریکااستفاده کند و به هیچ وجه در رئالیسم روسی خود در حوزه سیاست خارجی به ایران به عنوان شریک استراتژیک ننگریسته است اگر چه در دهه های گذشته به دلیل فعل و انفعالاتی که در داخل ایران بعد از انقلاب اسلامی رخ داد و در منطقه پژواک داشت تلاش داشتند خود را در جبهه ی موافقان و دوستان نشان دهند اما در عمل همواره تلاش کرده اند از امتیازات ایران در حوزه ی منطقه ای و بین المللی استفاده کرده و به گونه ای از ایران به عنوان شریک تجاری سیاسی خویش در جهت منفعت بیشتر بهره ببرند . " اصولاهرگونه رابطه اعم از سیاسی یا تجاری روسیه با ایران در رابطه فی مابین روسیه و امریکا تعریف می شود . به همین دلیل است که روسیه در طول این یکصدو پنجاه سال عموما و در دهه های اخیر خصوصا بارها و بارها در بزنگاهای حیاتی عهد شکنی کرده و ایران را در برابر چالشهای پیش رو تنها گذاشته است با این توصیف این کشور به هیچ عنوان نمی تواند شریک راهبردی ایران به حساب آید زیرا اصولا منافع مشترک دو کشور نسبت به هم همخوانی که ندارد هیچ در تعارض کامل هم است . معادلات سطح جهان میان امریکا و روسیه در این میان بسیار نقش دارد در رابطه میان قدرت های بزرگ و کوچک هر گاه در عرصه بین المللی قدرت ها به توافق نزدیک شوند و اختلافات شان را به حداقل برسانند امکان بازی برای بازیگر کوچک و متوسط دشوارتر است اما وقتی اختلاف در سطح جهانی میان قدرت ها وجود داشته باشد امکان بازی بهتر برای بازیگر کوچک و متوسط وجود دارد. او همچنین می گوید در طول تاریخ هیچ کشوری به اندازه ی روسیه به ایرانی ها ظلم نکرده است. تکیه به روس ها تکیه به باد است و تکیه به باد، آب در هاون کوبیدن است. در طول تاریخ به کرات شاهد بوده ایم که این کشور تکیه گاه مناسبی برای ما نیست. تا بوده روسیه فرصت طلب بوده و در بحرانی ترین حالت ممکن از پشت به ایران خنجر زده است درست است کینه توزی و نگاه به گذشته ی صرف الزاما شایسته ی ملت بزرگ ایران نیست اما بی تردید درس گرفتن از تاریخ و وقایع مرتبط با آن کار اندیشمندان است و به گواه تاریخ ایرانی ها هم با اندیشیدن بیگانه نبوده اند و اکنون هم بیگانه نیستند.

This comment was minimized by the moderator on the site

وزیر امور خارجه: شعار ما هم شرقی و هم غربی است

امیرعبداللهیان در برنامه صف اول شبکه خبر :

آمریکا امروز دست و پا می‌زند قدرت هژمون خود را حفظ کند و اینکه امروز تکیه کشورها به آمریکا باشد تامین کننده منافع ملی کشورها نیست.
ما در مورد روسیه هم همین نگاه را داریم و منافع خود را چه در شرق و چه در غرب به موضوعاتی گره می زنیم که دستاوردی برای ایران داشته باشد.
اگر دیداری با پوتین صورت گیرد، برخی می‌گویند این تابلو نه شرقی و نه غربی وزارت امور خارجه را جابجا کنید.
شعار ما در وزارت امور خارجه هم شرقی و هم غربی و کار با همه جهان است./صداوسیما
@boltann

This comment was minimized by the moderator on the site

فیگارو: تحولاتی عمیق در درون نظام جمهوری اسلامی در جریان است

منتشر شده در 13/05/2022 - 16:32
متن توسط:
ار.اف.ای

ژرژ مالبرونو، خبرنگار روزنامۀ فیگارو که از سالها پیش تحولات ایران را دنبال می‌کند، معتقد است که مرحلۀ تازه‌ای از "پاکسازی" در درون نظام جمهوری اسلامی آغاز شده که هدف اصلی آن کنار زدن همۀ "غیرخودی"ها و تمرکز بیشتر قدرت در دست سپاه است. این در حالی است که سرنوشت مذاکرات اتمی به جنگ اوکراین وصل شده است.

ژرژ مالبرونو در دو مطلب جداگانه، تحولات درونی نظام جمهوری اسلامی و روابط آن با مسکو را بررسی می‌کند. او با اتکاء بر مشاهدات و گفته‌های "ناظران تهرانی" به این نتیجه می‌رسد که رژیم مشغول تصفیه‌ای تازه است تا همۀ عوامل نزدیک به اصلاح‌طلبان و "غیرانقلابیون" را کنار بزند و بر قدرت و چیرگی سپاه پاسداران و نزدیکانش بیفزاید.

یک "ناظر تهرانی" گفته است که نوعی "پاکسازی" در محافل اقتصادی و مالی شروع شده. برخی افراد توسط اطلاعات سپاه مورد بازجویی قرار می‌گیرند و گاه چند هفته‌ای به زندان می‌افتند. ظاهراً هدف اینست که در همۀ فعالیت‌های اقتصادی و مالی و بازرگانی هر نوع قدرت و اختیارات از دست "غیرخودی‌ها" گرفته شود.

ژرژ مالبرونو معتقد است که سپاه حتی قبل از ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی "پاکسازی" را شروع کرده بود تا حضور اصلاح‌طلبان را در همۀ سطوح کمتر کند. اینک مرحلۀ دوم این تصفیۀ تدریجی با نظرداشت مسئلۀ جانشینی علی خامنه‌ای آغاز شده است. صنایع داروسازی که همیشه در دست بخش خصوصی بوده، یکی از اولین حوزه‌هایی است که مشمول این "پاکسازی" شده است.

بازگشت به ایدئولوژی "انقلابی"
یک شاهد ایرانی که خود اهل سرمایه و تجارت است می‌گوید: "معمولاً با بهانه‌های مالیاتی یا اتهام تقلب در واردات یا در حوزۀ ارز" به سراغ آدم‌ها می‌روند. به گفتۀ او "از یک سال پیش مشغول فهرست کردن فعالیت‌های همه هستند".

ژرژ مالبرونو بر اساس شنیده‌های خود می‌نویسد: "در بازجویی‌ها، یک سؤال مدام تکرار می‌شود: خودتان را انقلابی می‌دانید، یا ضد انقلاب، یا غیرانقلابی؟"

به نوشتۀ مالبرونو، قبلاً رژیم آدم‌های "غیرانقلابی" را کم و بیش تحمل می‌کرد، اما از سال ۲٠۱٨ که تحریم‌های آمریکا سخت‌تر شد، حساسیت نظام به "غیرخودی‌ها" شدت گرفت. در دنیای پول و معامله، کسانی چون محسن هاشمی راهی ژنو شدند و حسین فریدون برادر حسن روحانی به زندان افتاد. یک دیپلمات که نامش فاش نشده به مالبرونو گفته است: "تغییر قدرت از طریق انتخابات ریاست جمهوری دیگر ممکن نیست. تحولاتی عمیق و درازمدت در درون رژیم جریان دارد که بر محور نگرش ˮانقلابیˮ پیش می‌رود".

روند "پاکسازی‌ها" کاملا جا افتاده است: سپاه بازجویی افراد مظنون را به عهده می‌گیرد و سپس پرونده را تحویل قوۀ قضاییه می‌دهد که خود به اصطلاح "انقلابی" و مستقیماً زیر نظر رهبر است. اکثر متهمان خیلی زود از زندان آزاد می‌شوند و معمولاً از ترکیه، دوبی، کانادا و گهگاه نیز از اروپا سردرمی‌آورند.

جای این افراد ناخواسته را سپاهیان یا وابستگان به بنیادها می‌گیرند. محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهوری از مهره‌هایی است که در تسهیل این روند نقش مهمی بازی می‌کند.

سیاست صبر در برابر روسیه
تحولات درونی نظام به موازات تغییر جهت در سیاست خارجی و با اتکاء بر اصل "نگاه به شرق" صورت می‌گیرد. به نوشتۀ ژرژ مالبرونو، بسیاری از افرادی که دوباره صاحب مسئولیت و مقام شده‌اند، کسانی هستند که از دوران احمدی‌نژاد با تجار و شرکت‌های چینی ارتباط داشته‌اند.

اما رابطه با روسیه دچار تحولات غیرمنتظره شده است: جنگ اوکراین یکباره الویت‌های مسکو را تغییر داد و مستقیماً بر مذاکرات احیای برجام تأثیر گذاشت. اگرچه گفته می‌شود که مذاکرات به خاطر مسئلۀ خروج سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی به بن‌بست خورده، اما ژرژ مالبرونو در مطلب دوم خود در روزنامۀ فیگارو می‌نویسد که با شروع جنگ اوکراین و تحریم‌ها علیه روسیه، مسکو اصلاً مایل نبود که ایران به لطف توافق اتمی وارد بازار جهانی نفت و گاز شود و انرژی مورد نیاز اروپا را تأمین کند. به همین دلیل، در مذاکرات وین، روسها از ایرانی‌ها خواستند که "کمی صبر کنند". این در حالی است که ایران حدود ۱٨٠ میلیون بشکه نفت ذخیره دارد که آمادۀ فروش است.

بنابراین تهران رفتارهای اخیر مسکو را چندان نپسندید، بخصوص که بر اساس ارزیابی بانک مرکزی، در صورت دستیابی به توافق اتمی، ایران خواهد توانست تا پایان سال ۲٠۲۴ (پایان دورۀ ریاست جمهوری جو بایدن) حدود ۳٠٠ میلیارد دلار درآمد صادرات نفتی را به حساب خود بریزد.

با اینحال، به گفتۀ یک منبع آگاه، خامنه‌ای نسبت به روابط با روسیه "نگاه راهبردی" دارد و معتقد است که ایران به یک متحد باثبات و قابل اعتماد نیاز دارد و به همین دلیل سیاست "صبر" را توصیه می‌کند.

اما صبر تا کی؟ کلمان تِرم کارشناس خاورمیانه و ایران می‌گوید: "امکان دارد که ایرانی‌ها با روس‌ها اختلاف پیدا کنند، اما نه در حد دعوا"...

بدین ترتیب آیندۀ مذاکرات اتمی و صبر تهران در برابر مسکو مستقیماً به سرنوشت روسیه در جنگ اوکراین مرتبط شده است. ولی با طولانی شدن جنگ اوکراین، احتمال دارد که موضوع "صبر کردن" ایران منتفی شود. با مصمم شدن اروپاییان برای تحریم نفت و گاز روسیه و فرو رفتن ارتش این کشور در گل و لای جنگ اوکراین، معلوم نیست که مسکو چه رفتاری را در قبال تهران پیش خواهد گرفت.

This comment was minimized by the moderator on the site

نگاه آخرالزمانی به روسیه

آیت الله خامنه‌ای در دیدار دیروز عصر با ولادیمیر پوتین ضمن تقدیر از او گفت: «در قضیه اوکراین چنانچه شما ابتکار عمل را به دست نمی‌گرفتید، طرف مقابل با ابتکار خود، موجب وقوع جنگ می‌شد.»

استدلال «دفاع از جنگ با توجیه جلوگیری از جنگ»، پیشتر از زبان محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبر بیان شده بود که واکنش هایی منفی را به دنبال داشت. از صحبت‌های جدید آقای خامنه ای پیداست که استدلال جنجالی رئیس دفتر او، در واقع تبیین دیدگاه های رهبر جمهوری اسلامی بوده است.

محمدی گلپایگانی مشخصا، در ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ گفت: «در جنگ اوکراین... نقشه داشتند تا روسیه را گرفتار کنند اما رئیس جمهور روسیه آدم زرنگی بود و پیش‌دستی کرد.»

او در عین حال از مقدمه عجیب خود به این موخره عجیب رسید که حمله روسیه «ان‌شاالله مقدمه ظهور حضرت ولی عصر خواهد بود».

برخی نشانه ها حکایت دارند تاکیدات آخرالزمانی رئیس دفتر رهبر هم، درواقع تبیین دیدگاه‌های مقام مافوق او بوده است. مثلا آقای خامنه‌ای دو هفته بعد از حمله روسیه به اوکراین، با اشاره به آن بشارت داد: «رویدادهای سیاسی و نظامی در این روزها، تشکیل‌دهنده‌ بخشی از همان پیچ تاریخی جهان است که گمان آن رفته بود.»

او سپس گوشزد کرد: «نخبگان و زبدگان ملت بزرگ ما در این مرحله، حامل مسئولیت‌های ویژه‌اند. شناخت جبهه‌بندی‌ها و صف‌آرایی‌ها و انتخاب موضع درست، مسئولیت کوتاه‌مدت، و آمادگی برای نقش‌آفرینی در تحولات به سود جبهه‌ حق، وظیفه‌ میان‌مدت آنان است.»

به عبارت دیگر نه تنها از نگاه رهبر جمهوری اسلامی حمله روسیه به اوکراین، «پیچ تاریخی» موعودی بود که سرنوشت جهان را مشخص می کرد، که «نخبگان و زبدگان ملت»، وظیفه داشتند که در این واقعه بزرگ، سمت «جبهه حق» -که معلوم بود کدام طرف است- بایستند.

This comment was minimized by the moderator on the site

به کجا چنین شتابان

مهدی نوری صفا
This comment was minimized by the moderator on the site

واقعا "به کجا چنین شتابان"، فراموش کردن دشمنی و ذغل کاری روس ها در تاریخ ایران، چه تاریخ انقلاب، چه جنگ خسارتبار با عراق که خود صدام عنصر شرق بود، و چه تجاوز و غارت سرزمینی ایران، چه طمع آنان به موقعیت ایران برای مبارزه روس ها، با دشمنان شان و...، همه را فراموش کرده، در دامن این دغلکار دیکتاتور متجاوز رفتن، که در یک بازی جابجایی مهره ها حاکمیت ریاست جمهوری خود را دهه هاست تمدید کرده و انگار با مرگش از این پست خواهد رفت، و چه تجاوز و کشورگشایی های جدید و آشکارش که دنیا را دچار جنگ، قحطی، گرسنگی و... می کند، واقعا "چنین شتابان" به دامن چنین عنصر خطرناکی رفتن چه معنی دارد. من که نمی فهمم.

مصطفوی
This comment was minimized by the moderator on the site

واکنش رئیس سازمان سیا به نشست تهران و روابط ایران و روسیه
نگارش از مریم عباسی‌زاده • به روز شده در: ۲۱/۰۷/۲۰۲۲ - ۱۴:۳۹

ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا سفر اخیر ولادیمیر پوتین به تهران را کم‌اهمیت جلوه داد. به‌زعم این مقام عالیرتبه اطلاعاتی آمریکا اتحاد بین مسکو و تهران دو مانع عمده دارد؛ یکی رقابت تاریخی دو کشور در صادرات انرژی [فسیلی] و دیگری بی‌اعتمادی.
آقای برنز پنجشنبه شب در جریان همایش سالانه امنیتی در اسپن کلرادو گفت:‌ «فکر می‌کنم ورای تصاویری که همه ما [از سفر پوتین] دیدیم واقعیت این است که روس‌ها و ایرانی‌ها در زمان فعلی به‌یکدیگر نیاز دارند. هر دو کشور تحت تحریم آمریکا هستند و هر دو به‌دنبال راهی برای رهایی از انزوای سیاسی. البته برغم این که به کمک هم نیاز دارند اعتمادی هم بین‌ آن‌ها وجود ندارد؛ برای‌اینکه چه از نظر صادرات انرژی و چه از منظر تاریخی رقیب هم محسوب می‌شوند.»
آمریکا با وجود تکذیب مقامات ایرانی: روس‌ها دوبار از پهپادهای شاهد در کاشان دیدن کرده‌اند
هشدار آمریکا به ایران: به پوتین پهپاد ندهید؛ بین برجام و روسیه باید یکی را انتخاب کنید
این مقام اطلاعاتی آمریکا که سالیان سال به‌عنوان سفیر ایالات متحده در مسکو خدمت کرده و سابقه معاونت وزارت خارجه را نیز در کارنامه خود دارد از افرادی است که گفته می‌شود نقش پررنگی در هموار کردن راه برجام در سال ۲۰۱۵ داشته است.
این دیپلمات باتجربه با اذعان بر اینکه همکاری نظامی بین ایران و روسیه «نگران‌کننده» است نسبت به دوام طولانی‌مدت چنین همکاری‌ای ابراز تردید کرد. او اضافه کرد: «به‌نظر من حتی در عرصه‌هایی که این دو در حال حاضر می‌توانند به هم کمک کنند هم محدودیت وجود دارد.»
سخنان ویلیام برنز چند روز پس از‌ آن بیان می‌شود که مواضع انتقادی رهبر ایران از غرب و ناتو در دیدار رئیس‌جمهور روسیه خبرساز شده بود. علی خامنه‌ای در دیداری «صمیمانه» با ولادیمیر پوتین در حالی که دست یکدیگر را می‌فشردند گفته بود غربی‌ها با روسیه قوی و مستقل به‌کلی مخالف هستند. رهبر ایران همچنین با «ستایش» از پوتین که به گفته وی موفق شده در «قضیه اوکراین ابتکار عمل را به‌دست بگیرد» تصریح کرده بود که اگر پوتین این کار را نمی‌کرد این ناتو بود که مدتی بعد جنگ به‌راه می انداخت.
خامنه‌ای در دیدار با پوتین: غربی‌ها با روسیه قوی و مستقل به‌کلی مخالفند
رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا همچنین ادعای هفته پیشین جیک سالیوان، مشاورامنیت ملی کاخ سفید در مورد احتمال خرید پهپادهای ایرانی از سوی روسیه را بر مبنای ارزیابی منابع اطلاعاتی آمریکا تصدیق کرد.
آقای برنز با تاکید بر اینکه ارتش روسیه در جبهه اوکراین متحمل خسارات قابل‌توجهی شده، تماس مسکو با تهران برای حمایت تسلیحاتی را به‌نوعی بازتاب ضعف و ناکارایی فعلی صنعت دفاعی روسیه دانست.
ویلیام برنز در سخنانی جداگانه در مورد «قمار» پوتین روی اوکراین، گفت که رئیس‌جمهور روسیه بر این باور بوده است که در یک جنگ فرسایشی ابتکار عمل را بدست خواهد گرفت و ارتش و اقتصاد اوکراین را فرسوده و زمین‌گیر خواهد کرد و مقاومت اروپا و آمریکا هم کاهش می‌یابد ولی این به بهای افزایش تلفات نیروهایش تمام شده است. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که روسیه حدود ۱۵ هزار نیروی خود را از دست داده و ۳ برابر این رقم هم سرباز مجروح دارد.
آقای برنز در ادامه گفت: «به باور من محاسبات و پیش‌فرض‌های پوتین پیش از حمله به اوکراین در مورد ناکامی اتحاد و شکسته‌شدن مقاومت اوکراین غلط بود. او اکنون هم به اشتباهات خود ادامه می‌دهد.»
این مقام عالیرتبه اطلاعاتی آمریکا در پایان با تکذیب شایعاتی پیرامون وضعیت سلامتی ولادیمیر پوتین با تمسخر گفت که اتفاقا او «خیلی هم سالم است». البته او تاکید کرد که این نظر شخصی اوست نه ارزیابی سازمان.

This comment was minimized by the moderator on the site

چرا پوتین و اردوغان امروز را برای دیدار از ایران برگزیدند؟؟؟
امروز روز تولد راد مردی از ایران زمین است که روزی پوزه ی سران خاک این 2 بیگانه را به خاک مذلت کشید.
روزی است که آن رادمرد ایران زمین پوزه ی سران کفر یعنی سرزمین پوتین کمونیست و دولت عثمانی یعنی سرزمین اردوغان را به خاک مذلت کشید.
امروز آمدند برای تلافی ....... تا ذلت این آب و خاک را به رخ آن رادمرد خفته در خاک یعنی نادر شاه و سران این آب و خاک بکشانند.
امروز تسلیت باد
امروز زاد روز مردی بزرگ در سرزمین ایران است... نادر شاه افشار (زاده ۱۰۶۷ شمسی کلات نادری – مقتول ۱۱۲۶ درقوچان)
که پیش از پادشاهی نادر قلی خوانده می‌شد ، ملقب به تهماسب‌ قلی خان از ایل افشار خراسان که از ۱۱۱۴ تا ۱۱۲۶ خورشیدی  پادشاه ایران و بنیان‌گذار دودمان افشاریه بود. او از مشهورترین پادشاهان ایران ، پس از اسلام است. سرکوب افغان‌ها و بیرون راندن عثمانی و روسیه از کشور و تجدید استقلال ایران و نیز فتح دهلی و ترکستان و جنگ‌های پیروزمندانه او سبب شهرت بسیارش شد. همچنین او آخرین کشورگشا و فاتح آسیایی است .... ‎

نادرشاه؛ فرزند شمشیر وآخرین فاتح مشرق زمین ...
بی گمان نالایق ترین پادشاه صفوی و ایران در درازای تاریخ، نهمین پادشاه صفوی، شاه سلطان حسین بودکه تمام زندگی خود را صرف عقاید مذهبی کرد و...... سرانجام حکومتش بدست محمود افغان سرنگون وبعد از مرگ محمود، قدرت بدست اشرف افغان افتاد، در طول مدت حکومت ننگین افغانها، ایران توسط افغانها، روسها و ترکان عثمانی اشغال و ایرانیان سخت ترین، خفت بارترین وهولناکترین شرایط را تحمل میکردند! تا اینکه " نادرشاه فرزند شمشیر و اخرین فاتح مشرق زمین " سر بر اورد ! "اشرف افغان" و لشکریانش پس از شکستی خفت بار از نادر و سپاهیانش در اصفهان و دامغان به قندهار و هرات گریختند، نادر در پی انان قندهار را محاصره و بسیاری از لشکریان افغان را کشت و تارومار کرد ، حدود ۸۰۰ تن از افسران و جنگجویان افغان به دهلی گریختند و به دربار "محمدشاه" پناهنده شدند، نادر چندین بار تقاضای استرداد انان را نمود ،درباریان هندوستان نه تنها ترتیب اثری ندادند و بلکه اخرین فرستادگان نادر را نیز گردن زدند، زیرا معتقد بودند نادر شجاعت، سپاهیانی اماده و توانایی جنگ با ارتش پرشمار و قدرتمند هندوستان را ندارد، اما، نادر فرزند شمشیر، تمامی محاسبات دربار محمدشاه را بهم ریخت، هندوستان را فتح و افسران افغان را در دهلی به دار اویخت، سپس محمدشاه امان خواست، نادر در قبال کلید خزانه سلطنتی، هندوستان و محمدشاه را رها کرد و فاتحانه با غنائمی ارزشمند و پرشمار به ایران بازگشت،
نادر ﺷﺎﻩ ﺑﻪ ﺩﺭﺑﺎﺭ ﻋﺜﻤﺎﻧﯽ ترکیه ﺍﺧﻄﺎﺭ ﺩﺍﺩ ﮐﻪ ﺧﺎﮎ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺭﺍ هرچه سریعتر ﺗﺮﮎ ﮐﻨﺪ ، ﺍﻣﺎ ﺩﺭﺑﺎﺭ ﻋﺜﻤﺎﻧﯽ گستاخانه ﺷﻌﺮ ﺯﯾﺮ ﺭﺍ ﺁﻥ ﻫﻢ ﺑﻪ ﺯﺑﺎﻥ ﻓﺎﺭﺳﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﺎﺩﺭ میفرستد :
ﭼﻮ ﺧﻮﺍﻫﯽ ﻗﺸﻮﻧﻢ ﻧﻈﺎﺭﻩ ﮐﻨﯽ
ﺳﺤﺮﮔﻪ ﻧﻈﺮ ﺑﺮ ﺳﺘﺎﺭﻩ ﮐﻨﯽ
ﺍﮔﺮ ﺁﻝ ﻋﺜﻤﺎﻥ ﺣﯿﺎﺗﻢ ﺩﻫﺪ
ﺯﭼﻨﮓ ﻓﺮﻧﮕﯽ ﻧﺠﺎﺗﻢ ﺩﻫﺪ⚘
ﭼﻨﺎﻧﺖ ﺑﮑﻮﺑﻢ ﺑﻪ ﮔﺮﺯ ﮔﺮﺍﻥ
ﮐﻪ ﯾﮑﺴﺮ ﺭﻭﯼ ﺗﺎ ﺑﻪ ﻣﺎﺯﻧﺪﺭﺍﻥ
و ﻧﺎﺩﺭﺷﺎﻩ ﻫﻢ ﺩﺭ ﭘﺎﺳﺦ مینویسد :
ﭼﻮ ﺧﻮﺭﺷﯿﺪ ﺳﻌﺎﺩﺕ ﻧﻤﺎﯾﺎﻥ ﺷﻮﺩ
ﺳﺘﺎﺭﻩ ﺯ ﭘﯿﺸﺶ ﮔﺮﯾﺰﺍﻥ ﺷﻮﺩ
ﻋﻘﺎﺏ ﺷﮑﺎﺭﯼ ﻧﺘﺮﺳﺪ ﺯ ﺑﻮﻡ
ﺩﻭﻣﺮﺩ ﺧﺮﺍﺳﺎﻥ ﺩﻭﺻﺪ ﻣﺮﺩ ﺭﻭﻡ
ﺍﮔﺮ ﺩﺳﺖ ﯾﺰﺩﺍﻥ ﺩﻫﺪ ﺭﻭﻧﻘﻢ
ﺑﻪ ﺍﺳﮑﻨﺪﺭﯾﻪ ﺯﻧﻢ ﺑﯿﺮﻗﻢ
ﻭ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺩﺭ ﻧﺒﺮﺩﯼ ﺳﻬﻤﮕﯿﻦ ﺍﺭﺗﺶ قدرتمند "ﺗﻮﭘﺎﻝ ﻋﺜﻤﺎﻥ ﭘﺎﺷﺎ " ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﯾﻦ ﺳﺮﺩﺍﺭ ﻋﺜﻤﺎﻧﯽ ترکیه ﺭﺍ ﺩﺭ ﻫﻢ ﮐﻮﺑﯿﺪ ﻭ ﺧﺎﮎ ﻭﻃﻦ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺗﺮﮐﺎﻥ ﻋﺜﻤﺎﻧﯽ متجاوز ﺑﺎﺯﭘﺲ ﮔﺮﻓﺖ ، بدون تردید ﭘﺲ ﺍﺯ ﻋﺜﻤﺎﻧﯽ ﻧﻮﺑﺖ ﺭﻭﺳﯿﻪ ﺑﻮﺩ، ﺩﺭ ﺍﻭﺍﺧﺮ ﺟﻨﮓ ﺑﺎ ﻋﺜﻤﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﻣﻨﻄﻘۀ ﻗﻔﻘﺎﺯ، ﻧﺎﺩﺭﺷﺎﻩ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺷﮑﺴﺖ ﺳﻬﻤﮕﯿﻨﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺍﺭﺗﺶ ﻋﺜﻤﺎﻧﯽ ﻭﺍﺭﺩ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩ ﺭﻭﯼ تخته ﺳﻨﮕﯽ ﻧﺸﺴﺖ ﻭ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﺩﺍﺩ ﺳﻔﺮﻩ ﺍﺵ ﺭﺍ ﭘﻬﻦ ﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺗﮑﻪ ﺍﯼ ﻧﺎﻥ ﻭ ﭼﻨﺪ ﭘﯿﺎﺯ نهاده بودند . ﺩﺭ ﻫﻤﺎﻥ ﺣﺎﻝ فرمان ﺩﺍﺩ ﺳﻔﯿﺮ ﺭﻭﺳﯿﻪ " ﮔﺎﻟﯿﺘﺰﯾﻦ " ﺭﺍ ﮐﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺍﺭﺗﺶ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺑﻮﺩ ﺑﻪ ﺣﻀﻮﺭﺵ ﺍﻭﺭﺩﻧﺪ ، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﭘﯿﺎﺯ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺷﻤﺸﯿﺮ ﺧﻮﻧﯿﻦ ﺩﻭ ﻧﯿﻢ میکرﺩ ﺑﻪ ﺻﺤﻨﻪ ﻧﺒﺮﺩ ﻭ ﮐﺸﺘﻪ ﻫﺎﯼ ﻋﺜﻤﺎﻧﯽ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﮐﺮﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ : "ﺍﻗﺎﯼ ﮔﺎﻟﯿﺘﺰﯾﻦ ، ﺳﺮﯾﻌﺎ ﺑﻪ ﺩﻭﻟﺖ ﻣﺘﺒﻮﻋﺘﺎﻥ ﺍﻃﻼﻉ ﺩﻫﯿﺪ ﮐﻪ ﺍﺭﺗﺶ ﺭﻭﺳﯿﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺧﺎﮎ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺭﺍ هرچه سریعتر ﺗﺮﮎ ﮐﻨﺪ ﻭﮔﺮﻧﻪ ﺗﻤﺎمی سپاهیانتان ﺭﺍ از دم تیغ گذرانده ﻭ ﺍﺟﺴﺎﺩﺷﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﺭﯾﺎ ﻣﯽ ﺭﯾﺰﻡ."

ﮔﺎﻟﯿﺘﺰﯾﻦ ﺳﺮﺵ ﺭﺍ ﺧﻢ ﮐﺮﺩ ﻭ ﻫﻤﺎن ﺮﻭﺯ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﻠﮑﻪ ﺭﻭﺳﯿﻪ ﻧﻮﺷﺖ :
" ﻧﺎﺩﺭ ﺭﺍ ﺩﯾﺪﻡ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﺑﻮﯼ ﺧﻮﻥ ﻣیداد " !!!
"چه بسا این مرد قادر است روسیه و حتی اروپا را به تصرف دراورد، ﺻﻼﺡ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ هرچه سریعتر ﺧﺎﮎ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺗﺮﮎ ﮐﻨﯿﻢ "
ﺍﺭﺗﺶ ﺭﻭﺳﯿﻪ ﭘﯿﺮﻭ ﺁﻥ ﻧﺎﻣﻪ ﺩﺭ ﮐﻤﺘﺮ ﺍﺯ ﯾﮑﻤﺎﻩ ﺧﺎﮎ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﺪﻭﻥ ﻫﯿﭻ ﺟﻨﮕﯽ ﺗﺮﮎ کرد،

ملتی که تاریخ کشورش را نداند، سزاور بردگیست

This comment was minimized by the moderator on the site

آیا تزار مزدور می خواهد؟

هشدار درمورد ورود ایران به جنگ اوکراین و پیامدهای دهشتناک آن برای ملت ایران

باوجود اینکه مردم ایران سرگرم جنگ با تورم کمرشکن هستند، بخش‌هایی از حاکمیت در صدد طی کردن پروسه‌ای است که کشور را به سوی دخالت نظامی در جنگ اوکراین پیش می‌برد و این درحالیست که هنوز کشور از پیامدهای فاجعه بار دخالت نظامی در لبنان، فلسطین، عراق، سوریه و یمن رها نشده است.

پس از گمانه زنی‌های منابع خبری غرب مبنی بر حضور افسرانی از سپاه پاسداران در میان نیروهای ارتش پوتین، اکنون نوبت به تحویل صدها فروند پهپاد پیشرفته جهت استفاده بر علیه مردم و مدافعان اوکراین رسیده و صحت این خبر در حدی است که روسیه و حتی رسانه‌های نزدیک به حکومت هم آن را پذیرفته‌اند.

جیک سولیوان، مشاورارشد امنیتی دولت آمریکا که حداقل طی ۱۲ سال گذشته مسئول مستقیم پرونده ایران درمذاکرات دو کشور بوده، صراحتا ایران را به دخالت در جنگ اوکراین متهم نموده و گفته است؛ تجهیز ارتش روسیه موجب بکارگیری سلاح‌ها برای ادامه تجاوز به اوکراین و کشتن مردم آن کشور می‌گردد. ( یعنی در حال آماده سازی افکار جهانی و اعلام جبهه‌بندی جدید جنگی است که ایران هم رسماً به لحاظ تاریخی در یک طرف آن قرار می گیرد).

در واقع با چنین اقداماتی حکومت ایران علناً در حال تبدیل شدن به ضلع سوم مثلث جنگ اوکراین در کنار روسیه و بلاروس می‌باشد که هر آن می تواند تبدیل به جنگ جهانی سوم شده و ناخودآگاه کشور ما در میان مخمصه‌ای بزرگ قرار گیرد.

لازم به ذکر است که نظام در جنگ‌های سوریه، عراق، لبنان، یمن هم در ابتدا ادعا می‌کرد هیچ نقشی عملیاتی در آنها ندارد اما در مرحله بعد نقش مشورتی یا ایدئولوژیک را می‌پذیرفت و بعداً مشخص می‌شد که هم دخالت مستقیم داشته و هم میلیاردها دلار در استمرار این بحران‌ها که به مرگ صدها هزار انسان بی‌گناه نیز انجامیده ( همچنین به قیمت تحمیل فقر و فلاکت به مردم خویش) هزینه کرده است.

اکنون وظیفه ملی و انسانی تمام گروه‌ها، شخصیت‌ها و فرهیختگان جامعه است که یکصدا تبعات ویرانگر دخالت حکومت در این جنگ و پیامدهای دهشتناک آن برای کشور را برای آحاد مردم ایران بازگو کرده و خواستار اعتراض جامعه نسبت به این موضوع شوند تا با فشار افکار عمومی، مملکت را از مواجهه با این فاجعه تاریخی دور نگه دارند.
نشانی پایگاه خبری جانبازان جنگ تحمیلی در شبکه های اجتماعی
@janbazanesabz
@nasiri42

This comment was minimized by the moderator on the site

نیویورک تایمز

پوتین یک متحد تازه در ایران پیدا می کند، یک همردیف طردشده
یک نشست سه جانبه سران در تهران میان رهبران روسیه، ایران و ترکیه پیام روشنی فرستاد: پوتین علیه "طردگرایی" غرب واکنش نشان می دهد.
آنتون ترویانوفسکی و فرناز فصیحی، نیویورک تایمز، نوزدهم جولای 2022
1. پوتین روز سه شنبه در تهران، پاداش دلپذیری دریافت کرد: دیدار با یک رهبر برجسته در جهان که حمایت رسایی از یورش روسیه به اوکراین بعمل آورد. آیت الله علی خامنه ای چنان حمایتی را از جنگ پوتین در اوکراین اعلام کرد که حتی دیگر کشورهای نزدیک به روسیه هم تاکنون از چنین حدی از تایید، پرهیز داشتند.
2. رهبر ایران به پوتین گفت: "جنگ یک مسئله خشونت بار و دشوار است و جمهوری اسلامی به هیچ وجه از اینکه مردم در جنگ گرفتار شوند، خشنود نیست اما در مورد اوکراین، اگر شما پیشدستی نمی کردید، طرف دیگر اینکار را می کرد و یک جنگ به راه می انداخت."
3. پشتیبانی آقای خامنه ای از جنگ، با تایید این ادعای پوتین که غرب راهی جز اقدام برای او باقی نگذاشته بود، بسیار فراتر از حمایت محتاطانه ای بود که دیگر متحد روسیه، چین، از پوتین به عمل آورد.
4. این علامتی بود به جهان که اکنون که اروپا و آمریکا روسیه را با تحریم هایی هدف گرفته اند که مشابه تحریم هایی است که برای سالها اقتصاد ایران را خفه کرده است، چه بسا رابطه دیرپای مسکو و تهران به یک شراکت واقعی تبدیل شود.
5. علی واعظ از گروه بین المللی بحران می گوید: "روسیه و ایران هنوز به یکدیگر اعتماد ندارند اما اکنون بیش از همیشه به هم نیاز دارند. این دیگر یک شراکت ارادی نیست بلکه اتحادی از سر ضرورت است."
6. روسیه، سالها مراقب بود که بیش از حد به ایران نزدیک نشود، حتی زمانی که دو کشور رابطه خصومت آمیزی با آمریکا داشتند و در پی مداخله روسیه در سوریه، از نظر نظامی همکاری می کردند.
7. در آن دوران، تلاش پوتین برای ایجاد رابطه با اسراییل و کشورهای عربی، بر یک رابطه همه جانبه با تهران ارجحیت داشت. اما یورش روسیه به اوکراین، این محاسبات را دگرگون کرد. اکنون روسیه دستش از بازار غرب کوتاه شده و در پی یک شریک اقتصادی است و نیز برای دور زدن تحریم ها، به ایران نظر دارد.
8. گازپروم، غول نفتی روسیه، یک توافق چهل میلیارد دلاری را امضا کرد تا حوزه های نفتی و گازی ایران را به بهره برداری برساند. مقام های آمریکایی می گویند که روسیه به دنبال خرید پهپادهای رزمی ایران برای بکارگیری در جنگ اوکراین است.
9. بسیار زود است که بتوان دانست که ایران تا چه اندازه می تواند به روسیه برای سرپانگهداشتن اقتصادش کمک کند آنهم همزمان با تحریم های کمرشکن غرب. همچنین روشن نیست که رقابت در بازار انرژی یا منافع سیاسی مغایر، شراکت آنها را از خط خارج نکند.
10. آقای خامنه ای روز سه شنبه، همچنین به اردوغان علیه عملیات در سوریه هشدار داد. وی در دیداری جداگانه به اردوغان گفت که هر حمله نظامی به شمال سوریه برای ترکیه، سوریه و کل منطقه زیانبار است. وی گفت: "بی گمان باید با تروریسم برخورد شود اما یک حمله نظامی به سوریه، تنها به سود تروریست هاست." آقای اردوغان دست کم در اظهاراتش کوتاه نیامد. وی پس از این دیدار به خبرنگاران گفت: "جنگ ما علیه سازمان های تروریستی، در همه جا ادامه خواهد یافت. ما از روسیه و ایران انتظار داریم تا از ترکیه در این مبارزه حمایت کنند."
پایان
https://www.nytimes.com/2022/07/19/world/europe/putin-ayatollah-erdogan-summit.html

هنوز نظری ثبت نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ثبت نظر به عنوان مهمان.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

دیدگاه

چون شر پدید آمد و بر دست و پای بشر بند زد، و او را به غارت و زندان ظالمانه خود برد، اندیشه نیز بعنوان راهور راه آزادگی، آفریده شد، تا فارغ از تمام بندها، در بالاترین قله های ممکن آسمانیِ آگاهی و معرفت سیر کند، و ره توشه ایی از مهر و انسانیت را فرود آورد. انسان هایی بدین نور دست یافتند، که از ذهن خود زنجیر برداشتند، تا بدون لکنت، و یا کندن از زمین، و مردن، بدین فضای روشنی والا دست یافته، و ره توشه آورند.

نظرات کاربران

- یک نظز اضافه کرد در ابلاغ لایحه حجاب و عفاف، و قرا...
هادی موسوی در وصف طراح اصلی قانون حجاب  : امیرحسین بانکی پور فرد طراح اصلی قانون حجاب و عفاف استاد ...
- یک نظز اضافه کرد در ابلاغ لایحه حجاب و عفاف، و قرا...
"لایحه حجاب"، آزمونی نفس‌گیر الف) شرم نیابتی دین‌داران   وقتی خطایی چشمگیر و غیراخلاقی از کسی و یا ...